The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2015, 20:14
Nowa 6-tka jest bardzo ładna
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.04.2015, 21:04
Tyle, że stare dolegliwości jeśli chodzi o korozję, cienki lakier i padające turbo pozostały.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2015, 21:06
2.5 benzyna jest bez turba

Rdzewieją? W tym roku wyszedł lift jeszcze ale nie słyszałem żeby ostatnie 6tki ruda jadła ...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.04.2015, 23:44
Na nadkolach już po 2-3 latach, czyli dolegliwości z poprzednich wersji pozostały.
Odpowiedz cytując
Lukasz 27
Senior Member

Od: 05.2014

Stary 22.04.2015, 11:38
Witam.Podpowiedzcie mi bede zadowolony z kia sportage czy szukac czegos innego? Ktora lepsza wersja, diesel czy benzyna,
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.04.2015, 17:01
Z nowego Sportage? Z nowego autka w sumie każdy jest zadowolony - z wyjątkiem multipli ;P

A tak szczerze to nie znam żadnych prywatnych opinii o KIA - tylko z internetów a tutaj wiadomo jak jest ...
Jedyne co pewne że KIA daje gwarancję na długo ale pod rygorem przeglądów w ASO - a KIA w ASO jest baaardzo droga.

Ogólnie szukasz czegoś SUV'o podobnego?

Benzyna - dizel - wszystko zależy jak dużo jeździsz
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.04.2015, 20:50
Z nowych suvowatych dalo by sie jeszcze wytargac w dobrej cenie cytryne c4 aircross.

Duze, bez turbo, na podzespolach ASX.

Tylko ze rocznik 2014 bo 2015 nie ma niestyt w sprzedazy.

A z nowosvci dobre wrazenie robi Fiat 500X
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 24.04.2015, 01:30
Powiem tak. Odnośnie koreańskich aut znajomy ma salon Hyuandaia. Jeszcze kilka lat temu jeśli chodzi o awaryjność koreańskie auta odstawały od czołówki, ale obecnie w wielu segmentach auta z tego kraju są w absolutnej czołówce.

Odnośnie małego SUV-a to moim zdaniem dużo lepiej wypada Hyundai ix35, który za moment będzie mieć nowy model powracający do starej nazwy Tuscon. Dwóch znajomych kupiło właśnie ix35 w ostatnim czasie i są bardzo zadowoleni z tego auta. W tej cenie (ok. 70 tys. zł z wyprzedaży roczników) to auto nie ma większej konkurencji.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.06.2015, 09:10
Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?

Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam...

Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela?

Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Ddf
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.06.2015, 22:16
A ja sprzedaję swojego Passata
Może jakiś Wasz znajomy szuka zadbanego 1.9 TDI 110 KM?

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-...-ID6y58bh.html
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.06.2015, 07:43
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak. Odnośnie koreańskich aut znajomy ma salon Hyuandaia.

...

W tej cenie (ok. 70 tys. zł z wyprzedaży roczników) to auto nie ma większej konkurencji.
Dawaj namiar na tego znajomego - jak to nie jakaś golizna to za 70 patyków chętnie wezmę w leasing
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.06.2015, 17:38
Tak tylko informacyjnie. Zalecana czujność podczas długiego weekendu bo już kilku moich znajomych dostało strzała za przekroczenie o 12-18 km/h co normalnie się nie zdarzało.

Dziura budżetowa rośnie ...
Odpowiedz cytując
adam28
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 07.06.2015, 16:07
Planuje zakup małego auta miejskiego, tylko nie wiem co sie bardziej nada, benzyna czy diesel. Aktualnie jeżdze dieslem, ale zastanawiam sie nad Toyotą Yaris II, tylko nie wiem czy lepiej sie nada wersja d4d czy jakaś benzynówka. Ma ktoś doświadczenia z tym autem ? Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.06.2015, 18:04
Po mieście dizla ? Adam oszalałeś

Yaris I w benzynie miała moja kumpela - specjalnie starała się ją zajechać ale nie dała rady w końcu sprzedała chyba po 6 latach

Edit: Nowe? Jak tak to nowa corsa i fiesta mi się cholernie podoba. Miałbym cholerny dylemat. Silnik 1.0 fordowski to faktycznie majstersztyk - ma już z 5-6 lat i żadnej wpadki jak do tej pory.
Odpowiedz cytując
adam28
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 07.06.2015, 18:33
Dieslem przyjemniej mi się jeździ, wiem że do miasta bardziej nada sie benzynowa wersja Właśnie czytałem sporo o yarisach i I generacja podobno bezawaryjna, ale to już troche leciwy samochód, szczególnie jeśli mówimy o produkcji Japońskiej, dlatego rozglądam sie za yarisem II, tylko że już opinie są różne. Dlatego chciałbym zaczerpnac Waszych porad. Autko ma być używane, max 5-6 letnie. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 29.06.2015, 15:37
hejka, mam pytanie do znawców tematu.

Rozglądam się za Vectrą C lub Oplem Signum w silniku 1.9 CDTi 150KM. Znalazłem fajny model vectry, 2005 rok (po lifcie) za 16 000. Niestety po wciśnięciu sprzęgła słychać dwumasę i zastanawiam się czy warto kupić ten samochód. Poza tym technicznie w bardzo dobrym stanie, niebity, w bogatej wersji wyposażenia (brakuje chyba tylko navi).

Jakie są koszty zrobienia takiej dwumasy? Zrobienia jej porządnie, czyli nie żadne zamienniki itd. Sprzęgło łapie dobrze. Ponoć 10tys km temu facet władował 800zł w regenerację tej dwumasy. Warto? Czy lepiej poszukać czegoś innego
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.06.2015, 17:17
Signum olej - bardzo niepraktyczny - 99% egzemplarzy ma w dowodzie 4 osoby.

Dwumasa ze sprzęgłem do VC koło 2 koła musisz liczyć - oczywiście prywatnie.

A pomyśl o 2.0 benzynie z turbem do VC - dobrze znosi gaz jeśli dużo jeździsz a silnik też ma dobre opinie. Tyle że trudno znaleźć nie zajechane.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 29.06.2015, 18:11
za dobrego 2.0 T trzeba zapłacić min 17, do tego dochodzą koszty gazu. Myślałem też o tym, ale trochę za drogo mnie to wyniesie. Co do Signuma, to naprawdę bardzo rzadko zdarza mi się jechać w 5 osób, zwykle 2-3. No ale patrząc przyszłościowo to jednak trafna uwaga Ale z drugiej strony - jest masa Signumów zarejestrowanych na 5 osób.

uparłem się na 1.9 CDTI 150KM. W tej konkretnej Vectrze, którą oglądałem słychać dwumasę tak na pół-sprzęgle, ale nie szarpie przy ruszaniu/zmianie biegów. Nie wiem jak na rozgrzanym silniku się zachowuje.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.06.2015, 19:18
mistico napisał(a):Wyświetl post
za dobrego 2.0 T trzeba zapłacić min 17, do tego dochodzą koszty gazu. Myślałem też o tym, ale trochę za drogo mnie to wyniesie. Co do Signuma, to naprawdę bardzo rzadko zdarza mi się jechać w 5 osób, zwykle 2-3. No ale patrząc przyszłościowo to jednak trafna uwaga Ale z drugiej strony - jest masa Signumów zarejestrowanych na 5 osób.

uparłem się na 1.9 CDTI 150KM. W tej konkretnej Vectrze, którą oglądałem słychać dwumasę tak na pół-sprzęgle, ale nie szarpie przy ruszaniu/zmianie biegów. Nie wiem jak na rozgrzanym silniku się zachowuje.
bardzo dobry fiatowski motorek.jeżeli nei ma przejechane milionów km,i jest w dobrym stanie,masz pewnośc że autko nie bite to dołozenie 2 tyś chyba nie powinno zaważyc na decyzji kupna.moze sie zdarzyć ze znajdziesz cos lepszego z "nowa dwumasą" i prosto od niemca co płakał przy odsprzedazy a za chwile i tak doolozysz do rozsypanego silnika albo innej skrzyni.moim zdaneim wkalkuluj te 2 tyś do ceny i zastanów sie czy warto dać 19 tyś za tego opelka czy nie.
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.06.2015 o godz. 19:39.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.06.2015, 19:37
3 lata temu miałem podobne objawy w Astrze 1.7 CDTI z dwumasą to, wraz ze sprzęgłem, powiedzieli mi ok 3,5 tys. Jak jechałem na obrotach poniżej 1500 to słychać było charakterystyczny dźwięk. Szpec od Opli stwierdził że dwumasa, podniósł auto i na obudowie było mnóstwo opiłków. Stwierdził że mże to trafić zaraz albo po 20 tys w zależności jak się jeździ.
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 29.06.2015 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.06.2015, 22:24
silnik jest bardzo dobry. Mam taki u siebie w Alfie tyle, że bez DPFu a w Vectrze on już chyba jest. Dla mnie Signum o wiele ładniejsze niż Vectra. Dwumasę bym zrobił i jeździł. Prywatnie załóż koło 2 tysi.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 03.07.2015, 09:20
Gazownika potrzebuję jakiegoś. Kraków i okolice. Coś ktoś poleci? Beskidzką znam ale termin i cena takie że nie ma sensu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 04.07.2015, 12:15
ogólnie ciężko znaleźć w moich pieniądzach (do 16 tysięcy) i w mojej okolicy (jestem z Wrocławia) Vectrę C lub Signuma w 1.9 CDTI... a może niepotrzebnie zamykam się tylko na te samochody? Może polecicie coś w tej cenie. Szukam czegoś z fajnym przyspieszeniem, najlepiej w sedanie. Jeśli beznzyniak, no to niestety w cenie musi się jeszcze zmieścić koszt instalacji LPG
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.07.2015, 13:39
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Gazownika potrzebuję jakiegoś. Kraków i okolice. Coś ktoś poleci? Beskidzką znam ale termin i cena takie że nie ma sensu.
Eko-Power-Gaz, Nazaretańska 12
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 04.07.2015, 19:55
mistico napisał(a):Wyświetl post
ogólnie ciężko znaleźć w moich pieniądzach (do 16 tysięcy) i w mojej okolicy (jestem z Wrocławia) Vectrę C lub Signuma w 1.9 CDTI... a może niepotrzebnie zamykam się tylko na te samochody? Może polecicie coś w tej cenie. Szukam czegoś z fajnym przyspieszeniem, najlepiej w sedanie. Jeśli beznzyniak, no to niestety w cenie musi się jeszcze zmieścić koszt instalacji LPG
Lexus IS

Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Eko-Power-Gaz, Nazaretańska 12

Dzięki
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 04.07.2015, 23:41
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Lexus IS
a który konkretnie? Bo widzę kilka modeli. Pewnie chodzi o IS200?
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2015, 14:30
Panowie,

Polecę trochę prywatą, ale mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali

Startujemy z KURO autoSPA w nowym miejscu, pod najlepszym adresem w mieście czyli R22

Zrewitalizowaliśmy tereny położone obok boiska treningowego, kompleksowo zadbaliśmy o to miejsce i powolutku zaczynamy się tutaj rozkręcać

Mam nadzieję, że będziecie wpadać w odwiedziny, czy to na usługi, czy też po prostu na pogaduchy, albo na tzw. "Wash it Days" kiedy to będziecie mogli sami zadbać o swoje furki (z naszą niewielką pomocą )

Zapraszam na nową lokalizację, wjazd od ul. Chodowieckiego

No i dla leniwych:
www.fb.com/kurodetailing
www.kurodetailing.pl

Do zobaczenia

ps.
Kocur, MatMario - po starej znajomości pokażcie no się na r22, coś dla Was mam
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.07.2015, 15:50
Oj tam prywata. Jakbym miał to robić to wiadomo że lepiej u Wiślaka
A przymierzałem się z poprzednim autkiem, zaczęło się sypać to poszło na handel

Z obecnym na razie to mnie czeka przegląd i ubezpieczenie :/ Ale wpaść na ploty postaram się.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.07.2015, 10:53
Ktoś porusza się fiatem bravo 1.9 150 km ? Coś więcej o tym samochodzie może powiedzieć ? Oczywiście chodzi mi o drugą generację.
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.07.2015, 20:32
Witajcie,

Mam do Was pytanie. Szukamy z narzeczoną samochodu do jazdy po mieście (głównie trasa Prądnik Czerwony - Zabierzów). Chciałbym zmieścić się ze wszystkimi kosztami w 20 tys. (w tym przegląd, ubezpieczenie, wymiany filtrów itp.). Fajnie byłoby, gdyby auto nie miało więcej niż 8-9 lat 😊 I teraz pytanie - co polecacie? Na czym głównie skupić się szukając? A może ktoś z Was teraz ma na zbyciu coś w tym stylu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów