The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2015, 14:55
Lewy obronca by się przydal
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2015, 15:00
Witek może grać na lewej obronie!!! Napastnika jakiegoś jeszcze potrzeba!
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.06.2015, 15:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Lewy obronca by się przydal
Sadlok, Bury, Jović i Guerrier.

W ataku Brożek, Jankowski, Zając i może Stępiński.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 24.06.2015, 15:02
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Witek może grać na lewej obronie!!! Napastnika jakiegoś jeszcze potrzeba!
W napadzie będą : Brożek , Boguski i Jankowski ,a także Zając
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 24.06.2015, 15:03
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Sadlok, Bury, Jović i Guerrier.
Burliga i Jovic to nominalni prawi obroncy , a Guerrier w obronie to samobójstwo..
Odpowiedz cytując
pax97
Junior Member

Od: 02.2015

Stary 24.06.2015, 15:07
Gdyby udało się sprowadzić Mączyńskiego byłoby super.Ciekawe jak wygląda sytuacja z Vukcevićiem
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2015, 15:09
A ja uważam , że nie ma co narzekać. Robimy transfery na miarę dzisiejszych możliwości finansowych. Warto zauważyć , że to nie są piłkarze z jakieś łapanki , testowani tylko już piłkarze, którzy byli obserwowani i przyjezdzają tylko na badania i podpisanie kontraktu. Przypomnijcie sobie jak wyglądała sytuacja za Bednarza. Owszem są tą piłkarze wystarczający na ligę , ale tacy nam są w tej chwili potrzebni. Osobiście jeśli bym tylko narzekał to brakuje mi napastnika , choć mam nadzieję ,że ten czwarty transfer to będzie ten ów napastnik
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.06.2015, 15:12
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Burliga i Jovic to nominalni prawi obroncy , a Guerrier w obronie to samobójstwo..
Nie stać nas na dwóch dobrych piłkarzy na każdą pozycję.
Mamy dobrego Sadloka i trzech opcjonalnych, którzy mogą go zastąpić.

Jeśli już wydawać kasę, to na piłkarza typu Sobola lub napastnika, o ile Stępiński nie przyjdzie.
bo do ofensywy mamy Guerriera, Cywkę, Popovicia, Crivellaro, Sarkiego, Zająca, Jankowskiego, Boguskiego. (Barrientos - 5% szans).

jak wszyscy będą zdrowi, zacznie się robić ciasno. Jakkolwiek to w naszej rzeczywistości brzmi.
Zainteresowałbym się też głębią ławki na stoperze. Żemło i Czekaj... no nie wiem.

Najgorzej wygląda defensywna pomoc (Uryga, Boguski). Taki Jovanović z Korony to byłaby gratka, ale tutaj bym się mocno zastanowił.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2015, 15:13
Wy juz nie przesadzajcie z Tym Mączyńskim czy Vukceviciem. Cieszmy się z tego co mamy. Owszem w napadzie mamy Brożka, Boguskiego, Jankowskiego i Zająca, ale potrzeba nam 2 takiego napastnika co najmniej jak Brożek, który gwarantuje te 10 bramek w sezonie. Boguś, Jankes gwarantują to? No chyba znacie odpowiedz. Z Zajaczkiem niewiadomo jak będzie, więc się nie wypowiadam. Lewy obrońca też by się przydał, ale kto Jakieś propozycje, ale realne...
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 24.06.2015, 15:23
Myślę, że transfer Brazylijczyka kończy u nas kompletowanie kadry w drugiej linii. Teraz wszystkie wysiłki powinny zostać skierowane na to aby zatrudnić jakiegoś napastnika i będzie dobrze. naprawdę wygląda to całkiem okazale. Pamiętajcie, że okienko trwa długo i Ci co zostaną z kartą na ręku będą pod koniec okienka bardziej 'skłonni' do negocjacji.

Szkoda, że polscy napastnicy mają taką wybujałą fantazję co do zarobków.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2015, 15:56
A defensywny pomocnik ? Czy zostajemy tylko z Urygą i legendarnym RB9 ? No chyba, że coś przeoczyłem w tej karuzeli to sorry

Edit

Dzięki wielkie Quaresma za info !
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 24.06.2015 o godz. 16:05.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Quaresma
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 24.06.2015, 16:03
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
A defensywny pomocnik ? Czy zostajemy tylko z Urygą i legendarnym RB9 ? No chyba, że coś przeoczyłem w tej karuzeli to sorry
Cywka jest sprowadzony na defensywnego pomocnika, ma zastąpić Dudkę.

EAuyalq.jpg
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.06.2015, 16:07
W zasadzie poza koloryzowaniem z Urygą jako świetnie zapowiadającym się zawodnikiem, to na razie Gaszyński wydaje się podejmować rozsądne ruchy w tym okienku. Popovicia podobno wykupiono za... 5 tyś euro. Na papierze, jeśli znajdziemy dobrego napastnika (na razie owianego tajemnicą, ale to dobrze!) to Wisła na jesień 2015, wcale nie musi być słabsza, niż ta wiosną 2015. A przypomnę, że z całkiem niezłą kadrą zanotowaliśmy fatalne wyniki. 14 miejsce (!) rozpatrując tylko 2015 rok. Do jesieni 2014 podchodziliśmy w podobnej sytuacji jak teraz i... wyniki były o niebo lepsze.

Nie ma co, powiało optymizmem z Reymonta
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 24.06.2015, 16:19
Co do stopera - mamy 3 solidnych (Głowa, Gumiś, Sadlok) jednego rokującego (Zemło) i jednego parodystę (Czekaj). Nie chcę liczyć, ale podobnie sprawa wyglądała w tym sezonie w większości klubów Eks - góra 3 minimum przeciętnych stoperów a dalej bywało słabo...
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.06.2015, 16:33
transfer Rafael Crivellaro jest ewidentnym znakiem ze Barientos zostaje, który miałm problemy z aklimatyzacja
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 24.06.2015, 16:38
Quaresma napisał(a):Wyświetl post
Cywka jest sprowadzony na defensywnego pomocnika, ma zastąpić Dudkę.

Załącznik 1959
Ciekawe, bo w Angli najwiecej zastrzezen bylo do niego, ze sie nie wraca i nie pomaga przy odbiorze pilki.A ceniono go za walory ofensywne, zakladajac nawet , ze bedzie gral na cofnietym pomocniku, to kto na skrzydle w takim razie?
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.06.2015 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.06.2015, 16:45
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
transfer Rafael Crivellaro jest ewidentnym znakiem ze Barientos zostaje, który miałm problemy z aklimatyzacja
nie rozumiem korelacji. Nie powinno być na odwrót?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2015, 16:49
Barrientos to podobno do soboty miał się określić, a ślad po nim zaginął. Czyli gościa raczej już nie zobaczymy...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.06.2015, 17:39
Moze jeszcze sie odezwie, ogolnie to wcale nie musi byc zle z Nami z tymi transferami w przyszłym sezonie. Przydałby sie jeszcze jakis napastnik bo nie widze na dłuzsza mete Zajaca rywalizujacego z Brozkiem chociaz bardzo bym tego chciał. Nie ma do tego Stepinskiego chociaz moze jeszcze sie dogadaja z Norymbergą. Moze sie uda jeszcze tego 4 zawodnika sciagnac o ktorym cos wspominał Gaszynski. Ja tam jestem dobrej mysli
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 24.06.2015, 17:44
Mają tego samego menedżera: Barrientos, Crivellaro (oprócz tego Quintana i Astiz).
Więc jeśli coś o Barrientosie, to powinno się wyjaśnić przy okazji Rafaela, skoro ten gość jest w PL.

https://instagram.com/hugocajuda/
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2015, 18:13
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
od kiedy to Stjepanovic to DP? że jest tam ustawiany to ma nim być? to środkowy pomocnik łączący zadania deff i off, coś na kształt Alonso
a Cywka to środkowy pomocnik, żaden z niego skrzydłowy nie wiem skąd wogóle ta opinia
filemon napisał(a):Wyświetl post
Przyjrzyj się dokładniej grze i rolom wspomnianych zawodników zamiast uparcie bronić wypowiedzianej bzdury
post z 22 kwietnia dotyczący tego że Cywka przychodzi do nas na środek pomocy w miejsce Stjepanovicia, broniłeś dzielnie swojej tezy ale poległeś, byłem lepiej poinformowany Ty udawałeś że jesteś
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.06.2015, 18:17
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
post z 22 kwietnia dotyczący tego że Cywka przychodzi do nas na środek pomocy w miejsce Stjepanovicia, broniłeś dzielnie swojej tezy ale poległeś, byłem lepiej poinformowany Ty udawałeś że jesteś
Chyba niezbyt.
Dalej uważasz, że ŻADEN z niego skrzydłowy?
Niech gra "w miejsce Ostoi" (kij, że ten za Moskala nie grał), jak najbardziej - natomiast tekst "żaden z niego skrzydłowy" śmieszy do dziś Chyba wiesz to nawet lepiej od niego samego:
„Mogę zagrać na każdej pozycji w linii pomocy. Także jako skrzydłowy. Grałem tak na Wyspach i strzelałem bramki. W Wiśle będę grał tam, gdzie będzie mnie widział trener i dam z siebie 100%, aby tylko pomóc drużynie” – stwierdził nowy pomocnik Wisły.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.06.2015 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 24.06.2015, 18:19
testowany przez nas Firlej to lewy skrzydłowy (nie wiem czy było info, wszędzie tylko że pomocnik)
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 24.06.2015, 18:59
filemon napisał(a):Wyświetl post
Chyba niezbyt.
Dalej uważasz, że ŻADEN z niego skrzydłowy?
Niech gra "w miejsce Ostoi" (kij, że ten za Moskala nie grał), jak najbardziej - natomiast tekst "żaden z niego skrzydłowy" śmieszy do dziś Chyba wiesz to nawet lepiej od niego samego:
„Mogę zagrać na każdej pozycji w linii pomocy. Także jako skrzydłowy. Grałem tak na Wyspach i strzelałem bramki. W Wiśle będę grał tam, gdzie będzie mnie widział trener i dam z siebie 100%, aby tylko pomóc drużynie” – stwierdził nowy pomocnik Wisły.
no dalej uważam, a potwierdzenie moich słów przyjdzie w sezonie, po co Ci teraz będę to udowadniać a jako skrzydłowy to faktycznie mu wychodziło tam granie, 15 bramek przez 9 lat no no bójmy się

tak jak mówiłem, on tu przychodzi w miejsce Ostoi i będzie grał jako ŚP, tylko ciekawy mnie sytuacja kto na DP, bo Urygi, Boguskiego tam nie widzę
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.06.2015, 19:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale ja pytam o sytuacje innych klubów względem naszego.
Sytuacja innych klubów jest moim zdaniem drugorzędna istotna jest nasza sytuacja, a ta jest paradoksalna. Mamy mizerny skład pustawy stadion i długi, ale wreszcie kompetentnego prezesa i ambitnego trenera. Do tego pełno młodzieży w składzie. Co się z tego urodzi? Liczę na puchary...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 24.06.2015, 19:39
Burliga będzie grał na DP tylko trzeba obronę wzmocnić.
Odpowiedz cytując
Numark
dydyrydy

Od: 03.2005

Stary 24.06.2015, 19:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja innych klubów jest moim zdaniem drugorzędna istotna jest nasza sytuacja, a ta jest paradoksalna. Mamy mizerny skład pustawy stadion i długi, ale wreszcie kompetentnego prezesa i ambitnego trenera. Do tego pełno młodzieży w składzie. Co się z tego urodzi? Liczę na puchary...
W innych klubach pieniadze na długi wyłoży miasto, niestety takie kluby jak my gdzie druzyna jest finansowana z prywatnych środkow nie maja szans finansowo z innymi klubami sponsorowanymi przez miasta i spółki skarbu państwa. Inaczej wykładasz prywatne pieniadze a inaczej "niczyje" czyli państwowe. Ot cała prawda, ligia miast i spółek skarbu państwa.

Jakbysmy od miasta dostali 10mln na sezon to rozmawialibysmy o zupełnie innej sytuacji w Wiśle.
Ale o so choźii?
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 24.06.2015, 19:53
dmc napisał(a):Wyświetl post
Burliga będzie grał na DP tylko trzeba obronę wzmocnić.
człowiek bez zwrotności na DP? no żarty, już bym wolał Gurriera na środek dać, tylko że by zszedł po 5 min z czerwoną, podobnie byłoby z Burligą
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.06.2015, 20:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mamy mizerny skład pustawy stadion i długi, ale wreszcie kompetentnego prezesa i ambitnego trenera. Do tego pełno młodzieży w składzie. Co się z tego urodzi? Liczę na puchary...
Z oceną składu wstrzymałbym się do 4-5 kolejki. Nie wiadomo jeszcze kto przyjdzie ( różne słuchy chodzą, jedne mniej, drugie bardziej realne ), nasza liga - jak pokazuje historia - potrafi wiele razy zaskoczyć.
Prawdą jest, że na chwilę obecną z klubu odeszła jedna chimeryczna, ale gwiazda - robiąca różnicę, jeden zbliżający się do emerytury zapchajdziura z doświadczeniem z reprezentacji, lig zagranicznych, jeden piłkarz po kontuzji, wypożyczony napastnik, trzeci bramkarz i trochę juniorów.
Można rzec, że były to uznane nazwiska - Stilic, Dudka ( Stjepanovic przed kontuzją w sumie też ).
Kto za nich ?
Jest Cywka - gracz, który może grać na kilku pozycjach, z doświadczeniem z silniejszej niż nasza ligi, sporo młodszy niż Dudka.
Jest już Denis Popovic - jeden z lepszych grajków I ligi, rocznik 89 ( więc młodszy od Stjepanovica - gra na innej pozycji )
Kto następny ? Czas pokaże, bo po raz pierwszy od bardzo dawna okienko transferowe w wykonaniu Wisły jest aktywne, a nazwiska przewijające się przez media/forum/itp dają nadzieję, że nie ściągamy całkowitych noname-ów ( a przynajmniej nie wszystkich ). Część przyjdzie, część nie (np. Majewski ), ale jakim składem rozpoczniemy ligę i co z tego wyrośnie, to śp. Reyman raczy wiedzieć...

Z pustawym stadionem i długami nie mogę polemizować...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.06.2015, 20:40
Ostatnio czytalem ciekawy artykul na temat transferow w Wisle i trzeba przyznac ze te ostatnie transfery do Wisly byly calkiem przyzwoite i raczej nie zdarzaly sie drogie pomylki a siatka skautow pracuje coraz lepiej. Przy odpowiedniej polityce finansowo-marketingowej jest duza szansa na odbudowanie zdrowego zespolu z ambicjami na mistrza
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów