The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2015, 12:07
Colin napisał(a):Wyświetl post
Jeden mecz nic nie przesądza ale dwa już pokazują pewien kierunek, w którym zespół podąża i tendencję jaką przejmuje. Poza wynikiem widziałem w meczu z Koroną dominację jaką stłamsiliśmy Podbeskidzie. To moim skromnym zdaniem jest obiecujące i pozwala mieć nadzieję na obiecujące wyniki w przyszłości. Jak będzie zobaczymy... Ja osobiście mam przeczucie, że wygramy z Piastem na ich terenie. Z Podbeskidziem po Łęcznej też miał być oklep a to my ich oklepaliśmy. Pamiętam jak bardzo kiedyś żałowałem zwolnienia Petrescu. Wydaje mi się, że obecnie jest absolutnie nietrafiony moment na jakiekolwiek spekulacje dotyczące naszego trenera bo gra w ostatnim czasie jest naprawdę bardzo obiecująca i pozwala mieć nadzieję, że spokój i czas zainwestowany w obecny pakiet (trener + piłkarze) zaowocuje wieloma pozytywnymi wynikami w Ekstraklasie w przyszłości. Bo trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: OK Kazika można zwolnić ale co to da? Kto za niego? Co wyciągnie więcej z zespołu w obecnej sytuacji sportowej i FINANSOWEJ? Poza tym cieszy progres jaki pewni piłkarze odnotowują za kadencji Moskala. Wszystko i tak pokaże czas ale trzeba go sobie dać. Kolejna zawierucha na ławce trenerskiej w tym momencie moim zdaniem niczemu nie będzie służyć.
Ja z kolei uważam, że nie oberwujemy niczego specjalnego - lepsze byłoby rozwalać takie Korony u siebie nawet kosztem dostania w Wawie (3pkt to więcej niż 2). Czegoś Kazkowi brakuje to dla mnie ewidentne. Ale dopóki jesteśmy w pierwszej ósemce to jestem przeciwko zmianie trenera. Najpierw posprzątajmy finanse, a potem myślmy o innych ruchach.
Mam nadzieję, że Kazek wprowadzi nas do grupy mistrzowskiej co w połączeniu z zakończeniem kontraktu Smudy i właśnie Kazka latem 2016 i może znalezieniem jakiegoś sponsora postawi nas w znacznie lepszej sytuacji latem 2016.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.09.2015, 12:57
Trenera zwalnia się, gdy widać degrengoladę w zespole i ciągłą niemoc (jak np. w Lechu), a nie budowanie zespołu, który potrafi grać w piłkę, co powoli się dzieje w Wiśle. Nikt mi tu nie wmówi, że Wisła gra coraz słabiej i coraz bardziej nieudolnie. A zmiana trenera w takich okolicznościach, w jakich jest Wisła, jest zwykłą rozrzutnością.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.09.2015, 13:05
Czegoś brakuje ale nie Kazkowi. To coś to rozum. Mamy 14 zawodników w kadrze w każdym meczu prowadzimy grę, przyjemnie się na tą grę patrzy to jak zwykle coś się nie podoba. Bo Moskal nie pasuje. Zawistna banda sabotażystów nic więcej.

W każdym meczu wygranej oczekują, a jak nie ma wygranej to jazda po Moskalu, bo to bo tamto bo sramto. Przyczepcie do Jankowskiego, który wczoraj w pierwszej połowie robił wszystko żeby czasem bramki nie strzelić. Albo do h... z gwizdkiem który pierwszą połowę przerwał w momencie kiedy nasz składał się do strzału. A odp.... się o naszego trenera bo lepszego żaden z was biadolących nie wskaże. Coś zaczyna się dziać dobrego to byle namieszać durnym pieprzeniem.
Hej Nasz TS !!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2015, 13:07
arti napisał(a):Wyświetl post
Czegoś Kazkowi brakuje to dla mnie ewidentne.
Brakuje mu odpowiednich wykonawców, przecież to oczywiste . Widok z meczu z Koroną to kopia wielu podobnych spotkań z ostatnich lat. Żeby takie mecze wygrywać, trzeba grać i szybciej i z pomysłem i przede wszystkim precyzyjniej. Plusem jest to, że przynajmniej nie daliśmy sobie strzelić jakiegoś fafrocla, jak to drzewiej bywało...

Przed nami mecze z Piastem, Jagą i Zagłębiem. Ciekaw jestem jak na ich tle wypadniemy.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.09.2015, 13:15
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Trenera zwalnia się, gdy widać degrengoladę w zespole i ciągłą niemoc (jak np. w Lechu), a nie budowanie zespołu, który potrafi grać w piłkę, co powoli się dzieje w Wiśle. Nikt mi tu nie wmówi, że Wisła gra coraz słabiej i coraz bardziej nieudolnie. A zmiana trenera w takich okolicznościach, w jakich jest Wisła, jest zwykłą rozrzutnością.
Chyba żartujesz!

Rozrzutnością? To jest zwykłe kurewstwo, to tak jakby rolnik wypędzał krowę która właśnie zaczyna dawać mleko. A w jej miejsce kupował nową która czy daje mleko to nie wiadomo. Ale czy taki rolnik mógłby istnieć? Któż chciałby działać na własną szkodę? Tutaj na forum stadko takowych myślicieli jest pokaźne i aktywne od pierwszego dnia zatrudnienia Moskala. Komu i dlaczego jest on taki niewygodny.
Hej Nasz TS !!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2015, 14:35
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Przed nami mecze z Piastem, Jagą i Zagłębiem. Ciekaw jestem jak na ich tle wypadniemy.
W międzyczasie będzie śmiesznie, jak obecna drużyna dostanie łomot od pół-emerytów byłych gwiazd

Oczywiście to będzie tylko mecz towarzyski, ale czemu się nie zdziwię jak Żuraw walnie kilka bramek, a Kazek będzie kręcił Urygą jak dzieckiem?
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2015, 14:58
W meczu wystąpi paru kibiców Wisły i dziwne by było jakby nie oni strzelili bramki bo o to będzie chodzić w tym meczu. Dobra zabawa, jakieś wrzutki pokazowe, podania itd, a nie ciągnięcie non stop na bramkę byle zdobyć gola. W meczu zresztą wystąpi Sobolewski czy Marcelo, którzy są czynnymi piłkarzami i muszą uważać. Podobnie jak cała drużyna Wisły. Śmiechy, śmiechami, ale trzeba odstawić nogę gdyby ten teges. Może będzie wymianka między drużynami dodatkowo. A to, że Żurawski, Frankowski czy Moskal nie grają już zawodowo nie oznacza, że zapomnieli jak grać w piłkę. Kilka kg do przodu im poszło, ale to nie znaczy, że zaczęli palić papierosy, popijać, wpierdalać w mc-donaldzie i zaprzestali cokolwiek trenować, włącznie z piłką, dla rozrywki. I są stosunkowo młodzi by przebiec kilka kilometrów na boisku
Ostatnio edytowane przez element : 26.09.2015 o godz. 15:01.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.09.2015, 15:00
a co do wczoraj, to karny na Marszaliku był którego pewien pedał nie odgwizdał
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2015, 15:22
Raffaello89, Cudlaty.... Wy tak na serio?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2015, 15:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co do wczoraj, to karny na Marszaliku był którego pewien pedał nie odgwizdał
Z trybun było widać, że w coś uderzył, nie byłem na 100% pewien, że w bramkarza, ale powtórki są dla sedziego (mającego sytuację na dłoni!) bezlitosne. Moim zdaniem facet nie ma jaj, żeby w ostatniej akcji rzucić karnego (teorie o spisku/korupcji staram się odrzucać).
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2015, 15:34
Z trybun wydawało się, że karny powinien zostać odgwizdany. Powtórek nie widziałem, więc nie wypowiadam się. Aczkolwiek wqrwiła mnie jedna decyzja tego pana z gwizdkiem. Koniec 1 połowy. Mączyński już ma zamiar oddać strzał z 20 metrów, a ten ją kończy. Dostałem takiej furii, w moim wieku takie "emocje" nie są wskazane, że prawie zawału dostałem

Zero ducha sportu u tego sędziego.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.09.2015, 17:51
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ja to wiem, Ty to wiesz, Cupiał pewnie też, ale on to ma w dupie.
Wybacz, nigdy więcej nie piszę postów na kacu. Jakoś, psia jucha, nie zakodowałem Twojego pierwszego zdania.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.09.2015, 00:11
Wy sobie tam analizujcie, wytykajcie krótką ławkę, psioczcie na terminarz czy obwiniajcie sędziego. Nie ma pewności, że bez tych niedogodności odnieśli byśmy zwycięstwo. To tylko gdybanie.

To było słabe spotkanie. Miałem wrażenie, że moglismy grać i pięć godzin a wynik i tak by nie uległ zmianie.
Co z tego że mieliśmy przygniatające statystyki? No inne nie mogły być. Jeśli popatrzymy na założenia drużyny gości, to przyjechali po remis i plan zrealizowali. My natomiast straciliśmy 2 punkty.

Mieć pretensje do korony za postawiony autobus to tak jak by mieć pretensje do Małkowskiego, ze nie dał nam strzelić gola. Takiej gry gości można się było w ciemno spodziewać i spodziewać powinien się tego nasz sztab trenerski. No trudno oczekiwać, że przyjezdna drużyna, tym bardziej słaba kadrowo korona będzie bawić kibiców piękną grą.
Wynik 0-0 pozwalał im na stosowanie tej samej taktyki od 1 do 90 minuty i mogła ona ulec zmianie za sprawą Wisły jednak jak wiemy, tak się nie stało.

Czy można chwalić naszą drużynę? raczej nie. Wymienialismy podania przy rozegraniu i wszystko wyglądało fajnie, naprawdę fajnie jak ktoś powyżej to zauważył...niestety do szesnastki.
Tam własnie była ustawiona drużyna gości a brak konkretnego pressingu zapraszał nas na ich połowę. Dlatego nie powinna dziwić i nie powinna być argumentem meczowa statystyka.

Nasza drużyna niestety dała się wciągnąć w zabawę korony. I tutaj niestety powinien zareagować Moskal, przestać bić głową w mur gdyż śmierdziało to remisem od samego pocżatku meczu. Może próbować długich piłek, może postarać się wciągnąć gości w środkową strefę i liczyć na kreatywność skrzydłowych.
To tylko propozycje bo ja się na trenerce zapewne nie znam. Moskal się zna, jednak zdecydowanie zabraklo u nas pomysłu.
Zmiany też bardzo wątpliwe.
Pozostawienie Jankowskiego na placu gry dość niezrozumiałe, gdyż był niestety(nie pierwszy raz) najsłabszym zawodnikiem i zdecydowanie popełniał najwięcej kluczowych błędów. Dlatego wymianę Boguskiego za Krivejajo, trudno wytłumaczyć.

Reasumując, mecz w naszym wykonaniu przeciętny. Widać gołym okiem, że mamy problemy z druzynami które grają zachowawczo. Jest takich w lidze większość, dlatego jeśli nic Moskal nie zmieni to będzie więcej takich rozczarowań.
Fajnie to wygląda gdy mamy miejsce, gdy gramy z ofensywnymi drużynami, gdy szybka bramka zmusza przeciwników do otwartej gry. Gdy musimy atakować pozycyjnie to niestety wygląda to słabo . Może to wina wykonawców, może braku zrozumienia założeń taktycznych, może słabo wytrenowanych schematów...jednak za to, odpowiedzialny jest Moskal i to właśnie jest kamyczek do jego ogródka.

Nie jest sztuką robić coś z czegoś. Sztuką jest zrobić coś z niczego.
Przeciętność nie jest zaletą i dlatego trzymam kciuki za Kazimierza Moskal.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2015 o godz. 02:40.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Kurz
Senior Member

Stary 27.09.2015, 00:38
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Widać gołym okiem, że mamy problemy z druzynami które grają zachowawczo. Jest takich w lidze większość, dlatego jeśli nic Moskal nie zmieni to będzie więcej takich rozczarowań.
Wszyscy mają problem z takimi drużynami.
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.09.2015, 07:07
Korona postawiła autobus no i klops, to był ten mecz w którym piłkarz o umiejętnościach Stilića byłby nam potrzebny. NIESZABLONOWOŚĆ. Tylko tyle. To nie tęsknota za Semirem bo ja za nim nie przepadam ale stwierdzenie faktu. WYŻEJ WAŁA W TYM SKŁADZIE NIE PODSKOCZYMY. Walimy w sufit, tu potrzeba po prostu wyższych umiejętności żeby w naszym stylu grać szybciej. Kaziu naprawdę wyciąga maksa z tych gości, ale zastanówcie się uczciwie w której innej drużynie z TOPU naszej ligi zagraliby Ci którzy są u nas w pierwszej jedenastce? No właśnie. Trzymam kciuki za "tajemniczego nowego inwestora" żeby pojawił się jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez mee : 28.09.2015 o godz. 07:11.
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.09.2015, 07:25
Dobra, postawiła Korona autobus, ale na to tez jest sposób ale na pewno nie tak jak my graliśmy czyli granie z klepy w rejonie pola karnego gdzie ciasno bylo jak skurczybyk. Rozumiałem błąd SMudy w tym aspekcie bo on ta taktykę wyniósł z reprezentacji ale tam miał wykonawców. U nas na sile chciał to wprowadzić. Dobry trener dostosowuje taktyke do zawodników a nie na odwrót. Kaziu niestety powiela ten błąd (przynajmniej jesli chodzi o gre blisko bramki przeciwnika). Za bardzo chcemy wejść z piłka do bramki, my to nie Barca.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.09.2015, 09:24
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Dobra, postawiła Korona autobus, ale na to tez jest sposób ale na pewno nie tak jak my graliśmy czyli granie z klepy w rejonie pola karnego gdzie ciasno bylo jak skurczybyk. Rozumiałem błąd SMudy w tym aspekcie bo on ta taktykę wyniósł z reprezentacji ale tam miał wykonawców. U nas na sile chciał to wprowadzić. Dobry trener dostosowuje taktyke do zawodników a nie na odwrót. Kaziu niestety powiela ten błąd (przynajmniej jesli chodzi o gre blisko bramki przeciwnika). Za bardzo chcemy wejść z piłka do bramki, my to nie Barca.
Wisła zawsze tak grała, gra i będzie grać i nawet warszawscy komentatorzy są zachwyceni takim stylem gry. Nie możemy nagle zacząć grać długą do przodu albo z samych dośrodkowań.
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.09.2015, 09:29
Kompletnie bym się nie czepiał trenera w tym meczu. Wisła zagrała podobnie jak w meczu z PBB, z tą różnicą że tam szybko padła bramka a tu nie. Korona nie istniała, widać było u naszych piłkarzy że im zależy, że się starają, Zupełnie inaczej niż w końcówce poprzedniego sezonu. Takie mecze się zdarzają i trzeba wziąć to na klatę.
Real też walił głową w mur przez 90 minut a chyba nikt nie powie że nie mają odpowiednich wykonawców...
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.09.2015, 11:13
Moskala broni jeszcze to ze wyniki innych druzyn sprawiają ze czołówka nam nie odjezdza(oczywiscie procz Piasta który mysle jeszcze z 4-5 meczy i zacznie dołowac.ale z nimi teraz gramy wiec jest szansa na kontakt). ale wystarczą 2 porazki i jestesmy blisko strefy spadkowej. tak ta liga jest wyrównana. nawet Legia czy Jaga nie wygrywaja mecz za meczem. Kazek zdobył z Wisła 15 pkt( -1 pkt za długi) na 30 mozliwych. wynik na nasze mozliwosci niestety. a mozna było uciułac kilka wiecej(Lechia,Łęczna,Korona,te mecze najbardziej bolą) 1/3 za nami. teraz do konca roku grac na maxa i byc na podium przed zimą a moze wydarzyc sie duzo na wiosne... chybya kazdy marzy o tym co ja(MP!)
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.09.2015, 12:39
Kiedyś podsłuchałem przemowę trenera bodajże w okręgówce. Przemowa miała ten sens, że:
"Jak wam stawiają autobus w bramce, to napier.....cie w niego tak długo, aż stwierdzi, że sam się odsunie"

Taka metoda przydałaby się w Wiśle - poobijać autobus, jak jeden z drugim dostanie w głowę, to będzie inaczej się ustawiał i zrobi się miejsce na tiki - takę i wjazdy do bramki z piłką.

Niestety od czasów Sobola chyba tylko Dudka miał jeszcze stosowną petardę w nodze, reszta nie wychylała się z siłą strzału ponad ligę...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.09.2015, 16:47
W innym temacie Element wspomniał o dzisiejszym artykule B. Karcza w DzP n/t Wisły gdzie Kazkowi jest poświęcony poniższy fragment
"[...] I na koniec warto jeszcze poruszyć wątek trenera Kazimierza Moskala, wokół którego posady było ostatnio mnóstwo spekulacji. Wygląda na to, że szkoleniowiec może pracować spokojnie. W Wiśle mają teraz zbyt dużo innych, ważniejszych spraw na głowie, niż zajmowanie się zwalnianiem trenera."

z czego wynikałoby, iż miałem rację sugerując, że Miga fantazjował.

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...iela,id,t.html
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.09.2015, 18:36
czy to Kazka wina ze ma 12-13 zawodowych zawodnikow w kadrze - w tym paru parodystow ktorzy nie umieja wykorzystac dziecinnych sytuacji jak w meczu z Korona czy Leczna ? ze o karnym nie wspomne ? z takim Jankowskim to i Mourinho by wywiesil Biala Flage ....jakbys wiezyc dziseiejszym newsom to na szczescie Kaziu bedzie mial spokoj narazie od Cupiala i tej bandy dojacych go z kasy przydupasow w zarzadzie
zmięty
Member

Stary 29.09.2015, 10:55
R33 napisał(a):Wyświetl post
A autor tego tekstu nie jest czasem użytkownikiem tego forum? Może on by się coś więcej wypowiedział na ten temat tutaj.
A i owszem, jestem

No cóż, powiem tak. Nie napisałbym tego, gdybym nie miał potwierdzenia przynajmniej z dwóch niezależnych źródeł. Wstrzymywałem się z publikacją tego tekstu, bo sam pomysł zwolnienia trenera wkrótce po wygranej 6:0 wydawał mi się absurdalny, ale kolejne potwierdzenie "że coś się dzieje w kwestii trenera" sprawiło, że postanowiłem to jednak napisać. Czy zrobiłem źle? Czas pokaże, ale uważam, że skoro są pewne działania, powinno się o tym pisać. Zresztą - kto uważnie przeczytał tekst widzi, że nie ma tam nic o tym, że Moskal już, teraz straci pracę. Tylko tyle, że cały czas są czynione ruchy w tą stronę.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.09.2015, 11:52
Jakie ruchy konkrety poprosze jak już kogoś o czymś chcecie poinformować to dawać fakty a nie domysly
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 29.09.2015, 16:24
Płacimy smudzie, nie ma kasy na kolejnego trenera wiec mowy o zwolnieniu Moskala byc nie moze. Przynajmniej dopóki nie walczymy z amica o ostatnie miejsce. Ale ja pier... Jak czytam te głupoty o naszym słabym składzie to po prostu wydaje mi sie ze niektórzy zapomnieli ze jesteśmy Wisla a nie Barcelona. Kto ma w tej lidze mocniejszy skład ? Teoretycznie legła i amica. Ale w praktyce widać jak to wyglada.. Piast ma skład duzo gorszy. Gdyby ne ich wyniki i dzis zajmowali ostatnr miejsce a nie pierwsze to nikt by sie specjalnie nie dziwił. Latal pracuje z Piastem 192 dni. Czyli 10 dni krócej niz Moskal z Wisla. I jaka widać różnice ? Przede wszystkim przygotowanie kondycyjne. Piast jest w stanie zabiegać każdego kolejnego rywala o charakteryzuje sie konsekwencja w grze defensywnej. Tak niewiele a jak widać tak duzo. Nie twierdze ze Latal jest cudotwórca a Piast zdobędzie mistrza i bedzie na pewno na koniec przed Wisla. Natomiast widać ze w Polsce wystarczy trenera dobrym warsztatem fizycznym i konsekwencja rodem z 2 Bundesligi zeby tu pozamiatać. I kocian tez pozamiatał na poczatku, a epizod w Szczecinie nie jest tu adekwatny, bo tam role odegrały nie tylko czynniki czysto sportowe.
Kurz
Senior Member

Stary 29.09.2015, 16:48
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Piast ma skład duzo gorszy.
Jeśli tak mają wyglądać analizy potencjału Wisły, nie dziwię się dlaczego kibice są wiecznie rozczarowani...

Piast ma na pewno mocniejszą pomoc od nas. Porównywalny atak, z tą różnicą, że mają wartościowego zmiennika. I ewentualnie słabszą defensywę.
zmięty
Member

Stary 29.09.2015, 16:49
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Jakie ruchy konkrety poprosze jak już kogoś o czymś chcecie poinformować to dawać fakty a nie domysly
Fakty takie, że Wisła od pewnego czasu szuka trenera. I takie, że właściciel już kilkakrotnie domagał się jego zwolnienia, ale RN zdołała go od tego pomysłu odciągnąć.

Zwalnianie trenera to proces, który trwa, a komunikat o zatrudnieniu nowego szkoleniowca jest ostatnim etapem, a nie jego początkiem. Zanim kibice dowiedzą się, że trener stracił pracę, dzieje się wokół tego tematu całkiem sporo.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 29.09.2015, 17:01
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak mają wyglądać analizy potencjału Wisły, nie dziwię się dlaczego kibice są wiecznie rozczarowani...

Piast ma na pewno mocniejszą pomoc od nas. Porównywalny atak, z tą różnicą, że mają wartościowego zmiennika. I ewentualnie słabszą defensywę.
Widzisz, nie do końca zrozumiałeś. Skoro Piast jest przed nami to jest oczywiste ze jego zawodnicy grają lepiej. Ale czy z czystym sercem powiesz ze przed sezonem uznawałes skład Piasta za mocniejszy od Wisły w teorii Nie sadze. Nie tylko ciebie Piast zaskoczył. Bo i mnie i każdego innego kibica ekstraklasy. Chodzi o potencjał. O to ze latal wycisnął w Gliwicach max, a Moskal nie potrafi chłopaków odpowiednio podkręcić. Oczywiscie zaraz sie zacznie larum ze mamy fatalnych piłkarzy i on nie jest w stanie 'bo nawet mourinho w Wiśle nie pomoze' ale fakt jest taki ze w Gliwicach przy potencjale na środek tabeli robią cuda. Tu uwidocznia sie różnica w posiadanych trenerach. Jakbyś my mieli świetny skład to każdy trener byłby ok bo prowadził by samograja. Sztuka jest wykręcić cos ponad oczekiwania i to w Gliwicach ma miejsce. Wisły natomiast kto by nie prowadził tak by grali. Raz zwyciestwo, kilka remisów, raz porażka. Czujesz ta różnice ?
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.09.2015, 17:01
zmięty napisał(a):Wyświetl post
Fakty takie, że Wisła od pewnego czasu szuka trenera. I takie, że właściciel już kilkakrotnie domagał się jego zwolnienia, ale RN zdołała go od tego pomysłu odciągnąć.

Zwalnianie trenera to proces, który trwa, a komunikat o zatrudnieniu nowego szkoleniowca jest ostatnim etapem, a nie jego początkiem. Zanim kibice dowiedzą się, że trener stracił pracę, dzieje się wokół tego tematu całkiem sporo.
I serio Wisła hipotetycznie moze płacić 3 trenerom w jednym momencie?
Czy raczej napisałeś tekst byle coś napisać bo o tym ze był temat chłopa z Maribora slyszac było 3 tyg temu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.09.2015, 17:11
Zwalnianie trenera to proces ...... Jak Bogus chce zwolnic trenera to go zwalnia i tyle. Mam wrazenie ze Kazka to ciagle zwalniaja ale dziennikarze a zwalniajcie kiedys napewno traficie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów