|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Merkury i jego bajania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Moze chcemy grac bez def pomocnika strzelac duzo bramek zeby przyciagac ludzi? To nic ze tyle samo mozemy stracic
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Może wkoncu niektórzy zobaczą ze priorytetem na ten sezon jest jak największe zejście ze wszystkich zaleglosci.
Ja rozumiem ze to pilka,sport ze tutaj chodzi o zespol... Ale chyba już teraz wwszyscy widzimy ze na ten sezon probuje się zbudować zespol na jak najmniejszych kosztach a i ten zespol powienen dac spokojny byt ligowy... I ot cala strategia klubu na chwile obecna... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Już nie przesadzajmy, o Kapce wspomniał raz. W kwestii 'czy Zając dał odpowiedź na propozycję Wisły". Jak zresztą ćwierkają ptaszki, ma się jutro zjawić w naszym klubie i po rozmowie z Moskalem podjąć decyzje. Gaszyński nie jest oderwany od rzeczywistości. Po prostu sytuacja finansowa w której się znaleźliśmy jest dramatyczna. Winnych jest wielu, ale akurat Gaszyńskiego winiłbym najmniej za stan klubu. Fakt, że nie szuka defensywnego pomocnika, można tylko wiązać z tym, że są pilniejsze potrzeby w zespole. A to nie jest konkurs życzeń byśmy mogli sobie ściągnąć w tym okienku 10 zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Akurat takie odniosłem wrażenie, pozytywne. Co więcej, wydawało mi się że skupia się obecnie na innych sprawach niż kadra. No ale oczywiście mogę się mylić.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Który (normalny) prezes klubu sam dobiera zawodników? Jest przecież podział ról.
Przecież Gaszyński powiedział wprost, że klub chce tymi transferami przezimować na bezpiecznej lokacie, a potem się zobaczy. Będą maks cztery transfery, bo na tyle nas stać. Nie gramy w pucharach innych niż Puchar Polski, więc dramatu nie ma.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2015 o godz. 21:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kadra już liczy 20 głów. Wspominano coś o młodych lekko surowych z potencjałem. To jest nasza droga. W pół roku trenując z większym obciążeniem nabiorą trochę masy i jeżeli faktycznie mają potencjał to coś się musi urodzić. Trzeba tylko wierzyć w siebie i być bezczelnym w grze. Łatwizna
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Maczynski otrzyma propozycje od wisły ,
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...o-wisly-krakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jutro rano trener Moskal będzie rozmawiał z T. Zającem o pozostaniu w Wiśle. Jestem ciekaw czy dojdą do porozumienia, czy jednak odejdzie jak Stolarski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Może to tylko moje mylne wrażenie, jeśli tak to darujcie, ale dlaczego większość obecnych tu osób przywiązuje taką wagę do tego czy Zając zostanie czy nie ? Nie chce grać w Wiśle za taką kase na jaką go wyceniamy to do widzenia. Skoro ma ledwie 19 i już jest gwiazdą formatu Brożka we własnym mniemaniu to jest nam potrzebny ? Bo mam wrażenie, że tacy goście tylko rozwalają szatnie. A już tym bardziej dziwi mnie ten lament gdyż nie osiągnął dotychczas NIC. Pamiętam, że jak Smuda wypuścił go w jakimś meczu to sam aż robiłem WOOOW. 'mamy takiego młodziana i go nie ogrywamy wracjąc do meritum.. czy ten Zając będzie czy nie to jest to tylko 1 zawodnik i wcale niekoniecznie do pierwszej 11. Mamy duuużo większe problemy dotyczące kadry niż on. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to często ,,ciepło"wypowiadał się o Wiśle, tak że szanse są małe. Jedyna nadzieją że u nas miałby pewne miejsce w 11 meczowej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Także juz bez mitologii, nie grał bo był za słaby na tamta Wisłę, przecież gdzie mu do Sobola z tamtej formy ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja pier....le do czegoto doszło
Zeby marzyc o przecietnym Mączyńskim,sprowadzac jako wzmocnienie zawodników z niższych lig,a wychowankowie odmawiaja podpisania kontraktu ze wzgledu na kasę. Z 5-10 lat temu pewnie w tym temacie przypisywalibysmy nazwiska(oczywiscie na wyrost) ewentualnych wzmocnień z Copa America. No cóz takie widocznie czasy nastały ,trzeba sie z tym pogodzic i patrzyc z nadzieja w przyszłość(i raczej nie związaną z Cupiałem). ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie tylko . Lech gra w pucharach. Dziwne jakby zawodnik wybral klub z 6 miejsca a nie MP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
O jego "niedocenianiu" świadczą jego losy po opuszczeniu Wisły. Mączyński w przeciwieństwie do Jirsaka umie grać pod presją. Gwiazdą może nie jest, ale jest lepszym piłkarzem od Jirsaka. Lepiej gra w obronie i nie łatwo go zgasić jak Jirsaaka. Tak że fialo nie mitologizuj - Jirsak grał bo kupiliśmy go za grubą kasę i trzeba było pokazać Cupiałowi że było warto. Dzisiaj widzimy że Lech który wtedy brał Stilića wziął perełkę a my przereklamowany czeski szrot. W takim układzie Mączyński nie mógł grać. BTW Ten ŁKS to jakaś "potęga" musiała być że Jirsak błyszczał. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Na TT nieoficjalnie: Popovic klepnięty.
EDIT. Lolek potwierdzil aktualnie badania.
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 23.06.2015 o godz. 09:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Musielibyśmy Mączyńskiemu zaoferować kontrakt na granicy naszych możliwości albo i większy, żeby wrócił do Wisły. Raczej wątpliwe, że uda się go pozyskać.
Wydaje mi się, że Lech nie poluje na niego jakoś specjalnie-zatrudnili przecież Darka, na testach medycznych jest u nich ten Ghańczyk, chyba nie potrzebują kolejnego DP ale pewnie inne kluby jak Legia czy Jaga owszem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Śmieszą mnie te kłótnie o tym czy Mączyński jest lepszy czy gorszy od Jirsaka. A jakie to ma znaczenie skoro każdy wie, że i tak do nas nie przejdzie? Oferujemy obecnie kontrakty gorsze niż Piast a do tego nie są wypłacane na czas... Także juz widzę bądź co bądź reprezentanta Polski, która aktualnie prowadzi w grupie z Niemcami w ledwo wiążącej koniec z końcem Wisle... Ja nie rozumiem ile Czasu potrzebujecie żeby zrozumieć, że bliżej nam do korony niż lecha, że za niedługo to będą "prestiżowe mecze o stawkę" która będzie utrzymanie w lidze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja ciagle licze na powrot Chrapka - jak nie teraz to w sierpniu przed zamknieciem okienka.
Nie mozemy zostac z samym Uryga. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jeszcze nie ma lipca wiec wiekszosc zawdnikow i pismakow liczy na ogrzanie sie w cieple pucharow- dlatego co drugie nazwisko to tylko Amika, LetFootballWin czy tam Jaga i Slask ..... niestety skonczy sie tak ze Amika , Jaga i Slask zakoncza ta przygode na 3 rundzie i znow bedzie maly eurow....... - pewnie tylko 7 wejdzie do grup LE bo maja dobre te wspolczynniki i rankingi europejskie ...w tym momencie pucharowe druzyny sa na topie i pismaki chca tam ugniesc pol ligi ....zastanawiam sie jak skonczy sie przygoda z Zajacem, nie zebym byl jakims milosnikiem jego talentu ale chlopak ma albo nierowno pod sufitem albo go jakis menadzer omamil i chce na nim zarobic ....chlopak jest w idealnej sytuacji bo jeszcze 2-3 lata temu nie powachalby murawy a teraz ma konkurencje tylko w postaci coraz slabszego Brozka i parodysty Boguskiego .... wiec dla niego to idealna szansa do wykorzystania .....ktos pisal ze daja mu 4 tys + preamie za wejscowki - wyniki - bramki - wiec niechby sie uzbieralo z 6 tys ....to malo dla 19 latka ktory w extraklasie nie kopnal prosto pilki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Poza tym nie jestem przekonany czy pozostanie w Wiśle jest dla Zająca dobrym wyjściem. Mimo roszad w skaldzie, raczej nie zanosi się na to, żeby grał dużo więcej niż poprzednio, jeśli założymy nawet, że drzemie w nim potencjał na ekstraklasowego piłkarza. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|