The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2015, 19:54
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co piszesz to dowolna interpretacja faktów transferowych, która może być: optymistyczna, neutralna, pesymistyczna, i dowolnie naciągana pod wcześniej obraną tezę (czyli nadmuchana).

Ja wymieniłem tylko fakty, które są jakie są. Mamy dwóch zmienników mniej, za Stilicia jest ktoś słabszy (jakby Popović był taki dobry dawno chciałaby go np. Lechia, Jaga, Lech czy Śląsk), za Barientosa też ktoś prawdopodobnie słabszy (Crivellaro - póki co słabo się prezentuje, piłkarze nie mówią o nim tak dobrze jak o Barientosie, który na treningach wyprawiał cuda). Dwa pozytywy to Cywka i Mączyński. Ale obaj na obronie nie zagrają, jak mógł Dudka.

Stąpajmy twardo po ziemi, a nie latajmy w chmurach
to super że Urusowi szło na treningach
bo w meczach to już nie bardzo

i tu cytata "Stąpajmy twardo po ziemi, a nie latajmy w chmurach" wszystko i tak okaże w praniu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.07.2015, 20:23
Letnie okienko oceniam jak najbardziej pozytywnie.

Pożegnaliśmy się z dwoma nierokującymi graczami (Dudka, Garguła), kontuzjowanym Stjepanovicem (nie wiadomo, co byłby w stanie pokazać po tak długiej kontuzji w jego wieku), słabym Stępińskim oraz Barientosem, który dawał pewne oznaki, że może kiedyś odpalić. O zawodnikach typu Zając czy Bieszczad nie będę się rozwodzić, jedni z wielu, nie stanowili w żadnym stopniu o sile zespołu.

Jedyną, moim zdaniem, dużą stratą tego okienka jest Stilić. Mimo swojego wybiórczego podejścia, gość jest ponadprzeciętny jak na warunki Ekstraklasy i pewnie odczujemy jego brak. Jego okres w Wiśle bardzo dobrze pokazał, dlaczego tłucze się po ligach typu nasza, a nie np. Bundesliga. Mam ogromną nadzieję, że nowi zawodnicy środka pola będą w stanie wspólnie wykreować tyle asyst i bramek, co Semir.

Dużym problemem tego okienka jest niezakontraktowanie napastnika i/lub klasycznego skrzydłowego, na tych pozycjach w Wiśle nie istnieje żadna rywalizacja. Mówię tu o prawdziwym skrzydłowym, a nie o kimś takim jak Cywka z musu przesuniętym na bok pola. Łezka się w oku kręci, jak sobie człowiek pomyśli, że kiedyś w tym Klubie na skrzydłach biegali Uche i Kosowski.
Co do napastnika wiadomo - rywalizacja Pawłowi mogłaby wyjść tylko na dobre. Mam nadzieję, że strzeli w tym sezonie przynajmniej tyle samo bramek co w minionym.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.07.2015, 21:27
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ja wymieniłem tylko fakty, które są jakie są. Mamy dwóch zmienników mniej, za Stilicia jest ktoś słabszy (jakby Popović był taki dobry dawno chciałaby go np. Lechia, Jaga, Lech czy Śląsk), za Barientosa też ktoś prawdopodobnie słabszy (Crivellaro - póki co słabo się prezentuje, piłkarze nie mówią o nim tak dobrze jak o Barientosie, który na treningach wyprawiał cuda). Dwa pozytywy to Cywka i Mączyński. Ale obaj na obronie nie zagrają, jak mógł Dudka.

Stąpajmy twardo po ziemi, a nie latajmy w chmurach
Ciężko pisać o faktach, gdy bierzesz pod uwagę gościa, który nie zagrał praktycznie w ogóle w poprzednim sezonie, bo był kontuzjowany. Możliwe, że ilościowo będzie status quo, gdyż oferta Wisły za Stępińskiego jest nadal aktualna. Możliwe ze Koln przystanie na kolejne wypożyczenie.

Nigdzie też nie pisałem, że Popović jest lepszy od Stilicia, to są zupełnie inni piłkarze i bardzo bym się zdziwił jakby Denis punktował podobnie do Semira w punktacji kanadyjskiej.

Moim zdaniem straciliśmy jednego świetnego grajka i 4 przeciętnych kopaczy, za to zyskaliśmy 4 obiecujących piłkarzy, z których część może wypalić, część nie.

Podchodzę do tego wszystkiego z umiarkowanym ostrożnym optymizmem, gdyż ostatnie transfery nas nie zawodziły i nie mam powodu wątpić w naszych scoutów od jakiegoś czasu. Tak czy siak lepszy przeciętny 25 letni grajek niż przeciętny 30 latek.

A co do Dudki - to, że nie zagra u nas w obronie w przyszłym sezonie traktuję jako ewidentne wzmocnienie. On nawet w najlepszych czasach był conajwyżej dobrym defensywnym pomocnikiem. Na bok obrony za wolny, na środku obrony lepiej, ale zbyt nieodpowiedzialny. Zdarzały mu się kiksy i zawiasy, które kosztowały nas gole zarówno przy 1 pobycie przy Reymonta jak i tym ostatnim. Zdecydowanie za dużo jak na gościa, który chce być uznawany za klasowego obrońcę. Nigdy nim nie był, ale jak się sprężył i mu się chciało to potrafił zagrać DOBRZE (nie wybitnie ale dobrze) na defensywnej pomocy co było wystarczające do wygryzienia słabiutkiego Urygi.

Nam generalnie brakowało dobrego defensywnego pomocnika oraz kogoś kto mógłby łączyć obronę z atakiem. W poprzednim sezonie mieliśmy taki potencjał z przodu, a nie potrafiliśmy wyjść spod pressingu bo jak się Alan brał za rozgrywanie od tyłu to panikował i zaraz śmierdziało przechwytem, Stilić miał to w dupie i bardzo rzadko się wracał, Jankowski jeszcze rzadziej. I było wielkie gówno z gry krakowską piłką, gdy Alan dostawał piłkę z pomocnikiem na plecach i zagrywał albo za wolno, albo za nerwowo albo niedokładnie. Czasem mu tą piłkę wręcz odbierano lub wsadzał na minę stoperów, którzy musieli się salwować podaniem do bramkarza albo panicznym wykopem bo piłka szła na styk. Bardzo rzadko zdarzało się Urydze zagrać tak, żebyśmy wyszli spod pressingu od ręki, wszystko za wolno, za niepewnie, zbyt przewidywalnie. Gdy w rundzie mistrzowskiej zaczął grać Dudka (może nie super pomocnik, ale o klasę lepszy od Alana) nasza gra się poprawiła pod względem optycznym bardzo. I nie dzięki temu, że Darek był taki dobry. On po prostu grał spokojnie i pewnie. I to wystarczało!

Zarówno Popović jak i Mączyński to gracze, którzy potrafią cofnąć się do stoperów po piłkę i nie tracąc jej wyjść spod pressingu. Także uważam, że ten element na pewno będzie wyglądał lepiej niż w poprzednim sezonie, w którym to mieliśmy z nim ogromny problem. Wystarczyło, że przeciwnik na nas siadł i była kaplica.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.07.2015 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.07.2015, 22:25
Panowie ale przeciez w nadchodzacym sezonie my nie gramy o mistrzostwo wiec nie rozumiem jak mozna nasze okienko oceniac zle.

Mial byc skrzydlowy ale pojawila sie okazja i dostalismy Maczynskiego (reprezentanta Polski) prosze niech ktos przypomni kiedy ostatnio zakontraktowalismy reprezentanta naszego kraju? (Kukielka?)

Cywka - Popovic - Crivellaro - Maczynski wydaje mi sie ze wskazuje na to ze w srodku pola bedzie czesta wymiana pozycjami.
DG to byl nasz najlepszy zawodnik od momentu przejecia druzyny przez Moskala mam nadzieje ze szybko wroci z Gold cup
Crivellaro musi dojsc do siebie co stale podkresla Moskal.
Fakt ze terminarz mamy z dupy szczegolnie na poczatku ale jakos dziwnie jestem spokojny ze po dojsciu do formy RC i powrocie do druzyny DG przyjdzie latwosc w grze ktorej brakowalo w sparingach.

Obrone mamy co najmniej solidna - krotka ale jest jak jest i wiecej zawodnikow nie bedzie, pozatym chcemy probowac juniorow wiec kiedy jak nie teraz.
Pomoc moim zdaniem jest tlok, przy powrocie Sarkiego i DG naprawde nie potrzebujemy wiecej zawodnikow.
Napastnik jasne ze by sie przydal ale taki ktory gwarantuje gre na wzglednym poziomie kosztuje
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.07.2015, 23:01
bardzo dobrze zaczales Chomik ......mysle ze z ocena transferow trzeba poczekac kilka spotkan ligowych , a nie piac ( w ciemno) z zachwytu ....jest lepiej niz prawie kazdy myslal , brak napastnika niestety moze to zweryfikowac .... ja osobiscie mam na ten sezon tylko 3 ( az 3 ) skromne cele : utrzymac sie w lidze i wygrac 2 x derby z parchatymi ....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.07.2015, 23:40
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
niech ktos przypomni kiedy ostatnio zakontraktowalismy reprezentanta naszego kraju?
Umówmy się, te 8A Mączyńskiego na kolana nie rzuca. Tym bardziej, że chyba oczywistym jest, że Nawałka ciągnie go za uszy.
Sadlok dorobił się 15A, choć już chyba kilka lat minęło od ostatniego powołania. Epizody zaliczyli też Stępiński i Jankowski.
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A co do Dudki - to, że nie zagra u nas w obronie w przyszłym sezonie traktuję jako ewidentne wzmocnienie.
W pierwszym składzie bym go nie chciał, ale jako uniwersalnego zmiennika ciężko nam będzie znaleźć kogoś równorzędnego. Mógłby nam łatać dziury na defensywnej pomocy i na każdej pozycji w obronie. Bez niego zostajemy z młodymi, których dotychczasowe występy nie napawają optymizmem.
Ostatnio edytowane przez jova : 12.07.2015 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2015, 00:17
jova napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym składzie bym go nie chciał, ale jako uniwersalnego zmiennika ciężko nam będzie znaleźć kogoś równorzędnego. Mógłby nam łatać dziury na defensywnej pomocy i na każdej pozycji w obronie. Bez niego zostajemy z młodymi, których dotychczasowe występy nie napawają optymizmem.
Za takie łatanie dziur to ja dziękuję, do tego te jego fenomenalne strzały z dystansu, które były oddawaniem piłki przeciwnikom za darmo... Już lepiej wystawić juniora, któremu po błędzie można wybaczyć i liczyć, że będzie solidnie pracował na treningach, niż pana wybitnego reprezentanta, przekonanego o swojej wielkości.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.07.2015, 00:49
jova napisał(a):Wyświetl post
Umówmy się, te 8A Mączyńskiego na kolana nie rzuca. Tym bardziej, że chyba oczywistym jest, że Nawałka ciągnie go za uszy.
Może nie rzuca na kolana osób które są przyzwyczajone do szeroko rozumianego "wielkopanienstwa" czy mocarstwowosci dla mnie jest to nic mniej niż hit transferowy Wisły.
Porównanie zawodników wymienionych przez Ciebie jest trochę nie na miejscu gdyż nikt z nich nie miał stałego (choćby i za "pochodzenie") miejsca w reprezentacji radzę sprawdzić w ilu meczach o punkty zagrał KM a ile wymienieni przez Ciebie zawodnicy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.07.2015, 02:24
Może nie rzuca na kolana osób które są przyzwyczajone do szeroko rozumianego "wielkopanienstwa" czy mocarstwowosci dla mnie jest to nic mniej niż hit transferowy Wisły.
Porównanie zawodników wymienionych przez Ciebie jest trochę nie na miejscu gdyż nikt z nich nie miał stałego (choćby i za "pochodzenie") miejsca w reprezentacji radzę sprawdzić w ilu meczach o punkty zagrał KM a ile wymienieni przez Ciebie zawodnicy.
Ja nie podważam tego, że w naszych warunkach to duży transfer, ale podkreślanie jego stażu reprezentacyjnego to jednak przesada. Gdyby trenerem był ktokolwiek inny niż Nawałka, to Krzysiek raczej by sobie w kadrze nie pograł. Ba! Powołania też mógłby nie doczekać. Nie ma co udawać, że jego 8A robi go lepszym piłkarzem, niż w rzeczywistości jest.

Moim zdaniem ten transfer, to coś jak gdybyśmy sprowadzili Starzyńskiego. Wyróżniający się ligowiec znajdujący się w orbicie zainteresowań selekcjonera. Tylko tyle. Jak dla nas, w obecnej sytuacji, to jest to duży transfer, ale porównania z czasami gdy sprowadzaliśmy prawdziwych reprezentantów nie ma tu żadnego. Mączyński po prostu nie jest dziś piłkarzem takiego kalibru. To nie przypadek, że jest w Krakowie, a nie w Poznaniu czy Warszawie.
Heero napisał(a):Wyświetl post
Już lepiej wystawić juniora, któremu po błędzie można wybaczyć i liczyć, że będzie solidnie pracował na treningach, niż pana wybitnego reprezentanta, przekonanego o swojej wielkości.
Ja wolę po prostu stawiać na lepszego piłkarza, a nie na lepszą metrykę.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.07.2015, 10:34
Argument Nawałki w wypadku Mąki trochę z dupy, bo gdyby selekcjoner był inny to i Mila, Milik czy Szukała też by nie grali. A są ważną częścią w kadrze. Może Krzysiek ma jakieś inne zadanie, które dla przeciętnego oglądacza piłki jest niewidoczne, ale na boisku jest kluczowe?
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.07.2015, 11:03
Mial byc skrzydlowy ale pojawila sie okazja i dostalismy Maczynskiego (reprezentanta Polski) prosze niech ktos przypomni kiedy ostatnio zakontraktowalismy reprezentanta naszego kraju? (Kukielka?)
Wiesz, Brożek, Dudka(po raz drugi), czy Stępiński, to goście z grą w kadrze.
Ale jeżeli chodzi Ci o gości grających w kadrze w momencie, kiedy do nas przechodzili, to już starsze czasy.
Ostatni by chyba Matusiak.
A z tych, którzy dali u nas radę, to jeszcze dawniej, bo Tomek Kłos.

Właśnie dlatego nie do końca jestem fanem sprowadzania reprezentantów polski z zagranicy. Z reguły im na zachodzie nie za bardzo wyszło i nie jest dobrą prognozą co do ich formy. Z byłych reprezentantów repów, tak jak mówię. U nas dali radę tylko Kłos i Kosa po powrocie z Italii. Niespecjalnie dobry przelicznik, bo mieliśmy ich sporo.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.07.2015, 11:25
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Ostatni by chyba Matusiak
i Łobodziński. Jakoś w tym samym czasie przychodzili.
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Argument Nawałki w wypadku Mąki trochę z dupy, bo gdyby selekcjoner był inny to i Mila, Milik czy Szukała też by nie grali. A są ważną częścią w kadrze.
Nie chodziło mi o to, że Mączyński mógłby zostać przeoczony przez innego trenera, tylko o to, że inny by z niego zrezygnował albo wcale nie dał mu szansy trafnie oceniając jego umiejętności. W przeciwieństwie do wymienionych przez Ciebie piłkarzy Krzysiek nie jest odkryciem, pozytywnym zaskoczeniem w kadrze Nawałki, a więc przy braku powołań dla niego trudno by było mówić o przeoczeniu. Inny trener raczej też by nie próbował na siłę zrobić rozgrywającego z pomocnika, który przez dwa i pół roku w Górniku w ponad 70 meczach zrobił 2 gole i 3 asysty.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.07.2015 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.07.2015, 12:13
Mam na myśli to, że Mili żaden inny trener też by nie wziął, a zrobił robotę i strzelał ważne gole. Nie oszukujmy się, tak jak za Milę mógłby grać Mierzejewski, Wolski czy inny klich (jak za poprzednich lat) tak za Mąkę Jodłowiec, Trałka, Linetty czy ten zasrany klich, ale Nawałka stawia na Krzyśka i jak na razie wychodzi na to, że to dobry interes - Jodłowiec odpadł po Niemcach, Linettego przygniotła presja a on gra - może i słabawo, ale na równym poziomie i wiadomo, czego od niego oczekiwać.

Ergo - Mąka ma pewne zalety, które widzi Nawałka a niekoniecznie my. Jeśli zobaczy to też Moskal to będzie profit, jeśli nie... zyskamy chociaż wizerunkowo
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 13.07.2015, 12:52
Panowie ale przeciez w nadchodzacym sezonie my nie gramy o mistrzostwo wiec nie rozumiem jak mozna nasze okienko oceniac zle.
A moim zdanie gramy o mistrzostwo, tak samo jak sezon temu i dwa sezony temu i trzy i cztery itd. Transfery można będzie ocenic bo pierwszych kolejkach szczególnie, że mamy najmocniejszych rywali na start. Kadre mamy mocniejszą moim zdaniem niż w zeszłym roku. Tak naprawdę osłabieniem jest tylko odejście Stilicia i Guły. Dudka to wzmocnienie akurat. A wzmocnienia wyglądają solidnie więc dlaczego mamy nie grać o najwyższe cele? W takim razie kogo mamy mieć w kadrze żeby grać o majstra? Messiego? Neymara?
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2015, 13:19
Korona zainteresowana wypożyczeniem Stępińskiego . za PS
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2015, 13:40
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
W takim razie kogo mamy mieć w kadrze żeby grać o majstra? Messiego? Neymara?
Dobra, trochę poteoretyzuję. Na dzisiaj, to raczej są małe szanse na włączenie się o walkę o mistrzostwo, ale gdyby Sarki i Guerrier byli w swojej najlepszej formie + jakiś dobry inny skrzydłowy + np. Michał Chrapek (Cywka i Mączyński to dla mnie taki dwuosobowy Sobol . Dwaj pracusie plus finezja Chrapka. Tak na marginesie niech nasi trzymają rękę na pulsie, bo ta Catania ma szansę źle skończyć. Nawet włoskie władze piłkarskie przesunęły start II ligi włoskiej z powodu śledztwa ws. Catanii. Do tego konkurent dla Brożka i moglibyśmy trochę krwi napsuć faworytom. Pogadałem (popisałem) se i tyle

PS.
Ja Cie proszę kolego, nie pisz więcej majster, bo mi kartoflanką zajeżdża
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.07.2015, 14:27
patrząc na ostatnią grę 7egii , to wg mnie mamy obecnie lepszą kadrę niż oni. Niech ludzie tylko kupują karnety i bilety a zimą znajdą się środki na kolejne wzmocnienia. Z innej beczki ktoś wie ile do tej pory poszło karnetów?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 13.07.2015, 14:57
Kurde siedzimy i narzekamy, że nie ma napastnika,czy skrzydłowego no kurdemać ruszyć tyłek na stadion bo to jedyny sposób by wisła odżyła 1 kasa z biletów 2 kasa z gadżetów 3 przy dużym zainteresowaniu i poprawie atmosfery wokół kluby moze i sponosr się zjawi.

Czas kochani pogodzi wszystkie grupy od SKWK po piknika by ramie w ramie iść i ratować naszą WISŁĘ chyba ze chcecie być drugim WIDZEWEM. Ale wtedy Wisła zniknie tak jak znikła Polonia Warszawa i Łks Łódzi na lata w dolnych ligach. Pomyślcie gdzie wtedy będziemy grać jak nas wtedy na opłacenie stadiony 200 tys zł za mecz nie bedzie stać bedziemy się tułać
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.07.2015, 15:49
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
patrząc na ostatnią grę 7egii , to wg mnie mamy obecnie lepszą kadrę niż oni. Niech ludzie tylko kupują karnety i bilety a zimą znajdą się środki na kolejne wzmocnienia. Z innej beczki ktoś wie ile do tej pory poszło karnetów?
że w sensie Wisła Ma lepszą kadre od Legii ?
MOCARZ
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 13.07.2015, 19:17
Przydałby sie jeszcze BRAMKOSTRZELNY napastnik, który zapewnilby minimum te 15, 16 bramek, bo w kadrze z napastnikami u nas słabiutko, a jak wiadomo bez tego ani rusz. Jeszcze gdzies tam myslalem o obroncy - takim stoperze - 190cm/95kg żeby był jak skała . No i w sumie można byłoby sie pozbyc Buchalika, po co 4 bramkarzy w kadrze? Okej, niby jeden to junior, ale rywalizacja Radek/Miśkiewicz moim zdaniem by wystarczyła. Poza tym Buchal nigdy pewnym punktem naszej druzyny nie był.
Taki tam, moj punkt widzenia
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 14.07.2015, 08:30
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Przydałby sie jeszcze BRAMKOSTRZELNY napastnik, który zapewnilby minimum te 15, 16 bramek
Takiego już mamy. Brożek w poprzednim sezonie strzelił 15 bramek, a dwa sezony temu 17. Dlatego teraz potrzebujemy jedynie konkurencji dla niego.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 14.07.2015, 12:42
mari339 napisał(a):Wyświetl post
Takiego już mamy. Brożek w poprzednim sezonie strzelił 15 bramek, a dwa sezony temu 17. Dlatego teraz potrzebujemy jedynie konkurencji dla niego.
Brozek jest coraz slabszy,na wiosne juz nie wyrabial,odpoczal to pogra 1/3 sezonu na poziomie.Inna sprawa ze w razie kontuzji lezymy w ataku,powinnismy jeszcze pozyskac kogos wartosciowego w ataku.To samo dotyczy srodka obrony.Nie awansowalismy do pucharow bo nie mielismy ataku na wiosne, policz sobie nasze porazki 0-1.Rok wczesniej z kolei obrona nam wysiadla na koncu ligi i strasznie nas lali.Wnioskow nie wyciagamy zadnych.Solidny sklad a lawka coraz bardziej pusta.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 14.07.2015 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.07.2015, 13:23
O ile solidnych obrońców, czy pomocników da się czasem ściągnąć za darmo, to pozyskanie z wolnego transferu gościa, który gwarantuje 15 goli w sezonie graniczy z cudem.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2015, 13:27
Co słabszy, bo co raz starszy. Ale jakby nie patrzeć dalej te 15 goli w sezonie nam daje, pomimo swoich 32 lat. Nie ma co oczekiwać od niego cudów bo z tego co pamiętam 23 gole to on zdobywał jak miał króla strzelców w 2008. Kiedyś to był świetny napastnik na tle ligi, obecnie jest solidnym.
A znaleźć za darmo gościa co wejdzie od razu do zespołu, wpakuje 15 goli i jeszcze będzie jakby nie patrzeć tak utożsamiał się z klubem jak Paweł - to byłby już cud.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2015, 13:29
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Przydałby sie jeszcze BRAMKOSTRZELNY napastnik, który zapewnilby minimum te 15, 16 bramek, bo w kadrze z napastnikami u nas słabiutko, a jak wiadomo bez tego ani rusz. Jeszcze gdzies tam myslalem o obroncy - takim stoperze - 190cm/95kg żeby był jak skała . No i w sumie można byłoby sie pozbyc Buchalika, po co 4 bramkarzy w kadrze? Okej, niby jeden to junior, ale rywalizacja Radek/Miśkiewicz moim zdaniem by wystarczyła. Poza tym Buchal nigdy pewnym punktem naszej druzyny nie był.
Taki tam, moj punkt widzenia
Oczywiście ze by się przydał.
Nam, Legii, Lechii i innym 15 zespołom

Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 14.07.2015, 14:56
mari339 napisał(a):Wyświetl post
Z tym że Brożek strzelił choćby 3 gole z Górnikiem Zabrze, wygranym 0-5. Mało strzelił tych bramek decydujących o zwycięstwie a bodaj w ostatnich 6 kolejkach nie trafiał i gdyby miał kogoś bramkostrzelnego obok siebie (zakladajac gre na dwoch napastników) nasze miejsce w tabeli byloby lepsze.

szprotson - oczywiscie, że tak. Nam, Legii, Jadze. Mało tego - pewnie i Koronie, Piastowi, Ruchowi i tak dalej. ALE - my kibicujemy Wiśle i to dla niej chcemy jak najlepszych wyników .

Nigdzie też nie napisalem, że znalezienie takiego napastnika jest łatwe (tym bardziej za darmo).
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 14.07.2015 o godz. 15:04.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2015, 16:37
a jaki to napastnik daje Ci gwarancje 15 goli? wybiera sobie mecze w których strzela i po 37kolejkach ma 15? trochę nie kapuje, tym bardziej, że...pewnie masz na myśli kogoś z zagranicy, bo w Polsce bramkostrzelnego napastnika nie ma, ale zwróć uwagę na fakt że taki Brożek strzela te właśnie 15 bramek które chcesz

Broziu jaki jest taki jest, nie imponuje formą, ale chwała mu i szacunek że wybiera grę dla Wisły i strzela te ileś tam goli, Genkov na zmianę z Sikorskim tylko się ośmieszali, a było ich dwóch - lepiej mieć jednego a dobrego, zważywszy że zawsze jest w obwodzie Jankowski

ile wam ludzie można wtórować że Wisły nie stać na dobrego napastnika
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2015, 16:46
jak to jaki? Jakiś przejebany w tej lidze.
Nikogo w tej lidze nie stać na dobrego napastnika. Dobrzy napastnicy grają za granicą, a u nas dobry napsatnik to Marek Saganowski 300 spotkan 100, wiec cieszmy sie ze mamy Brożka który robi wynik ponad stan.

Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 14.07.2015, 17:01
Te 15 goli napisalem na zasadzie przykładu, chodzi oczywiscie o plus/minus te 15 goli, czyli moze byc 12 a moze 17 (w koncu nie tylko napastnicy moga strzelac bramki).

A dobrzy napastnicy... cóz ciekaw jestem Kamila Bilińskiego w naszej lidze, który był do wziecia za bezcen i wydaje mi sie że moglismy go sprawdzic na R22. Moim zdaniem byłby bardzo pożyteczny.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2015, 17:18
za bezcen ? Pensja wyższa niż chciał Semir to jest za bezcen?
Stary, daj mi taki bezcen w takim razie...
I pytanie : Jak scharakteryzował byś Kamila Bilińskiego? W sensie motoryka na plus, głowa, instynkt, technika, ustawianie sie, zastawka, klepka, przegląda pola, szybkość ? Bo pamiętam go tylko ze spotkań młodej e-klasy wieki temu

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów