The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2015, 20:14
Sędzia dramat, wolnego nie powinno byc!!!!! Ktoś mi wytłumaczy dlaczego nie grał Crivellaro? Popović koleś po raz enty pokazuje, że jest żałosny. Po sezonie Good bye!!! 1 liga. Ekstraklasa to dla niego za wysokie progi. Brożek dramat, Guzmics dramat, Bury dramat, Boguski dno!!! Guerrier nie strzelił w dogodnej sytuacji, noz k...a.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.08.2015, 20:19
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jankowski pomimo dwóch bramek beznadziejny
^ powyższy kwiatek zajebisty
Coś a'la "Jasiu całe życie miał pecha, ale trafił szóstkę w totka"

Ja generalnie uważam, że nasza słaba gra to jednak kwestia założeń meczowych, trenera. Nie wierzę, że drużyna która prowadzi grę, gra ofensywnie nagle sama z siebie przestaje grać ofensywnie i daje się zepchnąć do obrony. Takie po prostu muszą być zalożenia - defensywa i gra z kontry. Duży błąd przy tym materiale ludzkim jakim dysponujemy.

My gramy bardzo fajnie dopóki jest remis czy nawet przegrywamy. Wtedy gramy piłką - staramy się coś stworzyć - dramat zaczyna się wtedy jak zaczynamy wygrywać..........

No my po prostu jesteśmy żenującą słabi jako zespół w bronieniu się większą ilością zawodników! Skoro jest tak, to po co to robić Czemu nie grać cały czas piłką i cały czas ofensywnie! Kontrolować grę przez kontrolę piłki, a nie przez czekanie na własnej połowie aż przeciwnik nam bramkę wbije.

Przez to, że szybko objęliśmy prowadzenie 2:0 był to nasz najsłabszy mecz w tym sezonie (chyba tylko gorzej było z Górnikiem na inaugurację), oddaliśmy całkowicie inicjatywę a nasze próby kontr były wręcz żałosne. Ten zespół nie wie co ma grać jak osiągnie prowadzenie. Chłopaki odruchowo oddają całe boisko i czekają na bramkę dla przeciwnika.... I rozumiem, słabszy mecz - zdarza się. Ale oni to robią notorycznie, póki wynik jest remisowy albo w dupę to grają ładnie dla oka, a jak już osiągną satysfakcjonujący rezultat to cała gra staje zupełnie od razu, aż szlag człowieka chce trafić....

Do tego te faule Cywki urojone przez sędziego i ta akcja z Guerrierem na koniec. Nie mam zbyt dobrego humoru po tym meczu.... ale dziwnie przeczuwałem taki obrót spraw jak widziałem co oni zaczynają robić przy prowadzeniu 2:0.

Abstrahując od złego samopoczucia - gdybyśmy to wygrali przy takiej grze, nazwałbym to zwykłym fartem, a nie efektem rozegrania dobrego meczu. Lechia była lepsza.

/edit :
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
S Boguski dno!!! Guerrier nie strzelił w dogodnej sytuacji, noz k...a.
Boguski asystował przy bramce Guerriera. Przy tej niewykorzystanej przez Donalda okazji również. No ale fakt. W końcu to Boguś. Zjebać trzeba! )
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2015 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 16.08.2015, 20:30
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Sędzia dramat, wolnego nie powinno byc!!!!! Ktoś mi wytłumaczy dlaczego nie grał Crivellaro? Popović koleś po raz enty pokazuje, że jest żałosny. Po sezonie Good bye!!! 1 liga. Ekstraklasa to dla niego za wysokie progi. Brożek dramat, Guzmics dramat, Bury dramat, Boguski dno!!! Guerrier nie strzelił w dogodnej sytuacji, noz k...a.

Też się zastanawiam dlaczego nie wpuścili Crivellaro. Może uraz czy coś. Popović to gracz I ligi co udowodnił kolejny raz. Tylko pierwszej ligi. Nie potrafi się odnaleźć. Może potrzebuje więcej czasu. Ale my tego czasu nie mamy :/ Brożek ewidentnie potrzebuje ławki w jednym meczu. Boguski bez szału, cez tragedii. Guzmics mimo tej 3 bramki dobrze się ustawiał. Dobrze czyścił więc się nie zgodze. A co do Burego to nie zgodze się całkowicie. Co takiego zrobił Kilka razy ładnie przełożył sobie na lewą(!!!) nogę która ma słabszą. Dla mnie w obronie dziś najsłabiej Jović na konto którego idzie ewidentnie 2 bramka. Odpuścił wolnego Haraslina i poleciał za Burym. Pytanie tylko po co?
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2015, 20:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I myślisz że to trener powie idźcie za ciosem, a oni pójdą? O klasie Moskala świadczy fakt że nauczył ich jak grać do przodu, jeżeli walczymy to stwarzamy sytuacje. Niestety mentalności nie zmienisz. Donald jakoś potrafi walczyć i grać do przodu.

Szansa na co ma się powtórzyć? Do 87 minuty i wydrukowanego wolnego wygrywaliśmy ... Cały mecz wygrywaliśmy... Więc o czym ty mówisz. Remis to punkt... nawet po podziale.

Zgadzam się, że zagraliśmy frajersko zamiast grać wybijaliśmy i próbowaliśmy przeszkadzać, ale to nie wina trenera tylko zbyt łatwo zdobytych bramek i minimalizmu grajków.
Co do pierwszego zdania - myślę że tak. Jeżeli trener który ma posłuch w szatni powie że mają jechać do przodu i strzelić 3 bramkę to zawodnicy będą do tego dążyli. To cecha charyzmatycznego trenera.
Od roku mamy problem z ciągłymi remisami i frajersko traconymi bramkami w okolicach 90 minuty. Zawodnicy są winni? W dużym stopniu tak, ale pamiętaj że wymieniliśmy pół składu w okienku zimowym (całą drugą linię, bramkę) a problem nie zniknął, więc co piłkarze na złość nam robią? Problemem jest nastawienie mentalne drużyny która zaczyna się bronić jak tylko strzeli bramkę. Lechia dała nam 2 prezenty i w 13 minucie już powinno być po meczu, powinni zapierniczać pressingiem na nich jeszcze z 15-20 minut i Lechia byłaby na łopatkach. Każda drużyna która dostaje 2:0 w 15 minut ma przed sobą widmo pogromu i nie otworzy się żeby dostać kolejne bańki. Problemem jest to że my zamiast kontrolować mecz usypiamy i czekamy co zrobi przeciwnik. Przecież akcja na 2:1 to nic innego jak brak koncentracji i odstawianie nogi przez co przy każdym podaniu byliśmy spóźnieni i dostaliśmy bramkę, która moim zdaniem miała największy wpływ na końcowy wynik. Za szybko daliśmy sobie wbić bramkę mimo że Lechia nie istniała. To nie jest przypadek że w tamtej rundzie uznano nas za frajerów roku, którzy potrafią przegrać mecz prowadząc do 89 minuty. Dzisiaj się to potwierdziło i mało brakowało a skończyłoby się 3:4. Płyniemy na dno i to w bardzo szybkim tempie i jeżeli ktoś nie weźmie piłkarzyków za mordy to może się to skończyć bardzo źle.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 16.08.2015 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2015, 20:36
Zremisować mecz w którym gramy dwa poziomy niżej niż Lechia, z napastnikiem, który jest cieniem własnego cienia, przeciwko sędziemu, z nieistniejącym środkiem pola, przez 75 minut gry
grając tylko jednym schematem to jest dzidą na Jankowskiego lub Donalda, z trenerem który najwyraźniej dzisiaj przysnął to jest sukces.

Brakuje nam co najmniej trzech, czterech zawodników, którzy prezentują poziom ekstraklasowy.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.08.2015, 20:38
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Też się zastanawiam dlaczego nie wpuścili Crivellaro. Może uraz czy coś. Popović to gracz I ligi co udowodnił kolejny raz.
Ciekaw jestem co można udowodnić w 3 minuty gry.

Piłkę miał bodaj dwukrotnie, raz za długo holował, a raz ładnie wyszedł spod pressingu i w sumie tyle. Nie ma to jak się wyżywać na gościu co wszedł parę minut przed końcem, za to, że drużyna gdy go nie było na boisku po frajersku oddała 2 punkty.

Ja podejrzewam, że jakby on wszedł zamiast Cywki, to byłaby szansa jakoś grę choć trochę poukładać, zwolnić i uspokoić.
Cywka wniósł tylko chaos i niestety dał pretekst sędziemu do podyktowania faulu po którym padł gol (mocno dyskusyjna sytuacja, ale po kiego grzyba go łapał już po tym jak gość zagrał piłkę tylko on wie).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2015 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 16.08.2015, 20:41
Kazek jednak jest słabym ternerem, ale jak na to wszystko spojrzeć to piłkarze też są słabi nie ma co się oszukiwać. Kto jest dobry w Wiśle? Większość piłkarzy jest przeciętna taka prawda panowie. Nam potrzebny jest na gwałt stoper, lewy obrońca, defensywny pomocnik, skrzydłowy i napastnik!!!!!! Bury to nie jest lewy obrońca, Uryga to nie jest def pom. Boguski to nie jest skrzydłowy, Brożek to nie jest napastnik, nie te latka. Czasu sie nie oszuka niestety. Głowa też już co raz słabszy. Czekam na powrót Sarkiego!!!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.08.2015, 20:41
zgadzam się z przedmówcą (radekogi), ile to już było takich meczów? Warszawa, Pogoń u siebie, Jagiellonia? To nastawienie minimalistyczne mnie osobiście po prostu dobija, jak strzelimy 1 bramkę, od razu oddajemy pole gry, nie wiem czy to jest filozofia pracy trenera, ale przede wszystkim Moskal powinien to przekazać piłkarzom, że mają zapier.... do końca! skoro tracimy bramki broniąc się panicznie przed remisem to atakujmy, tym bardziej, że ofensywa stwarza sobie sytuacje. Dziś właściwie mamy powtórkę z meczu z wygranego meczu z Pogonią. Sędziowe? są beznadziejni, ale chyba to my na własne życzenie straciliśmy bramkę. Szukanie usprawiedliwienia w stronniczym sędziowaniu to jak wmawianie sobie że czarne jest białe a białe czarne:/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.08.2015, 20:42
Tak Moskal im każe .

Po prostu Brożek traci każdą piłkę i trzeba wracać to lepiej cały czas stać z tyłu i liczyć, że się wybronimy. Taki pieprzony minimalizm. Zresztą podobno na nic innego nas nie stać to w czym problem...

Ajax wyszedłeś na leszcza i jeszcze pyszczysz. Gdyby nie czarny Lechia mogłaby najwyżej kupę strzelić mimo naszego odwalania pańszczyzny. Więc się nie ośmieszaj bo po 10 minutach powinno być pozamiatane, a nie było bo naszym celem jest 6 miejsce, a nie mistrzostwo.
AA to taka tajna taktyka twoim zdaniem Twierdzisz że Moskal specjalnie każe tracić frajerskie bramki w końcówkach żeby nie mieć mistrza A wolny z 25 metrów to niczym karny! Oczywiście słupka w końcówce nie widziałeś bo ten słupek wałczył o 6 miejsce czy coś tam

Masz rację ja wyszedłem na leszcza a ty doskonale wiesz co się dzieje w klubie i jaka to genialna taktyka. Chyle czoła przed twoim geniuszem i przenikliwością.
Wcale nie przewidziałem przed meczem jak to się skończy.

Tak przy okazji twoim zdaniem ziemia jest płaska? Wydaje mi się że tak i bardzo proszę o długi wykład dlaczego tak jest

Jesteś mega zabawny pisz więcej lecę po piwko i popcorn.

Niestety nasza ofensywa po raz kolejny frajersko traci bramkę brak koncentracji i złe ustawienie w obronie po raz tysiąc pięćset trzydziesty czwarty to jest wina trenera niestety.

Ale Moskala nie ma co zwalniać bo nie bardzo wiem kogo za niego mielibyśmy zatrudnić może jak w końcu zacznie wyciągać wnioski to zaczniemy wygrywać a nie liczyć punkty stracone w końcówkach z drużynami które są aktualnie chłopcami do bicia w naszej lidze. To jest inteligenty człowiek musi pojąć że to nie pech tylko nasza defensywa jest zawsze o krok za późno. I trzeba mocno nad tym pracować plus zacząć ćwiczyć autobus w polu karnym jeśli chcemy dowozić wyniki. Dobrze, że mamy Cierzniaka to coś nam uratuje chłop przynajmniej.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 16.08.2015, 20:46
Mi się przypomniały metody trenerskie Nawałki, który nakazywał piłkarzom po frajerskich przegranych czy remisach wstawać wcześnie rano i zapieprzać na treningi, gdyby tak Moskal miał jaja to jutro wszyscy by zapierniczali ze stadionu aż bo bazę treningową w Myślenicach i po drodze przemyśleliby kilka spraw. Może dałoby im to do zrozumienia, że trza walczyć do końca a nie do 75 minuty.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2015, 20:50
Powtórka z rozrywki z zeszłego sezonu. Tracimy zwycięstwa w ostatnich minutach. Zawodnicy zaskoczeni szybkim prowadzeniem , robili wszystko aby był remis chociaż mogła być nawet porażka po słupku w ostatnich minutach. Moskal zmiana PB na Cywkę to znak dla przeciwnika, ze będziemy się bronić. No i zaczęła się obrona Częstochowy. Cywka zrobil swoje do tego wyniku. Jak bedziemy tak frajersko tracic punkty u siebie to daleko nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.08.2015, 20:51
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Co do pierwszego zdania - myślę że tak. Jeżeli trener który ma posłuch w szatni powie że mają jechać do przodu i strzelić 3 bramkę to zawodnicy będą do tego dążyli. To cecha charyzmatycznego trenera.
Od roku mamy problem z ciągłymi remisami i frajersko traconymi bramkami w okolicach 90 minuty. Zawodnicy są winni? W dużym stopniu tak, ale pamiętaj że wymieniliśmy pół składu w okienku zimowym (całą drugą linię, bramkę) a problem nie zniknął, więc co piłkarze na złość nam robią? Problemem jest nastawienie mentalne drużyny która zaczyna się bronić jak tylko strzeli bramkę. Lechia dała nam 2 prezenty i w 13 minucie już powinno być po meczu, powinni zapierniczać pressingiem na nich jeszcze z 15-20 minut i Lechia byłaby na łopatkach. Każda drużyna która dostaje 2:0 w 15 minut ma przed sobą widmo pogromu i nie otworzy się żeby dostać kolejne bańki. Problemem jest to że my zamiast kontrolować mecz usypiamy i czekamy co zrobi przeciwnik. Przecież akcja na 2:1 to nic innego jak brak koncentracji i odstawianie nogi przez co przy każdym podaniu byliśmy spóźnieni i dostaliśmy bramkę, która moim zdaniem miała największy wpływ na końcowy wynik. Za szybko daliśmy sobie wbić bramkę mimo że Lechia nie istniała. To nie jest przypadek że w tamtej rundzie uznano nas za frajerów roku, którzy potrafią przegrać mecz prowadząc do 89 minuty. Dzisiaj się to potwierdziło i mało brakowało a skończyłoby się 3:4. Płyniemy na dno i to w bardzo szybkim tempie i jeżeli ktoś nie weźmie piłkarzyków za mordy to może się to skończyć bardzo źle.
Nie na złość tylko taka jest rzeczywistość, że po osiągnięciu celu drużyna się cofa. Problem w tym ze broniąc się trzeba grać aktywnie, a nie stać.

Płyniemy na dno? Chyba deczko przesadzasz. Fataliści przed meczami z Lechem i Legią już nas na dnie widzieli, a tu wygrana i remis na wyjeździe. Nie mamy drużyny żeby każdy remis traktować jak porażkę, a tak się niektórzy zachowują. Dzisiaj powinniśmy wygrać wszystko się dobrze ułożyło tylko lenistwo, minimalizm i kutas z gwizdkiem sprawili że znów jest remis. Bramka na 3:2 jest dowodem że jakby się tylko chciało chcieć mecz byłby wygrany. I trener choćby stał przy linii z batem zmian w głowach nie wymusi. Nas to potrzeba czasu i ambitnego celu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 16.08.2015, 20:52
Od 65 min nasi grali kaszane. Guerrier za bardzo się przypalił, bo moglibysmy wygrac 4-3 rownie dobrze. Ku..wa czlowiek wk....ny na maksa po takim meczu!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.08.2015, 21:01
Z kim i jak my mamy wygrywać - oto jest pytanie.
Mamy 2-0 i odtąd dajemy z sobą robić wszystko, jakimś cudem strzelamy 3 gole w meczu u siebie i o mało co go nie przegrywamy - to ciężkie do zrozumienia.
Aby do piątku... może z paprykarzem pójdzie nam lepiej.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.08.2015, 21:01
Szczerze, to miałem nadzieje na wygraną w tym meczu, ale po 2:1 wiedziałem, że jak będzie remis to będzie cud.
Primo - Kazek Moskal wygrywa chyba raz na 7 kolejek, nie piszcie tu że to wina zawodników. Ich oczywiście jest wykonanie tego dramatycznego spektaklu, ale od czego jest reżyser? Tyle remisów to nie przypadek - to czyste frajerstwo. Trener MUSI takie błędy eliminować. A Kaziu widać nie umie.
Secundo - sędzia z Warszawy, nie dziwne że gwizdał jak gwizdał, ale umówmy się, jakbyśmy grali jak trzeba a nie w 60 minucie wy....ali piłkę byle dalej, to nawet pamiętny Kasierski (kto pamięta?) by nie dał rady przekręcić przy prowadzeniu 2:0 w 20 minucie.
Ergo - Trener niestety do zmiany, tańsze to niż wymiana zespołu. Nie wiem czy pomoże, ale raczej nie zaszkodzi. Pamiętajmy - 5 remisów=5 punktów 2 remisy +3 porażki = 6 punktów... Jakie szóste miejsce? Panowie na razie to trzeba się modlić o ósemkę!
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 16.08.2015, 21:04
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem co można udowodnić w 3 minuty gry.

Piłkę miał bodaj dwukrotnie, raz za długo holował, a raz ładnie wyszedł spod pressingu i w sumie tyle. Nie ma to jak się wyżywać na gościu co wszedł parę minut przed końcem, za to, że drużyna gdy go nie było na boisku po frajersku oddała 2 punkty.

A kto się na nim wyżywa? Czy ktoś oskarża go o to, że przez niego nie wygraliśmy?
5 kolejka i tak naprawdę nie pokazał nic. W pierwszym meczu dobra 1 połowa. Później podania na kilka metrów niecelne. Widać różnice między I ligą, a ekstraklasą. Z tą grą nie nadaje się, ale to nie oznacza, że za tydzień nie zaskoczy wreszcie i zacznie grać. Na pewno nie jest to kandydat do pierwszej 11 jak na tą chwile.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.08.2015, 21:12
Ile spotkań za Moskala skończyliśmy na zero z tyłu? w ilu spotkaniach za Moskala Wisła prowadziła grę? ilu zawodników za Moskala osiągnęło bardzo dobrą formę potwierdzoną na przestrzeni kilku miesięcy?... Spotkały się w dniu dzisiejszym dwie drużyny, z których jedna ma potencjał (Lechia) a druga nie może odpalić od ponad pół roku. Brakuje nam jakości w każdej formacji. Wiem dlaczego Rysiek nie zrobił większej kariery bo to obrońca dobrze grający poza 16-tką a w nim gubi się strasznie choć i tak lepiej prezentuje się od Głowy, który widać samy doświadczeniem nie nadrobi swoich braków.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2015, 21:16
Pisałem to przed meczem z Legią i napiszę jeszcze raz: bez w miarę ogarniętego defensywnego pomocnika stracimy jeszcze bardzo wiele punktów! Uryga to taki Buchalik środka pola. Jest bo jest i tyle z niego pożytku! Z Sobolem albo Wilkiem byłyby 3 punkty, i Moskalowi ciężko coś zarzucić. Bo przecież nie wyczaruje nagle z kapelusza twardziela do środka pola...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.08.2015, 21:30
Jesteśmy frajerami.

Z Boguskim to my nic nie osiagniemy, pozorant.

Brozek potrzebuje zastepcy na wczoraj.

Bury po dobrym poczatku na LO z z meczu na mecz coraz gorzej.

Uryga gra taki hamulec ze glowa boli, wiecej ryzyka chlopaku.

Dziękuję dobranoc.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 16.08.2015, 21:36
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Pisałem to przed meczem z Legią i napiszę jeszcze raz: bez w miarę ogarniętego defensywnego pomocnika stracimy jeszcze bardzo wiele punktów! Uryga to taki Buchalik środka pola. Jest bo jest i tyle z niego pożytku! Z Sobolem albo Wilkiem byłyby 3 punkty, i Moskalowi ciężko coś zarzucić. Bo przecież nie wyczaruje nagle z kapelusza twardziela do środka pola...
Raczysz sobie żartować. To oddawanie inicjatywy przeciwnikowi po strzelonej bramce w każdym meczu, bez względu na kaliber rywala, brak pomysłu na kontrolę nad meczem lub choćby sensownego zorganizowania defensywy, ch.we przygotowanie mentalne i brak jakiegokolwiek reagowania na to co się dzieje na boisku to przede wszystkim wina trenera. To Moskal jest kapitanem na tym statku. To on ma stworzyć charakter tej drużyny i jej styl. Póki co najbardziej charakterystyczną cechą tej drużyny za Moskala jest jej frajerstwo i minimalizm.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 16.08.2015, 21:46
stawski napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy - 5 remisów=5 punktów 2 remisy +3 porażki = 6 punktów... Jakie szóste miejsce? Panowie na razie to trzeba się modlić o ósemkę!
3 porażki=4pkt czy jak? Bo nie wiem z jakiego wzoru liczyć.
Kazek robi co może, gra wygląda dobrze. Najpierw płacz o spadku, później po klepnięciu amici sen mistrzostwie, teraz znów spadek. I tak będzie w kółko. To nie jest już ta drużyna która będzie klepać każdego zawsze i wszędzie. Czytałem, że Lechia jest mocniejsza, ma lepszy skłąd i w ogóle jest zaje*ista, a my słaba kadra itp. Więc o co ten płacz. 1 pkt z mocniejszą drużyną(ponoć).
Gra wygląda dobrze, jest nad czym pracować to wiadome. Lechia akurat dziś musiała się zgrać, nie mogli poczekać jeszcze jednej kolejki
Remisujemy w niezłym nawet stylu, były okazje nawet na zwycięstwo, a płacz większy niż po 5-0 na ległej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.08.2015, 21:54
Krotochwila... Ale pieprzysz, wymień mi okazje Lechii do strzelenia gola, gdyby sędzia nie pomagał byliby bez szans.

Najbardziej charakterystyczne jest to ze nie przegrywamy, A pajace wyskakujące tutaj z pretensjami do Moskala o wszystko możecie sobie szczekać, mamy 3 pkt do 3 miejsca i niedługo nie będziecie mieli pretekstu żeby biadolić, a to będzie bardzo bolało...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.08.2015, 21:59
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
3 porażki=4pkt czy jak? Bo nie wiem z jakiego wzoru liczyć.
Kazek robi co może, gra wygląda dobrze. Najpierw płacz o spadku, później po klepnięciu amici sen mistrzostwie, teraz znów spadek. I tak będzie w kółko. To nie jest już ta drużyna która będzie klepać każdego zawsze i wszędzie. Czytałem, że Lechia jest mocniejsza, ma lepszy skłąd i w ogóle jest zaje*ista, a my słaba kadra itp. Więc o co ten płacz. 1 pkt z mocniejszą drużyną(ponoć).
Gra wygląda dobrze, jest nad czym pracować to wiadome. Lechia akurat dziś musiała się zgrać, nie mogli poczekać jeszcze jednej kolejki
Remisujemy w niezłym nawet stylu, były okazje nawet na zwycięstwo, a płacz większy niż po 5-0 na ległej.
Raczysz Waćpan żartować... a gdybyśmy remisowali w złym stylu to co? Zresztą co nazywasz dobrym stylem? 3:3 gdy prowadzi się 2:0? Z jaką mocniejszą drużyną? mieli dwa punkty po 4 kolejkach. Litości... Była okazja na zwycięstwo... Lechii przede wszystkim. Dobrze że bramka 5 centymetrów w bok nie stała.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 16.08.2015, 21:59
Napastnik... i/lub Brożek na ławke na kilka meczów
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2015, 22:02
Ale pieprzysz, wymień mi okazje Lechii do strzelenia gola, gdyby sędzia nie pomagał byliby bez szans.

Najbardziej charakterystyczne jest to ze nie przegrywamy, A pajace wyskakujące tutaj z pretensjami do Moskala o wszystko możecie sobie szczekać, mamy 3 pkt do 3 miejsca i niedługo nie będziecie mieli pretekstu żeby biadolić, a to będzie bardzo bolało...

Szkoda że z wygrywaniem też jest problem.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.08.2015, 22:03
Lechia walnęła 2 śmieszne bramki..cóż mamy pecha...wypłaczcie się i ogarnijcie.

MatMario napisał(a):Wyświetl post

Z Boguskim to my nic nie osiagniemy, pozorant.
Mhm..zwycięstwo z Lechem..dziś asysta..racja->wyjebać,ehh.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.08.2015, 22:05
Na razie to zdobywamy połowe tego co w zeszłym sezonie oby to się zmieniło bo naprawdę może być gorąco...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.08.2015, 22:05
SĘDZIA DNO!

Nawet komentatorzy C+ momentami byli zadziwieni tym co robi na niekorzyść Wisły. Gwizdnięte kilka fauli których nie było, brak odgwizdania faulu na Guerierze w 94 minucie w polu karnym.

Cywka - nie wiem co to był za pomysł, piłkarz nadaje się do 2-3 ligi. A Popovic niech wraca do 1 ligi.

Mecz fajersko zremisowany, stracone punkty. Niesamowity brak konsekwencji w grze - potrafimy grać super, niemal roznosząc rywala, by jeden stracony gol spowodował, że cała gra się sypie.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 16.08.2015, 22:07
Krotochwila... Ale pieprzysz, wymień mi okazje Lechii do strzelenia gola, gdyby sędzia nie pomagał byliby bez szans.

Zbastuj z tymi "pajacami" i "szczekaniem" bo stawia to w wątpliwość Twoje dobre wychowanie. Stąd już tylko krok do słomy z butów. Jeśli nie potrafisz dyskutować na poziomie, ogranicz się przez jakiś czas do czytania.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.08.2015, 22:08
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że z wygrywaniem też jest problem.
Bo nie mamy napastnika, co Moskal ma wejść i strzelać? Brożkowi się wydaje że jak jest jeden to ma pewny plac, ale do czasu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów