The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2015, 14:33
Nie ponosi ich z tym puszczaniem młodych ? Za chwilę braknie ludzi dosłownie na sztukę.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.06.2015, 14:34
Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post
O Przemku Lechu że idzie do Płocka to już dawno wiadomo. U nas w środku ciężko miałby się przebić. Może tam mu się uda zaistnieć.
A jakie to wielkie tuzy sa u nas teraz w środku ? Niewiadoma Popović. Niewiadoma Crivelaro oraz przeciętny Uryga i ewentualnie wariant-nieporozumienie z Boguskim albo Jankowskim. Ot cały środek Wisły.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.06.2015, 15:15
Największą wykładnią straty, jaką poniosła Wisła, będą występy i ewentualna przyszłość naszych wychowanków w klubach, do których odeszli.

Jak na razie nie widzę takiego nazwiska w lidze, którego możemy żałować, że odpuściliśmy, gdy był u nas.

Najbardziej Mączyński, ale to tyle. Bo co, Magiera? Szewczyk? Kto jeszcze? Większość z nich pokończyła w Garbarni.

Pamiętam wypowiedź koordynatora Akademii, że większość Mistrzów CLJ należy spisać na straty.
Poszperam, może odnajdę.

Należy mieć nadzieję, że następne pokolenia nie zostaną zmarnowane (Kuczak, Handzlik).

Dziwi natomiast, że ciągną Czekaja, o którym ten sam człowiek powiedział, że wieloletnie zaniedbania szkoleniowe uniemożliwią mu skutecznie grę na wysokim poziomie ligowym.

EDIT: szukam, ale nie mogę znaleźć tego artykułu, a mógłbym przysiąc, że powiedział to Gryźlak albo Marzec.
EDIT2. http://akademiawisly.pl/4279a/, ale to nie do końca to
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 30.06.2015 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.06.2015, 15:15
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A jakie to wielkie tuzy sa u nas teraz w środku ? Niewiadoma Popović. Niewiadoma Crivelaro oraz przeciętny Uryga i ewentualnie wariant-nieporozumienie z Boguskim albo Jankowskim. Ot cały środek Wisły.
Nie ma co przeginać w drugą stronę. Popović był gwiazdą pierwszej ligi, a przeciętny Uryga to jednak przeciętniak na poziomie ekstraklasy.

To podobnie jak z Zającem - "przeciętny" Boguski wciąga go jak na razie nosem. Wracając do niego - widać, że nie chodziło o pieniądze, tylko o strach przed konkurencją, ew. uroiło mu się, że w rok podbije ekstraklasę a potem już Juventus albo Chelsea. W obu przypadkach - dobrze się stało. Nie potrzeba nam kolesi słabych psychicznie albo takich, którym się gotuje pod kopułą. Taki Kuczak zrobił dobre wrażenie w sparingu głównie dlatego, bo się nie spalił i spokojnie trzymał poziom.

gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Dziwi natomiast, że ciągną Czekaja, o którym ten sam człowiek powiedział, że wieloletnie zaniedbania szkoleniowe uniemożliwią mu skutecznie grę na wysokim poziomie ligowym.
Michał to był podobno wielki talent, grał dużo w młodzieżówkach. W sumie - nie skreślałbym go jeszcze, wszyscy trenerzy Wisły (od Kulawika, przez Smudę po Moskala) coś w nim jednak widzą. Cudów się nie spodziewam, ale może coś jeszcze z niego będzie?

Największym wygranym transferu Zająca wydaje się Kuczak, chociaż nie jest powiedziane, że i tak nie wygryzłby go ze składu. Trzeba trzymać za chłopaka kciuki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.06.2015 o godz. 15:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.06.2015, 15:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co przeginać w drugą stronę. Popović był gwiazdą pierwszej ligi, a przeciętny Uryga to jednak przeciętniak na poziomie ekstraklasy.

To podobnie jak z Zającem - "przeciętny" Boguski wciąga go jak na razie nosem. Wracając do niego - widać, że nie chodziło o pieniądze, tylko o strach przed konkurencją, ew. uroiło mu się, że w rok podbije ekstraklasę a potem już Juventus albo Chelsea. W obu przypadkach - dobrze się stało. Nie potrzeba nam kolesi słabych psychicznie albo takich, którym się gotuje pod kopułą. Taki Kuczak zrobił dobre wrażenie w sparingu głównie dlatego, bo się nie spalił i spokojnie trzymał poziom.

Michał to był podobno wielki talent, grał dużo w młodzieżówkach. W sumie - nie skreślałbym go jeszcze, wszyscy trenerzy Wisły (od Kulawika, przez Smudę po Moskala) coś w nim jednak widzą. Cudów się nie spodziewam, ale może coś jeszcze z niego będzie?

Największym wygranym transferu Zająca wydaje się Kuczak, chociaż nie jest powiedziane, że i tak nie wygryzłby go ze składu. Trzeba trzymać za chłopaka kciuki.
Z Czekaja zapewne bylby juz w tym momencie conajmniej solidny obronca gdyby nie kontuzje. kiedy byl zdrowy to gral niezle jak na swoje niewielkie doswiadczenie. niestety ludzie pamietaja go z tych wystepow kiedy awaryjnie gral z urazem albo gdy byl swiezo po kontuzji.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2015, 16:00
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A to jak tak piszemy to jak wielka tuza w takim razie jest Przemek Lech
W ilu meczach go widziales,ile meczow z jego udzialem ogladales i czy jesteś w stanie go racjonalnie ocenic
Gaszynski na konferencji z Popovicem powiedział ze sztab szkoleniowy nie tylko pierwszego zespołu ale caly sztab juniorski ocenil poszczególnych piłkarzy i odstrzelich tych którzy wg. nich nie przekroczą pewnego poziomu...
Widocznie Lech znalazł się wśród nich.
Przypominam ze z 1 zespolem trenują Mordec oraz Gulczynski którzy tez graja w srodku pola i to na nich chyba sztab posawil.
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 30.06.2015, 16:12
Z korony juz tylko krok do romy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.06.2015, 16:27
As napisał(a):Wyświetl post
Z Czekaja zapewne bylby juz w tym momencie conajmniej solidny obronca gdyby nie kontuzje. kiedy byl zdrowy to gral niezle jak na swoje niewielkie doswiadczenie. niestety ludzie pamietaja go z tych wystepow kiedy awaryjnie gral z urazem albo gdy byl swiezo po kontuzji.
Sam się denerwowałem na jego występy, ale skoro go trzymają i na niego stawiają, to musi być coś na rzeczy. Życzę Michałowi jak najlepiej, byle omijały go kontuzje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.06.2015, 16:41
Zdanie Cupiała na ten temat (akademii i inwestowania w młodzież) jest jasne i klarowne. - Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu - mówi.

W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku - http://www.orange.pl/kid,4000003306,...e,article.html
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 30.06.2015 o godz. 17:29.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.06.2015, 16:53
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku.
Z Zającem, Stolarskim, Leszczakiem.
Nawet z Urygą, Czekajem i Chrapkiem były jaja, bo nagle spod ziemi wyrósł agent i zażądał prowizji za nowy kontrakt z wychowankami...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2015, 18:59
Zdanie Cupiała na ten temat (akademii i inwestowania w młodzież) jest jasne i klarowne. - Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu - mówi.

W świetle wydarzeń z Zającem nic dodać, nic ująć. Słowa Cupiała z 2013 roku - http://www.orange.pl/kid,4000003306,...e,article.html
Za to Legia i Lech - czyli 2 najlepsze kluby pod względem organizacyjno-finansowym robią sobie na złość i stawiają od lat na szkolenie młodzieży. Tam widać tych "mądrości" Cupiała nie znają i inwestują w młodych polskich piłkarzy. I to z powodzeniem.

Dla mnie takie mądrości Cupiała są gówno warte. Ktoś kto dzięki własnie takim "mądrościom" i zarządzaniu nie doprowadził omal Wisły na skraj bankructwa sam się ośmiesza. Ktoś kto nie jest w stanie od lat stworzyć profesjonalnie funkcjonującego klubu i z miana hegemona przeistoczył Wisłę w niemal bankruta lepiej żeby nie wypowiadał się na temat tego co się opłaca w klubie. W Wiśle przez lata udało się tylko prze.......ić grubą kasę nie zostawiając NIC poza kupą długów.

Ja rozumiem że my jako kibice Wisły mamy pewien dyskomfort z powodu jakiegoś głupiego młodziana który olał naszą Wisłę i poszedł do Kielc. Ale nie ośmieszajmy się takimi "mądrościami" Cupiała. Bo bądźmy szczerzy - kto nam bronił już 1 rok wcześniej podpisać z nim dłuższy kontrakt za nim Zając poszedł na wypożyczenie? Sami sobie robimy kolo pióra a potem wszyscy źli, menadżerowie itd tylko nie Wisła.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.06.2015, 19:05

Buksa
poszedł do Włoch a potem do Lechii bo pies z kulawą nogą nie zaproponował mu przedłużenia umowy z Wisłą
pewnie ze względu na "mądrości" Cupiała
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.06.2015, 21:18
emjot napisał(a):Wyświetl post
Buksa
poszedł do Włoch a potem do Lechii bo pies z kulawą nogą nie zaproponował mu przedłużenia umowy z Wisłą
pewnie ze względu na "mądrości" Cupiała
A przypadkiem nie było tak, że on i tak by tu nie został?
http://www.forum wisla.pl/news/adam-buksa-wisla-wiedziala-o-planowym-przeze-mnie-wyjezdzie-za-granice
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2015, 21:32
Cupial ze swoim mysleniem ,lepiej niech wróci do sklepiku z farbami w Myslenicach

niedobrze sie robi od jego złotych mysli, skoro nie ma co inwestować w młodziez tylko kupowac kolejnego Barrientosa ...dalszych pytań brak.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.06.2015, 21:42
Wojtas, dla Ciebie to jest Pan Cupiał. Reszty bzdur komentować nie warto.
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 30.06.2015, 21:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Bo bądźmy szczerzy - kto nam bronił już 1 rok wcześniej podpisać z nim dłuższy kontrakt za nim Zając poszedł na wypożyczenie? Sami sobie robimy kolo pióra a potem wszyscy źli, menadżerowie itd tylko nie Wisła.
Aż się zalogowałem, bo w końcu muszę coś powiedzieć. Powiedz mi jakie były przesłanki do podpisania zacnego kontraktu temu "wybitnemu" grajkowi? Sam na żywo widziałem tego chłopaka jak całkiem nieźle sobie "poczynał" z innymi chłopakami. Widziałem także co prezentował w walce z mężczyznami. Na kontrakt seniorów w żaden sposób nie zasługuje. Dziękuje.

Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Buahahahaha. Mówisz o tym "Panu" co znudził się swoimi nowymi grabkami i rzucił je w ....u w piaskownicy dla kogoś żeby teraz je posprzątał, bo swoją polityką zrobił taki burdel, że cały piasek (vel kasa) wysypał za piaskownice? Daj spokój...

Czy tutaj na tym forum to są sami kibice ery Cupiała czy jak? Eh.... szkoda słów.
Ostatnio edytowane przez Styropian : 30.06.2015 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2015, 22:13
Styropian napisał(a):Wyświetl post
Aż się zalogowałem, bo w końcu muszę coś powiedzieć. Powiedz mi jakie były przesłanki do podpisania zacnego kontraktu temu "wybitnemu" grajkowi? Sam na żywo widziałem tego chłopaka jak całkiem nieźle sobie "poczynał" z innymi chłopakami. Widziałem także co prezentował w walce z mężczyznami. Na kontrakt seniorów w żaden sposób nie zasługuje. Dziękuje.
Żadne - i jakbyś czytał moje wcześniejsze posty to byś nie musiał się logować. Też od debiutu T.Zająca miałem wątpliwości czy sobie poradzi. Natomiast mój post był przeciw "głupiemu" cytowaniu wymówki Cupiała dlaczego nie chce szkolić młodych piłkarzy a nie konkretnie dotyczył Zająca.

Inne wiodące kluby pomimo "złych managerów" i innych przeciwności losu postawiły na szkolenie i zbierają tego owoce. My nie mamy jasnej polityki co do szkolenia. Choćby taka sytuacja - kto i jak ocenia przydatność młodych piłkarzy? Jeśli Zając wg nich rokował na przyszłość to czemu nie podpisano z nim wcześniej kontraktu? Jeśli nie, to po co zabawa z jakimś kontraktem po czasie? Jeśli stawiamy na Kuczaka to co z jego kontraktem? Też mamy się zdziwić?

Jeśli mamy grupę młodych z których ktoś rzetelnie wybrał kilku na których potencjalnie warto stawiać to chyba powinniśmy pomyśleć o kontraktach dla nich wcześniej? A nie jak w przypadku Zająca - wypożyczać go kiedy mu się kończy kontrakt. Jeśli uważamy że nie rokuje - to po co cała ta akcja z podpisywaniem nowego kontraktu?

Gdzie tu profesjonalizm Wisły. O tym był mój post.

Możesz się już wylogować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 30.06.2015, 22:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Gdzie tu profesjonalizm Wisły. O tym był mój post.

Możesz się już wylogować.
Ale kiedy był profesjonalizm Wisły? Cupiał ze swoją forsą mógł ten klub wyciągnąć z marazmu i zrobić coś wielkiego. Już wtedy było wiadomo, że klub "kuleje" ze szkoleniem młodzieży. Transfery się udały (Baszczyński, Głowa, Moskal (swój ale po wycieczkach), Kulawik (był, ale też nie ze szkółki), Żurawski, Franek, Szymek. Nie chce mi się wypisywać poprzednich lat, ale i tak na samym początku było wiadome, że trzon zespołu to nie juniorzy TSW...

Pozostaje tylko rozczarowanie, bo zamiast nowych "wynalazków" powinni inwestować w rozwój juniorów. No ale mleko się rozlało a rozlicza się za to jak facet kończy a nie zaczyna. Cupiał zostawił BAGNO. Dziękuje.

EDIT: Mam dość tego grubasa. Klub wyciągnął = fakt, hegemonia w Polsce była = fakt, natomiast wszystko było robione za pożyczoną forsę, a pożyczoną forsę trzeba oddać = fakt. Boli natomiast inny fakt, że tą pożyczoną forsą obracał ten sam grubas inwestując absurdalnie we wszystko tylko nie w to co powinien. Dlatego to jest główny winowajca obecnej sytuacji a nie jakaś Tele-Fonika....

Czyli w skórcie bawię się w swojej piaskownicy bez konsekwencji, bo przecież po mojej zabawie klub ma mi oddać kasę i to posprzątać....

A niektórzy tutaj wielbią go jak bóstwo...
Ostatnio edytowane przez Styropian : 30.06.2015 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.06.2015, 23:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z Zającem, Stolarskim, Leszczakiem.
Nawet z Urygą, Czekajem i Chrapkiem były jaja, bo nagle spod ziemi wyrósł agent i zażądał prowizji za nowy kontrakt z wychowankami...
Akurat na agencje BMG Bartłomieja Bolka nie ma co już pluć, bo ma/miał pod swoimi skrzydłami kilkunastu Wiślaków i nigdy nie zachowywał się jak inni menagerowie niezwiązani z Wisłą. Gdyby to jego agencja miała pod swoimi skrzydłami Zająca to sądzę, że już choćby Konrad Gołoś by go przekonał jakie wartości w życiu się liczą najbardziej. Mamy zresztą przykład Arka Głowackiego, którego nie naciskał na transfer do Lechii (a zapewne by na nim zarobił na koniec jego kariery)

Warto też wspomnieć, że prowadzi interesy Kamila Kuczaka i widać, że chłopakowi nie mąci w głowie
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.07.2015 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.07.2015, 01:38
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post

Ok Pan Cupial.I co z tego?

podtrzymuje kazde slowo ktore wyzej napisalem.

....Jakby Wisla byla normalnie zarządzana od XYZ lat ,to dzis bylibysmy w zupelnie inym miejscu,nie ogladl plecow Legii czy AMiki a zaraz Jagielloni czy Lechii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.07.2015, 03:19
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
....Jakby Wisla byla normalnie zarządzana od XYZ lat ,to dzis bylibysmy w zupelnie inym miejscu,nie ogladl plecow Legii czy AMiki a zaraz Jagielloni czy Lechii.
OK, ale bądźmy odrobinę uczciwsi... KTO wówczas był zarządzany profesjonalnie? Amica kupująca mecze? Lech sprzedający? Legia bankrutująca za Daewoo czy skonfliktowana z kibicami i windująca dług wewnętrzny do o wiele większego poziomu niż nasz za czasów ITI? O bankructwie Lechii, Pogoni, Polonii, Widzewa czy GKS-u Katowice nie wspomnę.

Nawet obecny Amikolech dopiero wychodzi na prostą po tym jak przeinwestowali (mówi o tym Rutkowski otwarcie w wywiadzie).

Wisłą, jako jedyny z tych klubów natrzaskała tytułów. Teraz wychodzimy (miejmy nadzieję) na prostą, na normalniejszych zasadach. Nie podoba się Barrientos? Przed Cupiałem nawet byśmy szans nie mieli na takiego cienkiego piłkarzyka.

Niektórzy tutaj mają krótką pamięć i ewidentnie przewrócone w dupie.

Krytykować można - jasne, sam to często robię, ale zachowując pewne proporcje. Wydaje się, że Cupiał wyciągnął wnioski. Świadczy o tym zatrudnienie Gaszyńskiego, całkiem sprawny skauting (KIEDY ostatnio mieliśmy tak wcześnie przeprowadzone wszystkie transfery), nawet ta selekcja młodych według perspektyw na przyszłość?

Ogryzek - klub przedłużył z tymi, których uznał za najbardziej perspektywicznych.Taka polityka trwa odkąd zaczęły się porządki w klubie. Tak gdzieś od czasu przyjścia Smudy - Uryga, Czekaj i Chrapek to był pierwszy rzut.
Żemło ma już kontrakt od dawna. Podobnie Kuczak (1+3). Zając też by miał, ale - po prostu - nie zasłużył. Ja to widzę tak - chciano dać mu szansę. Moskal widzi w nim potencjał.

Wybrał inaczej - podejrzewam, że słusznie. Skoro nie czuł się na siłach żeby konkurować z resztą piłkarzy, to praktycznie pewny plac w Koronie był dobrą decyzją. Tyle, że jeżeli tam mu nie wyjdzie (a partnerów będzie miał raczej takich sobie), to później raczej już tylko pierwsza liga.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2015 o godz. 03:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.07.2015, 05:10

Czy tutaj na tym forum to są sami kibice ery Cupiała czy jak? Eh.... szkoda słów.
Ja jestem sprzed tej ery. A Ty chyba nie. Skoro armagedon nastapil po zajeciu 6 miejsca. Przeciez wczesnien(przed Cupialem) bylo duzo lepiej. Mistrzostwa chodzily tylko trojkami.
Sam sobie przeczysz chlopie. I faktycznie Wisla byla tak zle zarzadzana, ze 50% MP zdobyla w ciagu 13% istnienia. Faktycznie zle
Odpowiedz cytując
serek_dj
Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2015, 06:27
Teraz wielkie jechanie po Cupiale... a jeg opolityka wobec klubu się mało co zmieniła na przestrzeni lat ale teraz się nie podoba bo co? Bo nie ma mistrzostw i pucharów?

Chłopie przerzuć się na Legie albo Amicę jak tylko o sukcesy Ci chodzi.

Kto przeczytał książkę Mateusza Miga o Wiśle ten trochę inaczej może na to spojrzeć.
Wojtas załóżmy, masz ''trochę kasy'' znasz się na produkcji farbek akwarelowych ale postanawiasz iść w obróbkę metalu - nie masz pojęcia ale lepszy biznes i może się uda... i ładujesz w to kasę i jakoś się kręci i firma zatrudnia i coś tam działa raz przetargi wygrywa a raz nie... a jak nie wygra trzech pod rząd to grozi jej bankructwo. Czego zabrakło? Dobrych doradców.
Niestety wewnętrzne wojenki trochę Wisłę hamowały ale bez Cupiała to nie wiadomo co by w ogóle było... może byś na Craxe chodził...

Szkoda zmarnowanego potencjału - to prawda. Ale Gaszynski fajnie działa i może za dwa lata (choć pewnie wcześniej ktoś pod nim podopie dołki) uda się wyjść na prostą. Nasza liga się stacza więc o mistrzostwo będzie łatwiej.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez serek_dj : 01.07.2015 o godz. 06:28.
I choć serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem - za Wisłę - bo nie liczy się nic więcej - to pewne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2015, 07:44
Oby nie podzielić losu Widzewa, który nie ma pieniędzy nawet na gre w 2 lidze i przestaje istnieć .http://www.przegladsportowy.pl/pilka...665,1,726.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.07.2015 o godz. 08:06.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.07.2015, 08:53
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
A przypadkiem nie było tak, że on i tak by tu nie został?
http://www.forum wisla.pl/news/adam-buksa-wisla-wiedziala-o-planowym-przeze-mnie-wyjezdzie-za-granice
nie wiem
czytałem wywiad ze stycznia 2014, w którym przedstawił taką wersję.
Może coś upiększył może nie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.07.2015, 08:57
Ale kiedy był profesjonalizm Wisły? Cupiał ze swoją forsą mógł ten klub wyciągnąć z marazmu i zrobić coś wielkiego. Już wtedy było wiadomo, że klub "kuleje" ze szkoleniem młodzieży. Transfery się udały (Baszczyński, Głowa, Moskal (swój ale po wycieczkach), Kulawik (był, ale też nie ze szkółki), Żurawski, Franek, Szymek. Nie chce mi się wypisywać poprzednich lat, ale i tak na samym początku było wiadome, że trzon zespołu to nie juniorzy TSW...

Pozostaje tylko rozczarowanie, bo zamiast nowych "wynalazków" powinni inwestować w rozwój juniorów. No ale mleko się rozlało a rozlicza się za to jak facet kończy a nie zaczyna. Cupiał zostawił BAGNO. Dziękuje.

EDIT: Mam dość tego grubasa. Klub wyciągnął = fakt, hegemonia w Polsce była = fakt, natomiast wszystko było robione za pożyczoną forsę, a pożyczoną forsę trzeba oddać = fakt. Boli natomiast inny fakt, że tą pożyczoną forsą obracał ten sam grubas inwestując absurdalnie we wszystko tylko nie w to co powinien. Dlatego to jest główny winowajca obecnej sytuacji a nie jakaś Tele-Fonika....

Czyli w skórcie bawię się w swojej piaskownicy bez konsekwencji, bo przecież po mojej zabawie klub ma mi oddać kasę i to posprzątać....

od momentu wejścia Cupiała szkolenie w Wiśle przestało istnieć
zresztą Brożki, Kuzera, Strąk, Nawotczyński i inni to nie byli nasi wychowankowie
tylko podkupione z całej Polski gwiazdy juniorskie
z których tylko Brożków udało się sprzedać za dobrą/niezłą kasę
ale kariery to oni i tak nie zrobili
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.07.2015, 09:37

Aha, teraz Cupiał to grubas. Czy to samo pisałeś przez całe 18 lat urzędowania Cupiała? Przez te wszystkie lata pisałeś jak ten "grubas" s.......ił Wisłę? Jak zdobywaliśmy mistrzostwo w '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11 to samo pisales? Bagno to masz gościu w głowie. Bagno było jak gdy graliśmy w 2 lidze, bagno było gdy ledwo mieliśmy pieniędzy na wodę dla piłkarzy.

Wiadomo, mogłoby to być trochę inaczej zarządzane, ale jest jak jest. Przeżyliśmy piękną historię, teraz trzeba pisać nową. Ale .......enie, że "grubas" zjebał Wisłę, to jest dopiero absurd. Ale skoro tak ujmujemy rzeczywistość, to w równym stopniu, "grubas" jest winny obecnej sytuacji, jak i tym wszystkim mistrzostwom, które wypisałem. Ochłoń trochę i nie obrażaj ludzi, bez których, sądząc po twoim lamencie jak to w Wiśle jest źle, pewnie kibicowałbyś sąsiadce.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2015, 11:39
Jeśli dobrze pamiętam to Pan Prezes mówił że mamy mieć 19 profesjonalnych piłkarzy i do tego młodzież. W tym momencie mamy 15 profesjonalnych i 3 młodych, wiec teoretycznie powinniśmy mieć jeszcze 4 nowych zawodników a nie tylko napastnika i skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2015, 11:48
Spoko, jeszcze jest 2 m-ce
Odpowiedz cytując
Ketjow123
Member

Od: 09.2014

Stary 01.07.2015, 12:03
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze pamiętam to Pan Prezes mówił że mamy mieć 19 profesjonalnych piłkarzy i do tego młodzież. W tym momencie mamy 15 profesjonalnych i 3 młodych, wiec teoretycznie powinniśmy mieć jeszcze 4 nowych zawodników a nie tylko napastnika i skrzydłowego.

Jak ty naliczyłeś tylko 15 ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów