The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2015, 12:20
Najbardziej szkoda Gajosa. Obserwowaliśmy go tak długo, aż nam go Jaga podkupiła.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.08.2015, 12:39
No tak, Fryc... szkoda, bo teraz w Termalice jest jedną z jaśniejszych postaci. Ale to wyjątek potwierdzający regułę - nie ma skautów, a wzięli jakiegoś młodego podobno z talentem - a że w ogóle nie pasował do zespołu, kto by się przejmował...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2015, 12:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że nie ma naszych skautów w I i niższych ligach. Przecież fajniej jest pojechać do Portugalii czy na Bałkany.
Taka smutna prawda. A przez to tracimy sporo szans na pozyskanie ciekawych i niedrogich piłkarzy.
Takie bajki podobne do tych 'stawiajmy na mlodziez'. Kupilismy Popovica z I ligi.
A ty ile meczy ogladalas I ligi? I podaj nazwiska tych 'ciekawych i niedrogich' wg Ciebie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.08.2015, 12:55
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Takie bajki podobne do tych 'stawiajmy na mlodziez'. Kupilismy Popovica z I ligi.
A ty ile meczy ogladalas I ligi? I podaj nazwiska tych 'ciekawych i niedrogich' wg Ciebie.
A Ty podasz? Co to ja skautem jestem żebym jeździł po niższych ligach? Płacą mi za to? Pracy, rodziny nie mam?
Pytanie jest gdzie są nasi skauci? Kogo szukają? Podróżują do Dubaju oglądać takiego Crivelaro. A odpuszczają niższe ligi.

Widzę takich piłkarzy jak już ich konkurencja wyłapie. I nie jest to Lech ani Legia tylko takie kluby jak Jaga, Piast, Ruch itd.
My w niższych ligach w ogóle nie szukamy.

Skąd Jaga bierze piłkarzy? Z niższych lig. Gdzie jest Jaga a gdzie my? Jaga walczy o podium, my o 8. Szukają i znajdują. My nie szukamy, zatem nie znajdujemy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.08.2015, 13:03
A Ty podasz? Co to ja skautem jestem żebym jeździł po niższych ligach? Płacą mi za to? Pracy, rodziny nie mam?
Pytanie jest gdzie są nasi skauci? Kogo szukają? Podróżują do Dubaju oglądać takiego Crivelaro. A odpuszczają niższe ligi.
Pytanie czy jako skaut wolałbyś sobie latać samolotem po często egzotycznych krajach, spać w drogich hotelach czy podupcać autem do jakiejś pipidówy na drugi koniec Polski?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2015, 13:04
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
No tak, Fryc... szkoda, bo teraz w Termalice jest jedną z jaśniejszych postaci. Ale to wyjątek potwierdzający regułę - nie ma skautów, a wzięli jakiegoś młodego podobno z talentem - a że w ogóle nie pasował do zespołu, kto by się przejmował...
pojabao was? Jakie szkoda?
Wisła to za wysokie progi dla Fryca i nie przesłoni mi tego jego wyrzut z autu. Pijaczków w druzynie nie chcemy.
Kupiliśmy Popovica owszem, ale on juz przeciez był u nas na testach. Czemu nie staralismy sie wyciagnac Janusa, Hiszpanskiego czy innych którzy z I ligi przeszli do E-klasy?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.08.2015, 13:27
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy jako skaut wolałbyś sobie latać samolotem po często egzotycznych krajach, spać w drogich hotelach czy podupcać autem do jakiejś pipidówy na drugi koniec Polski?
Pytanie co jest lepsze dla Wisły, a nie co taki skaut by wolał. Zresztą jedno nie wyklucza drugiego. Szukać tu i tu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2015, 14:37
Oczywiscie ze nie podam ale nie probuje byc madry internetowo i pisac "ciekawych i niedrogich' nie majac pojecia czy tacy istnieja. Nie podejrzewam cie abys byl skautem bo bys wymienil wtedy tych 'ciekawych i niedrogich'. Ba nie mysle abys ogladal I lige nawet. Po prostu rzucasz pustym frazesem nie majac pojecia o tym, Czy odpuszczaja nizsze ligi, kupili Popovica wiec jakos nie odpuszczaja. I skad wiesz, ze jezdzili do Dubaju? Mogli go obserwowac w Guimaraes(to nie Dubaj).
Odpowiedz cytując
jacko
Banita

Od: 08.2015

Stary 19.08.2015, 15:03
ogryzek bo Jaga to swietnie zarzadzany klub,bez dlugow i bez kominow placowych,wszyscy sie tam garna grac bo to doskonalem miejsce do pokazania sie i wypromowania a u nas to tonacy okret niestety ale taka prawda Wisla to bankrut
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.08.2015, 16:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze nie podam ale nie probuje byc madry internetowo i pisac "ciekawych i niedrogich' nie majac pojecia czy tacy istnieja. Nie podejrzewam cie abys byl skautem bo bys wymienil wtedy tych 'ciekawych i niedrogich'. Ba nie mysle abys ogladal I lige nawet. Po prostu rzucasz pustym frazesem nie majac pojecia o tym, Czy odpuszczaja nizsze ligi, kupili Popovica wiec jakos nie odpuszczaja. I skad wiesz, ze jezdzili do Dubaju? Mogli go obserwowac w Guimaraes(to nie Dubaj).
"Pustym frazesem" to ty piszesz.

Powiedz mi skąd Ruch bierze młodych niedrogich i ciekawych piłkarzy? Z Dubaju? Guimares? Skąd Jaga ich bierze? Z Dubaju? Z Guimares?

Popovic jest z niższych lig ale już nie jest taki młody i perspektywiczny. Ma 25 lat. To piłkarz do grania a nie do zarabiania na nim.

Pusty frazesie - inni mogą bo chcą. My mamy skautów co wolą dobre hotele za granicą a nie ciężką pracę na I, II czy III ligowych meczach w Polsce. W tym jest problem dla naszej Wisły. Ich wygoda, nasza szkoda.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.08.2015, 17:49
Błaszczykowski i Szukała . do wziecia.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2015, 18:25
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski i Szukała . do wziecia.
Szukała podobno idzie do Grecji lub Turcji. A Kuba za wcześnie żeby do nas przychodził. Ma 30 lat i dobra 2 lata może pograć na Zachodzie. Wiadomo, nie obraził bym się gdybyśmy w przyszłym tygodniu przeczytali komunikat na oficjalnej " Wielki transfer. Kuba wraca do Wisły"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2015, 18:58
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Szukała podobno idzie do Grecji lub Turcji. A Kuba za wcześnie żeby do nas przychodził. Ma 30 lat i dobra 2 lata może pograć na Zachodzie. Wiadomo, nie obraził bym się gdybyśmy w przyszłym tygodniu przeczytali komunikat na oficjalnej " Wielki transfer. Kuba wraca do Wisły"
BVB bardziej opłaca się trzymać Kubę cały sezon na ławce niż go oddawać za darmo. Przyszłość pokazała, że kilka kontuzji i w BVB nie ma komu grać. Zapewne za 2-3 mln euro puszczą go wolno.

Tak jak powiedział kolega, za 2-3 lata Kuba wróci do Wisły. To bardziej niż pewne.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.08.2015, 19:09
Jaki Szukała, jaki Kuba? Kuba zarabia teraz sam więcej niż pewnie cała pierwsza jedenastka Wisły. Żarty na bok.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 19.08.2015, 19:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
BVB bardziej opłaca się trzymać Kubę cały sezon na ławce niż go oddawać za darmo. Przyszłość pokazała, że kilka kontuzji i w BVB nie ma komu grać. Zapewne za 2-3 mln euro puszczą go wolno.

Tak jak powiedział kolega, za 2-3 lata Kuba wróci do Wisły. To bardziej niż pewne.
Dokładnie tak. Myśle sens naszej wypowiedzi jest bardzo zbliżony. Użyłem tylko innych słów i wyraziłem zadowolenie jeśli Kuba już teraz by do nas wrócił. I oczywiście masz racje że BVB nie odda Kuby za darmo, że te pare baniek euro trzeba teraz za niego zapłacić..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2015, 00:16
Nie wiem jak można wyskakiwać z 33 letnim starym dziadem jak Kaźmierczak?

Na tą pozycję to przydałby się nam taki Radosław Murawski z Piasta, Matras z Pogoni czy Góralski z Jagiellonii który w zeszłym sezonie grał jeszcze w Wiśle Płock.
Bardziej chodziło mi o piłkarza sprawdzonego, starszego do grania ogonów tak by należycie zabezpieczać tyły w przypadku, gdy drużyna prowadzi, a tym samym nie tracić 3 punktów z ręki. Może Kaźmierczak by się u nas odbudował? Nie znam jego aktualnej sytuacji zdrowotnej, ale z informacji prasowych wynika, że już tak źle z nim nie jest. 33 lata to jeszcze nie wiek, który skazywałby takiego piłkarza na piłkarską emeryturę.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.08.2015, 10:29
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jaki Szukała, jaki Kuba? Kuba zarabia teraz sam więcej niż pewnie cała pierwsza jedenastka Wisły. Żarty na bok.
Tak kolego wszystko się zgadza tylko nie stawiaj Kuby obok jakiegoś Szukaly...
Kuba to człowiek który zapowiedział ze będzie chciał na koniec wrocic do Wisły i zapewne to zrobi nawet jakby miał grac za pol darmo....
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2015, 21:19
Grzegorz Goncerz, którym Wisła się rzekomo interesuje, dziś walnął 4 bramy... ma jeszcze przez rok ważny kontrakt z GIEKSą... ciekawe ile oni sobie za niego życzą... bardzo by się przydał!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.08.2015, 11:16
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Tak kolego wszystko się zgadza tylko nie stawiaj Kuby obok jakiegoś Szukaly...
Kuba to człowiek który zapowiedział ze będzie chciał na koniec wrocic do Wisły i zapewne to zrobi nawet jakby miał grac za pol darmo....
Skąd ta pewność, że wróci?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.08.2015, 13:05
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta pewność, że wróci?
Gwarancji nie ma nigdy, ale to kwestia wiary w Kubę.
Chyba gdzieś nawet mówił, że nieważne, czy Wisła będzie grała w Eklasie czy I Lidze, ale wróci, ale mogłem coś pomieszać.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2015, 15:19
piotek napisał(a):Wyświetl post
Gwarancji nie ma nigdy, ale to kwestia wiary w Kubę.
Chyba gdzieś nawet mówił, że nieważne, czy Wisła będzie grała w Eklasie czy I Lidze, ale wróci, ale mogłem coś pomieszać.
http://sport.fakt.pl/jakub-blaszczyk...,448107,1.html
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.08.2015, 19:11
O co come on...?
https://twitter.com/SKWK1906?lang=pl
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.08.2015, 19:17
Z Dinamo Zagrzeb pewnie,,,
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2015, 19:21
Od paru dni przewija się tu postać Pevnika jako następcy Moskala. Skąd się to w ogóle wzięło?

@madenn, skąd info? Wiadomo dokładnie kto pojechał i po kogo?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.08.2015, 19:54
dwaliszwili był przymierzany do Wisły ale wybrał Pogoń
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.08.2015, 11:31
http://www.transfermarkt.pl/kalu-uch...l/spieler/6585

http://sport.se.pl/pilka-nozna/pilka...ad_312337.html

Moze akurat teraz , Napastnik jak sie patrzy
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.08.2015, 11:44
Ojamaa rozwiązał kontrakt z Legią. Może warto by spróbować, bo gość może grać na skrzydle i na ataku.
Mimo wszystko nie poradził sobie w Legii, ale nie radzi sobie też tam Piech, który by koksił w 3/4 klubów ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Mysciak : 29.08.2015 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Stary 29.08.2015, 11:55
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news

także ten...
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.08.2015, 12:33
Ja właśnie takie odniosłem wrażenie w trakcie pomeczowego wywiadu z Moskalem jakby już wiedział, że zaraz go wypierdzielą. Dziękował wszystkim, mówił, że nie wiadomo nigdy nic w trenerce i że dopóki będzie trenerem to będzie dawał z siebiei wszystko, ale to było w takim tonie pożegnalnym ...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.08.2015, 14:42
Cytat:
Zawodnik Lechii Gdańsk Stojan Vranjes jest bliski przenosin do warszawskiej Legii.

W miejsce Vranjesa do drużyny Lechii ma z kolei przenieść się Michał Chrapek, który przez ostatni sezon bronił barw włoskiej Catanii. W poprzednim sezonie na zapleczu włoskiej Serie A rozegrał 21 spotkań i zdobył jedną bramkę.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...999,1,787.html

Czemu nie powalczyć o Chrapka?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów