|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Jak dla mnie Moskal OK. Tak trzymać. Stopniowo wzmacniać drużynę i poprawiać zgranie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jaka szydera? Przed meczem każdy na forum obsrany że przejebiemy. A my gramy dobrą piłkę (oprócz początku 1 połowy) i przejmujemy inicjatywę w środku pola tak że żydy nie mogły sobie pohasać. To prawda że graliśmy asekuracyjnie, ale widać było że najważniejsze dla Moskala było to by nie przegrać. Zdobyliśmy punkt na cięzkim terenie, graliśmy lepiej. Jest postęp i ta drużyna ma potencjał. Niektórzy to by chcieli by ktoś pomachał różdzką i żebyśmy jebali wszystkich 3-0 jak za czasów Żurwawia i Franka. To nie ta Wisła i nie ci piłkarze, szczególnie że mamy niezgraną jeszcze drugą linie która z meczu na mecz gra lepiej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Są dwie szkoły. Można szarpać się przy linii jak Smuda, co nie zawsze przynosi efekt, albo emanować pewnością siebie co wcale nie jest takie złe.
Co kto woli. Trener ma skład jaki ma i na podstawie tego co widzę, dalej wierze, że zbuduje dobry zespół. Dać mu czas, skrzydłowych i będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Akurat zgadzam się z FraMat-em może i nie napie*dala bidonami, koszulkami i nie drze ryja na sędziów jak Probierz
ale po co to miał robić skoro zawodnicy grali na b. wysokim poziomie(jak na naszą lige). Mogl wcześniej zrobić zmiany, ale mimo zmęczenia zawodnicy grali dobrze. To, że nasz polski Messi(Rafał B.)nie umie przyjąć piłki to nie wina zmęczenia tylko umiejetnosci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panie trenerze 29 pkt. nie da nam górnej 8, czasami warto zagrać o zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dobrze, Panie Silver.
Poczeka Pan jeszcze chwilę? I nie 29 a 28 ![]() Mieliśmy -1 na początku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ponieważ to już 15 mecz Moskala postanowiłem zrobić małe podsumowanie i porównanie jego wyników z pierwszymi 15 meczami pod wodzą Tomasza Kulawika, statystyka prezentuje się tak:
Moskal Punkty zdobyte: 18 Średnia ilość punktu na mecz: 1,2 3 zwycięstwa, 4 porażki, 8 remisów (ostatnia wygrana na początku maja) Kulawik Punkty zdobyte: 20 Średnia ilość punktu na mecz: 1,33 5 zwycięstw, 5 porażek, 5 remisów Chociaż lubię Moskala za to, że jest Wiślakiem z krwi i kości, to niestety jest gorszym trenerem od Kulawika!! Oceniać trenera można na wiele sposobów i każdy robi to subiektywnie, ale matematyka ma to do siebie, że nigdy nie kłamie i jest w 100% obiektywna... |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Narzekacze, narzekacze... Ostatnio był jechany od najgorszych Jovic, dzisiaj jeden z lepszych (obok Mąki) zawodników na boisku. Drużynie brakuje czasu i zgrania co pokazała stracona bramka i błąd Arka (niestety kolejny, w meczu z Górnikiem była podobna gafa, która nie zakończyła się stratą bramki) śmiało można rzec jednej z Legend Białej Gwiazdy, który w tej chwili widać ewidentnie nie łapie kontaktu z nowym bramkarzem (po kontuzji Buchalika i wcześniejszym urazie Miśka, sprowadzonym w trybie awaryjnym). Dalej .urwa najeżdżajcie na Kazka, przyjdzie jakieś barachło, które bęcki będzie dostawać z Termalicą. Powtarzam do jakiejkolwiek oceny zarówno tej drużyny, jak i pracy z nią trenera potrzeba czasu i cierpliwości!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gówno prawda Stelio. Graliśmy mecze z górną połową tabeli. W dodatku co najmniej 10 punktów straciliśmy przez kiksy piłkarzy.
Dajcie trenerowi czas i skrzydłowych. Gramy naprawdę dobrze. Trzeba mierzyć siły na zamiary, a niektórym chyba trudno pogodzić się z tym, że... MY NIE WALCZYMY O MISTRZOSTWO POLSKI. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Inaczej twoja matematyka jest warta tyle, co papier toaletowy. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
takiej prawdziwej szansy nie dostał tutaj również trener Nawałka, Wiślak z krwi i kości... a szkoda bo późniejsze jego wyniki tylko pokazały, że jest dobrym fachowcem... może to samo będzie z Kaziem Moskalem? dajmy mu czasu trochę i wiary...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za czasów Kulawika piłkarze na papierze byli lepsi ale przecież to czasy kiedy zaczęły się poważne problemy finansowe i przerwy w wypłacaniu pensji, według prezesa Gaszyńskiego piłkarze mają od stycznia płacone regularnie więc Moskal przychodząc w marcu z tym problemem nie musiał się borykać. Oczywiście nie sugeruje sie czystą statystyką, po prostu widzę w Wiśle Moskala cały czas te same błędy, gra się nie klei, nie potrafimy zdominować przeciwnika tak chociażby jak w niektórych meczach za czasów smudy. Nie wiem, być może rozwałkujemy za tydzień lecha a potem legię i faktycznie coś zacznie się układać, ale wydaje mi się, że po 15 spotkaniach można zacząć oceniać szkoleniowca, w koncu to połowa rundy zasadniczej... aa jeśli chodzi o to z jakimi przeciwnikami gralismy to w czasie tych 15 pierwszych spotkan za czasów Kulawika również zagralismy spotkania z całą ówczesną pierwszą ósemką.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak to w życiu czasem też robisz coś dobrze długi czas i nie udaje się bo brakuje farta.
Ale jak już zaskoczy to lecisz sztosem. A Kazikowi zaskoczy, spokojnie, mamy cały sezon i ciężki początek. Będzie git. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie no spoko całe forum Smudę wywalało po 4 meczach. A tutaj dajmy Moskalowi nas spokojnie spuścić do 1 ligi bo to swój chłop.
W ogóle sam pech po prostu, wina wszystkich tylko nie Moskala. Trenerem jest miernym i tyle z całym szacunkiem ale ja mogę uwierzyć że w 2 meczach ma się pecha ale realnie rzecz biorąc to te zwycięstwa są wypadkiem przy remisowo porażkowej pracy naszego aktualnego trenera. Ostatni mecz wygraliśmy w maju nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ale za dobre wrażenie punktów nie dają. No i te świetne zmiany wprowadzające ożywienie i wcale nie przeprowadzone za późno... Jeśli by ułożyć tabele od momentu wejscia Moskala do Wisły to jesteśmy gdzieś na dnie. I to bardziej do mnie przemawia niż mityczny pech. To trener ma dbać o koncentrację i ustawienie w końcówkach meczy. A tu ewidentnie o problemie wiedział i nie zrobił nic. No ale po co miałby coś robić jeśli on biedny ma pecha? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Stelio z Ajaxem poprowadzą drużynę, z pewnością będzie... śmieszniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jestem ciekaw co za m.enda uklada nam juz ktorys sezon terminarz
derby ,zaraz mecz z Legia ,teraz Amika przypadek ze te mecze mamy zaraz polaczone ze sobą.Nie snuje teorii ,ale fakt jest zastanawijacy i drapiacy w dupe A Kazek i jego wizja,jesli dolaczymy do tego skutecznosc i jakiesgos napastnika to moze byc dobrze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.07.2015 o godz. 23:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na jakiej grał pozycji kiedy był "jechany", a na jakiej teraz?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciezkie jest zycie Kazia Moskala
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Statystyki po tylu meczach zaciemniają sytuację. Graliśmy w tym czasie z drużynami z czuba (Legia Jaga Śląsk), a potem w grupie mistrzowskiej jeszcze raz z tymi drużynami. Cracovia np. w tym czasie miała przeciwników z dolnych rejonów i to widać. Żeby realnie ocenić trenera potrzeba czasu. Osobnicy nawołujący do zmiany lub piszący, że się nie nadaje są zupełnie niepoważni. Lepiej jakby ta dyskusja toczyła wokół tego co wg nich trener robi dobrze a co nie, a nie zagrał kilka meczy i już będą go zwalniać. Mam nadzieję że Gaszynski nie jest w gorącej wodzie kąpany.
Mi nasza gra za Kazka bardzo odpowiada. Przegraliśmy pechowo kilka meczy, ale w końcu można z przyjemnością oglądać grę (nie zawsze ale widać jakaś koncepcję, czego zupełnie nie było za Smudy). Jak pomyślę że mielibyśmy trenera który miałby lepsze statystyki, a my gralibyśmy jak pbb czy korona, czyli stałe fragmenty, przerywanie gry i jej ciągle zwalnianie to bardzo dziękuje... . ![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powyższy wpis dokładnie oddaje atmosferę. Grupka nawiedzonych przyp..... się do trenera z zawziętością piranii w czasie kiedy i on i zepół powinni mieć spokój. Pytanie jaki jest powód, za Probierza czy Smudy takich zawziętych krytyków nie było mimo że powodów było nieporównywalnie więcej. Wtedy winni byli piłkarze teraz powiesić trenera bo" jak kur.wa mać można stać i siedzieć sobie ". Za takie wpisy autor powinien dostawać dopisek. Król tępoty
. I wszystkich innych nawiedzonych krytyków Trenera Moskala porównywalnych w swoim zaślepionym bredzeniu do bandy zagilonych krytyków Boguskiego. Przypier... się do trenera ,że spokojnie się zachowuje to szczyt debilizmu, ale jak się nie ma o czego przyczepić ale wpis trzepa zrobić to się pojawiają takie kabaretowe zarzuty. Pejsy były bezsilne rzucali się napinali i nic im z tego nie wychodziło, jednym słowem. Na dzisiaj jesteśmy lepsi niż Lechia i to w dużym stopniu zasługa trenera. Więc wszystkie żydowskie płaczki wsadźcie sobie dyńki pod zimną wodę i łapy precz od naszego trener, jak nie oprzytomniejecie to będziecie sobie biadolić za rok... teraz milczeć.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.07.2015 o godz. 09:31.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No także zremisowaliśmy na boisku lidera będąc dużymi fragmentami lepszą drużyną - czy to jest powód do zmiany trenera ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie. Chyba nie.
Fiksowałem sam na Moskala ale za wczorajszy mecz naleza mu sie brawa. Jakby nie swojak to mielismy szansę wyjechac z 3 punktami. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
No i który to już mecz z gatunku "gdyby nie swojak/parodia w obronie"? O ile dobrzę liczę to co najmniej 5, więc sorry, ale naszym grajkom brakuje albo kogoś od przygotowania mentalnego albo umiejętności, tego Kazek jednak nie naprawi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Skąd wiesz, że nie naprawi po dwóch meczach? A wiem, Twój podpis mi uzmysłowił, że jesteś smutnym malkontentem, a opiniami takich nie należy się przejmować.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|