The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 19:10
Głowacki powoli zaczyna odstawać fizycznie i to widać. Jeszcze nie gra tak tragicznie jak Cleber tuż przed zakończeniem kariery, ale jest już blisko. Lata lecą i tego nie da się zmienić. Mam nadzieję że Arek dogra ten sezon na jakimś przyzwoitym poziomie a potem zakończy karierę i zwiąże się z Wisłą już nie jako piłkarz ale trener młodzieży czy skaut.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.07.2015, 21:07
tak na chłodno dzień po meczu:

panowie nie ma co panikować, to było wiadome że ten mecz tak będzie wyglądać, 5-ciu nowych piłkarzy w podstawowej 11, a Wy już zwalniacie Moskala... a co on miał zrobić niby? przerwa była krótka, mało czasu na zgranie chłopaków, to wszystko musi się zazębić, więc proponuje 10 głębokich oddechów, i z wiarą na lepsze jutro kupujemy bilety na Amice!

Co do nowych, rzecz ma się podobnie, dla Cywki i Clivera to było pierwsze zderzenie z polską piłką, Popović sam ostatnio mówił że zjadły go nerwy bo chciał się pokazać, a gdy się chce na siłe to skutek jest odwrotny. Jedyny minus? to taki za mamy za dużo, hmm coś nowego dla nas, ale tak, mamy za dużo rozgrywających, ja widzę Clivera i Popova na środu za nimi Mąka, a Cywka hmm chyba prawe skrzydło bo Jović to tam nie pasuje.

a z innej beczki, widzieliście na koniec meczu jak Głowa prowadził wszystkich gęsiego pod C? i tak naszła mnie myśl, kto to będzie robić w następnym sezonie? nie mamy żadnego Wiślaka walczaka, takiego z krwi i kości, jedyna nadzieja chyba w Mączyńskim, bo jeśli nie on to kto?
Powód: szacunek
Ostatnio edytowane przez Rafal-SWL : 18.07.2015 o godz. 21:09.

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 18.07.2015, 21:23
Jak czytam komentarze typu:Boguski wniosl ożywienie to aż mi oczy na wychodzą. Czekam na jeden(!!!) przykład akcji w której nasz Messi wniósł to ożywienie?
Czytając ten temat aż dziw bierze że Moskal jeszcze jest trenerem. Naliczyłem w tym temacie min. 10 zastępców którzy opracowalby taką taktykę że zmietlibyśmy Barcelone i Real razem wzięte
Nawet wróżbita maciej nie jest tak zaj***sty żeby po 1 kolejce wywróżyć walke o utrzymanie, ale tutaj rożnie mu spora konkurencja.
Odpowiedz cytując
Kibic_55
Junior Member

Od: 07.2015

Stary 18.07.2015, 21:24
Uran235!

Sadlok nic specjalnego nie pokazał? Jeśli obrońca gra solidnie z tyłu, a po jego zagraniach Wisła ma więcej sytuacji podbramkowych niż po zagraniach całej linii pomocy, to co jeszcze oczekujesz po zawodniku tej formacji?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2015, 21:29
Crivellaro to jest ofensywny pomocnik, nie skrzydłowy!
Jović obrońca! Nie skrzydłowy
Popovic rozgrywający pomocnik
Cywka sam nie wiem chyba tez ofensywny pomocnik
Mączyński 50 na 50 moim zdaniem def/ rozgr.
Cierzniak chyba niewiele lepszy od Buchalika, ale ciut lepszy
Prośba do zarządu; zakontraktujcie jakiegos napastnika!!! Marzy mi sie taki typowy snajper a la Żuraw, Franek
Tesknie za Sarkim, Guerrierem i Stiliciem!!!
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 18.07.2015 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.07.2015, 22:06
Cóż, mecz się nie udał. ... Walka o utrzymanie będzie ciekawsza... Można by żale i pretensje wypisywać z godzinę lub dwie. Nie ma Stilićia i nie będzie. Brożek nie ma zmiennika i nie zapowiada się żeby miał się ktoś pojawić. Rozczarowała gra Wisełki w drugiej połowie. Pół boiska puste i samotny Brożek. Tak mamy mecze wygrywać? Bardzo wątpię. Trener tasuje tym czym ma. Kto liczył na cuda raczej się rozczarował. Smuci mnie jedna rzecz. Wisełka na Reymonta gra jak u siebie max 30 minut. Potem jesteśmy jakimś zastraszonym Piastem. Ludzie, gracie przed swoimi kibicami. WALKA, Pressing. Agresja. Tego mi brakuje. Krew mnie zalewa na brak kreatywności. Mecz na remis ze wskazaniem na Zaboli. W najbliższych meczach ciemność widze. Obym się mylił.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2015, 11:59
Gwoździem programu tego spotkania był Gruby z Torcidy.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Cóż, mecz się nie udał. ... Walka o utrzymanie będzie ciekawsza...
Chłopaki się lepiej poznają,zgrają i będzie lepiej. Liga jest słaba,więc w pierwszej ósemce będziemy bankowo.
Ostatnio edytowane przez Babba : 19.07.2015 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.07.2015, 14:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Pisanie ze Brożek fatalny to czysty idiotyzm....
A jaki ma być jak nie dostal ani jednej pilki za caly mecz!
Te pilki miał zagrywać chyba Popovic który miał to wszystko rozgrywać ale jak się okazuje to strasznie slaby gość który nawet nie wiadomo czy tak naprawdę to ofensywny rozgywajacy pomocnik...
Brożek dostał idealną prostopadłą piłkę w I poł. od Popovic'ia właśnie i znalazł się sam na sam z bramkarzem. Koncertowo to sp...ił. Piszmy o faktach. Zawdzięczamy mu wiele pięknych chwil i bramek ale na tą chwilę jest osłabieniem...Takie są fakty...Odnoszę wrażenie że unika piłki w ogóle się nie wystawia i dlatego nie dostaje tych piłek więcej..
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.07.2015, 14:42
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Cóż, mecz się nie udał. ... Walka o utrzymanie będzie ciekawsza...
Co ty masz w głowie że po pierwszym meczu wieścisz walkę o utrzymanie ?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 19.07.2015, 15:38
Barti napisał(a):Wyświetl post
Brożek dostał idealną prostopadłą piłkę w I poł. od Popovic'ia właśnie i znalazł się sam na sam z bramkarzem. Koncertowo to sp...ił. Piszmy o faktach. Zawdzięczamy mu wiele pięknych chwil i bramek ale na tą chwilę jest osłabieniem...Takie są fakty...Odnoszę wrażenie że unika piłki w ogóle się nie wystawia i dlatego nie dostaje tych piłek więcej..
Nie dostał prostopadłej piłki od Popovicia kolego!!! Bzdury tu wypisujesz. Brożek dostał prostopadłą piłke od Sadloka. Chyba, że Ty inny mecz oglądałeś!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.07.2015, 15:47
A co to zmienia od kogo dostał piłkę, spieprzył koncertowo i jeszcze się głupkowato usprawiedliwia, że Przyrowski mu skrócił kąt. No co za złośliwy bramkarz... Zamiast przez resztę meczu próbować się zrehabilitować to chował się za plecy...
Powód: kąt nie kont
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.07.2015 o godz. 18:29.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2015, 16:00
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Nie dostał prostopadłej piłki od Popovicia kolego!!! Bzdury tu wypisujesz. Brożek dostał prostopadłą piłke od Sadloka. Chyba, że Ty inny mecz oglądałeś!!!
Spokojnie bo Ci żyłka pęknie.. Może to był Sadlok...Na stadionie nie ma powtórek tak jak przed telewizorem...Niemniej jednak piłkę dostał.. Klasowy napastnik czeka na taką piłkę/okazję cały mecz i ją wykorzystuje...

Drozd napisał(a):
A co to zmienia od kogo dostał piłkę, spieprzył koncertowo i jeszcze się głupkowato usprawiedliwia, że Przyrowski mu skrócił kąt. No co za złośliwy bramkarz... Zamiast przez resztę meczu próbować się zrehabilitować to chował się za plecy...
Dokładnie tak! Ciężko dogrywać do kogoś kto stoi za plecami obrońców nawet jeśli by to był sam Messi..
Ostatnio edytowane przez Barti : 19.07.2015 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2015, 16:40
No ja nie wiem co gorsze. Napastnik co s.......ił jedną prostopadłą piłkę czy pomocnicy, którzy nie posłali mu choć takiej jednej w meczu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.07.2015 o godz. 16:46.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 19.07.2015, 17:01
[QUOTE=Barti;1408318]Spokojnie bo Ci żyłka pęknie.. Może to był Sadlok...Na stadionie nie ma powtórek tak jak przed telewizorem...Niemniej jednak piłkę dostał.. Klasowy napastnik czeka na taką piłkę/okazję cały mecz i ją wykorzystuje...

Ja poznaje piłkarzy z daleka, po posturze, po numerach, a Ty widocznie tylko po twarzach. I nie może to był Sadlok, ale to był Sadlok na 150%, a nie Popovic. Popovic to był może dobry na 1 lige, ale Ekstraklasa to chyba za wysokie progi. Brożek już prochu nie wymyśli, cienki jest i tyle, nie te latka!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2015, 18:40
Wisła się osłabiła kadrowo więc gra słabiej... Nie rozumiem zaskoczenia.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.07.2015, 19:30
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wisła się osłabiła kadrowo więc gra słabiej... Nie rozumiem zaskoczenia.
A ja je rozumiem ponieważ się nie osłabiła
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2015, 21:10
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No ja nie wiem co gorsze. Napastnik co s.......ił jedną prostopadłą piłkę czy pomocnicy, którzy nie posłali mu choć takiej jednej w meczu.
Chyba najlepsze podsumowanie.
Brożek zepsuł jedną piłkę? Ludzie, ile wy meczy we życiu oglądaliście? Napastnika można rozliczać, jeżeli będzie miał kilka sytuacji. Żaden nie ma 100% skuteczności, a zimnokrwiści egzekutorzy są zdecydowanie poza naszym zasięgiem finansowym. Zresztą, nie tylko naszym tylko całej ligi

Zresztą - o czym my tu dyskutujemy, jak mamy tylko Pawła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2015 o godz. 21:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 19.07.2015, 22:05
Niech większość osób niech tutaj ochłonie, to było pierwsze spotkanie, a nie którzy robią taki najazd na piłkarzy jakby to był enty mecz przegrany pod rząd w tym sezonie. Praktycznie wszystkie zespoły z czołówki tamtego sezonu straciły punkty, więc ogar. Zobaczymy co kolejne spotkania przyniosą.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2015, 22:49
Umiejętność czytania...wyraźnie zostało napisane chyba, że Brożek nie dostaje podań bo unika gry..odnieś się jeden z drugim do tego...co do pomocy to zupełnie inny temat i nie zauważyłem żeby było napisane że jest idealna...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2015, 23:05
Ale jak unika gry?
Sadlok wyłożył fajną piłkę i jakoś Paweł się odnalazł. Gdyby pomyślał i się wyłożył na nogach przyrosia to byłby karny, proste.
Paweł już nie jest mega snajperem, lecz wciąz to jest nasz ligowy top - 15 bramek w sezonie , tylko trzeba umieć go wykorzystać, obsłużyć . A z taką grą drugiej lini to nawet Lewandowski stał by z przodu jak idiota. Chcąc strzelić, sam by musiał się cofnąć po piłkę na swoją połowę, wymanewrować obronę przeciwnika i strzelić nie do obrony. Ale Paweł to nie Lewy...
Reasumując. Nie da się unikać czegoś, czego po prostu nie ma. Pomoc nie istniała...tylko baloniada.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.07.2015 o godz. 23:20.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.07.2015, 01:16
Aj, momentami aż oczy bolały od tej gry, zwłaszcza w drugiej połowie. Ja wiem, że ro pierwszy mecz i dużo nowych zawodników, brak zgrania i tak dalej, ale przecież my graliśmy z Górnikiem Zabrze! Solidny zespół, ale nic poza tym, w dodatku z dwoma żółtodziobami w obronie i parodystycznym bramkarzem, gdzie aż prosiło się żeby dawać mu częściej okazje do wykazania się. A w przekroju całego meczu, to nawet przyjezdni sprawiali lepsze wrazenie. Wiślacy grali niemrawo, kilku z nich w drugiej połowie spuchło, np. Burliga, Mączynski, wiadomo warunki ciężkie, ale jednakowe dla obydwu drużyn, a To górnik wyglądał lepiej motorycznie. Wciąż mamy ten sam problem, chcemy grać "krakowską piłkę" ale nie ma płynnego przejścia z obrony do ataku, szybkiego pogrania z klepy na jeden kontakt, przeniesienia ciężaru gry, tylko pykanie po obwodzie, taka sztuka dla sztuki i to najczęściej w strefie obronnej i liczenie na jakaś piłkę przez dwie linie od Głowackiego, czy wprowadzenie piłki z boku na fantazji przez Sadloka czy Burlige. Popovic grał strasznie głęboko i dosyć asekuracyjnie, nie wiem czy takie były założenia, ale jeśli tak to dziwne, bo po to jest Mączynski, zeby to on grał pod obrońcami i rozprowadzał piłkę większość czasu, tymbardziej, że było widać jak Słoweniec ruszyl trochę do przodu 2-3 razy to potrafił minąć rywali i dograć ciekawą piłkę. Crivellaro widać, że ma technikę, strzał, podanie, ale też ma dwie spore wady, mianowicie słaba zwrotność oraz szybkość, więc na skrzydłowego sie kompletnie nie nadaje. Cywka, poza walką i kilkoma faulami, straszny chaos , coś w stylu Stępińskiego, choć w kilku zagraniach było widać ciut lepsza technikę użytkową, ale ogólnie piłkarz zagadka, co do pozycji rownież. Krzysiu jak dla mnie mecz poprawny, niewiele na plus, większych błędów też nie dostrzegłem, moze tylko mała ruchliwość i brak dynamiki, ale to jak u większości piłkarzy chyba jeszcze brak świeżości. Brozek jak to Brożek, miał jedna setkę, kilka obsrywek, ale brakowało mu wsparcia partnerów, w drugiej połowie biegał w ataku jak Żyd po pustym sklepie. A juz mówienie przez niektórych, że Brożek sie nie nadaje, czy jest hamulcowym to dla mnie kompletny nonsens, trochę wiecej szacunku, bo jeszcze wiele bramek Paweł nastrzela, a ze lepszy juz nie bedzie? I tak wciąga nosem 95% ligowych napastników i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

Ogólnie spodziewałem się lepszej gry, większej liczby sytuacji, zwłaszcza w meczu u siebie,. I narazie Kaziu Moskal, styl gry drużyny w pierwszym meczu, jak i na koniec wiosny mnie nie przekonuje, co nie znaczy, że uważam, że potrzeba zmiany trenera. Warto dać mu szanse, ale ciężki mecze przed nami, ewentualne porażki mogą być początkiem końca, ale obym sie mylił!
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.07.2015, 08:17
Dla mnie testem będzie mecz w piątek. Po całej lidze widać że to dopiero początek i nie ma co szat rozdzierać. Brożek w pierwszej połowie bardzo aktywny potem kicha skrzydło Burliga/Jovic to nieporozumienie jeden musi usiąść na ławie.
To co niestety widać Głowacki nie był taki jak zawsze pewien kilka błędów było.
Cierzniak dla nie na plus.

Zobaczymy co będzie na derbach
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2015, 19:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie testem będzie mecz w piątek. Po całej lidze widać że to dopiero początek i nie ma co szat rozdzierać. Brożek w pierwszej połowie bardzo aktywny potem kicha skrzydło Burliga/Jovic to nieporozumienie jeden musi usiąść na ławie.
To co niestety widać Głowacki nie był taki jak zawsze pewien kilka błędów było.
Cierzniak dla nie na plus.

Zobaczymy co będzie na derbach
Cierzniak na plus? a kto grał na czas (?) cały mecz. Jak go tego Moskal nie oduczy to będzie zbierał co mecz sowitą porcję gwizdów.

W derbach pierwszy raz od dawna, nie będziemy faworytem. Może to i lepiej, będzie większa mobilizacja?
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 20.07.2015, 19:50
Cierzniak skończy gre jak tylko Michały się wykurują
Jak dla mnie on w tej bramce był i w sumie to tyle. Jedna ważna interwencja, a poza tym to w sumie bez jakiegoś szału. Nie wybronił nic groźnego(poza jedna sytuacją).

W pierwszych kolejkach w żadnym meczu nie można wskazać faworyta, a tym bardziej w derbach. Taki mecz to całkowicie inna historia i jak dla mnie faworyta nie ma. Może decydować jedna akcja. Tak jak w derbach w 2014r., czy w derbach gdy Boukhari zdobył bramke w 94 minucie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.07.2015, 23:10
Faktem jest, że w piątek trzeba pokazać nie tylko dobrą piłkę, ale przede wszystkim jaja.

Co to się w ogóle wyprawia, marazm jakiś, 4 dni do derbów i nie ma tematu meczowego ;o Chyba jednak świadczy o skali zainteresowania.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.07.2015, 07:24
Najwięcej na czas do tej pory to Buchalik zawsze grał. Cierzniak jak najbardziej na plus. Miał więcej niż jedną dobrą interwencję, więc nie gadajcie głupot.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 21.07.2015, 11:22
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Najwięcej na czas do tej pory to Buchalik zawsze grał. Cierzniak jak najbardziej na plus. Miał więcej niż jedną dobrą interwencję, więc nie gadajcie głupot.
Jaką na przykład? Bo ja kojarze tylko jedną.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2015, 11:53
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Cierzniak skończy gre jak tylko Michały się wykurują
Jak dla mnie on w tej bramce był i w sumie to tyle. Jedna ważna interwencja, a poza tym to w sumie bez jakiegoś szału. Nie wybronił nic groźnego(poza jedna sytuacją).
Górnik miał 3 celne strzały...Krokodyl Dundee nie miał się jak wykazać
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 21.07.2015, 11:58
Ale sytuację kiedy nie porozumiał się z Burligą ładnie ogarnął, do tego jeden strzał na krótki bardzo pewnie obroniony. Bramka nie z jego winy (teoretycznie do wyciągnięcia, ale jakby wyciągał takie rzeczy to nie grałby w PL) i niepewność na przedpolu. Na razie niewielka przewaga nad Buchalem, ale może później bardziej zapunktuje.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.07.2015, 12:14
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Ale sytuację kiedy nie porozumiał się z Burligą ładnie ogarnął, do tego jeden strzał na krótki bardzo pewnie obroniony. Bramka nie z jego winy (teoretycznie do wyciągnięcia, ale jakby wyciągał takie rzeczy to nie grałby w PL) i niepewność na przedpolu. Na razie niewielka przewaga nad Buchalem, ale może później bardziej zapunktuje.
Akurat gra na przedpolu to element wymagający zgrania z obroną, więc tu są jeszcze rezerwy. Mimo to uważam, że może być dobrze w tym elemencie - jak Górnik miał rzut rożny, dochodzącą piłkę zagrywał Magiera to w ogromnym tłoku Cierzniak tę piłkę pewnie złapał, mam wątpliwości, czy któryś z Michałów byłby w stanie to powtórzyć.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów