The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2015, 13:40
0 22 napisał(a):Wyświetl post
ITI to wiele lat temu i nie za bardzo wiem co to ma wspólnego z obecnym sezonem. Obsrany zaś raczej do Legii nie dokładna

Poza tym chodziło o kwestie kondycji kopaczy. My nie gramy 37 meczów w sezonie tylko 55.

Zresztą o czym jest ta gadka - wszyscy w lidze chcieliby być na naszym miejscu i tyle.
dobra , iti dawne czasy ? , obleśny nie dokłada ( tu akurat zgoda bo to słup) to skąd kasa ?

"Poza tym chodziło o kwestie kondycji kopaczy. My nie gramy 37 meczów w sezonie tylko 55." no to skandal 30 przepłaconych kopaczy i tyle meczy , nie dziwie sie że potrzebujecie sędziów do pomocy
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.02.2015 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.02.2015, 13:48
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
dobra , iti dawne czasy ? , obleśny nie dokłada ( tu akurat zgoda bo to słup) to skąd kasa ?
Z Wiednia zapewne. U Was też ponoć ciekawe ruchy w tym temacie.

no to skandal 30 przepłaconych kopaczy i tyle meczy , nie dziwie sie że potrzebujecie sędziów do pomocy
Nudny jesteś. Czuj się zwycięzcą

Meczów, nie meczy Polaku.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.02.2015, 13:51
"Meczów, nie meczy Polaku." - pewny jesteś ? Polaku ? radzę sprawdzić
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.02.2015, 13:54
Pewny. Kompromitujesz całkiem sensownego gościa ze swojego avatara. Jako jego potencjalny wyborca apeluję, abyś nie robił mu siary.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.02.2015, 13:58
ITI to wiele lat temu i nie za bardzo wiem co to ma wspólnego z obecnym sezonem. Obsrany zaś raczej do Legii nie dokładna

Poza tym chodziło o kwestie kondycji kopaczy. My nie gramy 37 meczów w sezonie tylko 55.

Zresztą o czym jest ta gadka - wszyscy w lidze chcieliby być na naszym miejscu i tyle.
co Ty gościu robisz na tym forum? kibic Legii?

co do posta, ITI pompowało hajs w Legię która obecnie stanowi o jej sile, ale jeśli chcesz wiedzieć to jeszcze ITI sprowadzało Kuciaka, Vrdoljaka, Rzeźniczaka, a bądź co bądź to w swojej formacji liderzy

55? a co to jest? w Premier League niektóre drużyny mają w tej chwili tyle meczów
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.02.2015, 13:58
Pewny. Kompromitujesz całkiem sensownego gościa ze swojego avatara. Jako jego potencjalny wyborca apeluję, abyś nie robił mu siary.
nie rób siary jak obrazowo piszesz , obydwa wyrazy są poprawne , natomiast u ciebie niepoprawne jest 11 , proszę sprawdzić jedno i drugie czyli poprawność wyrazów , meczy i meczów , i cyfrę 11 w podpisie , jak ogarniesz daj znać

Według profesora Miodka obie formy są poprawne zarówno meczy jak i meczów.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.02.2015 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.02.2015, 14:24
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
co Ty gościu robisz na tym forum? kibic Legii?
Piszę. W....iam. Czasami i to i to na raz.

stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
co do posta, ITI pompowało hajs w Legię która obecnie stanowi o jej sile, ale jeśli chcesz wiedzieć to jeszcze ITI sprowadzało Kuciaka, Vrdoljaka, Rzeźniczaka, a bądź co bądź to w swojej formacji liderzy
Stwierdzenie, że ITI pompowało hajs w Legię jest grubą przesadą. To było sto lat temu, nie chce mi się gadać o tym. Niech będzie, że pompowało.

stalsanok1946;139171055? napisał(a):
a co to jest? w Premier League niektóre drużyny mają w tej chwili tyle meczów
Jak mi nie wierzysz to sobie policz ile Legia gra meczów w tym sezonie. To nie jest dużo, ale nasza polska konkurencja gra kilkanaście meczów (meczy!!!!!!!!!!!!!!!!!) mniej.

nie rób siary jak obrazowo piszesz , obydwa wyrazy są poprawne , natomiast u ciebie niepoprawne jest 11 , proszę sprawdzić jedno i drugie czyli poprawność wyrazów , meczy i meczów , i cyfrę 11 w podpisie , jak ogarniesz daj znać

Według profesora Miodka obie formy są poprawne zarówno meczy jak i meczów.
Podtrzymuję. Znam stanowisko Miodka. Ze zdziwieniem przyjmuję, że dla kogoś takiego jak Ty, ktoś o takiej przeszłości jak Miodek może być autorytetem. Otóż Miodek wcale nie uznaje, że obie te formy są jednakowe. Podstawową formą jest meczów, zaś meczy jest niestety często używana przez nieuków, co w konsekwencji spowoduje, że za kilkanaście lat zostanie wprowadzona do słowników.

Jest to kolejny dowód na barbaryzację języka polskiego, która postępuje na skutek rozwoju internetu i coraz częstszych możliwości publicznego używania języka polskiego przez osoby niedouczone. Na tej samej zasadzie za kilkadziesiąt lat poprawne będzie mówienie "pisze se", a nie "piszę sobie" albo "co tu pisze" zamiast "co tu jest napisane".

Kończę temat ze swojej strony.

EDIT:

Barbaryzacja, a nie "barberyzacja". To byli barbarzyńcy, a nie barberzyńcy. 11 zmienię w maju.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.02.2015 o godz. 15:53.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.02.2015, 15:38
zgoda , Miodek nie jest dla mnie autorytetem z wiadomych względów, chociaż na swojej robocie raczej się zna, druga zgoda to słowo "meczów" jest w pewnej "wyższości" nad słowem "meczy" , jednak obydwa sa poprawne i potwierdza to nie tylko Miodek , i nie pisz o barberyzacji bo to przesada , tutaj na pewno nie pasuje , reasumując pozostaje problem z Twoja cyfrą 11 , przyznaj że to żałosne, i będziemy kwita
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2015, 16:53
Piszę. W....iam. Czasami i to i to na raz.

Stwierdzenie, że ITI pompowało hajs w Legię jest grubą przesadą. To było sto lat temu, nie chce mi się gadać o tym. Niech będzie, że pompowało.

Jak mi nie wierzysz to sobie policz ile Legia gra meczów w tym sezonie. To nie jest dużo, ale nasza polska konkurencja gra kilkanaście meczów (meczy!!!!!!!!!!!!!!!!!) mniej.

Podtrzymuję. Znam stanowisko Miodka. Ze zdziwieniem przyjmuję, że dla kogoś takiego jak Ty, ktoś o takiej przeszłości jak Miodek może być autorytetem. Otóż Miodek wcale nie uznaje, że obie te formy są jednakowe. Podstawową formą jest meczów, zaś meczy jest niestety często używana przez nieuków, co w konsekwencji spowoduje, że za kilkanaście lat zostanie wprowadzona do słowników.

Jest to kolejny dowód na barbaryzację języka polskiego, która postępuje na skutek rozwoju internetu i coraz częstszych możliwości publicznego używania języka polskiego przez osoby niedouczone. Na tej samej zasadzie za kilkadziesiąt lat poprawne będzie mówienie "pisze se", a nie "piszę sobie" albo "co tu pisze" zamiast "co tu jest napisane".

Kończę temat ze swojej strony.

EDIT:

Barbaryzacja, a nie "barberyzacja". To byli barbarzyńcy, a nie barberzyńcy. 11 zmienię w maju.
a ja mam nadzieję że ta zajebista pewność siebie da ci kiedyś mocno po dupie. mam nadzieję że w maju właśnie
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2015, 20:43
pozostaje problem z Twoja cyfrą 11 , przyznaj że to żałosne, i będziemy kwita
Nie ma cyfry 11, sorry...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.02.2015, 20:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie ma cyfry 11, sorry...
następny polonista nawiedzony ?,znowu błysnąłeś , daruj sobie

022 , po pierwsze literówka, po drugie jak nie jesteś"barbarzyńcą" to zmień szybko na 10 , teraz , już ,tak dla higieny i co by ludzi nie straszyć
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 27.02.2015 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2015, 21:26
Kuźwa, skończcie offtop - przejdźcie sobie na priva, poloniści, ja .......ę ich mać.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 28.02.2015, 14:01
Zamykam temat.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2015, 18:16
Cytat:
UEFA ogłosiła dziś nowy podział pieniędzy dla klubów występujących w europejskich pucharach w latach 2015-18.

Liga Mistrzów

Łączne środki przeznaczone dla klubów - 1,257 mld euro

IV runda eliminacyjna
- po 2 mln dla zwycięzców
- po 3 mln dla pokonanych

Faza grupowa
- każdy z klubów występujących w fazie grupowej otrzyma 12 mln euro
- za każdą wygraną - 1,5 mln, za remis 500 tys.

1/8 finału - 5,5 mln euro dla każdego klubu
1/4 finału - 6 mln
1/2 finału - 7 mln
Finał - 15 mln dla zwycięzcy, 10,5 mln dla pokonanego

Dodatkowo do podziału dla klubów będzie 482,9 mln euro z tytułu praw telewizyjnych.

Liga Europy

Łączne środki przeznaczone dla klubów - 381 mln euro (w latach 2012-15 było to 233 mln)

Faza grupowa
- każdy z klubów występujących w fazie grupowej otrzyma 2,4 mln euro
- za każdą wygraną - 360 tys., za remis 120 tys.
- zwycięzca grupy otrzyma dodatkowo 500 tys., druga drużyna w grupie 250 tys.

1/16 finału - 500 tys. euro dla każdego klubu
1/8 finału - 750 tys.
1/4 finału - 1 mln
1/2 finału - 1,5 mln
Finał - 6,5 mln dla zwycięzcy, 3,5 mln dla pokonanego

Dodatkowo do podziału dla klubów będzie 152,4 mln euro z tytułu praw telewizyjnych.

UEFA podniosła stawki za grę w pucharach grubo,ale dla Polskich klubów gra w LM raczej nie szybko.Dla Wisełki to było by zbawienie zagrać w LM.Chodź pierwsze trzeba zainwestować w graczy no,ale.....
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 31.03.2015 o godz. 18:19.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2015, 19:07
Jest się o co bić bo nawet skrawki z tego europejskiego stołu w postaci tego co płacą w LE to kasa nie do pogardzenia. Tym bardziej szkoda że od kilku sezonów traktujemy PP po mecoszemu bo jak mawiają klasycy to najkrótsza droga do Europy...
Awans Wisły do LM rozwiązałby sprawę spłaty zadłużenia (wolno marzyć nie? ) a i Legii której też się ostatnio zdzarza nie płacić na czas piłkarzom taki kąsek chętnie by przytuliła...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.03.2015, 23:17
brylant - naprawde jestes pewny ze Uczciwi z LetFootballWin w nastepnym sezonie nie zagraja w LM ? ja sie obawiam , i stawiam 80 % na to ze jednak to stanie sie w tym roku ....chyba ze jakims cudem nie zdobeda w tym roku MP ..... choc malo realne zeby PZPN i exportowa druzyna Bonka mogla sobie pozwolic na taki klops
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 31.03.2015 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.04.2015, 08:57
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
brylant - naprawde jestes pewny ze Uczciwi z LetFootballWin w nastepnym sezonie nie zagraja w LM ? ja sie obawiam , i stawiam 80 % na to ze jednak to stanie sie w tym roku ....chyba ze jakims cudem nie zdobeda w tym roku MP ..... choc malo realne zeby PZPN i exportowa druzyna Bonka mogla sobie pozwolic na taki klops
Nie zdobędą mistrzostwa, jak będą się kopać po czole jak to robią na wiosnę.Nawet jakby zdobyli to i tak nie zagrają w LM albo coś odwalą kibicie 7 albo nie znów zagra nieuprawniony zawodnik Żeby zagrać trzeba zainwestować
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2015, 10:30
Legia przy ogromnych jak na polską ligę nakładach dotychczas nie zdobyła wiecej, niz zdobyła Wisła czy Amika. Wyjście z grupy LE to max na co było stać polskie zespoły. Nie dawno Ajax na luziku wybił im z głowy jakies senne marzenia o finale (klepane przez warszawskich pismaków). W następnej rundzie ten sam Ajax został sprowadzony na ziemię przez Ukraińców z Dnipro. Wystarczy ogladać polską ekstraklapę by widzieć, ze osiagnięte przez nich MP to efekt dłuższej niż gdzie indziej ławki a nie jakości gry.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2015, 19:18
Panowie, będą jutrzejsze mecze polskich ekip w LE transmitowane gdzieś w polskiej tv? Szczególnie mi chodzi o mecz Sląska. Ewentualnie wiecie może czy chociaż jakaś zagraniczna tv robi transmisję? - wtedy pewnie na necie by było do obejrzenia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.07.2015, 19:24
czy z tych wytycznych wynika, że odpadnięcie w IV rundzie eliminacji daje 2mln za przegraną + 2,4mln za fazę grupową LE? tożto są pieniądze prawie takie jak niedawno w fazie grupowej LM..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.07.2015, 19:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, będą jutrzejsze mecze polskich ekip w LE transmitowane gdzieś w polskiej tv? Szczególnie mi chodzi o mecz Sląska. Ewentualnie wiecie może czy chociaż jakaś zagraniczna tv robi transmisję? - wtedy pewnie na necie by było do obejrzenia.

Cytat:
Krajowe telewizje nie postarały się o prawa do transmisji ze spotkań Jagiellonii Białystok i Śląska Wrocław z ich zagranicznymi przeciwnikami. Nieco więcej nadziei można mieć na zobaczenie w akcji Legii Warszawa i Lecha Poznań.

Mecz FC Kruoja - Jagiellonia Białystok pokaże tylko Laola1.tv - zagraniczna telewizja dostępna w internecie

Transmisję ze stolicy Bośni, gdzie FK Sarajevo podejmie mistrzów Polski, wyprodukuje tamtejsza FACE TV

Legia cholera ich wie bo nie wiadomo jeszcze z kim zagrają, a o Śląsku nic nie znalazłem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 01.07.2015, 20:09
0 22 "11 zmienię w maju."

przypadkowo przypomniałem sobie Twoją buńczuczną deklarację z 27.02.2015, 14:24

prosiłem tylko o zmianę liczby z podpisu 11 na prawdziwą czyli 10 , maj minął i nie zmieniłeś , ciekawe dlaczego

Kocur " o Śląsku nic nie znalazłem" z tego co czytałem nie będzie transmisji Śląska
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 01.07.2015 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 01.07.2015, 22:06
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
czy z tych wytycznych wynika, że odpadnięcie w IV rundzie eliminacji daje 2mln za przegraną + 2,4mln za fazę grupową LE? tożto są pieniądze prawie takie jak niedawno w fazie grupowej LM..
Nawet lepiej = 2,4 za grupę plus 3 za odpadnięcie. Czyli za dojście do 4. rundy eliminacji LM ma się teraz min. 5,4 mln euro. I to powinien być cel dla Lecha na ten rok. Pokonanie dwóch drużyn w zasięgu, by zmazać plamę z czasów sRumakowych. Oby tak właśnie się stało.

edit: WKS ma transmitować to samo coś, co Jagę, tyle że transmisja będzie niedostępna dla ludzi z Polski i Słowenii. Więc trzeba pokombinować trochę
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 01.07.2015 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.07.2015, 09:35

prosiłem tylko o zmianę liczby z podpisu 11 na prawdziwą czyli 10 , maj minął i nie zmieniłeś , ciekawe dlaczego
Zmienię w maju, nie martw się
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 02.07.2015, 09:47

2025 ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.07.2015, 09:48

Już kupiliście majstra ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 02.07.2015, 13:36
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Nawet lepiej = 2,4 za grupę plus 3 za odpadnięcie. Czyli za dojście do 4. rundy eliminacji LM ma się teraz min. 5,4 mln euro. I to powinien być cel dla Lecha na ten rok. Pokonanie dwóch drużyn w zasięgu, by zmazać plamę z czasów sRumakowych. Oby tak właśnie się stało.
Lech w III rundzie już będzie nierozstawiony i może trafić np. na Basel. Poza tym, znając ostatnie poczynania tego zespołu w Europie należy wnioskować, że nawet Bośniakom nie dadzą rady.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.07.2015, 15:39
2025 ?
Nie no myślę, że szybciej. Szybciej niż południowa konkurencja

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Już kupiliście majstra ?
Majster to składa meble.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2015, 15:59

Kocur " o Śląsku nic nie znalazłem" z tego co czytałem nie będzie transmisji Śląska
Ja tam pamiętam inną wypowiedź o tym jak podchodzi na luziku do przegranych meczów Legii, bo ma niezmąconą niczym pewność, że MP i tak bedzie w cuglach. Ciekawe jak teraz przed kolejnym sezonem, czy pewnośc jest podobna ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.07.2015, 18:24
Słabiutko Jagiellonia oj słabiutko mam nadzieję ,że u siebie pokażą jak się gra z ogórami i będzie pewne 3:0 Czas na WKS chodź też trudny wyjazd to remis biorę w ciemno
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów