The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2015, 13:35
Taktyka dobra, ale przede wszystkim - zawodnicy grający na swoich pozycjach. Crivellaro nie jest skrzydłowy, tylko pomocnikiem grającym za napastnikiem i tam pokazuje swój potencjał. Tak jak pokazał w meczu z Lechem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.08.2015, 14:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Taktyka dobra, ale przede wszystkim - zawodnicy grający na swoich pozycjach. Crivellaro nie jest skrzydłowy, tylko pomocnikiem grającym za napastnikiem i tam pokazuje swój potencjał. Tak jak pokazał w meczu z Lechem.
czyli co, jednak nie zwalniamy Kazka

Trzeba sie uderzyć w pierś i przyznać ze Kazek czynami Nas skasował! I cieszmy się z tego ze racji nie mieliśmy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.08.2015, 17:30
Ja mam wrażenie ,że Wisła Kazka gra lepiej z trudniejszymi rywalami vide derby czy Lech , a gorzej ze słabszymi , nie wiem czy to kwestia braku motywacji przed słabszymi rywalami ?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 02.08.2015, 17:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca Przyjacielu. Lewa obrona z pewnością nie jest pozycją Burego, a zagrał na niej przynajmniej poprawnie.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2015, 19:31
Brakowało mi w pomyśle na grę tego, co często dezorientuje obronę: zmiany miejsc na skrzydłach.
Widać było, że DG nie za bardzo radzi sobie z Ceessayem, a raczej, że Kebba świetnie sobie radził z Donaldem.
Jakaś zmiana skrzydła od czasu do czasu mogłaby w ataku pomóc.
Ale rozumiem, że w obliczu naporu Lecha takie zmiany mogłyby wywołać niepotrzebny zamęt przy cofaniu się do obrony naszych skrzydłowych.
Ogólnie bardzo fajnie ustawiona drużyna przez Moskala.
Wiadomo było, że nie możemy tylko się bronić więc postawił na Crivellaro, który miał za zadanie pchać grę do przodu i rozrzucać piłki do Guerriera i do Boguskiego, bo Brożek i tak miał być pilnowany przez lechitów, a po drugie Brożkowi już trochę brakuje świeżości w grze, nie ta szybkość decyzji, ale za to dobrze wiązał obrońców pozwalając naszym skrzydłowym i włączającym się bocznym obrońcom na wchodzenie w szyki obronne rywala.
Uryga i Mączyński bardzo agresywnie przeszkadzali w rozgrywaniu przez przeciwnika, a Boguski i Guerrier wspierali boki obrony nie pozwalając lechitom na to, co ci dobrze potrafią: krótkimi, szybkimi podaniami przedostawać się do strefy obronnej.
Żal, że nie wykorzystaliśmy większej liczby sytuacji: drugi napastnik z prawdziwego zdarzenia potrzebny na przedwczoraj.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.08.2015, 23:48
Tez sie zgodze ze jeden napastnik potrzebny nie na przedwczoraj ale na sezon temu.

Widac ze Brozkowi lata lecą niemilosiernie i tak ja po Saganowskim ,zostalo juz po czesci nazwisko.
Ale za kase to wiadomo,zreszta kazdy teraz szuka napastnka
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 03.08.2015, 08:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Brakowało mi w pomyśle na grę tego, co często dezorientuje obronę: zmiany miejsc na skrzydłach.
Widać było, że DG nie za bardzo radzi sobie z Ceessayem, a raczej, że Kebba świetnie sobie radził z Donaldem.
Jakaś zmiana skrzydła od czasu do czasu mogłaby w ataku pomóc.
Ale rozumiem, że w obliczu naporu Lecha takie zmiany mogłyby wywołać niepotrzebny zamęt przy cofaniu się do obrony naszych skrzydłowych.
Ogólnie bardzo fajnie ustawiona drużyna przez Moskala.
Wiadomo było, że nie możemy tylko się bronić więc postawił na Crivellaro, który miał za zadanie pchać grę do przodu i rozrzucać piłki do Guerriera i do Boguskiego, bo Brożek i tak miał być pilnowany przez lechitów, a po drugie Brożkowi już trochę brakuje świeżości w grze, nie ta szybkość decyzji, ale za to dobrze wiązał obrońców pozwalając naszym skrzydłowym i włączającym się bocznym obrońcom na wchodzenie w szyki obronne rywala.
Uryga i Mączyński bardzo agresywnie przeszkadzali w rozgrywaniu przez przeciwnika, a Boguski i Guerrier wspierali boki obrony nie pozwalając lechitom na to, co ci dobrze potrafią: krótkimi, szybkimi podaniami przedostawać się do strefy obronnej.
Żal, że nie wykorzystaliśmy większej liczby sytuacji: drugi napastnik z prawdziwego zdarzenia potrzebny na przedwczoraj.
Myślę że roszady na skrzydłach mogłyby następować dopiero po wypracowaniu automatyzmów w asekuracji i rozegraniu z bocznymi obrońcami. Tymczasem Jović biega często po pustym skrzydle nie otrzymując podania. Z drugiej strony trochę brakowało Burligi z przodu, a DG brakuje chyba jeszcze zgrania z całym zespołem.
c.d.n.
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.08.2015, 09:52
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie ,że Wisła Kazka gra lepiej z trudniejszymi rywalami vide derby czy Lech , a gorzej ze słabszymi , nie wiem czy to kwestia braku motywacji przed słabszymi rywalami ?
W meczu z mocniejszymi rywalami typu Legia, Lech obie drużyny są nastawione na grę ofensywną i kombinacyjną. Maja zawodników z lepszymi umiejętnościami technicznymi. Zawodników szybkich i moim zdaniem bardziej inteligentnych. 3/4 zespołów ligowych to mieszanki drwali, przeciętniaków i przecinaków. Grają agresywnie w środku pola, ustawiają się defensywnie lub skrajnie defensywnie licząc na kontry z długich piłek. Ciężko się z takimi gra chcąc stosować atak pozycyjny. Zawodnicy świetni technicznie i szybcy są zazwyczaj kryci podwójnie. Zniechęcani do gry faulami i agresywnością klockowatych obrońców np. Podbeskidzia czy Ruchu.

Ogólnie uważam, że takie drużyny powinno się karnie wysyłać do III ligi. Tam jest miejsce na taką grę. Ich koncepcja gry psuje piękno futbolu. Bo grą z kontry nie jest ustawienie 8 drwali, którzy rąbią kości aż drzazgi lecą. Dlatego, gdy usłyszałem przed sezonem, że trenerem Wisły może zostać Ojrzański to zagotowałem się i złapałem za głowę. Krakowski futbol zmieniłby się w śląskie napierdalanie.
Ostatnio edytowane przez Siemion : 03.08.2015 o godz. 13:04.
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 03.08.2015, 09:56
Jestem ciekawy jak Kaziu ustawi drużynę na Legie.
Kto na prawej obronie, czy Jovic, który na tej pozycji nieźle się spisuje, czy Bury?
Oj juz niech będzie ten weekend.
FraMat
Senior Member

Stary 10.08.2015, 11:47
Kolejny punkt dla Moskala.
W pierwszej połowie Wisła, dzięki aktywnemu pressingowi na połowie rywala, praktycznie skasowała to, co Legia lubi najbardziej: szybkie wymiany piłki w strefie środkowej kończone prostopadłymi wrzutkami na skrzydłowych, co często w innych meczach kończyło się bramkami. Tym razem Legia została zmuszona do gry długą piłką, do grania górą w wyniku czego większość piłek przejmowali wiślacy. Bramka dla Legii padła dopiero gdy w wyniku wrzutki z autu niedaleko naszego pola karnego legioniści i tak mogli już szybko rozgrywać pod polem karnym.
W drugiej połowie Berg usiłował zniwelować skutki pressingu Wisły cofając swoich ofensywnych piłkarzy do środka i szukając wolnych stref do rozgrywania piłki tak, aby zyskać wyraźną przewagę w tym miejscu boiska. Trzeba powiedzieć, że przez pierwsze 10-15 minut to działało. Legia zyskała przewagę i łatwiej dochodziła do naszego pola karnego, ale było to związane z ryzykiem powstawania wolnych stref, zwłaszcza po naszej prawej stronie, co wykorzystywaliśmy, bo w II połowie wiślacy tam przeprowadzali przez Jovica większość akcji zaczepnych.
Moskal obnażył słabości legionistów a nasi piłkarze, nawet jak początkowo w II połowie nie szło i tak wiedzieli, co mają grać i grali to konsekwentnie, na spokoju i ze świadomością własnej siły.
A piłki, które, zwłaszcza w pierwszej połowie wchodziły w pole karne Lki tylko modliły się, żeby wykończył je ktoś z szybszą nogą niż dzisiejszy Brożek.
Taktyka OK. Skuteczność to już niestety rola piłkarzy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 11:52
mnie zastanawia taki szczegół
czy specjalnie zmiany byly zrobione w celu by Legia pomyliła krycie czy ot tak przypadkiem? oby celowo, wtedy brawo.
Ogolnie szacunek.
ja sie kajam ze jabałem Kazka jak burą sukę, bo okazało sie ze jestem debilem a on kotem!

radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.08.2015, 15:48
Szproston cieszy że chociaż ty masz jaj.a bo reszta unika tematu jak ognia
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.08.2015, 16:22
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Daleki jestem od zwalniania Moskala... ale niestety Moskal zupelnie nie radzi sobie w trakcie meczow. NIe potrafi zmienic ustawienia, zrobic korekt, zrobic dobrych zmian. Fatalnie to wyglada, jezeli chodzi o ten aspekt,
Tak dla przykładu, jeszcze niedawno.
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2015, 16:32
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Tak dla przykładu, jeszcze niedawno.

Ale co by nie mówić nie ma w tym zdaniu nic co by się mijało z prawdą. Dokładnie tak było. Dobrze że jest poprawa ale nie ma co zmieniac faktów.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.08.2015, 16:46
Faktów nikt nie zmienia (oprócz tvn) fakty są takie że niektórzy pieprzą w internecie bzdury a jak trzeba to morda w piasek i jeden na 100 się przyzna że się mógł mylić.

Gdyby Was słuchać to byśmy mieli co kolejkę nowego trenera.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.08.2015, 16:48
Fiti nie żyjesz tematem widać cofnij się parę stron i poczytaj.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.08.2015, 17:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czy specjalnie zmiany byly zrobione w celu by Legia pomyliła krycie czy ot tak przypadkiem? oby celowo, wtedy brawo.
Ogolnie szacunek.
ja sie kajam ze jabałem Kazka jak burą sukę, bo okazało sie ze jestem debilem a on kotem!

Jeszcze nie raz zagramy kaszanę w meczach ze słabszymi rywalami i przyjdzie klinięcie na Moskala

Nawet najlepsza taktyka wymyślona przez Kazka pójdzie w łeb jeśli podejdziemy do rywala lekceważąco. To już leży bardziej w głowach kopaczy.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2015, 17:36
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca Przyjacielu. Lewa obrona z pewnością nie jest pozycją Burego, a zagrał na niej przynajmniej poprawnie.
Burliga już od dawana łata dziury na lewej obronie w razie takiej potrzeby. Zwykle gra tam dobrze.
Moskal przeszedł suchą nogą z trudnego początku sezonu. Tak jak wspomniałem - zrezygnował z głupich pomysłów w rodzaju robienia skrzydłowych z Jovicia i Crivelaro dzięki czemu zawodnicy Ci pokazują na co ich naprawdę stać.

Daleki byłbym jednak od otwierania szampana. Z drużynami pokroju Lecha czy Legii zawsze grało nam się lepiej z uwagi na grany przez nie "techniczny" futbol (jak na warunki ekstraklasowe), gdzie skupiają się bardziej żeby same coś stworzyć, a nie - przeszkadzać i czekać na kontrę. Mam nadzieję, że będzie to wszystko równie dobrze wyglądało z drewnianą resztą ligi w meczach, które trzeba wygrywać a nie remisować. Dotąd był z tym olbrzymi problem.

Najbliższy taki mecz czeka nas z Ruchem. Jestem dobrej myśli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 17:39
moze i zagramy ale ja mówiłem ze nie jest trenerem itd a on w ciągu 3 kolejek pokazał mi jak bardzo się myliłem.
To nie KM wina ze wczoraj Bogus strzelił jak ciota.
I taktycznie też wyglądaliśmy bardzo dobrze, Uryga nie w....iał jak zawsze no i przede wszystkim zmiany

Kazek to chyba taki trener przyjaciel, a ja takich po prostu, z zycia wzięte, nie lubie. Jak grałem preferowałem inny typ trenera, dlatego po złych wynikach i słabej grze w meczu z Zabrzem (notabene najgorsze w lidze póki co) miałem podstawy bo zacząć Kazka bluzgać A tu sie okazało ze jednak nie taki on głupi, ba, nawet mądry co pokazały np. głowki Donalda

wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.08.2015, 17:41
Po tych trzech dobrych meczach też ciekaw jestem jak spiszemy się z nudnym Ruchem i mocną kadrowo, ale grającą bez polotu i bardzo siermiężnie Lechią.

Po tym pierwszym meczu nie spodziewam się fajerwerków, bo spodziewam się za to, że zobaczę w nim przynajmniej 3-4 młodzieżowców. Chłopaki muszą dostać szansę pokazania się. Fornalik pewnie też wystawi paru młodszych graczy, a starsi grają dziś, więc mają 1 dzień mniej na odpoczynek niż my.

Po drugim meczu, liczę, że Lechia przyjedzie pograć w taką piłkę, do jakiej predestynuje ich ich kadra, a nie schowają się za podwójną gardą i będą liczyć na kontry. Atmosfera u nich jest fatalna, kto wie, czy piłkarze nie grają już na zwolnienie Brzęczka. Na boisku nie może być przyjaźni i trzeba każdą słabość rywala wykorzystać.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 10.08.2015 o godz. 17:48.
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2015, 18:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie szacunek.
Ogólnie szacuneczek szprotson że potrafisz się przyznać. Niewielu płaczków ma na tyle jaj

krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.08.2015, 18:42
Cytat:
I taktycznie też wyglądaliśmy bardzo dobrze, Uryga nie w....iał jak zawsze no i przede wszystkim zmiany
Uryga potrafi grać solidnie-warunek jest taki, że musi mieć obok siebie dobrego zawodnika, a teraz takiego ma. Wymiana Mąki za Dudke to mistrzostwo wszechświata
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.08.2015, 20:10
Z oceną pracy Moskala poczekajmy do zakończenia rundy, gdzie poza meczami z mocnymi rywalami, w których piłkarze spinają poślady i wypruwają flaki, będą spotkania z drwalami - jak to bywało z wynikami w takich potyczkach w przeszłości, wszyscy wiemy. Tutaj kluczowa będzie rola trenera, żeby do takich meczów podchodzili jak do spotkania z Lechem czy Legią, czyli na maksa.

Bardzo bym chciał, aby Moskalowi się wszystko ułożyło. Ze stawianiem mu pomników jeszcze bym się wstrzymał, przyjdzie seria słabych spotkań i obserwatorzy-chorągiewki zaczną go mieszać z błotem.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.08.2015, 15:24
Kurdę, chyba powinniśmy zapłacić Lechowi za to że przygarnął Dudkę.
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2015, 20:18
Wywiad z Kaziem
http://na-babski-rozum.przegladsport...zyc-skarpetke/
dynek.pl
Senior Member

Stary 13.08.2015, 20:46
Myslalem, ze Moskal jest inny, Że jest taki trenerem jak był piłkarzem, że każdy mecz jest ważny, że nigdy nie odpuszcza. Wystawienie bloku obronnego Buchalik-Kujawa i Czekaj to sabotaż.
Ode mnie karny kutas za takie coś i całe dobre wrażenie po pierwszych czterech kolejkach prysło.
Skoro oszczędzamy naszą podstawową "11" i rezygnujemy z najkrótszej drogi do pucharów to liczę, że gramy o mistrzostwo.
Puchar jest na5z!
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 13.08.2015, 20:52
trzeba dawać szanse młodym i perspektywicznym ale bożenko CZEKAJ? Kujawa - ok, chwalą go i rozumiem że on dostaje szanse ALE obok doświadczonego PORZĄDNEGO grajka a nie EMDŻEJA. Czekaj już dawno powinien reprezentować inny klub, albo wziąć się za inną profesje.
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2015, 20:56
Czekaj powinien brać się za wybór szkoły
bo w z profesjonalnego grania w pilke to on sie nie utrzyma
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2015, 20:58
To, że z Czekaja już nic nie będzie wiadomo od dawna. Mimo dużych chęci to jednak jego zdrowie mu na to nie pozwala, a w obawie przed kolejnymi kontuzjami nie gra na 100%.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.08.2015, 21:04
Co Wy chcecie wraca stara dobra Wisła Moskala. Z Legią czy Lechem zawsze mecze były ok ale decydujące są spotkania właśnie z Ruchem i innymi średniakami ligowymi z którymi Wisła sobie nie radzi.

Coś tam chłopaki potruchtały ale uważali żeby nic im się nie stało a to wystarczy by zawsze być o jedno tempo za późno.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów