|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy wszyscy naprawdę myśleli ze Cupial będzie wladal w Wisle 30-40 czy 50 lat?
To jest taka kolej rzeczy ktoś przychodzi ,ktoś odchodzi... Które inne polskie klubu miały przez tak dlugi czas jednego ,tego samego wlasciciela,sponsora i tyle związanych z tym sukcesow...? 18 lat pięknej historii,ktora kiedyś się musi zakonczyc, czy stanie się to teraz czy za jakiś czas to już inna sprawa ale stać się musi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Pisze o bieżacej działanosci sspołki. Wynajem stadionu, pensje pracowników, pensje piłkarzy. To są bieżace koszta. Nie musze wiedzieć ile dokładnie TF wykłada, zeby wiedzieć ze to pokrywa. Wiem, że musisz sie dowalić do mnie, ale prosze cię wróć kilka stron wyżej i przeczytaj swoje wypociny o tym jak banki nie musza kazać Cupiałowi pozbyć się w Wisły i że moga sobie rozłyżyć na lata świetlne obciązanie wyniki finansowego TF. Napisałem od początku: Cupiał się pozbędzie Wisły , bo banki nie mają interesu w trzymaniu Wisły SA na garnuszku TF, bo to obciąza wynik TF SA. A banki chca mieć kaśe jak najszybciej. Ty zaś robiłeś wywyody, a na koniec wyszło jak napisałem-Cupiał pozbywa się Wisły. Koniec kropka. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale na pewno nie stwarza to komfortowej sytuacji dla klubu.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.07.2015 o godz. 09:47.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trzeba założyć że banki dysponują lepszymi danymi niż te ogólnodostępne i z nich wynika jak jest. Skoro klub mógłby iść za złotówkę pod skrzydła TS, nie jest różowo. To jest de facto upadłość.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a czy JW nie brał Polonii za złotówke?
albo Cacek Widzewa? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To nie jest upadłość to jest kreatywna księgowość
Banki nie dadzą Cupiałowi kredytu konsolidacujnego bo SA przynosi straty i na papierze wyglada to fatalnie jak zostanie przekazana za 1 zł to Cupiał może dokładac tylko z prywatnej kieszeni do Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Jeżeli TS przejmie piłkarską Wisłe to wrócimy do stanu przed 1998r. Nie będziemy liczącą się marką ponieważ TS-u nie stać na utrzymanie obecnego poziomu, a co dopiero na podniesienie poziomu drużyny. Przykładem mogą być inne sekcje, które funkcjonują wyłącznie tylko dzięki sponsorom. Co się dzieje bez sponora? Przykładem jest futsal. A pewności bogatego sponsora dla piłki nożnej nie ma. No ale przecież według wielu Cupiał to ten zły więc będą się cieszyć. Tylko jak długo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie można porównywać drużyny piłkarskiej do innych sekcji bo to inny rozmiar kapelusza, i zupełnie inne możliwości przychodów, po to jest Gaszyński w klubie żeby doprowadzić do samofinansowania się S.A. przy utrzymaniu a docelowo zwiększeniu poziomu sportowego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1) mozna przejąc ukochany klub za 1ZŁ, jeśli akcja była wcześniej zaplanowana (a ponoc była) to moze stoi za drzwiami schowane grono sponsorów które moga w końcu wejść w Wisłe
2) mozna przejąć za 1ZŁ ruchomości i nieruchomości po czym je sprzedac i grubo sie obłowić.a Klub ? Kto tam patrzy na jakiś klub.... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ale pamiętaj, że ten większy rozmiar kapelusza powoduje również większe wydatki. A jakoś Gaszyńskiemu to szukanie sponsora nie idzie i tak naprawdę utrzymujemy się w czubie tabeli dzięki Telefonice, która jest jedynym liczącym się sponsorem.
Możliwości przychodów są duże, ale ogromne są również wydatki. Tak naprawdę TS może nie mieć nawet kasy na wynajem stadionu. Można napisać, że trzeba czasu na znalezienie sponsora, że to nie jest łatwe. To wszystko prawda i o to właśnie mi chodzi. Bo sponsora potrzebujemy już. Jeżeli TS przejmie klub i nie będzie sponsora to będzie to oznaczało dla nas wegetacje. Niestety wegetacje, ale w najlepszym wypadku. W najgorszym.... tfu. Skoro nie wychodzimy na zero ze sponsorem to jakoś czarno widze to samofinansowanie bez TF. Ale pożyjemy, zobaczymy. Na razie Wisła należy do Cupiała, a co będzie dalej to zobaczymy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Pozwólcie, że się odniosę po powrocie z pracy (szczególnie Pan Jotka, bo widzę że nie do końca zrozumiałeś moje "wypociny" sprzed kilku stron).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Az Lzy sie cisna. Jak pomysle sobie ze druzyna ma byc wycofana we wrzesniu z ekstraklasy. Boze chron Wiselke. Nie mozna do tego doprowadzic. Tylko Ekstraklasa, a nie jakies 4 ligi. Oby znalazl sie sponsor. 18 lat kawal historii. Zaczelo sie to wszystko kiedy bylem jeszcze dzieckiem i teraz ma sie skonczyc? Nie!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Że TS może przejąć za symboliczną złotówkę, to tylko dlatego że gdy sprzedawała lata temu Cupiałowi
Wisłę w umowie była zawarta taka klauzula. Jeśli by do tego doszło to mam nadzieje że faktycznie TS ma jakiś inwestorów bo inaczej możemy stać się taką Polonią czy Widzewem. ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już widzę jak Gaszyński współpracuje z Miśkiem a Cupiał sprzedaje za złotówkę klub ktory się samofinansuje. Kreujesz rzeczywistośc która nie ma żadnej racji bytu, albo Cie zle zrozumiałem.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Cupiał przestał całkowicie wspierać finansowo Wisłę. Jeżeli sytuacja mu na to pozwoli to pewnie będzie coś "dorzucał" z prywatnej kieszeni, wiele zależy jaka będzie kondycja TF.
Ciekawi mnie również czy TS ma na oku jakiś inwestorów, którzy są gotowi na start wyłożyć jakąś kasę na klub. No cóż, zobaczymy jak się to wszystko potoczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie wierzę, że Cupiał wypuszcza z rąk swoją ulubioną zabawkę i przyznaje się do porażki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czyli już wiesz że M będzie prezesem tak?
Poopowiadaj jeszcze jak to wszystko będzie wyglądało.
![]() ![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko komentuję doniesienia medialne i reakcje użytkowników, nic nie kreuję. Zmiana właścicielska nie oznacza od razu degradacji do 4 ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Lukasz - jestes po prostu pierrdolnięty. Prezesem TSu jest Pan Piotr Dunin Suligostowski, a nie Misiek. Ani Wawro. Nawet przy tak poważnej sprawie jak zmiana właściciela musisz szukać kiboli. Lecz się.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli TS jej nie przejmie to drużyna nie dokończy sezonu. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
...takie pieprzenie z naszej strony (bo i tak to zgadywanie), ale jeśli to jakieś rozwiązanie, może 4-5 udziałowców (np. TS + Food Care, KrakBet, Wawel) i w ramach zabezpieczenia spłaty zaległych kontraktów i innych zobowiązań poza właścicielskich umowa sponsorska z Tele-Foniką na 5-6 mln plus kasa z tv 8-9 mln., innych reklam 2-3 mln., biletów 3-5 mln. i powinien się domknąć budżet.
![]()
Porter
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wisła przez wiele lat dominowała w lidze. Mamy na koncie sukcesy w pucharach. Co najmniej dwie genialne drużyny (moim zdaniem ta pierwsza, budowana w 1999 i potem oczywiście czasy Kasperczaka). Zazwyczaj skład był i tak co najmniej wybitny. Piszę to w kontekście potencjału zarabiania na transferach, sile marketingowej itd.
A jednak po złotej erze mamy 79 mln długu. Pytanie zasadnicze: jakie sukcesy i jakich grajków musielibyśmy corocznie sprzedawać aby zamykać teraz budżet z kilkumilionową nadwyżką? ..... Dziś banki każą się pozbyć klubu. "Jutro" mogą kazać wyegzekwować ten dług niezależnie od tego w jaki sposób TF dogada się z TS. Nie chcę siać paniki ale ja osobiście w cuda nie wierzę. Tym bardziej, że to niestety logiczne konsekwencje budowania kolosa na glinianych nogach przez Cupiała. Polityka na zasadzie ".... wydajemy kasę i idziemy do LM, nie ma planu B". Bez zaplecza, bez akademii, bez nawet normalnego serwera do sprzedaży biletów itd itp. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podałem dla kontrastu - jeśli razi, przepraszam. Dwa, przypomnij sobie jak wyglądała współpraca miedzy Gaszyńskim a TS. Jak przebiegały negocjacje tematu złotówki od biletu (spory o netto/brutto), sprawa akademii (podpisanie umowy z innym podmitem). Wszystko po grudach. Moim zdaniem widoki na współpracę są marne, atomiast jeśli uważasz że przebiegała ona dobrze i rokuje na przyszłość podaj przykłady, chętnie zmienie zdanie. IMO Orzechy przeciw kasztanom że Gaszyński nie zostanie jeśli Wisła wróci do TSu. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieje ze to co się będzie działo, będzie działo sie w imię Wisły a nie własnych interesów
a potencjalni nowi włascicele mam nadzieje ze nie rusząją z motyką na słońce. Klub piłkarski to nie jest siłownia, o ile oczywiście klub ma dalej funkcjonowac po sezonie. Po cichu liczę na to ze Krakbet moze wejdzie w klub, w koncu tam argumentem był brak kibicow wiec tutaj akurat kibice i stadion są. No ale to tylko czcze gadanie, mam nadzieje ze będzie dobrze niemniej jednak obawy sa. E: Padre, to na co liczyć... na Ciebie, na Mnie? Słabo w .... ![]() aczklwiek powrót do herbu TS to jest coś
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2015 o godz. 11:58.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie liczyłbym na Krakbet
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Krakbet jest za cienki w uszach.
Całe to działanie jest efektem polityki : ustawa hazardowa, niszczenie TF przez skarbówke. W efekcie są długi i problemy z finansowaniem. Dlatego robią myli księgowe poprzez wyprowadzenie spółki poza strukturę TF pewnie umorzą długi I bedą dalej zastanawiać sie jak finansować Wisle... Może jakaś grupa kapitałowa sie stworzy w przyszłości, bo szczerze powiedZiawszy nie chciałbym takich słupów jak w Legii maja obecnie. Cytat:
Ostatnio edytowane przez regan : 29.07.2015 o godz. 12:30.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
A jest możliwość że Cupiał sprzeda Wisłe za złotówkę, potem pokaże bankom że Tele-Fonika na bardo dobre przychody i odkupi od TS-u Wisłę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|