|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Piatkowe spotkanie zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły! |
|
35 | 52,24% |
| Zwycięstwem Śląska! |
|
3 | 4,48% |
| Zwycięzkim remisem! |
|
22 | 32,84% |
| Umacnianiem zgody! |
|
15 | 22,39% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gdzie jest napastnik?
Do końca okienka coraz bliżej a my mamy 0 napastnikow TRENERZE WTF? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
niewazne, moze nawet nie mieć nic do gadania
jednak jesli bedzie o nim caly czas mówił to mu kupią :0 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak się nie ma miedzi, to się w domu siedzi. Nestety nie ma funduszy i jakoś sobie musimy radzić, np. zatrudniając trzeciego trenera
A co do meczu to ja bym takim optymistą nie był. Myślę, że dziś seria remisów się skończy, ale bardziej niestety skłaniałbym się do wygranej Śląska. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Meczowa osiemnastka Wisły Kraków na spotkanie ze Śląskiem Wrocław:
BRAMKARZE: Radosław CIERZNIAK Michał BUCHALIK OBROŃCY: Richard GUZMICS Łukasz BURLIGA Michał CZEKAJ Piotr ŻEMŁO Arkadiusz GŁOWACKI Boban JOVIĆ POMOCNICY: Alan URYGA Denis POPOVIĆ Krzysztof MĄCZYŃSKI Tomasz CYWKA Rafael CRIVELLARO Maciej JANKOWSKI Donald GUERRIER Rafał BOGUSKI Grzegorz MARSZALIK NAPASTNICY: Paweł BROŻEK ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Ciągłe gadanie mogłoby pomóc gdyby były spełnione te 3 warunki, a nie sa ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No i pieknie, Brozek sie odblokował i przyszła druga wygrana w lidze. Jeszcze tylko w tej kolejce niech Pogon przegra i znowu bedziemy jedyna niepokonana ekipa w lidze tak jak w poprzednim sezonie
Brawo, teraz przerwa reprezentacyjna i jedziemy po kolejne 3 punkty. TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
[x] Uśmiechnięty Brożek
[x] Zgaszenie 50-metrowej, górnej piłki przez Boguskiego [x] Dziki Donald [x] Wynik Jeśli Guerrier utrzyma taką formę do końca rundy to raczej go tu w zimie już nie będzie :[
Ostatnio edytowane przez Patryko : 28.08.2015 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Donald gdyby zaczął jeszcze myśleć na boisku mógłby zostać wielką gwiazdą. Gramy chyba w tej chwili najlepszą piłkę w Polsce. Gdyby nie pomyłki sędziowskie i nasze głupie czasem błędy w końcówkach...Gdyby w tej drużynie była większa konkurencja absolutnie moglibyśmy powalczyć z Legią o MP.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cieszy mnie przełamanie Brożka, i przede wszystkim wynik. Oby w następnym meczu w Łęcznej również były 3 punkty.
11 punktów w 7 meczach - O.K. choć może być lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tonujmy nastroje. Mocno stąpajmy po ziemi. Nie zapominajmy,że teraz przerwa reprezentacyjna, a to raczej nam nie służyło ostatnio. Guzmics padaka dzisiaj. Potrzebujemy def pom, napastnika, skrzydłowego, lewego obrońce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Teraz będzie git, Brożek się odblokował, wygraliśmy i już na luzie będziemy grać, a forma jest.
Musi być sztos bo i atmosfera w zespole jest świetna ![]() Byle tylko tego nie z*ebali i nie zwolnili Kazika... ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Gdyby nie drukarz do przerwy mogło być 3:0 na luzie. Gol dla Śląska ze spalonego + ewidentny karny dla Wisły za rękę.
Jović w obronie mnie nie przekonuje. Podejmuje czasem dziwne decyzje. Robi coraz lepszą robotę w przodzie ale co z tego jak sporo goli przez niego tracimy. W ofensywie się ogarnął i skupia się na wrzutkach. I dobrze bo strzelać nie potrafi. Ogólnie Burliga bardziej mi się podobał od Jovicia na prawej obronie. Boguski dziś był bardzo dobry. Cierzniak - piękna parada przy wolnym, brawo. Gumiś - aleś urwał... i jeszcze to wejście na pomarańczową... Głowa - szacuneczek Brożek - bramki przywróciły mu chęć do gry, oby tak dalej Donald - bądź dziki ale nie lekceważ rywali Jankes - dynamiczny, ciągnie grę do przodu i moim zdaniem powinien grać w 11-stce. Mąka - weź chłopie przykład z Jovicia i daj spokój ze strzelaniem Uryga - szału nie ma ale powiedzmy, że inwestujemy w przyszłość Mega efektowny mecz, super emocje i wreszcie happy end choć znowu pachniało remisem. Po takim przełamaniu aż żal, że mamy przerwę na reprę. Myślę, że wielu Wiślaków po takim wyczekiwanym zwycięstwie chciałoby zagrać następną kolejkę jeśli nie jutro to najpóźniej w środę. A tych qtasów z gwizdkiem nienawidzę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 28.08.2015 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dobry mecz, ale nie popadajmy w hurraoptymizm.
Śląsk dzis beznadziejny, zwłaszcza po zejściu Dudu ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
1. Alan Uryga w bodajże 52 minucie podał wypieszczoną piłkę do przodu mijającą kilku (?) zawodników Śląska. Wiekopomne po raz pierwszy.
2. Rafał Boguski skleił kilkudziesięciometrową lagę pod koniec spotkania w biegu z rywalem obok siebie. Wiekopomne po raz drugi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, mecz ładny dla oka, ale nerwowo przez chwile znowu było, Paweł się w końcu odblokowal, ale też nie wiadomo na jak długo. Myślę że jak wygramy 3 kolejne spotkania, a ciężkie nie są (Łęczna, bielsko i korona) to można Moskala zostawić. Natomiast nie można go po jednym wygranym meczu od razu wznosić pod niebiosa, niech udowodni ze to nie był wypadek przy pracy tak jak z Lechem i ze nie zanotujemy teraz 3 remisów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Hehehe wyszliśmy składem jakim miałem nadzieję, że będziemy grać od początku rundy (no może poza wymianą Urygi na Popovicia) i od razu zagraliśmy najlepszy mecz w tym sezonie.
Było dużo niedociągnięć, głupich strat, pomyłek sędziowskich, błędów indywidualnych ale koniec końców była widoczna różnica conajmniej klasy między nami a Śląskiem. Niech Moskal gra ofensywnie od początku do końca teraz cały czas i może utrzyma stołek, bo ta ekipa naprawdę ma ogromny potencjał jeśli tylko się stara i nie próbuje się bronić! Na plus faktycznie chyba cały zespół poza Joviciem, który grał świetnie od początku sezonu, a dziś poza jedną dobrą wrzutką mu po prostu mecz nie wyszedł. Gumiś i Głowa parę głupich strat i niewymuszonych błędów, które im nie przystoją. To rzutuje na ocenę ich gry. Brożek, super, że się przełamał, wyglądał lepiej niż w poprzednich meczach, ta ostatnia akcja spieprzona koncertowo, tak się zakręcił, że sam chyba nie wie jak ta piłka przeszła. Ale bardzo dobrze dla jego pewności siebie, że wpadło. Niech się chłop rozbuja to będziemy golić każdego. Cierzniak pewnie, mimo, że pechowo. Cieszy jego równa forma. Generalnie jestem bardzo zadowolony, chociaż nawet przy tak miażdżącej przewadze śmierdziało momentami remisem. Dobrze się stało, że aż takiego wielkiego pecha to nie mamy. A tak w ogóle to chyba zagraliśmy już z całą czołówką poprzedniego sezonu i derby; teraz mecze z drużynami dużo słabszymi od nas na papierze i właśnie to czy będziemy w stanie te mecze wygrywać zadecyduje o co się będziemy bili na wiosnę. Teoretycznie chyba będziemy faworytem w każdym pozostałym meczu tej rundy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.08.2015 o godz. 22:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Jak zwykle: dobry (IMHO: bardzo!!!) mecz - raptem kilka komentarzy na forum, jak coś jest nie tak to świstaki wychodzą ze swych norek i dokazują na całego ...
BRAWO! Sedziowie robili co mogli a my się nie daliśmy!!! Było widać, że naprawdę checmy to wygrać. Emocje jak zwykle prawie do końca ale kilka(naście?) zagrań - palce lizać.I gdzie ANTYfanklub Rafała? Chyba tylko ślepy nie widzi, że chłopak daje z siebie wszystko. DG - dziękujcie Bogu, że tyle sytuacji psuje, bo już by u nas nie grał a ciągnie grę aż miło ... Paweł Brożek - jeśli utrzyma średnią 2 bramki na mecz to będziemy na podium ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
pełny odjazd oryginał jak jeansy dolary comnpakty szacun
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
BRAWO! Sedziowie robili co mogli a my się nie daliśmy!!! Było widać, że naprawdę checmy to wygrać.
niestety musimy być 2x lepsi niż legła tak zawsze było i nic sie nie zmienia ![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A jak pisze co kolejkę ze sedziowe przekrecili nam z 1/3meczow to co xD Mecz dobry,tym razem panowie z gwizdkiem i z chorągiewkami próbowali,lecz polegli. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Fajnie ze wygraliśmy, pytanie jest czy to my zmusilismy Śląsk so takiej gry czy oni faktycznie są AŻ tak słabi, aż nie chce mi się wierzyć w to jak tragicznie zagrali. Terminarz się delikatnie uspokaja zobaczymy co będzie dalej. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Yyyyy, dziś zagrał rewelacyjnie?
Masz na myśli zrobienie głupiego wolnego z którego padła bramka, to że rzadziej się podłączał do ofensywy niż w poprzednich meczach, czy może to że właśnie jego stroną głównie atakował Śląsk? Ja uważam go za świetnego grajka, lepszego od Burligi, ale akurat w tym meczu Burliga wyglądał o wiele soldniej. Jović w porównaniu do swoich poprzednich występów zagrał po prostu słabiutko i tyle ![]() Ani w ofensywie go nie było pełno (jak w paru poprzednich meczach), a w defensywie jego stroną głównie Śląsk chodził + głupi faul po którym padła bramka. Jeśli szukasz kogoś jebniętego to popatrz w lustro ziomuś. Już nie jeden mnie tu wyśmiewał. A to za narzekanie, że Boguski nie wyszedł w 1 składzie, a to za to, że się wkurzałem czemu Jankes nie gra. Jak Moskal wreszcie raczył ustawić skład tak jak ja chciałem, żeby wyglądał to dziwnym trafem zaczęliśmy grać w piłkę! No i też się ciskałem czemu nie wpuszczał zwalniającego tempo Popovicia przy korzystnym rezultacie tylko chaotyka Cywkę jak pasowało uspokoić grę. Fajnie, że wreszcie zrobił coś logicznego, chwali mu się ))Piał nie będę, zagraliśmy świetny mecz, tylko teraz należy do podtrzymać z teoretycznie słabszymi drużynami. A dziś świętujemy )))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.08.2015 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję, że częsciej mu nie będzie wychodzić tak jak dziś.Popović ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: Dodam po czasie, że dopiero teraz oglądnąłem skrót w ekstraklasa.tv. Na żywo nie widziałem, że to on asystował przy bramce Boguskiego, co prawda chciał wykopać na aferę, a fartownie i niezamierzenie wyszła świetna piłka, ale jednak asysta to asysta Nadal uważam, że w defensywie zagrał cieniutko i się stosunkowo rzadziej podłączał do akcji niż w poprzednich meczach (w ogóle strona Burligi i Guerriera była jakieś 3x bardziej aktywna) - ale koniec końców liczby ma świetne (razem asystował dwukrotnie), więc nie zamierzam się sprzeczać. Bardziej się ciskałem o Jankesa i Boguskiego (jakieś milion razy bardziej), o Popoviciu pisałem, że będzie to wzmocnienie i nadal to podtrzymuje. Myślę, że jakby zagrał za Urygę to byłaby to korzystna zmiana dla nas. Największy problem z nim jest to, że ludzie myślą, że to ofensywny pomocnik - taka typowa 10, a Popovic to bardzo solidna 8. Ba, on nawet na defensywnym jest lepszy niż na 10. Ale nie bój nic - jeszcze zagra, nawet dziś pokazał jakość. Jego głównym problemem jest Krzysiek Mączyński, dlatego ciężko mu o pierwszy skład, bo 'Mąka' jest dużo dojrzalszym piłkarzem. To coś jak sytuacja z Jovicem / Burligą / Sadlokiem. Któryś z nich będzie musiał w końcu zasiąść na ławce, co nie znaczy, że jest słabym piłkarzem. Chociaż ja chętnie bym podmienił Arka na Sadloka - przy naszej wysokiej grze naprawdę przydałby się chociaż jeden szybki stoper. Ale pewnie dostanę za to gromy, bo nie wolno ruszać naszej ikony. Nawet jeśli jest bez formy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.08.2015 o godz. 01:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]() Niewydrukowana tabela sprzed meczu ze Śląskiem. Jak widać czarne ku*wy kopią pod nami dołki jak w poprzednim sezonie jak i w poprzednich latach. Trudno, chyba na to nie ma rady (chyba że przeniosą stolice do Krakowa) Co do meczu to dzisiaj piłkarze zrobili dużo dobrego, dużo więcej dobrego niż złego i uniknęliśmy pomyłek które znów zepchnęłyby nas na remisowanie meczu. Oczywiście słupek i Guzmics musieli nas troche postraszyć ale dobrze się skończyło. Na plus: Brożek - w końcu!! Wszystkim spadł kamień z serca. DG - Jeśli na początku był chaos to DG77 gdzieś tam już zapierdalał Boguś - Cichy, bywający pierdołą w ostatnich latach (chyba głownie przez kontuzje), w ostatnich meczach pokazuje dlaczego kiedyś grał w kadrze, wykończenie akcji z dzisiejszego meczu czy z Lechem to by się Batistuta nie powstydził, i walczy w każdym meczu. To trzeba mu oddać. Głowa - ten człowiek oddycha Wisłą, dzisiaj uniknął rażących błędów. IKONA Mąka - lider, i uważam że może grać jeszcze lepiej. Burliga - jakby nie posucha na pozycji LO to byłby najlepszym PO w lidze. Moim zdaniem lepszy niż Jovic. Cierzniak- ten gość to kot, na ten moment jest ktoś w stanie wskazać jego słabe punkty? Obawiam się że niedługo u nas pogra. plus/średnio: Jović - byłby plus gdyby był lepszy w powietrzu, niestety każda górna piłka na jego sektor może śmierdzieć golem. Ofensywnie gra znakomicie ale ten defensywny mankament dużo mu odbiera. Uryga - Ciężko mi gościa ocenić, oglądałem mecz w TV i wiadomo że nie widać tak pracy defensywnego pomocnik jakby się go oglądało na żywo. Przeszkadza mi tylko to(co zauważyłem z perspektywy TV) że nie bierze odpowiedzialności by wziąć piłke od obrońców i próbować rozgrywać. Jankowski - to nie był jego najlepszy mecz Gumiś - Fajnie czyści, ale ten kiks..niestety Popović - to było dobre jego wejście i nie zgodzę się z niektórymi że to materiał na I ligę. Zawsze daję się zawodnikowi rundę na wejście do zespołu i trzeba mu dać ten czas. Ma dobrze ułożoną nogę i widać że myśli na boisku. Zjebał okazję zagrania prostopodałej piłki no ale..widać stres. Cywka - tego gościa bym również nie skreślał. Może być z niego kawał piłkarza tylko też musi się odnaleźć w zespole i złapać pewność. Co do gry drużyny, to klepki szły jak z najlepszych meczy za Smudy, i widać że ta drużyna robi progres. Było podawane że drużyna trenuje wyjscie z kontrataku, i można stwierdzić że dobrze to potrenowali. Nerwy były, gdy zrobiło się gorąco to piłkarzom zsnowu spętały się nogi i straciliśmy inicjatywe w środku pola. W takich momentach to środek pomocy musi brać odpowiedzialność na siebie i starać się utrzymywać piłkę i uspokajać grę. Jeśli to ogarniemy to na przyszłe wyniki możemy oczekiwać z optymizmem. Dobry mecz, świetny wieczór. Kazek wyrwał głowę spod gilotyny ![]()
Ostatnio edytowane przez Mixu : 29.08.2015 o godz. 00:13.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|