The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2015, 10:29
Brać Goncerza póki jeszcze okno otwarte. W weekend walnął 4 bramy. Napewno będzie lepszy niż jakiś ogór z Estonii. Skoro nas stać żeby zwolnić Moskala to nie wierze że nie ma kasy żeby gościa z 1 ligi wyrwać.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.08.2015, 10:31
To uwierz.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2015, 10:36
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Brać Goncerza. Napewno będzie lepszy niż jakiś ogór z Estonii.
Uwielbiam ten temat.
Odpowiedz cytując
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 24.08.2015, 10:47
Statystyki Henriego Aniera:

Liga estońska: 86 meczów - 52 bramki,
Liga szkocka: 45 meczów - 10 bramek,
Liga norweska: 29 meczów - 4 bramki (statystyki łączone z 1. i 2. ligi)

Poza tym epizodyczne występy w krajowych pucharach. Bez znacznego dorobku.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.08.2015, 11:15
Ze statystyk jasno wynika, że jeśli jest w naszym zasięgu finansowym, to dobry kandydat co najmniej na testy. A przy naszej polityce zostałby wypożyczony z próbą kwoty odstępnego. Nawet jeśli rozwiązałby kontrak do na początku dostałby kontrakt max. do końca sezonu +2/3 lata jak się sprawdzi
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.08.2015, 12:05
Robert777
Masz wolne 300 000 euro na Goncerza? Jak nie masz to wyluzuj i najlepiej zamilcz
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2015, 12:19
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Robert777
Masz wolne 300 000 euro na Goncerza? Jak nie masz to wyluzuj i najlepiej zamilcz
Nierealna kwota do wyciągnięcia przez Katowice. Kontrakt do końca czerwca 2016 i za parę miesięcy będzie mógł z kimś innym podpisać kontrakt, bo z GKS-em nie chce przedłużyć. 100K € to wszystko na co mogą liczyć (ale w tym okienku,). Chyba, że znajdzie się pilnie potrzebowski.
Później będzie jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.08.2015, 12:23
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nierealna kwota do wyciągnięcia przez Katowice. Kontrakt do końca czerwca 2016 i za parę miesięcy będzie mógł z kimś innym podpisać kontrakt, bo z GKS-em nie chce przedłużyć. 100K € to wszystko na co mogą liczyć (ale w tym okienku,). Chyba, że znajdzie się pilnie potrzebowski.
Później będzie jeszcze gorzej.
nas nie było stać na Stępińskiego.

Anier jest brany pod uwagę chyba tylko na wypożyczenie maks. rok. Inaczej tego nie widzę w naszych realiach finansowych.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.08.2015, 12:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Estoński napastnik na testach, Henri Anieri: https://pl.wikipedia.org/wiki/Henri_Anier

Przynajmniej pokopał piłkę w poważnej lidze i coś tam w życiu strzelił. Znając poziom polskiej ligi to materiał na drugiego Rudnevsa

Szkocka liga juz dawno nie jest powazna, w powaznej (w odniesienu do Polski) lidze - tj. 2. Bundeslidze nie dal rady. Ale wiadomo lepszy taki Estonczyk, niz zaden.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.08.2015, 13:15
fialo napisał(a):Wyświetl post
Szkocka liga juz dawno nie jest powazna, w powaznej (w odniesienu do Polski) lidze - tj. 2. Bundeslidze nie dal rady. Ale wiadomo lepszy taki Estonczyk, niz zaden.
Za to ekstraklasa to jest tak poważna liga.....
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.08.2015, 14:02
Jakaś strona podała na tt, że on dostaje 800 funtów tygodniówki. Szału nie ma, ale dla nas i tak bardzo dużo.

https://twitter.com/AgentScotland/st...87872554086400
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.08.2015 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 24.08.2015, 14:07
Na trzech trenerów stać Cupiała a na napastnika z wypłatą około 20k koło już nie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2015, 14:29
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
nas nie było stać na Stępińskiego.
wątpię. Raczej złożyliśmy bardzo niską ofertę licząc, że może trafimy na okazję, bo na podstawie jego występów nie było powodów by o niego mocniej powalczyć.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2015, 14:29
Zastanawiam się skad każdy tak dobrze zna sytuacje finansowoa(obecna! )klubu...

Klub od dobrych paru miesięcy wychodzi na prosto co slychac i widać z roznych zrodel...
Wiele osob potwierdza ze Wisle już naprawdę nie dużo brakuje żeby wyjść na bilans "0"

A tutaj jak tylko pojawi się jakiś piłkarz to znawcy forum już się wypoiwdaja ze nas nie stać...
I tak samo Ci sami znawcy pisali ze nie stać Nas na Cywke,Cierzniaka czy Mączyńskiego a o dziwo obaj sa w Wisle i za darmo nie graja za darmo...
A i pisanie ze nie mamy na kontrakt dla gościa 50 czy 60 tys euro rocznie to bzdura...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2015, 14:35
jova napisał(a):Wyświetl post
wątpię. Raczej złożyliśmy bardzo niską ofertę licząc, że może trafimy na okazję, bo na podstawie jego występów nie było powodów by o niego mocniej powalczyć.
ja tam słyszałem ze Ruch dał o wiele lepiej Stępińskiemu aniżeli my chcielismy
(a my chcielismy dac bardzo mało, bo biorąc go dalej na wypozyczenie w Ruchu on podpisał kontrakt)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.08.2015, 14:39
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Za to ekstraklasa to jest tak poważna liga.....
Duzo powazniejsza niz SPL smieszku.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2015, 14:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja tam słyszałem ze Ruch dał o wiele lepiej Stępińskiemu aniżeli my chcielismy
(a my chcielismy dac bardzo mało, bo biorąc go dalej na wypozyczenie w Ruchu on podpisał kontrakt)
A z tego co ja wiem, to Stępiński nie przyjął propozycji Wisły, nie z powodów finansowych a dlatego, że ojciec z jego managerem zadecydowali, że w Ruchu będzie miał większe szanse grać. Chodziło im o możliwość wypromowania i rozwoju, wg nich oczywiście.
Tylu znawców na tym forum, sami zorientowani we wszystkim a o tym co ja piszę było jak wół powiedziane w trakcie transmisji meczu w Pucharze Polski. Ludzie przestańcie cały czas gdybać i powtarzać brednie tylko sprawdzajcie gdzieś te swoje rewelacje. To samo dotyczy kwestii nowego napastnika i sytuacji finansowej Wisły.

pozdrawiam normalnych
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 24.08.2015 o godz. 14:52.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.08.2015, 14:50
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się skad każdy tak dobrze zna sytuacje finansowoa(obecna! )klubu...

Klub od dobrych paru miesięcy wychodzi na prosto co slychac i widać z roznych zrodel...
Wiele osob potwierdza ze Wisle już naprawdę nie dużo brakuje żeby wyjść na bilans "0"

A tutaj jak tylko pojawi się jakiś piłkarz to znawcy forum już się wypoiwdaja ze nas nie stać...
I tak samo Ci sami znawcy pisali ze nie stać Nas na Cywke,Cierzniaka czy Mączyńskiego a o dziwo obaj sa w Wisle i za darmo nie graja za darmo...
A i pisanie ze nie mamy na kontrakt dla gościa 50 czy 60 tys euro rocznie to bzdura...
Popatrz na to tak:

1. Wisla jest mocno zadłużona. Nawet kompletnie nie licząc długu TF.
2. Nie bilansuje się. Sam to napisałeś. Czyli przynosi stratę - powiększa dług.
3. Nie ma uregulowanych płac.
4. Sugerujesz, żeby JESZCZE bez problemu było nas stać na gościa miesięcznie 20 000 PLN.

Nie zakładam, że to się nie stanie i bardzo bym chciał takiego/jakiegokolwiek napastnika. Ale sam przeczytaj moje punkty, i zobacz, że coś się tu nie klei, tym bardziej, że z frekwencją i sponsorami też jest krucho.
Mąka i reszta nie grają za free,, ale z płac zeszło wielu innych. M. in. Stilić. A było mówione też, że kasa z Cierzniaka/Mąki(?) miała iść na napastnika.

cudlaty napisał(a):Wyświetl post
A ja z tego co ja wiem, to Stępiński nie przyjął propozycji Wisły, nie z powodów finansowych a dlatego, że ojciec z jego managerem zadecydowali, ze w Ruchu będzie miał większe szanse grać. Chodziło im o możliwość wypromowania się i rozwoju, wg nich oczywiście.
Tylu znawców na tym forum, sami zorientowani we wszystkim a o tym co ja piszę było jak wół powiedziane w trakcie transmisji meczy w pucharze Polski. Ludzie przestańcie cały czas gdybać i powtarzać brednie tylko sprawdzajcie gdzieś te swoje rewelacja. to samo dotyczy kwestii nowego napastnika i sytuacji finansowej Wisły.

pozdrawiam normalnych
Panie normalny, proponuję oddech. To, że Wisła dała za mało (może tak chciała) to są słowa Stępińskiego z wywiadu video.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...ideo,id,t.html
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.08.2015 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 24.08.2015, 14:57
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Popatrz na to tak:

1. Wisla jest mocno zadłużona. Nawet kompletnie nie licząc długu TF.
2. Nie bilansuje się. Sam to napisałeś. Czyli przynosi stratę - powiększa dług.
3. Nie ma uregulowanych płac.
4. Sugerujesz, żeby JESZCZE bez problemu było nas stać na gościa miesięcznie 20 000 PLN.

Nie zakładam, że to się nie stanie i bardzo bym chciał takiego/jakiegokolwiek napastnika. Ale sam przeczytaj moje punkty, i zobacz, że coś się tu nie klei, tym bardziej, że z frekwencją i sponsorami też jest krucho.
Mąka i reszta nie grają za free,, ale z płac zeszło wielu innych. M. in. Stilić. A było mówione też, że kasa z Cierzniaka/Mąki(?) miała iść na napastnika.

Panie normalny, proponuję oddech. To, że Wisła dała za mało to są słowa Stępińskiego z wywiadu video.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...ideo,id,t.html
"tyle znawców na tym forum..."
No a co miał powiedzieć? Że ma ojca i managera mądrzejszego od siebie? Znalazł wytłumaczenie i tyle...
A co do reszty Twojej wypowiedzi, dotyczącej sytuacji Wisły i tych punktów, które wypisałeś... masz rację lepiej wziąć oddech i szkoda odpowiadać... Dalej tkwij w tym co wiesz a z czasem będziesz mógł przekonać się, że jest trochę inaczej...
nara
Powód: j.w.
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 24.08.2015 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2015, 15:03
A z tego co ja wiem, to Stępiński nie przyjął propozycji Wisły, nie z powodów finansowych a dlatego, że ojciec z jego managerem zadecydowali, że w Ruchu będzie miał większe szanse grać. Chodziło im o możliwość wypromowania i rozwoju, wg nich oczywiście.
Tylu znawców na tym forum, sami zorientowani we wszystkim a o tym co ja piszę było jak wół powiedziane w trakcie transmisji meczu w Pucharze Polski. Ludzie przestańcie cały czas gdybać i powtarzać brednie tylko sprawdzajcie gdzieś te swoje rewelacje. To samo dotyczy kwestii nowego napastnika i sytuacji finansowej Wisły.

pozdrawiam normalnych
roznica polega na tym ze ja to słyszałem od ludzi ktorzy sa blisko klubu i zawodników
a Ty od jakiegoś komentatora w telewizji. Kazdy ma prawo wierzyc w to co chce...

p.s. Wisła chciała wypozyczyc MS z Norynbergi.
Ruch podpisał umowę z wolnym zawodnikiem Stępińskim.
Czy widać róznice? Dość sporą
A o tym ze rowniez podobnie chciała go Pogoń i Korona to już nie wspominali panowie Marcin Feddek i Andrzej Iwan?

Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.08.2015, 15:04
No a co miał powiedzieć? Że ma ojca i managera mądrzejszego od siebie? Znalazł wytłumaczenie i tyle...
A co do reszty Twojej wypowiedzi, dotyczącej sytuacji Wisły i tych punktów, które wypisałeś... masz rację lepiej wziąć oddech i szkoda odpowiadać... Dalej tkwij w tym co wiesz a z czasem będziesz mógł przekonać się, że jest trochę inaczej...
nara
Powiedz mi zatem, co Ty wiesz takiego, bo informacje o których piszę są dość jasno potwierdzane przez szereg różnych źródeł i nie są wielką tajemnicą. Czy przez miesiąc w klubie magicznie pojawił się nadprogramowy hajs? To skąd -1 pkt w tabeli?
Czekam, aż wyprowadzisz mnie z błędu - bo ucieszy mnie myśl, że Wisła stoi lepiej niż myślę.
I nie wiem, czemu wszystkich tutaj traktujesz tak z góry.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 24.08.2015, 15:24
Drogi gdsmk... nikogo nie traktuję z góry a jeśli takie wrażenie odniosłeś względem siebie, to PRZEPRASZAM.
Co do meritum... o wielu tych sprawach słychać nie tylko w tych źródłach z których Ty czerpiesz wiedzę. Odniosę się w przykładzie Twojego pkt. 3, o którym nawet w TV mówili, że już nie jest aktualny przynajmniej względem zawodników grających... Co do reszty - po prostu należy być może lepiej analizować to co się dzieje, bo np. chęć zakontraktowania napastnika też nie bierze się znikąd, przy wcześniejszym zarzekaniu się, że jeśli już to nastąpi to dopiero na wiosnę... Pamiętaj, że mamy wielce kapryśnego Właściciela a widać ten jego kaprys akurat w tej chwili, zaczyna być korzystny dla Wisły. Bo skoro testują napastnika i przebąkują coś o nowym trenerze z Bałkanów to skądś się TO musi brać. A nie sadze by było do wymysły i życzenia naszego Prezesa, bo on twardo patrzy na finanse. I słusznie. Pieniądze lubią ciszę a chyba właśnie entuzjastą tej maksymy jest Pan Gaszyński.
Ja po prostu nienawidzę wiecznych narzekaczy malkontentów (i znów nie bierz tego do siebie). Patrzmy z wiarą i z ufnością w Wisłę, Właściciela i Zarząd a zobaczycie, że będzie dobrze... Jaskółki już coś o tym wiedzą... Ponoć nawet w kwestii nowego sponsora na koszulkę

pozdarwiam
Powód: j.w.
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 24.08.2015 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 24.08.2015, 15:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
p.s. Wisła chciała wypozyczyc MS z Norynbergi.
Ruch podpisał umowę z wolnym zawodnikiem Stępińskim.
Czy widać róznice? Dość sporą
A o tym ze rowniez podobnie chciała go Pogoń i Korona to już nie wspominali panowie Marcin Feddek i Andrzej Iwan?
to jeszcze Tobie odpiszę, jeśli można...
To co zacytowałem powyżej, to tylko świadczy o tym, że wcale tu nie chodziło o pieniądze, bo czy myślisz, że Wisła nie chciałaby skorzystać z nagle już wolnego Stępińskiego, względem warunków jakie miała poprzednio do spełnienia? Chyba coś tu nie tak?
Nie powołuję się w moich informacjach "na ludzi, ulokowanych blisko klubowi" bo być może każdy z nas zna "innych" ;-)

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2015, 15:42
ja nie mysle. Ja napisałem co słyszałem.
Wisła chciała MS wypozyczyć z Norymbergi.Opcja MS za free do Wisły w ogóle nie była grana
Pomine kwestie ze w klubie mu powiedziano ze bedzie traktowany jak ostatnio (skrzydłowy) a nie jako napadzior co gwarantował mu Ruch i Kielce.
tyle.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2015, 15:42
Prawda jest taka ze nikt z Nas nie zna dokładnego przepływu gotówki oraz stanu finansów klubu...
To co pisza dziennikarze czy mowia ludzie z branzy to tyko wielkie .......enie żeby się pokazac...

Wydaje mi się ze Gaszynski to faktycznie człowiek z glowa na karku i idzie to w dobra strone...
Pamietam jak wielu z Nas się dziwilo zskad klub tak naprawdę wzial kase na nowych piłkarzy mimo tego ze mowilo się ze wszystko wygląda tragicznie...
Dlatego jestem niemal pewien ze skoro goscoia ktoś zaprasza na testy to i pieniądze na jego kontrakt mogą się znaleźć...
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 24.08.2015, 15:57
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka ze nikt z Nas nie zna dokładnego przepływu gotówki oraz stanu finansów klubu...
To co pisza dziennikarze czy mowia ludzie z branzy to tyko wielkie .......enie żeby się pokazac...

Wydaje mi się ze Gaszynski to faktycznie człowiek z glowa na karku i idzie to w dobra strone...
Pamietam jak wielu z Nas się dziwilo zskad klub tak naprawdę wzial kase na nowych piłkarzy mimo tego ze mowilo się ze wszystko wygląda tragicznie...
Dlatego jestem niemal pewien ze skoro goscoia ktoś zaprasza na testy to i pieniądze na jego kontrakt mogą się znaleźć...
Właśnie Tak!
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.08.2015, 16:19
KeinNasenHasen napisał(a):Wyświetl post
Statystyki Henriego Aniera:

Liga estońska: 86 meczów - 52 bramki,
Liga szkocka: 45 meczów - 10 bramek,
Liga norweska: 29 meczów - 4 bramki (statystyki łączone z 1. i 2. ligi)

Poza tym epizodyczne występy w krajowych pucharach. Bez znacznego dorobku.
W 22 meczach kadry Estonii strzelił 6 goli, takim drużynom: Oman, Andora, Trynidad, 2 Lichtenstein, Jordania
Wszystkie w meczach tylko towarzyskich..

http://www.transfermarkt.pl/henri-an...verein_id/6133
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.08.2015, 16:46
Nie do końca rozumiem ideę tych doktoratów nad Stępińskim. Może najzwyczajniej w świecie ktoś ( chyba słusznie ) uznał, że owszem za darmo na wypożyczeniu może u nas siedzieć ale nie opłaca się dawać za niego jakiejkolwiek kasy. Argument, że "Ruch mógł" nie jest w tym przypadku żadnym argumentem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2015, 17:28
Ten Estończyk na filmiku wygląda nieźle - ma depnięcie, strzela z obu nóg a to już dużo jak na napastnika w naszych warunkach Martwi mnie tylko, że te bramki padały vs. zespoły z obrońcami klasy Rzeźniczaka...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2015, 17:34
to sie sprawdzi bo u nas mądre głowy uznaja Rzeźniczaka za jednego z lepszych w fachu

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów