|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Humorystycznie (choć i tak Stefanom poleci piana z ust)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Humor właściwy POwskim lizodupom... Każdy pretekst dobry żeby pośmiać się z Kaczyńskiego nawet tego śp.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I o czym ma świadczyć ten film, który wkleiłeś przy okazji dyskusji o krzyżu i jego miejscu w przestrzeni publicznej? Czyżbyś próbował sugerować, że obrona własnych przekonań prowadzi do terroryzmu? Jeżeli nie, to tak ci właśnie wyszło.
Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce. Wywody religijne nijak się tu mają do sedna sprawy. A jest nim kwestia czy tragedię w smoleńsku upamiętniać i szukać jej sensu, czy starać się wymazać ją z pamięci jako pechowe zdarzenie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak w temacie kościelnym a zarazem państwowym. Nie uważacie, że to za dużo?
Cytat:
Dodatkowo jedynką na liście NowoczesnejPL w Krakowie będzie Jerzy Meysztowicz, niegdyś w radzie TS Wisła. Niestety na tym kończą się jego plusy w życiorysie, działał w Unii Demokratycznej, Unii Wolności, PO. Uświadamiajcie znajomych, że to nie żadna siła a banda przebierańców.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.08.2015 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehehe może lizodupie powiesz ile dostają emerytury PRLowscy dygnitarze. Co SE nie śledzi? Czy może ciebie interesuje tylko jak przyp...ć się do kościoła albo i samego drewnianego krzyża.
Załapałeś się na etat propagandzisty ? Co wrzutka to bardziej kretyńska. Zaczęło się od wyłudzenia rachunku za taksówkę, przez apele o redukcję budżetu nowego prezydenta, dworowanie sobie ze zmarłych, aż po zaglądanie komuś do kieszeni. Majstersztyk powskiego lizodupa.Natomiast 1600 za obiadek u sowy, czy wożenie mebli za rządem po całej Polsce czy latanie za Kopacz pustego samolotu to nie są poważne problemy, kabaret.... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przekażcie schizofrenikowi, że mam go na liście ignorowanych i nie widzę jego wypowiedzi, więc nie musi się silić na pianę z ust. Zapewne nie rozumie, że to wrzutka na rząd PO-PSL ^
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam w głębokim poważaniu czy się zreflektujesz czy dalej będziesz się ośmieszał. Nie da się jednak pozostawić tych bzdur bez komentarza.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wg mnie zarobki kleru są niemoralne. Też nazwiesz mnie propagandzistą i lizodupem? Swoje zdanie odnośnie emerytur dla komuchów czy obiadków POwców mam - nie będę jednak przymykał oka na kamyczki w swoim ogródku, bo inni robią więcej złego.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.08.2015 o godz. 12:19.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 09.08.2015 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Poproś armię, żeby zmieniła tabelki żołdu. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Drozd "Historia krzyża pod pałacem jest wszystkim znana, postawili go harcerze tuż po tragicznej śmierci 96 wybitnych Polaków w tym dwóch prezydentów. Wszystkim się wydawało że z czasem miejsce krzyża zajmie monument przypominający potomnym o wszystkich okolicznościach tej tragedii. Niestety niejaki Komorowski pierwsze co zrobił po zaprzysiężeniu na urząd prezydenta to nakazał usunięcie krzyża, a w jego miejsce nic nie postawił. Dlatego nic w tym dziwnego że skoro Komorowskiego już nie ma to krzyż powrócił, choćby symbolicznie na godzinę, przynoszony przez Polaków, którym zależy na pamięci o tych którzy zginęli służąc Polsce."
zaczyna się propaganda , manipulacje , a sprawa jest jak mawiał bulu "arcyboleśnie " prosta, co tu więcej dodac oprócz tego co napisałeś , lewactwo i inne g.a i tak nie zrozumieją , a zarobki "kleru" to majstersztyk , ile trzeba złej woli żeby nie zestawić tego z zarobkami w wojsku, niech jeden z drugim pojedzie na zachód czy północ Polski tam gdzie króluje lewactwo i urbanoplatfusiarnia, sprawdzi zarobki i poda do wiadomości publicznej , z tego wszystkiego przeraża że "prawicowcy" lajtowo do tego szkalowania podchodzą i jeszcze przyklepują ,nie dziwie sie wynalazkom paliotowym jak niejaki as czy pozostałemu lewactwu na tym forum , ale prawicowcy ? brawo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A czemu się dziwisz? Znam księży w swojej okolicy opływających w luksusy, którzy z naukami kościoła nic wspólnego nie mają. Oczywiście, znam też księży, którzy pieniądze przeznaczają na pomoc dzieciakom, ubogim. Nie znaczy to jednak, że przymknę oko na tych pierwszych.
Ps. Jasne, że przytoczony przykład odnosi się do wojskowych - nie zmienia to jednak całego obrazu kleru w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Kler zarabia tyle co dwudziestoletni, doradcy w ministerstwach, po kilku, kilkunastu w każdym. Ja tam wolę dać księdzu niż słupowi...
To znaczy jaki jest ten obraz kleru? Złodzieje czy pomagają dzieciakom? Dlaczego wolisz się przypieprzyć niż pochwalić? Jesteś pewny, że złodziei jest więcej niż pomagających dzieciakom? Porównaj to do innych grup społecznych np. lekarzy, polityków, prawników, urzędników... Uważasz, że kler jest najgorszy? Bo ja jestem pewien że nie. Natomiast do kleru łatwo się przypieprzać bo zawsze jest wsparcie lewactwa...
Lewactwo zazdrości księżom a w tej kwestii cisza i przyzwolenie... Cytat:
Gdzie jest lizodup tutaj straty budżetu nie bolą tak bardzo? Co to za biegły taki hojny, co to za sąd? I Ty panie serek ubolewasz nad obrazem kleru? Ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.08.2015 o godz. 15:54.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pytam tylko czy nie sądzicie, że to za dużo? Nie sądzisz, że to za dużo dla duchownego w armii na emeryturze? Stać nas na takie wydatki? Moim zdaniem są niemoralne. Bardziej niemoralne są wydatki na emerytury starych ub-eków ale z tym żaden rząd nie zrobił nic przez ostatnie 26 lat, zresztą tylko u nas nie było dekomunizacji. Kolejne pole do popisu przed nowym rządem, obecny nie podołał i podołać nie zamierzał. Wysokie emerytury dla oficerów są oczywiście słuszne ale to inny kaliber i zupełnie inna droga do emerytury. I tu dodam, że mam znajomych w wojsku zawodowym. Każdy mi mówi, że księża w armii budzą w nich głównie niesmak. Oni harują latami za awansem, po 10 latach z podporucznika do kapitana, podoficerowie ledwo do kaprala w parę lat dociągają a przychodzi ksiądz i prezydent robi go z podporucznika generałem z pominięciem pozostałych stopni. To nie poprawia morale wojska. btw. nie wiem jakim trzeba być imbecylem, żeby to zrozumieć jako atak na PiS ale na obsesję maniakalna ciężko cokolwiek poradzić. Serek - też jesteś lizodupem i propagandzistą czy schizofrenik nie jest konsekwentny?
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.08.2015 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
IncognitoTSW porównanie z d..y wzięte , wyznawca korwina czy innej kanapy wkleił bzdeta a Ty powielasz , powtórzę za Sadurską chociaż mi daleko do niej , TAK w tym kraju to co proponuje Wilk to absurd,odpowiedz sobie dlaczego sam , nic chce mi się strzępić języka po próżnicy
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 10.08.2015 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście dlatego, że ludzie są głupi i potrzebują opiekuna, który będzie wydawał cudze pieniądze na cudze potrzeby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Oczywiście można z Sadurskiej robić idiotkę, tylko problem polega na tym, że ...
ma rację! Chociaż nie potrafiła tego logicznie wytłumaczyć (przynajmniej na załączonym fragmencie filmiku). Nie chodzi o to, że sytuacja, w której każdy wydaje swoje pieniądze na co chce jest niesprawiedliwa. Przeciwnie! Jest tak sprawiedliwa, że aż trudno sobie wyobrazić coś bardziej sprawiedliwego. Problem w tym, że jest nierealna. Dlaczego? Ponieważ większość ludzi jest skrajnie nieodpowiedzialna i nie posiada dostatecznej świadomości ekonomicznej, żeby to mogło się sprawdzić. Ludzie mając więcej pieniędzy nie zaczną nagle oszczędzać (Jeśli Twój sąsiad dostanie 100 zł podwyżki, to zaczyna więcej oszczędzać, czy więcej wydawać?). Koniec końców, Ci ludzie po osiągnięciu wieku emerytalnego i tak dostaną pieniądze z budżetu państwa w formie różnorakich zasiłków. Tak, zasiłków, bo trudno komuś w wieku 70-80 lat dać "wędkę" zamiast "rybki". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
może nie głupi , ale wychowała ich komuna która dawała pracę i emeryturę , wikt i opierunek, jabłka i cebulę na zimę , mikołaja i kolonie dla dzieci , wczasy pod gruszą , i Ty wymagasz żeby dzisiaj składali na emeryturę? może po długotrwałej edukacji za 2,3 pokolenia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
IncognitoTSW napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Toż właśnie o to chodzi, że wszelkie zmiany o których decydujemy powinny być nie dla nas, nie dla naszych rodziców i rodzeństwa tylko dla naszych dzieci i tych co dopiero będą wchodzić na rynek pracy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
czyli się zgadzamy , pytanie kto to zrobi i w jaki sposób "wyedukuje" społeczeństwo ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Obecnego pokolenia postsocjalizmu nie da się wyedukować. Vide Szumi i ustawa znosząca ubóstwo. Uczyć młodzież i stwarzać im warunki do samorealizacji.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba stopniowo oddalać "opiekuna" i pozwalać ludziom decydować o sobie. Kto to zrobi? No właśnie tu mnie boli PiS, że nie ma zamiaru tego robić.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
zmartwię Cię , tutaj też się zgadzamy, PIS tego nie zrobi, i raczej nikt w przewidywalnej przyszłości , czyli wracamy do punku wyjścia, chyba że masz jakieś "pomysły"? ale racjonalne, nie życzeniowe
|
|
|