The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2015, 09:11
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
1. Tak, innej drogi nie widzę.
2. Koniec końców koszt będzie maleć.
3. Ja nie widzę w tym nic kiepskiego. Zwłaszcza, że odblokowanie gospodarki poprzez ściągnięcie tłumika w postaci opodatkowania pracy według prognoz ekonomistów spowoduje wzrost PKB do nawet 7-8% i znaczną redukcję bezrobocia.

ad.5 czekam zatem

6. WINSZUJĘ NAPISANIA POSTU W TRAKCIE TRWANIA SPOTKANIA WISŁY KRAKÓW.
1. OK. Czyli przez następnych 30 lat mamy system obecnie obowiązujący.
2. Powinien zacząć maleć. Problem polega na tym że jeśli tylko tak się stanie to możesz być pewnym że okaże się iż ewentualny spadek wydatków zostanie natychmiast "skonsumowany" przez budżet. Uważam że jest nierealnym zakładać że uda się stworzyć taki konsensus polityczny, który gwarantowałby że przez 30 lat żaden rząd nie wyciągnie łap po kasę która może pojawić mu się w przychodach (czego najlepszym przykładem była cała historia z OFE). Tego się nie zrobić w ten sposób.
3. Pięknie. Tylko że: "ściągnięcie tłumika w postaci opodatkowania pracy" oznacza że nie będzie z czego spłacać zobowiązań wobec obecnych emerytów i tych którzy będą się na nie wybierać w najbliższym czasie.Co jest sprzeczne z Twoją propozycją z punkt 1.
5. Zacząłem w poście powyżej (tym do kolegi Bełkota). Mam nadzieję na kontynuację metody perypatetyckiej.
6. Rozumiem że w założeniu miało to być nieco postponujące. A wyszło tak lekkopółśrednio
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.08.2015, 09:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
5. Zacząłem w poście powyżej (tym do kolegi Bełkota). Mam nadzieję na kontynuację metody perypatetyckiej.
6. Rozumiem że w założeniu miało to być nieco postponujące. A wyszło tak lekkopółśrednio
W takim razie kończę "dyskusję" albo inaczej "przesłuchanie", prowadzone być może przez policjanta albo innego funkcjonariusza. Powód jest prosty: brak szacunku do rozmówców.
wislak68
Senior Member

Stary 17.08.2015, 10:15
W takim razie kończę "dyskusję" albo inaczej "przesłuchanie", prowadzone być może przez policjanta albo innego funkcjonariusza. Powód jest prosty: brak szacunku do rozmówców.
No tośmy zakończyli dyskusję/przesłuchanie z przytupem . Na przyszłość radzę aby w tematach, w których zabiera się głos, mieć przynajmniej elementarną wiedzę. Wtedy nie trzeba będzie zastępować bijącej po oczach niekompetencji minkami urażonej dziewicy i żenującymi tekstami o: "policjantach albo innych funkcjonariuszach".
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.08.2015, 10:17
Zacząłem powoli nadrabiać lekturę tego tematu po przeprowadzce do Polski i od razu natrafiłem na arcyciekawe popisy podstarzałego aparatczyka, któremu w czasie interregnum do głowy uderzyła taka sodówa na myśl o możliwych jesiennych fruktach politycznych, że nawet obraża braci po szalu. Nie powiem wygibasy słowne pierwsza klasa, ale kindersztuba jak to już bywało w przeszłości kompletnie bez klasy

Odnośnie ZUS-u, a konkretnie konieczności reformy całego systemu emerytalnego spróbuję coś wyskrobać w ciągu tygodnia. Oczywiście dla tych merytorycznych dyskutantów spoza zasięgu spaczenia umysłu z Nowogrodzkiej.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2015, 10:32
No tośmy zakończyli dyskusję/przesłuchanie z przytupem . Na przyszłość radzę aby w tematach, w których zabiera się głos, mieć przynajmniej elementarną wiedzę. Wtedy nie trzeba będzie zastępować bijącej po oczach niekompetencji minkami urażonej dziewicy i żenującymi tekstami o: "policjantach albo innych funkcjonariuszach".
Jako, że nigdy nie zapewniałem tutaj (a wręcz przeciwnie nawet pisałem, że nie mam kompetencji do opracowywania planu ratowania ZUS-u) o kompetencjach ekonomicznych, tak te insynuacje nie robią na mnie żadnego wrażenia. W zasadzie dyskusja zakończyła się, gdy pisałeś post w trakcie meczu przyjaźni Wisła - Lechia. Pokazałeś, że faktycznie jesteś "wislakiem" przez małe w.
A jeśli chodzi o rady na przyszłość, to też mogę jednej udzielić - następnym razem jak chcesz kogoś przesłuchiwać i lustrować to okaż legitymację.
wislak68
Senior Member

Stary 17.08.2015, 10:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zacząłem powoli nadrabiać lekturę tego tematu po przeprowadzce do Polski i od razu natrafiłem na arcyciekawe popisy podstarzałego aparatczyka, któremu w czasie interregnum do głowy uderzyła taka sodówa na myśl o możliwych jesiennych fruktach politycznych, że nawet obraża braci po szalu. Nie powiem wygibasy słowne pierwsza klasa, ale kindersztuba jak to już bywało w przeszłości kompletnie bez klasy

Odnośnie ZUS-u, a konkretnie konieczności reformy całego systemu emerytalnego spróbuję coś wyskrobać w ciągu tygodnia. Oczywiście dla tych merytorycznych dyskutantów spoza zasięgu spaczenia umysłu z Nowogrodzkiej.
Sołtys powrócił. No to kerim będzie miał używanie ..... I pisze o braciach po szalu. Tych samych których tak bardzo się bał, że wstydził się podać swojego nicka, pod którym pisuje na forum Legii . Sołtysie każde Twoje wejście to fontanna śmiechu dla postronnych.
wislak68
Senior Member

Stary 17.08.2015, 11:02
Jako, że nigdy nie zapewniałem tutaj (a wręcz przeciwnie nawet pisałem, że nie mam kompetencji do opracowywania planu ratowania ZUS-u) o kompetencjach ekonomicznych, tak te insynuacje nie robią na mnie żadnego wrażenia. W zasadzie dyskusja zakończyła się, gdy pisałeś post w trakcie meczu przyjaźni Wisła - Lechia. Pokazałeś, że faktycznie jesteś "wislakiem" przez małe w.
A jeśli chodzi o rady na przyszłość, to też mogę jednej udzielić - następnym razem jak chcesz kogoś przesłuchiwać i lustrować to okaż legitymację.
No to mamy "konserwatywnego-liberała" w pigułce. Czy trzeba jeszcze coś dodawać?
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.08.2015, 11:08
Sołtys powrócił. No to kerim będzie miał używanie ..... I pisze o braciach po szalu. Tych samych których tak bardzo się bał, że wstydził się podać swojego nicka, pod którym pisuje na forum Legii . Sołtysie każde Twoje wejście to fontanna śmiechu dla postronnych.
chłop jest tak załamany że do jesieni sam się psychicznie wykończy , a potem ? kto wie może objawić sie nam w pełnej krasie zatwardziały pisowiec? był już zeteseelowcem , urbanoplatfusem , komuchem , to co mu szkodzi

wislak68 "Sołtysie każde Twoje wejście to fontanna śmiechu dla postronnych"

oj tam , obawiam się że nie dla wszystkich , dla wielu to "ałtorytet"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.08.2015 o godz. 11:10.
wislak68
Senior Member

Stary 17.08.2015, 11:36
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post

oj tam , obawiam się że nie dla wszystkich , dla wielu to "ałtorytet"
Asy, Szpenie, kamikaze, wieśniaki, palikoty.... Jakby to powiedzieć? Każde forum musi mieć swój folklor .
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.08.2015, 12:33
Stary, dobry Sołtys z wielkim przytupem powrócił po dłuższej przerwie spowodowanej prawdopodobnie rokowaniami koalicyjnymi. Klaka w jego wykonaniu, jak zwykle stoi na żenującym i wręcz komicznym poziomie. Może, zamiast pisać epistołę o systemie emerytalnym skomentowałbyś Sołtysie spektakularne danie dupy przez Twojego serdecznego przyjaciela Piechocińskiego, dzięki któremu fabryka Jaguara powstanie nie w Polsce, ale na Słowacji.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2015, 13:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Widze, że przez wakacje nie pogodziłeś sie z Jackim Sasinem i dalej atakujesz obóz niepodległościowy, który chce wyprowadzić nasz Kraj z zapaści do jakiejdoprowadziła sitwa przez ostatnie 8 lat.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.08.2015 o godz. 13:21.
emj10
Senior Member

Stary 17.08.2015, 13:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Widze, że przez wakacje nie pogodziłeś sie z Jackim Sasinem i dalej atakujesz obóz niepodległościowy, który chce wyprowadzić nasz Kraj z zapaści do jakiej doprowadziła sitwa
W sobotę go nie widziałem, gdyż do Ossowa wpadł tylko jaśniepan Błaszczak jako przyzwoitka, a PAD z Jacusiem z tego co wiem nawiedzili Radzymin ściągnięci prawdopodobnie przez Krzysia w podzięce za wciągniecie go na listy

PS. Dobrze słyszałem, bo naczelny lizusek był na posterunku patrząc na focię od Karnowskich.

Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.08.2015 o godz. 13:24.
Smuga
Senior Member

Stary 17.08.2015, 13:33
Widze, że przez wakacje nie pogodziłeś sie z Jackim Sasinem i dalej atakujesz obóz niepodległościowy, który chce wyprowadzić nasz Kraj z zapaści do jakiejdoprowadziła sitwa przez ostatnie 8 lat.
U Czerwonego Sołtysa, to normalka. Spokojnie AYALA, jak jego szef i zarazem przyjaciel Janusz powie, żeby za cenę udziału w powyborczym „krojeniu tortu” puścić w niepamięć stare sprawy z Sasinem, to on natychmiast ubierze się w wór pokutny i niczym do Canossy uda się do znienawidzonego Jacka. Przecież koryto dla ZSL-owców było, jest i będzie najważniejsze.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2015, 13:41
[QUOTE=emj10;1411268] W sobotę go nie widziałem, gdyż do Ossowa wpadł tylko jaśniepan Błaszczak jako przyzwoitka, a PAD z Jacusiem z tego co wiem nawiedzili Radzymin ściągnięci prawdopodobnie przez Krzysia w podzięce za wciągniecie go na listy

PS. Dobrze słyszałem, bo naczelny lizusek był na posterunku patrząc na focię od Karnowskich.

Wolałes zapewne gdy do Ossowa wpadał Bul, który ufundował z naszych pieniedzy pomnik bolszewickiej hołocie, która Polskę najechała w 1920 r. Pewnie jestes na jakims zdjęciu jak trzymasz wiązanke kwiatów by ją pod nim złozyć.
emj10
Senior Member

Stary 17.08.2015, 13:51
Większych zmian w Ossowie poza wywaleniem pisowskiej ekipy rekonstrukcyjnej na zbity pysk w tym roku nie zauważyłem, a co do zdjęć to jak coś mam kilka fotek zrobionych dla babci, która niestety nie mogła już uczestniczyć w tegorocznych uroczystościach.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.08.2015, 21:25
Cytat:
natomiast ta sama operacja, polegająca na przekazaniu ludziom pieniędzy w postaci dofinansowania dzieci (opisana w punkcie 3), takiego efektu mieć już nie będzie
Ty nie rozumiesz tego, że danie pasożytom z PO-PiSu każdej ciężko zarobionej złotówki przez Polaka, którą oni chcą oddać w socjalu skończy się roztwonieniem tej złotówki? Bo część pójdzie na opłatę urzędasa, na jakieś tam inne machinacje potrzebne do przekazania każdej rodzinie 500 zł, część pójdzie gdzieś na lewo do czyjejś kieszeni itp itd i w efekcie z tej złotówki zostanie mniej niż złotówka.
Ludzie mają w dupie wasz socjal. Przestańcie zabierać i skończcie .......ić o dawaniu. Nie okradajcie Polaków i już będzie super. Zrozumiesz to kiedyś?
Jedynie ludzie, którzy żyją w tej propagandzie są za socjalem ale im się nie dziwię. Nie rozumieją najprostszych zasad ekonomii i nie wiedzą jak działa ten system więc myślą, że najszybciej to się można dorobić jak ktoś im parę srebrników rzuci jak jakimś żulom z pod sklepu.

Cytat:
...Pomijam oczywiście standardowe "uprzejmości" o "cwaniaczkach", "oszustach" itp, itd bo powszechnie wiadomo że bez bluzgania na polemistów i wyrzucania nadmiaru żółci, koledze zaczyna gnić wątroba.
Muszę cię zmartwić PiSowski hipokryto:
Cytat:
...nawet kolega Bełkot
Bełkot sobie możesz mówić na swojego starego pajacu. Jesteś PiSowskim apartczykiem i dupa boli jak ci to ktoś wypomni.

Cytat:
Na przyszłość radzę aby w tematach, w których zabiera się głos, mieć przynajmniej elementarną wiedzę. Wtedy nie trzeba będzie zastępować bijącej po oczach niekompetencji minkami urażonej dziewicy i żenującymi tekstami o: "policjantach albo innych funkcjonariuszach".
Zrozum to, że ludzie mają dość takich ekspertów jak ty, takiego typowo politycznego .......enia. Mówienia, że tak się nie da, że nie wolno, że najlepiej to socjal, UE itd. Ludzie mają dość takich ekspertów z obszerną wiedza jak ty czy tacy, których popierasz, a którzy niszczą Polskę od 26 lat. To własnie ci twoi panowie i takie ich sługusy jak ty, wielcy eksperci doprowadzają do upadku kopalni, stoczni do tego, że problem z ZUSem rośnie z roku na rok, do tego, że dług publiczny rośnie, do tego, że przyjmujemy jakichś brudasów czy Ukraińców bo najwidoczniej nas stać.
Mówiąc krótko to won z tymi swoimi ekspertami do Niemiec, Izraela czy Rosji. Zostawcie Polaków samych i sobie poradzimy. Kompetentny z elementarną wiedzą się znalazł, hehe.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.08.2015 o godz. 21:37.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak68
Senior Member

Stary 18.08.2015, 09:38
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1. Ty nie rozumiesz tego, że danie pasożytom z PO-PiSu każdej ciężko zarobionej złotówki przez Polaka, którą oni chcą oddać w socjalu skończy się roztwonieniem tej złotówki? Bo część pójdzie na opłatę urzędasa, na jakieś tam inne machinacje potrzebne do przekazania każdej rodzinie 500 zł, część pójdzie gdzieś na lewo do czyjejś kieszeni itp itd i w efekcie z tej złotówki zostanie mniej niż złotówka.
Ludzie mają w dupie wasz socjal. Przestańcie zabierać i skończcie .......ić o dawaniu. Nie okradajcie Polaków i już będzie super. Zrozumiesz to kiedyś?
Jedynie ludzie, którzy żyją w tej propagandzie są za socjalem ale im się nie dziwię. Nie rozumieją najprostszych zasad ekonomii i nie wiedzą jak działa ten system więc myślą, że najszybciej to się można dorobić jak ktoś im parę srebrników rzuci jak jakimś żulom z pod sklepu.
2. Muszę cię zmartwić PiSowski hipokryto:
Bełkot sobie możesz mówić na swojego starego pajacu. Jesteś PiSowskim apartczykiem i dupa boli jak ci to ktoś wypomni.
3. Zrozum to, że ludzie mają dość takich ekspertów jak ty, takiego typowo politycznego .......enia. Mówienia, że tak się nie da, że nie wolno, że najlepiej to socjal, UE itd. Ludzie mają dość takich ekspertów z obszerną wiedza jak ty czy tacy, których popierasz, a którzy niszczą Polskę od 26 lat. To własnie ci twoi panowie i takie ich sługusy jak ty, wielcy eksperci doprowadzają do upadku kopalni, stoczni do tego, że problem z ZUSem rośnie z roku na rok, do tego, że dług publiczny rośnie, do tego, że przyjmujemy jakichś brudasów czy Ukraińców bo najwidoczniej nas stać.
4. Mówiąc krótko to won z tymi swoimi ekspertami do Niemiec, Izraela czy Rosji. Zostawcie Polaków samych i sobie poradzimy. Kompetentny z elementarną wiedzą się znalazł, hehe.
Dziękuję za uprzejmą odpowiedź. Jak widać cały czas trzymasz swój standard.
1. Najprostsza zasada ekonomii jest taka że wydanie złotówki, generuje ten sam wzrost, niezależnie od tego czy została wydana na "opłatę urzędasa, na jakieś tam inne machinacje potrzebne do przekazania każdej rodzinie 500 zł, część pójdzie gdzieś na lewo do czyjejś kieszeni itp it". Gospodarka jest ślepa i nie ma dla niej znaczenia czy extra kasa zostanie wydana przez urzędnika czy przez ojca trojga dzieci.Ważne aby tę kasę wydał. A prawdopodobieństwo wydatku jest znacznie większe, gdy pieniądze dotrą do osób mających pilne tzw. potrzeby podstawowe (jedzenie, ubranie) niż do osób które takich potrzeb nie mają i extra pieniądze ulokują powiedzmy w banku. Stąd wniosek że kierowanie strumienia pieniędzy do grupy z "większym deficytem gotówki" , jakimi są rodziny wielodzietne, spowoduje silniejszy efekt popytowy niż skierowanie go do ogółu populacji (jak miało by to miejsce przy obniżce podatku VAT). Proste?
2. Oj boli Cię ten Bełkot. Liczyłem na pewne poczucie humoru, ale cóż, jeśli masz z tego powodu cierpieć to odpuszczam tę zabawę. Jeśli natomiast chodzi o to " jesteś PiSowskim apartczykiem i dupa boli jak ci to ktoś wypomni" to przyjmuję to jako swoiste trofeum, wyraz Twojej bezradności w bezpośredniej polemice (nawiasem mówiąc mógłbyś wymyślić coś lepszego, zamiast powtarzać epitety wymyślone przez sołtysa, jakiś czas temu chłop był w desperacji podobnej do tej w której jesteś teraz Ty i wykombinował że "dopiecze" mi w ten sposób, ubaw miało całe forum).
3. Jeszcze chwila a zaczniesz krzyczeć że numer Twój to 44 . To już nawet nie bełkot. Zwykła histeria.
4. Ciekawe. Wygląda na to że masz zamiar decydować kto jest, a kto nie jest Polakiem. Ciekawe o tyle że czytając niektóre Twoje wpisy, miałem wrażenie, że sam jesteś mówiącym po polsku Moskalem. Dlatego ciarki mnie przechodzą na samą myśl że ktoś taki może rościć sobie prawo do tego aby decydować o byciu Polakiem.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2015, 15:13
Za szanownym Grzegorzem Braunem :

Tak w ramach ciekawostki jedynie, nie jest to próba ataku na
obóz niepodległościowy
.

Zapewne przez te 10 lat się coś zmieniło w tej sprawie, nie podejmuję się komentarza z powodu braku elementarnej wiedzy (operacyjnej?) i przygotowania merytorycznego, jakiego nie brakuje panu oficerowi, który nie szanuje naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 18.08.2015 o godz. 16:04.
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.08.2015, 15:40
Cytat:
1. Najprostsza zasada ekonomii jest taka że wydanie złotówki, generuje ten sam wzrost, niezależnie od tego czy została wydana na "opłatę urzędasa, na jakieś tam inne machinacje potrzebne do przekazania każdej rodzinie 500 zł, część pójdzie gdzieś na lewo do czyjejś kieszeni itp it". Gospodarka jest ślepa i nie ma dla niej znaczenia czy extra kasa zostanie wydana przez urzędnika czy przez ojca trojga dzieci.Ważne aby tę kasę wydał. A prawdopodobieństwo wydatku jest znacznie większe, gdy pieniądze dotrą do osób mających pilne tzw. potrzeby podstawowe (jedzenie, ubranie) niż do osób które takich potrzeb nie mają i extra pieniądze ulokują powiedzmy w banku. Stąd wniosek że kierowanie strumienia pieniędzy do grupy z "większym deficytem gotówki" , jakimi są rodziny wielodzietne, spowoduje silniejszy efekt popytowy niż skierowanie go do ogółu populacji (jak miało by to miejsce przy obniżce podatku VAT). Proste?
Ale ty jesteś głupi. Wydanie złotówki na urzędasa i dawanie mu pracy to obciążenie finansowe dla Państwa. Dlatego większość tych etatów powinna zostać ukrócona bo generuje koszty, które nikomu nie są potrzebne. Większość tych ludzi nie robi nic pożytecznego. Wręcz odwrotnie, oni szkodą interesom Polski. Przykład: mój sąsiad dobudowywał do już istniejącego garażu kolejny garaż. Ja ze swojej działki nawet tego garażu nie widziałem, ponieważ zasłaniał go dom i ten pierwszy garaż. Mimo to z gminy mi naprzychodziło jakichś papierów, powiadomień, mapek, że sąsiad ten garaż buduje. Po co? Nie wiem. .... mnie obchodzi, że człowiek na swojej działce i to kilkadziesiąt metrów od miedzy, za swoją kasę coś buduje?
I wy, polityczki właśnie tego nie rozumiecie i chcecie dalej brnąć w ten chory system, w biurokrację. Teraz kolejny urzędas będzie potrzebny, który zabierze wszystkim i odda części po 500 zł. I tacy urzędnicy to właśnie pasożyty utrzymywane z budżetu Państwa. Mniej biurokracji = mniej urzedników = więcej kasy dla Polski i Polaków, którzy nie będą gnębieni przez was.
Tu nie chodzi o sam wzrost gospodarczy tylko o to żeby nie generowac kolejnych zysków. Bo co innego wydać 500 zł na stadion, oddać w socjalu rodzinie a co innego wydać na technologię wydobywania łupków. W pierwszym masz wydaną kasę na projekt, który nie generuje zysków, na który będzie trzeba dokładać co roku, w drugim masz złodziejstwo, okradanie ludzi z powiedzmy 600 zł żeby dać im 500 zł, i przejadanie tych 100 zł przez polityczków oraz przez tę całą operację utrzymywanie na etacie urzędnika = koszty, w trzecim przypadku masz działanie, z którego będzie realny profit dla Państwa.
A to, że ktoś kasę, której mu nie ukradniesz wpłaci na konto czy podetrze sobie nią tyłek to, że tak brzydko powiem, powinno cię .... obchodzić ekspercie.

Cytat:
2. Oj boli Cię ten Bełkot. Liczyłem na pewne poczucie humoru
Masz wysokich lotów poczucie humoru. Ja w rewanżu, tak dla zgrywy ponazywa cię chujkiem, chujku. Boki zrywać.

Cytat:
4. Ciekawe. Wygląda na to że masz zamiar decydować kto jest, a kto nie jest Polakiem
Gdzie ja o tym decyduję niby? Ja tylko napisałem żeby takie chujki jak ty i reszta PO-PiSu poszła sobie do tych swoich Panów z Izraela, USA, Niemiec czy Rosji, żeby się od Polaków odjebała.
Chujku, problem jest. To nie czasem ty jesteś zwolennikiem tej partii, która to najwięcej krzyczy o ukrytej opcji niemieckiej, agentach ruskich i prawdziwych Polakach? I ty, taki pisowiaczek mi się tu obrażasz bo kogoś wysłałem do jego nieoficjalnej ojczyzny?
A sam za chwilę napisałeś:
Cytat:
Ciekawe o tyle że czytając niektóre Twoje wpisy, miałem wrażenie, że sam jesteś mówiącym po polsku Moskalem
Ja .......ę. Nie dość, że hipokryta to jeszcze jak nie miał co napisać to już mu się lampka z Moskalami zaświeciła. Znamienne dla takich jak ty jest to, że jak ktoś wypowiada swoje zdanie i chciałby dobrze dla Polski i Polaków to nagle staje się agentem ruskich czy uj wie kim.

Podsumowując po raz kolejny. Ludzie mają dość rządów takich ekspertów od wszystkiego jak ty i inne PO-PiSy. Tych ekspertów, którzy w życiu praktycznie pracą rąk nie ubrudzili, wszystkiego co się dorobili to mają przez układy, kombinacje, którzy z roku na rok co raz bardziej rujnują polską gospodarkę i właśnie z tego tytułu chyba śmią się jeszcze nazywać ekspertami z wiedzą na dany temat. Ludzie chcą żebyście sobie ten socjal w dupę wsadzili i dali im uczciwie pracować i zarabiać. Oczywiście wielu jest zmanipulowanych i się cieszy z socjala ale tylko dlatego, że są na razie zbyt ograniczeni aby zrozumieć, że prawdziwy dobytek bierze się z pracy a nie z rozdawnictwa i urzędnikowania. Ty też tego nie rozumiesz jak widać. Kasę trzeba wytworzyć pracą a nie biurokracją i trzeba ją dobrze zainwestować bo wbrew temu co ci się wydaje to ma znaczenie to gdzie się ulokuje pieniądze.

Cytat:
Zapewne przez te 10 lat się coś zmieniło w tej sprawie, nie podejmuję się komentarza z powodu braku elementarnej wiedzy i przygotowania merytorycznego, jakiego nie brakuje panu oficerowi, który nie szanuje naszego klubu.
Nie załamuj się. Skomentuj, najwyżej jak będzie źle to wislak68 Ci to powie i edytujesz posta.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2015, 15:52
Jaroo 1906% poparcia dla tego co piszesz.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Smuga
Senior Member

Stary 18.08.2015, 16:05
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Jaroo 1906% poparcia dla tego co piszesz.
Populizm, demagogia i hasełka. Z realną polityką, to nic wspólnego nie miało, nie ma i nigdy nie będzie mieć.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2015, 16:16
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Z realną polityką, to nic wspólnego nie miało, nie ma i nigdy nie będzie mieć.
A jakie są realne pomysły na bankrutujący ZUS?
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.08.2015, 16:26
Cytat:
A jakie są realne pomysły na bankrutujący ZUS?
Dotowanie ZUSu, zapamiętaj i więcej głupio nie pytaj.
ZUS, socjal, wyższe podatki, biurokracja, brak kary śmierci, poszanowanie praw "człowieka" czyli mordercy, pedofila itd, bycie w UE, wprowadzenie Euro, życie na kredyt, uchwalanie budżetu z deficytem, rosnący dług publiczny to jest realna polityka. A, i najważniejsze, podniesienie VATu o 1% lub obniżenie VATu o 1%, podniesienie wieku emerytalnego o 2/7 lat lub powrót do poprzedniej formy, sześciolatki do szkół albo jednak nie, siedmiolatki, robienie loda Rosji lub Amerykanom, Niemcom i Izraelowi, podniesienie kwoty wolnej od podatku o 20 zł, danie 500 zł na dziecko lub 3 mln mieszkań, albo nie, dajmy 500 zł każdemu na kondomy, albo darmowy internet dla wszystkich. To są narzędzia z ustawy znoszącej ubóstwo i wszelakie problemy w Polsce.

I o tym właśnie pisałem, ludzie mają w chuju tę waszą politykę, bo ludzie chcą zmian, chcą w Polsce być Panami. I nawet jak ktoś się polityką nie interesuje to ma podobne zdanie jak ja. Rozmawiam z ludźmi i każdy mniej więcej mówi to samo, chce tego samego. Chce tu żyć godnie, zarobić, mieć możliwości finansowe do założenia rodziny, chce żeby mu się Państwo nie wpierdalało w życie i żeby idąc do urzędu nie był traktowany jak śmieć itp.
Tylko w tym kraju - w sumie jak i wszędzie - brakuje organizacji. Po prostu mamy taki system, że ludźmi łatwo sterować, łatwo ich skłócać. Ludzie w swej masie stoją na straconej pozycji przeciwko tej szajce oszustów politycznych i innych.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 18.08.2015, 17:15
IncognitoTSW

"Zapewne przez te 10 lat się coś zmieniło w tej sprawie, nie podejmuję się komentarza z powodu braku elementarnej wiedzy (operacyjnej?) i przygotowania merytorycznego, jakiego nie brakuje panu oficerowi, który nie szanuje naszego klubu."

po co wklejasz bzdeta ? Pis do dzisiaj jest za rozpoczynaniem szkoły przez sześciolatki z jednym zastrzeżeniem NA ZASADZIE DOBROWOLNOŚCI , proste,czytelne i przejrzyste

p.s szydzenie z Obozu Niepodległościowego któryś raz z kolei chluby Ci nie przynosi, jest żałosne

Jaroo1 "I o tym właśnie pisałem, ludzie mają w chuju tę waszą politykę, bo ludzie chcą zmian, chcą w Polsce być Panam"

po co się tak rozpisujesz , czas tracisz, wystarczyło to napisać
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 18.08.2015 o godz. 17:23.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2015, 17:21

po co wklejasz bzdeta ? Pis do dzisiaj jest za rozpoczynaniem szkoły przez sześciolatki z jednym zastrzeżeniem NA ZASADZIE DOBROWOLNOŚCI , proste,czytelne i przejrzyste

p.s szydzenie z Obozu Niepodległościowego któryś raz z kolei chluby Ci nie przynosi, jest żałosne
Oj kolego, jakiego bzdeta? Program PiS nazywasz bzdetem? I kto tu szydzi z obozu niepodległościowego...
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 18.08.2015 o godz. 17:25.
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2015, 17:23
Wycieranie sobie mordy określeniem "obóz niepodległościowy" jest żałosne.

Cytat:
Populizm, demagogia i hasełka. Z realną polityką, to nic wspólnego nie miało, nie ma i nigdy nie będzie mieć.
Jeśli jako polityke rozumie się socjalizm i reszte durnot o których w powyższym poście pisze Jaroo to racja, to nie jest polityka.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
kerim1906
Banita

Stary 18.08.2015, 17:26
Oj kolego, jakiego bzdeta? Program PiS nazywasz bzdetem? I kto tu szydzi z obozu niepodległościowego...
rozumiesz pisane ? przeczytaj co napisałem o tej Twojej wklejce powyżej ,jedno zdanie to dużymi literami
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2015, 17:41
rozumiesz pisane ? przeczytaj co napisałem o tej Twojej wklejce powyżej ,jedno zdanie to dużymi literami
A czy ja gdzieś zanegowałem ten fakt, że tak chce PiS? Nie mam do tego kompetencji ani elementarnej wiedzy operacyjnej.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.08.2015, 00:03
Z dedykacją dla kerima, który by chciał aby Polska stała się drugą Grecją:
http://www.kufel.pl/pelnykufel/1231/...eckiej-spolki/
drozd:
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 09:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1. Ale ty jesteś głupi. Wydanie złotówki na urzędasa i dawanie mu pracy to obciążenie finansowe dla Państwa. Dlatego większość tych etatów powinna zostać ukrócona bo generuje koszty, które nikomu nie są potrzebne. Większość tych ludzi nie robi nic pożytecznego. Wręcz odwrotnie, oni szkodą interesom Polski. Przykład: mój sąsiad dobudowywał do już istniejącego garażu kolejny garaż. Ja ze swojej działki nawet tego garażu nie widziałem, ponieważ zasłaniał go dom i ten pierwszy garaż. Mimo to z gminy mi naprzychodziło jakichś papierów, powiadomień, mapek, że sąsiad ten garaż buduje. Po co? Nie wiem. .... mnie obchodzi, że człowiek na swojej działce i to kilkadziesiąt metrów od miedzy, za swoją kasę coś buduje?
2. I wy, polityczki właśnie tego nie rozumiecie i chcecie dalej brnąć w ten chory system, w biurokrację. Teraz kolejny urzędas będzie potrzebny, który zabierze wszystkim i odda części po 500 zł. I tacy urzędnicy to właśnie pasożyty utrzymywane z budżetu Państwa. Mniej biurokracji = mniej urzedników = więcej kasy dla Polski i Polaków, którzy nie będą gnębieni przez was.
3. Tu nie chodzi o sam wzrost gospodarczy tylko o to żeby nie generowac kolejnych zysków. Bo co innego wydać 500 zł na stadion, oddać w socjalu rodzinie a co innego wydać na technologię wydobywania łupków. W pierwszym masz wydaną kasę na projekt, który nie generuje zysków, na który będzie trzeba dokładać co roku, w drugim masz złodziejstwo, okradanie ludzi z powiedzmy 600 zł żeby dać im 500 zł, i przejadanie tych 100 zł przez polityczków oraz przez tę całą operację utrzymywanie na etacie urzędnika = koszty, w trzecim przypadku masz działanie, z którego będzie realny profit dla Państwa.
A to, że ktoś kasę, której mu nie ukradniesz wpłaci na konto czy podetrze sobie nią tyłek to, że tak brzydko powiem, powinno cię .... obchodzić ekspercie.
4. Masz wysokich lotów poczucie humoru. Ja w rewanżu, tak dla zgrywy ponazywa cię chujkiem, chujku. Boki zrywać.
5. Gdzie ja o tym decyduję niby? Ja tylko napisałem żeby takie chujki jak ty i reszta PO-PiSu poszła sobie do tych swoich Panów z Izraela, USA, Niemiec czy Rosji, żeby się od Polaków odjebała.
Chujku, problem jest. To nie czasem ty jesteś zwolennikiem tej partii, która to najwięcej krzyczy o ukrytej opcji niemieckiej, agentach ruskich i prawdziwych Polakach? I ty, taki pisowiaczek mi się tu obrażasz bo kogoś wysłałem do jego nieoficjalnej ojczyzny?
A sam za chwilę napisałeś:
6. Ja .......ę. Nie dość, że hipokryta to jeszcze jak nie miał co napisać to już mu się lampka z Moskalami zaświeciła. Znamienne dla takich jak ty jest to, że jak ktoś wypowiada swoje zdanie i chciałby dobrze dla Polski i Polaków to nagle staje się agentem ruskich czy uj wie kim.
7. Podsumowując po raz kolejny. Ludzie mają dość rządów takich ekspertów od wszystkiego jak ty i inne PO-PiSy. Tych ekspertów, którzy w życiu praktycznie pracą rąk nie ubrudzili, wszystkiego co się dorobili to mają przez układy, kombinacje, którzy z roku na rok co raz bardziej rujnują polską gospodarkę i właśnie z tego tytułu chyba śmią się jeszcze nazywać ekspertami z wiedzą na dany temat. Ludzie chcą żebyście sobie ten socjal w dupę wsadzili i dali im uczciwie pracować i zarabiać. Oczywiście wielu jest zmanipulowanych i się cieszy z socjala ale tylko dlatego, że są na razie zbyt ograniczeni aby zrozumieć, że prawdziwy dobytek bierze się z pracy a nie z rozdawnictwa i urzędnikowania. Ty też tego nie rozumiesz jak widać. Kasę trzeba wytworzyć pracą a nie biurokracją i trzeba ją dobrze zainwestować bo wbrew temu co ci się wydaje to ma znaczenie to gdzie się ulokuje pieniądze.
Jak widać boleści wątrobowe trapią kolegę nieustannie. Rozumiem że trzeba spuścić trochę żółci,a że przy okazji publika na forum ma fun, jak nie przymierzając, z występów sołtysa, to kontynuujemy.
1. Ciekawe co byśmy usłyszeli gdyby zamiast garażu, sąsiad postawił Ci obok Twojego domu, powiedzmy szambo. Ale byśmy się wtedy nasłuchali ....
2. " mniej urzedników = więcej kasy dla Polski i Polaków"- z czego wynika że zdaniem kolegi urzędnicy to nie Polacy (bo przecież oni będą mieć tej kasy akurat mniej). Teza tyleż rewolucyjna co zabawna. Aż żal się nad tym dalej znęcać.
Ale wyjaśnijmy dla porządku: z punktu widzenia ekonomicznego nie ma znaczenia czy efekt popytowy zostanie sfinansowany obniżką VAT (co kolega proponował wcześniej) czy dotowaniem rodzin wielodzietnych (z zastrzeżeniem że w tym drugim wypadku efekt będzie zapewne szybszy i mocniejszy, ze względu na większą skłonność do zakupów). Jeśli udałoby się go sfinansować transferem środków z banków i sieci handlowych, to mamy sytuację w której środki które dotychczas były transferowane zagranicę zostają wydane w kraju, zwiększając popyt wewnętrzny i tym samym pobudzając wzrost gospodarczy. Manewr który, w dużym uproszczeniu, został z sukcesem zrealizowany na Węgrzech.
3. Żeby ubrać w zrozumiałe słowa zwyczajowy bełkot serwowany przez kolegę napiszę że chodzi koledze o to aby inwestycje realizowane przez rząd miały charakter rozwojowy. Ponieważ rozumiem że kolega nie jest na bieżąco z propozycjami gospodarczymi głównej partii opozycyjnej, dlatego chciałbym uspokoić że akurat ten aspekt jest wyjątkowo mocno podkreślany przez jej decydentów, czego przykładem był chociażby szum medialny jaki powstał wokół ogłoszonego planu zainwestowania środków budżetowych w rozwój infrastruktury i energetyki.
4. Gdybym tylko wiedział że Twoje ego będzie cierpieć aż tak bardzo...
5. "napisałem żeby takie chujki jak ty i reszta PO-PiSu poszła sobie do tych swoich Panów z Izraela, USA, Niemiec czy Rosji" i w następnym zdaniu "To nie czasem ty jesteś zwolennikiem tej partii, która to najwięcej krzyczy o ukrytej opcji niemieckiej, agentach ruskich i prawdziwych Polakach?". Podsumowując Twój tok rozumowania: ponieważ jestem zwolennikiem partii która krzyczy o ukrytej opcji niemieckiej powinienem sobie iść do swoich panów z Niemiec. Zakładając że nie sugerujesz mi misji wallenrodowskiej (a chyba nie) to pisanie o bełkocie charakteryzującym Twój styl "przekazywania swoich myśli" jest obrazą dla pojęcia bełkot. Bardziej pasowałoby tu coś w stylu kakofonia.
6. Bierut,Gomułka czy Jaruzelski też "chcieli dobrze dla Polski i Polaków" a byli mówiącymi po polsku Moskalami. Argument z rodzaju tych rozbrajających swoją naiwnością.
7. W takim razie pozwolę sobie wskazać że ludzie mają przede wszystkim dość hipokrytów ukrywających za wzniosłymi hasłami o dobru Polski i Polaków swoją najzwyklejszą głupotę i chamstwo.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.08.2015 o godz. 10:06.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów