The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2015, 20:24
Duda spierdalający przed Kopacz jest i żałosny i zabawny. Co chwile lata do kościoła ,a bliźniemu (a przede wszystkim premier rządu) ręki nie poda. To są pewnie te "wartości" o których pisał Jaroo1
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.09.2015, 20:33
IncognitoTSW - Dokładnie tak. Gdyby przyjeżdżali tylko do pracy, jakoś by się dało wszystko wytłumaczyć. Tymczasem większość tych ludzi woli "siedzieć na zasiłkach", dlatego ich głównym celem są Niemcy. Przez Polskę mogą co najwyżej przejechać tranzytem. Brak wysokich zasiłków, brak meczetów, zimny klimat- to wszystko lepiej zniechęca niż najsolidniejszy węgierski bądź hiszpański płot.

Z drugiej strony - zarzuty "elyt", że Polacy zamykają się na inne nacje, są również bezpodstawne. Tyle, że wielu przybyszów nie traktujemy jako "emigrantów" w znaczeniu bliskowschodnim. W moim woj. podlaskim mieszka wielu Białorusinów, którzy mają swoje gazety, radio, multum cerkwi czy parę średnich szkół. Z pobliskiego Grodna dzień w dzień sznury "marszrutek" przyjeżdżają na "szoptury", transport i handel się kręci i wszyscy są zadowoleni. Tak funkcjonuje ludność osiadła od wielu lat, więc nawet z wizami dają sobie radę. Wątpię jednak, by ci sami ludzie zgodzili się, aby w centrum B-stoku obok katedry i cerkwi stanął meczet dla wahabitów czy salafitów. No i co na obiekt konkurencji powiedziałoby 2 tys. polskich Tatarów?
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2015, 20:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Duda spierdalający przed Kopacz jest i żałosny i zabawny. Co chwile lata do kościoła ,a bliźniemu (a przede wszystkim premier rządu) ręki nie poda. To są pewnie te "wartości" o których pisał Jaroo1
sorry, ale to ty jesteś żałosny i zabawny. A przede wszystkim jesteś trollem.
PAD nie "spierdalał" przed Kopacz, a jak miał jej rękę podać? Do dupy jej wsadzić? Bo stała cały czas do PAD otworem.
Na szczęście ludzie widzą jak ta cała platformerska obłuda kwitnie i w październiku zapowiada się pogrom.
I dobrze.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2015, 20:49
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę wstrzymać się z odpowiedzią dopóki nie przeczytasz mojej wiadomości i nie odpowiesz na zadane pytania.
To są te zasadnicze pytania które sobie ubzdurałeś?

Odpowiedz na takie pytania:
1. Ile sekund trwała ta jej pogaduszka o której mówisz?
2. Kto do kogo stał dupą w momencie jej trwania? 0:16-0:17 zobacz sobie.
To Ci odpowiem

1. A ch.... to kogo obchodzi czy trwało to 10s czy pół godziny. Zadawanie takiego pytania i jeszcze od odpowiedzi na nie uzależnianie dalszej dyskusji świadczy, że jesteś deczko powolny, albo świadomie manipulujesz.

2. Premierzyca stała dupą do prezydenta i w sekundzie 16 i 17 i we wcześniejszych sekundach i późniejszych również.

Możesz sobie wymyślać kolejne kretyńskie pytania, ale nie zmieni to faktu,, że wlazłeś w buty POwskich mediów i od kilku postów nie masz zamiaru z nich wyskoczyć jak na klasycznego fana korwina przystało. Anty systemowiec liżący dupę władzy.

Powyżej masz całość, poczytaj przemyśl i przestań zrównywać bezczelne chamstwo z wzorcem kultury bo ośmieszanie się to komplement dla takiego zachowania.

Cytat:
Niepodanie ręki E. Kopacz można by rozpatrywać jako niewybaczalną gafę ze strony Andrzeja Dudy jedynie w sytuacji, gdyby podeszła ona do niego, a on ją zignorował. W sytuacji, gdy to ona zignorowała zasady precedencji i protokołu wszelka krytyka należy się tylko p. premier i jej otoczeniu – bez względu na preferencje polityczne i bez względu na to, że jest ona kobietą.
Pojmujesz idiotyzm swojego wpisu, czy masz jeszcze jakieś pytania ...

Hehehe jest i rasowy leming... o bliźnich będzie gadał Zawsze tak było, że zasad kultury najchętniej uczą niewychowane buraki, a zasad chrześcijańskich ateistyczne komuchy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.09.2015 o godz. 21:06.
Hej Nasz TS !!
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 02.09.2015, 20:54
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.09.2015, 21:05
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To są te zasadnicze pytania które sobie ubzdurałeś?

To Ci odpowiem

1. A ch.... to kogo obchodzi czy trwało to 10s czy pół godziny. Zadawanie takiego pytania i jeszcze od odpowiedzi na nie uzależnianie dalszej dyskusji świadczy, że jesteś deczko powolny, albo świadomie manipulujesz.

2. Premierzyca stała dupą do prezydenta i w sekundzie 16 i 17 i we wcześniejszych sekundach i późniejszych również.

Możesz sobie wymyślać kolejne kretyńskie pytania, ale nie zmieni to faktu,, że wlazłeś w buty POwskich mediów i od kilku postów nie masz zamiaru z nich wyskoczyć jak na klasycznego fana korwina przystało. Anty systemowiec liżący dupę władzy.

Powyżej masz całość, poczytaj przemyśl i przestań zrównywać bezczelne chamstwo z wzorcem kultury bo ośmieszanie się to komplement dla takiego zachowania.

Pojmujesz idiotyzm swojego wpisu, czy masz jeszcze jakieś pytania ...
1. Zauważyłeś zatem, że ta pogaduszka trwała jakieś 2-3 sekundy i zapewne PAD w tym czasie nawet nie mrugnął okiem.
2. I serio tutaj widzisz jak ona stoi dupą do prezydenta? Naprawdę? To pokazuje tylko, że jakakolwiek dyskusja z Tobą nie jest możliwa bo po prostu żyjesz w innej rzeczywistości.
Polecam Ci zajrzeć tutaj :
http://lmgtfy.com/?q=okulista+krak%C3%B3w
Drozd
Senior Member

Stary 02.09.2015, 21:15
1. Zauważyłeś zatem, że ta pogaduszka trwała jakieś 2-3 sekundy i zapewne PAD w tym czasie nawet nie mrugnął okiem.
2. I serio tutaj widzisz jak ona stoi dupą do prezydenta? Naprawdę? To pokazuje tylko, że jakakolwiek dyskusja z Tobą nie jest możliwa bo po prostu żyjesz w innej rzeczywistości.
Rozumiesz POwski klakierze, że sam fakt, że Kopacz zamiast podejść do prezydenta zaczęła obściskiwać swoich przydupasów ucina wszelką dyskusję. Kto zachował się jak należy, a kto jak niewychowany burak. Co sprawia, że Twój idiotyczny wpis stawia Cię w jednym rzędzie z Niesiołowskim. A nawet gorzej bo on ma z takiego durnego pieprzenia jakieś profity, a Ty jesteś jedynie pożytecznym...

Ale każdy do woli może robić z siebie kretyna, powodzenia zatem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.09.2015 o godz. 21:21.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2015, 21:21
Rozumiesz POwski klakierze, że sam fakt, że Kopacz zamiast podejść do prezydenta zaczęła obściskiwać swoich przydupasów ucina wszelką dyskusję. Kto zachował się jak należy, a kto jak niewychowany burak. Co sprawia, że Twój idiotyczny wpis stawia Cię w jednym rzędzie z Niesiołowskim. A nawet gorzej bo on ma z takiego durnego pieprzenia jakieś profity, a Ty jesteś jedynie pożytecznym...

Ale każdy do woli może robić z siebie kretyna, powodzenia zatem.
Człowieku, nie pieprz o Niesiołowskim bo właśnie stałeś się gorszy od niego. Żyjesz w innym świecie. Jesteś kłamcą i nie potrafisz się do tego przyznać.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 02.09.2015, 21:30
Drozd do kolegiIncognitoTSW " Co sprawia, że Twój idiotyczny wpis stawia Cię w jednym rzędzie z Niesiołowskim"

W takim razie zapytam kolegę Incognito , czy wiesz w których drzwiach Niesiołowski leży jak Rejtan

Jeszcze na poważnie, Incognito akurat pokazałeś zdjęcie jak Duda odchodzi zniesmaczony co dobrze widać po jego minie, czekałem czekałem i się nie doczekałem
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 02.09.2015 o godz. 21:32.
Drozd
Senior Member

Stary 02.09.2015, 21:33
Człowieku, nie pieprz o Niesiołowskim bo właśnie stałeś się gorszy od niego. Żyjesz w innym świecie. Jesteś kłamcą i nie potrafisz się do tego przyznać.
Usłyszeć od kłamcy i manipulanta, że jest się kłamcą to duży komplement. Dzięki...

Nie zmienia to jednak faktu, że dalej jesteś w butach POwkiego klakiera i propagandzisty Twoje opinie na jakikolwiek temat muszą być oceniane przez ten pryzmat, gratulacje...
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2015, 21:36
Usłyszeć od kłamcy i manipulanta, że jest się kłamcą to duży komplement. Dzięki...

Nie zmienia to jednak faktu, że dalej jesteś w butach POwkiego klakiera i propagandzisty Twoje opinie na jakikolwiek temat muszą być oceniane przez ten pryzmat, gratulacje...
Czy Ty nie widzisz jak się ośmieszasz? Wskazałeś konkretne sekundy, w których Kopacz stoi dupą do prezydenta. Wrzuciłem Ci screen, który pokazuje, że kłamiesz a Ty w odmętach szaleństwa bredzisz coś o klakierach i propagandzistach. Serio, nie chce mi się tłumaczyć, że nie popieram PO - mógłbyś w ostatnich wypowiedziach zauważyć jak się o premierzycy wypowiadam ale nie potrafisz tego zrobić.

Ale jako, że zarzucasz mi, że jestem kłamcą to jako reprezentant obozu niepodległościowego powinieneś teraz mi to kłamstwo udowodnić czarno na białym, czekam.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post

Jeszcze na poważnie, Incognito akurat pokazałeś zdjęcie jak Duda odchodzi zniesmaczony co dobrze widać po jego minie, czekałem czekałem i się nie doczekałem
Pokazałem ten fragment, o którym Drozd pisał, że Kopacz stoi dupą do prezydenta. Też to tam widzisz?
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 02.09.2015 o godz. 21:40.
Drozd
Senior Member

Stary 02.09.2015, 21:42
Czy Ty nie widzisz jak się ośmieszasz? Wskazałeś konkretne sekundy, w których Kopacz stoi dupą do prezydenta. Wrzuciłem Ci screen, który pokazuje, że kłamiesz a Ty w odmętach szaleństwa bredzisz coś o klakierach i propagandzistach. Serio, nie chce mi się tłumaczyć, że nie popieram PO - mógłbyś w ostatnich wypowiedziach zauważyć jak się o premierzycy wypowiadam ale nie potrafisz tego zrobić.

Ale jako, że zarzucasz mi, że jestem kłamcą to jako reprezentant obozu niepodległościowego powinieneś teraz mi to kłamstwo udowodnić czarno na białym, czekam.
W dupie mam Twoje sekundy...

To że sobie coś ubzdurałeś to nie moja wina. Mnie chodzi o to i nic innego...

Zamiast dyskutować o dwojgu dorosłych ludzi, którzy zachowują się jak dzieci w piaskownicy i nie potrafią do siebie podejść to
Cytat:
A więc to premier Ewa Kopacz, jako zajmująca stanowisko niższe rangą, powinna była podejść do prezydenta Andrzeja Dudy, jako pierwszej osoby w państwie. Ale nie powinna wyciągać ręki do niego pierwsza. Powinna poczekać, aż on do niej wyciągnie rękę i ją uścisnąć. To zawsze osoba wyższa rangą wyciąga rękę do osoby niżej w danej hierarchii. Dla ułatwienia: to osoba niżej mówi np. „Dzień dobry” do tej wyżej i podchodzi do niej z zamiarem, ale tylko zamiarem, powitania się, natomiast inicjatywa podania ręki należy wyłącznie do osoby wyższej rangą.

Ewa Kopacz, ignorując Prezydenta, zaczęła od podawania ręki swoim współpracownikom
- można rozumieć, że znacznie niższych rangą niż Prezydent RP - którzy ją otoczyli. Prezydent Duda odwrócił się do premier Kopacz, może z nadzieją, że ta zastosuje się do zasad protokołu, i czekał kilka sekund, ale gdy zobaczył, że musiałby się do niej przedzierać przez tłumek jakichś urzędników zrezygnował - zgodnie z zasadami protokołu i precedencji – i odszedł.
http://www.proto.pl/aktualnosci/prez...lnily-faux-pas

Więc skończ rozmywać temat tylko się określ. Zostajesz w butach POwkiego propagandzisty czy odszczekujesz swoje dyrdymały. A nie męcz mnie jakimiś mało istotnymi podsyłanymi przez propagandę szczegółami.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.09.2015 o godz. 21:49.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2015, 21:46
W dupie mam Twoje sekundy...

To że sobie coś ubzdurałeś to nie moja wina. Mnie chodzi o to i nic innego...

Mam z Ciebie niezły ubaw.

Przyznasz się, że kłamałeś kłamczuszku? Co prawda każdy kto spojrzy kilka postów wyżej widzi, że bredzisz i kłamiesz w najprostszych sprawach ale poczekam aż się do tego przyznasz bo wtedy możemy ewentualnie dalej rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 02.09.2015 o godz. 21:56.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.09.2015, 21:58
Incognito niezły z Ciebie aparatczyk. Jakby Ci Kopacz nasrala na głowę pewnie byś powiedział że deszcz pada.
A co do AS82 to cytując Wojtka Cejrowskiego z takimi osobami się nie dyskutuje tylko ignoruje
TYLKO WISŁA!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2015, 22:02
sergio napisał(a):Wyświetl post
Incognito niezły z Ciebie aparatczyk. Jakby Ci Kopacz nasrala na głowę pewnie byś powiedział że deszcz pada.
To na zadanie domowe znajdź mi tu post, w którym piszę dobrze o Kopacz
Drozd
Senior Member

Stary 02.09.2015, 22:25
sergio napisał(a):Wyświetl post
Mało tego poprosiłby o jeszcze bo to bardzo odświeża. Tak właśnie reagują lemingi. Jak dostaje kopa w dupę to się cieszy bo przecież mógł dostać kopa w pysk...

Zrozum, że wszyscy widzą jak się wijesz propagandzisto, to że nie piszesz dobrze o Kopacz nie zmienia faktu, że nieudolnie próbujesz zrównywać jej prostackie zachowanie ze zgodnym z protokołem zachowaniem Prezydenta Andrzeja Dudy. Co jest po linii prawdziwych prawicowców z pod rusofilskich sztandarów niejakiego korwina. Stara śpiewka PO=PiS. Więc nie dziw się, że zostałeś zdemaskowany bo pewnych idiotyzmów nie da się wmówić. Chyba że lemingom, ale tutaj to ginący gatunek...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.09.2015 o godz. 22:45.
Hej Nasz TS !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2015, 08:49
Skończ się kompromitować, nie widzisz że bardzo źle trafiłeś? Taki pic możesz wciskać innym bolszewikom.

Kopacz to uosobienie powiedzenia "Człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka - nie". To nie pierwszy raz kiedy łamie ład konstytucyjny - poprzednią wpadką, na którą zwrócili uwagę komentatorzy było poinformowanie o dymisji Radzia Sikorskiego. Otóż i prezydent, i marszałek sejmu są wyżej w hierarchii od premiera, ale ta władza za nic ma i prawo, i dobre obyczaje, o protokole dyplomatycznym nie wspomnę.

Jest to kolejny z rzędu afront wobec prezydenta po pajacowaniu Hanny Gronkiewicz-Waltz w nadziei na wyprowadzenie go z równowagi. Wpisując się w tą narrację sprawisz, że większość normalnych ludzi zacznie Cię olewać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.09.2015, 08:57
Wy wszyscy jestescie ostro po.......eni. Klocicie sie o jakas .......e zaserwowana przez te zjebane media i jeszcze oczy byscie sobie wydlubali. Po tych pisowskich, forumowych cymbalach to wiadomo, ze sie mozna bylo spodziewac bo to ostro po....ieni ludzie ale po reszcie...?
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.09.2015, 09:09
Abstrahując od waszego sporu, wyszły kolejne taśmy....wp i wyborcza nawet - informują o tym, a na onecie cisza

http://wpolityce.pl/polityka/264149-...ntowe-zaufanie
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.09.2015, 09:54
W tvn24 też głucho.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2015, 10:46
Mało tego poprosiłby o jeszcze bo to bardzo odświeża. Tak właśnie reagują lemingi. Jak dostaje kopa w dupę to się cieszy bo przecież mógł dostać kopa w pysk...

Zrozum, że wszyscy widzą jak się wijesz propagandzisto, to że nie piszesz dobrze o Kopacz nie zmienia faktu, że nieudolnie próbujesz zrównywać jej prostackie zachowanie ze zgodnym z protokołem zachowaniem Prezydenta Andrzeja Dudy. Co jest po linii prawdziwych prawicowców z pod rusofilskich sztandarów niejakiego korwina. Stara śpiewka PO=PiS. Więc nie dziw się, że zostałeś zdemaskowany bo pewnych idiotyzmów nie da się wmówić. Chyba że lemingom, ale tutaj to ginący gatunek...
Twoje posty są idealnym dowodem na to, że ciepła twarz PiS-u to tylko przykrywka.
Podejmę z chęcią dalszą dyskusję, jeśli ustosunkujesz się do postu #33499, bo sprytnie to zakrzyczałeś lawiną słownictwa wzorowaną na Niesiołowskim.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Kopacz to uosobienie powiedzenia "Człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka - nie". To nie pierwszy raz kiedy łamie ład konstytucyjny - poprzednią wpadką, na którą zwrócili uwagę komentatorzy było poinformowanie o dymisji Radzia Sikorskiego. Otóż i prezydent, i marszałek sejmu są wyżej w hierarchii od premiera, ale ta władza za nic ma i prawo, i dobre obyczaje, o protokole dyplomatycznym nie wspomnę.
Tu zgoda.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skończ się kompromitować, nie widzisz że bardzo źle trafiłeś? Taki pic możesz wciskać innym bolszewikom.
Jaki kit konkretnie? Cytat wskazany.

Tymczasem w sprawie uchodźców ciekawy głos Miriam Shaded z fundacji Estera
http://fakty.interia.pl/swiat/news-m...ur,nId,1878818
Cytat:
Kontrowersyjne słowa szefowej fundacji Estera. Miriam Shaded przekonuje w rozmowie z "Rzeczpospolitą", że muzułmanie z krajów trawionych przez wojnę, w przeciwieństwie do chrześcijan, nie zasługują na naszą, europejską, pomoc.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 03.09.2015 o godz. 10:54.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.09.2015, 13:53
1. Gdzie Ciebie uczono logiki? Czy ja napisałem, że by był? Zatem jak już Ci przejdzie to skretynienie, to zacytuj w końcu to o co pytałem :
- JKM mówiący, że Putin to jego polityczny idol (konkretny cytat a nie Twoje wnioski)
- jakiś post, w którym wymieniam i analizuję te korzyści z tego płynące (to mnie najbardziej interesuje)
2. Tak myślałem, posiłkujesz się wyborczą

Dalej wiec zapytuję czy "wolny dostęp" to wg Ciebie dostęp dla każdego czy tylko dla dorosłych? Jeśli dla każdego, to powyższy cytat pokazuje, że jesteś w błędzie. Jeśli tylko dla dorosłych, to część narkotyków jest przecież teraz dostępna tylko dla dorosłych.
A co miałeś na myśli mówiąc "wolny dostęp do pornografii" przeciwko któremu jest PAD?
3. Śmiało, mam niezły ubaw gdy wyobrażam sobie Ciebie w mundurze, gdy leci Ci piana z ust i smarujesz takie bzdury zza biurka.
4. Cytuj do woli, ewentualnie cofnij się do podstawówki żeby wytłumaczyli Ci na czym polega "prośba" a na czym polega "pytanie" i różnice między nimi. Jak już zrozumiesz, daj znać.
5. Patrz punkt trzeci.
Jak widzę kolega Incognito bardzo ciężko pracuje aby stać się takim samym ulubieńcem forum jak niesławnej pamięci sołtys. Podczas mojej krótkiej nieobecność pojawiły się jak widać nowe obszary aktywności naszego kolegi od Korwina, które zdają się poddawać w dalszą wątpliwość jego potencjał intelektualny. Tym niemniej, przez grzeczność, pozwolę sobie jednak odnieść się do postu kolegi, skierowanego do mnie kilka dni temu:
1."A skąd wiesz, że (Putin) by nie był (świetnym prezydentem Polski)" pytanie ze strony kolegi Incognito
"Jeśli tak to nie bądźmy minimalistami, proponuję przeanalizować korzyści płynące dla Polski z ewentualnej prezydentury Hitlera albo Stalina" moja odpowiedź na postawioną przez kolegę propozycję analizy fascynującego go jak widać intelektualnie problemu.
Wnioski jakie z tej konwersacji wyciąga młodociany adept Korwina to retoryczne pytanie: "o post, w którym wymieniam i analizuję te (Putin prezydentem Polski) korzyści z tego płynące".
To tak jakby Kopaczowa pytająca: "skąd wiecie że JK nie doprowadzi w Polsce do dyktatury?" na propozycję przeanalizowania w taki razie tego "jak wygląda demokracja pod rządami PO?", odpowiedziała że "prosi o wypowiedź w której twierdziła że JK doprowadzi dyktatury, bo ona nigdy czegoś takiego nie powiedziała". A najśmieszniejsze że gość pisze jeszcze coś o logice .
Normalny człowiek widząc że napisał głupotę, przeprasza i poprawia swój błąd. Korwinista idzie w zaparte. Wydaje mu się że, wyćwiczony w codziennym przekładaniu bzdur wypowiadanych przez swojego idola z "korwińskiego" na polski, jest taki cwany, iż wystarczy mu wrzucić coś o logice aby ciemny lud to kupił. A "ciemny lud" ma ubaw po pachy z gościa który, przyciśnięty do muru, bredzi jak Piekarski na mękach.
2. I znowu ubaw po pachy. Schopenhauer się tarza ze śmiechu. Chłop przechodzi do porządku dziennego na tym że jego idol, ostoja prawicy, idzie w jednym szeregu z Palikotem i Kaliszem, podlizuje się naćpanym lewakom a na koniec skanduje lewackie hasła, dlatego że napisała o tym GW. Wygląda na to że nie wierzy w to że jego idol zachowywał się jak lewacka k..wa. Ale tak właśnie było (linki do innych niż GW źródeł):
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-zalegalizowac
http://marsz.wolnekonopie.org/korwin...iem-na-marszu/ (w linku piękna twarzówka z Palikotem)
Co więcej adepcik próbuje być cwany. Najpierw pisze: "Nie przypominam sobie wypowiedzi (nie postu na forum) JKM o wolnym dostępie do narkotyków" po czym w następnym poście wali cytatem z Korwina: "Natomiast w stosunku do dorosłych obywateli musi obowiązywać zasada: „Chcącemu nie dzieje się krzywda”. I trzeba wreszcie zrozumieć, że jeśli ktoś umiera, zaaplikowawszy sobie np. „złoty strzał”, to jest to dla społeczeństwa zysk, a nie strata!"
I oto mamy jasność na czym, według korwniowców, ma polegać wolny dostęp do narkotyków. Zatem pamiętajcie że głosując na JKM głosujesz na "wolność" w której będziesz sobie mógł w osiedlowym spożywczaku kupić (za okazaniem dowodu) działkę (jeśli trzeba to nawet taką na "złotego strzała"). Powiedziałbym że taka wolność w stylu Owsiaka. Zamiast "zabrania się zabraniać" rajfur w muszce mógłby równie dobrze krzyczeć "róbta co chceta".
3. Jeśli brakuje intelektu pozostaje tylko wyobraźnia. Współczuję.
4. "Nie prosiłem tylko pytałem". Oj stary nawet nie wiesz jaki ubaw zapewniasz postronnym.
5. jw
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.09.2015 o godz. 14:28.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2015, 13:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jak widzę kolega Incognito bardzo ciężko pracuje aby stać się takim samym ulubieńcem forum jak niesławnej pamięci sołtys. Podczas mojej krótkiej nieobecność pojawiły się jak widać nowe obszary aktywności naszego kolegi od Korwina, które zdają się poddawać w wątpliwość jego potencjał intelektualny. Tym niemniej, przez grzeczność, pozwolę się odnieść do postu kolegi skierowanego do mnie kilka dni temu:
1."A skąd wiesz, że (Putin) by nie był (świetnym prezydentem Polski)" pytanie ze strony kolegi Incognito
"Jeśli tak to nie bądźmy minimalistami, proponuję przeanalizować korzyści płynące dla Polski z ewentualnej prezydentury Hitlera albo Stalina" moja odpowiedź na postawioną przez kolegę propozycję analizy fascynującego go jak widać intelektualnie problemu.
Wnioski jakie z tej konwersacji wyciąga młodociany adept Korwina: retoryczne pytanie: "o post, w którym wymieniam i analizuję te (Putin prezydentem Polski) korzyści z tego płynące".
To tak jakby Kopaczowa pytająca: "skąd wiecie że JK nie doprowadzi w Polsce do dyktatury?" na propozycję przeanalizowania w taki razie tego "jak wygląda demokracja pod rządami PO?", odpowiedziała że "prosi o wypowiedź w której twierdziła że JK doprowadzi dyktatury, bo ona nigdy czegoś takiego nie powiedziała" A najśmieszniejsze że gość pisze jeszcze coś o logice .
Normalny człowiek widząc że napisał głupotę, przeprasza i poprawia swój błąd. Korwinista idzie w zaparte. Wydaje mu się że, wyćwiczony w codziennym przekładaniu bzdur wypowiadanych przez swojego idola z "korwińskiego" na polski, jest taki cwany. iż wystarczy mu wrzucić coś o logice aby ciemny lud to kupił. A "ciemny lud" ma ubaw po pachy z gościa który, przyciśnięty do muru, bredzi jak Piekarski na mękach.
Widzę, że długo szykowałeś się do odpowiedzi i zamiast konkretów wysmarowałeś kolejną bzdurę. Próbujesz wykręcić kota ogonem, niestety Ci nie idzie. Jestem otwarty na dalszą konwersację, gdy zacytujesz posty, na których się opierałeś snując swoje tezy i odpowiesz na zadane pytania.
wislak68
Senior Member

Stary 03.09.2015, 14:50
Widzę, że długo szykowałeś się do odpowiedzi i zamiast konkretów wysmarowałeś kolejną bzdurę. Próbujesz wykręcić kota ogonem, niestety Ci nie idzie. Jestem otwarty na dalszą konwersację, gdy zacytujesz posty, na których się opierałeś snując swoje tezy i odpowiesz na zadane pytania.
Zacytowałem wszystko co było do zacytowania. A że Twoje wyobrażenie na temat swojej własnej osoby rozbiega się z rzeczywistością... Od tego są zupełnie inni specjaliści.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2015, 15:01
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jak widzę kolega Incognito bardzo ciężko pracuje aby stać się takim samym ulubieńcem forum jak niesławnej pamięci sołtys. Podczas mojej krótkiej nieobecność pojawiły się jak widać nowe obszary aktywności naszego kolegi od Korwina, które zdają się poddawać w dalszą wątpliwość jego potencjał intelektualny. Tym niemniej, przez grzeczność, pozwolę sobie jednak odnieść się do postu kolegi, skierowanego do mnie kilka dni temu:
Wnioski jakie z tej konwersacji wyciąga młodociany adept Korwina to retoryczne pytanie: "o post, w którym wymieniam i analizuję te (Putin prezydentem Polski) korzyści z tego płynące".
To tak jakby Kopaczowa pytająca: "skąd wiecie że JK nie doprowadzi w Polsce do dyktatury?" na propozycję przeanalizowania w taki razie tego "jak wygląda demokracja pod rządami PO?", odpowiedziała że "prosi o wypowiedź w której twierdziła że JK doprowadzi dyktatury, bo ona nigdy czegoś takiego nie powiedziała". A najśmieszniejsze że gość pisze jeszcze coś o logice .
Normalny człowiek widząc że napisał głupotę, przeprasza i poprawia swój błąd. Korwinista idzie w zaparte. Wydaje mu się że, wyćwiczony w codziennym przekładaniu bzdur wypowiadanych przez swojego idola z "korwińskiego" na polski, jest taki cwany, iż wystarczy mu wrzucić coś o logice aby ciemny lud to kupił. A "ciemny lud" ma ubaw po pachy z gościa który, przyciśnięty do muru, bredzi jak Piekarski na mękach.
2. I znowu ubaw po pachy. Schopenhauer się tarza ze śmiechu. Chłop przechodzi do porządku dziennego na tym że jego idol, ostoja prawicy, idzie w jednym szeregu z Palikotem i Kaliszem, podlizuje się naćpanym lewakom a na koniec skanduje lewackie hasła, dlatego że napisała o tym GW. Wygląda na to że nie wierzy w to że jego idol zachowywał się jak lewacka k..wa. Ale tak właśnie było (linki do innych niż GW źródeł):
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-zalegalizowac
http://marsz.wolnekonopie.org/korwin...iem-na-marszu/ (w linku piękna twarzówka z Palikotem)
Co więcej adepcik próbuje być cwany. Najpierw pisze: "Nie przypominam sobie wypowiedzi (nie postu na forum) JKM o wolnym dostępie do narkotyków" po czym w następnym poście wali cytatem z Korwina: "Natomiast w stosunku do dorosłych obywateli musi obowiązywać zasada: „Chcącemu nie dzieje się krzywda”. I trzeba wreszcie zrozumieć, że jeśli ktoś umiera, zaaplikowawszy sobie np. „złoty strzał”, to jest to dla społeczeństwa zysk, a nie strata!"
I oto mamy jasność na czym, według korwniowców, ma polegać wolny dostęp do narkotyków. Zatem pamiętajcie że głosując na JKM głosujesz na "wolność" w której będziesz sobie mógł w osiedlowym spożywczaku kupić (za okazaniem dowodu) działkę (jeśli trzeba to nawet taką na "złotego strzała"). Powiedziałbym że taka wolność w stylu Owsiaka. Zamiast "zabrania się zabraniać" rajfur w muszce mógłby równie dobrze krzyczeć "róbta co chceta".
3. Jeśli brakuje intelektu pozostaje tylko wyobraźnia. Współczuję.
4. "Nie prosiłem tylko pytałem". Oj stary nawet nie wiesz jaki ubaw zapewniasz postronnym.
5. jw
1. Nie zacytowałeś konkretów, napisałeś swoje wynurzenia ale wciąż niczym nie podparte.
Dalej czekam na cytat:
- JKM mówiący, że Putin to jego polityczny idol (konkretny cytat a nie Twoje wnioski)
- jakiś post, w którym wymieniam i analizuję te korzyści z tego płynące (to mnie najbardziej interesuje)

Cytujesz czy odszczekujesz?
2. Dalej nie wyjaśniłeś czy "wolny dostęp" to dostęp tylko dla dorosłych czy dla dzieci także. To kluczowe dla dalszej części dyskusji, bo nie operujemy tymi samymi pojęciami.
3. Dalej czekam, nie krępuj się. Pokazuj dalej swoją prawdziwą twarz.
4. Czyli nie odróżniasz prośby od pytania. Zapewniasz ubaw nawet uczniom podstawówki.
5. Patrz punkt trzeci. Delektuję się Twoją bezsilnością.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.09.2015, 15:04
Może ktoś z Lechii to potwierdzi, w końcu sytuacja z ich terytorium. Jeśli to prawda, to winni powinni stanąć przed plutonem egzekucyjnym za działalność wrogą Polakom. Podają to różne serwisy:
tutaj
http://wgospodarce.pl/informacje/209...kim-imigrantom
i tutaj
http://niezalezna.pl/70551-mieszkani...gdzie-mieszkac
Cytat:
W samym Gdańsku jest 1830 rodzin oczekuje na mieszkanie komunalne. (...) Tymczasem gdańska TVP informuje: "Mieszkania komunalne dla uchodźców - taka jest decyzja władz Gdańska i odpowiedź na deklarację polskiego rządu chęci przyjęcia około 2000 emigrantów z Afryki i Azji".
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.09.2015, 15:23
Dla Polaków nie ma a dla obcych są ... Co za kraj ...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2015, 15:54
http://namzalezy.pl/telewizja-republ...orzem-braunem/
Telewizja Republika niestety uczy się od TVN-u, żenująca manipulacja i pocięty materiał, mający na celu wykpić Grzegorza Brauna.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 03.09.2015, 17:18
http://namzalezy.pl/telewizja-republ...orzem-braunem/
Telewizja Republika niestety uczy się od TVN-u, żenująca manipulacja i pocięty materiał, mający na celu wykpić Grzegorza Brauna.
Nic nie zmanipulowali, dokładnie tak to wyglądało tylko w skrócie, faktycznie kilka razy powtórzone dla dodania efektu. Przyznasz że to kuriozalne wystąpienie o jajkach sadzonych i wolności ? Wiem że miał na myśli wolność gospodarcza ale nie wierze że ktoś nic chce mu zrobić jajek sadzonych bo taka norma, po prostu właściciel olał klienta. Braun ma wiele zalet ale niektóre jego wystąpienia są kuriozalne i aż proszą się o taką zabawna ripostę.
wislak68
Senior Member

Stary 03.09.2015, 18:20
1. Nie zacytowałeś konkretów, napisałeś swoje wynurzenia ale wciąż niczym nie podparte.
Dalej czekam na cytat:

Cytujesz czy odszczekujesz?
2. Dalej nie wyjaśniłeś czy "wolny dostęp" to dostęp tylko dla dorosłych czy dla dzieci także. To kluczowe dla dalszej części dyskusji, bo nie operujemy tymi samymi pojęciami.
3. Dalej czekam, nie krępuj się. Pokazuj dalej swoją prawdziwą twarz.
4. Czyli nie odróżniasz prośby od pytania. Zapewniasz ubaw nawet uczniom podstawówki.
5. Patrz punkt trzeci. Delektuję się Twoją bezsilnością.
1. "Zacytować konkret" . To tak jak "demokracja socjalistyczna" (dla tych którzy nie spotkali się z tym określeniem: nazwa jaką komuniści wymyślili dla swojej dyktatury) czy "walka o pokój" (hasło pod którym bolszewicy prowadzili wojny na całym świecie). Okazuje się że dla kolegi same cytaty już nie wystarczą (a zacytowałem całą konwersację w tym punkcie). Muszą one być jeszcze "konkretne", czyli takie które spodobają się Incognito. W swoim nieszczęściu kolega wymyślił że jedyną obroną jest zrobienie z siebie sędziego w swojej własnej sprawie.
Aż miło patrzeć jak pięknie przyrumieniają Ci się boczki na tym grilu...
2. Jeśli Twoim zdaniem "kluczowe dla dalszej części dyskusji" ma być rozważanie przewagi zakazu sprzedaży drugów małolatom nad swobodą kupowania przez dorosłych w osiedlowych spożywczakach "złotych strzałów", to radziłbym Ci wejść z tym tematem na forum palikociarzy. Ten problem, ta publika. Myślę że Twój pomysł spotka się tam z szeroką akceptacją i znajdziesz tam nareszcie zrozumienie.
3-5. "Delektuję się Twoją bezsilnością" - brak konceptu zabity ucieczką w poezję . Żebyś nam tu tylko śpiewać nie zaczął...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów