The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2015, 10:56
W środe ma być na treningu, liczę na jakieś 20-30 minut jego gry.
Grzaniec Galicyjski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 19.07.2015, 11:23
Wystawianie na boku pomocy Jovicia to jawny sabotaż. Jest oczywistym, że Boban nigdy nie zagra rozsądnego spotkania na tej pozycji. Z wysokości trybun wyglądał jak dziecko we mgle i przez cały mecz nie dorzucił ani jednej piłki. Kiedy Burliga podłączał się do akcji ofensywnej, Jović nie wiedział co ze sobą zrobić. Nie jestem fanem Rafała, ale wydawał się naturalnym kandydatem do gry.

Nie jest moim celem pastwienie się nad Bogu ducha winnym Bobanem, chodzi o niezrozumiałe decyzje Kazimierza Moskala. Kolejna sprawa: Cywka w sparingach grał jako defensywny pomocnik lub na lewym skrzydle. Z Górnikiem zagrał pomiędzy defensywnym pomocnikiem, a ofensywnym, przy czym często jeszcze schodził na lewe skrzydło (przypomina się Krzysztof Rutkowski i tajemniczy "wariant piąty" w przypadku Madzi z Sosnowca).

17 meczów. 3 zwycięstwa. Ten wynik sprawiłby, że nie miałby szans utrzymać posady w Bytovii Bytów, MZKS Kozienice, czy Jezioraku Iława. Ten wynik nie przeszkadza mu dalej pełnić (albo raczej popełniać) funkcję trenera trzynastokrotnego Mistrza Polski. Powtarzam: kocham tego człowieka, bo jest symbolem. Tyle tylko, że ten symbol wielu z Was, szanowni Wiślacy, przysłania cały świat. Kazimierz Moskal jest słabym trenerem. Kiedy nie idzie jest zagubiony i nie potrafi reagować na to, co aktualnie się dzieje. Nie podejmuje w trakcie meczów ryzyka. Podczas drugiej połowy, rzuciło nam się w oczy, jak przy stanie 1:1 w okolicach 75 minuty na ławce Wisły panował totalny marazm, a on bawił się butem rzuconym na murawę bidonem. Trwało to może z minutę... Rozumiecie? Po meczu mówił, że jest rozczarowany. Ja najbardziej jestem rozczarowany nim samym, bo nawet jeśli zdawał sobie sprawy, że jest źle, to brakowało mu charyzmy by poruszyć zespół, odwagi, by coś zmienić. Nie piszcie, że brakowało mu argumentów na ławce. Nie takie drużyny odwracały losy meczów, ale na ławce musi stać przywódca. Generał. Taki jakim był Kazimierz Moskal - piłkarz i jakim NIE JEST Kazimierz Moskal - trener.
"Socyalizm każdemu równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze".
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2015, 13:20
Grzaniec Galicyjski napisał(a):Wyświetl post
Wystawianie na boku pomocy Jovicia to jawny sabotaż. Jest oczywistym, że Boban nigdy nie zagra rozsądnego spotkania na tej pozycji. Z wysokości trybun wyglądał jak dziecko we mgle i przez cały mecz nie dorzucił ani jednej piłki. Kiedy Burliga podłączał się do akcji ofensywnej, Jović nie wiedział co ze sobą zrobić. Nie jestem fanem Rafała, ale wydawał się naturalnym kandydatem do gry.

Nie jest moim celem pastwienie się nad Bogu ducha winnym Bobanem, chodzi o niezrozumiałe decyzje Kazimierza Moskala. Kolejna sprawa: Cywka w sparingach grał jako defensywny pomocnik lub na lewym skrzydle. Z Górnikiem zagrał pomiędzy defensywnym pomocnikiem, a ofensywnym, przy czym często jeszcze schodził na lewe skrzydło (przypomina się Krzysztof Rutkowski i tajemniczy "wariant piąty" w przypadku Madzi z Sosnowca).

17 meczów. 3 zwycięstwa. Ten wynik sprawiłby, że nie miałby szans utrzymać posady w Bytovii Bytów, MZKS Kozienice, czy Jezioraku Iława. Ten wynik nie przeszkadza mu dalej pełnić (albo raczej popełniać) funkcję trenera trzynastokrotnego Mistrza Polski. Powtarzam: kocham tego człowieka, bo jest symbolem. Tyle tylko, że ten symbol wielu z Was, szanowni Wiślacy, przysłania cały świat. Kazimierz Moskal jest słabym trenerem. Kiedy nie idzie jest zagubiony i nie potrafi reagować na to, co aktualnie się dzieje. Nie podejmuje w trakcie meczów ryzyka. Podczas drugiej połowy, rzuciło nam się w oczy, jak przy stanie 1:1 w okolicach 75 minuty na ławce Wisły panował totalny marazm, a on bawił się butem rzuconym na murawę bidonem. Trwało to może z minutę... Rozumiecie? Po meczu mówił, że jest rozczarowany. Ja najbardziej jestem rozczarowany nim samym, bo nawet jeśli zdawał sobie sprawy, że jest źle, to brakowało mu charyzmy by poruszyć zespół, odwagi, by coś zmienić. Nie piszcie, że brakowało mu argumentów na ławce. Nie takie drużyny odwracały losy meczów, ale na ławce musi stać przywódca. Generał. Taki jakim był Kazimierz Moskal - piłkarz i jakim NIE JEST Kazimierz Moskal - trener.
Gdyby wyniki Moskala odstawały od osiągnięć sprzed jego przyjścia, pewnie by już go tu nie było. Ale Wisła akurat pod względem miejsc zajmowanych w ekstraklasie jest dosyć regularna od kilku sezonów. A to wskazuje na to, że nie trener, ustawienie, czy system gry jest głównym problemem. Albo jeszcze inaczej. Nie ma trenera, który jest w naszym zasięgu finansowym i zechciałby tu pracować, mogącego obalić moją tezę. Na jedno wychodzi.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 19.07.2015 o godz. 13:31.
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.07.2015, 14:13
Tylko, że Moskal musi teraz zaliczyć bardzo dobrą jesień, żeby być na tyle efektywny jak Smuda.

Dlatego też, wszyscy na to czekamy z niecierpliwością!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.07.2015, 15:46
Skoro nie mamy klasycznych skrzydłowych to może Moskal niech zagra 4-3-3:

Brożek - Jankowski - Boguski
Crivellaro - Mączyński - Popović
Sadlok - Głowacki - Guzmics - Burliga
Cierzniak

Na pewno by to lepiej funkcjonowało niż teraz to 4-5-1 ze skrzydłowymi Jovicem i Crivellaro
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.07.2015, 20:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Bo większość uważa go za wspaniałego człowieka i prawdziwego Wiślaka. Niekoniecznie trafionego trenera Na forum wymienia się własne opinie, a na stadionie dopinguje drużynę. Myślisz, że jakby w poprzednim sezonie Dudka strzelił bramkę to bym nie skandował jego imienia? A zawsze go miałem za bardzo miernego piłkarza, a w dodatku prywatnie za lenia i najemnika. Dla Moskala za to mam ogromny szacuken i jak mogę mu go okazać poprzez skandowanie to jak najbardziej jestem chętny I tak wpływ trybun na to czy trener zostanie czy odejdzie jest marginalny, więc to nie ma znaczenia. Uważam, że gościu zasługuje na wparcie, bo na pewno stara się jak może i pewnie po nocach mu się śnią zwycięstwa Wisły.
Czyli szanujesz go na stadionie, ale w domu przed komputerem już nie....?
NA stadionie skadnujesz aby go nie zwalniać bo go szanujesz. Ale w domu już jesteś za zwolnieniem. Hmmmm no można i w ten sposób...
Troche twoje rozumowanie jest nielogiczne
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2015, 21:10
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
A nie tak by było? Wystawiłby jakieś dziwne ustawienie to nagle by się znalazło pięciu krytyków, którzy by powiedzieli że mógł wystawić Jovicia na skrzydle a Crivellaro na drugim.

wszyscy widza, ze Jovic na skrzydle to nieporozumienie, wiec nie wiem kto mialby co krytykowac. W sytuacji obecnej, gdy nie mamy skrzydlowych trzeba bylo zaryzykowac i zmienic ustawienie a nie wystawiac byle kogo. Taktyke chyba trzeba dobierac do zawodnikow a nie odwrotnie. a to ze nie ma skrzydlowych wiadomo od momentu gdy rozlecial sie Sarki i Donald ....
Grzaniec Galicyjski
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 20.07.2015, 07:12
Ja także uważam, że w obecnej sytuacji kadrowej należałoby (należy?) odejść od gry typowymi skrzydłowymi, wystawiając na tych pozycjach skrzydłowych zupełnie "nietypowych". Wisła ma potencjał do kombinacyjnej gry.. środkiem! Mało tego, ma go, jako jedna z nielicznych drużyn, a do tego przyzwoitych bocznych obrońców, mogących podłączać się do akcji ofensywnych.

Ktoś powie, że operowanie piłką głównie w środku to nonsens... Nie, nonsensem jest kiedy taki Boban, będący dobrym bocznym obrońcą dostaje piłkę do boku i na ileś szans na dośrodkowanie nie wykorzystuje żadnej. Powiem Wam więcej: Rafael mimo strzelonej bramki, przy której wykazał się dużą przytomnością, również na skrzydle nie zachwycił, zwłaszcza irytując dużą ilością strat i pozorowanym pressingiem. Wierzę, że uda się to u niego wyeliminować, ale znowu: nie wiem czy na skrzydle..
"Socyalizm każdemu równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze".
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.07.2015, 08:46
Grzaniec Galicyjski napisał(a):Wyświetl post
Ja także uważam, że w obecnej sytuacji kadrowej należałoby (należy?) odejść od gry typowymi skrzydłowymi, wystawiając na tych pozycjach skrzydłowych zupełnie "nietypowych". Wisła ma potencjał do kombinacyjnej gry.. środkiem! Mało tego, ma go, jako jedna z nielicznych drużyn, a do tego przyzwoitych bocznych obrońców, mogących podłączać się do akcji ofensywnych.

(...)
Oczywiście!
Najmądrzejsze rozwiązanie, a pierwszy system jaki mi przychodzi do głowy, to taktyka AS Romy za Spallettiego. Też do czasu Vucinicia można powiedzieć, że mieli problem z napastnikiem a z prawdziwych skrzydłowych, to można by wymienić chyba tylko Manciniego i od bidy Taddeiego. A ofensywnie wyglądało to super ciekawie.
Tylko problem polega na tym, że wpojenie tej taktyki drużynie zajęło Luckowi kilka sezonów, a my czasu, przy oczekiwaniu kibiców i środowiska piłkarskiego w kraju, nie mamy.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.07.2015, 09:14
^^ Tylko jak popatrzeć na poprzedni sezon, przecież wiele bramek padło po prostopadłym podaniu z 17-20m. Ile bramek zdobyliśmy po typowych dośrodkowaniach?. Skoro nasi takie bramki strzelali to potencjał do takiej gry jest.
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2015, 10:58
patrzycie na brak skrzydłowych nie biorąc pod uwagę, że Gurrier gra puchar, a Sarki się leczy, byliby w kadrze to by nie było problemu z Joviciem na skrzydle

problem który da się zauważyć i to widzę odkąd Moskal trenuje Wisłę to to, że za każdym razem kiedy to Wisła zdobywa pierwsza bramkę drużyna się cofa i broni, ale z jakim efektem? te mecze albo przegrywają albo remisują
pamiętam mecz z Górnikiem Zabrze w tamtym sezonie, Gurrier strzela w 5 minucie gola na 1-0 i zaczynamy się bronić, grać na czas, cofamy się głęboko - tak jakby piłkarzom za Moskala brakowało mentalności zwycięzcy, grają bo grają i to jest problem drużyny, trenera, całego sztabu

udowodnili nam to kilka razy, że potrafią przegrać wygrany mecz i każdy zwala na pecha, ale problem siedzi w ich głowach i głowie trenera
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.07.2015, 12:13
pisać można wiele, ale w piątek jeden z najważniejszych meczów, mogą zagrać nawet Buchalikiem czy Czekajem na skrzydle byleby wygrali w Kauflandzie. Mam nadzieję, że parchy zachłyśnięte swoimi ostatnimi sukcesami dostaną kubeł zimnej wody.
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.07.2015, 12:16
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
patrzycie na brak skrzydłowych nie biorąc pod uwagę, że Gurrier gra puchar, a Sarki się leczy, byliby w kadrze to by nie było problemu z Joviciem na skrzydle
(...)

Patrzę na to z innej strony. Pytanie czy Guerrier nie wróci do nas zmęczony turniejem. Poza tym Donek to jeden z nielicznych zawodników, na których możemy zarobić i długo go nie zatrzymamy w zespole, A Sarki, jak zauważyłeś ma kontuzję i choj jeden raczy wiedzieć, jak długo będzie dochodzić do formy i czy do niej w ogóle dojdzie(vide Boguski i akcja z Borysiurkiem). Poza tym Sarki tak na dobrą sprawę, zachwycił tylko raz. Właśnie w meczu w którym nam wypadł. Więc liczenie na niego, to raczej hazard.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Herbi1303
Senior Member

Stary 20.07.2015, 12:21
Kazek to jedyny trener na jakiego nas w tym momencie stać, chyba że nagle Smuda zejdzie nam z listy płac. I pytanie do tych co chcą dymisji Moskala...Kto za niego?
s1mone
Senior Member

Stary 20.07.2015, 16:17
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Czyli szanujesz go na stadionie, ale w domu przed komputerem już nie....?
NA stadionie skadnujesz aby go nie zwalniać bo go szanujesz. Ale w domu już jesteś za zwolnieniem. Hmmmm no można i w ten sposób...
Troche twoje rozumowanie jest nielogiczne
Ja Moskala szanuję i będę go szanował zawsze. Jest to jeden z symboli Wisły, tych najjaśniejszych z czasów mojej młodości. Generalnie czytając Twój post odnoszę wrażeniem, że pomyliłeś odwagę z odważnikiem.

Na stadionie skanduje, bo go uważam za prawdziwego Wiślaka i super gościa. Jeśli tylko mogę mu okazać wsparcie, robię to. Bardzo bym chciał, żeby mu się udało i zaczął osiągać w Wiśle świetne wyniki. Zawsze ściskam kciuki za niego i za chłopaków.

Nie znaczy to jednak, że nie patrzę krytycznym okiem na efekty wykonywanej przez niego pracy.
Nigdzie nie napisałem, że powinien odejść. Mam przeczucie, że się nie sprawdzi - ale chciałbym, żeby trenował zespół do końca rundy i miał okazję udowodnić mi, że się mylę. Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby Wisełka pod jego batutą nagle odpaliła.

Moje rozumowanie jest jak najbardziej logiczne, za to twoje czytanie ze zrozumieniem stoi na bardzo niskim poziomie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.07.2015 o godz. 16:27.
TS&ZKS
Senior Member

Stary 20.07.2015, 16:26
To przeczytaj swój wpis który cytowałem jeszcze raz To Ty napisałeś, że jest trenerem NIETRAFIONYM. Ja tak nie uważam.
A co do skandowania nazwiska Dudki. Jest różnica przy skandowaniu "Darek Dudka", a "...nie rusz Kazika bo zginiesz"
Żeby było jasne. Mam nadzieje, że Moskal będzie trenerem jak najdłużej i moja opinia jest taka sama na stadionie(gdzie dopinguje drużynę) jak i w domu(gdzie wymieniam poglądy)
Ostatnio edytowane przez TS&ZKS : 20.07.2015 o godz. 16:29.
s1mone
Senior Member

Stary 20.07.2015, 16:30
Nie, nie napisałem tak.

Znaczenie słowa niekoniecznie Ci umyka w tym kontekście?

Oświecę Cię : świadczy o pewnej dozie niepewności.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.07.2015 o godz. 16:34.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.07.2015, 17:20
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
To przeczytaj swój wpis który cytowałem jeszcze raz To Ty napisałeś, że jest trenerem NIETRAFIONYM. Ja tak nie uważam.
A co do skandowania nazwiska Dudki. Jest różnica przy skandowaniu "Darek Dudka", a "...nie rusz Kazika bo zginiesz"
Żeby było jasne. Mam nadzieje, że Moskal będzie trenerem jak najdłużej i moja opinia jest taka sama na stadionie(gdzie dopinguje drużynę) jak i w domu(gdzie wymieniam poglądy)
Wiesz, można kochać własne dziecko ale to nie znaczy też że zawsze trzeba na nie chuchać, dmuchać i wybaczać wszelkie błędy. Zaślepienie nie ma nic wspólnego z miłością i jest szkodliwe. To że ktoś nie zgadza się z decyzjami trenera, krytycznie patrzy na jego prace. Nie znaczy zaraz że go nie szanuje. Dopingować go ja trenera będę zawsze. Trzeźwo patrzył na jego pracę również.
TS&ZKS
Senior Member

Stary 21.07.2015, 16:53
Porównanie trenera do dziecka jest odrobine nie na miejscu moim zdaniem Nie chodzi tu o "chuchanie, dmuchanie" ale ustosunkowanie się. Na stadionie krzyczysz aby go nie zwalniac, a w domu aby zwolnic. I o to właśnie mi chodzi. Ja nie uważam go za świetnego trenera, widze jego błędy ale nie jestem za zwolnieniem ani na stadionie, ani w domu, ani nie byłem na wakacjach I o to mi głownie chodzi.
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2015, 17:01
Daleki jestem od zwalniania Moskala... ale niestety Moskal zupelnie nie radzi sobie w trakcie meczow. NIe potrafi zmienic ustawienia, zrobic korekt, zrobic dobrych zmian. Fatalnie to wyglada, jezeli chodzi o ten aspekt,
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 21.07.2015, 17:19
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Daleki jestem od zwalniania Moskala... ale niestety Moskal zupelnie nie radzi sobie w trakcie meczow. NIe potrafi zmienic ustawienia, zrobic korekt, zrobic dobrych zmian. Fatalnie to wyglada, jezeli chodzi o ten aspekt,
Trzeba jeszcze mieć kim zmienić to ustawienie, zrobić korekty czy dokonać dobrych zmian.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.07.2015, 17:52
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że pytam, ale skąd taka opinia?
Skąd zdanie, że Moskal w czasie meczu żadnych korekt ustawienia, żadnych zmian nie przeprowadza?
Bo nie mówi o tym na konferencji prasowej?

Moskal w przeciwieństwie do Smudy narzuca swoim piłkarzom pewną taktykę i pewne ustawienie na boisku, oraz wymaga realizowania pewnych założeń.

Za czasów Smudy piłkarz zapytany o to, co grają, jaka jest taktyka i jakie ustawienie, nie potrafił z reguły odpowiedzieć, bo albo Smudy nie zrozumiał, albo, co bardziej oczywiste, Smudy taktyka polegała na realizowaniu hasła, że zagramy intuicyjnie.
Nie chodziło, rzecz jasna o całkowite "pójście na żywioł", ale raczej o wykorzystywanie indywidualnych umiejętności zawodników (przyszedł Donald, lewy obrońca, ale, że miał ciąg na bramkę to Smuda uczynił z niego skrzydłowego), jak Stilicia, Brożka, czy Głowy. Skład i pozostający do dyspozycji piłkarze narzucają Smudzie taktykę
Drugim elementem "taktyki" Smudy było dążenie do odbierania przeciwnikowi piłki w środku pola, lub jeszcze na jego połowie i w ten sposób udało się zdobyć kilka bramek.
Trzecim klasyczna "choinka": 1- 4 - 3 - 2 -1
I to w zasadzie byłoby na tyle.

Co do Moskala to kilkakrotnie na wiosnę pokazał jak potrafi żonglować ustawieniem piłkarzy na boisku, jak wielu z nich potrafi w zależności od sytuacji i przeciwnika realizować inne zadania i wdrażać inną taktykę, jak Moskal próbuje tworzyć na boisku pewien kolektyw realizujący przedmeczowe założenia, czasami wbrew pewnym naturalnym predyspozycjom niektórych piłkarzy. Wisła Moskala próbuje budować atak pozycyjny i grać kombinacyjną, szybką piłkę. Pewne sprawy na razie jeszcze nie wychodzą dobrze (zmęczenie przygotowaniami, brak zgrania nowych piłkarzy), ale wierzę, że tak ustawiana drużyna zacznie grać coraz lepiej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 21.07.2015, 18:45
A możesz podać w których meczach ten kunszt taktyczny przyniósł efekt? Z chęcią odświeżę sobie jakiś ciekawy taktycznie meczyk.
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2015, 18:50
Mnie tak z ciekawości zastanawia kiedy ostatnio strzeliliśmy fajnego gola po rzucie rożnym. Głowa w Bełchatowie ?
Zagrożenie po naszych rogach jest u przeciwnika praktycznie zerowe.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
s1mone
Senior Member

Stary 21.07.2015, 19:15
Mam nadzieję, że masz rację Framat

Co do Smudy to gość miał jedną rzecz, która sprawiła, że zaszedł tak wysoko.

Może i był to prościoch, ale za to świetnie czytał predyspozycje piłkarzy do danego sposobu gry. Faktycznie nie narzucał odgórnie założeń taktycznych, tylko każdemu pozwalał grać tak, żeby wyciągnąć z niego co najlepsze. Niektórzy piłkarze często odpalali, jak zaczynali grać po swojemu. Inni nie potrafili się w tym odnaleźć. Także ten kij od taktyki ma dwa końce. Uważam, że w przypadku trenerów odgórnie narzucanie taktyki gry, gdy nie ma się pod nią odpowiednich wykonawców jest błędne. Często wtedy Ci co tak świetnie planują, zwyczajnie się wykładają. Mam nadzieję, że Moskal będzie na tyle elastyczny i inteligentny by to zrozumieć. A przede wszystkim odpowiednio odczytać i tak ustawić ten zespół, żeby to zatrybiło. Do tego jest mu potrzebne też nos i szczęście, więc życzę mu wszystkiego najlepszego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.07.2015 o godz. 19:20.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.07.2015, 19:28
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Mnie tak z ciekawości zastanawia kiedy ostatnio strzeliliśmy fajnego gola po rzucie rożnym. Głowa w Bełchatowie ?
Zagrożenie po naszych rogach jest u przeciwnika praktycznie zerowe.
z Koroną ,i może nie bezpośredni po rogu ale Brozek z Górnikiem
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.07.2015, 19:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
. Pewne sprawy na razie jeszcze nie wychodzą dobrze (zmęczenie przygotowaniami, brak zgrania nowych piłkarzy), ale wierzę, że tak ustawiana drużyna zacznie grać coraz lepiej.
Te pewne sprawy nie wychodzą od "20 kolejek".
Przed ta runda zawodnicy grali tym samym składem(nie mozna mówic o braku zgrania),a teraz umówmy sie ,ze przygotowania nie były jakies męczące(pewnie jakby to zrobił Smuda ,to by było ,ze sa zajechani).Więc o co come on?
Zagrali dosłownie z dwa mecze ładne pod przewodnictwem Kazia ,a reszta to już było....Na pewno nie było zadnego meczu tak ładnego jak za Smudy(uprzedzam,za którego powrotem też nie jestem).
Poza tym patrzymy przez pryzmat ostatniego pobytu,a to juz jest trzecie podejscie z takim samym(dla mnie mizernym) efektem.Ale zobaczymy moze do trzech razy sztuka....
I tak obecnie nas nie stać na nikogo lepszego,a Ci co są dostępni raczej obrazu tego wszystkiego nie zmienią.
Bednarz=Landryna=......
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2015, 09:51
@Griszka30KR

Mecze wyjazdowe z Legią czy Jagiellonią, w których nie wygraliśmy przez własne błędy w obronie, a nie dzięki jakiejś niesamowitej grze przeciwnika (gole nieprawidłowe bądź tracone w końcówkach) były taktycznie bardzo dobre. Jednocześnie Kazek również nie zaliczył takich wyników jak Smuda z Legią 0:5
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2015, 12:32
Niech Moskal trochę pogłówkuje nad taktyką i niech do cholery trochę żyje przy linii, a nie tak jak w maju z Pogonią stał jak mumia i zero reakcji na katastrofalne ustawienie zespołu, co skończyło się skandalicznym przesraniem końcówki meczu:

Herbi1303
Senior Member

Stary 22.07.2015, 21:13
dodałbym jeszcze bardzo dobry mecz z Lechią

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów