The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2015, 12:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No popatrz, a ja myślałem, że on w jednym meczu zrobił więcej niż Crivellaro we wszystkich meczach w jakich brał udział.
No ale widocznie zupełnie się nie znam na piłce
Oba stwierdzenia mogą być prawdziwe. Po prostu Crivellaro to taki sobie transfer, przynajmniej na razie. Tak samo jak Cywka i Popović.

A Jankes to taka hybryda, ani 9 ani 10. Zobaczymy jak długo będzie się sprawdzał, bo ani do roli reżysera gry, ani roli łowcy goli się nie nadaje.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.08.2015, 12:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Z jedną rzeczą zgodzę się z Tobą: Jankowski nie grał dobrze na pozycji, na której go wystawiono. Jego zadaniem było rozgrywanie piłki od środka, rozrzucanie jej po skrzydłach i do napastnika, stwarzanie przewagi pod polem karnym rywala i stwarzanie sytuacji do strzałów dla napastnika i skrzydłowych. Miał być Szymkowiakiem czy Stiliciem a nie był.
Pod tym względem faktycznie t nie był nadzwyczajny mecz Jankesa.
Natomiast jeśli chodzi o wykorzystywanie sytuacji, jakie przed nim stanęły, to był bez zarzutu. Obydwa strzały były bardzo dobre, takie jakich wymaga się od napastnika.
Bramkarza miał przed sobą tylko przy pierwszym golu. Przy drugim tam jeszcze stało dwóch czy trzech innych graczy. Chciałbym, żeby Brożek tak wykorzystywał sytuacje,
I o to mi wlasnie chodzilo rozgrywajacy slaby, wykorzystanie sytuacji 10/10

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 17.08.2015, 13:22
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
po rykoszecie piłka trafiła do Jankowskiego, więc się nie spinaj człowieku
i niech Ci będzie, druga bramka Jankowskiego po nieudanym wybiciu piłki wślizgiem przez obrońce, lepiej?

zwał jak zwał Jankowskie strzelił tylko dlatego że miał szczęście stać akurat tam gdzie spadła piłka, nie dostał żadnego podania, sam jej nie wywalczył, po prostu stał i dobił
Gol po rykoszecie to jest kiedy piłka odbije się i wpadnie o bramki, a nie kiedy podanie jest po rykoszecie. Taka lekka różnica.
To przypomnij sobie gole Boguskiego z amica. On też miał w takim razie tylko szczęście. I Mąka w derbach. I Guerrier z Lechią i legią. Przecież tylko wyskoczył. Ani jedna bramka nie padła po spektakularnych dryblingach. Więc każdy miał szczęście
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 17.08.2015, 13:58
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Gol po rykoszecie to jest kiedy piłka odbije się i wpadnie o bramki, a nie kiedy podanie jest po rykoszecie. Taka lekka różnica.
To przypomnij sobie gole Boguskiego z amica. On też miał w takim razie tylko szczęście. I Mąka w derbach. I Guerrier z Lechią i legią. Przecież tylko wyskoczył. Ani jedna bramka nie padła po spektakularnych dryblingach. Więc każdy miał szczęście
Ba, idąc tym tokiem myślenia Frankowski miał szczęście przy większości swoich bramek
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 17.08.2015, 14:32
Wiśle brakuje boiskowej pazerności, takich kilku do przesady- ambitnych zawodników. Tak było w czasach naszej świetności, że byli młodsi zawodnicy którzy potrafili doskoczyć pressingiem tam gdzie wydawało się, że to nie konieczne. Teraz wiadomo - trzon zespołu stanowią starsi zawodnicy i potrzeba jeszcze kogoś takiego ambitnego jak DG77 (gdyby był jeszcze ciut mądrzejszy to byłaby profeska !) kto wyzwoli tą pazerność u naszych "staruszków".

Oglądnijcie sobie jeszcze raz ten mecz (choć może szkoda nerwów) -sporo było takich sytuacji kiedy Guerrier doskakiwał z pressingiem, a reszta zespołu dopiero tempo za nim. Może warto spróbować z tym Marszalikiem, z tego jednego meczu z Ruchem było widać, że ma taką ochotę do gry, której trochę Wiśle brakuje...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.08.2015, 14:38
maciekkk napisał(a):Wyświetl post

Oglądnijcie sobie jeszcze raz ten mecz (choć może szkoda nerwów) -sporo było takich sytuacji kiedy Guerrier doskakiwał z pressingiem, a reszta zespołu dopiero tempo za nim. Może warto spróbować z tym Marszalikiem, z tego jednego meczu z Ruchem było widać, że ma taką ochotę do gry, której trochę Wiśle brakuje...
Miałem takie same odczucie gdyby inni piłkarze szli pressingiem z Dzikim więcej by z tego było.

Moskal niestety w kółko popełnia te same błędy i trenerem dobrym nie jest ale nie ma co go wyrzucać
a. nie mamy kasy
b. nie wiem czy stać nas na kogoś kto da odczuwalną różnicę.

Ja mam nadzieje, że Kazmierz wreszcie zobaczy schemat w błędach popełnianych przez drużynę i w końcu coś z tym zrobi.

Nasza obrona jest apatyczna powinniśmy pracować nad porządnym autobusem w bramce. Też macie wrażenie, że przeciwnik pod bramką robi co chcę? Gdybyśmy prowadzili 4-0 Lechia wbiła by nam te 4 bramki jakby potrzebowała.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2015, 15:05
Jak moglismy to wygrac jak sami sobie strzelalismy bramki. Masakra nie wygrac z tak słaba Lechia, ktora dla Nas akurat okazała sie nie byc taka słaba.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.08.2015, 15:12
zwał jak zwał Jankowskie strzelił tylko dlatego że miał szczęście stać akurat tam gdzie spadła piłka, nie dostał żadnego podania, sam jej nie wywalczył, po prostu stał i dobił
Chłopie o czym Ty w ogóle mówisz Umiejętnością znalezienia się w odpowiedniej sytuacji pod bramką charakteryzują się najlepsi napastnicy. Na pewno nie gloryfikuje tutaj Jankowskiego, który wczoraj nie zagrał jakiegoś porażająco dobrego spotkania, ale strzelonych w nim 2 bramek nikt mu nie zabierze i na pewno należy mu się za nie szacunek.

Idąc twoim tokiem rozumowania - Frankowski to był wałkoń i leser, te 168 bramek na boiskach ekstraklasy to był czysty przypadek, fart i łut szczęścia. Bramki strzelone z pozycji "na sępa". O Filippo Inzaghim nie wspominając....
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2015, 15:20
Nasz pressing wołał o pomstę. Raz rusza DG77 i nikt, raz Brożek i nikt, jeszcze innym razem ci dwaj, a jeszcze innym Jankes z Boguskim. Tak to zadziała tylko w skrajnie przypadkowych sytuacjach, do cholery, inaczej to niemal zawsze tylko utrata sił. Litości, to są podstawy, tego się nie robi w pojedynkę czy dwójkę.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 17.08.2015, 16:03
Jankowski w mojej opinii powinien zostać sprawdzony od pierwszych minut w Szczecinie jako napastnik. Za plecami z DG, Crivellaro i Boguskim.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2015, 16:46
Też mam wrażenie, że Jankowski byłby lepszym napastnikiem niż rozgrywającym.
Tak naprawę to chyba w meczu z Lechią Jankowski nie miał zadań dziesiątki tylko był tam nominalnie ustawiony a grał jako napastnik wymiennie z Brożkiem. Rozprowadzanie piłki na skrzydła i do (2) napastników dokonywało się już od Mączyńskiego, czasami nawet od Głowackiego, a często także od robiącego na skrzydle miejsce dla bocznego obrońcy naszego Messiego - Boguskiego, który schodził do środka i szukał komu wrzucić piłkę.
Ustawienie trochę wyglądało tak:
przed linią obrony dwójka DP (Mąka i Uryga) przed nimi dwójka ŚP (Boguski i wymiennie Jankes z Brożkiem) oraz nominalne skrzydło Guerrier ze wspomagajacym go Burligą i fałszywe skrzydło Jovic.
Jankes skorzystał na tym, że kiedy Brożek cofał się po piłkę obrońcy wychodzili za nim i Jankes miał więcej miejsca z przodu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 17.08.2015, 16:56
Jankowski lepiej spisuje się jako cofnięty napastnik niż typowy snajper. Jedyną zmiane jaką bym wprowadził to Crivellaro za Messiego i jazda po 3pkt. z paprykarzami(którzy paradoksalnie też "lubią" remisować w tym sezonie ) Przydałoby się dać odpocząć od pierwszej 11 Brożkowi, ale nie ma kto grac :/
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2015, 17:48
A ja mam wrazenie ze mamy trenera Pana Remisa. Ustawia ich asekurancko i sam sie boi przegrac. Dla niego jakiekolwiek ryzyko jest dalekie. I gramy defensywnie (co dziwne bo tracimy duzo bramek). Moze nich ktos mu powie, ze lepiej wygrac i przegrac niz 2 x remisowac. Jak dla mnie to raczej nic z tego nie bedzie , znowu walka o kolejne remistyi z Kaziem Remisem Bojazliwym.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2015, 18:06
A ja napiszę na przekór. W końcu mieliśmy mecz, w którym strzeliliśmy więcej niż 2 bramki. A to oznacza, że gramy dobrą, ofensywną piłkę. Trzeba skupić się na obronie, ale o to jestem raczej spokojny, bo ten mecz z Lechią to chyba wypadek przy pracy Guzmicsa, który najlepszych zawodów nie zagrał, choć jest naprawdę solidnym piłkarzem.

Zawiedziony jestem postawą Cywki i Popovicia, którzy w sparingach zapowiadali się nie źle, a tutaj zonk. Na remisach daleko nie zajdziemy, dlatego hamulcowych nam nie potrzeba
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2015, 21:45
SĘDZIA DNO!

Nawet komentatorzy C+ momentami byli zadziwieni tym co robi na niekorzyść Wisły. Gwizdnięte kilka fauli których nie było, brak odgwizdania faulu na Guerierze w 94 minucie w polu karnym.

Mecz fajersko zremisowany, stracone punkty. Niesamowity brak konsekwencji w grze - potrafimy grać super, niemal roznosząc rywala, by jeden stracony gol spowodował, że cała gra się sypie.

Cywka - nie wiem co to był za pomysł, piłkarz nadaje się do 2-3 ligi. Natomiast Popovic niech wraca do 1 ligi. Nieudane transfery.

Głowacki - zaczyna być widoczny zjazd formy. Brożek - bardzo duży zjazd formy.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 17.08.2015, 21:56
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Idąc twoim tokiem rozumowania - Frankowski to był wałkoń i leser, te 168 bramek na boiskach ekstraklasy to był czysty przypadek, fart i łut szczęścia. Bramki strzelone z pozycji "na sępa". O Filippo Inzaghim nie wspominając....
i kolejny który nie zrozumiał... powtarzam po raz kolejny, że ja zwracałem uwagę na to jak Jankes wywiązuje się z obowiązku gry rozgrywającego! co z tego że strzelił 2 gole, skoro cały mecz był niewidoczny i nie dawał za wiele w grze ofensywnej? graliśmy bez mózgu, czyli nominalnej 10! Nie neguje tego że wykorzystał 2 fartowne piłki które mu spadły pod nogi...

a obserwując ostatnio Brożka, to może należało by go cofnąć na pozycje podwieszonego napastnika, skoro tak lubi się cofać i rozgrywać piłkę, i to mu wychodzi, a przed nim wstawić Jankowskiego ( bo innego nie mamy)
Brożek
Crivellaro Mączyński
Ostatnio edytowane przez Rafal-SWL : 17.08.2015 o godz. 21:59.

Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 17.08.2015, 22:02
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
a czy ja napisałem że gole wpadły do bramki po rykoszetach? czy może że piłka trafiła do Jankesa po rykoszecie? czytaj ze zrozumieniem

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2015, 23:08
a czy ja napisałem że gole wpadły do bramki po rykoszetach? czy może że piłka trafiła do Jankesa po rykoszecie? czytaj ze zrozumieniem
Nie. Napisałeś bardzo ogólnie, wiec się nie dziw, że ludzie trochę się mieszają.
Co do samego meritum, być może Jankowski nie gral wcale jako 10? Uważasz, że miejsce na boisku pociąga za sobą zadania? Niekoniecznie. NP. Odgrywający. Jakie zadania miał Jankes wie tylko drużyna i trener, który wyciągnie ewentualne konsekwencje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2015, 23:25
Babba napisał(a):Wyświetl post
Lechia walnęła 2 śmieszne bramki..cóż mamy pecha...wypłaczcie się i ogarnijcie.
Nam jakoś wszyscy śmieszne bramki walą.

Napiszę tak - gówno nam da okazyjne zwycięstwo z topową drużyną przy remisowaniu i przegrywaniu wszystkiego innego. Kiedy inni pisali laurki o geniuszu trenerskim Moskala po Legii i Lechu, ja bałem się Ruchu i Lechii. Z topem zawsze prezentowaliśmy się przyzwoicie przy zachowaniu jednego kluczowego warunku - braku Czekaja na stoperze.

Reasumując - po frajerskim i obraźliwym odpuszczeniu pucharu polski mamy kolejny frajerski remis. Czyli wszystko po staremu. Ja po Moskalu nie spodziewam się już niczego dobrego. On jest po prostu słabym trenerem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2015 o godz. 10:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.08.2015, 08:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja po Moskalu nie spodziewam się już niczego dobrego. On jest po prostu słabym trenerem.
A może po prostu trafił nam się zespół "miękkich wacków"? Nie da się ukryć, że dosyć często zdarzają nam się epizody boiskowej paniki.

Inną sprawą jest to, że w reakcjach boiskowych nie jesteśmy ewenementem na skalę ligową. I nie trzeba daleko szukać. Po drugiej bramce w ostatnim meczu oddaliśmy inicjatywę Lechii, a potem po wyrównaniu, nasi przyjaciele zrobili dokładnie to samo, co my wcześniej. Najbardziej zirytowało mnie jednak to, że w tym samym spotkaniu nie potrafiliśmy wyciągnąć wniosków z naszych błędów i po strzeleniu 3 bramki, znowu się cofnęliśmy, co wiadomo jak się skończyło.

Nie chciałbym wyjść na obrońcę Moskala, ale takie zdanie, jak to twoje pojawia się od kilku lat po kilku miesiącach pracy każdego trenera. Skoro więc niewiele się zmienia, albo nie jesteśmy w stanie ściągnąć nikogo, kto gwarantowałby jakikolwiek skok jakościowy, albo przyczyna nie leży po stronie szkoleniowca.

Tak więc winę ponosi trener czy zdemoralizowana, wielokrotnie ukarana, niepewna swoich umiejętności, słabo opłacana drużyna? Oto jest pytanie?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 18.08.2015 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 18.08.2015, 09:34
piotek napisał(a):Wyświetl post
Nie. Napisałeś bardzo ogólnie, wiec się nie dziw, że ludzie trochę się mieszają.
Co do samego meritum, być może Jankowski nie gral wcale jako 10? Uważasz, że miejsce na boisku pociąga za sobą zadania? Niekoniecznie. NP. Odgrywający. Jakie zadania miał Jankes wie tylko drużyna i trener, który wyciągnie ewentualne konsekwencje.
tak właśnie domniemam gdyż Jankes zastąpił Rafaela, czyli naszą 10, co za tym idzie powinien przejąć jego obowiązki, ale jeśli jednak tak nie było, to tym gorzej dla Moskala bo niby kto miał obsługiwać podaniami Brożka? Uryga? i dlatego twierdzę że błędy w ustawieniu zespołu przez Moskala skutkowały brakiem 3 pkt.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.08.2015, 09:47
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Tak więc winę ponosi trener czy zdemoralizowana, wielokrotnie ukarana, niepewna swoich umiejętności, słabo opłacana drużyna? Oto jest pytanie?
Owszem, ale wszelki mistycyzm w postaci 'drużyny' lezy w gestii trenera. Jeśli nie ma drużyny znaczy że ten nie potrafi jej stworzyć z tego co jest. Co więcej, ewidentnie brak nam koncentracji a za to w dużej mierze odpowiada trener. I tu ogólnie zgadzam sie z Wolfy'm - wiemy jakim Moskal jest trenerem i to się szybko nie zmieni. Jeśli wogóle się zmieni.

Mamy dwa atuty - dobra ofensytną grę i to że kilka trudnych spotkań za nami. Teraz zostało najtrudniejsze - muszą przyjść zwycięstwa bo jak dalej będziemy remisować, jesteśmy murowanym kandydatem do środka strefy spadkowej, mimo fajnej gry i bramek. No takie życie. Na papierze llepiej było wygrać z Lechią i przegrać z Warszawą.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.08.2015, 10:27
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Owszem, ale wszelki mistycyzm w postaci 'drużyny' lezy w gestii trenera. Jeśli nie ma drużyny znaczy że ten nie potrafi jej stworzyć z tego co jest. Co więcej, ewidentnie brak nam koncentracji a za to w dużej mierze odpowiada trener. I tu ogólnie zgadzam sie z Wolfy'm - wiemy jakim Moskal jest trenerem i to się szybko nie zmieni. Jeśli wogóle się zmieni.
Tylko, że z naszych doświadczeń wynika, że żaden trener nie potrafił tego zmienić. Więc albo sie nie da, albo mamy realne możliwości, żeby ściągać trenerów tylko z takiej półki z jakiej ściągamy, ale... właśnie na głównej pojawiło się info o nowym szkoleniowcu . Na razie ze znakiem zapytania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.08.2015, 10:43
A może po prostu trafił nam się zespół "miękkich wacków"?
Tak. Głowacki, "Bury", Mączyński, Cierzniak, Guerrier, Brożek. Same "miękkie wacki", którym na widok Wawrzyniaka miękną kolana.

Prawda jest o wiele mniej przyjemna - gramy tragicznie w obronie, czy to przy kontrach, czy przy stałych fragmentach. I nie chodzi tu o indywidualne błędy, tylko ustawienie. To jest wina Moskala, za Smudy to IMHO lepiej wyglądało. Dopóki jest siła, to ciśniemy, potem się cofamy i wychodzą wszelkie mankamenty.

Mamy dwa atuty - dobra ofensytną grę i to że kilka trudnych spotkań za nami. Teraz zostało najtrudniejsze - muszą przyjść zwycięstwa bo jak dalej będziemy remisować, jesteśmy murowanym kandydatem do środka strefy spadkowej, mimo fajnej gry i bramek. No takie życie. Na papierze llepiej było wygrać z Lechią i przegrać z Warszawą.
Nie mamy dobrej ofensywy. Mamy ładną grę piłką, ale z drwalami z Korony czy Łęcznej nie widzę tego. Ratują nas indywidualne zrywy poszczególnych zawodników (Boguski, Guerrier, Crivellaro).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2015 o godz. 10:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.08.2015, 10:56
Nie mamy dobrej ofensywy. Mamy ładną grę piłką, ale z drwalami z Korony czy Łęcznej nie widzę tego. Ratują nas indywidualne zrywy poszczególnych zawodników (Boguski, Guerrier, Crivellaro).
I jest to jakiś kapitał, dla którego warto oglądnąć mecz, co przekłada się na frekwencję. Dlatego moim zdaniem jest to mniejszy lub większy ale atut.
Tak samo jak pewna powtarzalnosc wyników Moskala daje pewną nadzieję, bo jeśli jest powtarzalność mozna pracować nad poprawą wyników.

Tak czy siak chodzą słuchy że Moskal na dywanie w TF więc widać Cupiał o cos walczy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.08.2015, 10:57
Tak. Głowacki, "Bury", Mączyński, Cierzniak, Guerrier, Brożek. Same "miękkie wacki", którym na widok Wawrzyniaka miękną kolana.
Indywidualnie może nie, ale jako zespół? Czasami wygląda to tak jakby "netaforycznie" spuszczali głowy i czekali na najniższy wymiar kary. Może to również nie strach, a brak wiary w kolegów, którzy są nieprzewidywalni?

Prawda jest o wiele mniej przyjemna - gramy tragicznie w obronie, czy to przy kontrach, czy przy stałych fragmentach. I nie chodzi tu o indywidualne błędy, tylko ustawienie. To jest wina Moskala, za Smudy to IMHO lepiej wyglądało. Dopóki jest siła, to ciśniemy, potem się cofamy i wychodzą wszelkie mankamenty.
Gramy słabo w obronie jako zespół od dawna. To nie jest wynalazek Moskala. Nie wiemy i się nie dowiemy czy coraz częstsze remisy nie przytrafiłyby się jego poprzednikom.

W każdym razie, jeśli jest szansa na ściągnięcie rzeczywiście kogoś lepszego, spoza rodzimego piekiełka, niech to robią. Nie ma się nad czym zastanawiać.

więc widać Cupiał o cos walczy.
I to chyba najlepsza wiadomość od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.08.2015, 10:58
Reasumując - po frajerskim i obraźliwym odpuszczeniu pucharu polski mamy kolejny frajerski remis. Czyli wszystko po staremu. Ja po Moskalu nie spodziewam się już niczego dobrego. On jest po prostu słabym trenerem.
Równie słabym jak Michniewicz, Skorża, Fornalik?
Ich drużyny też nie miały rewelacyjnego startu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.08.2015, 11:15
Indywidualnie może nie, ale jako zespół? Czasami wygląda to tak jakby "netaforycznie" spuszczali głowy i czekali na najniższy wymiar kary. Może to również nie strach, a brak wiary w kolegów, którzy są nieprzewidywalni?
Wybacz, ale to obciąża trenera. Ma na boisku gości z doświadczeniem i jajami, a całość pruje się praktycznie co mecz.

Nie chcę głowy Moskala, ale od początku sezonu bardzo nie podoba mi się to co widzę. Jeśli faktycznie ma przyjść dobry trener i stać nas na niego - byłbym raczej za. Dobry trener nie będzie "ogrywał" Czekaja czy Buchalika.
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Równie słabym jak Michniewicz, Skorża, Fornalik?
Ich drużyny też nie miały rewelacyjnego startu
A Moskal co osiągnął, żeby go z nimi porównywać? Rozumiem, że wiślak, ale nie przeginacie trochę?
Poza tym u Moskala jest powtarzalność jeżeli chodzi o frajerskie tracenie bramek i straty punktów. Raz czy dwa to mógłby być przypadek, ale tu - to jest reguła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2015 o godz. 11:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 18.08.2015, 11:17
oba szczęśliwe po rykoszetach,
Dla mnie i myśle, że wielu innych to brzmi jakby strzelił gola po rykoszecie, a nie dostał podanie po rykoszecie Skoro oba szczęśliwie zdobył po rykoszetach to nie wiem jak miałem to odczytać, że oba po podaniach po rykoszecie. Ktoś kto nie widział tego meczu myśle, że nie mialby szans domyślić się, że to podania były po rykoszecie. Nie zdziwiłbm się gdyby pisano tak w wyborczej, ale tu......
Ostatnio edytowane przez TS&ZKS : 18.08.2015 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 18.08.2015, 14:43
Wybacz, ale to obciąża trenera. Ma na boisku gości z doświadczeniem i jajami, a całość pruje się praktycznie co mecz.

Nie chcę głowy Moskala, ale od początku sezonu bardzo nie podoba mi się to co widzę. Jeśli faktycznie ma przyjść dobry trener i stać nas na niego - byłbym raczej za. Dobry trener nie będzie "ogrywał" Czekaja czy Buchalika [...]
Nie stać nas na drugiego napastnika, a będzie nas stać na kolejnego trenera... i to jeszcze DOBREGO!
Wolfy nie poznaję Cię:?... zawsze uważałem Cię za realistę.

[...] A Moskal co osiągnął, żeby go z nimi porównywać? [...]
Jak na razie jeszcze meczu nie przegrał. Mało tego w 5 kolejkach, które swobodnie można określić mianem hardcorowych (pokonał MP, zremisował na stadionie viceMP, nie wtopił z innowiercami choć tym razem to oni byli faworytami), zdobył 7 pkt.

[...] Rozumiem, że wiślak, ale nie przeginacie trochę? [...]
Mam dokładnie odmienne odczucie.

[...] Poza tym u Moskala jest powtarzalność jeżeli chodzi o frajerskie tracenie bramek i straty punktów. Raz czy dwa to mógłby być przypadek, ale tu - to jest reguła.
Tutaj się zgodzę i to jest do poprawy. Drużyna zbytnio się cofa po zdobyciu bramki, obrońcy i pomocnicy słabo kryją przy stałych fragmentach gry. Niestety, ale coraz więcej błędów popełnia Głowa, coraz słabiej gra Brożek (a może inaczej... coraz mniej Mu się chce). Wina piłkarzy, a raczej Ich wieku i braku pełnowartościowych zmienników, a zarazem konkurencji w zespole (choć tutaj wprowadzanie młodych się kłania).
Wprost do Kazka miałbym jedną pretensję, aby wykorzystywał wszystkie zmiany (szczególnie w końcówce meczu, kiedy prowadzimy jedną bramką) i wprowadzał młodych (Kuczak, Marszalik, Żemło).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów