The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2015, 06:02
Tracimy bramki, bo ani pomoc nie zawęża pola gry, ani obrona nie potrafi ściśle kryć rywali.To taki radosny futbol...Szkoda,że zamiast Popovicia to Kaziu nie wpuścił na końcówke Crivellaro, który ma lepszy strzał.Okienko transferowe trwa do 31 sierpnia,może dałoby sie jakiegoś doświadczonego stopera sprowadzić ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.08.2015 o godz. 06:04.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.08.2015, 06:11
Na spokojnie. Lekko przesadzają wszyscy, którzy obrzucają gównem Kazia i domagają się wykopania go z Wisły, ale niestety prawda jest taka, że Moskal jako trener ma "opanowaną" JEDNĄ taktykę i JEDEN sposób gry. Drużyna (a właściwie Kaziu jako reżyser) kompletnie nie potrafią zareagować na zmieniający się przebieg meczu, a że nie są w stanie narzucić swojego stylu gry, to kończy się to prawie zawsze tak samo. Moskal uczy się trenerki na żywym organizmie, którym jest Wisła. Oby tylko pacjent nie umarł zanim Kazik wyciągnie wnioski. Właśnie - brak wniosków z poprzednich spotkań jest najbardziej niepokojącą rzeczą. Nie chroniczna kopanina (są dobre momenty, teoretycznie będzie to wyglądało lepiej z czasem), nie forma Brożka albo humory Boguskiego (inni zawodnicy są w stanie pociągnąć drużynę), ale absolutna blokada do uczenia się na własnych błędach.

Umiejętność kontrolowania meczu bierze się z dwóch czynników: dobrze dobranej taktyki i ogólnej pewności siebie panującej w drużynie. Brak tego pierwszego, to niestety wina tylko i wyłącznie Kazia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.08.2015, 07:08
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś czytałem wywiad o systemie szkolenia młodzieży, że wszystko jest podporządkowane seniorskiej piłce. Stracili gola w 95 minucie - wniosek?... od małego im to wpajają
Dobre

Oby to nie była prawda
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.08.2015 o godz. 07:17.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.08.2015, 07:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ktoś mam końcówkę z Donaldem i bramkarzem Lechii
Podbijam to pytanie...ta sytuacja wywołała sporo emocji...
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 17.08.2015, 07:59
Zastanawiam się, czy nie przydałaby się jakaś wizyta motywacyjna na treningu w Myślenicach, skoro Moskal jak widać nie umie zmotywować, żeby się chłopaki koncentrowali w obronie.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2015, 08:16
Barti napisał(a):Wyświetl post

Donald wyskoczył dosłownie pionowo w górę, o żadnym jego faulu nie mogło być mowy.
Bramkarz interweniował niebezpiecznie i w sumie dosyć marnie, ale atak był na piłkę, którą też jako tako trafił, więc uważam że nie mogło być karnego z tej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.08.2015, 08:28
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Donald wyskoczył dosłownie pionowo w górę, o żadnym jego faulu nie mogło być mowy.
Bramkarz interweniował niebezpiecznie i w sumie dosyć marnie, ale atak był na piłkę, którą też jako tako trafił, więc uważam że nie mogło być karnego z tej sytuacji.
Ok...takie harce to może sobie bramkarz odp..lać na 5-tym metrze...a tutaj jak sam zauważyłeś interweniował niebezpiecznie...ale nie mogę się wypowiadać o szczegółach bo dokładnie nie widziałem co tam zaszło...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2015, 08:36
Babba napisał(a):Wyświetl post
E tam fatalny...poza tym,czy to jego wina,że naszym jedynym napastnikiem jest Broziu u schyłku kariery?

Czy winą Moskala są akcje w końcówkach meczów,tj.samobój Bobana na Łazienkowskiej, zaćmienie umysłów wśród graczy w Białymstoku albo u siebie z Pogonią? A w Derbach to pewnie Moskal za lekko podawał Cierzniakowi...karnego tydzień temu też Kazek strzelał,już nie mówiąc o tym,że beznadziejnie gwizdał w stolicy.
Jeśli nie za przygotowanie fizyczne, trening mentalny, taktykę, ustawienie zespołu, to za co odpowiada Moskal? tym bardziej jeśli pewne rzeczy (czyta tracenie bramek w końcówce) stają się regułą.

W tym meczu, żadna z bramek nie była winą "przypadku" (kiksu), tylko złego ustawienia zespołu w obronie.

A co do tego jedynego napastnika, to zarówno Jankowski, jak i Boguski, pół życia spędzili w ataku. To już jest "winą" trenerów, że rzucają ich po każdej możliwej pozycji. Sam Brożek już coraz mniej przypomina napastnika i kwestia czasu gdy się "przekształci" w pomocnika.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2015, 08:39
Barti napisał(a):Wyświetl post

Widziałem to na powtórkach - Donald na pewno nie faulował bramkarza. Wyskoczył pionowo, wysoko w górę, z rękami coś musiał zrobić. Bramkarz nie był w "piątce" więc specjalnie chroniony nie był. Już prędzej to on faulował. Z drugiej strony, nie podyktowałbym karnego w takiej sytuacji ergo sytuacja do puszczenia i gramy dalej.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 17.08.2015, 09:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post

W tym meczu, żadna z bramek nie była winą "przypadku" (kiksu), tylko złego ustawienia zespołu w obronie.
Szczególnie 2 bramka dla Lechii...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2015, 09:21
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Pięć stron postów, oczywiście nikt nie wspomniał, że ostatnie pół h powinniśmy grać w 10 za brutalny faul Burligi. Widzicie tylko jedną stronę medalu, jak zwykle zresztą.

Yyyy, kolega chyba trochę przesadza - ze strony Lechii też były z dwa podobne wejścia, jedno również zakończone żółtą kartką, a np. Stolarski już nawet kartki nie dostał, więc nie przesadzajmy.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 17.08.2015, 09:30
Jeżeli za takie faule będą się sypać czerwone to połowa drużyn będzie kończyć mecz z walkowerem za zbyt małą ilość zawodników. Sytuacji na czerwone nie widziałem w tym meczu, ale widziałem na kilka żółtych dla Lechii za ewidentne aktorzenie.

A co do zwolnienia Moskala. Pewnie wyje*ać bo znawcy na forum wiedza lepiej. Przyjdzie kolejny (3 kontrakt, ale kto bogatemu zabroni) dostanie 2-3 mecze w palnik(albo co gorsza, znienawidzone na forum remisy) i zwalniamy. A co tam. Trenerów Ci u nas dostatek, ale i tego przyjmiemy.
Ostatnio edytowane przez TS&ZKS : 17.08.2015 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.08.2015, 09:44
co tu dużo mówić, mecz w naszym wykonaniu po prostu słaby, nie było agresywności, nie było pressingu ani zwężania pola gry, nasz środek w ogóle nie istniał bo jak miał istnieć jeśli w środku zagrało dwóch ŚPD i napastnik? Nie miał kto rozprowadzać piłek, nie wiem co pokierowało Kazkiem aby Crivellaro wymienić na Jankowskiego, mimo że strzelił 2 gole to trzeba przyznać że oba szczęśliwe po rykoszetach, obawiam się tylko że tymi bramkami "wywalczył" sobie miejsce w 11-ce z Pogonią. Na zwycięstwo nie zasługiwaliśmy, tak jak zawsze broniłem Moskala, to tym razem napisze że jego niezrozumiałe decyzje kosztowały nas 2 pkt, chodzi mi o zmiany Crivellaro-Jankowski, Brożek-Cywka
na + Mąka i Donald
na - Guzmić Boguś

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2015, 09:53
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli za takie faule będą się sypać czerwone to połowa drużyn będzie kończyć mecz z walkowerem za zbyt małą ilość zawodników. Sytuacji na czerwone nie widziałem w tym meczu, ale widziałem na kilka żółtych dla Lechii za ewidentne aktorzenie.

A co do zwolnienia Moskala. Pewnie wyje*ać bo znawcy na forum wiedza lepiej. Przyjdzie kolejny (3 kontrakt, ale kto bogatemu zabroni) dostanie 2-3 mecze w palnik(albo co gorsza, znienawidzone na forum remisy) i zwalniamy. A co tam. Trenerów Ci u nas dostatek, ale i tego przyjmiemy.
Przecież faul Burligi to ewidentna czerwona bez żadnej dyskusji. To że nie trafił "czysto" nie rozgrzesza go ani trochę.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 17.08.2015, 09:53
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co pokierowało Kazkiem aby Crivellaro wymienić na Jankowskiego, mimo że strzelił 2 gole to trzeba przyznać że oba szczęśliwe po rykoszetach

Jakich rykoszetach..?nie wiesz nawet co to znaczy.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2015, 09:57
Kazimierz Moskal napisał(a):Wyświetl post
Nie można po jednym meczu ocenić, że mamy problem z bronieniem stałych fragmentów gry, bo straciliśmy dwie bramki.
On chyba żartuje, przecież niemal w każdym meczu jak jest jakiś rożny czy wolny w okolicach dwudziestki to się modlę żeby z tego bramki nie było.
Oczywiście, że po jednym meczu nie można tego oceniać ale to nie jest jeden mecz.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 17.08.2015, 09:58
Który padł po rykoszecie bo chyba inne widziałem. Przy obu zachował się b.dobrze i wykonczyl obie sytuacje bezlitośnie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2015, 10:05
Szczególnie 2 bramka dla Lechii...
W szczególności 2 bramka dla Lechii obciąża "taktykę" Moskala!

Jak to możliwe, że wchodzi nowy zawodnik w 46 minucie i nikt w zespole nie wie, kto go ma kryć? kryminał

jeśli przy każdym stałym fragmencie gry drżymy o stratę bramki, to ktoś tu ewidentnie zaniedbał ten element na treningach. I nie jeden zawodnik, ale cały zespół.

A i żeby nie było. Chcę pozostawienia Moskala na stanowisku, ale jeśli wyniki nie będą go bronić to nie ma przebacz.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2015 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2015, 10:12
Z jakiej racji był faul dla Lechii który dał jej trzecią bramke?
Z jakiej racji Donald Guerrier faulował bramkarza który się w niego w.......ił by wybić piłke?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 17.08.2015, 10:26
Jakich rykoszetach..?nie wiesz nawet co to znaczy.
po rykoszecie piłka trafiła do Jankowskiego, więc się nie spinaj człowieku
i niech Ci będzie, druga bramka Jankowskiego po nieudanym wybiciu piłki wślizgiem przez obrońce, lepiej?

zwał jak zwał Jankowskie strzelił tylko dlatego że miał szczęście stać akurat tam gdzie spadła piłka, nie dostał żadnego podania, sam jej nie wywalczył, po prostu stał i dobił

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2015, 10:31
Popatrzcie sobie na sytuację Guerriera gdyby to działo się nie w powietrzu ale na trawie: Guerrier dochodzi do piłki w polu karnym w sytuacji praktycznie sam na sam, a bramkarz go przewraca. Każdy normalny sędzia podyktowałby rzut karny.
Tu jednak było inaczej, bo Guerrier atakował piłkę w powietrzu z wyskoku, a bramkarz faulował atakującego piłkę Guerriera i to sprawiło, ze wszyscy postrzegają tę sytuację z trochę innej perpsektywy. To jednak nie powinno przysłonić faktu, że bramkarz uniemożliwił Guerrierowi oddanie strzału w sposób nieprawidłowy.
A sędzia gwizdał po prostu na remis. Sprzedajna k..a
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2015, 10:34
po rykoszecie piłka trafiła do Jankowskiego, więc się nie spinaj człowieku
i niech Ci będzie, druga bramka Jankowskiego po nieudanym wybiciu piłki wślizgiem przez obrońce, lepiej?

zwał jak zwał Jankowskie strzelił tylko dlatego że miał szczęście stać akurat tam gdzie spadła piłka, nie dostał żadnego podania, sam jej nie wywalczył, po prostu stał i dobił
Stał i dobił?
Strzelił dwukrotnie obok bramkarza z szesnastki. Zrobił to przytomnie i precyzyjnie. Znam takich, którzy posłaliby piłkę na trybuny, ale kilka metrów od słupka.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2015, 10:38
Warto dodać - w kontrowersjach w (L)C+ rozpatrywali tylko sytuację z Burligą, która faktycznie powinna być na czerwoną. Nie mniej żadnej innej nie pokazali, a sędziemu w ogóle się nie dostało. Z takiego oglądu na świat można wynieść opinię, że to w ogóle Lechia została skrzywdzona, a arbiter sędziował po gospodarsku. MASAKRA. :-(
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 17.08.2015, 10:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Stał i dobił?
Strzelił dwukrotnie obok bramkarza z szesnastki. Zrobił to przytomnie i precyzyjnie. Znam takich, którzy posłaliby piłkę na trybuny, ale kilka metrów od słupka.
no wybacz ale jeśli zaczniemy głaskać piłkarza tylko dlatego że trafił do bramki z 16 metrów, mając przed sobą tylko bramkarza, to nie zajdziemy zbyt daleko, jak dla mnie Jankowski zagrał słaby mecz, i w ogóle nie sprawdził się na pozycji jakiej go wystawiono, a to co strzelił powinien strzelić każdy piłkarz który gra zawodowo

Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 17.08.2015, 10:58
znów to samo, Jankes słaby strzelił tylko to co powinien, Cierzniak broni tylko to co w zasięgu, więc powtórzę, Messi to zwykły grajek szybko biega robi przewagę i strzela gole oraz asystuje - to powinien robić każdy grający zawodowo to co Jankes musi zrobić żeby uznać jego występ za dobry 2 gole strzelone a tutaj tekst - słaby mecz i się nie sprawdził wtf
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.08.2015, 11:01
Krav napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz nie był w "piątce" więc specjalnie chroniony nie był.
Ten przepis został wycofany już kilka ładnych lat temu. W piątce czy poza, bramkarza obowiązują te same zasady.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...27,1,1063.html

A co do samej sytuacji, to moim zdaniem była czysta. Ani wolnego, ani karnego nie powinno tam być.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 17.08.2015, 11:49
luczyk napisał(a):Wyświetl post
znów to samo, Jankes słaby strzelił tylko to co powinien, Cierzniak broni tylko to co w zasięgu, więc powtórzę, Messi to zwykły grajek szybko biega robi przewagę i strzela gole oraz asystuje - to powinien robić każdy grający zawodowo to co Jankes musi zrobić żeby uznać jego występ za dobry 2 gole strzelone a tutaj tekst - słaby mecz i się nie sprawdził wtf
musi grać, tylko i ąz tyle!
a Twoje porównanie do Messiego nie ma zastosowania, Messi wie co zrobić z piłką, minie rywala, poda rozegra.
Wracając do Jankesa, bo widzę że nie wszyscy rozumieją, Jankes wczoraj zagrał za Crivellaro, więc wystąpił na pozycji ŚPO, czyli na pozycji Stilicia, Meliksona, Szymkowiaka, a teraz włącz sobie powtórke meczu i odpowiedz sobie i mi na pytanie jak zagrał Jankowski jako rozgrywający? Jak dla mnie zagrał słabo, to nie jest pozycja dla niego, kto miał tworzyć nasze akcje, kto miał rozprowadzać piłki, kto miał być mózgiem zespołu? Gdyby Jankes zagrał zamiast Brożka, to wtedy byłbym zadowolony z jego występu, bo napastnik ma stać i strzelać, a rozgrywający ma ROZGRYWAĆ,
Ostatnio edytowane przez Rafal-SWL : 17.08.2015 o godz. 11:52.

Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 17.08.2015, 12:05
ok grał na pozycji itp. itd. nie kwestionuje tego, ale wyobraź sobie, że gra tak co tydz, raz gol raz dwa raz asysta i co będziesz go krytykował ja rozumiem jakby wczoraj skończył z zerowym dorobkiem asyst czy goli, ok grał na 10-tce i katastrofa, ale strzelił 2 bramki , a jak sam wiesz - vide Łukasik - nie jest tak łatwo ubić 2 w karierze a porównanie do Messiego uważam za trafione, on właśnie robi to co wg ciebie jest normalne dla zawodowego piłkarza mówiąc wprost - gra dobrze, dobrze i celnie podaje, strzela bramki tworzy przewagi itp. więc nie raz i nie dwa widzieliśmy i widzieć będziemy jak się pudłuje z metra, podaje niecelnie na 3 metry u nas w ekstraklapie częściej w mocniejszych ligach rzadziej, ale 2 bramki w meczu to zawsze wyczyn
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2015, 12:05
Wracając do Jankesa, bo widzę że nie wszyscy rozumieją, Jankes wczoraj zagrał za Crivellaro, więc wystąpił na pozycji ŚPO, czyli na pozycji Stilicia, Meliksona, Szymkowiaka, a teraz włącz sobie powtórke meczu i odpowiedz sobie i mi na pytanie jak zagrał Jankowski jako rozgrywający? Jak dla mnie zagrał słabo, to nie jest pozycja dla niego, kto miał tworzyć nasze akcje, kto miał rozprowadzać piłki, kto miał być mózgiem zespołu? Gdyby Jankes zagrał zamiast Brożka, to wtedy byłbym zadowolony z jego występu, bo napastnik ma stać i strzelać, a rozgrywający ma ROZGRYWAĆ,
No popatrz, a ja myślałem, że on w jednym meczu zrobił więcej niż Crivellaro we wszystkich meczach w jakich brał udział.

No ale widocznie zupełnie się nie znam na piłce

Prawda jest taka, że Guerrier, Jankes i Boguś ciągnęli naszą grę. Nawet weszlo, które uwielbia brechtać się z Boguskiego i Jankowskiego i często im zaniża noty potwierdza. Także przestań waćpan pieprzyć głupoty

Nie ma co narzekać na szeroko pojętą grę ofensywną, tylko na to jak łatwo drużyna oddawała inicjatywę i odpuszczała defensywną grę.

Generalnie Jankowski od dłuższego czasu jest w gazie, było to widać w przygotowaniach do sezonu i sam zachodziłem w głowę czemu Moskal ławkuje gościa, który macza palce w większości zdobywanych przez nas goli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.08.2015 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.08.2015, 12:34
no wybacz ale jeśli zaczniemy głaskać piłkarza tylko dlatego że trafił do bramki z 16 metrów, mając przed sobą tylko bramkarza, to nie zajdziemy zbyt daleko, jak dla mnie Jankowski zagrał słaby mecz, i w ogóle nie sprawdził się na pozycji jakiej go wystawiono, a to co strzelił powinien strzelić każdy piłkarz który gra zawodowo
Z jedną rzeczą zgodzę się z Tobą: Jankowski nie grał dobrze na pozycji, na której go wystawiono. Jego zadaniem było rozgrywanie piłki od środka, rozrzucanie jej po skrzydłach i do napastnika, stwarzanie przewagi pod polem karnym rywala i stwarzanie sytuacji do strzałów dla napastnika i skrzydłowych. Miał być Szymkowiakiem czy Stiliciem a nie był.
Pod tym względem faktycznie t nie był nadzwyczajny mecz Jankesa.
Natomiast jeśli chodzi o wykorzystywanie sytuacji, jakie przed nim stanęły, to był bez zarzutu. Obydwa strzały były bardzo dobre, takie jakich wymaga się od napastnika.
Bramkarza miał przed sobą tylko przy pierwszym golu. Przy drugim tam jeszcze stało dwóch czy trzech innych graczy. Chciałbym, żeby Brożek tak wykorzystywał sytuacje,

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów