The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2015, 09:54
Umówmy się,gdyby nie Cierznaik,to już z 3 porażki byśmy zaliczyli...
Bednarz=Landryna=......
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.08.2015, 09:55
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To rownie dobrze możemy się licytować co by było gdyby nie sędziowanie...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.08.2015, 10:00
No nie mogę - umówmy się, gdyby nie Nikolic, to Legia byłaby w strefie spadkowej! Głupszych argumentów już chyba nie wymyślicie...
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2015, 10:28
Pomyśleć ile bramek by padało gdyby każdej drużynie zabrać po bramkarzu!
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.08.2015, 10:32
A gdyby nie Brożek to już ze trzy wygrane byśmy mieli, a co dopiero gdyby nie sędziowanie... Więc nie bądź śmieszny...
Hej Nasz TS !!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.08.2015, 10:54
Odnoszę wrażenie, że ostatnie strony z argumentacją przeciw Kazikowi Moskalowi są pisane przez ludzi kompletnie nie znających się na piłce nożnej. Może jeszcze winą trenera jest kiks Arka Głowackiego z derbów? Za dużo Football Managera. EOT.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2015, 11:40
W grze Wisły da się zobaczyć kilka charakterystycznych rzeczy od kiedy trenerem jest Moskal oraz za jego poprzedniej kadencji. Praktycznie w każdym meczu to przeciwnik dyktuje tempo gry, a jeśli już robi to Wisła to jedynie przez maksymalnie 30 min pierwszej połowy. Druga sprawa to cofanie się drużyny po zdobyciu prowadzenia i licznie na dowiezienie wyniku, dopiero gdy przeciwnik wygrywa bądź remisujemy wtedy zaczynamy atakować. Jak trzeba być naiwnym licząc na to, że w każdym meczu takim jak z Lechem przez 70 min nikt nam nie strzeli. Następną sprawa to wystawianie kogokolwiek na pozycje 10, z tego co zauważyłem Wisła stara się grać skrzydłami i nie ważne czy na boisku jest Crivellaro, czy Popović zawsze są pomijani w rozegraniu. Lepiej byłoby już grać na dwóch napastników, ponieważ za rozegranie i tak zawsze bierze się Mączyński, co wychodzi mu dobrze. Ostatnią rzeczą mnie denerwującą są kontrataki, na które się nastawiamy bo nikt nie wmówi mi, że to my chcemy kontrolować przebieg meczu biegając za piłką. Jak chcąc kontratakować robimy to tylko trzema zawodnikami, a reszta zostaje w obronie i nawet nie skróci minimalnie pola gry. Patrząc jeszcze pojedynczo na zawodników, odniosę się do gry Burligi. Nie wiem czy zauważyliście jego powroty do obrony z pod bramki przeciwnika, w kilku meczach w ogóle to olewał licząc na asekuracje kolegi z drużyny. Oczywiście jakaś asekuracja musi być, ale nie zwalnia go to z zapieprzania do defensywy.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2015, 13:53
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No nie mogę - umówmy się, gdyby nie Nikolic, to Legia byłaby w strefie spadkowej! Głupszych argumentów już chyba nie wymyślicie...
Może po prostu przez ostatni rok w bramce mieliśmy ręcznik i większość podobnych spotkań kończyło się porażkami? Miła odmiana którą zaczynają ludzie doceniać. I trzeba mocno podziękować ręcznikowi i Miśkiewiczowi, że doznali kontuzji i zmusili zarząd do zatrudnienia prawdziwego bramkarza. Inaczej broniłby dalej "solidny" według Moskala Buchalik. Tak jak chociażby w meczu z Ruchem. I po cholerę go wtedy wystawiał?

Jeśli bramkarz zostaje wybieranym graczem meczu to nie dlatego, że spełniał tylko swoje obowiązki.

Z Pogonią wystarczyło tylko grać tak jak od 80 minuty przez większość spotkania, a nie tylko przez ostatnie 10 minut. Skoro już Moskal nie potrafi nam na to odpowiedzieć (w końcu "nie ma nic ciekawego do powiedzenia"), to może chociaż piłkarzy czemu przy korzystnym wyniku zaczynają błądzić na boisku jak dzieci we mgle? W końcu od trenera nie odpowiada za naszą grę...
Drozd
Senior Member

Stary 23.08.2015, 14:07
Nie da się ciągle grać pressingiem z obroną ustawioną wysoko. Zastanów się dlaczego...
Hej Nasz TS !!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 14:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie da się ciągle grać pressingiem z obroną ustawioną wysoko. Zastanów się dlaczego...
Dlatego trzeba robić zmiany jak Michniewicz (dwie w przerwie a kolejna w 60 minucie), a nie wpuszczać młodego w 92 minucie gdy teoretycznie walczymy o zwycięstwo, a wychodzi na to że gramy na czas.
Poza tym nikt nie wymaga grania pressingiem przez 90 minut, ale gdy w 60-70 minucie desperacko się broniliśmy to już był sygnał, że bramka dla portowców wisi w powietrzu.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 14:18
No proszę, objawił się po Zielińskim kolejny trenerski geniusz, tym razem Michniewicz

Szczerze mówiąc nudzi mnie to odbijanie piłeczki - chcecie to narzekajcie. Ja tam sobie spokojnie poczekam na kolejne mecze. Terminarz teraz Moskalowi zacznie sprzyjać. Wygra dwa, trzy mecze i narzekający staną się wychwalającymi. A jak nie wygra, to poda się do dymisji, bo to człowiek honorowy w przeciwieństwie do choćby swojego poprzednika.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 14:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba robić zmiany jak Michniewicz (dwie w przerwie a kolejna w 60 minucie), a nie wpuszczać młodego w 92 minucie gdy teoretycznie walczymy o zwycięstwo, a wychodzi na to że gramy na czas.
.
czyli wg. Ciebie gdybyśmy zrobili zmiany to Pogon, gospodarz, rownorzędny rywal, nie atakował by masowo Wisły tylko my byśmy przejęli inicjatywę ?
Okej rozumiem.
Zebyśmy nie pisali o kosmosie pokaż jak powinna zachować się nasza średnia druzyna? Pokaż tzn. daj link do meczu w którym gospodarz z gościem sa potencjalnie podobni i gospodarz do przerwy przegrywa 1-0. Pokaż które to kocury na wyjezdzie, majac bramke do przodu, narzucają równorzędnemu rywalowi swój styl gry. Oczywiscie interesuje mnie tylko powtarzalność, coś co komuś udało się raz w zyciu zupełnie mnie nie interesuje bo nie jest to sytuacja poglądowa tylko z dupy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2015, 15:18
Nieśmiało chciałbym przypomnieć w jakiej sytuacji finansowej jest nasz klub... Ciężko oczekiwać cudów od tej drużyny i tego trenera... Jakby nie spojrzeć drużyna i trener są na miarę obecnych możliwości Wisły Kraków... Jako jedyni gramy bez napastnika... Dlatego nie oczekujmy od nich ani mistrzostwa kraju, ani nawet pucharów... bądźmy realistami... Też mnie irytuje seria frajerskich remisów ale zmiana trenera wiele nie pomoże... Tak na dobrą sprawę kto mógłby przyjść za Moskala? Myśmy już swego czasu zrobili przegląd trenerów... efekt widzimy... Mam nadzieje, ze obecny skład i trener ogarną się i zacznął w końcu wygrywać... ale i tak nie jest tak źle mimo problemów kadrowych nie przegraliśmy jeszcze meczu w lidze... choć za ordynarne odpuszczenie Pucharu Polski mam wielki żal do trenera... wg mnie tym zagraniem podkopał swoją pozycje w klubie...

PS Swoją drogą widzieliście skład Miedzi Legnica (gdzie m.in. gra Garguła) i ich wyniki w I lidze?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 16:38
No proszę, objawił się po Zielińskim kolejny trenerski geniusz, tym razem Michniewicz

Szczerze mówiąc nudzi mnie to odbijanie piłeczki - chcecie to narzekajcie. Ja tam sobie spokojnie poczekam na kolejne mecze. Terminarz teraz Moskalowi zacznie sprzyjać. Wygra dwa, trzy mecze i narzekający staną się wychwalającymi. A jak nie wygra, to poda się do dymisji, bo to człowiek honorowy w przeciwieństwie do choćby swojego poprzednika.
Wiadomo lepiej wykpić, niż docenić. Typowe.

Nudzi Cię to nie pisz, nikt Cie nie zmusza.
Mówisz, że mamy taki łatwy terminarz? żeby tylko piłkarze tego nie usłyszeli, bo będą chcieli wygrywać grając na stojąco

szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli wg. Ciebie gdybyśmy zrobili zmiany to Pogon, gospodarz, rownorzędny rywal, nie atakował by masowo Wisły tylko my byśmy przejęli inicjatywę ?
Okej rozumiem.
Zebyśmy nie pisali o kosmosie pokaż jak powinna zachować się nasza średnia druzyna? Pokaż tzn. daj link do meczu w którym gospodarz z gościem sa potencjalnie podobni i gospodarz do przerwy przegrywa 1-0. Pokaż które to kocury na wyjezdzie, majac bramke do przodu, narzucają równorzędnemu rywalowi swój styl gry. Oczywiscie interesuje mnie tylko powtarzalność, coś co komuś udało się raz w zyciu zupełnie mnie nie interesuje bo nie jest to sytuacja poglądowa tylko z dupy.
Gdybyśmy zrobili zmiany to być może (podkreślam, być może) moglibyśmy prowadzić dłużej pressing, efektywniej gospodarując siłami zawodników. Wyjaśnij mi co miało na celu wpuszczenie Marszalika w 91 minucie gry? Poza tym to pytanie do Moskala, a nie do mnie. Jeśli scenariusz spotkań się powtarza po raz n-ty to wypada zmienić wariant rozgrywania meczu. To że nie umiemy bronić wyniku już wiemy.

Żebyś nie musiał długo szukać, to obejrzyj sobie powtórkę meczu Lech-Piast. Przytoczę tylko cytat komentatora "Piast, pozwolił Lechowi na tyle ile chciał pozwolić"
Jakoś w Gliwicach nikt nie narzeka na terminarz? 6 meczów - 5 wygranych, m.in z Górnikiem, Cracovia, Legią i Lechem.

I powtórzę tylko za jednym z przedmówców, żeby chociaż przez te ostatnie 20 spotkań, Moskal dał pograć młodzieży, wypromował kogokolwiek licząc się z gorszymi wynikami...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2015 o godz. 16:43.
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2015, 16:53
Wyjaśnij mi co miało na celu wpuszczenie Marszalika w 91 minucie gry?
To jest dobre pytanie!! Tym bardziej, że Kaziu często robi zmiany w takich minutach i to przy remisach... Gra na czas czy jak?
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Griszka30KR
Senior Member

Stary 23.08.2015, 17:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A gdyby nie Brożek to już ze trzy wygrane byśmy mieli, a co dopiero gdyby nie sędziowanie... Więc nie bądź śmieszny...
ŚMIESZNY TO TY JESTEŚ Z TYM SĘDZIANIEM....
Fakt gdyby nie Brożek,to może byly by wygraneale to przecież Moskal na Niego stawia,zadbał o Jego formę...

Popatrz na Piasta ,gzdie też nie ma jakiś mega pieniędzy ,składu ,a jakoś idzie....Ciekawe czemu?
Bednarz=Landryna=......
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.08.2015, 17:13

Nudzi Cię to nie pisz, nikt Cie nie zmusza.
Mówisz, że mamy taki łatwy terminarz? żeby tylko piłkarze tego nie usłyszeli, bo będą chcieli wygrywać grając na stojąco

Gdybyśmy zrobili zmiany to być może (podkreślam, być może) moglibyśmy prowadzić dłużej pressing, efektywniej gospodarując siłami zawodników. Wyjaśnij mi co miało na celu wpuszczenie Marszalika w 91 minucie gry? Poza tym to pytanie do Moskala, a nie do mnie. Jeśli scenariusz spotkań się powtarza po raz n-ty to wypada zmienić wariant rozgrywania meczu. To że nie umiemy bronić wyniku już wiemy.

Żebyś nie musiał długo szukać, to obejrzyj sobie powtórkę meczu Lech-Piast. Przytoczę tylko cytat komentatora "Piast, pozwolił Lechowi na tyle ile chciał pozwolić"
Jakoś w Gliwicach nikt nie narzeka na terminarz? 6 meczów - 5 wygranych, m.in z Górnikiem, Cracovia, Legią i Lechem.

I powtórzę tylko za jednym z przedmówców, żeby chociaż przez te ostatnie 20 spotkań, Moskal dał pograć młodzieży, wypromował kogokolwiek licząc się z gorszymi wynikami...

Rozsądny głos. Zresztą przytoczony tu przez Ciebie Piast jest dobrym przykładem. Nowy trener, skład klecony na kolanie i terminarz podobny do naszego. Ich skład w teorii na pewno mocniejszy nie jest. Te ich nabytki typu Korun, Vacek, Nespor w zeszłym sezonie strzelili łącznie 2 bramki ? Wiecie czemu grają lepiej niż my ? Bo mają prawdopodobnie lepszego trenera. I nie jest to moja subiektywna ocena a obiektywne fakty w postaci wyników punktów i liczb. Do tego czy możecie przestać opowiadać bajki o tym, że Moskal zacznie wyśmienicie punktować jak dostanie napastnika ? za jego pierwszym podejściem miał Bitona i Genkowa jak się skończyło chyba wszyscy pamiętają. Teraz ma Brożka, który w pół roku na pewno nie zapomniał jak gra się w piłkę.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 17:19
Pewnie w taki sam sposób doceniałeś w zeszłym sezonie trenera Bełchatowa na początku sezonu...

pomeran napisał(a):Wyświetl post
Wiecie czemu grają lepiej niż my ? Bo mają prawdopodobnie lepszego trenera. I nie jest to moja subiektywna ocena a obiektywne fakty w postaci wyników punktów i liczb.
A wiesz to wszystko po 6 kolejkach... Zabawni jesteście, poważnie
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.08.2015 o godz. 17:21.
pomeran
Senior Member

Stary 23.08.2015, 17:35
Pewnie w taki sam sposób doceniałeś w zeszłym sezonie trenera Bełchatowa na początku sezonu...

A wiesz to wszystko po 6 kolejkach... Zabawni jesteście, poważnie

rozumiem, że wg ciebie piast gra gorzej ? ok. to inaczej. po 6 kolejkach są liderem, mają 8 pkt więcej,
i grają dużo lepiej niż my. Ale nie mogę tego wiedzieć ^^ masz odpowiedź kto w swoim zaślepieniu jest zabawny.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.08.2015, 17:41
Narzekacie na tego Moskala, a pamietacie jak pod koniec sezonu wszyscy byli zachwyceni Skorżą w Lechu? Ciekawe co dzisiaj by te osoby powiedziały? Zawodnicy grają tak chimerycznie w naszej lidze, że trener ma niewiele do powiedzenia.

Moskal ideałem nie jest, ale jeszcze jest w stanie coś pokazać z tym zespolem, tylko potrzebuje napastnika i obrońcy. A przyjdzie jakiś leszcz, a i tak nic sie nie zmieni. A poza tym nie stać nas teraz na kogoś dobrego. We wrześniu trzeba oddać ponad 2 mln zł i nie można wydawać na głupoty. A jak tak dalej pójdzie w przedostatnim meczu to do Legii będziemy tracić tylko 3 pkt

Widać, że wiekszość by postępowała jak Cupiał i wyrzucała trenera za trenerem.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 23.08.2015 o godz. 17:44.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 17:45
pomeran napisał(a):Wyświetl post
rozumiem, że wg ciebie piast gra gorzej ? ok. to inaczej. po 6 kolejkach są liderem, mają 8 pkt więcej,
i grają dużo lepiej niż my. Ale nie mogę tego wiedzieć ^^ masz odpowiedź kto w swoim zaślepieniu jest zabawny.
Chłopcze drogi, sezon jest długi - w zeszłym roku o tej porze furorę robił GKS Bełchatów (dlatego o tym zespole wspomniałem w poprzednim poście). Jak skończyli - przypomnisz?
Wiślak709
Senior Member

Stary 23.08.2015, 17:51
Z jednym z Serkiem się zgodzę. Odbijamy tę piłeczkę jak w tenisie stołowym, a każdy i tak zostaje przy swoim zdaniu.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2015, 18:04
Kibice Wisły jednak nie docenili geniuszu polskiego Murinho, gdy w Szczecinie przechodził pod ich sektorem wyrzucony przez sędziego.. Usłyszał krótkie "wypier j".
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2015, 18:42
Tak szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej zmiany w grze Wisły z końcówki tamtego sezonu, a początku obecnego. Strzelamy bramkę i bronimy się, jak oni chcą przyciągnąć niedzielnych kibiców taką grą na stadion to życzę powodzenia. Dużo pisało się o krakowskiej piłce, a tak na serio to bramka Barrientosa zaciera prawdziwy obraz gry Wisły. Jeżeli przez około 23 mecze gra wygląda tak samo, to czemu nagle coś miało by się zmienić? Niektórzy chwała Piast, inni zaraz starając się sprowadzić ich na ziemie podają przykład Bełchatowa. Tylko jak wiadomo powodem tego, był mocny podział w szatni po meczu PP, po którym niektórzy zostali ukarani za spożycie alkoholu. Zawodnicy ci byli pewni, że młodsi ich wsypali co doprowadziło do podziału drużyny. Przechodząc do meritum, Moskalowi życzę samych wygranych dopóki jest trenerem Wisły, jednak nie widzę żadnej zmiany w grze drużyny stąd zastanowiłbym się nad zmianom szkoleniowca. Zmiana szkolenia powinna odbyć się jednak z głową po dokładnym przeanalizowaniu każdego kandydata, tak jak to miało miejsce za Basałaja.
pomeran
Senior Member

Stary 23.08.2015, 19:35
Chłopcze drogi, sezon jest długi - w zeszłym roku o tej porze furorę robił GKS Bełchatów (dlatego o tym zespole wspomniałem w poprzednim poście). Jak skończyli - przypomnisz?
Byłoby miło gdybys odrzucił ten protekcjonalny ton i zwracał sie per nick , gdyż ani ja nie znam twojego wieku ani ty mojego. Ale do rzeczy, wiem jak skończył Bełchatów. Z tymże chyba przyznasz ze na dzis gra Piasta to troche inna liga niz tamten Bełchatów. A odniesienie to posłużyło tylko za przykład ze za przeproszeniem z g.. Da sie jednak bat ukręcić bo maja cos z duzo większego nic niz my posiadamy. W odniesieniu do poczatku sezonu. Nie przesadzam w zaden sposob jak to bedzie do końca rundy, tym bardziej całego sezonu. Ale na dzis jesteśmy za nimi (i nie tylko nimi) byliśmy zadowoleni remisem na leglej ale tych to i kieleckie .. Pogoniły. Zatem znaczy ze liga jest wyrównana i trzeba reagować jesli widać ze cos jest nie halo.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.08.2015, 20:58
Jesteśmy za Piastem i... co z tego? Za trzy, cztery kolejki możemy się zmienić miejscami. Ludzie trochę powagi i mniej dziecinady dopiero początek sezonu a Wy już rozdzielacie trofea! Idąc Waszym tokiem myślenia dzisiaj powinni zlecieć z trenerskich stołków w Warszawie Berg, a we Wronkach Skorża. Z tą wielką różnicą, że tam rzeczywiście mają jakiekolwiek podstawy do mocarstwowych zapędów, natomiast u nas jakichkolwiek symptomów typu (choćby) bramkostrzelny napastnik nie ma!
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.08.2015, 21:46
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Strzelamy bramkę i bronimy się, jak oni chcą przyciągnąć niedzielnych kibiców taką grą na stadion to życzę powodzenia. Dużo pisało się o krakowskiej piłce, a tak na serio to bramka Barrientosa zaciera prawdziwy obraz gry Wisły. Jeżeli przez około 23 mecze gra wygląda tak samo, to czemu nagle coś miało by się zmienić?
Część z tych meczów stała na bardzo fajnym poziomie. W tym sezonie chociażby z Lechem,Legią,Cracovią, czy Lechią. W poprzednim sezonie oprócz padalców takich jak oba mecze z wrocławianami potrafiliśmy dobrze zagrać na Łazienkowskiej,czy też z Górnikiem u nas.Do tego Derby i mecz w Gdańsku.
Ostatnio edytowane przez Babba : 23.08.2015 o godz. 21:53.
Drozd
Senior Member

Stary 23.08.2015, 22:04
ŚMIESZNY TO TY JESTEŚ Z TYM SĘDZIANIEM....
Fakt gdyby nie Brożek,to może byly by wygraneale to przecież Moskal na Niego stawia,zadbał o Jego formę...

Popatrz na Piasta ,gzdie też nie ma jakiś mega pieniędzy ,składu ,a jakoś idzie....Ciekawe czemu?
Bo ich sędziowie nie kręcą w każdym meczu... tak jak nas, ale Ty wolisz zasłaniać oczy. A ślepota na jawne kręcenie własnego klubu to jakaś gangrena...
Hej Nasz TS !!
Wiślak709
Senior Member

Stary 23.08.2015, 22:11
Babba napisał(a):Wyświetl post
Część z tych meczów stała na bardzo fajnym poziomie. W tym sezonie chociażby z Lechem,Legią,Cracovią, czy Lechią. W poprzednim sezonie oprócz padalców takich jak oba mecze z wrocławianami potrafiliśmy dobrze zagrać na Łazienkowskiej,czy też z Górnikiem u nas.Do tego Derby i mecz w Gdańsku.
Czyli nadal "operacja się udała, tylko pacjent zmarł". W pilce noznej licza sie wyniki, nie styl gry.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2015, 22:15
No to może poczekasz łaskawie te kilka kolejek i ocenisz wyniki po pełnej rundzie?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów