|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Komentarz stadiony.net do dzisiejszego skandalicznego artykułu na wp.p
http://stadiony.net/aktualnosci/2015...cytuja_idiotow A tu artykuł z wp Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
czytanie ze zrozumieniem nie boli tym bardziej. Chodzi mi o tytuł, nie o treść. Zasadniczo czytam i lubie GW, tym bardziej mnie dziwi ten tytuł. Tyle.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W dzisiejszej Lidze+Extra był prezentowany reportaż z wczorajszego spotkania Lecha z Pogonią.
Pokazano w nim przedmeczową rozmowę Dudki z Michniewiczem i Dudka wyznał mu, że uciekł z Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A to nie było przypadkiem tak, że Michniewicz go zapytał , czy uciekł z Wisły? A on sie zmieszał, bo rozkminił że są kamery i cos tam nie jednoznacznie pokiwał głową?
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
|
Wisła Kraków odpowiada na żale kibica
http://www.sport.pl/sport/1,65025,18...le-kibica.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.07.2015 o godz. 09:39.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Dziś DP komentuje zatrzymanie Miśka w Szwecji.
Cytat:
Plus pojawił się temat sprzedaży klubu za złotówkę. DP zestawił te dwa wydarzenia. Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...za-inni/2wb1eq
Niezły artykuł. Profesjonalizm w piłce i te sprawy... |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dziś w lidze + extra można się było dowiedzieć że w Krakowie grała Lechia, posłuchać wywiadu z piłkarzem Lechii pan Sławek dał Burlidze czerwień i dowiedzieliśmy się że Lechia będzie grała lepiej, a i jeszcze o deszczu było. Dziwne że o zespole który był gospodarzem i którego dwóch piłkarzy trafia do 11 kolejki nie powiedziano ani słowa
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Jakieś totalne kpiny w PS 10 kandydatów na piłkarza miesiąca i ani jednego z Wisły http://www.przegladsportowy.pl/pilka...361,1,381.html
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
PS to jest cyrk objazdowy,kto ich jeszce czyta. Nawet by Cierzniaka tam dali,niz mowiac o Guerrierze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dziennikarze Interii (Białoński i Szpyrka) tłumaczą trenera Moskala w obronie przed krytyką (odnoszę wrażenie, że także moją) o ignorowanie młodych zawodników
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ic,nId,1886237 I z mojej strony drobny komentarz do tej obrony, którą rozumiem i być może nawet częściowo podzielam (nie jest nam w tej chwili potrzebna kolejna zmiana trenera!). Czy Jesteście Panowie pewni, że Kuczak, Marszalik, Żemło są na ten moment gorszymi piłkarzami od Cywki czy Crivellaro? Jeśli tak to po kiego czorta są trzymani w tej drużynie miast iść na wypożyczenie, czy zostać sprzedani aby zrobić miejsce nowym. Jeżeli są tak beznadziejni, że nie można Ich na 45 min. wpuścić na boisko to być może należy przemyśleć sposób naboru i szkolenia, skoro z drużyn młodzieżowych wychodzą nieudacznicy, jak to Panowie sugerujecie w swoim artykule Idąc dalej Panowie odnoszę wrażenie, że chcieliby, aby młody, wchodzący zawodnik dysponował od razu rutyną Arkadiusza Głowackiego (który również popełnia błędy) sprytem strzeleckim Tomasza Frankowskiego i oglądem sytuacji i dokładnością podań Mirka Szymkowiaka (wrażenie to kształtuje fragment odnoszący się do Tomasza Zająca).Ale do cholery przecież Ci zawodnicy też zanim doszli do swojej maestrii najpierw terminowali wchodząc za szczawia do I drużyn i popełniając w nich masę błędów. Tylko był ktoś kto Im zaufał i na nich postawił! Panowie przywołujecie jako przykład postawienia na młodych mecz pucharowy z Ruchem, ale na Boga, jak możecie jako przykład juniora (przeciwstawiając Go jak rozumiem wymienionym wcześniej trzem juniorom) podawać Michała Czekaja, który ma już 23 lata I na koniec - sam bronię trenera Moskala, bo widzę postęp i pomysł w grze ofensywnej pomimo ubytku kluczowego zawodnika jakim był Semir Stilić (vel Stirlitz ), ale trudno nie dostrzec takich mankamentów, jak brak wyćwiczonych schematów przy stałych fragmentach gry, czy też brak respektu (vel moresu) wobec trenera u zawodników. Inaczej jak mogłoby dojść do sytuacji, że do strzelania rzutu karnego podchodzi zawodnik do tego nie wyznaczony |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...528,4,721.html
Któraś z drużyn nie grających teraz w pucharach będzie się z wami biła o mistrza? Bogusław Leśnodorski: Są zespoły, które mają bardzo dobrych zawodników, jak chociażby Wisła. Im brakuje jednak wartościowych zmienników. Ciekawą kadrę ma Lechia, Piast też wygląda dobrze, ale nie wiem, czy na dłuższą metę będą w stanie wytrzymać tempo. Oczywiście Lech też w końcu zacznie wygrywać, nie ma innej opcji. Na razie wszyscy się ekscytują ich porażkami, ale po podziale punktów tabela będzie wyglądać zupełnie inaczej. Najważniejsze, że poziom bardzo się wyrównał. Popatrzcie zresztą na gole strzelane w tym sezonie. Są strzały z dystansu, efektowne akcje. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Każdy widzi że jest problem z zawodnikami, a Moskal musi dostawać po łapach.. To nie fair.. ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
W tym samym wywiadzie wypowiadał się o Wiśle w kontekście Sadloka. Ironicznie oczywiście, że Wisła jest tak bogatym klubem, że nie chcieli Sad(L)oka puścić za 1,5 mln zł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Leśniodorski uważa że naszym głównym atutem są dobrzy zawodnicy natomaist słaba/krótka ławka rezerwowych mówi o tym że z dyżym prawdopodobieństwem to nie my zdobędziemy mistrza. I tyle. Nic ponad to. Na pewno da się tymi zawodnikami wyjść poza strefę spadkową, co Moskal mógłby w końcu uczynić. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan prezes Gaszyński w Chorzowie na meczu Ruch - Legia, hm..
http://ekstraklasa.net/kibice-na-mec...cie=17#zdjecie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Moze kogos obserwuje albo moze pojechal pogadac z Bonkiem? Ktoz to wie.
Ale ciekawe co on tam robi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
może Sadloka sprzedaje....a moze chce mecz zobaczyć
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
nie wiem może został zaproszony na obchody gry Ruchu przy Cichej najlepiej snuć teorie spiskowe ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
skoro DG77 odchodzi jak plotkują, to może Mazka kupuje na skrzydło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A może po prostu był tam w związku z 80-leciem stadionu przy Cichej? Pewnie nie tylko on tam był z prezesów klubów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Łysa łajza też tam była. Pewnie planuje zaorać ten stadion i skorzystać z dopłat UE lub przehandlować OMEGE w skupie surowców wtórnych.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przecież łysy tam pracuje....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to - Amen.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bardzo dobra wręcz swietna odpowiedz...
Niektóre dziennikarzy chcą się teraz na TT wręcz posrac... Staszak broni Klembe odnośnie korupcji Patera i Sarnata którzy w Wisle tego nie zrobili i porownuje ich do Łobodzinskiego który w Wiśle gral gdy uslyszal zarzuty... Ale dobrze niech się posraja... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|