The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2015, 13:11
@Jaroo1 Chyba lepiej zagrać w III rundzie eliminacji LM z Videotonem z Węgier albo z HJK z Finlandii aniżeli z Baselem albo Steaua, prawda? Chyba lepiej zagrać w ostatniej rundzie eliminacji LE z Apollonem z Cypru albo z Partizanem z Serbii aniżeli z Dortmundem albo Bilbao, prawda? Więc skończ pie***lić farmazony o tym, że współczynnik nie gra roli, bo gra i to dużą. Możesz przez 2-3 lata wygrywać ekstraklasę i mieć całkiem niezłą ekipę, ale co z tego skoro już w III rundzie el.LM trafisz rok po roku na Basel, Steaua i huja - spadasz do IV rundy el.LE, w której znowu rok po roku masz pecha i trafiasz na Dortmund i Bilbao. Zresztą Wisła chyba wie najlepiej o tym, co to znaczy mieć pecha w losowaniu, bo gdy miała największą pakę w XXI wieku w Polsce, zawsze trafiała na Reale albo Barcelony.
Ostatnio edytowane przez qqq_b : 16.07.2015 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2015, 19:38
Skończ .......ić, że możemy jako Polacy trafić na Dortmund lub Bilbao. I teoretycznie lepiej trafić na słabszego ale praktyka jest taka, że jak się jest dobrym to nie trzeba trafiać na frajerów. Dlaczego tacy jak ty całe życie licza na frajerskie łut szczęścia?
Prawda jest taka, nie zasługujesz, masz klub chujowy a awansujesz to i tak gówno będzie z tej kasy z LM itd. To jest jak taki socjal, nie zasługujesz a dostajesz. A socjal to gówno i więcej szkodzi niż pomaga.
Zasługujesz to awansujesz - w obecnym układzie bo granie z Barcelonami i Realami rzeczywiście nie miało sensu.
No chyba, że patrzymy w kategoriach jednorazowego wyskoku, awansować do LM żeby przeżyć przygodę raz na 20 lat. Wtedy frajerskie oczekiwanie na szczęście ma sens. Ale chyba to nie jest szczytem ambicji Polaków.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2015, 22:08
To co dzisiaj widziałem to żenada poprostu. Legia dno, słabiutko!!! Jagiellonia i Śląsk bardzo mnie rozczarowały, raczej odpadną na 90%, Legia pomimo zwyciestwa 1-0 też nie może być pewna awansu, szanse 50:50. Nasze kluby są bardzo słabiutkie. Z czym do Europy? Lech przejdzie do 3 rnd el i na tym etapie też może zakończyć swoją przygodę, bo tam to już się schody zaczynają!!! Jesteśmy zerem piłkarskim w Europie!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2015, 22:21
Za tydzień będzie tradycyjny eurow....... odpadną Jaga,Śląsk i 7egia obym się mylił......
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2015, 07:12
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
To co dzisiaj widziałem to żenada poprostu. Legia dno, słabiutko!!! Jagiellonia i Śląsk bardzo mnie rozczarowały, raczej odpadną na 90%, Legia pomimo zwyciestwa 1-0 też nie może być pewna awansu, szanse 50:50. Nasze kluby są bardzo słabiutkie. Z czym do Europy? Lech przejdzie do 3 rnd el i na tym etapie też może zakończyć swoją przygodę, bo tam to już się schody zaczynają!!! Jesteśmy zerem piłkarskim w Europie!!!
A ogladales mecze ? Z tego co czytam to nie byly jakies jedonstronne. Tydzien w przygotowaniach do sezonu duzo zmieniac tak jak i bramka zdobyta na wyjezdzie, a jak wiadomo nie od dzis nam lepiej sie gra z kontry. Mysle, ze ktos z dwojki Jaga/Slask przejdzie dalej.

Fajnie by bylo miec 2 druzyny w fazie grupowej LE zeby bylo co ogladac w jesienne wieczory ale Legii bedzie ciezko z taka gra.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2015, 07:51
Oglądałem większość meczu Jagi i jakoś w miarę mi się podobała ich gra. Przypomnę, że liga cypryjska to już nie te ogóry co 15 lat temu, zresztą sami się o tym przekonaliśmy.

W przypadku Legii, widziałem dosłownie może 20 minut wszystkiego i widać, że tam jest problem.
Najbardziej urzekło mnie pajacowanie w którejś tam minucie Rzeźniczaka, gdy podczas walki z Rumunem wypadł z boiska a potem się na nie wturlikał, żeby opóźniać grę.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.07.2015, 08:13
Czy któryś z szanownych bajkopisarzy oglądał wczorajsze meczeOglądałem Jagielonię i jakoś nie wiedziałem nędzy i rozpaczy wręcz przeciwnie, zagrali fajną kombinacyjną piłkę, brakowało tylko bramki ale 0-0 nie jest złe.
Może i Legia zagrała słabo ale Rumuni, którzy są od nas wyżej w rankingu zagrali jeszcze słabiej.
Jeśli chodzi o Śląsk to jest po tym meczu największą niewiadomą.
Patrząc przez pryzmat wszystkich spotkań a było ich już 8, 6 wygranych i 2 remisy uważam że jest szansa zebyśmy mieli 4 zespoły w kolejnej rundzie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2015, 08:19
Cytat:
Grupa 1

Drużyny rozstawione:

FC Basel 1893 (Szwajcaria)
FK AS Trenčín (Słowacja) / Steaua Bukareszt (Rumunia)
Celtic FC (Szkocja) / Stjarnan (Islandia)
Łudogorec Razgrad (Bułgaria) / Milsami Orhei (Mołdawia)
NK Maribor (Słowenia) / FK Astana (Kazachstan)

Drużyny nierozstawione:

FK Sarajevo (Bośnia i Hercegowina) / Lech Poznań (Polska)
FK Partizan (Serbia) / Dila Gori (Gruzja)
Qarabağ Ağdam (Azerbejdżan) / FK Rudar (Czarnogóra)
FK Ventspils (Łotwa) / HJK (Finlandia)
Skënderbeu Korçë (Albania) / Crusaders FC (Irlandia Północna)
Ktos w ogole wie na jakiej zasadzie jest ten podzial na grupy bo mi zawsze to smierdzi ? Nie wiem czemu nie mozna polosowac po prostu wszystkich rozstawionych przeciwko nierozstawionym ? Nie wierze, ze w takiej bogatej organizaci brakuje kulek.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.07.2015, 09:29
rozstawione wyższy współczynnik, nierozstawione niższy współczynnik,

teraz zauważyłem że są faktycznie 2 grupy ,ale w tej drugiej mocniejsze ekipy , chyba faktycznie powinni losować całą dziesiątkę
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.07.2015 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.07.2015, 09:30
Dynek,

Chodzi o dwie rzeczy: drużyny z tego samego kraju nie mogą grać razem (głownie chodzi o LE) i są zestawienia krajów (konflikty itp) które nie mogą grać razem według UEFY i też to brane jest pod uwage przy podziale.

Gdy te warunki nie wykluczają par zazwyczaj idzie to schematem jak przy playoffach w różnych dziedzinach. Np 1,4,5,8,9 (wedlug rankingu to koszyk A) 2,3,6,7,10 (to koszyk B)
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.07.2015, 09:51
w LM w "naszym" zestawie grają tylko mistrzowie krajów , pozostaje wariant"konfliktowy" , jeżeli tego nie ma powinni losować całą dziesiątkę, po co te numerki?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 17.07.2015, 10:02
Legia - zagrali dno, ale powinni przejść
Jaga - przeciętna gra, moim zdaniem Omonia była lepsza, szanse na awans 50/50
Śląsk - nie widziałem, szanse 60/40 dla IFK
Lech - pewny awans, oby nie grali z Basel!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.07.2015, 11:21
no to temat pt. "polska drużyna w LM" na ten rok możemy zamknąć
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.07.2015, 11:36
Jak ich nie lubię to trzeba przyznać, że pecha to mają wybitnego
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.07.2015, 11:43
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Legia - zagrali dno, ale powinni przejść
Jaga - przeciętna gra, moim zdaniem Omonia była lepsza, szanse na awans 50/50
Śląsk - nie widziałem, szanse 60/40 dla IFK
Lech - pewny awans, oby nie grali z Basel!
Jednak zagrają z Basel kartoflu.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2015, 11:48
I dobrze, niech poczują co to znaczy mieć pecha w losowaniu...

Inter Mediolan, Barcelona x2, Real Madryt, APOEL...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2015, 11:51
Zatrudnili Skorżę to mają za swoje. Ten to ma niefarta w losowaniach (Beitar, Barcelona, Tottenham).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.07.2015, 11:54
rafalek napisał(a):Wyświetl post
I dobrze, niech poczują co to znaczy mieć pecha w losowaniu...

Inter Mediolan, Barcelona x2, Real Madryt, APOEL...
Lubię to!

Takie FC Basel to się powinno wciągać nosem i wysrać 90 minut później.
W skali piłkarskiej Europy w LM to taki Ruch Radzionków. Kolega powyżej napisał co znaczy trafić na silną drużynę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.07.2015, 12:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
W skali piłkarskiej Europy w LM to taki Ruch Radzionków. Kolega powyżej napisał co znaczy trafić na silną drużynę.
Bez przesady. Basel nie ma jakiejś wielkiej marki, ale byle kto nie wychodzi z grupy LM kosztem Liverpoolu.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2015, 12:19
Pamiętacie? Wisła kiedyś wygrała z FC Basel 3-1 w fazie grupowej Pucharu UEFA to był bodajże 2006 rok
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 17.07.2015, 12:32
Na stronie Stanowskiego jest tekst o tym i porównanie jak zmienił się zespół szwajcarski a jak TS od tamtego momentu. Trzeba przyznać, że pod kątem myślenia perspektywicznego to uciekli nam o kilka klas. A tą fajną podcinkę Pawła z tamtego meczu to pamiętam cały czas.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.07.2015, 12:37
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Na stronie Stanowskiego jest tekst o tym i porównanie jak zmienił się zespół szwajcarski a jak TS od tamtego momentu. Trzeba przyznać, że pod kątem myślenia perspektywicznego to uciekli nam o kilka klas. A tą fajną podcinkę Pawła z tamtego meczu to pamiętam cały czas.
Podcinka Brożka? To chyba nie ten mecz.
Z Basel Paulista zaszalał.
https://www.youtube.com/watch?v=k7iNmrylQ44
Edit: Z tą podcinką, to chyba o Feyenoord chodzi.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.07.2015 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.07.2015, 12:38
Wisełka kontra Bazylea AD 2006 z fantastycznym golem Paulisty ) Tyle, że w późniejszych latach Wisła pikowała w dół (za wyjątkiem 1 dobrego sezonu pucharowego), a Bazylea witała się z Ligą Mistrzów. Najbliżej LM nasi byli w Atenach, ale zostali wyeliminowani przez łysego sk*** który ukradł gola Marka Penksy. Tak to biednemu wiatr w oczy: jak nie Real, to Barcelona, albo z pucharów wyrzuca cię Riley :-(

Zobaczymy, jak poznaniacy zaprezentują się przeciwko mistrzowi Szwajcarii. Z pozostałych ekip najłatwiej chyba mają legioniści, chyba że skompromitują się z "potęgą" z Albanii bądź Czarnogóry. Co do Śląska i Jagi - życzę im jak najlepiej, ale boję się, że ewentualne przejście drugiej rundy może być ich ostatnim sukcesem pucharowym.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 17.07.2015, 12:46
No faktycznie, mój błąd. Nie wiem czemu, ale jakoś byłem pewien, że to było z Basel.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2015, 13:18
Losowanie LE bardzo łaskawe dla naszych drużyn. Jestem w stanie sobie wyobrazić scenariusz, że wszystkie 4 zespoły wystapią w 4 rundzie eliminacji LE.

Chociaż oczywiście wiadomo, że będzie o taki scenariusz bardzo ciężko.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.07.2015 o godz. 13:29.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.07.2015, 13:26
Czyli brak pucharów i strata współczynnika? Myle się ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 17.07.2015, 15:13
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Jednak zagrają z Basel kartoflu.
I po kiego ch*ja piszesz "kartoflu"? WIesz tyle co zjesz i zgrywasz wielkiego znaffce.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 17.07.2015, 19:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ty wiesz o czym piszesz? Takie Basel jest 19 w rankingu klubowym UEFA
Za nimi, czyli gorsi są:
SSC Napoli
Tottenham Hotspur FC
AC Milan
Sevilla FC
FC Internazionale Milano
Olympique Lyonnais
AFC Ajax
Dynamo Kijów
...
Galatasaray SK
ACF Fiorentina
SS Lazio
...
Liverpool FC
...
i dopiero duuuużo niżej Ruch Radzionków.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.07.2015, 19:18
Wyglada na to ze Jaga i Slask sie juz zegnają z Pucharami... :/
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.07.2015, 22:27
Jaga się skompromitowała, a nawet bardziej Probierz się skompromitował. Jaga wyglądała jak zbieranina nieznanych sobie kopaczy, za grosz taktyki. Śląska nie oglądałem, bo nie miałem jak, ale wynik dość słaby, jednak oceniał nie będę dopóki gdzieś nie zobaczę, jak wpadły bramki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów