The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2015, 17:24
Bezcen - w sensie kwote transferu przeciez mialem na mysli...

Nie scharakteryzuje Ci go bo nie sledze ligi rumuńskiej, ale skoro poradził sobie w lidze Rumunii(moim zdaniem mocniejszej niz ekstraklasa) to powinien sobie poradzic i w polskiej (choc to nie jest oczywiscie pewnik).
Dlatego napisałem, że ciekaw jestem.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.07.2015, 18:46
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co słabszy, bo co raz starszy. Ale jakby nie patrzeć dalej te 15 goli w sezonie nam daje, pomimo swoich 32 lat. Nie ma co oczekiwać od niego cudów bo z tego co pamiętam 23 gole to on zdobywał jak miał króla strzelców w 2008. Kiedyś to był świetny napastnik na tle ligi, obecnie jest solidnym.
A znaleźć za darmo gościa co wejdzie od razu do zespołu, wpakuje 15 goli i jeszcze będzie jakby nie patrzeć tak utożsamiał się z klubem jak Paweł - to byłby już cud.
Można też znaleźć takiego, kóry strzeli np. 8, a z jego pomocą Paweł strzeli 20.
No ale oprócz takiego grajka potrzebna jest wtedy zmiana ustawienia... i co z tego, że 4-4-2 nie jest w tej chwili "trendy"?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.07.2015, 23:34
Dobrych napastnikow to jest na peczki tylko ze najczesciej jest z nimi ten problem ze Oni nie chca w Wiśle grać
...

a nawet jesli chca to Wisly na nich nie stać
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2015, 10:45
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Bezcen - w sensie kwote transferu przeciez mialem na mysli...

Nie scharakteryzuje Ci go bo nie sledze ligi rumuńskiej, ale skoro poradził sobie w lidze Rumunii(moim zdaniem mocniejszej niz ekstraklasa) to powinien sobie poradzic i w polskiej (choc to nie jest oczywiscie pewnik).
Dlatego napisałem, że ciekaw jestem.
Na jakiej podstawie oceniasz ze rumuńska liga jest mocniejsza? Juz wiemy ze tej ligi nie ogladasz, wiec na jakiej podstawie te kocopoły?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.07.2015, 10:50
Pewnie ranking lig europejskich wziął pod uwagę
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.07.2015, 13:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie oceniasz ze rumuńska liga jest mocniejsza? Juz wiemy ze tej ligi nie ogladasz, wiec na jakiej podstawie te kocopoły?
Ja uważam, że jest to teza do obronienia. Chociażby jeżeli weźmiesz pod uwagę kwoty jakimi operują czołowe rumuńskie kluby przy transferach, to gdzie zawodnicy z tych klubów idą(Chiriches do Tottenham'u, Torje do Udinese) i to, że częściej niż nasze kluby grają w fazach pucharowych rozgrywek europejskich i oczywiście to, że w tych rozgrywkach zachodzą dalej niż nasze kluby.
Inna sprawa, że wydaje mi się, że dysproporcja w poziomie drużyn pomiędzy dołem, a górą tabeli u nich jest znacznie większa niż u nas. Taki zeszłoroczny(2014/2015) spadkowicz jak Oteul, czy Gaz Metan wydaje mi się na poziomie Podbeskidzia. A taka Steaua jak w zeszły rok nam pokazał jest mocniejsza niż nasz mistrz.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.07.2015, 14:26
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/5gn9xp

ciekawe ile w tym prawdy
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2015, 16:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Oj, jak to sie teraz popularnie mowi - nie udawaj Greka. Na takiej podstawie, że druzyny z Rumunii duuuzo czesciej graja w LM niż polskie...
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.08.2015, 22:31
Największym wzmocnieniem tego okienka jest Cierzniak - wreszcie mamy porządnego bramkarza, a nie bramkarza 4-ligowego. Miśkiewicz na ławkę, a Buchalik na sprzedaż.

Drugi najlepszy transfer okienka to Mączyński. Reszta bez szału

Szkoda że Cywka ma aż 3-letni kontrakt. Myślałem że 1-roczny. Ale może się rozkręci, jednak póki co widać że odstaje od ekstraklasy. Popović? Zamiast niego wolałbym Barientosa. Zwłaszcza, że za Popovicia zapłaciliśmy Olimpii kilkaset tysięcy złotych. Lepiej było te pieniądze przeznaczyć na kontrakt Barientosa.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2015, 22:51
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Największym wzmocnieniem tego okienka jest Cierzniak - wreszcie mamy porządnego bramkarza, a nie bramkarza 4-ligowego. Miśkiewicz na ławkę, a Buchalik na sprzedaż.

Drugi najlepszy transfer okienka to Mączyński. Reszta bez szału

Szkoda że Cywka ma aż 3-letni kontrakt. Myślałem że 1-roczny. Ale może się rozkręci, jednak póki co widać że odstaje od ekstraklasy. Popović? Zamiast niego wolałbym Barientosa. Zwłaszcza, że za Popovicia zapłaciliśmy Olimpii kilkaset tysięcy złotych. Lepiej było te pieniądze przeznaczyć na kontrakt Barientosa.
Aha, a ja wolę Popovica. Oceniasz go i Cywkę po 2 meczach ? Moze po prostu potrzebują wiecej czasu i tyle. Ja w nich obu widze potencjał, a Barrientos był dla mnie holownkiem, który spowalniał każdą akcję - tak może można grać w Ameryce płd. ale nie w Europie. Nawet w tak akcji co strzelił piętką bramka powinna paść dużo wcześniej - w poważnej lidze już by nie miał piłki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.08.2015, 07:34
Wisla Olimpii nie zaplacila kilkaset tysiecy tylko jakies grosze. Popovica nie skreslalbym tak szybko tak samo Cywki. Dla mnie Crivellaro fajnie zagral i stac go na wiecej. Trzeba wierzyc ze wszyscy nowi pokaza jak sie gra.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
godik1906
Senior Member

Stary 02.08.2015, 07:41
Za Popovica wg. Przeglądu Sportowego zapłaciliśmy całe...500zł.Taką miał podobno klauzulę wpisaną
Odpowiedz cytując
letischoo
Member

Od: 11.2010

Stary 02.08.2015, 08:29
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Popović? Zamiast niego wolałbym Barientosa. Zwłaszcza, że za Popovicia zapłaciliśmy Olimpii kilkaset tysięcy złotych. Lepiej było te pieniądze przeznaczyć na kontrakt Barientosa.
Polecam sprawdzić kusy walut, kwota odstępnego Popovicia wynosiła 5 tysięcy €. Było przerabiane na twitterze z miesiąc temu

godik1906 napisał(a):Wyświetl post
Za Popovica wg. Przeglądu Sportowego zapłaciliśmy całe...500zł.Taką miał podobno klauzulę wpisaną
To już chyba niewielka przesada
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez letischoo : 02.08.2015 o godz. 08:31.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2015, 09:33
letischoo napisał(a):Wyświetl post
Polecam sprawdzić kusy walut, kwota odstępnego Popovicia wynosiła 5 tysięcy €. Było przerabiane na twitterze z miesiąc temu
Gdzieś czytałem że 50 tysięcy €. Ale widocznie źle tam napisali.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 02.08.2015, 11:21
Wg transfermarkt Popović kosztował 50 tys ojro.
http://www.transfermarkt.pl/denis-po.../spieler/85574
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.08.2015, 08:33
Radosław Cierzniak:

Cytat:
Nie, zupełnie. Mam nadzieję, że będę grał na tyle dobrze, że Wisła po roku zaproponuje mi nowy kontrakt. Kraków to dobre miejsce dla mnie i rodziny.
Nie wiem, czy mieliście okazję czytać, ale optymistyczna deklaracja, biorąc pod uwagę, że kontrakt podpisał tylko na rok.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.08.2015, 08:53
Estoński napastnik na testach, Henri Anieri: https://pl.wikipedia.org/wiki/Henri_Anier

Przynajmniej pokopał piłkę w poważnej lidze i coś tam w życiu strzelił. Znając poziom polskiej ligi to materiał na drugiego Rudnevsa

Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.08.2015 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2015, 08:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Estoński napastnik na testach, Henri Anieri: https://pl.wikipedia.org/wiki/Henri_Anier

Przynajmniej pokopał piłkę w poważnej lidze i coś tam w życiu strzelił. Znając poziom polskiej ligi to materiał na drugiego Rudnevsa

Kilka bramek strzelil...
Ponad 20 meczow w kadrze...
Może akurat na nasza silna lige będzie wystarczający...

PS.Czyzby Cierzniak?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.08.2015, 09:05
W Szkocji facet nie błyszczał raczej. 45 spotkań ligowych i 10 bramek. We Florze natomiast zaliczył 102 spotkania i 65 bramek co robi wrażenie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.08.2015, 09:07
Viper napisał(a):Wyświetl post
W Szkocji facet nie błyszczał raczej. 45 spotkań ligowych i 10 bramek. We Florze natomiast zaliczył 102 spotkania i 65 bramek co robi wrażenie.
Flora w tamtym czasie pokonywala kilkoma bramkami, sam byś 60 strzelil
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2015, 09:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Ja wiem, że to jest gówno warty wyznacznik, ale ten gość był takim kotem w którymś FM, że był lepszy od stu Brożków. (Wniosek z tego taki, że ktoś go wtedy ocenił jako bardzo mocny talent - czyżby nie wypalił?)

Młody, był zagranicą - jeśli nie ma feleru, to pewnie przyjdzie na wypożyczenie i zwiększy pole manewru.

A czytałem, że już raz nam odmówił podobno, z miesiąc temu. Co się nagle zmieniło?
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.08.2015 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.08.2015, 09:25
Może czekał na kogoś innego?

Te kilka klubów, które ma w CV, to jak dla mnie nie jest plus u tak młodego chłopaka, a sygnał, że coś z nim jednak nie jest ok, ale liczę, że może pojawił się z polecenia Cierzniaka. Zobaczymy, testy nic nie kosztują, a napastnika potrzebujemy na wczoraj.

Może byłby sens rzucić okiem na Ojamę? Mentalnie chyba ten sam kaliber co ten młody, a przynajmniej już w Polsce trochę obyty.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 24.08.2015, 09:31
filemon napisał(a):Wyświetl post
Flora w tamtym czasie pokonywala kilkoma bramkami, sam byś 60 strzelil
Pokonywała od tak sobie bo mieli fart, czy po prostu mieli lepszych piłkarzy niż reszta ligi?

To, że kiedyś Wisła zjadała ligę to znaczy że Sikorski wtedy by nastrzelał od groma bramek? nie sądzę.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2015, 09:35
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że to jest gówno warty wyznacznik, ale ten gość był takim kotem w którymś FM, że był lepszy od stu Brożków. (Wniosek z tego taki, że ktoś go wtedy ocenił jako bardzo mocny talent - czyżby nie wypalił?)

Młody, był zagranicą - jeśli nie ma feleru, to pewnie przyjdzie na wypożyczenie i zwiększy pole manewru.

A czytałem, że już raz nam odmówił podobno, z miesiąc temu. Co się nagle zmieniło?
Nie pamietalem i nie chciało mi się wlasnie szukac czy to jest ten sam gość który za pierwszym razem odmowil...
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 24.08.2015, 09:43
w styczniu 2015 podpisał 2,5 letni kontrakt z Dundee, więc pewnie wypożyczenie?

Menadżer Dundee o Anier:
"He is an excellent striker at a good age, who I am sure will excite our fans. He had better offers financially but likes what this club is doing currently. "He is a strong player who can score with either foot and will be an excellent addition to our team.
"He is a different striker from what we have here currently and I see him as the type of player to be able to go in behind defences and grab penalty box goals."
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.08.2015, 09:56
Viper napisał(a):Wyświetl post
Pokonywała od tak sobie bo mieli fart, czy po prostu mieli lepszych piłkarzy niż reszta ligi?

To, że kiedyś Wisła zjadała ligę to znaczy że Sikorski wtedy by nastrzelał od groma bramek? nie sądzę.
Reszta ligi z wyjatkiem Levadii i Nomme to byly zespoly amatorskie (a w Polsce jednak nie). Sikorski w tej lidze tez by nastrzelal bramek i tak samo sadze, ze gdyby go wrzucic do Wisly 2002 to rowniez by strzelal duzo
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.08.2015, 10:00
https://www.youtube.com/watch?v=SEZTgnwVr_E
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 24.08.2015, 10:12
Dobrze wyglada nawet na tym filmiku tylko ze takie cos nie problem zmontowac. Jakby strzelil te 10 bramek i zaliczyl 6 asyst w sezonie to by sie przydal ale nie wiadomo jak on sie prezentuje teraz.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 24.08.2015, 10:13
Tak, to on odrzucił w lipcu ofertę.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-wisly/xp5935
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 24.08.2015, 10:17
filemon napisał(a):Wyświetl post
Reszta ligi z wyjatkiem Levadii i Nomme to byly zespoly amatorskie (a w Polsce jednak nie). Sikorski w tej lidze tez by nastrzelal bramek i tak samo sadze, ze gdyby go wrzucic do Wisly 2002 to rowniez by strzelal duzo
Ale Sikorski też grał na amatorskim poziomie. W Niemczech w ligach regionalnych jeszcze jakoś się spisywał. Jednak w drugim sezonie na trzecim poziomie ligowym za odrą miał już tylko 7 bramek na ponad 30 spotkań. Może we wcześniejszym etapie kariery by coś w Wiśle z 2002 nastrzelał ale ten DS, który grał u nas przez sezon strzeliłby maks kilka bramek. Przecież on miał problem z wykorzystaniem najprostszych sytuacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów