The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2015, 17:38
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Michał Mak napastnik od 2011 w Bełchatowie 33mecze 4gole Mateusz Mak pomocnik od 2011 w Bełchatowie 30meczy 4gole słabo troche wiem kontuzje itp. ale czy oni będą realnym wzmocnieniem ? Osobiście w ogóle mnie nie przekonują no może jako uzupełnienie ale nie realne wzmocnienie drużyny.
W tej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy, wypadałoby zagrać „va banque” i zakontraktować ich. Może i są mocno przereklamowani, ale lepsze, to niż kolejne testy kompletnych amatorów z Afryki, czy z Azji.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 04.06.2015 o godz. 17:43.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.06.2015, 18:03
Napaliliście się na tych Maków jak pedofil na dwunastolatkę. Bez przesady - czy oni się czymś wielkim wyróżnili w tym sezonie? Poza tym mają żal do Wisły za czasy pierwszej 'epoki Bednarza'.

To już lepiej byłoby wyciągnąć z Zawiszy Barisicia, z Korony - kontrakty kończą się Porcellisowi czy Carlosowi. W Piaście kończy się kontrakt Podgórskiemu, z Ruchu Starzyńskiemu i Kuświkowi, a z Górnika Grendelowi.

Ja wiem, można się śmiać z tych propozycji, ale te grajki prezentowały jakiś tam poziom, a zespoły w których grają są w stanie pewnie zaproponować warunki zbliżone do nas.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.06.2015, 18:05
Nie za dużo tej gry va banque ? Każda wydana zlotowke musimy oglądać 5 razy wypadało by zrobić w miarę konkretne transfery oczywiście w naszym zasiegu finansowym od czegoś chyba tam są ci nasi skauci niech oglądają piłkarzy na których nas stać. Wiem ze łatwo powiedzieć trudniej zrobić no ale to w końcu profesjonalny klub.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.06.2015, 19:45
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Michał Mak napastnik od 2011 w Bełchatowie 33mecze 4gole Mateusz Mak pomocnik od 2011 w Bełchatowie 30meczy 4gole słabo troche wiem kontuzje itp. ale czy oni będą realnym wzmocnieniem ? Osobiście w ogóle mnie nie przekonują no może jako uzupełnienie ale nie realne wzmocnienie drużyny.
Nie lubię tendencyjnych wpisów.

Michał Mak ma w tym sezonie 8 asyst. Stilić około 10. Co do goli - liczysz te zdobyte w ekstraklasie. W poprzednim sezonie Bełchatów grał w I lidze - tam Michał strzelił 10 goli.

Pisząc że grają od 2011 w Bełchatowie "zapominasz" że tak naprawdę grają dopiero 2 sezon w pełnym tego słowa znaczeniu. Pierwsze 2 sezony to adaptacja do drużyny/albo kontuzje. Zresztą w tym sezonie kontuje obu braci nie oszczędzały.

Dla mnie byliby świetnym wzmocnieniem. Coś wreszcie by się działo na skrzydłach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.06.2015, 19:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zresztą w tym sezonie kontuje obu braci nie oszczędzały.
I to jest wystarczający powód by ich nie brać. Są dość szklani i znając nasze zajebiste szczęście, zapewne rozbiliby się szybciej niż przystosowali w drużynie.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.06.2015, 20:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie lubię tendencyjnych wpisów.

Michał Mak ma w tym sezonie 8 asyst. Stilić około 10. Co do goli - liczysz te zdobyte w ekstraklasie. W poprzednim sezonie Bełchatów grał w I lidze - tam Michał strzelił 10 goli.
13 asyst. Nie lubisz tendencyjnych wpisów, ehe.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2015, 20:25
Dziwne, że nikt jeszcze nie napisał: Janukiewicz na bramkę!
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.06.2015, 20:26
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że nikt jeszcze nie napisał: Janukiewicz na bramkę!
filemon napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że się zablokowaliśmy kontraktami z dwoma miernymi bramkarzami. Taki Janukiewicz zjada obu i jest do wzięcia.
Are you sure?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.06.2015, 20:56
Ogryzek jak oni będą sie adaptować 2 sezony w Wiśle to sie obudzimy wiesz gdzie a tak na poważnie to moje zdanie jest na nie szanuje również twoje i na tym zakonczmy .
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 05.06.2015, 18:34
szkoda tez ze Czerwinski idzie do pogoni a nie do nas , byłby swietnym zastepstwem dla głowackiego , przy nim napewno jeszcze mógł by sie wiele nauczyc .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2015, 22:12
Skoro Zawisza spadł to może warto chociaż zapytać o Drygasa za Dudke.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.06.2015, 22:26
Drygas ma kontrakt do 2017 roku, więc chyba nie mamy szans :/
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 05.06.2015, 23:04
Drygasa weźmie jakiś poważny klub z pieniędzmi, spokojnie stać go na grę w Śląsku/Lechii/Jadze...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.06.2015, 06:19
Z klubów, które wymieniłeś pieniądze ma tylko Lechia. WKS i Jaga to takie same golasy jak My.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.06.2015, 08:17
W Zawiszy jest kilku piłkarzy którzy by nas wzmocnili: Drygas (ale pewnie za drogi), Mayewski (Lech podobno go chce), Alvarinho czy Marić.

W Bełachatowie też byłoby kilku: bracia Mak czy Baranowski.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.06.2015, 09:04
Trzeba spróbować zwerbować Janukiewicza, ponieważ następnego sezonu z Buchalikiem w bramce nie zdzierżę.
Na def. pomocnika Babiarza z Ruchu, bo Alan sam nie da rady. No i oczywiście jacyś skrzydłowi by się przydali, ale w Polsce nie widzę żadnych co by mogli nas wzmocnić. Do ataku ktoś z tej trójki: Cernych, Goncerz, Kuświk (tutaj to raczej marzenie ściętej głowy )
Ostatnio edytowane przez fansorina : 06.06.2015 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2015, 09:46
Co Wy z tym Babiarzem? Kajtek metr pięćdziesiąt w kapeluszu... defensywny pomocnik
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 06.06.2015, 10:03
Nie defensywny a raczej 8, potrafi podać i gra na stałym, przyzwoitym poziomie. Janukiewicz to pyra, więc nie wiem, czy chciałbym go w zespole. My potrzebujemy albo totalnego przecinaka na DP + kogoś z rozegraniem na co najmniej dobrym poziomie lub dwóch ludzi obeznanych w obu tych "sztukach", bo jak się kończy granie na dwóch DP - oglądnijcie pierwsze derby w tym sezonie. Już lepiej spisywała się para Dudka przecinak i Jankowski/Boguski jako rozgrywający, choć to też nie ideał ze względu na piłkarską jakość tych kopaczy.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.06.2015, 11:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co Wy z tym Babiarzem? Kajtek metr pięćdziesiąt w kapeluszu... defensywny pomocnik
W Polsce raczej lepszego nie znajdziemy, niedyskryminujmy ze względu na wzrost

PiVoSH92 napisałeś że: "Janukiewicz to pyra, więc nie wiem, czy chciałbym go w zespole."
Jeżeli nazywasz wrocławianina pyrą to nie wiem co myśleć . Janukiewicz zagrał w Lechu tylko 1 mecz w Pucharze Ekstraklasy, a Buchalika zjada na śniadanie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.06.2015, 12:14
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Trzeba spróbować zwerbować Janukiewicza, ponieważ następnego sezonu z Buchalikiem w bramce nie zdzierżę.
Na def. pomocnika Babiarza z Ruchu, bo Alan sam nie da rady. No i oczywiście jacyś skrzydłowi by się przydali, ale w Polsce nie widzę żadnych co by mogli nas wzmocnić. Do ataku ktoś z tej trójki: Cernych, Goncerz, Kuświk (tutaj to raczej marzenie ściętej głowy )
Cernycha widziałbym chętnie w Wiśle. Trzeba montować z tego, co jest dostępne. Wisła w przyszłym sezonie po raz kolejny będzie musiała grać o "piąte miejsce". Ale lepsze to niż spadek. I potrzebuje jakiegoś sensownego, może młodego i pomysłowego trenera.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.06.2015, 12:14
Znalazło by się kilku defensywnych pomocników wzrostu Babiarza, którzy grają w dużo lepszych zespołach, także jego warunki fizyczne nie powinien go skreślać.
Innym piłkarzem któremu kończy się kontrakt a pewnie byłby chętni zmienić Wisłę jest Jacek Góralski. Chłopak na pewno jak na defensywnego pomocnika jest dość młody, posiada całkiem niezłe liczby. Był wyróżniającą się postacią w drużynie która do końca liczyła się w walce o awans. Dodatkowo był obserwowany przez naszych skautów bodajże w meczu z Słonikami albo drużyną z Nowego Sącza.

W 1 lidze jest jeszcze do wyjęcia za darmo Rafał Leszczyński młody bramkarz Dolcanu. Nie widziałem jego umiejętności ale przez cały sezon zbierał dobre recenzję. Również jak wcześniej wspomniany Górlaski jest on z rocznika 92 więc spora część kariery przed nim. Pewnie gorszy od Buchalika i Miśkiewicza by nie był ale jest to kandydatura ocierająca się o fikcję gdyż pozycję bramkarzy mamy "mocno" obsadzoną.

Z piłkarzy obecnie grających w 1 lidze, którym się kończą kontrakty można wyróżnić takich zawodników jak Łukasz Piątek i Adrian Błąd lecz wątpię, że po wywalczeniu awansu byli by oni chętni na odejście z Lubina. Myślę, że ciężko by było też powalczyć w kwestii finansowej z miedziowymi.
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 06.06.2015 o godz. 12:33.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2015, 12:44
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Cernycha widziałbym chętnie w Wiśle.
Cernych ma ważny kontrakt, a cena znając życie spora.Kiełb jest za to do wzięcia za darmo. http://www.90minut.pl/news/251/news2...-z-Korony.html
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 06.06.2015, 12:45
@fansorina - czytałem, że kibice Lecha chcą go u siebie ze względów kibicowskich, stąd pyrowanie
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.06.2015, 13:51
Zawisza spadł z ligi,można wyciągnąć kilku grajków którzy bardzo solidnie się prezentowali na wiosne. mam tu na myśli przede wszystkim Portugalczyków Alvarinho i Mica oraz Kamila Drygasa i Bartłomieja Pawłowskiego.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 06.06.2015, 14:18
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Zawisza spadł z ligi,można wyciągnąć kilku grajków którzy bardzo solidnie się prezentowali na wiosne. mam tu na myśli przede wszystkim Portugalczyków Alvarinho i Mica oraz Kamila Drygasa i Bartłomieja Pawłowskiego.
On jest własnością Lechii Gdańsk, do Bydgoszczy był tylko wypożyczony.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.06.2015, 14:18
Co by nie mówić to Janukiewicz to dobry bramkarz, zawsze w czołówce bramkarzy ligowych ale nigdy na czele. Przede wszystkim jednak to gość, który się nie boi podejmować decyzji, opier.dolić obrońców itp i nie ucieka od odpowiedzialności. Nie sądzę żeby on przy remisie 0:0 w 90 minucie celebrował przez pół minuty wybicie piłki z piątki.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2015, 15:38
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę żeby on przy remisie 0:0 w 90 minucie celebrował przez pół minuty wybicie piłki z piątki.
Biorąc pod uwagę, że bramki tracimy po 90 minucie jest to wada
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.06.2015, 17:03
Buchalik - kontrakt do 2016, Misiek przedłużony do 2017 - gdzie Wy tu widzicie jeszcze miejsce i pieniądze dla Janukiewicza czy jakiegokolwiek innego sensownego bramkarza?
Babiarz - było info w zimie, że podpisał z jakimiś Szwajcarami więc to raczej też mrzonki.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.06.2015, 17:06
arti napisał(a):Wyświetl post
Buchalik - kontrakt do 2016, Misiek przedłużony do 2017 - gdzie Wy tu widzicie jeszcze miejsce i pieniądze dla Janukiewicza czy jakiegokolwiek innego sensownego bramkarza?
Babiarz - było info w zimie, że podpisał z jakimiś Szwajcarami więc to raczej też mrzonki.
Ad. 1 dokładnie
Ad. 2 to Dziwniel, nie Babiarz chyba
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2015, 19:45
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
@fansorina - czytałem, że kibice Lecha chcą go u siebie ze względów kibicowskich, stąd pyrowanie
kibica Legii chcą?
a to dziwaki ;O
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów