The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2015, 18:52
Jak Dudka pójdzie do Lecha i będzie tam grać to tylko osłabienie mistrza Polski

Żarty na bok, chłopak 90% sezonu przespał. Dopiero w rundzie finałowej w paru meczach zagrał lepiej, widać było, że jak się pojawiła szansa wykręcenia dobrego wyniku to się w tych paru meczach spiął. Ale czy Wiśle potrzebny jest grajek, który wybiera sobie mecze w których będzie mu się chciało?

Ja zawsze uważałem go za przeciętnego piłkarza. Uważam, że sprzedanie go do AUX było najlepszym interesem jaki zrobiła Wisła za rządów Cupiała. Na jego najlepszej pozycji czyli defensywnym pomocniku, nie był lepszy od np. odchodzącego Ostoji czy wcześniej Chrapka. Od Urygi był zdecydowanie lepszy, ale Alan jest młody i może się jeszcze rozwinąć (mam nadzieję, że na wypożyczeniu). Zresztą tej klasy piłkarze grający na defensywnym pomocniku są dostępni z kartą na ręku w dużych ilościach za małe pieniądze.

Na boku obrony jest gorszy zarówno od Sadloka, Jovicia jak i Burligi a na stoperze zarówno Gumiś, Głowacki jak i Sadlok nakrywają chłopa czapką.

Jak narazie wszystkie ruchy, poza odejściem Stilicia (ale tu zadecydowały finanse) moim zdaniem na plus. Odpalono 3 gości po 30 i trzeciego bramkarza. Teraz tylko czekać na to kim Wisła ich zastąpi. Patrząc na ostatnie transfery do klubu (Guerrier, Jović, Barrientos) jestem dobrej myśli i mam dość wysokie mniemanie o naszym scoutingu. Jak znajdą ze 2 grajków o podobnym potencjale co w/w trójka w dobrym wieku na których w przyszłości będzie można zarobić to się bardzo ucieszę.

Jeszcze mi się marzy nowy napastnik, który nie przesypia połowy meczów. Tylko, że akurat utalentowanych snajperów z kartami na ręku nie ma za dużo. Z tą pozycją będzie na pewno najtrudniej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.06.2015 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.06.2015, 19:05
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pozbyc sie
Sarkiego , Barrientosa, i Guerriera , i postawic na mlodzież i co bedzie , mysle ze gozej byc nie moze , a przynajmniej wiadomo ze beda grali Ci co kochaja ten klub ,
Tak jak Stolarski

Ps:
Tak przy okazji, witam wszystkich Wiślaków po rocznych wczasach
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.06.2015 o godz. 19:28.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.06.2015, 19:25
Dużo racji s1mone i (poniżej) wolfy
Ostatnio edytowane przez filemon : 09.06.2015 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2015, 19:28
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale ja wiem ze Dudka jako pierwszy wylamal się z tym brakiem pieniędzy...
I ja wcale za nim wielce nie placze tylko chciałem zebsymy zaobserwowali pewien paradoks...
Ale tu nie ma żadnego paradoksu.

Dudki nikt nie chciał za darmo, trafił do nas jako zapchajdziura. Zagrał kilka przyzwoitych meczy, jeden dobry, kilka koncertowo zawalił. Taki średnio-cienki ligowiec jadący na nazwisku, mogący grać na kilku pozycjach, na każdej tak sobie.

Jeżeli Amica go kupi, to właśnie jako tanią zapchajdziurę, przez sentyment Skorży. Kolesia, któremu nie będzie przeszkadzało grzanie ławy jak długo kasa na koncie się zgadza. IMHO to marna decyzja, ale ich problem. Dużo nie ryzykują, najwyżej im szatnię roz.......i i pójdzie karnie do rezerw.

Dlaczego dla nich jest OK, a dla nas nie? Bo dla Amici jego kontrakt to są drobne, a dla nas - konkretny pieniądz. Proste. U nas Dudka miałby grać pierwsze skrzypce za tyle ile zarabia/chciałby zarabiać. Lepiej ściągnąć za te pieniądze kogoś, kto się być może wypromuje i na kim można zarobić (choćby i 100 K euro).

Wynik sportowy? Raz, że Dudka nie gwarantuje żadnego, dwa - jest on dla nas drugorzędny. W pierwszej kolejności liczy się wypłacalność.

Prościej? Jesteśmy dziadami. Ale może to lepiej? Dla mnie duży kontrakt Dudki to pieniądze w błoto.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2015 o godz. 19:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 09.06.2015, 19:38
Co do napastnika to zostaje pocieszyć się, że połowa drużyn z top 8 nie miało prawdziwego snajpera - Lech, Lechia, Górnik, my, Legia w sumie też. Więc może to nie jest kluczowa pozycja a potrzeba tylko ogarniętych skrzydłowych i pomoc?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.06.2015, 21:25
... mam nadzieje ze w Amice Dutka dalej bedzie strzelal rzuty wolne i zza 16-tki
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2015, 21:46
Ja też uważam że Dudka to nie jest nasz priorytet. Zwłaszcza jak się gra 3-4 dobre mecze w sezonie. Wolałbym takiego Babiarza czy innego który chce się wybić.

Ktoś zapyta po co zatem Dudka Amice? Do poszerzenia kadry. Mają teraz jednego Trałke typowego defensywnego pomocnika. Dudka będzie tam po to żeby własnie w tych kilku meczach zabłysnął. To akurat potrafi - kilka dobrych meczy w sezonie. Zarabiał też pewnie nie będzie wielkich kokosów jak na możliwości Wronczan.

My szukajmy takich którzy marzą żeby dopiero coś osiągnąć i zarobić.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 09.06.2015, 22:08
Babiarz ma iść do Termaliki podobno... Albo nie mamy tyle pieniędzy do zaoferowania co oni (serio?!) albo nasz scouting nie chce Babiarza - co dla mnie byłoby dziwne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.06.2015, 22:09
Nie rozumiem jak można płakać za Dudką czy Gargułą. To przecież oni w decydujących o pucharach momentach dali dupy. Nie ma kasy to postawić na młodzież niech szarpią, ograją się i albo się ich sprzeda albo będą wzmocnieniem/uzupełnieniem kadry. Nasza liga jest tak słaba że ambitny trzecioligowiec nie będzie odstawał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.06.2015, 08:56
Lubie z takimi zawodnikami jak jakiś Babiarz to my do I ligi pójdziemy. Obecnie mamy 15 profesjonalnych piłkarzy nie licząc Witka, Kuczaka, Lucas i Barientosa bo nie wiadomo co z nim będzie. Czyli teoretycznie powinno być 3-4 nowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2015, 09:32
Prezes się nie sprawdził?
zwolnijmy
trener się nie sprawdził?
zwolnijmy

i będziemy mieli 13 kopaczy na stanie
i co najmniej trzech trenerów (w tym dwóch ex) i jednego ex prezesa na utrzymaniu

działania godne Bogusława C.
super
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.06.2015, 09:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jak można płakać za Dudką czy Gargułą.
Racja, Guła zawalił chociażby tą kontrę w Białym. Tyle że Łukasza stać na dobre mecze,więc pozostawienie go byłoby jednak na +. Na stałe wskoczyłby z powrotem do jedenastki a to przełożyłoby się na lepsze występy.
Ostatnio edytowane przez Babba : 10.06.2015 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.06.2015, 10:21
Ja bym nakłaniał do powrotu Chrapka, którego we Włoszech trzymają na ławce w cienkim klubie drugiej ligi czytaj marnuje się.
..
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.06.2015, 18:09
No to mamy narazie taka kadre;
Bramkarze; Buchalik, Miskiewicz, M. Zajac
Obroncy: Burliga, Jovic, Glowacki, Guzmics, Sadlok, Zemlo, Czekaj, Witek
Pomocnicy: Sarki, Guerrier, Uryga, Cywka, Jankowski, Boguski, Kuczak, Lech
Napastnicy: Brozek, T.Zajac
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.06.2015, 19:29
czyli 14 zawodników którzy potrafią cokolwiek
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.06.2015, 20:21
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nakłaniał do powrotu Chrapka, którego we Włoszech trzymają na ławce w cienkim klubie drugiej ligi czytaj marnuje się.
Temat Chrapka w Wiśle jest, nie z przypadku pojawił się ostatnio w Myślenicach, pewnie niedługo się wyjaśni kwestia jego powrotu. Ja jestem dobrej myśli, Chrapek na pewno chce wrócić, piłka po stronie Catanii.

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.06.2015, 21:12
Ale czym się tutaj podniecać? Gościem, który z rzadka ruszał się z ławki?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.06.2015, 21:18
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ale czym się tutaj podniecać? Gościem, który z rzadka ruszał się z ławki?
Mógłbym przytoczyć szereg argumentów, żeby cię przekonać, że jest się czym podniecać, ale na początek polecam kompilacje zagrań Michała z okresu gry w Wiśle.

A, co mi tam : kolejne:

1. Wyrwa w środku pola (brak konkretnego, technicznego grajka)
2. Brak kasy na kogokolwiek innego gwarantującego ten poziom
3. Stilić grał jeszcze mniej niż Chrapek zanim tu przyszedł
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 10.06.2015, 22:01
a ile grał Brożek przed przyjściem? czasem nawet na ławce go nie było
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.06.2015, 05:18
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Mógłbym przytoczyć szereg argumentów, żeby cię przekonać, że jest się czym podniecać, ale na początek polecam kompilacje zagrań Michała z okresu gry w Wiśle.

A, co mi tam : kolejne:

1. Wyrwa w środku pola (brak konkretnego, technicznego grajka)
2. Brak kasy na kogokolwiek innego gwarantującego ten poziom
3. Stilić grał jeszcze mniej niż Chrapek zanim tu przyszedł
Argumenty, które podałeś dokładnie potwierdzają to co napisałem, że nie ma się czym podniecać. Jeśli już to można mieć nadzieję, że będzie grał tak jak przed odejściem do Catanii(pierwszy argument). Kolejne dwa argumenty to stan faktyczny, jaki zaistniał w Wiśle, bez odwołania się do kogokolwiek personalnie, w tym Chrapka (bo kto powiedział, że mamy na niego kasę, albo że nie ma nikogo lepszego za taką samą?). Ostatni argument jest niezgodny z prawdą. Stilić na Ukrainie w sezonie 12/13 rozegrał w sumie 1385 min, czyli ok. 300 min więcej niż Chrapek w Catanii w tym sezonie. Później w 13/14 przez pół roku w Turcji dodatkowo ok. 550 min. zanim przyszedł do nas.

Nie mówię, że nie okaże się (o ile w ogóle do transferu dojdzie) dobrym wzmocnienie. Może tak być, ale to są jedynie nadzieje. Dlatego piszę, żeby się nie podniecać.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.06.2015, 11:21
Których 9 piłkarzy z młodzieży Wisła zegna oprócz Lucasa
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.06.2015, 13:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Których 9 piłkarzy z młodzieży Wisła zegna oprócz Lucasa
proponuję otworzyć wisla.krakow.pl, a najlepiej 90minut.pli metodą losową zobaczyć daty urodzenia
z pierwszego rzutu:
Kolanko (21.03.1995, 1 mecz w PP w I drużynie)
Szywacz (07.11.1995)
Furtak (04.02.1995)
reszta może być z rocznika 1996: Bartosz, Dziubas, Janur, Kuźba, Marszalik, być może Gulczyński, Mateusz Zając bramkarz... trudno powiedzieć
ale myślę że rocznik 1995 jest bankowo odstrzelony (być może też Bierzało który wraca z wyp. do Limanovii a jest rocznik 95)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.06.2015, 14:46
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
No to mamy narazie taka kadre;
Bramkarze; Buchalik, Miskiewicz, M. Zajac
Obroncy: Burliga, Jovic, Glowacki, Guzmics, Sadlok, Zemlo, Czekaj, Witek
Pomocnicy: Sarki, Guerrier, Uryga, Cywka, Jankowski, Boguski, Kuczak, Lech
Napastnicy: Brozek, T.Zajac
Paru jeszcze przyjdzie (Chrapek, może Maki) - 8 powinna być.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.06.2015, 15:02
Możemy jakos zrobić aby slowo Maki było gwiazdkowane bo istne szaleństwo tutaj z nimi...
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 11.06.2015, 16:42
Maki przyjdą jak Smuda pójdzie do arabów
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2015, 16:45
sl@y napisał(a):Wyświetl post
Maki przyjdą jak Smuda pójdzie do arabów
Na harem chyba...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.06.2015, 17:05
A wy dalej o tych Makach?
Macie zdrowie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 11.06.2015, 18:11
Chłopaki nic nie grają od prawie roku, jeden wiecznie kontuzjowany, talenty na miarę klubu bijącego się o utrzymanie - i tam właśnie byli.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.06.2015, 21:36
ja tez wspominalem o Makach - akle nie jako zbawicielach , wiec nie rozumiem skad ta szyda , po prostu bracia Mak to przecietni pilkarze , wiec widzialbym ich w przecietnym klubie jakim jestesmy to proste- skoro wolicie bujac w oblokach i wierzyc w podbicie ligi to wasza sprawa , Wisla juz jest przecietnym zespolem, niebawem bedzie slabym - a jesli mowa o podbijaniu to obawiam sie ze w nastepnym sezonie ciezko bedzie podbic ( pilkarsko) Krakow - a nie lige ..... ja tez jestem w gronie tych ktorzy by chcieli Makow bo : to przecietni zawodnicy - w sam raz do bardzo przecietnego juz klubu ..... sa jednymi z wielu ktorzy mogliby przyjsc i walczyc o mozliwosc zalapania sie do czolowej 8 , bo takie beda glowne cele tego zrujnowanego i zniszczonego organizacyjnie i finansowo klubu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.06.2015, 22:36
Sorry od Maków wolę piłkarzy typu Jović, Barrientos czy Guerrier, to mimo wszystko trochę inna półka.

Ew. tego grającego Maka na zmiennika (ja nie ogarniam który jest który )

To raczej by nie było wielkie wzmocnienie. Nie wiem czy jest dużo lepszy od Zająca?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów