The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2015, 20:23
Humorystycznie (choć i tak Stefanom poleci piana z ust)

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2015, 21:50
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Humorystycznie (choć i tak Stefanom poleci piana z ust)
Humor właściwy POwskim lizodupom... Każdy pretekst dobry żeby pośmiać się z Kaczyńskiego nawet tego śp.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2015, 23:23
Cytat:
Ale ja nikomu nie bronię przynosić krzyża tam, gdzie chce. Po prostu uważam, że to jest głupie lub że to może zakrawać o profanację. Ot, po prostu uważam, że Kościół "narodowy" Toruński, jak i Kościół "T. Powszechny" Łagiewnicki stanowią wypatrzenie religii chrześcijańskiej. Natomiast podoba mi się religijność P. Dudy i bardzo cieszę się, że osoba w taki sposób wierząca jest prezydentem naszego kraju.
I bardzo dobrze. Każdy ma prawo myśleć o wszystkim i interpretować na swój sposób. Tylko jak ktoś zaczyna robić z igły widły to niech się lepiej schowa.

Cytat:
BTW - wracając jeszcze do zasad wiary: jedną z definicji grzechu jest wszystko to, co sprzeciwia się miłości, gdzie tym cięższy grzech, gdzie większa złość, nienawiść względem Boga i człowieka. Można kogoś upominać, ale nie można w taki sposób obrażać. Jasne, czasami nie jest łatwo, emocje itd., więc jak emocje opadną, można żałować za to, co się zrobiło. Twoje zachowanie to było autowykluczenie z Kościoła, no chyba, że rzeczywiście żałujesz za to żałujesz. Możesz się z tego śmiać, ale to będzie tylko świadczyć o tym, że nie rozumiesz swojej wiary albo traktujesz ją powierzchownie (patrz 8 błogosławieństw, 7 grzechów głównych itp.). W wierze chrześcijańskiej nie chodzi o to, by bronić swojej pozycji w świecie. Nie bez powodu święci to Ci, którzy cierpliwie znosili poniżenie.
Ze mnie taki chrześcijanin jak z koziej dupy trąbka ale w Boga wierzę i chcę żeby Polska stała na wartościach katolickich. Wolę widzieć wszędzie krzyże niż pedałów, Grodzkie, muzułmanów, morderców dzieci itp Mi po prostu odpowiada świat zlożony z wartości chześcijańskich.
Wykluczyłem się z Kościoła bo niezbyt ładnie zwróciłem się do człowieka? No nie wiem, takie zachowanie chyba się nazywa grzechem ale w żadnym wypadku nie jest powodem do wykluczania ze wspólnoty. Także nie fantazjuj. Z tego co mi wiadomo chrześcijanin zakazu grzeszenia nie ma więc dopóki się nie popełnia "wykroczeń", które rzeczywiście grożą wykluczeniem ze wspólnoty Kościoła to nie jest niczym patologicznym popełnianie grzechów.
Cytat:
W wierze chrześcijańskiej nie chodzi o to, by bronić swojej pozycji w świecie. Nie bez powodu święci to Ci, którzy cierpliwie znosili poniżenie.
To jest Twoja interpretacja. Ja mogę napisać, że ten kto nie broni wartości ma dzisiaj łeb ucinany i co? Czasami trzeba się postawić bo inaczej wiara zostałaby całkowicie wypleniona, zmarginalizowana.
Były różne czasy w dziejach świata i za religię toczono wojny, ludzie się zabijali a Ty robisz wielkie halo bo do kogoś się niekulturalnie zwróciłem. Świat nie zawsze jest taki łatwy do interpretacji, czasami trzeba wyrwać chwasta i nie jest to jednoznaczne z wykluczaniem się z jakiejś wspólnoty ani kategorycznym łamaniem praw.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2015, 10:21
I o czym ma świadczyć ten film, który wkleiłeś przy okazji dyskusji o krzyżu i jego miejscu w przestrzeni publicznej? Czyżbyś próbował sugerować, że obrona własnych przekonań prowadzi do terroryzmu? Jeżeli nie, to tak ci właśnie wyszło.

Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce.

Wywody religijne nijak się tu mają do sedna sprawy. A jest nim kwestia czy tragedię w smoleńsku upamiętniać i szukać jej sensu, czy starać się wymazać ją z pamięci jako pechowe zdarzenie.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2015, 10:40
Tak w temacie kościelnym a zarazem państwowym. Nie uważacie, że to za dużo?

Cytat:
Gigantyczne zarobki polskich duchownych. Okazuje się, że były biskup polowy Wojska Polskiego Leszek Sławoj Głódź dostaje co miesiąc ok. 10 tys. zł emerytury, a gdy odchodził z wojska na pożegnanie otrzymał... 250 tys. zł odprawy!
Zarobki duchownych pod lupę wzięła "Gazeta Wyborcza". Chodzi przede wszystkim o księży, którzy pracują w wojsku. W Ordynariacie Polowym WP służy 113 duchownych katolickich. Wikary parafii wojskowej zarabia od 3 do 5 tys. zł, a proboszcz już od 5 do 7 tys. W Biurze Ochrony Rzadu kapelan zarabia 5671 zł. Co roku wynagrodzenia dla księży nauczycieli pochłaniają z naszych podatków 1,5 mld zł.
Ale na największe apanaże moga liczyć duchowni ze stopniem generała. Z tytułu emerytury mundurowej Leszek Sławoj Głódź jako były biskup polowy WP otrzymuje 10 tys. zł miesięcznie, a kiedy odchodził ze służby, otrzymał ok. 250 tys. zł odprawy. Duchowny mieszka w wielkiej posiadłości w Gdańsku, gdzie założył sobie nawet hodowlę danieli.
za SE.

Dodatkowo

jedynką na liście NowoczesnejPL w Krakowie będzie Jerzy Meysztowicz, niegdyś w radzie TS Wisła. Niestety na tym kończą się jego plusy w życiorysie, działał w Unii Demokratycznej, Unii Wolności, PO. Uświadamiajcie znajomych, że to nie żadna siła a banda przebierańców.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.08.2015 o godz. 10:52.
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2015, 10:57
Hehehe może lizodupie powiesz ile dostają emerytury PRLowscy dygnitarze. Co SE nie śledzi? Czy może ciebie interesuje tylko jak przyp...ć się do kościoła albo i samego drewnianego krzyża.

Załapałeś się na etat propagandzisty ? Co wrzutka to bardziej kretyńska. Zaczęło się od wyłudzenia rachunku za taksówkę, przez apele o redukcję budżetu nowego prezydenta, dworowanie sobie ze zmarłych, aż po zaglądanie komuś do kieszeni. Majstersztyk powskiego lizodupa.

Natomiast 1600 za obiadek u sowy, czy wożenie mebli za rządem po całej Polsce czy latanie za Kopacz pustego samolotu to nie są poważne problemy, kabaret....
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2015, 11:06
Przekażcie schizofrenikowi, że mam go na liście ignorowanych i nie widzę jego wypowiedzi, więc nie musi się silić na pianę z ust. Zapewne nie rozumie, że to wrzutka na rząd PO-PSL ^
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2015, 11:22
Mam w głębokim poważaniu czy się zreflektujesz czy dalej będziesz się ośmieszał. Nie da się jednak pozostawić tych bzdur bez komentarza.
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.08.2015, 12:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
...
Wg mnie zarobki kleru są niemoralne. Też nazwiesz mnie propagandzistą i lizodupem? Swoje zdanie odnośnie emerytur dla komuchów czy obiadków POwców mam - nie będę jednak przymykał oka na kamyczki w swoim ogródku, bo inni robią więcej złego.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.08.2015 o godz. 12:19.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.08.2015, 14:12
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie patrzeć, taki ksiądz jest znacznie gorszy dla wiary od najgorszego lewaka, bo jak człowiek widzi wypaczenia lewicy, to myśli sobie - cholera, nie ma to jak stary dobry konserwatyzm - ludzie upadli na głowę. A jak widzi bogatego księdza, który twierdzi, że bogatemu trudno jest wejść do królestwa Bożego, co sobie myśli?Taki ksiądz to nic innego, jak fabryka palikotów.
Tu się zgodze . Z tychże powodów poparłem Palikota. Kler oplywa w dostatki , nie placi VAT'u , zależy mu tylko na władzy , miesza się do polityki, ukrywa w swoich szeregach pedofilów. Komisja Majątkowa to największy przekręt niepodległej Polski .
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 09.08.2015 o godz. 16:07.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2015, 14:28
http://www.cda.pl/video/249647be
Anty PO-PiS!!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2015, 14:41
Tak w temacie kościelnym a zarazem państwowym. Nie uważacie, że to za dużo?
To są zarobki tych osób jako żołnierzy wynikające z tabeli żołdu wg stopnia, a nie zarobki tych osób jako duchownych.
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 09.08.2015, 14:54
Drozd "Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce."

zaczyna się propaganda , manipulacje , a sprawa jest jak mawiał bulu "arcyboleśnie " prosta, co tu więcej dodac oprócz tego co napisałeś , lewactwo i inne g.a i tak nie zrozumieją , a zarobki "kleru" to majstersztyk , ile trzeba złej woli żeby nie zestawić tego z zarobkami w wojsku, niech jeden z drugim pojedzie na zachód czy północ Polski tam gdzie króluje lewactwo i urbanoplatfusiarnia, sprawdzi zarobki i poda do wiadomości publicznej , z tego wszystkiego przeraża że "prawicowcy" lajtowo do tego szkalowania podchodzą i jeszcze przyklepują ,nie dziwie sie wynalazkom paliotowym jak niejaki as czy pozostałemu lewactwu na tym forum , ale prawicowcy ? brawo
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.08.2015, 14:58
A czemu się dziwisz? Znam księży w swojej okolicy opływających w luksusy, którzy z naukami kościoła nic wspólnego nie mają. Oczywiście, znam też księży, którzy pieniądze przeznaczają na pomoc dzieciakom, ubogim. Nie znaczy to jednak, że przymknę oko na tych pierwszych.

Ps. Jasne, że przytoczony przykład odnosi się do wojskowych - nie zmienia to jednak całego obrazu kleru w Polsce.
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2015, 15:14
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie zarobki kleru są niemoralne. Też nazwiesz mnie propagandzistą i lizodupem? Swoje zdanie odnośnie emerytur dla komuchów czy obiadków POwców mam - nie będę jednak przymykał oka na kamyczki w swoim ogródku, bo inni robią więcej złego.
Co to znaczy niemoralne? A Premie dla urzędasów po 50 000 kiedy nie ma na leczenie dzieci są moralne? Lizodup przez pięć lat nie omylił się żeby wrzucać przykłady złodziejstwa rządzącej bandy. Teraz ma oczekiwania zanim jeszcze władza się zmieniła. Zarobki kleru to pryszcz przy przekrętach, które drenują państwową kasę od lat. Nie jest problemem nieprzymykanie oczu na kamyczki, problemem jest ślepota wieloletnia uniemożliwiająca dostrzeżenie gigantycznych głazów w POwskim hasioku. Gdyby lizodup piętnował władzę z tą samą dokładnością przez ostatnie pięć lat, nikt by się nie czepiał gdyby robił to samo po zmianie władzy. Niestety chłop się wyraźnie uaktywnił ostatnio więc nie dziw się że sprawia wrażenie zaciężnego klakiera szukającego pretekstu żeby przyczepić się do tych którzy na kształt państwa nie mają wpływu od dwóch kadencji.

Kler zarabia tyle co dwudziestoletni, doradcy w ministerstwach, po kilku, kilkunastu w każdym. Ja tam wolę dać księdzu niż słupowi...

A czemu się dziwisz? Znam księży w swojej okolicy opływających w luksusy, którzy z naukami kościoła nic wspólnego nie mają. Oczywiście, znam też księży, którzy pieniądze przeznaczają na pomoc dzieciakom, ubogim. Nie znaczy to jednak, że przymknę oko na tych pierwszych.

Ps. Jasne, że przytoczony przykład odnosi się do wojskowych - nie zmienia to jednak całego obrazu kleru w Polsce.

To znaczy jaki jest ten obraz kleru? Złodzieje czy pomagają dzieciakom? Dlaczego wolisz się przypieprzyć niż pochwalić? Jesteś pewny, że złodziei jest więcej niż pomagających dzieciakom? Porównaj to do innych grup społecznych np. lekarzy, polityków, prawników, urzędników... Uważasz, że kler jest najgorszy? Bo ja jestem pewien że nie. Natomiast do kleru łatwo się przypieprzać bo zawsze jest wsparcie lewactwa...

raindog napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, masz problem. Syndrom oblężonej twierdzy. Film wrzucony, jako niezwiązany z tematem.
W poście dotyczącym tematu krzyża wrzucasz film o terrorystach i tłumaczysz, że jest on niezwiązany z tematem ? Nie bądź śmieszny...

Lewactwo zazdrości księżom a w tej kwestii cisza i przyzwolenie...

Cytat:
Kwotę 450 tys. zł odszkodowania zgodnie z wyrokiem sądu I instancji otrzyma Dieter Lorenc, który wystąpił przeciwko Skarbowi Państwa - Wojewodzie Warmińsko - Mazurskiemu. W pozwie za gospodarstwo w Warkałach koło Szczytna domagał się 180 tys. zł, jednak po opinii biegłego, który wyżej wycenił wartość nieruchomości i rozszerzeniu powództwa, sąd okręgowy w Olsztynie zasądził kwotę 450 tys. zł. Od wyroku odwołał się Skarb Państwa. Apelacja w Sądu Apelacyjnego w Białymstoku będzie rozpoznana 21 sierpnia.
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1876674.html

Gdzie jest lizodup tutaj straty budżetu nie bolą tak bardzo? Co to za biegły taki hojny, co to za sąd? I Ty panie serek ubolewasz nad obrazem kleru? Ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.08.2015 o godz. 15:54.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2015, 16:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To są zarobki tych osób jako żołnierzy wynikające z tabeli żołdu wg stopnia, a nie zarobki tych osób jako duchownych.
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu.
Wiem, nigdzie nie pisałem, że jest inaczej.
Pytam tylko czy nie sądzicie, że to za dużo? Nie sądzisz, że to za dużo dla duchownego w armii na emeryturze? Stać nas na takie wydatki? Moim zdaniem są niemoralne. Bardziej niemoralne są wydatki na emerytury starych ub-eków ale z tym żaden rząd nie zrobił nic przez ostatnie 26 lat, zresztą tylko u nas nie było dekomunizacji. Kolejne pole do popisu przed nowym rządem, obecny nie podołał i podołać nie zamierzał.
Wysokie emerytury dla oficerów są oczywiście słuszne ale to inny kaliber i zupełnie inna droga do emerytury.
I tu dodam, że mam znajomych w wojsku zawodowym. Każdy mi mówi, że księża w armii budzą w nich głównie niesmak. Oni harują latami za awansem, po 10 latach z podporucznika do kapitana, podoficerowie ledwo do kaprala w parę lat dociągają a przychodzi ksiądz i prezydent robi go z podporucznika generałem z pominięciem pozostałych stopni. To nie poprawia morale wojska.

btw. nie wiem jakim trzeba być imbecylem, żeby to zrozumieć jako atak na PiS ale na obsesję maniakalna ciężko cokolwiek poradzić.

Serek - też jesteś lizodupem i propagandzistą czy schizofrenik nie jest konsekwentny?
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.08.2015 o godz. 16:21.
kerim1906
Banita

Stary 09.08.2015, 16:43

o tym przecież napisałem , łatwo szermuje się hasłami o zarobkach kleru, trzeba rozgraniczyć hierarchię i resztę , wielu by się zdziwiło , chodzi mi o to że warto dać odpór lewackim sloganom, nie zgadzać się na uogólnianie, tyle i aż tyle
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 11:13
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
chodzi mi o to że warto dać odpór lewackim sloganom, nie zgadzać się na uogólnianie, tyle i aż tyle
O tak w temacie lewackich sloganów dzisiaj mi się przypomniało

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2015, 11:32
Uwaga, przybył nowy antysystemowiec:
http://legia.net/new_galeria/15legia...ig/wisla17.jpg
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2015, 12:13
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, przybył nowy antysystemowiec:
http://legia.net/new_galeria/15legia...ig/wisla17.jpg
bez obaw, po 25.10.15 będą chodzić w koszulkach z napisem "Smoleńsk rozliczymy , winnych ujawnimy"

IncognitoTSW porównanie z d..y wzięte , wyznawca korwina czy innej kanapy wkleił bzdeta a Ty powielasz , powtórzę za Sadurską chociaż mi daleko do niej , TAK w tym kraju to co proponuje Wilk to absurd,odpowiedz sobie dlaczego sam , nic chce mi się strzępić języka po próżnicy
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 10.08.2015 o godz. 12:17.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 13:03
Oczywiście dlatego, że ludzie są głupi i potrzebują opiekuna, który będzie wydawał cudze pieniądze na cudze potrzeby.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.08.2015, 13:08
Oczywiście można z Sadurskiej robić idiotkę, tylko problem polega na tym, że ...

ma rację!

Chociaż nie potrafiła tego logicznie wytłumaczyć (przynajmniej na załączonym fragmencie filmiku).

Nie chodzi o to, że sytuacja, w której każdy wydaje swoje pieniądze na co chce jest niesprawiedliwa. Przeciwnie! Jest tak sprawiedliwa, że aż trudno sobie wyobrazić coś bardziej sprawiedliwego. Problem w tym, że jest nierealna.

Dlaczego?

Ponieważ większość ludzi jest skrajnie nieodpowiedzialna i nie posiada dostatecznej świadomości ekonomicznej, żeby to mogło się sprawdzić. Ludzie mając więcej pieniędzy nie zaczną nagle oszczędzać (Jeśli Twój sąsiad dostanie 100 zł podwyżki, to zaczyna więcej oszczędzać, czy więcej wydawać?). Koniec końców, Ci ludzie po osiągnięciu wieku emerytalnego i tak dostaną pieniądze z budżetu państwa w formie różnorakich zasiłków. Tak, zasiłków, bo trudno komuś w wieku 70-80 lat dać "wędkę" zamiast "rybki".
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 13:23
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ większość ludzi jest skrajnie nieodpowiedzialna i nie posiada dostatecznej świadomości ekonomicznej, żeby to mogło się sprawdzić. Ludzie mając więcej pieniędzy nie zaczną nagle oszczędzać (Jeśli Twój sąsiad dostanie 100 zł podwyżki, to zaczyna więcej oszczędzać, czy więcej wydawać?). Koniec końców, Ci ludzie po osiągnięciu wieku emerytalnego i tak dostaną pieniądze z budżetu państwa w formie różnorakich zasiłków. Tak, zasiłków, bo trudno komuś w wieku 70-80 lat dać "wędkę" zamiast "rybki".
Czyli według Ciebie mniejszość ma cierpieć z powodu tego, że większość jest głupia?
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2015, 13:25
Oczywiście dlatego, że ludzie są głupi i potrzebują opiekuna, który będzie wydawał cudze pieniądze na cudze potrzeby.
może nie głupi , ale wychowała ich komuna która dawała pracę i emeryturę , wikt i opierunek, jabłka i cebulę na zimę , mikołaja i kolonie dla dzieci , wczasy pod gruszą , i Ty wymagasz żeby dzisiaj składali na emeryturę? może po długotrwałej edukacji za 2,3 pokolenia?
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.08.2015, 13:26
IncognitoTSW napisał(a):
Czyli według Ciebie mniejszość ma cierpieć z powodu tego, że większość jest głupia?
Nie chcę Cię martwić, ale ... tak wygląda życie. I nie tyle "ma", co "będzie".
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 14:04
może nie głupi , ale wychowała ich komuna która dawała pracę i emeryturę , wikt i opierunek, jabłka i cebulę na zimę , mikołaja i kolonie dla dzieci , wczasy pod gruszą , i Ty wymagasz żeby dzisiaj składali na emeryturę? może po długotrwałej edukacji za 2,3 pokolenia?
Toż właśnie o to chodzi, że wszelkie zmiany o których decydujemy powinny być nie dla nas, nie dla naszych rodziców i rodzeństwa tylko dla naszych dzieci i tych co dopiero będą wchodzić na rynek pracy.
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2015, 14:25
czyli się zgadzamy , pytanie kto to zrobi i w jaki sposób "wyedukuje" społeczeństwo ?
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2015, 15:12
Obecnego pokolenia postsocjalizmu nie da się wyedukować. Vide Szumi i ustawa znosząca ubóstwo. Uczyć młodzież i stwarzać im warunki do samorealizacji.
Anty PO-PiS!!!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2015, 16:07
czyli się zgadzamy , pytanie kto to zrobi i w jaki sposób "wyedukuje" społeczeństwo ?
Trzeba stopniowo oddalać "opiekuna" i pozwalać ludziom decydować o sobie. Kto to zrobi? No właśnie tu mnie boli PiS, że nie ma zamiaru tego robić.
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2015, 16:38
zmartwię Cię , tutaj też się zgadzamy, PIS tego nie zrobi, i raczej nikt w przewidywalnej przyszłości , czyli wracamy do punku wyjścia, chyba że masz jakieś "pomysły"? ale racjonalne, nie życzeniowe

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów