The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2015, 19:57
Lucas ponoć ma się przenieś do warszawki. 7egia się zbroi

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2015, 21:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
za weszlo: do Adama Kokoszki dzisiaj dzwonił Moskal, Wisła chciała go zatrudnić

czyli może jednak będą jeszcze w tym okienku transfery defensywnych zawodników?
dajmy caly cytat :"(...)do którego jeszcze we wtorek przedzwonił Kazimierz Moskal z propozycją powrotu do Wisły. „Akurat siedziałem wówczas w gabinecie prezesa Śląska i trenerowi Moskalowi musiałem grzecznie odmówić. Było już za późno”.
Bo z postu wynikało ze jest co na rzeczy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2015, 21:33
bódyń napisał(a):Wyświetl post
dajmy caly cytat :"(...)do którego jeszcze we wtorek przedzwonił Kazimierz Moskal z propozycją powrotu do Wisły. „Akurat siedziałem wówczas w gabinecie prezesa Śląska i trenerowi Moskalowi musiałem grzecznie odmówić. Było już za późno”.
Bo z postu wynikało ze jest co na rzeczy.
Napisałem to w czasie przeszłym, bo Wisła 'chciała', ale już 'pozamiatane". Jednak jeśli mają jeszcze wolne środki na kontrakty, to oznacza że może nie skończy się w tym okienku na 4 transferach zawodników ofensywnych.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.06.2015, 22:43
Napisałem to w czasie przeszłym, bo Wisła 'chciała', ale już 'pozamiatane". Jednak jeśli mają jeszcze wolne środki na kontrakty, to oznacza że może nie skończy się w tym okienku na 4 transferach zawodników ofensywnych.
No to rychło w czas dzwonił. Pisałem o Kokoszce 22-go kwietnia -> http://www.wislakrakow.com/forum/sho...08#post1398108
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2015, 23:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No to rychło w czas dzwonił. Pisałem o Kokoszce 22-go kwietnia -> http://www.wislakrakow.com/forum/sho...08#post1398108
A może to i lepiej... że tego nie przeczytali? Kokoszka po roku na ławce wywinąłby nam taki sam numer jak przed laty.
Odpowiedz cytując
Matt1989
Junior Member

Od: 06.2015

Stary 24.06.2015, 06:12. Kadra
Na ten moment nasza kadra wygląda tak :
Bramkarze:
Michał Buchalik
Michal Miśkiewicz(Kontuzja)

Obrońcy:
Guzmics
Glowacki
Czekaj
Żemło
Sadlok
Jović
Burliga

Pomocnicy :
Cywka
Guerrier
Sarki(Kontuzja)
Kuczak
Lech
Boguski
Jankowski

Napastnicy :
Brożek Pa.

Kadra na tą chwilę wygląda tragicznie, możemy walczyć co najwyżej o pierwszą ósemkę.
Mogą Odejść
Burliga
Guerrier
Sadlok

Mogą Przyjść/Wrócić
Barrientos (Pomocnik)
Stępiński (Pomocnik)
Zając (Napastnik) Blisko Wisły
Crivallero (Pomocnik)
POPOVIĆ (Pomocnik) Blisko Wisły

Jeżeli Ci zawodnicy wrócą, przyjdą, to jest szansa coś ugrać i musi tak być
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2015, 06:20
Lech od nas odszedł do Płocka. Kuczakowi się kończy kontrakt (możliwe odejście), a jako trzeciego bramkarza wypadało by wpisać Mateusza Zająca. Może przyjść także Firlej, Starzyńki i Maki.

Jak już musicie wklejać tu 'obecną kadrę" o której zresztą każdy na forum jest dobrze poinformowany, to chociaż wpisujcie ją poprawnie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.06.2015, 06:31
Lech od nas odszedł do Płocka. Kuczakowi się kończy kontrakt (możliwe odejście), a jako trzeciego bramkarza wypadało by wpisać Mateusza Zająca. Może przyjść także Firlej, Starzyńki i Maki.

Jak już musicie wklejać tu 'obecną kadrę" o której zresztą każdy na forum jest dobrze poinformowany, to chociaż wpisujcie ją poprawnie.
Dokladnie....
Takie wypisywanie nie ma nic na celu..
Jestem przekonany ze i Sadlok i Burliga nigdzie nue beda odchodzic....
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.06.2015, 08:40

Dzień bez Maków dniem straconym
Ad 2 - racja.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2015, 10:48
Cytat:
Oj, to był już naprawdę solidny lód na głowę. Gdzie oni nie szli jesienią? Legia była bodaj najsłabszym z klubów, do których przymierzano sympatycznych bliźniaków. Trochę kontuzje, trochę towarzystwo parodystów, trochę charakterystyczna dla „młodych” 23-letnich talentów chimeryczność. Tak czy owak – nagle z fantastycznego duetu napędzającego Bełchatów mamy parę zawodników z I ligi, o których raczej nikt się nie zabija. Jeśli już szykowali buty ze skóry aligatora na dyskoteki w Londynach, Dortmundach czy innych Mediolanach… Cóż, już nie szykują.
Choć mamy jeszcze wątpliwości, czy lód na głowę był potrzebny Makom, czy raczej ich fanom, także wśród dziennikarzy. Jakkolwiek na to spojrzeć – dziś obaj bliźniacy są odbierani o wiele spokojniej. I dobrze. Chyba także dla nich.

Tak apropo słynnych braci
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2015, 12:09
Kto na ten moment ma słabszą kadrę od Wisły?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.06.2015, 12:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Korona, Górnik Łęczna, Ruch Chorzów te drużyny na pewno.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.06.2015, 12:15
Oho, zaczyna się.

Co chcesz zyskać takim postem? Nie odwalaj roboty za Jawora. Sytuacja w klubie jest ciężka i naprawdę nie są potrzebni kolejni myśliciele, którzy zechcą błysnąć i o niej przypomnieć. Jak na razie i tak zapowiedzi i faktyczne transfery jakie przeprowadzamy wyglądają dobrze - T. Cywka i D. Popović to goście, których obecność pozwoli opanować trochę sytuację w środku pola. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, być dobrej myśli, docenić co jest i... czekać na więcej a nie co 10 minut pisać smuty.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2015, 12:19
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Oho, zaczyna się.

Co chcesz zyskać takim postem? Nie odwalaj roboty za Jawora. Sytuacja w klubie jest ciężka i naprawdę nie są potrzebni kolejni myśliciele, którzy zechcą błysnąć i o niej przypomnieć..
ale ja pytam o sytuacje innych klubów względem naszego.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 24.06.2015, 12:31
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Korona, Górnik Łęczna, Ruch Chorzów te drużyny na pewno.
...Termalica,Lubin,Pogoń...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 24.06.2015, 12:35
ale ja pytam o sytuacje innych klubów względem naszego.
W takim razie przepraszam. Nie wiedziałem, że nie masz pojęcia o lidze i myślałem, że chcesz zacząć kolejny wątek biadolenia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2015, 12:38
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
W takim razie przepraszam. Nie wiedziałem, że nie masz pojęcia o lidze i myślałem, że chcesz zacząć kolejny wątek biadolenia.
no własnie nie jestem ze wszystkim na bieżaco, wiec zamiast po prostu .......ić mógłbys odpisać znawco ligi jak krystalizują sie składy innych ekip.
A biadoić nie ma nad czym, cieszmy sie ze mamy klub .....
E: skoro sie udzialaleś mogłeś coś napisać od siebie ...

Czemu nie chcemy Majewskiego?
Rozarian SI : Mayeuskiego!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.06.2015 o godz. 13:41.

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.06.2015, 12:43
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
...Termalica,Lubin,Pogoń...
No tak zapomniałem o beniaminkach, ale co do Pogoni to się nie zgodzę.

Koniec OT
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 24.06.2015, 12:43
Przecież już dwie osoby ci odpisały - czego jeszcze chcesz? Chesz poznać koniecznie moją opinię?

Otóż ja gdybać i oceniać "siły" drużyn na 6 dni przed startem okienka transferowego nie zamierzam.
Odpowiedz cytując
Quaresma
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 24.06.2015, 12:53
Ja chciałbym trochę uspokoić nastroje walki o utrzymanie. Patrze sobie tak z boku na tą sytuacje i jak co roku jest płacz, dramat, grobowy nastrój. No cóż kolorowo nie jest, ukryć się nie da, że o mistrzostwo nie powalczymy. Ale:

Odeszli od nas: Bieszczad, Dudka, Stjepanović, Garguła, Stępiński i Stilić
wykreślamy Bieszczada i Stjepe bo i tak nie grali, więc dało się przetrwać bez nich.

Zostaje Dudka, od którego gry oczy bolą, Garguła i Stępiński grający lipe no i Stilić. Brak tego ostatniego zaboli nas najbardziej, nie ukrywam. To najlepszy pomocnik ligi. Ale czy warty aż tyle, że żeby z walki o puchary(i gdyby nie durnowate straty punków w końcówkach to puchary by były, a może nawet coś więcej kto wie...) bić się o utrzymanie?

Przyjdzie do nas Cywka. Według trenera zagra jako defensywny pomocnik, zastąpi więc Dudke. No gorzej chyba nie zagra? Osobiście wiąże z nim nadzieje.
Oprócz Cywki testy podobno przeszedł Popović. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego grajka. Normalna sprawa, że koleś za dobry na pierwszą ligę przechodzi wyżej. Taki jest odwieczny stan rzeczy, że ktoś dobry awansuje. Nie rozumiem więc głosów "że z pierwszej ligi to walczymy o utrzymanie". Oczywiście zaznaczam, że nie ma pewności iż wypali (przykład Zjawińskiego), po prostu są na to spore szanse bo gość ma potencjał. Sepińskiego i tak marnego, z przebłyskami zastąpi Zając. Trudno cokolwiek o nim powiedzieć, zobaczymy czy i jak będzie grał. Ma przyjść podobno jeszcze jeden zawodnik (Civellaro?). No cóż przyda się. Uznajmy że w zastępstwie za Gargułe.
Mam nadzieję, że nie odejdzie Barrientos. Jeżeli tak się stanie, to przyszłość wcale nie musi rysować się w takich czarnych kolorach. Trzeba zrobić wszystko aby przyciągnąć jak najwięcej ludzi na stadion.

Rekapitulując, myślę, że przy dawce szczęścia której nam w tym sezonie zdecydowanie zabrakło możemy powalczyć o lokatę zbliżoną do 5 miejsca. Myślę, że powinniśmy osiągnąć grupę mistrzowską. Jeżeli nie, to śmiem przewidywać, że zajmiemy czołowe miejsca w grupie spadkowej ale jako, że jestem urodzonym optymistą bliżej mi do tego pierwszego scenariusza.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 24.06.2015, 13:23
Linia obrony jest solidna. Pomoc po przyjściu Popovicia nie wygląda najgorzej. Niestety w ataku jest tragedia. I wlasnie tam potrzbujemy wzmocnienia. I nie chodzi mi o wypożyczenie Stepinskiego tylko o WZMOCNIENIE na miare ekstraklasy, a nie zaplecza ekstraklasy.

A co do przemyslen kto ma gorsza kadre na ten moment. Widze analgie do zeszłego sezonu. Czyli przed sezonem placz i lamenty o utrzymaniu. Pozniej(być może) euforia po kilku dobrych meczach. A następnie zdziwienie ze nie ma pucharow, a nawet mistrza. Zeszly sezon tak wygladal w oczach wielu i kolejny pewnie znow tak będzie wygladal. Ogarnijcie się. Jak możne oceniac skład po nazwiskach i suchych statystykach? Skad wiecie, że nagle Boguski(sam w to nie wierze ;P ale podaje przykład) nie wypali z forma? Skad pewność, że asy amiki albo ległej nadal będą w gazie? Nowy sezon, nowa forma. Słabsza lub lepsz. Nigdy taka sama. Wiec ocenianie składow można zacząć po 2-3 kolejkach, a nie wtedy gdy składy nawet nie są pozamykane.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2015, 13:40

Czemu nie chcemy Majewskiego?
Masz na myśli Białorusina? Może dlatego, że już jeden Majewski nas olał, to do drugiego nie mają odwagi podejść z
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 24.06.2015, 13:44
Jest oficjalne dementi klubu w sprawie Mraza. Tylko dlaczego tak późno, kiedy już wszystkie delikatnie rzecz ujmując nieprzychylne nam media rozgłosiły światu jakoby przebił nas Piast ? Marketingowo sporo tracimy jeśli takie ploty są dawane prawie w każdej gazecie/dodatku sportowym czy w dziale wiadomości sportowych w necie.

Co do Majewskiego to rozmowy prowadzi Żelem z Osuchem. Na razie się nie dogadali ale jak stwierdził Osuch rozbieżności nie są tak duże żeby nie móc się dogadać...
a po tym jak zapowiedział znaczne obcięcie budżetu Zawiszy myślę, że jest w stanie na spore ustępstwa się zgodzić. I tak pod koniec okna zapełni ew. luki ciekawymi piłkarzami bo scouting bądź co bądź ma dobry.
I tu pojawia się dla nas kwestia szans na Wójcickiego, Majewskiego ? zapytać można zawsze. Ciekawe czy u 'góry' Jest w ogóle taka myśl. Bo z zapowiedzi wynika, że my zawodników defensywnych w ogóle nie poszukujemy, a z drugiej strony Moskal próbował z Kokoszką...
Ostatnio edytowane przez pomeran : 24.06.2015 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2015, 14:06
A co z Kościelniakiem, Kamińskim, Burasem?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 24.06.2015, 14:32
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
A co z Kościelniakiem, Kamińskim, Burasem?
Koniec, koniec i koniec...
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2015, 14:35
A propos info z oficjalnej w sprawie Mraza.

Mamy się cieszyć,że klub nie jest jednak tak biedny,że Piast przebija naszą ofertę jak to podawali w mediach, czy może ubolewać,że nadal nie nabyliśmy obrońcy,a klub nie złożył Mrazowi nawet oferty...?
Kokoszka od 2 miesięcy był bez pracy i nasi zadzwonili dopiero jak był w gabinecie prezia Śląska.

WTF?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2015, 14:37
Popović oficjalnie potwierdzony!!! Crivellaro przyleciał do Krakowa!!! Nareszcie coś się dzieje
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 24.06.2015, 14:44
Babba napisał(a):Wyświetl post
A propos info z oficjalnej w sprawie Mraza.

Mamy się cieszyć,że klub nie jest jednak tak biedny,że Piast przebija naszą ofertę jak to podawali w mediach, czy może ubolewać,że nadal nie nabyliśmy obrońcy,a klub nie złożył Mrazowi nawet oferty...?
Kokoszka od 2 miesięcy był bez pracy i nasi zadzwonili dopiero jak był w gabinecie prezia Śląska.

WTF?
A na .... nam na chwile obecna obronca?
To nie jest żaden priorytet.
A co Adasia to ochlon...tego idioty w Krakowie jeszcze potrzeba...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.06.2015, 14:53
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Popović oficjalnie potwierdzony!!! Crivellaro przyleciał do Krakowa!!! Nareszcie coś się dzieje
Szczerze to na początku jak nastąpił wielki exodus to byłem mocno rozczarowany. Teraz jakoś zaczynam wierzyć, że wszystko to idzie w dobrym kierunku i możne własnie to jest ta dobra droga aby wyjść na prostą. Może Gaszynski działa skutecznie i jest to właściwa osoba na właściwym miejscu, która jest w stanie wreszcie ogarnąć ten bajzel ?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.06.2015, 14:54
Teraz pytanie, czy Gaszyński dzwonił do Mączyńskiego... gdyby takie 4 transfery zrobić czyli Cywka Popović Mączyński, zakłądając, że ten Clivellaro jest dobry jak na tych filmikach to śmiem twierdzić, że po odejściu kilku piłkarzy a w tym Garguły, Stjepanovica będziemy mocniejsi.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów