The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2015, 17:35
Arked napisał(a):Wyświetl post
Graliśmy piach? Graliśmy dużo lepiej niż wskazują wyniki. Jedyny naprawdę słaby mecz to ten ze Śląskiem. Gdyby patrzeć na samą grę to w ogóle nie powinno być tematu zmiany trenera.

Jasne, sąsiadka miała takiego co im wpajał krakowską tiki takę i teraz spada do 2 ligi z Widzewem.
Chociaż cały czas wspomina o lidze mistrzów. Nam teraz niepotrzebna piękna gra, tylko potrzebne wyniki. Bo tylko to ma przełożenie na kasę. A wyników z Moskalem nie było ostatnio i teraz nie ma tym bardziej. Ma poparcie większości,niech trenuje. byle nie do 1 ligi.
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.06.2015, 17:55
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Jasne, sąsiadka miała takiego co im wpajał krakowską tiki takę i teraz spada do 2 ligi z Widzewem.
Chociaż cały czas wspomina o lidze mistrzów. Nam teraz niepotrzebna piękna gra, tylko potrzebne wyniki. Bo tylko to ma przełożenie na kasę. A wyników z Moskalem nie było ostatnio i teraz nie ma tym bardziej. Ma poparcie większości,niech trenuje. byle nie do 1 ligi.
Za takie porównania powinieneś dostać dożywotniego bana na tym forum. Wypierdalaj. Jak najdalej, w podskokach. Ja rozumiem, forum, wolność wypowiedzi, wakacje... Ale nawet jak jesteś przeciwko Moskalowi minimum szacunku trzeba zachować. Kto jak kto, ale on na niego zasługuje.

Wyjaśnij mi ....a fenomen - Smuda grając piach miał pełne poparcie. Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść. Gdzie tu jest ....a logika?

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.06.2015, 18:03
A inni trenerzy mają zły kontakt ? potrafi się zachować i logicznie wypowiadać ? co to w ogóle za argumenty. Napisałeś erratę broniącą Moskala, używając argumentów kompletnie od czapy. To co napisałeś pasuje do 90 % trenerów. Sądzę, że kryteria , które postawiłeś sam byś wypełnił. Skoro umiejętność logicznego wypowiadania się i rotacja w składzie wystarcza... ;/

Już epickim zdaje się stwierdzenie o tym jak rozwija piłkarzy. Bzdura jakich mało. Pytam KOGO ? Poza Guerrierem, który zagrał kilka meczy ? Prawdopodobnie bez wpływu Moskala. Musiała nastąpić poprawa po kimś takim jak Smuda. " Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE" ?! Pomysł Moskala wystarczył na jedno zwycięstwo w grupie mistrzowskiej !! Graliśmy piach jakich mało.

Moskal wyleciał z Gks i z Niecieczy. Przez litość nie ma co wspominać wylotu od słoników..

z eurow.......i Rumaka można się śmiać a nawet NALEŻY. ale gdzie w takim razie KLĘSKI Moskala z w 1 polskiej lidze ?

Więcej obiektywizmu.
W dupie mam innych trenerów, co mnie obchodzą inni trenerzy skoro mamy swojego dobrego Moskala który pracując raptem 10 tygodni potrafi zmienić zastany po Smudzie katastrofalny obraz gry. I to od pierwszego meczu po przejęciu zespołu. Wygrywaliśmy do 90 minuty na Legii jakbyś nie pamiętał i wynik 2:2 został przyjęty jako porażka. Może przypomnisz jakie orgazmy przeżywano po 2:2 Smudy rok wcześniej. Jak ktoś jest uprzedzony albo ma swój propagandowy cel to każdej bzdury będzie bronił. Tak jak Ty twierdząc że gramy obecnie piach. Albo kolego jesteś niewidomy albo nienormalny.

Myślisz, że w pierwszej lidze to łatwiej? I dwa pudła z wiejską drużyną nazywasz klęskami? Przestań siać ferment cwaniaczku bo wszyscy wiedzą komu zależy żeby Moskala nie było.

Bredzisz jak potłuczony. Bez ładnej gry wyników nie będzie chyba, że raz na ruski rok fartem. Bo gdybyś nie rozumiał ładna gra nie jest ładna bo się tak nazywa tylko jest ładna bo przynosi korzyść przy jednoczesnej płynności. Tylko debil będzie szedł na mecz wiedząc ze zapłaci za kopaninę. A bez kibiców to se można....

Z Moskalem nie było wyników ostatnio? A kto wyszedł z grupy LE? I nie pieprz o pierwszej lidze bo sam taki jesteś kibic, że się nawet na okręgówkę nie nadajesz...

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnij mi ....a fenomen - Smuda grając piach miał pełne poparcie. Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść. Gdzie tu jest ....a logika?
Ja Ci wytłumaczę, odkąd Cupiał stworzył w Wiśle przyzwoite warunki jest wielu sku....synów, którzy chcą z tych warunków korzystać, mając w dupie samą Wisłę. I jeżeli pojawia się ktoś komu na Wiśle zależy i jeszcze zajmuje miejsce które umożliwia dojenie klubu to takiego kogoś należy usunąć. I wstawić tam słupa który będzie doił i się dzielił. Wystarczy mieć dojście do bossa i umieć bajerować. Engel, Liczka, Okuka, Probierz, Smuda co mają ze sobą wspólnego? Otóż winni słabej gry prowadzonych przez nich zespołów byli słabi zawodnicy. Przeciwną grupę stanowią, Kasperczak, Petrescu, Maaskant, Moskal którzy to jednoosobowo odpowiadają za wyniki. Wnioski należą do każdego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.06.2015 o godz. 18:37.
Hej Nasz TS !!
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.06.2015, 18:21
Moskal wyszedł z grupy Le?. Chyba Maaskant z niej wyszedł głownie. A Moskal koncertowo przewalił mecz z Standardem.
Ostatnio edytowane przez Ma_niek : 12.06.2015 o godz. 18:25.
AdrianoZKS
Member

Od: 03.2015

Stary 12.06.2015, 18:29
A kto zdobył więcej punktów w grupie LE i zarazem wygrał więcej meczów, Moskal czy Maaskant?

1:1, 0:0 - chciałbym tak przewalić, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że przez około 90 minut w tym dwumeczu grali w osłabieniu przez Czekaja i Nuneza. Racja, wtedy w grze było za dużo .......enia się... Czy to jednak nie było pozostałością po Maaskancie?
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.06.2015, 18:30
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść.
Bilans 3-7-4 w 14 meczach chluby mu nie przynosi.

AdrianoZKS napisał(a):
grali w osłabieniu przez Czekaja i Nuneza.
.

Akurat błędy tych zawodników idą w całości na konto Moskala. Czekaj to parodia piłkarza i każdy mógł przewidzieć jak skonczy się wystawianie go do podstawowego składu, a Nunez przez 30 minut prosił się o drugą żółtą i Moskal nie reagował [/quote]
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 12.06.2015 o godz. 18:33.
Drozd
Senior Member

Stary 12.06.2015, 18:37
Ale gdyby nie frajerstwo mogło i powinno być 7-4-3. Czy można winić za to trenera? Można ale robi to tylko piłkarski laik.

Tak tak mógł przewidzieć, a możesz mi przypomnieć jak była alternatywa dla Czekaja? Nunez się prosił? Daj spokój. Sędzia przypilnował i tyle. Mimo to grając dwa razy w osłabieniu nie przegraliśmy żadnego z tych meczów, mało tego jakbyś nie pamiętał w pierwszym meczu grając w osłabieniu odrobiliśmy stratę. To zasługa Moskala? Że drużyna grała o wynik nawet w osłabieniu czy zupełnie nie?

Dodam ze w Lubinie żeby nie wygrać i stworzyć pretekst do zwolnienia Kazka strzeliliśmy sobie dwa swojaki, a z Koroną przez 90 min grając na ich połowie nie oddaliśmy żadnego strzału. No i odszedł słaby Moskal i przyszedł boski Probierz. Mam Ci przypomnieć dalszą historię?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.06.2015 o godz. 19:01.
Hej Nasz TS !!
rafaltwsd
Senior Member

Stary 12.06.2015, 19:02
Moze i miał nienajlepsze osiagniecia jesli chodzi o punkty na mecz ale zwroric musicie uwage zw dwa razy przejmowal druzyne nie majac do przepracowania okresu przygotowawczego, niech mu dadza szanse jak po rundzie jesiennej beda fatalne wyniki to ok, bedzie mozna argumentowac ze jest słaby a tak na razie powinien dostac szanse prowadzenia druzyny. Zreszta jak ma byc w porzadku to trzeba miec jakas systematyczna, spojna wizje a nie zmiane myslenia co 3 miesiace
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.06.2015, 19:21
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Moze i miał nienajlepsze osiagniecia jesli chodzi o punkty na mecz ale zwroric musicie uwage zw dwa razy przejmowal druzyne nie majac do przepracowania okresu przygotowawczego, niech mu dadza szanse jak po rundzie jesiennej beda fatalne wyniki to ok, bedzie mozna argumentowac ze jest słaby a tak na razie powinien dostac szanse prowadzenia druzyny. Zreszta jak ma byc w porzadku to trzeba miec jakas systematyczna, spojna wizje a nie zmiane myslenia co 3 miesiace
Co z tego, że przepracuje okres przygotowawczy, mając najprawdopodobniej jeszcze słabszą drużynę, niż ma teraz? Naprawdę ciężko będzie obiektywnie określić, czy wykonał dobrą robotę, biorąc pod uwagę wszystkie kłody, które w chwili obecnej walą się Moskalowi pod nogi.
Absolutnie nie chce go tutaj bronić, na pewno nie jest to trener z najwyższej półki, raczej taki na dorobku, niemniej jednak kieruje zespołem, który jest permanentnie rozmontowywany a piłkarze są zdemoralizowani ogólną sytuacją Klubu.
pomeran
Senior Member

Stary 12.06.2015, 19:51
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W dupie mam innych trenerów, co mnie obchodzą inni trenerzy skoro mamy swojego dobrego Moskala który pracując raptem 10 tygodni potrafi zmienić zastany po Smudzie katastrofalny obraz gry. I to od pierwszego meczu po przejęciu zespołu. Wygrywaliśmy do 90 minuty na Legii jakbyś nie pamiętał i wynik 2:2 został przyjęty jako porażka. Może przypomnisz jakie orgazmy przeżywano po 2:2 Smudy rok wcześniej. Jak ktoś jest uprzedzony albo ma swój propagandowy cel to każdej bzdury będzie bronił. Tak jak Ty twierdząc że gramy obecnie piach. Albo kolego jesteś niewidomy albo nienormalny.

Myślisz, że w pierwszej lidze to łatwiej? I dwa pudła z wiejską drużyną nazywasz klęskami? Przestań siać ferment cwaniaczku bo wszyscy wiedzą komu zależy żeby Moskala nie było.

Bredzisz jak potłuczony. Bez ładnej gry wyników nie będzie chyba, że raz na ruski rok fartem. Bo gdybyś nie rozumiał ładna gra nie jest ładna bo się tak nazywa tylko jest ładna bo przynosi korzyść przy jednoczesnej płynności. Tylko debil będzie szedł na mecz wiedząc ze zapłaci za kopaninę. A bez kibiców to se można....

Z Moskalem nie było wyników ostatnio? A kto wyszedł z grupy LE? I nie pieprz o pierwszej lidze bo sam taki jesteś kibic, że się nawet na okręgówkę nie nadajesz...

Ja Ci wytłumaczę, odkąd Cupiał stworzył w Wiśle przyzwoite warunki jest wielu sku....synów, którzy chcą z tych warunków korzystać, mając w dupie samą Wisłę. I jeżeli pojawia się ktoś komu na Wiśle zależy i jeszcze zajmuje miejsce które umożliwia dojenie klubu to takiego kogoś należy usunąć. I wstawić tam słupa który będzie doił i się dzielił. Wystarczy mieć dojście do bossa i umieć bajerować. Engel, Liczka, Okuka, Probierz, Smuda co mają ze sobą wspólnego? Otóż winni słabej gry prowadzonych przez nich zespołów byli słabi zawodnicy. Przeciwną grupę stanowią, Kasperczak, Petrescu, Maaskant, Moskal którzy to jednoosobowo odpowiadają za wyniki. Wnioski należą do każdego.
Język - poziom rynsztok.. ale cóż. Trudno. Widocznie dyskusja na argumenty niektórych przerasta. Ja odpowiem bez obrażanie ciebie tylko i wyłącznie za twoje wypatrzone, i ubogie w argumenty zdanie.

Jeżeli uważasz, że Moskal wyszedł z grupy to nie mamy o czym rozmawiać. Przypisywanie mu całości tych zasług to bardzo duże nadużycie. Tak. nazywam klęską dawanie d... z drużyną, która była pewna awansu. Miała najlepszy personalnie skład i wszystko na tacy żeby awansować. Jak mogę porównywać 1 lige ? Ach, rozumiem. Czyli ktoś może być fatalnym trenerem w I czy też niższej lidze ale w ekstraklasie będzie super. Tok rozumowania ameby.
Moskal jest osobiście odpowiedzialny za stratę punktów w końcówkach z Jagiellonią 2x i z Pogonią. Jeśli ktoś tego nie widzi.. to po prostu nie chce widzieć. A co do Legii.. Legia w tym roku a Legia w tamtym to niebo a ziemia. Ta z tamtego roku wbiła by nam ze 3 bramki. Obrona nie istnieje. Wygląda to fatalnie. ale ku.. gramy 'krakowską piłkę' ...

Możesz być zwolennikiem Moskala jako trenera, ja mogę być przeciwnikiem. Grunt to potrafić rozmawiać. Na argumenty. Na razie na obronę masz jedynie to, że nie przepracował okresu i nie można go rozliczyć. Ok. rozliczysz go za 3 miesiące jak będziemy zajmować po kilku kolejkach ostatnie miejsce bez zwycięstwa
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2015, 20:04
Język - poziom rynsztok.. ale cóż. Trudno. Widocznie dyskusja na argumenty niektórych przerasta. Ja odpowiem bez obrażanie ciebie tylko i wyłącznie za twoje wypatrzone, i ubogie w argumenty zdanie.

Jeżeli uważasz, że Moskal wyszedł z grupy to nie mamy o czym rozmawiać. Przypisywanie mu całości tych zasług to bardzo duże nadużycie. Tak. nazywam klęską dawanie d... z drużyną, która była pewna awansu. Miała najlepszy personalnie skład i wszystko na tacy żeby awansować. Jak mogę porównywać 1 lige ? Ach, rozumiem. Czyli ktoś może być fatalnym trenerem w I czy też niższej lidze ale w ekstraklasie będzie super. Tok rozumowania ameby.
Moskal jest osobiście odpowiedzialny za stratę punktów w końcówkach z Jagiellonią 2x i z Pogonią. Jeśli ktoś tego nie widzi.. to po prostu nie chce widzieć. A co do Legii.. Legia w tym roku a Legia w tamtym to niebo a ziemia. Ta z tamtego roku wbiła by nam ze 3 bramki. Obrona nie istnieje. Wygląda to fatalnie. ale ku.. gramy 'krakowską piłkę' ...

Możesz być zwolennikiem Moskala jako trenera, ja mogę być przeciwnikiem. Grunt to potrafić rozmawiać. Na argumenty. Na razie na obronę masz jedynie to, że nie przepracował okresu i nie można go rozliczyć. Ok. rozliczysz go za 3 miesiące jak będziemy zajmować po kilku kolejkach ostatnie miejsce bez zwycięstwa
personalnie i osobiście odpowiedzialni to są kopacze
te wszystkie dudki stilicze i inne panny które dały ciała w konkretnych momentach spotkań z Legią i Jagiellonią.
O Pogonii Szczecin nie wspomnę.
bo o ile się nie mylę to Moskala na boisku wtedy nie było.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.06.2015, 20:48
Coraz ciekawiej:
Moskal przejął drużynę po Smudzie - osiągnął słaby wynik = Smuda zjebał przygotowania
Moskal przejął drużynę po Maaskancie - "awansował" z grupy LE = geniusz trenerski, a to że przygotowania były Maaskanta, to już nieważne

Tak czy siak Kazik ma moje pełne poparcie.
Drozd
Senior Member

Stary 12.06.2015, 20:59

Przyganiał kocioł garnkowi ...

A kto wyszedł z grupy? Sytuacja była bliźniacza do aktualnej Moskal wtedy po Maaskancie a teraz po Smudzie miał postawiony cel, awans. Wtedy choćbyś zasłaniał oczka, zatykał uszka, Moskalowi udało się niemożliwe. Teraz tyle "szczęścia" nie miał.

Wytłumaczysz mi Einsteinie jak fatalny trener mógł być pewny awansu z wiejską drużyną do e....klasy? Drużyną którą stworzył w okresie kiedy Probierz degradował Wisłę.

Skoro obrona nie istnieje to dlaczego Jaga pierwszy strzał oddała w 87 minucie grając u siebie?

Jesteś zwyczajnie uprzedzony co wątpliwych lotów mądrość, którą się podzieliłeś, dowodzi ostatecznie.
Hej Nasz TS !!
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.06.2015, 21:37
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Bilans 3-7-4 w 14 meczach chluby mu nie przynosi.
A teraz wyobraź sobie jak mogłby ten bilans wyglądać gdyby nie pomyłki sędziowskie?
Gdyby nasi zawodnicy nie musieli uprawiać “polityki finansowej” w niektórych meczach?
I nie zapominaj, płace u nas podobno na poziomie piątego miejsca!

Jesli chodzi o pechowe przegrane i remisy, to akurat w przyrodzie nic nie ginie i może już w przyszłym sezonie znów na wozie
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
pomeran
Senior Member

Stary 12.06.2015, 22:29
Przyganiał kocioł garnkowi ...

A kto wyszedł z grupy? Sytuacja była bliźniacza do aktualnej Moskal wtedy po Maaskancie a teraz po Smudzie miał postawiony cel, awans. Wtedy choćbyś zasłaniał oczka, zatykał uszka, Moskalowi udało się niemożliwe. Teraz tyle "szczęścia" nie miał.

Wytłumaczysz mi Einsteinie jak fatalny trener mógł być pewny awansu z wiejską drużyną do e....klasy? Drużyną którą stworzył w okresie kiedy Probierz degradował Wisłę.

Skoro obrona nie istnieje to dlaczego Jaga pierwszy strzał oddała w 87 minucie grając u siebie?

Jesteś zwyczajnie uprzedzony co wątpliwych lotów mądrość, którą się podzieliłeś, dowodzi ostatecznie.
Na początku odniosę się do twoego wcześniejszego przekłamania jakoby Moskal był dwa razy na podium w I lidze.
drozd -" Myślisz, że w pierwszej lidze to łatwiej? I dwa pudła z wiejską drużyną nazywasz klęskami?"

Nie wiem czy łatwo. Wiem, że nigdy tego nie osiągnął bo po 1 kompromitacji go pożegnali. Przejął zespół, który rok wcześniej zajął 5 miejsce i to ustępując m.in takim zespołom jak Pogoń czy Piast. zajął tylko raz 3 miejsce i to w kompromitujący sposób tracąc pewny awans w słabej wtedy I lidze. A co do reszty, jeśli trenerem zostałby wtedy Kulawik, też by awansował. Zresztą cudowne okoliczności w jakich wtedy udało się wywalczyć awans.. Lubisz patrzeć przez różowe okulary. ok. Twoje prawo. Ale nie zakłamiesz tego, że Moskal z każdego klubu został wyrzucony jak i tego, że osiągnął rekordowo niską średnią pkt zdobytych z Wisłą. Jaga do 87 minuty 0 strzałow.. a później w kilka minut 2 bramki a była i szansa na 3. Abstrahując nawet od tego meczu.. nie potrafiliśmy rozegrać meczu na 0 z tyłu. Nieważne z kim byśmy grali. Kończę rozmowę z tobą na ten temat bo szkoda mojego czasu. choćby Moskal spuścił Wisłe do I ligi ty będziesz go bronił, tak dla zasady. Czas pokaże kto miał rację.

p.s: jak stawia się jakąś tezę, to trzeba ją poprzeć argumentem, nie można budować tezy nie opierająć jej na niczym i kończyć podsumowaniem, 'genialnym' we własnym mniemaniu. ale to tak na przyszłość.
Drozd
Senior Member

Stary 12.06.2015, 22:54
Policzymy kolego średnią za rok .

Jaki wyrzucony? Masz chyba jakąś obsesję. Powiedz jakiego z Realu wyrzucili. Bo przecież wyrzucili. Takim językiem zwyczajnie się demaskujesz. Nikt rozsądny nie ocenia pracy z drużyną po trzech miesiącach okresu startowego. I nie powtarzaj się z tą argumentacją której nie dostrzegasz. Bo wiesz o czym to świadczy...

ps.
Wisła Kraków - Twente Enschede 2:1 (1:1)
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.06.2015 o godz. 23:11.
Hej Nasz TS !!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2015, 12:25
że osiągnął rekordowo niską średnią pkt zdobytych z Wisłą.
Bzdura.
Napisz jeszcze, że w rundzie finałowej Cracovia osiągnęła wyższą średnią punktów niż Wisła, a potem zastanów się dlaczego.
To prawda, że tych punktów Wisła nie zdobyła za dużo, ale miały na to wpływ inne okoliczności niż czysto sportowe: brak wypłat na czas, niechęć do grania w pucharach i czasami zwykłe odpuszczenie czy brak szczęścia.
Jednak kierunek jest dobry: Wisła pod Moskalem grała - nawet w przegranych meczach - zdecydowanie lepszą piłkę tak taktycznie jak i sposobem ustawiania się na boisku niż miało to miejsce za dyletanta Smudy. Przegrywaliśmy tylko słabymi wykonawcami w środku pola, którzy nie potrafili opanować w wielu meczach sytuacji w swojej strefie przez co wsadzali defensywę na minę i przez brak odpowiednich wykonawców w ataku. Brożek, mimo, że dał nam tyle bramek jest łatwy do odcięcia od piłki i już bez takiego błysku, jaki jest wymagany od napastnika.

Napisz, kolego, że zacząłeś od kilku dni udzielać się w tym temacie na zlecenie grupy w zarządzie działającej przeciwko Gaszyńskiemu i Moskalowi po to, by wsadzić tam kogoś, kto ułatwi zarabianie na boku kosztem Wisły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

pomeran
Senior Member

Stary 13.06.2015, 12:45
Policzymy kolego średnią za rok .

Jaki wyrzucony? Masz chyba jakąś obsesję. Powiedz jakiego z Realu wyrzucili. Bo przecież wyrzucili. Takim językiem zwyczajnie się demaskujesz. Nikt rozsądny nie ocenia pracy z drużyną po trzech miesiącach okresu startowego. I nie powtarzaj się z tą argumentacją której nie dostrzegasz. Bo wiesz o czym to świadczy...

ps.
Wisła Kraków - Twente Enschede 2:1 (1:1)
Porównywanie Realu i Wisły ? Dziękuje,dobranoc.

A do użytkownika FraMat. - manie dziwnych teorii spiskowych sie leczy. Nie rozumiem. Niektórzy zachowują sie jak jedyni 'kumaci' mający wyłącznosć na prawdę. Zrozumcie ze mozna byc kibicem Wisły i uważać ze Moskal to słaby trener, szczególnie jesli sa ku temu powodu. A jedynym powodem ktory mógłby go w jakis mały sposob tłumaczyć to to ze krótko pracuje. Nic poza tym. Prawie w każdym polskim klubie sa kłopoty finansowe i rożne grupki ścierające sie wewnątrz. Zakończmy temat bo dla was Moskal jest bogiem a dla mnie słabym trenerem BEZ osiągnieć. Przekonamy sie juz wkrótce
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 13.06.2015, 12:56
Moskal powinien odejść właśnie teraz. Chłop do trenerki na wysokim poziomie się nie nadaje. Przegrywamy więcej meczów niż ze Smudą.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2015, 13:06
A do użytkownika FraMat. - manie dziwnych teorii spiskowych sie leczy. Nie rozumiem. Niektórzy zachowują sie jak jedyni 'kumaci' mający wyłącznosć na prawdę. Zrozumcie ze mozna byc kibicem Wisły i uważać ze Moskal to słaby trener, szczególnie jesli sa ku temu powodu. A jedynym powodem ktory mógłby go w jakis mały sposob tłumaczyć to to ze krótko pracuje. Nic poza tym. Prawie w każdym polskim klubie sa kłopoty finansowe i rożne grupki ścierające sie wewnątrz. Zakończmy temat bo dla was Moskal jest bogiem a dla mnie słabym trenerem BEZ osiągnieć. Przekonamy sie juz wkrótce
Wali mnie czy trener ma "osiągnięcia" czy ich nie ma.
Pewien trener z Rumunii, jak przychodził do Wisły to też bez "osiągnięć".
"Osiągnięcia" to są jak się skojarzy kilka rzeczy:
- warsztat trenera
- materiał zawodniczy (technika, wydolność, umiejętności taktyczne i cechy wolitywne)
- kasa w klubie

U nas brak jest 2 ostatnich elementów, więc choćby przyszedł Mourihno to co najwyżej frekwencja na trybunach by wzrosła, ale nie wyniki.

A Moskal ma świetny warsztat i to widać po ułożeniu jego drużyn, bo tylko ignoranci oceniają trenera po wynikach i średnich punktowych. Popatrzcie sobie na mecze Wisły pod Moskalem i pod Smudą. Pod Dyzmą to nawet piłkarze nie wiedzieli w jakim ustawieniu grają i jakie mają zadania na boisku poza "zapierdalaj i rzygaj". U Moskala widać myśl taktyczną, a u drużyny prowadzonej przez niego widać, że wie, co ma robić i jest w tym konsekwentna do bólu, albo do przemęczenia, niestety.

Jeśli do jego warsztatu dojdą jeszcze sensowni i opłacani piłkarze to przyjdą i lepsze średnie punktowe.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Drozd
Senior Member

Stary 13.06.2015, 17:33
Porównywanie Realu i Wisły ? Dziękuje,dobranoc.

Nie Realu i Wisły, Tylko Realu i Niecieczy. Jak się nie realizuje celu to trenera się zmienia, a nie wyrzuca. Wyrzucić to sobie możesz dziurawe skarpetki. I nie drażnij mnie więcej swoimi durnymi pyskówkami. Jak nie masz nic do powiedzenia to się do mnie nie odzywaj.

qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Moskal powinien odejść właśnie teraz. Chłop do trenerki na wysokim poziomie się nie nadaje. Przegrywamy więcej meczów niż ze Smudą.
Następny ...

Takimi tekstami możesz sadzić za rok. A teraz robisz jedynie z siebie idiotę. Czy tak trudno to zrozumieć?

Może jakieś argumenty na poparcie dwóch pierwszych zdań? Jeżeli nie masz to powiedz, że to tylko Twoje urojenia...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.06.2015 o godz. 17:41.
Hej Nasz TS !!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.06.2015, 17:52
Oczywiście ze jak sie nie realizuje celu to powinien byc nowy trener.
Tyle że naszym celem jest - przetrwanie - a nie puchary, mistrzostwa i reszta.

Jeśli ktoś mysli inaczej - to przykre, ale wiara jak wiemy umiera ostatnia. Jednak sama wiara nie zapełni stadionu.
I Wisłe w tym momencie mozna porónac tylko i wyłącznie do Wisły. No ewentualnie do Partyzanta Targowiska.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Drozd
Senior Member

Stary 13.06.2015, 18:31
Pomysł, że ktoś porównuje Wisłę do Realu zrodził się jedynie w głowie gościa który jest przekonany ze gramy teraz straszny piach, a jak dostawaliśmy seryjnie w pałę za Smudy czy Probierza był zadowolony.

Jednak czy to Real czy Partyzant jeżeli jest ambicja na jakiś cel to brak jego realizacji skutkować może zmianą trenera. Tylko idiota każdą taką zmianę nazywa wyrzuceniem.
Hej Nasz TS !!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.06.2015, 18:43
ale Moskal cel zrealizował - nie ogłoszono likwidacji
Jedyne czego nie zrealizował to celu dla kibica "liga europejska" którego i tak miał nie zrealizować
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

pomeran
Senior Member

Stary 13.06.2015, 19:30
Nie Realu i Wisły, Tylko Realu i Niecieczy. Jak się nie realizuje celu to trenera się zmienia, a nie wyrzuca. Wyrzucić to sobie możesz dziurawe skarpetki. I nie drażnij mnie więcej swoimi durnymi pyskówkami. Jak nie masz nic do powiedzenia to się do mnie nie odzywaj.
zakończyłem rozmowę z tobą już dawno. Po pierwsze nie będę dyskutował z absurdem a po drugie poziom twoich wypowiedzi ubliża każdemu ew. rozmówcy który nie jest wyznawcą 'wspaniałego' trenera. Ostatnia kwestia. Nie przypisuj mi zdań których nie wypowiedziałem. Nigdzie nie powiedziałem, że byłem zwolennikiem Smudy czy Probierza. Bo nie byłem. Ale dla mnie żaden wyznacznik, że zespół gra lepiej niż za Smudy jeśli ... z tego jest. Smuda to przeżytek, był słabym trenerem. Ale to że jest się od niego lepszym (zdobyte trofea, punkty i doświadczenie mówi co innego- ale kto by się tym przejmował..) nie znaczy, że nie jest się słabym trenerem. Moskal jest na nawet na słabą Wisłę za słaby moim zdaniem. Wolno mi tak uważać ? Wolno. Mało tego, wielu kibiców tak uważa. Najlepiej zabroń im być kibicem, że dopuścili się takiej zbrodni. Bez odbioru

szprotson napisał(a):
Oczywiście ze jak sie nie realizuje celu to powinien byc nowy trener.
Tyle że naszym celem jest - przetrwanie - a nie puchary, mistrzostwa i reszta.
Prezes zatrudnił trenera Moskala i postawił przed nim jasny cel. Nie zrealizował go.
Nie tak było ? Na pierwszej konferencji Moskal jasno powiedział 'Będę rozliczany za wyniki z Wisła'
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...743,1,727.html

a nie za 'piękną' grę, której nie ma i nie było. Wyprzedził nas chociażby Śląsk Wrocław (ogrywając dwukrotnie) . Można krzyczeć i zamazywać obraz. Tyle, że trudno polemizować z tak prostymi faktami..
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2015, 09:32
Ty nie musisz ze mną rozmawiać, nie przeszkodzi mi to jednak przypominać, że moim zdaniem bredzisz. Zupełnie swoich bredni nie argumentując. Wolno mi?
Hej Nasz TS !!
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 15.06.2015, 19:47
Terminarz na następny sezon, jak pewnie wiecie, zaczyna się dość solidnie. Najpierw rozgrzewka z Zabrzem, a potem kolejno Cracovia, Lech, Legia. Scenariusz można podzielić na dwie opcje: pucharowicze (Lech i Legia) wystawiają rezerwy z powodu napiętego terminarza (LM i LE) i ich bijemy.. albo czeka nas wpieprz w każdym meczu i żegnamy się z Kaziem, drugi trener na utrzymaniu
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2015, 20:09
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Terminarz na następny sezon, jak pewnie wiecie, zaczyna się dość solidnie. Najpierw rozgrzewka z Zabrzem, a potem kolejno Cracovia, Lech, Legia. Scenariusz można podzielić na dwie opcje: pucharowicze (Lech i Legia) wystawiają rezerwy z powodu napiętego terminarza (LM i LE) i ich bijemy.. albo czeka nas wpieprz w każdym meczu i żegnamy się z Kaziem, drugi trener na utrzymaniu
Kazek ma pewną klauzulę. Gwarantuję Ci, że z nim się rozstaniemy bez spłacania kontraktu.
Reserve
Senior Member

Stary 16.06.2015, 00:37
A kto lepszy niż Moskal przyjdzie do nas wiedząc że w budżecie wiatr hula pracować za czapkę gruszek bez porządnych transferów?

63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.06.2015, 07:43
Zastanawiam się kiedy oficjalnie zostanie ogłoszony trener na nowy sezon...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów