The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2015, 17:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A może tak nie dawać komuś miejsca w składzie z urzędu? właśnie dlatego nie powinniśmy tratować zawodników jak gwiazdy i wystawiać bez żadnego przygotowania do meczu.
Co mają sobie myśleć zawodnicy którzy solidnie pracowali przez ostatni miesiąc? przylatuje gwiazda d77 i dostaje miejsce za darmo?

koledze tam dzisiaj mocno dopieściło słońce

Co do samego meczu. Liczy się tylko wygrana, ale obiektywnie rzecz biorąc faworyta w tym meczu nie ma, a jeśli jest to na pewno nie jesteśmy nim my.
Nie słońce przyświeciło, tylko ostatnio to jedynie murzynów można było określać mianem skrzydłowych. Jeden złapał kontuzję na długi czas, drugi to chcąc/ nie chcąc Dziki.

Zawsze można Jovicia na skrzydle wystawić. Tylko rezultatów brak.

I ma to drugą stronę medalu - skoro iq77 miałby z marszu miejsce w składzie, to reszta wzięłaby się bardziej do roboty (wersja fiction, science to odpuszczą. Ale to nie trenera wtedy wina).

Od niektórych można, a nawet TRZEBA wymagać więcej. Każdy ma jakiś status, rolę w drużynie. Ciężką pracą, talentem, determinacją się wybijasz. Jak Ci iq77 po Gold Cupie i kilkunastu h lotu ma lepszą formę od Ciebie, to zapierrrdalasz.
Anty PO-PiS!!!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.07.2015, 17:23
Zaorać to kartoflisko i rozrzucić na nim ich marzenia jak gnój po polu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2015, 18:23
Jazda z pejsami. Kogo my się mamy bać? Kto tam gra? mamy lepszych piłkarzy, ale jeszcze nie zgranych. Musimy pokazać im miejsce w szeregu. Niech spadają na dół tabeli gdzie ich miejsce. Wygrywamy 3-0 i przestaja ujadac w necie. Wisełko jesteś lepsza, musisz wygrać!!!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.07.2015, 18:55
Pierwszy raz od wielu lat obawiam się o wynik meczu, ciężko będzie

Oni już zgrani a my dopiero się poznajemy, ale wierzę w zwycięstwo !
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.07.2015 o godz. 19:02.
PrądnikCz.
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 22.07.2015, 20:22
Żadnych k... remisów w ciemno, TYLKO zwycięstwo! Nieważne jak, byle by były 3 punkty!
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2015, 20:42
Jakich to czasów dożyliśmy, że niektórzy remis w derbach biorą w ciemno...

Chciałbym wreszcie żebyśmy na Kałuży zagrali fajny mecz i odnieśli pewne zwycięstwo ale to raczej mało prawdopodobne niestety. Oczywiście jak wymęczymy 1:0 to i tak będę mega szczęśliwy. Ważne 3 punkty, to mogłoby tchnąć dobrego ducha w drużynę, jak za Mamskanta.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2015, 21:06
nie ma co się nastawiać na dobry mecz bo jak to derby pokazały już nie raz, jest to mecz walki i mega kopanina. Kiedyś dobra żydowska passa musi się skończyć i będzie to w piątek.
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.07.2015, 21:28
Może to truizm, ale derby naprawdę rządzą się swoimi prawami o czym sami już mieliśmy okazję się przekonać (byliśmy w formie i 0-0, byliśmy w dołku i 3-0 ich pojechaliśmy). Dlatego nie jojczeć tutaj jak to będzie strasznie i oj- joj, tylko w piątek nie bierzemy żadnych jeńców i jedziemy z nimi! Rozdupcamy parchów i przypominamy im gdzie jest ich miejsce w szeregu.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2015, 21:43
Akurat w nieodpowiednim momencie trafiły sie Nam te derby. Nowi gracze, ktorzy musza sie jeszcze docierac ze soba a rywalem druzyna, ktora miała swietna koncowke sezonu i chyba dalej sa w transie (pokonali Lechie ale byli lepszym zespołem). Na szczescie derby to derby wiec 100% mobilizacji i jedziemy z nimi. Myslałem, ze nie dozyjemy czasow w ktorych przed meczem derbowym to zydki beda faworytem
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.07.2015, 22:15
Jakim k... faworytem ? Naoglądaliście się chyba za dużo nc plus ostatnio. Przypominam tu wszystkim ,że to MY JESTEŚMY WISŁA KRAKÓW i to oni niech się nas boją. Krew mnie zalewa czasem. Derby to derby. Zresztą my mamy lepszych piłkarzy i mam nadzieję,że w tym meczu wszystko się zazębi tak,że potem na odstrzał bierzemy amike ,która myślami będzie przy Basel i legie, która także gra w pucharach i to dla nich jest priorytetem.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.07.2015, 22:22
Derby to sa dla Glowy, Burego , kulawego Brozia i troche dla Boguskiego .... dla reszty to kolejny wyjazd - tylko ze 5 minutowy , i juz nie pieprzcie ze nikt nie wierzy w zwyciestwo - bo wiara - wiara - a zdrowy rozsadek to co innego ..... po prostu po tym antyfutbolu piatkowym sa powodu do DUZYCH obaw- nie mieszajcie wiary kibicowskiej do zdrowego rozsadku bo jesli pojdzie zle to ZNOWU bedzie zbiorowe harakiri i wysyp netowych szeryfow na tym forum ...pokora jeszcze nikomu nie zaszkodzila
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 22.07.2015, 22:51
Proszę Pana ale anty futbol to nie tylko my prezentujemy. Oni też nie grają Barcelony. Dajcie juz spokój wygrali na farcie mecz, a my już panika na całego. Mecz jak to każde ostatnie derby będzie wyrównany i wygra drużyna z większym szczęściem. Mam nadzieje ze będzie to Wisełka . W końcu jeśli już mamy wygrać 1 raz w sezonie to dlaczego nie właśnie z pejsami i jeśli ktoś ma przerwać serie meczów bez porażki sąsiadki to właśnie MY.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2015, 22:54
Jazda z ******!!!! Parchy są podobno faworytem więc przeczuwam gładkie 3:0 dla nas
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.07.2015, 23:02
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Jazda z ******!!!! Parchy są podobno faworytem więc przeczuwam gładkie 3:0 dla nas

W derbach nie ma nigdy faworytów,to inny mecz

Pamietam poprzednie,mysle ze Rysiek Guzmics tez pamieta.......trzeba wziasc za to rewanz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2015, 10:00
Cracovia ma jednego z najlepszych a najbardziej niedocenianego, moim zdaniem, polskiego trenera.
Co prawda wykonawcy sprawiają, że organizacja gry obronnej wychodzi im gorzej niż wynika z ustawienia - boczni obrońcy kurczowo trzymają się swojej strony nawet w przypadku zmasowanego ataku stroną przeciwną, ale w ofensywie wychodzącej z zagęszczania gry na własnym polu i udziale w kontrach prawie całej drużyny stają się groźni.
Środkowy pomocnik szybko rozdziela piłki do grających na skrzydłach dwóch napastników (!), którzy stwarzają zagrożenie pod bramką rywala.

Mam nadzieję, że Moskal wymyśli na to coś skutecznego. I że pasiaki spalą się z ambicji wygrania przed własną publicznością.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.07.2015, 10:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Cracovia ma jednego z najlepszych a najbardziej niedocenianego, moim zdaniem, polskiego trenera.
.
I tu sie zgodzę....
Bednarz=Landryna=......
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 23.07.2015, 11:09
Niestety, lekka obawa przed derbami dobitnie pokazuje, jak bardzo cofnęliśmy się w tył. Wisła nie jest faworytem w meczu z drużyną, która niedawno spadła do 1 ligi. Fakt faktem, Cracovia ostatnio naprawdę dobrze się prezentuje. Jutrzejszy mecz moim zdaniem pokaże dokładnie, jaka jest różnica poziomów między drużynami. Obstawiam jednak gładkie 2-0 dla nas, przebudzenie się Tomka Cywki i ponowny popis Crivelaro
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.07.2015, 11:16
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Niestety, lekka obawa przed derbami dobitnie pokazuje, jak bardzo cofnęliśmy się w tył. Wisła nie jest faworytem w meczu z drużyną, która niedawno spadła do 1 ligi. Fakt faktem, Cracovia ostatnio naprawdę dobrze się prezentuje. Jutrzejszy mecz moim zdaniem pokaże dokładnie, jaka jest różnica poziomów między drużynami. Obstawiam jednak gładkie 2-0 dla nas, przebudzenie się Tomka Cywki i ponowny popis Crivelaro
Piszesz tak jakby Cywka zagrał ze 3 sezony w naszej ekstraklasie z czego 2 ostatnie na bardzo słabym poziomie :] A zagrał dopiero 1 (!) mecz w naszej kopanej, więc spokojnie.
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 23.07.2015, 12:15
Masz rację, źle się określiłem. Po prostu wszyscy wiemy, że jak chce to będzie umiał rządzić na boisku i mam nadzieję, że jutro będzie ten dzień
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 23.07.2015, 12:43
Tam u sąsiadki to napinka max , w zasadzie to już podzielili sobie skórę na niedźwiedziu , każdy wynik gorszy od wysokiej wygranej spowoduje u nich totalnego doła . A wiec luzik , my nic nie musimy ale możemy im zrobić psikusa . Wtedy jęk będzie potworny a znając ich emocjonalność natychmiast pojawią się glosy o zwolnienie Zielińskiego
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.07.2015, 15:32
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Jakim k... faworytem ? Naoglądaliście się chyba za dużo nc plus ostatnio. Przypominam tu wszystkim ,że to MY JESTEŚMY WISŁA KRAKÓW i to oni niech się nas boją. Krew mnie zalewa czasem. Derby to derby. Zresztą my mamy lepszych piłkarzy i mam nadzieję,że w tym meczu wszystko się zazębi tak,że potem na odstrzał bierzemy amike ,która myślami będzie przy Basel i legie, która także gra w pucharach i to dla nich jest priorytetem.
otóż to kolego, pamiętajcie ze jesteście Wiślakami!
Mimo wszystko ten trudny terminarz może być dla nas korzystny, Lech nie zaryzykuje niczego przed starciem z FCB, przecież oni chcą LM, i wierzą że im sie to uda, tym lepiej dla nas niech się napalają na ta LM, a my ich pykniemy w lidze, to samo się tyczy Legii, która nie możne sobie pozwolić na odpadniecie z LE, przecież do budżetu już wliczyli sobie zyski z LE. Więc wszystko w naszych nogach, a raczej nogach piłkarzy, a naszych gardłach!
Więcej wiary panowie!

DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2015, 16:17
Nie ważne ile... Tyyyylko zwyycięstwo, Wisełko, tyyylko zwycięstwo
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.07.2015, 16:36
Zgnieść Zakopać zaorać i wysłać na Miodową 24
Tylko Wisła!
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2015, 17:29
A ja napiszę tyle. Wisła Kraków ZAWSZE jest faworytem w derbach. Choćbyśmy spadli z ligi, a sąsiadka została mistrzem, to my będziemy faworytem. Cracovia jest karłem moralnym, zbitym przez nas tyle razy, że zawsze będzie mieć kompleks niższości.
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2015, 18:39
Tylko Wisła !!!!!!!!!
Polska duma i tradycja w krakowskim wydaniu !!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 23.07.2015 o godz. 20:18.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2015, 21:32
Niestety smutnych czasów doczekaliśmy. Ale to możemy podziękować naszym poprzednim i przede wszystkim jeszcze poprzednim władzom. Derby jutro, a my kompletnie nie mamy argumentów. W drużynie paralityk na paralityku. Nie widzę jednego zawodnika, który mógłby to pociągnąć, generalnie mamy piłkarzy, który przy 0-0 w 70. minucie będą grali na czas, zobaczycie. Oni nie mają jaj, nie wiedzą co to derby. Kto ma tam jutro zrobić różnicę? Jankowski? Mączyński? Brożek od pół roku pod formą? Wolne żarty. Ciężko o optymizm i nie ma go we mnie za grosz. Nawet nie chodzi o umiejętności, tylko o psychikę tych gości. Oni nie wyszarpią zwycięstwa w 90 min., liczba straconych punktów w doliczonym czasie gry w tamtym sezonie nie wzięła się z powietrza. Ogólnie mam najgorsze przeczucia przed tym meczem. Obym się pomylił, ale niestety nie ma ku temu kompletnie przesłanek.

JżS!!!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.07.2015, 21:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Niestety smutnych czasów doczekaliśmy. Ale to możemy podziękować naszym poprzednim i przede wszystkim jeszcze poprzednim władzom. Derby jutro, a my kompletnie nie mamy argumentów. W drużynie paralityk na paralityku. Nie widzę jednego zawodnika, który mógłby to pociągnąć, generalnie mamy piłkarzy, który przy 0-0 w 70. minucie będą grali na czas, zobaczycie. Oni nie mają jaj, nie wiedzą co to derby. Kto ma tam jutro zrobić różnicę? Jankowski? Mączyński? Brożek od pół roku pod formą? Wolne żarty. Ciężko o optymizm i nie ma go we mnie za grosz. Nawet nie chodzi o umiejętności, tylko o psychikę tych gości. Oni nie wyszarpią zwycięstwa w 90 min., liczba straconych punktów w doliczonym czasie gry w tamtym sezonie nie wzięła się z powietrza. Ogólnie mam najgorsze przeczucia przed tym meczem. Obym się pomylił, ale niestety nie ma ku temu kompletnie przesłanek.

JżS!!!
Kolego, w drużynie jest 5 nowych gości a ty już wiesz jaką mają psychikę? paralityk na paralityku? mówisz o naszych piłkarzach, więc należy im się choć odrobina szacunku.

tak nisko już zeszliśmy, że z frustracji po jednym remisie musimy wyzywać własnych piłkarzy? To ma podnieść ich morale? Głowacki też jest paralitykiem? Potrafisz mu to powiedzieć w oczy?

żal, gdzie jest moderator?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.07.2015 o godz. 21:45.
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2015, 21:57
Już jest tu taki jeden, który zaklina rzeczywistość jacy to nie jesteśmy zajebiści, szkoda że nie ma to nic wspólnego z prawdą. Oczywiście, że wiem jaką mają psychikę poza 5 nowymi są starzy, którzy pokazali jakie maja "jaja" w poprzednim sezonie.

Naprawdę dziwi mnie moda na głaskanie tych kopaczy. Wielu z nich ma robotę życia bo daje od siebie naprawdę niewiele, a o pieniądzach jakie zarabiają, normalni ludzie mogą co najwyżej pomarzyć. Ale spoko, chcesz ich głaskać to ich głaskaj. Problemy finansowe spowodowały, że piłkarzy z charakterem jacy tu byli jeszcze kilka lat temu wymieniliśmy na bezpłciowych przecietniaków. Ja się z tym pogodziłem. Śmieszą mnie tylko ludzie, którzy widzą w tych kopaczach jakieś nadzwyczajne cechy (ten gra świetnie tyłem do bramki, ten jest silny i wysoko skacze ). Trzeba znać swoje miejsce w szeregu (piłkarskim, oczywiście).
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.07.2015, 22:09
Kuerwa jak ja czytam o jakims szacunku do pilkarzy pokroju Buchalika, Boguskiego, Jankowskiego, Burligow i reszty partaczy to mnie krew zalewa. Za co ja mam ich szanowac - to pierwsze pytanie. Drugie pytanie - skoro oni zasluguja na szacunek to ja nie wiem jak okreslic w takim razie stosunek do pilkarzy pokroju Glowackiego czy Sobolewskiego - ubostwienie, milosc?
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 23.07.2015, 22:27
Jeżeli jesteś kibicem Wisły Kraków, powinieneś szanowac każdego jej piłkarza. Każdego z nich traktować jak brata. Ach, zapomniałem, że dzisiejsza młodzież nie zna pojęcia szacunek.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów