The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2015, 12:03
Najlepsza taktyka obecnie dla PiSu to stworzenie narracji, że są "ostatnim bastionem zdrowego rozsądku w Polsce". Ludzie wkurzeni na złodziei z PO, a przestraszeni niepewnym i nieprzewidywalnym Kukizem i całym ruchem antysystemu, zagłosują na PiS, nawet jeśli przedtem popierali PO.

Z poważnych liderów politycznych, niezbrukanych aferami, pozostali obecnie tylko JarKacz i Duda.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2015, 12:04
Cytat:
że tak zapytam ? to po co Pisowi wtedy koalicjant ?
Napisałem w porywach. Nie wiem czy są w stanie te 45% zgarnąć. Myślę, że mogą mieć problem do 40 dobić. Koalicjant właśnie po to, że jak się nie uda zdobyć samemu większości to lepiej mieć dobre relacje z Kukizami i Stonogami żeby się zabezpieczyć. I po to, że może z Kukizami i Stonogami to by mieli nawet większość konstytucyjną.

Kukiz, Stonoga, RN, Korwin napisałem dlatego, że mówi się o zjednoczeniu tych ludzi. Bosak na swoim profilu na fb już kilkakrotnie wspominał, że rozmowy na temat zjednoczenia się toczą, widać, że jest dobrej myśli. profile RN na fb od pewnego czasu linkują newsy o Kukizie i też ciepło o nim piszą.
Prawda jest taka, że całe to zjednoczenie to jest dobra wola Kukiza i akt łaski dla RN, Korwinów i KNP. Jeśli te 3 ostatnie twory chcą przetrwać, chcą mieć jakikolwiek wpływ na politykę to muszą wejść w koalicję. Cyba, że im na chwilę obecną pasuje poparcie na poziomie 1-3% i czekanie kolejne lata. Stonogę do tego zestawu dorzuciłem z racji tego, że jest to silny gracz z plecami. Jak ich będzie finansował to na pewno będzie też chciał mieć coś do powiedzenia.

PO i Nowoczesna napisałem ogólnie 25%. Nie uważam żeby oni mogli połączyć siły. Także PO 10 czy 15%, Nowoczesna 10 czy 15% nieważne. Ważne, że łącznie koło 25% im daję.

Cytat:
Mam nadzieje ze to nigdy sie nie wydazy. Przeciez rzad nigdy nie zostal by utworzony...
Takie rozdanie kart to jest właśnie jedyna szansa dla PiSu. Większości nie zdobęda więc musza szukac koalicjanta. A z kim się mają dogadać jak nie z nowymi partiami?
Minusem jest na pewno uż sama hybryda o nazwie Kukiz (czyli JOWy, JOWy i tylko JOWy a jak nie to wypierdalać), RN (czyli JOWy nie, to nie, tamto nie, właściwie to nie wiadomo czy socjal czy bardziej wolny rynek), Korwin (prywatyzacja i tylko prywatyzacja!) i Stonoga (z tego co gdzieś tam wyczytałem to socjalista). Jak ten twór by jakoś się dogadał to później z PiSem już by było łatwiej na pewno robić koalicję niż dogadywać się na 3, 4 a może 5 frontów frontów czyli PiS-Kukiz-PSL i Korwin lub Stonoga.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.06.2015, 12:12
Jaroo1 mój komentarz z 13.03 o tym mówi , nie będzie żadnej koalicji , Kukizowi nikt nie jest potrzebny , ma swoje kłopoty ze swoim tzw "antysystemowym" zapleczem , rumuna petru nie liczę , oceniam że PIS dostanie około 40 - 42 %, nie wspominam o stonodze bo to esbecka wtyka niewarta uwagi w jakiejkolwiek konfiguracji

i jeszcze ciekawostka ze stonogi
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.06.2015 o godz. 12:26.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2015, 12:14
Cytat:
Stonoga (z tego co gdzieś tam wyczytałem to socjalista).
Socjalistyczny przedsiębiorca?

platformersy żeby wyjść jakkolwiek z wynikiem musiałyby skrócić kadencje sejmu i rozpisać wybory. Na szczęście agonia i panika zakłóca logiczne myślenie.
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2015, 12:23
Cytat:
Socjalistyczny przedsiębiorca?
A to się wyklucza?
Nie chcę mi się szukać ale wczoraj gdzieś się natknąłem na stronę gdzie były wypisane jakieś tam punkty na temat Stonogi. Był podany filmik i pod filmikiem napisane "najciekawsze fragmenty" i tam było mniej więcej napisane tak "chcę stworzyć Państwo socjalne, Anglia jest socjalna, Niemcy są socjalne, Francja jest socjalna i sa bogate, w Hiszpanii i Grecji nie było socjalizmu...". Czy to prawda, nie wnikam. Nie mam ochoty teraz się przekopywać internetów teraz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.06.2015, 02:12
Taka koncepcja. Sejm Walny.

Wici.
https://www.youtube.com/watch?v=pdCWbCj4AG0#t=830
Powód: "Literówka".
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.06.2015 o godz. 12:45.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.06.2015, 07:44
Czerwony i Bury, chodź ze mną do góry ..:

http://niezalezna.pl/67937-zrobia-ko...oze-upasc-rzad
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.06.2015, 10:18
Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości co do Stonogi to podpowiadam, że jego strona stonogabook.com z wyciekiem z akt została założona 10 września 2014. Przypadek?

Parafrazując wczorajszego Brauna ze spotkania jest to walka bulldogów cywilistów z bulldogami z wsi pod dywanem, gdzie ktoś co chwilę wrzuca granat do szamba.
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.06.2015, 10:22
Stonoga od dawna zapowiadał taką stronę lecz skupił się na fb, a domena była zarejestrowana. Teraz po problemach z kasowaniem kont powrócił do pierwotnego pomysłu.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
kerim1906
Banita

Stary 12.06.2015, 10:32
Świta się kończy wołominak emj10 mówi ludzkim głosem w poscie powyżej ,niektórym naiwnym pozostało zaklinanie rzeczywistości
Padre1906
Senior Member

Stary 12.06.2015, 10:40
Dobrze że wy pisowcy widzicie wszystko wyraźnie i dobre wiecie za kim stoją służby, a za kim nie. Niedługo poziom waszego ogłupienia sięgnie stwierdzenia że służby stoją za tym jaką mamy danego dnia pogodę.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.06.2015, 11:18
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że wy pisowcy widzicie wszystko wyraźnie i dobre wiecie za kim stoją służby, a za kim nie. Niedługo poziom waszego ogłupienia sięgnie stwierdzenia że służby stoją za tym jaką mamy danego dnia pogodę.
No to nas oświeć za kim stoją, bo może sugerujesz, że nie stoją w ogóle tylko kręcą nadal biznesy nie martwiąc się zmianą układu politycznego. I skoro piszesz "wy pisowcy" to może sam ujawnisz jakich zbawców Polski popierasz, bo chyba nie krytykujesz wszystkich naokoło dla sportu ?
Padre1906
Senior Member

Stary 12.06.2015, 11:29
Oczywiście że się nie martwią bo tak jak w PO, tak w PiSie znajdą sobie takie pieski które będą grały dla nich, a biznes jak się kręcił, tak kręcił się będzie. Lata doświadczenia w "branży" robią swoje.
Nie krytykuje dla sportu, najbliżej mi do Ruchu Narodowego.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.06.2015, 11:34
Sugerujesz, że WSI z Dukaczewskim na czele będzie kręcił lody przy błogosławieństwie Maciarewicza i jego ludzi ?
Padre1906
Senior Member

Stary 12.06.2015, 11:38
Już tam sobie pan "generał" znajdzie odpowiednie metody aby ani źle, aby biednie im nie było.
kerim1906
Banita

Stary 12.06.2015, 11:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz, że WSI z Dukaczewskim na czele będzie kręcił lody przy błogosławieństwie Maciarewicza i jego ludzi ?

nie wiem czemu ten ojciec1906 taki zacietrzewiony z tymi Pisem ," wydymali" go jak nie przymierzając wołominiaka emj10 ? ale wołominiak to polityk , a ojciec1906? , i co tak broni sie przed tymi wpływami służb ? glupi nie jest , ciekawe w czym rzecz ? , każdy myślący to wie , w przypadku stonogi to oczywista oczywistość jak mawiał klasyk , mało tego podparte wypowiedziami dziennikarzy śledczych z autorytetem , o co mu chodzi ? na shoucie w co drugim poście "nawązuje" to do PIS to do służb w przesmiewczym tonie , hej ojcze 1906 ktoś Cię skrzywdził ? służby ? PIS ?
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 12.06.2015, 11:46. Temat polityczny
Jestem ateistą i zwolennikiem Prawa i Sprawiedliwości.

Śmieją się z moherowych beretów,Rydzyka,Kościoła.
To dlaczego nikt nie chce likwidacji wszystkich świąt kościelnych które są w kalendarzu?

Dlaczego ufam Kaczyńskiemu?
Bo on ruszy wszystkich "nietykalnych"przestępców.

Mam nadzieję,że zostaną prześwietlone wszystkie przetargi w ciągu minionych 8 lat.

Boją się PIS.

I słusznie!
Kibic Legii Warszawa.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.06.2015, 11:49
No to może przy Kulczyku dorobi sobie, biednie im nie będzie skoro już dawno się uwłaszczyli (FOZZ i wiele innych afer) ale przynajmniej dostęp do publicznego grosza będą mieli znacznie utrudniony. A moze w przyszłości jak Bóg da można by się dobrać do tych ich biznesów poukrywanych np. w spólkach Autostrady, gdzie nic nie inwestując podnosza kiedy chcą cenę za przejazd o np. 1 zł. i w cogu miesiąca nic nie robienia wpadają im setki milionów złotych zdzieranych z kierowców. Spółka Mostostal Kraków - Katowice, taka ciekawa firemka, której do dzisiaj nikt nie moze zobaczyć umowe na jakiej działa. Takie państwo w państwie.
kerim1906
Banita

Stary 12.06.2015, 12:00
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Jestem ateistą i zwolennikiem Prawa i Sprawiedliwości.

Śmieją się z moherowych beretów,Rydzyka,Kościoła.
To dlaczego nikt nie chce likwidacji wszystkich świąt kościelnych które są w kalendarzu?

Dlaczego ufam Kaczyńskiemu?
Bo on ruszy wszystkich "nietykalnych"przestępców.

Mam nadzieję,że zostaną prześwietlone wszystkie przetargi w ciągu minionych 8 lat.

Boją się PIS.

I słusznie!
nie ma znaczenia że jesteś ateistą , każdy jest kim chce , ważne że jesteś człowiekiem myślącym , myślącym samodzielnie
Padre1906
Senior Member

Stary 12.06.2015, 12:05
Krzywdzi mnie pisowskie węszenie za ogólnym spiskiem, wszechobecną agenturą, podejrzliwością wobec każdego komu nie podoba się wasza partia.
Mnie tez nazwiesz agentem bo mam w dupie wasze chore zagrywki, waszą chorą nienawiśc do Rosji, czy lizanie tyłka Izraelowi?
Spokojnie nie jestem agentem, jestem młodym facetem pracującym na siebie w IT który pieprzy waszą opętaną podejrzliwością partyjkę.

Jak to było "oni nie kochają Polski, oni nienawidzą Rosji"
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 12.06.2015 o godz. 12:08.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.06.2015, 12:10
No toś my se (po krakowsku) pogadali . Ostatni wpis chyba rozwiewa wszelkie nadzieje, na merytoryczna dyskusję. Nie dziwią w wyborach takie wyniki Ruchu Narodowewgo.
Padre1906
Senior Member

Stary 12.06.2015, 12:15
Z wami można merytorycznie rozmawiać?
Pokazujecie to na sb w rozmowach z wieśniakiem czy z kimkolwiek innym kto was nie popiera.
Agent, pachołek podcierający tyłek anglikowi itd. itd. Super merytoryczna rozmowa.

Powinieneś się tym marnym wynikiem cieszyć, przecież ten jakże prawicowy PiS tylko dzięki temu zyskuje.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.06.2015, 12:26
Na sb było mineło, tak jak pisałem poniosło mnie, temat zamknięty. Nie zamierzam tam wdawać się już w przepychanki, słowne utarczki, bo za mało miejsca i adwersarze często mieszkający pod opieka rodziców. Dlatego tutaj jest miejsce w politycznym na merytoryczną, czasami ostrą dyskusję. Ale walkę na argumenty. Natomiast "spiski", "Izrael" "biedna Rosja" mówi wszystko. Co do tego czy się z tego cieszyć, na pewno nikt kto chce aby najsilniejsza opcja opozycyjna zwyciężyła, płakać z tego powodu nie będzie. Sami się z takimi poglądami spychacie na margines polityki (wyniki wyborów mówią wszystko) i obrzucacie błotem innych od pachołków żydowskich itp. Wystarczy prześledzić forum i je znaleźć.
kerim1906
Banita

Stary 12.06.2015, 12:32
Padre1906 "Mnie tez nazwiesz agentem bo mam w dupie wasze chore zagrywki, waszą chorą nienawiśc do Rosji, czy lizanie tyłka Izraelowi? "

a kto by chciał nazywać Ciebie agentem , to nazywa sęe inaczej , z grzeczności nie przytoczę

Padre1906 "Krzywdzi mnie pisowskie węszenie za ogólnym spiskiem, wszechobecną agenturą, podejrzliwością wobec każdego komu nie podoba się wasza partia"

ten cytat oddaje najlepiej stan Twojego ducha ,z tym da się walczyć , wytrwałości życzę
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.06.2015, 13:34
Ciekawe kerim, kiedy dotrze do Ciebie, że swoimi komentarzami robisz PiSowi zwyczajnie pod górkę? Bierzesz to pod uwagę? A może Ty masz robić "siarę"? W tym temacie kiedyś wypowiadały się osoby przychylne PiSowi, miło ich było poczytać. Ciebie natomiast człowiek ma ochotę zwyczajnie zignorować.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.06.2015, 14:07
kerim1906- weź sobie uwagę serka.c2 do serca i odpuść czasami bo ma rację, nie musisz na wszystkie zaczepki reagować i od razu po kimś jechać tylko dlatego, że jest za inną opcją polityczną

Uważam, że cała prawa strona polityczna powinna się trzymać razem i wspierać, tylko tak możemy coś osiągnąć i wygrać
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2015 o godz. 14:46.
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 12.06.2015, 14:20
Fotka pojawiła się dziś na profilu Tymochowicza (twórcy Leppera i Palikota). Już skasował posta.

PS. Napisy made in https://www.facebook.com/pitupitu4
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.06.2015, 14:45
Tutaj macie wywiad z Tymochowiczem o Stonodze:

http://natemat.pl/145337,skad-sie-wz...a-tymochowicza

Według mnie dopóki Stonoga nie stworzy własnej partii, jest pożyteczny
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2015 o godz. 14:51.
kerim1906
Banita

Stary 12.06.2015, 16:31
serek.c2 nudzisz , już to pisałeś , masz fumfla to się go trzymaj , innych nie pouczaj , do tego jeszcze masz funkcje ignor , korzystaj do woli

hubert.fan ja jadę po kimś ? , poczytaj jego kawałki o "pisowcach" , nigdy negatywnie nie wypowiadałem się o RN czy Korwinowcach, z sympatią zawsze mówiłem o Braunie,nigdy po nikim nie "jechałem" ze względu na poglądy polityczne , nie pozwolę natomiast na teksty w stylu "pisowcy to czy pisowcy tamto", zawsze zareaguje na tego typu zaczepki , a koleś ma wyrażny problem z Pisem , nic na to nie poradzę
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.06.2015 o godz. 16:36.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.06.2015, 16:34
O podatności na manipulację
http://naszeblogi.pl/55395-antypolsk...egier-wobec-rp

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów