|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Żale tego legionisty to miód na moje oczy.
Skończmy już o sędziowaniu, ważne że Wisła zagrała dobry mecz. Ustawienie obrony naprawdę świetne - ktoś wie ile było spalonych Legii? Cierzniak bardzo pewnie - dawno nie mieliśmy tyle spokoju w bramce. Guzmics to moim zdaniem najbardziej. niedoceniany obrońca ligi. Jovič dobrze, tylko w pierwszej połowie wypuścił kontrę Legii swoim nieudanym podaniem. No i Donald - ten gość jest niesamowity startował do każdej piłki, wygrał chyba wszystkie główki a to jak przeskoczył Brozia - palce lizać. Ten płacz że go sfaulował hehe ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Rzeźniczak:
Cytat:
http://ekstraklasa.tv/bramki/legia-w...slowaka/wrte4v |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
"Po podyktowaniu przez sędziego rzutu karnego, miałem piłkę w rękach i powiedziałem kolegom, że czuję się na siłach, by wykonać jedenastkę. Niestety nie udało mi się jej wykorzystać, ale to już historia. Uderzyłem bardzo źle i ułatwiłem zadanie bramkarzowi Legii - powiedział Boguski." Więc odpieprz się od Brożka, a swoje płacze i lamenty do Boguskiego, pomocnika/napastnika (teoretycznie to również napastnik) który nie potrafi strzelić karnego. ![]() Ja nie jestem zbytnio fanem stylu gry Boguskiego i nie widze powodów aby nim być. Ty to samo, ale Brożka. Ja widze niewykorzystany karny Rafała, który ewidentnie zepsuł. Ty widzisz to, że Brożek nie chciał uderzać. Racja jest jak dupa każdy ma swoją. I myśle, że na tym powinniśmy zakończyć naszą dyskusje. Ważny punkt zdobyty i to się liczy. Teraz terminarz teoretycznie łatwiejszy wiec ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Bidulek. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Pewnie się tego naoglądał za młodu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To co się dzieje po tym meczu pokazuje jak ktoś ma ból pewnej części ciała. Wypowiedzi piłkarzy ale też dziennikarzy dopytujących się o faul Donalda przy strzelonym golu udawadniających na siłę że drugiego karnego nie było Cóż znowu te wredne krakowiaczki nie przegrały 4:0
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Rzezniczak zrobil dla nas w meczu 2 karne i w tych sytacjach oba byly do odgwizdania,2 sedzia juz niewidzial chyba dobrze bo byl zle ustawiony ,a jako ze robi ewodenty ruch do pilki to jest ewidennty karny a byc moze i 2 zolta kartka i z boiska out.
Guzmics dzis pieknie nakrył tego Nikilica ,bo wszytskie Ryśki to dobre chłopaki ![]() Cierzniak ,klasa-wybronil sytuacje Nikolica na 2;0 i dal nam remis.Buchalik w tej sytuacjii jak zwykle nawet nie wychodzi i przegrywamy mecz. Mecz w pierwszej polowie dla nas w drugiej juz raczej wyczekiwanie Legia dostała po nosie ,juz liczono jak szybko odskoczy rywalom,tymczasem jak widzę jak oni graja ,to oni sa naprawde zwykli i przecietni.Taka Wisła Kasperczaka leje ich 5 do jajka ![]() Generalnie ta forma naprawde idzie do przodu i ta gra jest coraz lepsza.Najciezsze mecze za nami teraz juz z taka forma punkty powinny przychodzic :") jak dojdzie Sarki to te skrzydła beda nam "latać" i to dopiero bedzie zajebiscie ![]() Jakby byl jeszce ktos kto by te wszytskie wykorzystywal,to spokojnie walczymy o podium w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.08.2015 o godz. 23:02.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikolić ładnie się pokazał ze dwa razy, ale po informacjach medialnych spodziewałem się po nim więcej. A tutaj proszę, Cierzniak świetnie pokonuje go w 1 na 1, a Guzmics nie daje mu pograć. Wydaje mi się, że więcej problemu nasi stoperzy mieli z Sa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cierzniak tp bardzo dobry transfer. Chyba najlepszy tego okienka. A transfer Jovicia to majstersztyk - gość z początku wypadał tak sobie, ale teraz to jest "mega kozak". Jeśli utrzyma dyspozycję to 2-3 mln Euro za niego weźmiemy za rok-dwa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
2-3
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://weszlo.com/2015/08/09/powinny...zniczaka-na-1/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a boje sie, ze bedzie jak z Miskiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ty generalnie jesteś do niego mocno uprzedzony i każdy mecz w jego wykonaniu oceniasz przez pryzmat tego, że uważasz go za beznadziejnego piłkarza. Trochę żenujące, że ktoś kto chodzi na Wisłę dłużej może tak podchodzić do gościa, który jakby nie było jest Wiślakiem a nie tylko numerem na koszulce. Spasujmy jednak, bo szkoda zaśmiecać to forum.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.08.2015 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Chetnie spasuje tylko sprostuje kolejnny raz bo ZNOW nie zrozumiales. Gdzir napisałem ze od 6 lat kibicuje? Napisałem ze od 6 lat nie opuscilem meczu a nie ze wtedy zacząłem. To ze wczesniej nie bylem na kazdym meczu nie oznacza ze nie kibicowalem Wisle. Pierwsze mecze na Wisle zaliczylem okolo 2000 roku. I to ze nie uwazam Boguskiego za goscia ktory ma umiejętności na Wisle nie zmienia sie i mysle ze sie nie zmieni. 1 dobry mrcz na 10 slabych to dla mnie za malo. I nie chodzi o jezdzenie po gosciu ale o ocene tego jak wyglada na boisku a nie calowanie go w du*e za to ze jest Wislakiem i strzelił 2 bramki lechowi. Wislakow jest sporo w kadrach juniorskich czy w Wisle II ale to nie daje jeszcze pewnego miejsca w skladzie i pewnej oceny na plus po meczu. Dla mnie decyduje to co sie dzieje na boisku do oceny meczu. A szacunek poza sportem to inna sprawa. Jednak w meczu patrze na to co zawodnik daje druzynie, a nie czy duzo biega i chce ale nie moze/nie potrafi.
Wiec swoje przechwalki wsadz sobie i soro jest glupio odpowiadac to czlowiek inteligentny by tego nie robil. Ty to zrobiles.....
Ostatnio edytowane przez TS&ZKS : 10.08.2015 o godz. 04:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ufff....jednak wyrokowanie po meczu z Górnikiem nie było mądre.
Trzeba przyznać ze podobała mi się wczoraj Wisła. Ostania minuta było sranko, ale ogólnie wygladaliśmy na bardzo pewną i solidną drużyne. Civelaro zaskoczył mnie tym ze fantastycznie odgrywa krótkie piłki, dzięki czemu fajnie się klepie. Boguś ma drugie zycie ( ale tak jak pisałem wcześniej, na koniec od.......i taką akcje która zasłoni cały jego mecz) Ale wyglądamy pewnie i solidnie. Wyglądamy jakbysmy wiedzieli co chcemy grać! Wczoraj Legia się Nas bała, to chyba dobry znak. Najbardziej zaskoczył mnie jednak Radek Cierzniak który nei jest przywiązany do linii jak sądziłem tylko po prostu nie wychodzi zbytnio, ale chłop w końcu jest pewny. ....a. Jest pewny. Mączyński to co odpierdala w środku to palce lizać. Śmiałem się z typa bo w sumie pamiętam go z lat młodzieńczych więc jakaś łatka przylgnęła ale to co on teraz robi na placu to czapki z głów. Jakbyśmy mieli napastnika i ławkę rezerwowych to moglibyśmy się liczyć w walce o coś. Niemniej jednak, szacunek. Dobry mecz. A i trener się obronił, brakuje mu szcześcia ewidentnie tak jak Głowackiemu. Pytanie na ten sezon : Czy leci z Nami Brożek?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2015 o godz. 06:43.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A ja mam pytanie co do kometatorów na C+. W ekstraklasa.tv slysze komentarz min Mielcarskiego a na zywo ogladalem z jakims dziwnym komnatrzem. Panowie co chwila twierdzieli ze MP jest Legia za co przepraszali bo z przyzwyczajenia. Byli przynajmniej uczciwi bo nie udawali bezstronnych. Moze mi ktos powiedziec co to za komentarz byl?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
co do Brozka że nie chciał strzelać karnego :
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
5 pkt w 3 najtrudniejszych meczach to świetny wynik. Mało kto stawiał na taki wynik przed derbami. Jak pokazał czas można było pokusić się i o 9 ale cieszmy się z tego co jest
teraz już powinno być z gorki![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
I znow sedzia sie nie popisal. Nie wiem juz czy drukuja czy poprostu najnormalniej w swiecie sa slabi. 2 karne i czerwo dla legionisty jak talala a sedzie niby nie wiedzial/ zle ustawiony/ nie chcial widziec?
Z drugiej strony to chyba nie przypadek ze Polscy sedziowie nie sedziuja w najwazniejszych imprezach, najzwazniejszych meczy. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W skrócie:
Przed meczem remis brałbym w ciemno - z przebiegu meczu pozostaje lekki niedosyt, bo spokojnie mogliśmy pyknąć Legie. Nie mniej jednak widzę, że ból dupy z strony stołecznych jest, w związku z czym tym bardziej mnie cieszy ten punkt ![]() Cierzniak wybronił nam kolejny mecz - 2 świetne mecze z rzędu. Wiadomo, to dopiero 4 kolejka, ale powoli zaczynam się przyzwyczajać, że nie mamy ręcznika w bramce i nie powiem, komfortowo się z tym czuje (zaznaczam przy tym, że graliśmy już 3 ciężkie mecze w tym 2 na wyjeździe ! ) Bramka Donalda - no cóż, zdobyta z turlikającej się piłki = nieprawidłowa. Natomiast sam wyskok Donalda i strzał prawidłowe jak najbardziej. Niesamowity ma gość dosiężny. 2 karny dla nas - zdecydowanie. Nieważne, że Rzeźniczak chował ręce - umiejętnie manewrował łokciem zatrzymując piłkę - gdyby nie to piłkę dostałby Boguski, który miał przed sobą tylko bramkarza. Karny i żółta dla Rzeźniczaka. Na SB pisałem, że sędziowie ładnie kasowali spalone L. Po oglądnięciu powtórek zmieniam zdanie. Najbardziej absurdalna była sytuacja jak liniowy stał dokładnie na linii spalonego, chyba z półmetrowego i pozwala grać dalej....Tragedia jest z tymi sędziami na prawdę (Albo powinienem raczej napisać - tragedia jest z sędziami sędziującymi nasze mecze z Legią). Widzę, że kolonia warszawskich idiotów się powiększa - do Rzeźniczaka, Żyry dołączył Dominik "mieli tam farta z przodu" Furman - w sumie nazwisko adekwatne ![]() Moja generalna konstatacja jest taka - Legia jest .....owa, dostają do grania kogoś kto w miarę ogarnia założenia taktycznie, mają piłkarzy do "GRANIA" w piłkę, stosują pressing a ci już nie wiedzą co mają robić. Cieszy mnie to - niech sobie teraz w dobrym nastroju pykną Piasta, a później mam nadzieje dostaną wpi.erdol z Zorią, czego "mistrzom wszechświata i okolic" z całego serca życzę.
Ostatnio edytowane przez Krav : 10.08.2015 o godz. 08:07.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Furman to prostak i kmiot, myslałem, że kompromitacja we Francji czegoś go nauczyła.
Machał tymi łapami przy prawie każdej decyzji nie po myśli Legii. PRzygłup. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
Oj nie ładnie zapominałeś o prezesach i trenerze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak czytam wypowiedzi Berga po meczy to stwierdzam ze większego pojeba ciężko znaleźć...
Okazuje się ze zostali oszukani,pilka się toczy,sedzia zagaduje Kucharczyka a Donald wskakuje zawodnikowi na plecy... ....a jakas masakra... Czy temu przygłupowi nie ma kto przypomnieć Jarzebaka,reki Zyrki i setki spalonych...a we wczorajszym meczu co najmniej 2... Jeden spalony Nikolica sam na sam... Drugi spalony Nikolica i podanie do Kucharczyka który pokazal na jakim jest poziomie piłkarskim... Wypowiedzi Kubusia i Berga ile oni byli lepszym zespolem... No takich kurew to az ze swieczka szukac w polskiej lidze... Pojebalo się w glowach i to konkret... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdyby rzeczywiście chciał to by strzelał, natomiast jeżeli Boguski faktycznie wyskoczył przed szereg to teraz niech się tłumaczy z dennego strzału...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy tak pykną Piasta to zobaczymy. Gliwiczanie całkiem całkiem sobie radzą. Mraz (swoją drogą miał być ewentualnym następcą Sadloka) i Nespor dobrze sobie radzą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal:
Cytat:
Zazwyczaj do karnych deleguje się piłkarzy, którzy wydają się najlepsi technicznie, więc osobiście spodziewałem się właśnie Crivellaro lub Mączyńskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|