The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2015, 19:50
Zderzenie z obserwowaniem ekstraklasy na żywo boli gdy patrzy się na "grę". W sumie... nawet ta "gra" byłaby do przyjęcia, ale skuteczność...

Dla mnie słupki czy poprzeczki to nie "aaaj jakże było blisko" Szpakowskiego. Dla mnie to niedostateczne treningi.

Wisła zaś przypomina mi reprezentację za Smudy czy Fornalika. Kryj Lewego&Błaszczykowskiego vs kryj Brożka&DG77. Ot cała neutralizacja. Boguski się wystrzelał, Jankowski?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 25.09.2015, 20:10
Mnie to martwi fakt że nasi grając piłką są bardziej zmęczeni niż przeciwnicy co teoretycznie powinni za nią biegać... Gramy na tyle nieekonomicznie że większość strat nie wynika z agresywnego presingu tylko z holowania piłki w pole karne gdzie stoi już przeciwnik... Nie ma zaskoczenia... Wystarczy że przeciwnik dobrze się ustawi i już tylko kwestią czasu jest kiedy piłka do niego sama doleci... Nie ma jakiś wycofań piłki przed pole karne nie ma zaskakujących strzałow z dystansu (ten strzal sadloka w 82 minucie to bylo podsumowanie bezradności...). Miałem wrażenie że Korona miała więcej akcji wynikających z wytrenowania niż my... Momentami ta nasza krakowska piłka wygląda jak jedna wielka improwizacja... Ja do ciebie ty do mnie, potem się rozejrze gdzie nasi stoją, podam do tylu bo nasi wszyscy obstawieni, piłka wraca do mnie no to się znowu rozejrzę... aha znowu błagalny wzrok żebym coś zrobił... no to sobie poklepiemy.... "pach pach 2 piętki jakiś bilard i strata piłki"... trzeba wracać... Tak wygląda nasza gra... Mało schematów zbyt wolna gra za dużo analizowania... Brak iskry...

Ta nasza koronkowa gra zbyt często narażona jest na przerwanie jej przez przeciwnika. Gra jest zbyt wymagająca technicznie dla naszych zawodników dlatego często tracimy piłki albo zaskakujemy się sami niektórymi zagraniami. Jeśli koronkowe akcje się nie udają albo bardzo rzadko to trzeba uprościć gre no i dopracować stałe fragmenty do perfekcji. To jest tak naprawdę najprostrzy aspekt gry do dopracowania .
No i jak mecz się od początku nie układa to na zwycięstwo nie ma co liczyć...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 25.09.2015 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.09.2015, 20:16
Jak my chcemy strzelić gola jak nie oddajemy strzałów na bramkę ? Cała II połowa to bezsenowne walenie głową w mur.
Aż się prosiło o jakieś strzały z dystansu przy śliskiej piłce i murawie, a do tego Małkowski dzisiaj nie miał pewnego chwytu.
Przecież taki Popović w I lidze ściągał pajenczyny. Pierwszy nasz strzał w bramkę był ten Jankowskiego w poprzeczkę, a pierwszy celny w doliczonym czasie gry.

No i karny moim zdaniem ewidentny. Nie wydaje mi się żeby młody chłopak wchodzący do ligi od razu chciał udawać faule. Przecież Małkowski go zahaczył.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.09.2015, 20:28
Dziwne. Po strzale Jankowskiego z pierwszej polowy s.......ił mi sie GPS. Nie widzi satelity :(
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.09.2015 o godz. 20:31.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.09.2015, 20:29
ciezko strzelać z dystansu jak masz 9 chłopa przed sobą, czyli generalnie strzały jak z wolnego gdy mur stoi. faktycznie troche za wolno fragmentami piłkę wymieniali, dużo pecha no i sędziowanie było jakie było. moim skromnym to pomysł na grę jest, wykonawcy jako tacy , zawsze może być lepiej(gorzej tymbardziej) no i porównując z reszta drużyn to my chociaż w piłkę gramy a nie w kopanie się po czołach. cierpliwym być chyba trzeba i liczyć na poprawę i skuteczności i na choć trochę szczęścia, bo tego ostatniego to nie mamy od naprawdę dawna....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.09.2015, 20:45
Wiem ze statystyki nie graja ale to boli:
21-7
70%-30%
600-300
To pokazuje ogromna dominacje.
Strasznie szkoda wyniku....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.09.2015, 20:59
Słaba gra. Wolno, statycznie, bez pomysłu.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.09.2015, 21:01
Szkoda wyniku, ale gra naprawdę momentami bardzo dobra, choć irytuje mnie ta tendencja wjechania za wszelką cenę z piłką do bramki rywali i brak praktycznie strzałów zza pola karnego. Cieszy natomiast kolejna szansa dla młodego, tym razem wszedł Marszalik i naprawdę dobrze się spisał (czerwona kartka dla Korony po faulu na nim, kolejny faul na nim i ewidentny karny -> tylko arbitrowi, który połknął najwidoczniej gwizdek, scyzoryki zawdzięczają fakt, iż nie doszło do jedenastki).
Martwi frekwencja. Po takim meczu, jak w B-B liczyłem na znacznie wyższą (choć sporo ludzi utknęło w korkach i wchodziło już w trakcie trwania meczu).
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.09.2015, 21:01
Najbardziej podobał mi się Popović, wracał po piłke , starał się rozgrywać . Najsłabszy Jankowski , i mysle ze to on był do zmiany a nie Boguski. Zabrakło trochę ryzyka w rozgrywaniu piłki , graliśmy zbyt asekuracyjnie i mieliśmy trochę pecha (poprzeczka w koncowce). Szkoda ,że nie udało się strzelić bramki za 3 punkty .
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.09.2015, 21:03
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda wyniku, ale gra naprawdę momentami bardzo dobra, choć irytuje mnie ta tendencja wjechania za wszelką cenę z piłką do bramki rywali i brak praktycznie strzałów zza pola karnego. Cieszy natomiast kolejna szansa dla młodego, tym razem wszedł Marszalik i naprawdę dobrze się spisał (czerwona kartka dla Korony po faulu na nim, kolejny faul na nim i ewidentny karny -> tylko arbitrowi, który połknął najwidoczniej gwizdek, scyzoryki zawdzięczają fakt, iż nie doszło do jedenastki).
Martwi frekwencja. Po takim meczu, jak w B-B liczyłem na znacznie wyższą (choć sporo ludzi utknęło w korkach i wchodziło już w trakcie trwania meczu).
myslę,ze sporo w ogóle zrezygnowalo.korki dzisiaj masakryczne.choc z drugiej strony wiele biletow tez nei sprzedano
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.09.2015, 21:10
czy Jankowski mając przed sobą tylko bramkarza, nie umie posłać piłki po ziemi tuż przy słupku? naprawdę przerasta go to? uderzył jak tak ja za czasów gimnazjum, na siłe i z "kapy"... brak słów, i to samo było w Łęcznej

http://m.ekstraklasa.tv/bramki,6sj39h

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.09.2015, 22:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jak my chcemy strzelić gola jak nie oddajemy strzałów na bramkę ?
No i karny moim zdaniem ewidentny. Nie wydaje mi się żeby młody chłopak wchodzący do ligi od razu chciał udawać faule. Przecież Małkowski go zahaczył.
21 strzałów i komentarz, że nie oddajemy strzałów..............
Karny może i był, ale trzeba przyznać, że można było go podyktować i nie. Marszalik upadał jakby potknął się o własną noge, a nie powalił go bramkarz. Na powtórkach widać kontakt więc karny był, ale na żywo już taki pewny nie byłem.
Ale nie było by problemu gdyby zrobił to co powinien. Czyli gdyby zajeb*ł pod poprzeczke, a nie bawił się w Messiego.
Szkoda, bo 3 punkty się nam należały no ale... Statystyki nie grają. Brakuje wykończenia. Ogólnie ciężko się gra kiedy cykory bronią się przez 80% meczu całą drużyną w polu karnym.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.09.2015, 22:08
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
ciężko się gra kiedy cykory bronią się przez 80% meczu całą drużyną w polu karnym.
Ciężko się gra jak Guerier wyjątkowo nie ma dnia. To pokazuje jak będzie wyglądała gra w każdym meczu, jak go sprzedadzą.

Ogółem brakuje nam 2-3 szybkich, przebojowych i dobrych technicznie skrzydłowych i ofensywnych piłkarzy, którzy potrafiliby w pełnym biegu wjeżdżać w rywala jak w masło. Dwóch takich dzisiaj i Korona dostała by minimum 3-0
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.09.2015, 22:11
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda wyniku, ale gra naprawdę momentami bardzo dobra, choć irytuje mnie ta tendencja wjechania za wszelką cenę z piłką do bramki rywali i brak praktycznie strzałów zza pola karnego.
W ostatnich czasach w przypadku Wisły strzały zza pola karnego to była głównie strata piłki. Ja tam się ciesze, że tego jest mniej bo nie widze piłkarzy w obecnej kadrze którzy te gole mogliby zdobywać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2015, 07:25
Sędziowanie było skandaliczne. Nikogo nie powinno dziwić, że notujemy z tym sędzią 6 remis z rzędu. Tutaj potrzebna jest interwencja klubu. Swego czasu Jagielllonia lub Polonia dopieły swego i odsunely od prwadzenia ich spotkań sędziego X (chyba Małka).

Co do gry, zawsze można lepiej, sprawniej, szybciej. Nie wierzę, że piłkarze zrobili wszystko aby wygrać. Paru nie miało swojego dnia, paru osiadło na laurach, a paru po prostu jest słabymi piłkarzami (Jankowski).

Co mi się podobało, to jeżdżenie na dupie Popovicia i gra Jovicia z którego na naszych oczach rodzi się znakomity ofensywny obrońca.

Momentami tempo gry było naprawdę tragiczne wolne. Sadlok w całym meczu chyba z 20 razy podał do Cierzniaka.
Mączyński, Guerrier, Brożek nie mieli zdecydowanie swojego dnia.

Oczywiście przeważaliśmy, zasłużyliśmy na zwycięstwo, ale bez oddawania strzałów jeszcze nikt w piłce nie wygrał. I mówię tutaj o strzałach celnych, a nie zaliczaniu dachu trybuny C.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2015, 08:03
W tym meczu wyszły znowu na wierzch braki kadrowie. Co z tego, że zdominowaliśmy środek pola, że Korona uskuteczniała przez większość meczu obronę Często....eeeee Kielc, skoro - jak już wcześniej zostało napisane - nie ma dobrych uderzeń z dystansu ?
Brakuje drugiego skrzydłowego - Boguski mógłby spokojnie grać zamiast Jankowskiego na swojej optymalnej pozycji, a Jovic miałby z kim grać.
Co do frekwencji - piątek i poniedziałek ( jeszcze o 18 ) to jest dla sporej części pracujących bardzo niewygodny termin. Ja akurat spokojnie zdążyłem ( gorzej było z powrotem - pozdrawiam zmotoryzowanych ) ale ja nie mam szefa nad sobą...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.09.2015, 08:07
Jeśli Moskal straci po tym meczu posadę trenera i będziemy musieli mu płacić do końca oraz przyjdzie trzeci trener to oznacza, że kryzys finansowy już został zażegnany skoro możemy wywalać kolejne pieniądze na nowych trenerów.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 26.09.2015, 09:57
R33 napisał(a):Wyświetl post
W ostatnich czasach w przypadku Wisły strzały zza pola karnego to była głównie strata piłki. Ja tam się ciesze, że tego jest mniej bo nie widze piłkarzy w obecnej kadrze którzy te gole mogliby zdobywać.
Nie zgodzę się. Właśnie próba wjechania z piłką do bramki kończy się najczęściej stratą w polu karnym co umożliwia przeciwnikowi próbę szybkiego wyjścia z kontratakiem. Natomiast strzał nawet tak niecelny, jak w I połowie (lądujący na dachu trybun) takiej możliwości przeciwnikowi nie daje.
Owszem nad celnością tych strzałów należałoby popracować, niemniej każda akcja powinna się kończyć strzałem na bramkę, a nie próbą wjazdu z piłką do bramki.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 26.09.2015, 10:30
Dla mnie po meczu na ogromny + Jović i Popović, dobrze zagrali też Burliga czy Boguski. Strasznie za to zawiódł mnie Mąka, nie był to jego dzień, po Sadloku widać jeszcze braki w ograniu, ale jako że korona nie atakowała to nie miał jak popełniać błędów (jak z resztą wszyscy ŚO, bo boczni zagrali b. dobrze w defensywie, sporo powrotów i dobrych odbiorów). Crivellaro tragedia, nic nie pokazał, za ślisko pewnie... Jankes swój stały poziom, czyli słabo, miał przecież jedną wybitną sytuację którą zmarnował, ogólnie spóźniony, wolny, nie był częścią drużyny. Guerrier nieco słabiej niż zazwyczaj ale chociaż na ambicji, Cierzniak... co miał to wybronił, błąd w 2 minucie chyba i to wsio. Marszalik bardzo dobre 15 minut, ładnie podawał, wywalczył karnego (tak, wiem, nie gwizdnął, ale co młody może zrobić z tym, że sędzia ....) i generalnie warto zacząć na niego stawiać w dłuższym wymiarze, bo skrzydłowych u nas mało.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2015, 11:01
Władze klubu powinny wystosować pismo do PZPN, aby tego s....ysyna Stefańskiego odsunięto od sędziowania naszych meczów. Przed rozpoczęciem nie wiedziałem, że on je poprowadzi ale jak zobaczyłem kto wyprowadza piłkarzy na murawę to byłem pewien, że będzie ch*jowo.

Zagraliśmy przyzwoity mecz, chociaż brakowało celnych, nieprzyjemnych strzałów z dystansu. Guerrier nieswój, Boguski w drugiej połowie zgasł i słusznie zszedł. Między Guzmicsem a Głową wielkiej różnicy nie było w tym meczu widać, bo po prostu Kielce zagrały na 0:0 i tyle.

Świetna gra Jovicia i Popovicia - widać, że Popek zaczyna się odnajdywać i będzie z niego pożytek. Na minus Jankes i cała nasza lewa strona - Guerrier źle funkcjonował z Burym, nie układała się gra tamtą stroną.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.09.2015, 12:02
Podejrzewam, że wzrost formy Popovicia wziął się stąd, że w końcu zaczął być ustawiany na SWOJEJ pozycji, czyli 8, a nie na siłę na 10 za Stilicia.

Co do meczu - takie remisy najbardziej w....iają, gnieciesz, gnieciesz i nic. Ale ja jestem dobrej myśli. BTW, ostatnio Kazka też zwolnili po meczu z Koroną, i też chyba po 0:0, albo po 0:1. Zobaczymy co najbliższe dni przyniosą, ale mam nadzieję, że nie będzie żadnych nerwowych ruchów.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.09.2015, 15:14
wczoraj Popovic grał na 8 ? chyba inny mecz ogladaleś.
Proponuje spojrzec kto wychodził po piłke od bramkarza i od stopera.
Mąka wczoraj słabo bo bardzo szybko jego temperament ostudziła żółć.Na upartego mógł nawet wylecieć w pierwszych kilkunastu minutach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.09.2015, 23:37
Naprawde dobry mecz.W koncu gnietlismy przeciwnika ,szkoda tej koncowki,byla naprawde szansa.

Ale taka WIsle chce sie ogladać,przynajmniej graja do przodu i te akcje moga sie podobać.

Coraz lepiej wyglada Popovic,Jovic ,czy nawet Brozek.

W Gliwicach bedzie ciekawie XD
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 26.09.2015, 23:52
gralismy za wolno, dlatego nie wygralismy
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.09.2015, 10:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Naprawde dobry mecz.W koncu gnietlismy przeciwnika ,szkoda tej koncowki,byla naprawde szansa.

Ale taka WIsle chce sie ogladać,przynajmniej graja do przodu i te akcje moga sie podobać.

Coraz lepiej wyglada Popovic,Jovic ,czy nawet Brozek.

W Gliwicach bedzie ciekawie XD
Ja uwazam, ze w tym meczu Moskal zrobił wszystko co mógł aby wygrać ten mecz, bylismy nastawieni bardzo ofensywnie. Moskal rowniez dokonał zmian ofensywnych a mogl przeciez wprowadzić Urygę ... Z resztą mając dwie poprzeczki plus kilka sytuacji + prawdopodobny karny dla nas karny swiadczą o tym, ze bylismy blisko wygranej. Czasami brakuje tych kilku centymetrów...

Co do meczu w Gliwicach to mysle, ze mozemy coś tam ugrać, gdyż Piast w przeciwieństwie do Korony nie będzie się bronić w 16.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 27.09.2015 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.09.2015, 10:30
Sędzia pilnował wyniku ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.09.2015, 11:38
Mecz wypisz wymaluj jak wczorajsze spotkanie Real Madryt - Malaga. Goście bronili się cały mecz, od 77 minuty w 10, mimo to Real nie zdołał strzelić bramki. Sam CR7 zmarnował z 3 setki pod koniec. Na boisku biegało kilkaset milionów euro vs. pewnie max. kilkadziesiąt.

Czasem po prostu bramka jest zaczarowana. Ja uważam, że Wisła naprawdę chciała wygrać, jednak to był po prostu jeden z tych meczów, gdzie nic nie wpada.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.09.2015 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2015, 12:30
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mecz wypisz wymaluj jak wczorajszy mecz Real Madryt - Malaga. Goście bronili się cały mecz, od 77 minuty w 10, mimo to Real nie zdołał strzelić bramki. Sam CR7 zmarnował z 3 setki pod koniec. Na boisku biegało kilkaset milionów euro vs. pewnie max. kilkadziesiąt.

Czasem po prostu bramka jest zaczarowana. Ja uważam, że Wisła naprawdę chciała wygrać, jednak to był po prostu jeden z tych meczów, gdzie nic nie wpada.
To żadna wykładnia kolego.
Prosim nie odlatuj z tym Realem, gdyż nie ma to dla nas największego znaczenia. Oni tam się pokopią po czole, .......ną serię zwycięstw a CR7 wturla sobie jeszcze nascie bramek nawet nie niszcząc zajebistej fryzury. Tak dla rozpieszczenia na deser dorzucą kibicom być może LM.
A m? My poprostu musimy wygrywać takie mecze. Zajebalismy juz kilka spotkań i myślę że w naszej sytuacji oglądanie się na Madryt niczego nam nie daje.

Liga jest tak spłaszczona, że zdecydowanie gdzieś trzeba zgarniać pulę, nie zapominając że na kolejny mecz można było wybrać się autobusem. Zaparkować i wrócic do domu z jednym punktem, który z liderem Kazek brał by w ciemno. A tak, niestety trzeba coś ugrać, tzn Moskal musi, gdyż 2pkt w dwóch meczach to będzie kolejny kiepski wynik.
Ble,ble będzie znowu szok, że Kazia chcą wyjebać ale po czesci to sam dokłada do tego cegiełkę. Tabela nie pamięta stylu, nie liczy minut pozbawionych farta. Suche punkty i tyle.
A jak wiadomo nie od dzisiaj, utrzymanie zapewniasz sobie w domu a mistrzostwo na wyjazdach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2015 o godz. 12:33.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2015, 13:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Prosim nie odlatuj z tym Realem
Więc może Legia z Koroną?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2015, 13:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Więc może Legia z Koroną?
7egia medale pewnie odbierze a Korona sobie skubie, nic innego do roboty nie mają.

Masz jeszcze jakieś fajne przykłady, żeby się Kazek poczuł bardziej komfortowo?

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów