The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2015, 19:50
Przyznam się szczerze jak sędzia doliczył te 4 min. to miałem zajebistego stracha...przy naszym ostatnio szczęściu do remisów to...skończyło się dobrze i nie wypada po takim meczu krytykować..niech trener sam wyciąga wnioski...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2015, 19:51
Barti napisał(a):Wyświetl post
Przyznam się szczerze jak sędzia doliczył te 4 min. to miałem zajebistego stracha...przy naszym ostatnio szczęściu do remisów to...skończyło się dobrze i nie wypada po takim meczu krytykować..niech trener sam wyciąga wnioski...
Myślę, że każdy był z deka posrany
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2015, 23:52
Barti napisał(a):Wyświetl post

A moze los w koncu cos odda z tego co zabierał tyle razy w zeszlym seoznie,gdzie jak byla koncówka to rywal zawsze strzelał nam gola?to az dziwne bylo ile punktow stracilismy po golach po 80 minucie.

oby
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.08.2015, 07:53
Kac napisał(a):Wyświetl post
szkoda, że Cierzniak tylko na rok... będziemy żałować jak znowu nam ktoś go zawinie gdy złapie formę...
Spokojnie widać ze gość miał parcie na powrot do Polski...
Jeżeli wszystko się będzie fajnie ukladac to watpie aby sam Cierzniak znowu chciał zmieniac otoczenie...
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.08.2015, 08:01
Też tak sądzę. Po jego wypowiedziach odnośnie przyjścia do Wisły widać, że to nie jest Dudka czy Stilić, czy nawet Tomasz Zając.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.08.2015, 12:51
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Cierzniak bronił pewnie - były to jednak piłki łatwe, w dużej ilości. Jedna bardzo dobra obrona przy 1na1. Dobrze się ustawiał, walono w niego - dlatego można śmiało powiedzieć, że zagrał dobre, a nawet bardzo dobre zawody. Niektórym ocenę występu przesłania część artystyczna całego występu, a jak już wspominałem Cierzniak wie jak wybić efektownie, gdy może tylko efektywnie, bo bronił też to co w bramkę nie szło. Żadna z tych piłek jednak nie była tak uderzona, aby można było powiedzieć 'o kurrr jak on to zrobił?!'
Oba strzały strzały Hamalainena, ten z ok 13 metrow i głowka pod koniec szły obok bramkarza, który świetnie je wybronił.

Wie jak efektownie wybronić?wciska niby odpowiedni klawisz na padzie?co za brednie.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 04.08.2015, 13:30
Babba napisał(a):Wyświetl post
Oba strzały strzały Hamalainena, ten z ok 13 metrow i głowka pod koniec szły obok bramkarza, który świetnie je wybronił.
Oczywiście, że nie szły w środek bramki, ani w bramkarza. Jednak trzeba zaznaczyć jedno. Gdyby któryś z tych strzałów weszło do siatki, to moglibyśmy mówić o tym, że bramkarz mógł lepiej się zachować, bo piłka była spokojnie do wybronienia. Należy Cierzniakowi się szacunek za to, że je wybronił, ale też nie piszmy, że zachował się świetnie i kapitalnie wybronił te strzały.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.08.2015, 13:36
Zooey_Deschanel napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że nie szły w środek bramki, ani w bramkarza. Jednak trzeba zaznaczyć jedno. Gdyby któryś z tych strzałów weszło do siatki, to moglibyśmy mówić o tym, że bramkarz mógł lepiej się zachować, bo piłka była spokojnie do wybronienia. Należy Cierzniakowi się szacunek za to, że je wybronił, ale też nie piszmy, że zachował się świetnie i kapitalnie wybronił te strzały.
Co ty chłopaku bredzisz?!
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.08.2015, 13:40
Interwencje Cierzniaka w meczu: https://streamable.com/erhb
Ostatnio edytowane przez silver03 : 04.08.2015 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 04.08.2015, 13:46
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Co ty chłopaku bredzisz?!
Twoim zdaniem jakby te 2 strzały weszły do siatki to napisałbyś, że Cierzniak nie miał nic do powiedzenia przy nich?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.08.2015, 13:57
Spokojnie puści pierwszego babola to bedą płakać, ze nie mamy bramkarza).
A co do bredni, to wystarczy zwiać za przykład obronę strzału lecącego w środek bramki w derbach. Mógł spokojnie przerzucić piłkę nad poprzeczka a dołożył do tego efektowna paradke. OK fajnie gibki jest ale za ekekciarstwo nie ocenia sie bramkarza. Po tych trzech meczach tak na prawdę zaimponował mi jedna obrona strzału w meczu z Górnikiem z bliskiej odległości gdzie nie wypluł a mógł, bo strzał był silny. W innych meczach wybronił to co musiał, i nie wyobrażał bym sobie tego żeby te "fantastycznie" obronione piłki puścil bo każda była w jego zasięgu. Jeszcze raz powtarzam bramkarza ocenia sie głownie za pewnosc bronienia, a jeden mecz to za mało żeby to ocenić
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.08.2015, 14:03
regan napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie puści pierwszego babola to bedą płakać, ze nie mamy bramkarza).
A co do bredni, to wystarczy zwiać za przykład obronę strzału lecącego w środek bramki w derbach. Mógł spokojnie przerzucić piłkę nad poprzeczka a dołożył do tego efektowna paradke. OK fajnie gibki jest ale za ekekciarstwo nie ocenia sie bramkarza. Po tych trzech meczach tak na prawdę zaimponował mi jedna obrona strzału w meczu z Górnikiem z bliskiej odległości gdzie nie wypluł a mógł, bo strzał był silny. W innych meczach wybronił to co musiał, i nie wyobrażał bym sobie tego żeby te "fantastycznie" obronione piłki puścil bo każda była w jego zasięgu. Jeszcze raz powtarzam bramkarza ocenia sie głownie za pewnosc bronienia, a jeden mecz to za mało żeby to ocenić
Wiesz, w ostatnim czasie nie mieliśmy chwilami nawet tego "obronił bo musiał". To perspektywa stwarza ocenę. Natomiast co do efekciarstwa - moim zdaniem to dodaje pewności siebie jemu i też trochę drużynie.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 04.08.2015, 14:14
A co do bredni, to wystarczy zwiać za przykład obronę strzału lecącego w środek bramki w derbach. Mógł spokojnie przerzucić piłkę nad poprzeczka a dołożył do tego efektowna paradke.
Nie mógł. Był nisko na nogach w momencie gdy zobaczył gałę, wyskoczył do piłki by ją wybić,tracąc balans i padł na murawę. On ma 187 cm. Spokojnie takie cos to mógł Courtois wyłapać. Bramkarz nie myśli o tym czy będzie efektownie czy nie,omg. Najwyżej się źle ustawi i potem musi się bardziej wybić. Jak się jest niskim jak np. Barthez to fruwanie super wygląda w tv. Van der Sar tak latać nie musiał,więc nie był "efekciarzem"
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.08.2015, 14:25
Daj spokój strzał był z 25 metrów mógł kupę za bramka zrobić i jeszcze by zdążył wybić dobra poczekajmy do pierwszego babola wtedy będę zarl pop corn czytając to forum przypominając sobie konwersacje jak to po 3 kolejkach zrobili z niego niezatapialnego
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.08.2015, 15:01
On i tak już jest lepszy od pozostałej dwójki i to nawet robiąc z niej mash-upa. Ani jeden, ani drugi meczu nam nigdy nie wybronił. Cierzniak już tak. Nawet jakby puścił babola (vide jego jedyny parchaty mecz) to i tak lepiej postawić na niego, niż na pewną śmierć (Buchalik) lub nowotwór (Miśkiewicz).
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.08.2015, 15:36
Nie przesądzał bym. Misiek trochę meczów wybronił w szczególności pamietam kilka razy sam na sam co wyciągał. Buchnął może nic spektakularnego nie wybronił, ale tez klopsow nie popełniał. Taki po prostu solidny przeciętny bramkarz. Cierzniakowi życzę jak najlepiej, dlatego apeluje żeby przestać robić z niego gwiazdę po 1 mało istotnym meczu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2015, 16:26
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Interwencje Cierzniaka w meczu: https://streamable.com/erhb
Sytuacja kiedy Douglas dostaje piłke ,kryje go Jović ale nie daje rady i równocześnie biegnie asekurować bramke a Radek Cierzniak wychodzi do napastnika. I o to chodzi
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.08.2015, 16:53
Czytając te komentarze,może lepiej było by ,zeby puscił gole z tych (tej) sytuacji.Przynajmniej nie byłoby bezsensownych dywagacji.....Temat przerzuciłby sie na Kazka lub innych
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.08.2015, 17:28
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja kiedy Douglas dostaje piłke ,kryje go Jović ale nie daje rady i równocześnie biegnie asekurować bramke a Radek Cierzniak wychodzi do napastnika. I o to chodzi
Zresztą to była taka obrona a'la Boruc
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.08.2015, 17:48
Daj spokój strzał był z 25 metrów mógł kupę za bramka zrobić i jeszcze by zdążył wybić dobra poczekajmy do pierwszego babola wtedy będę zarl pop corn czytając to forum przypominając sobie konwersacje jak to po 3 kolejkach zrobili z niego niezatapialnego
Bramkarza oceniasz po sprawności ogólnej, mam tu na myśli również warunki fizyczne, refleks itd. Pewności chwytu, zdecydowaniu w grze na przedpolu i najważniejsze. Sposobie bronienia czyli zdolności ustawiania się. W ostatnim meczu przynajmniej w dwóch sytuacjach bronił strzały idące za bramkę. Czyli ustawieniem stworzył sobie zapas. Widać że ma siłę co komu przeszkadza, że sobie pofrunie. Drugi najtrudniejszy strzał w składance z ostatniego meczu, którego nie odbił przed siebie wystawia mu cenzurkę. Na 80% poprzedni bramkarz by to wpuścił, a Miśkiewicz wybijał by nogą jak popadnie. Więc jasnym jest, że za wcześnie na ostateczne oceny, ale ja tam jestem zadowolony...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.08.2015 o godz. 18:19.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Stary 04.08.2015, 18:07
Daj spokój strzał był z 25 metrów mógł kupę za bramka zrobić i jeszcze by zdążył wybić
Ale piłkę zobaczył jak dokładnie leci gdy była już w polu karnym. Perspektywa z TV jest inna od tej z pozycji typa, który ma za sobą bramkę na 2.5x7.3., a przed sobą graczy, którzy utrudniają nadążanie za futbolówką
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.08.2015, 18:22
Babba napisał(a):Wyświetl post

Wie jak efektownie wybronić?wciska niby odpowiedni klawisz na padzie?co za brednie.
On ma tendencje to przeparadowywania swoich interwencji, przez to często nie jest na nogach tak szybko jak być powinien. Mnie to osobiście trochę wkurza.
Przyglądnij mu się jak pada po interwencjach, dla wielu to jest szał pieroga na patelni i sam jego ruch sprawia, że piłka wygląda na trudniejszą do obrony niż w rzeczywistości była.
Jestem też przekonany, że gdy bronił strzały obok bramki doskonale wiedział o tym, że piłka nie idzie w światło, ale zagrał na notę (takie rzeczy się czuje), szczególnie przy strzale Lowrencica. Przy strzale Hamaleinena pewnie nie wiedział, dobrze się wyciągnął ale strzał bardzo słaby, więc nie było to takie trudne jakby mogło się zdawać. Poza tym wydaje mi się, że piłka nie dałaby radę się na tyle dokrecić, aby wpaść. Gość jak narazie wygląda porządnie, nie puścił żadnej bramki za którą bym go winił, pomógł też w paru momentach - w przeciwieństwie do Buchalika, który pomagał bardzo, ale to bardzo rzadko.

Wspomniałem o tym tylko dlatego, bo niektórzy tutaj gościa już na tronie posadzili z ewidentną etykietką 'najlepszy bramkarz w Wiśle od xxx lat' po jednym udanym spotkaniu. Bez żartów. Dajcie mu pograć - ja narazie jestem zadowolony z jego gry i mam nadzieję, że utrzyma dobrą dyspozycję. Mankamenty ma jak każdy piłkarz, ale na razie zapowiada się bardzo fajnie. Tylko tyle i aż tyle.

Z resztą niektórzy będą się czepiali nawet najbardziej wyważonych opinii, tak dla zasady.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2015 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2015, 19:01
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Z resztą niektórzy będą się czepiali nawet najbardziej wyważonych opinii, tak dla zasady.
No właśnie. Niektórzy to się muszą czepiać nawet po super udanym meczu, tak dla zasady.

....a przeparadowywanie interwencji... Po 3 sezonach z ręcznikami w bramce mamy faceta który wybronił nam ostatni mecz a ten narzeka że za przeparadowywuje. No ....a litości... Może faktycznie, to jest wada i lepiej weźmy na tą pozycję Buchalika - on tego na pewno nie obroni, ale przynajmniej nie będzie się bez sensu rzucać. Może jak piłka jakimś cudem odbije się od poprzeczki to obroni chociaż dobitkę. Widzę że pan u Smudy na szkole był, to już taki wyższy stopień "wchodzenia po schodach".

Ograliśmy mistrza, dwoma bramkami u siebie. Nie straciliśmy prowadzenia w ostatnich minutach jak to zwykle było. Zespół grał w porównaniu do ostatnich występów świetnie, a bramkarz w porównaniu do reszty palce lizać.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.08.2015, 19:06
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Jak ktoś wypisuje brednie typu 'najlepszy bramkarz od xxx lat w Wiśle' po jednym udanym spotkaniu to musi się liczyć z tym, że zostanie skontrowany.

Od kiedy to Misiek był ręcznikiem? On nam wybronił dużo więcej niż 1 mecz, często to były strzały z bardzo bliska, gdzie nie mógł się przygotować do obrony należycie. Jak Cierzniak trochę więcej pobroni na poziomie sam będę wniebowzięty, ale nie będę wskakiwał do pociągu pt.:' zagrał jeden dobry mecz, musi być zajebisty', wybacz.

Jeżeli dla ciebie palce lizać to obrona jednej sytuacji 1na1 i wybronienie paru strzałów w niego lub przy nim i dwóch które nie szły w bramkę to ok, jesteśmy zgodni
Ode mnie, plusik za interwencje przy 1na1, bo inny mógłby to faktycznie wpuścić. Bez pustych przelotów czy złych wybić drugi plusik, no i wybronił co musiał i nawet to czego nie potrzebował. Fajne zawody zagrał. Czego ty jeszcze ode mnie oczekujesz?

To co się tutaj czytało było tak przegięte jak np. stwierdzenie: "Crivelaro najlepszym ofensywnym pomocnikiem od czasu Szymka". No fakt, pokazał się fajnie w tych pierwszych spotkaniach, ale bez jaj. Już trybisz? Czy jeszcze nie?

Dla mnie ewidentny potm Rafał, dwie bramki, byłaby asysta jakby Guerrier trafił, zaraz po nim Guzmics, no i na trzecim miejscu Cierzniak. Tylko tyle i aż tyle.

Chociaż potrafię zrozumieć afekt w stosunku do Cierzniaka, patrząc na to co Buchal wyprawiał w naszej bramce w poprzednim sezonie. Znaczy, on nic nie wyprawiał i to chyba właśnie w tym problem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2015 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2015, 19:09
I wzajemnie.

Nigdzie nie napisałem że to najlepszy bramkarz od xxx lat. Napisałem tylko że pisanie pierdół o przeparadowywaniu to szczyt kpiny.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.08.2015, 19:22
Zobaczymy w kolejnych meczach i może zgadamy się ponownie

Dla mnie to nie są kpiny, dla Ciebie są - rozumiem. Zgadzamy się co do tego, że się nie zgadzamy i rozchodzimy się w pokoju o/

Dla mnie to są kpiny :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_ekstraklasy/

Ale ok, rozumiem. Emotions. I oczywiście gratuluje, mam nadzieję, że to go zmotywuje do dalszej pracy i doda mu pewności siebie, abstrahując od tego czy mu się to należy czy nie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2015 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.08.2015, 19:52
nie wierze w to co czytam!

powiem tylko tyle, z perspektywy C3, strzał Hama to był 100% gol wiec brawa dla Radka!

Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.08.2015, 20:26
Ktoś się dziwi, że nie ma mody na Wisłę, a na meczu było 13 tys?

Ostatnie strony to rozjeżdżanie gościa który wydatnie pomógł Nam wygrać i to do tego na 0 z tyłu. A kumulacją tej dyskusji jest informacje, że Nasz piłkarz wybrany na bohatera kolejki to kpina... Aż brakuje do tego Jacka z informacją, że klub tonie i spadek jest pewny.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.08.2015, 20:30
Moim zdaniem nie był nawet najlepszy w meczu.

Jeżeli rozjeżdżaniem nazywasz trzeźwą ocenę sytuacji to bardzo mi przykro kolego
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2015, 20:51
Rzygać się chce jak się czyta posty niektórych. Lepiej chyba, żeby standardowo wjebał jakąś szmatę to byłby powód do narzekania.
Jak niektórzy na co dzień mają tak sceptyczne i negatywne podejście do wszystkiego to gratuluję wesołego i udanego życia Nie ma co się dziwić, że w świecie mają nas za zakompleksionych cebulaków, zawsze narzekających.

Radek, obyś gościu w każdym meczu grał taką chujnię.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów