The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2015, 12:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś sugeruje, że do Wisły nawet nie przyszłaby trenować sprzątaczka to sam nie wie co mówi. I nie pije tu do Ciebie.
I byłbyś zadowolony, jakby przyszła do Wisły trenować "sprzątaczka"?

Zmiana dla zmiany - bardzo mądry postulat.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2015, 13:08
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
I byłbyś zadowolony, jakby przyszła do Wisły trenować "sprzątaczka"?

Zmiana dla zmiany - bardzo mądry postulat.
Nie.

Nie wkładaj mi w usta zmiany dla zmiany.

To nie ja, ale cytowany wcześniej 'kolega' Merkury próbuję zrobić z Wisły piłkarski śmietnik, gdzie grają sami paralitycy. Dalej będę stał przy swoim, że kadrowo nie jesteśmy słabsi od Jagielloni, Ruchu, Korony czy Piasta. Kwestia zrobienia z tej zbieraniny drużyny, czyli zrobienie tego co powinien potrafić dobry trener. Plus odważne postawienie na młodzież. Bo cóż to za ryzyko postawić na Marszalika kosztem Boguskiego w 1 meczu? Potem jest płacz i zazdrość, że nie mamy kogo sprzedać za godziwe pieniądze.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.08.2015 o godz. 13:18.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.08.2015, 13:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Całkiem nie tak dawno był taki jeden, co też niby robote robił...Kocian się nazywał. Pospolite jedno sezonowe/rundowe wybryki.
A jak ludzie na tym forum piali z zachwytu nad trenerskim warsztatem Kociana
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.08.2015, 13:57
(..)
A, jeśli tak, to zgadzam się z Tobą w 100%. Też uważam, że mamy mocną kadrę, ale niestety, nasz jedyny napastnik po prostu nie może (lub już mu się nie chce) wznieść się na wyżyny, żeby osiągnać poziom, którego oczekujemy. I tutaj Moskal chyba już nic nie może zrobić, poza wnioskowaniem o innego zawodnika na tę pozycję. Co jak widać się stało.

Tzn. tekst o Marszaliku jest trochę życzeniowy i zakładasz, że od razu się uda, ale też jestem zdania, że powinien dostać szansę. Jeśli chłopak rokuje, to nie ma na co czekać.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 14:10
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Tzn. tekst o Marszaliku jest trochę życzeniowy i zakładasz, że od razu się uda, ale też jestem zdania, że powinien dostać szansę. Jeśli chłopak rokuje, to nie ma na co czekać.
Wypali lub nie wypali. Jak nie Marszalik to może Kuczak, Wąsikowski lub Wójcik. Tak jak mówię, ryzyko postawienia na młodego jest żadne. Fatalny mecz może zagrać zarówno Boguski, Crivellaro jak i Marszalik, a jednak korzyści jaki wyniesie z tego występu jeden a drugi zawodników już nieporównywalne.

Przez Jagiellonię przewinęła się masa piłkarzy, zanim część z nich odpaliła jak Tuszyński, Drągowski, Gajos, Przemysław Frankowski czy teraz Świderski. Ilu nie wypaliło? Przypuszczam, że 10 razy tyle, ale nie jestem kibicem Jagielloni by podać szczegółowe dane.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.08.2015, 14:37
Z Ruchem w pucharze zagrała młodzież - wystarczy sprawdzić kto najbardziej hejtował w innym temacie że trener zamiast walczyć pierwszym składem testuje młodych i olewa rozgrywki
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.08.2015, 14:39
Cały ból był skierowany w testowanie dwóch SO, czyli dwóch żółtodziobów na newralgicznej pozycji.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2015, 16:20
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Cały ból był skierowany w testowanie dwóch SO, czyli dwóch żółtodziobów na newralgicznej pozycji.
Tak na dobrą sprawę to Michał Czekaj nie jest już takim żółtodziobem... ma już rozegranych prawie 30 meczy w naszej Wiśle i mam wrażenie, że każdy kibic oprócz trenera wiedział, że Czekaj na obronie oznacza kłopoty

a ten proponowany trener i jego kariera na kolana nie rzuca..

http://www.transfermarkt.pl/robert-p...l/trainer/6644

Przynajmniej utrzymał utrzymał w II lidze skazywaną na degradację Legionovię...

co za czasy...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 16:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Z Ruchem w pucharze zagrała młodzież - wystarczy sprawdzić kto najbardziej hejtował w innym temacie że trener zamiast walczyć pierwszym składem testuje młodych i olewa rozgrywki

W pucharze zagrała młodzież? Jak już to w składzie Ruchu, a nie w naszym.

60 min Kujawy i 20 min Marszalika jest niczym w porównaniu z Konczkowskim 90 min, Lipskim 90 min, Mazek 67 min, Stępiński 75 min (wszyscy poniżej 21 lat).

Krytyka dotyczyła wystawienia Czekaja, ale to nie kwestia wystawienia młodzieży, ale kwestia wystawienia piłkarskiego drewna.

Co do innych błędów Moskala w tamtym meczu nie ma co wracać, bo to temat na kolejne 15 stron pisania.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.08.2015, 16:43
Karherop - ale jakiej innej młodziezy niz ta która wymienił Kocur oczekujesz?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 16:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Karherop - ale jakiej innej młodziezy niz ta która wymienił Kocur oczekujesz?
Czyli jednak uważasz, że Czekaj zalicza się do młodzieży?

Tak jak napisałem, jak już ktoś w tamtym meczu zagrał młodymi zawodnikami to Ruch, a nie Wisła. Moskal prowadzi Wisłę od 20 spotkań i powinien już dawno spróbować wpuścić kogoś młodego, żeby później nie było halo, że wpuszcza na raz 4-5 nieogranych zawodników.

Jeszcze wyjdzie na to, że Moskal stawia na młodych, bo wpuścił w jednym meczu Kujawe na 60 min i Marszalika na 20
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 17:05
tak.czekaj zalicza się do szeroko pojętej "młodzieży"
No ale zadałem Ci pytanie ale nie odpisałes..?

Nie wyjdzie na to co piszesz, bo Moskal nie stawia na młodych z jednego zasadniczego powodu - nie mamy młodych.

PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.08.2015, 17:21
Marszalik z Ruchem grał nieźle (ambitnie niż skillowo, ale zawsze coś), Kujawa jest za młody na swoją pozycję, choć w łatwiejszych teoretycznie meczach sparowany z Głową/Guzmicsem (względnie zamiast Kujawy Zemło jak się wykuruje) myślę, że dałby radę. Kuczak gra na 10 zazwyczaj, więc ma sporą konkurencję, ktoś jeszcze? Szczerze mówiąc ciesze się, że np. Zając poszedł grać, szkoda tylko, że do III ligi, ale zawsze coś.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 17:22
tak.czekaj zalicza się do szeroko pojętej "młodzieży"
No ale zadałem Ci pytanie ale nie odpisałes..?

Nie wyjdzie na to co piszesz, bo Moskal nie stawia na młodych z jednego zasadniczego powodu - nie mamy młodych.
"Przyjmuje się, iż zawodnikiem o statusie młodzieżowca jest osoba, która w roku kalendarzowym, w którym następuje zakończenie danego cyklu rozgrywek kończy 21 lat.

W gwoli ścisłości z uchwały PZPN. Z takim stażem i wiekiem nazywanie Czekaja młodym zakrawa na kpinę. To za ile lat już nie będzie młody? 1,2,5? proszę o definicje. To że on będzie grał jak junior nawet w wieku 35 lat wcale go nie tłumaczy.

A kogo ma do dyspozycji Moskal? Kujawa, Marszalik, Kuczak, Żemło, Witek, Gulczyńki, Mordec, Wąsikowski. W nich pokładam (jakieś) nadzieje. Mógłbym wymienić jeszcze Handzika który jest w kadrze, ale osobiście mnie nie przekonuje. A chociażby w juniorach młodszych (U-16) mamy wielkie talenty w postaci Plewki i Banika - kiedyś o nich usłyszycie.

Zaraz usłyszę, że wszędzie są młodzi, tylko nie u nas Od lat ten sam tekst. Jesteśmy takim samym klubem jak wszystkie inne, w dodatku w ostatnich latach w przeciwieństwie do wielu klubów odnosimy sukcesy w piłce juniorskiej. Łatwiej powiedzieć 'nie mamy młodych', niż zaryzykować w meczu ekstraklasowym. Zupełnie jakby wystawienie Crivellaro czy Boguskiego wiązało się z mniejszym ryzykiem.

Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.08.2015 o godz. 17:31.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 17:29
ale rozmawiamy o "młodych" a nie o zawodnikach o statusie młodzieżowca, ale skoro juz taki jestes dociekliwy to licze że na pytanie które zadałem odpowiesz mi konkretnie a nie na odczepnego nie wnosząc nic do tematu.
Witek? Jaka pozycja, jaka noga, jak rokujue? I tak o każdym zawodniku którego wymieniełeś i na własne oczy widziałeś chociaż raz. Widząc tylko raz chłopaka mozna juz coś o nim próbować powiedziec, wiec uznajmy jednorazowe widzenie za odpowiedni wyznacznik ok?

sukcesy w piłce juniorskiej to znaczy jakieKonkrety a nie ogólnie. Zamiast Crivellaro którego młodego byś puścił i dlaczego?

E: K - wybacz, zagapiłem się juz odpowiadam : Piłkarz potocznie nazywany młodym to taki który nie ukończył hmm 25 roku życia. Dlaczego tak? Ponieważ jak kończu juniora ma 21 lat i te 4 lata sie kisi w rezerwach tudzież na ławce. Z ryja wyglada na młodego, w szatni tez nazywany jest młodym - wiec młodym już zostanie.
Teraz czekam na młodych którzy wzmocnią nasz skład, z pół roku ich nie widziałem a moze to juz rok, wiec napewno się zmienili dlatego Twoja charakterystyka bedzie mi pomocna. Dzięki
A moich 10 pytań to tak naprawdę jedno : Którego młodego TY byś wpuścił i dlaczego.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.08.2015 o godz. 17:44.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 17:35
ale rozmawiamy o "młodych" a nie o zawodnikach o statusie młodzieżowca, ale skoro juz taki jestes dociekliwy to licze że na pytanie które zadałem odpowiesz mi konkretnie a nie na odczepnego nie wnosząc nic do tematu.
Witek? Jaka pozycja, jaka noga, jak rokujue? I tak o każdym zawodniku którego wymieniełeś i na własne oczy widziałeś chociaż raz. Widząc tylko raz chłopaka mozna juz coś o nim próbować powiedziec, wiec uznajmy jednorazowe widzenie za odpowiedni wyznacznik ok?

sukcesy w piłce juniorskiej to znaczy jakieKonkrety a nie ogólnie. Zamiast Crivellaro którego młodego byś puścił i dlaczego?
A to koncert życzeń? na moją prośbę o definicję młodego w związku z naszym Michałkiem Czekajem nie odpowiedziałeś, więc wybacz. Wymagasz od innych - wymagaj najpierw od siebie. Zadałeś chłopie 10 pytań, a nawet na 1 moje pytanie nie odpowiedziałeś.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.08.2015, 19:26
A kogo ma do dyspozycji Moskal? Kujawa, Marszalik, Kuczak, Żemło, Witek, Gulczyńki, Mordec, Wąsikowski. W nich pokładam (jakieś) nadzieje. Mógłbym wymienić jeszcze Handzika który jest w kadrze, ale osobiście mnie nie przekonuje. A chociażby w juniorach młodszych (U-16) mamy wielkie talenty w postaci Plewki i Banika - kiedyś o nich usłyszycie
Rozumiem, że dość często obserwujesz mecze rezerw, a szczególnie juniorów, skoro wspominasz o Plewce czy Baniku?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 19:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że dość często obserwujesz mecze rezerw, a szczególnie juniorów, skoro wspominasz o Plewce czy Baniku?
Plewkę poznałem już odkąd miał 9 lat i uczył się gry w piłkarskiej szkółce w Libiążu. Nic mnie tak nie ucieszyło jak fakt, że Wisła go 'wytransferowała' do siebie. Talent czystej krwi. O Baniku usłyszałem niedawno, gdyż dopiero trafił do Wisły. Chłopak już strzela, aż miło.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 19:52
Czyli nie oglądasz rezerw ani tym bardziej meczów juniorów? W takim razie na jakiej podstawie pokładasz nadzieje w naszej młodzieży (wymieniając konkretne nazwiska) i dlaczego na przykład Handzlik "osobiście Cię nie przekonuje"?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 20:15
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie oglądasz rezerw ani tym bardziej meczów juniorów? W takim razie na jakiej podstawie pokładasz nadzieje w naszej młodzieży (wymieniając konkretne nazwiska) i dlaczego na przykład Handzlik "osobiście Cię nie przekonuje"?
Gdzie napisałem że nie oglądam? Plewkę obserwowałem kupę lat, gdy mieszkałem jeszcze w Libiążu.Niektóre mecze rezerw o ile wiesz lub nie, można oglądać na małopolska.tv i widziałem już dziesiątki razy naszych juniorów w akcji. Zdarzyło mi się też ich widzieć kilka razy na żywo, choćby w sparingach dorosłej drużyny czy to w Oświęcimiu czy Kalwarii. A Handzik to żyła który owszem, nieźle operuje piłką ale woli zrobić kółeczko niż podać. Poza tym fizycznie wiele mu brakuje do wybicia się w seniorskiej piłce. Najbardziej dramatyczny jest fakt że dopiero od tego roku wchodzą zajęcia na siłowni dla 16-latków w Akademii TS Wisła. I później się dziwić, że np Czekaj się rozkracza co 3 miesiące. Parę jednostek jednak jak Żemło, Marszalik czy Mordec nie wyglądają jednak w tym aspekcie najgorzej prezentując przy tym jakiś poziom piłkarski.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2015, 20:55
Tak zrozumiałem Twój poprzedni post. Mecze rezerw owszem - można czasem zobaczyć w necie, juniorów już rzadziej Ale ok, przyjmuję do wiadomości.
kopaczoholik
Senior Member

Stary 25.08.2015, 22:11
O poziomie naszych młodzieżowców świadczy fakt, że w ciągu kilku lat przewinęła się przez nasz klub masa trenerów... i żaden młody nie przebił się do pierwszego składu... Faktem jest, że nasi młodzi zawodnicy zawsze mieli pod górkę bo trenerzy rozliczani byli z wyników tu i teraz... a w takich warunkach ciężko dawać szanse młodym... Poza tym pamiętamy jakie nastawienie do szkolenia młodych miał właściciel klubu...
Swoją drogą o ich poziomie świadczy fakt gdzie obecnie grają lub grali... gdyby zrobić takie zestawienie to wyniki mogłyby być zaskakujące... np. taki Sebastian Leszczak, o którym swego czasu było głośno gra obecnie w III lidze w klubie Poroniec Poronin...
Oczywiście w naszej obecnej sytuacji powinniśmy dawać szanse młodym... bo kadra wąska, a i ryzyko nie za wielkie... Czy to się komuś podoba czy nie nie mamy szans na mistrza ani nawet na puchary... wiec można zaryzykować...
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.08.2015, 06:33
Co do tych pucharów, mimo że nikt o tym głośno nie powie, to Wisła musi awansować do nich, po tym sezonie. Pewnie dlatego mamy takie nerwowe ruchy w klubie. Jeśli w tym roku nie uda się zagrać w Europie, to stracimy punkty, które uzbieraliśmy w latach poprzednich. Teraz jest na to ostatni dzwonek, bo później będziemy startować z pozycji takiej Termaliki.
Griszka30KR
Senior Member

Stary 26.08.2015, 07:37
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Co do tych pucharów, mimo że nikt o tym głośno nie powie, to Wisła musi awansować .
Nie mówiac o tym,ze znacznie zwiększy to szanse na pozyskanie jakiegoś sponsora....
Bednarz=Landryna=......
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2015, 09:33
A to koncert życzeń? na moją prośbę o definicję młodego w związku z naszym Michałkiem Czekajem nie odpowiedziałeś, więc wybacz. Wymagasz od innych - wymagaj najpierw od siebie. Zadałeś chłopie 10 pytań, a nawet na 1 moje pytanie nie odpowiedziałeś.
tak więc ja na Twoje pytanie odpowiedziałem natychmiast jak zobaczyłem ze mi umknęło a Ty mi na moje jednak nie. Brak argumentów czy jak?

AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.08.2015, 14:01
moze Kazek nie jest trenerskim wirtuozem , ale to odpowiedni czlowiek na odpowiedznim miejscu , dlaczego ?/ bo (narazie) to przecietny trener ktory trenuje bardzo przecietna i mega zadluzona polska druzyne , majaca w swoich szeregach szrot pilkarski . Wole "przecietnego" Kazka z Wislackim Serduchem niz innego "przecietnego " trenerzyne ktory bedzie liczyl kase , zerowal na zwolnieniu ze slabo wykonanej pracy i jak ten Stary Dziad poprzednik albo wloczyl klub po sadach . Mysle ze Kazek w chwili n zwolnenia nie bedzie tak zerowal na klubie jak Dyzma - ale to tylko moje osobiste zdanie . Czasy gdy kazdy trener w polsce marzyl o pracy w Krakowie minely bezpowrtonie ( dopoki Cupial bedzie rzdzil Wisla) i Kazek jest doskonalym tego przykladem . Myslicie ze Mourinho chcialby nagle trenowac Newcastle ? Guardiola Stuttgart ? a Ancelotti jakies Deportivo itp zejdzcie na ziemie , jestesmy przecietnym, zadluzonym, i slabym pilkarsko polskim klubem i zaden Hiddink czy nawet Probierz w tym momencie nie patrzy na Krakow jako miejsce pracy...zanim zaczniecie oceniac Kazka to popatrzcie najpierw jaki szrot i zlepek przypadkowych ludzi ma w klubie , tak krawiec szyje ile mu materialu wystarcza
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 26.08.2015 o godz. 14:06.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2015, 15:11
jesli naprawde miała by zostać wykonana zamiana Plevnik za Moskala to była by to kpina.

kopaczoholik
Senior Member

Stary 26.08.2015, 16:06
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Co do tych pucharów, mimo że nikt o tym głośno nie powie, to Wisła musi awansować do nich, po tym sezonie. Pewnie dlatego mamy takie nerwowe ruchy w klubie. Jeśli w tym roku nie uda się zagrać w Europie, to stracimy punkty, które uzbieraliśmy w latach poprzednich. Teraz jest na to ostatni dzwonek, bo później będziemy startować z pozycji takiej Termaliki.
Nie chciałbym nic wypominać ale w ostatnich latach nie dajemy rady nawet w Pucharze Polski... a co dopiero w Pucharze UEFA... dwa mecze i do domu... Bądźmy realistami... nie z taka kadrą... chyba, że nagle nasi młodzi zawodnicy okażą się wirtuozami futbolu... po bo Boguskim, coraz starszym Głowackim, Brożku cudów nie oczekuje...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2015, 23:08
jesli naprawde miała by zostać wykonana zamiana Plevnik za Moskala to była by to kpina.

Liczka za Kasperczaka kiedys to tez byla kpina a jednak...

nic mnie juz nie zdziwi ,nie zaskoczy ,dopoki ludzie pokroju Zdziska K. "doradzający" Cupialowi beda w tym klubie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.08.2015, 00:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Liczka za Kasperczaka kiedys to tez byla kpina a jednak...

nic mnie juz nie zdziwi ,nie zaskoczy ,dopoki ludzie pokroju Zdziska K. "doradzający" Cupialowi beda w tym klubie.
Skąd w ogóle temat Plevnika?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów