|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ja bym nie przesadzal ze brak tego milosnika blichtru warszawskiego to jakis problem - Bury ogarnie - a tego ....( niestety na tym forum nie mozna doslownie napisac co sie sadzi i mysli o swoich zawodnikach ...al sugeruje cos do mycia podlogi ) nie zaluje i mam nadzieje ze za to co zrobil pogra pare latek na pastwiskach III ligowych ...co do wyniku to jednak wszystkie pieniadze stawiam na LetFotballWin-ow , maja rozmach , a nawet jesli im go zabraknie to ten idiota z gwizdkiem chyba gwarantuje na kolejna bramke dla podtrzymania tradycji od 3 lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wracając do Urygi, nikt by go nie krytykował, jakby nie stosował starego tricku pt. piłka parzy i choć trochę potrafił rozegrać od tyłu zamiast grać na alibi i panikować naciskany. Brakuje mu spokoju, przeglądu pola i dokładności niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
mysle ze Kazek zagra zachowawczo na 2 def pom , chcialbym w tej roli widziec Maczynskiego i Cywke ...bo skrzydlo dla Cywki to jak lewa obrona dla IQ77
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Uryga , ja sie wogole zastanwiawm sie co tak słaby zawodnik robi u nas w dalszym ciagu,niewiem dlaczego i z jakiej parafii od gra w pierwszym skladzie,.......ciagle sie nad tym zastanwiam co Moskal w nim widzi bo ja nic. Z AMiką mial chyba z 5 strat takich ktrore mogly kosztowac nas strate bramki,dlatego mysle ze na razie jego miejsce w Wisle to lawka rezerwowych. Co do meczu to na L zawsze bylo ciezko nawet z Zurwskim i Kosowskim ,Kasprczakiem i innymi. jak nie damy sobie strzelic bramki w pierwtchych 30 minutach to moze jakis remis,choc Legia ma jakies takie dziwne szczescie do zdobywania goli w koncowkach meczów. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
W meczu z Albańczykami krawaciarze sprawiali wrażenie delikatnie mówiąc ociężałych. To, że dostali w pałę z Lechem to nie żaden przypadek. Jak co roku są obrośnięci w piórka i wydaje im się, że Real to dla nich pryszcz. W lidze grali dotąd z ogórkami i gdyby nie jeden gość wyniki mogłyby być różne. Dlatego nie ma się co zastanawiać tylko wyjść z poczuciem własnej wartości i nie dać się stłamsić. Bo pewnie będą kopać licząc na ślepotę sędziego. Moim zdaniem trzeba ich poklepać niech pobiegają to im rura zmięknie. Oby Brożek przestał kombinować to wygramy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mecz będzie ciężki. Stawiam na remis lub nieznaczną wygraną jednej z drużyn. Raz że to mecz z kategorii "Derby Polski" ( co mnie śmieszy ale tak to często się nazywa przy meczach Legia/Wisła/Lech. Dwa że cholera wie jaki skład wybierze jeden i drugi trener
Co do ociężałości Legii to jest to normalne. Chcieli wygrać najmniejszym nakładem sił. Byliby skrajnymi debilami grając na maxa przy pierwszym wyniku 0:3. Jedna i druga drużyna ma problemy. Mniejsze lub większe ale jednak. Z jednej strony niezbyt ogarnięta mimo wszystko obrona która niby nie traci wielu bramek ale nadal musi się zgrywać i jeśli chodzi o wzrost to środek wygląda jak przedszkole. Z drugiej strony jest zespół który ma napastnika ale ten napastnik bardziej rozgrywa i dogrywa niż strzela. Na szczęście Wisły jest Boguski który już Legii strzelał i w tym sezonie wygląda jak za swoich najlepszych lat. Jak sędzia nie od.......i kaszanki to powinien być ciekawy mecz. Może wreszcie pierwszy raz od niepamiętnych czasów facet z gwizdkiem i dwóch facetów z chorągiewkami nie stworzą pierwszoplanowych ról ![]() PS: Ktokolwiek wygra/przegra i tak to tylko 1,5 pkt... Komuś chyba tych punktów brakowało na koniec ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Odbiegajac od tematu. Odniose sie do meczu rezerw Wisły. Czyzby Mateusz Zajac zmienił pozycje?, ponieważ dzisiaj grał w polu!!! wdg wislaportal.pl, a Damian Buras co dziwne nadal jest naszym zawodnikiem. Wielu ludzi mówiło, że odchodzi stąd moje zdziwienie...Z cweLka conajmniej punkt musi byc, dosc tych przekretow i ich zwyciestw!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jest poprostu dwoch Zajacow jeden gra na bramce drugi na prawej obronie. Jesli chodzi o mecz z legla to licze bardzo na Maczynskiego i Crivellaro od nich bedzie zalezalo bardzo duzo.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
![]() Co do Burasa to pisał pare dni temu Delimat, ze nie znalazł klubu i zostaje pol roku na amatorskim kontrakcie ![]() https://twitter.com/a_delimat/status/629290465360277504 Powód: link
Ostatnio edytowane przez letischoo : 08.08.2015 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Obawiam się że bez defensywnego pomocnika typu Sobol czy Wilk potracimy mnóstwo punktów w tym sezonie. I jutro też...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
To już nie mógł się zapytać? Taki to dla Ciebie problem?
Sobol jest zawodnikiem nie do zastąpienia. Ale tak szczerze mówiąc to mimo ogólnego hejtu Uryga nieźle wywiązuje się ze swoich zadań. On jest od czyszczenia, nie od błyszczenia zagraniami technicznymi itp. Zdarzają mu się błędy, ale bez przesady. Po prostu ma już przypiętą łatke tego słabego i zawsze już mu to będzie ciążyło. A co do jutra to 7egła jest w naszym zasięgu jak najbardziej i każdy wynik jest możliwy. Od porażki przez remis po zwycięstwo. Osobiście licze na to ostatnie Mam nadzieje, że Paweł się przełamie i walnie piękną brameczke. Do tego DG77 na skrzydle poszaleje i stawiam wynik na naszą korzyść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę nasze ostatnie mecze z Legią "Polskim Realem Madryt co ligę wciąga nosem" Warszawa to proponuję przypiąć do tego tematu taką oto ankietę.
Jak Legia strzeli kluczową dla spotkania bramkę: -po ewidentnym spalonym -po minimalnym spalonym -po strzale ręką -po przyjęciu ręką -po dośrodkowaniu zza lini końcowej -po karnym z kapelusza -po wolnym z kapelusza -po rykoszecie od sędziego -po faulu na obrońcy -po faulu na bramkarzu -w dziewiątej z trzech doliczonych do czasu gry minut -w inny nieprzepisowy sposób -Legia wszystkie bramki zdobędzie prawidłowo
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 08.08.2015 o godz. 18:34.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem po co w ankiecie ta ostatnia opcja?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jakby arbiter tu wszedł i też chciał zagłosować
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobry i jeden punkt na Ł3, byle zdobywać 3 punkty w Gliwicach, Chorzowie, Bielsku itp.
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 09.08.2015 o godz. 19:00.
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mecz bez fajerwerków ale patrząc na ost mecze legii to nie zniszczyli nas
a tak serio to chyba mozemy optymistycznie patrzec w przyszłość chociaż ciekawi mnie jak wypadniemy na tle tych teoretycznie słabszych rywali![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Legia grała dzisiaj tradycyjnie z solidną pomocą "sędziego" liniowego, niestety się nie udało... Może trzeba reaktywować "sędziów" zabramkowych?
1 ![]() 2 ![]() 3. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Na gorąco.
Bardzo dobry mecz Cierzniaka (moim zdaniem, mimo puszczonej bramki, lepszy mecz niż z Lechem) i całego bloku obronnego, w szczególności Jovicia. Gość złapał wiatr w żagle i z meczu na mecz wygląda coraz lepiej. Nie obyło by się bez oczywistego przekrętu - szuja z Legii niby trzyma ręce za plecami, a w ostatniej chwili wysuwa łokieć zza pleców do połowy, żeby wybić nim piłkę - a sędzia nie gwiżdże wapna. Było to jakoś niedługo po przestrzelonym karnym dla nas. Bardzo mi się podobała nasza gra, byliśmy lepsi od Legii - takie moje zdanie. Warszafka nie pokazała totalnie nic, poza jedną okazją Kucharczyka - cała reszta gry opierała się na dzidach i aferach. Bramka nie obciąża naszego bramkarza, Cierzniak musiałby być spóźniony do interwencji oryginalnego strzału, żeby to wyciągnąć. Jeszcze w ostatniej chwili chamsko zeszczurowała. Jak bardzo cenię Bogusia, tak wystawianie jego czy Pawła Brożka do karnych to proszenie się o kłopoty. Jak tylko podchodził wiedziałem, że tego nie strzeli. Za słaba psycha, powinien to walić ktoś pewny, Guerrier, Mączyński, Bury ktokolwiek byle nie Rafał. Na minus nie wymienię nikogo - nie było u nas piłkarza, który by mnie jakoś przesadnie irytował. Potm moim zdaniem Kuciak. W dalszej kolejności Jović, Donald i Cierzniak. Powód: zmienione tak, żeby dokładniej opisać sytuację w której nas przekręcono:)
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.08.2015 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Sytuacja 1 i 3 ewidentne spalone, ślepota sędziego poraża (nie chciał widzieć?). Natomiast druga trudna do oceny, po screen jest zrobiony chwilę po podaniu i mimo wszystko mogło go nie być.
Niestety wyszła chimeryczność Boguskiego, zagra jeden świetny mecz a potem kilka słabych. Widać było, że nie jest zbyt pewny i niestety strzelił w najgorszy możliwy sposób. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak my jesteśmy w kryzysie i zgrywamy nowy skład a Legia ma zniszczyć ( po raz kolejny ))) tą ligę to ja zaczynam się obawiać, że na końcu sezonu znów odwalimy szopkę i olejemy ostatnie kolejki. No chyba, że nastąpiła zmiana planów i jednak chcemy tych pucharów.
Wynik sprawiedliwy, głównie za sprawą parodystów z Legii. Sędzia im ze trzy okazje wykłada a tu dupa. Rzeźniczak powinien wylecieć bo owszem w drugiej sytuacji z ręką miał ją przy ciele ale tak się wychylił, że miał szczęście i mu nic w kręgosłupie nie .......nęło. Cierzniak potwierdził, że jednak potrafi bronić. Może nie wyciągał czegoś specjalnego ale jakoś kolejny raz dziwnie się czułem nie srając po gaciach przy byle jakim dośrodkowaniu w nasze pole karne. Fajny ten początek ligi - dwa teoretycznie najtrudniejsze mecze za nami i 4 punkty. Oby tylko ze słabszymi grali tak samo. PS O karnego do Boguskiego mam najmniejsze pretensje - kto do ....y nędzy go do niego wyznaczył? Inna sprawa, że skąd wiemy co by było gdybyśmy go jednak strzelili? Tak miało być )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 09.08.2015 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cierzniak zdecydowanie na plus widać progres w stosunku do początku sezonu. Bardziej dynamiczne wyjścia do przod,kilka razy uratowały sytuacje. Widać większe zgranie z obrona. Jedynie to co wkurza to zbyt wolne wyjścia do kontry. Widac było kilkukrotnie zirytowanie naszego bramkarza przy wprowadzaniu piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
A jak dla mnie Jovic daje teraz dużo z przodu ale w obronie strasznieee nerwowo i ile razy jest jeden na jeden przeciw joviciowi to ngi mi się uginają. Niestety ale gral slabo z przodu to dobrze z tylu. Teraz na odwrot. Czas polaczyc te 2 funkcje, ale do tego daleko :/
Szkoda tej bramki bo wziela się tak naprawdę z du*y. No ale dobry i remis. Co do karnego to Guerrier lepiej nie. Złota zasada żeby karnego nie bił lewonożny. A u nas srbrna to żeby nie Boguski Karnego wolalbym gdyby bił dziś Brozek na przełamanie i mysle ze by dal rade. Ale kto wie co by było. Może zapytajmy Drozda on wie co by było |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Liczyłem na to że to Brożek będzie strzelał. Widać sam musi się bardzo słabo źle czuć skoro nie podszedł do karnego. Boguski... No cóż. Nie obwiniajmy go za ten remis bo gdyby strzelił bramkę pewnie mecz potoczylby się inaczej i sytuacjii Guerriera nie musiało by być. Remis dobry, byle nie tracić z dołem tabeli.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
s1mone "Nie obyło by się bez oczywistego przekrętu - pustak z Legii niby trzyma ręce za plecami i wybija piłkę łokciem w polu karnym specjalnie a sędzia nie gwiżdże."
normalnie burak płaczkowski dostaje żółtko plus karny, wylatuje a czy my strzelamy? to inna sprawa, do tego przynajmniej 3 ewidentnie na chamówe puszczone spalone, i rzuty wolne na zasadzie a może coś wpadnie bo z gry nie idzie, remis w takim meczu to sukces rafkur ?kto do ....y nędzy go do niego wyznaczył?" nawet mucha na tłiterze pyta ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.08.2015 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem akurat bramkę od sędziego to my dostaliśmy. Piłka przed kopnięciem Mąki się toczyła, a był wolny.
Wg mnie przy drugiej sytuacji ze spalonym sędzia miał rację. Jeżeli adresat podania jest na własnej połowie (wg mnie na 90% tak było), nie może być mowy o spalonym. Pozostałe dwie sytuacje to błąd liniowego. Brakło mi jeszcze kartki dla Guilherme za pyskowanie. Lepiej to wyglądało w pierwszej połowie, w drugiej Moskal kazał się im cofnąć i wyczekiwać na kontry. Całkiem dobry pomysł, bo idąc z L na wymianę ciosów, mogłoby się skończyć różnie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|