|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
na czym polega to olewanie Stilica bo nie kumam?
Oczekiwania powinny być w stosunku do 11 piłkarzy a nie jednego... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ręce precz od Moskala.
Trzeba być idiotą by zwalniać trenera, który przyszedł w trakcie sezonu ratować zespół i zajął ostatecznie piąte czy szóste miejsce. I to prawdopodobnie w wyniku decyzji kogoś tam, że pucharów w tym roku niet. Trenera ocenia się po sezonie, najlepiej dwóch. Skoro taki Smuda dostał półtora sezonu, mimo ze wszyscy wiedzieli, że będzie jak było to czemu Moskal ma nie dostać, mimo, że rokuje znacznie lepiej ? Jak dla mnie gra uległa poprawie a wyniki są efektem niechęci do pucharów. Jeżeli pogłoski o zatrudnieniu Ojrzyńskiego są prawdą to tylko siąść i zapłakać. To jasny sygnał dla kibiców okazjonalnych. Nie kupujcie biletów bo drużyna badziewna a bilety drogie. O sygnale jaki idzie do kibiców bardziej zaangażowanych nawet nie wspomnę. Może być biednie i bez sukcesów, skoro nie ma wyjścia z sytuacji. Tak bywa, przyjdą lepsze czasy. Ale musi być ambitnie i wiślacko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A Ty naprawdę myślisz, że ja od prawie ćwierć wieku przychodzę dla piłkarzy, nie dla Wisły? Widzę jednak pewne sprawy nieco inaczej niż Ty - trochę piłkarzy, którym zależało i zależy przeżyłem... Dla Ciebie - po tym co piszesz - wyniki decydują o tym, czy piłkarz ma wyjebane, czy jednak nie. To troszkę uproszczone stawianie sprawy, nie sądzisz? Ci sami piłkarze, którym zarzucasz, że wszystko mają w dupie, gdyby tylko utrzymali wynik w Białymstoku albo nie zostali skrzywdzeni w Warszawie przez sędziego i przywieźli stamtąd zwycięstwo byliby wtedy dla Ciebie wystarczająco waleczni?
Oczekuję od każdego tyle ile wg mnie potrafi. Nie oczekuję cudów po Boguskim, więc wystarcza mi to co pokazuje ostatnio. Więcej niż ostatnio pokazuje wymagam od Głowy, wiem jednak, że wieku nie oszuka i będzie już tylko słabiej (choć nadal będzie dawał nam dużo spokoju w tyłach). Od Stilica - którego cenię za umiejętności piłkarskie - wymagam jednak lepszej gry. Drepta jak zawsze, zawala jak nigdy - i myślę, że jest to spowodowane olewaniem klubu, swoich obowiązków, bo wie, że w nim nie zostanie...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.06.2015 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak już napisałem, nie złapałem nikogo za rękę. Mogę tylko kleić pewne fakty... Jeden z niepodważalnych faktów jest taki, że jak gram mecz na dużej dawce adrenaliny i mi zależy to po przegranym meczu jeden się położy na murawie i rozpłacze, drugi przyp...li z całej siły w bandę trzeci pobiegnie szybko do szatni i usiądzie w samotności. Dopiero jak mi przejdzie to może umówię się z rywalem na piwo...Oni nawet nie starają się udawać... Piłkarze którym naprawdę zależało to byli Ci sprzed wojny, potem tylko nieliczne jednostki wychowanków... Kasa, imprezy, panienki szybkie samochody żel na głowie to jest dzisiejszy football... Fajnie ktoś to kiedyś szyderczo określił na SB Ekstraklasa - krew pot i łzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To tak formalnie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W stosunku do kiedy
Bo obecnie to przecież ciężko oglądać.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W stosunku do tego co graliśmy przez ostatnie dwa lata. Tylko ślepy tego nie widzi
Moskal to najlepsze co mogło się przytrafić... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Gaszyńskiemu chyba zbyt mocno słonko ostatnio przygrzało albo dostał nakaz z góry.Jeśli te plotki oczywiście okażą się prawdą.A jak słysze nazwisko ewentualnego kandydata na następce to mną już ....a telepie.Czas chyba zrobić sobie przerwe od Wisełki póki zapanuje normalność.Na zdrowie wyjdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przede wszystkim to aktualnie mamy problem ze zdefiniowaniem drogi, którą ma podążyć Wisła. Smuda dostał dwa lata na zbudowanie zespołu walczącego o MP i europejskie puchary, był wtenczas zapewniany przez samego B. Cupiała że znajdą się środki na realne wzmocnienia drużyny a rzeczywistość była jak wiemy inna. Moskal jako trener nie ma żadnych osiągnięć i śmiem twierdzić, że gdyby nie Wisła to długo albo wcale nie zawitałby na ławkę trenerską klubu Ekstraklasy. Niestety ale błędy w ustawieniu zespołu, dobór taktyki i personaliów w ostatnim czasie kompletnie trenerowi Moskalowi nie wychodzi - grając u siebie dwoma defensywnymi pomocnikami, grając skrzydłowymi przez ponad godzinę bez zmiany pozycji przez co wszelkie walory D.G. zostały zniwelowane. Wiśle potrzebna jest świeża krew (to jeżeli idzie o piłkarzy) i przewidywalny i słowny właściciel, któremu będzie się chciało. Długo trwało zanim udało się namówić R.G. do objęcia stanowiska prezesa ale jak widać po tych kilku miesiącach podobnie jak było to w przypadku Smudy obietnice właściciela nic nie znaczą. Pozyskanie stabilnego i wypłacalnego sponsora dopóki właścicielem będzie Telefonika vide Cupiał będzie niemożliwe. Cupiał to przykład biznesmena końca lat 80-tych początku transformacji z tą mentalnością i podejściem który nie pozwala na współpracę, długofalowość etc. to przykład jak można się samemu za kiwać poprzez błędne decyzje na przestrzeni lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Przerażające jet to ze gorzej być może, a nawet musi. Lepiej to już było. Choć ja mam odrobinę inny obraz rzeczywistości niż większość ludzi na tym forum. Wisła potrzebuje właściciela CZASYCUPIALOWANIA W WIŚLE JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁY i mam nadzieję,żze wraz z z końcem tego człowieka skończą się czasy pasożytów zerujących na tym klubie.
Powód: może - morze
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 05.06.2015 o godz. 16:41.
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
W Wiśle powinno być dwóch trenerów: odpowiedzialny za przygotowania do rundy jesiennej i rundę jesienną Smuda i odpowiedzialny za przygotowania do rundy wiosennej i rundę wiosenną Moskal. Plus drzewko szczęścia dla Moskala, żeby w rundzie wiosennej nie wpadały bramki po 90 minucie. Smuda narobi punktów jesienią, Moskal + drzewko szczęścia narobią punktów wiosną i puchary będą nasze.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W stosunku do tego co było a Smudy.
Czyli w stosunku do chaosu jaki wówczas panował na boisku. Ciężko to oglądać starania naszych ofensiorów, żeby nie strzelić bramki.
Choć jak mówią najpewniejsza wiadomość to ta zdementowana. ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie wytłumaczysz. Najlepiej zorganizować igrzyska i wypierdzielić Moskala. Przecież to jego wina że kilka meczy z rzędu dostaliśmy czapę w ostatniej minucie - mógł machać rękami to pewnie piłka by nie wpadła ... Jakby był Mourihno na ławce to z tym samym składem byśmy wygrywali z każdym dwucyfrowo. To oczywiste ... dla niektórych .... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że dla niektórych im jest gorzej tym lepiej.
Jak po dwóch meczach się okazało ze Probierz to katastrofa to go bronili ze nie miał czasu, dać mu okres przygotowawczy itp. bzdety. Ze Smudą było to samo. A teraz już by trenera zmieniali. Tak was boli że Kazek to swój chłop? Że mu na klubie zależy? Że daje nadzieję na wzrost poziomu nawet bez wzmocnień. Zrozumiał bym gdyby to krawaciarze w żółtych getrach kopali pod Moskalem dołki kretyńskimi wpisami, ale wiślacy? Wstyd do k... nędzy... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Była Wisła przed Cupiałem i ja ja dobrze pamiętam(Chociaz to nie był sczyt) Jest Wisła Cupiała(Było dobrez i było zle) Będzie Wisła po Cupiale ale jaka to się kiedyś okaze.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedzmy, że są sinorudozgniłozielone ale nie będę wyjaśniał dlaczego, bo znowu możemy się na jakiś czas pożegnać
. Jednak odkąd przyszedł Moskal widać przez nie jedność i pomysł na grę. Coś czego dawno już nie było. Gra była przypadkowa każdy ustawiał się i atakował jak mu się widziało. Teraz staramy się nie walić na aferę, gramy po ziemi, przyjemnie się to ogląda. Wyników nie ma ale wiele nie brakuje. Jeżeli wróci porządne wsparcie kibiców Możemy wrócić do gry o mistrzostwo, wrócą jacyś młodzi jacyś odejdą. Jest czas żeby uczyć się grać. Mnie wystarczy żeby każdy umiał tak grać jak grał Moskal ...Słyszałem podobno Berg odkrył, że gramy najlepszą piłkę czyli w Warszawie obawa powrotu Królowej rośnie, a oni zawsze mają nosa ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba naprawdę być w intelektualnej biedzie, by chcieć zwolnienia Moskala.
Ostatnio edytowane przez filemon : 05.06.2015 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A może konkretniej sie odniesiesz do ostatniego zdania poligloto.Jak zwolnią Kazka i zatrudnią Ojrzyńskiego to na prawde odechce mi się chodzić na Wisłe.Po pierwsze jaki styl prezentują drużyny Ojrzyńskiego?Przecież to jest katorga do oglądania.Dwa.Jak wygląda polityka klubu? Co pare miesięcy wymieniają trenera jakby to coś miało pomóc.Za pół roku znowu wymyslą sobie jakiegoś Rumaka czy Wdowczyka.Ciebie to nie rusza?Bo mnie to już wszystko delikatnie zaczyna w....iać.Poziom zniechęcenia osiąga kumulacyjny poziom.Zwłaszcza że mamy Kazka, wiślaka z krwi i kości.Pod którego wodzą drużyna na prawdę wyrobiła sobie fajny styl do oglądania.A że nie ma wyników?Na to troche potrzeba CZASU.A oni go chcą zwolnic po 3 miesiącach.. No ja pierd..le
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 05.06.2015 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Od siebie dodam: Wiadomo że straciliśmy ostatnio dużo punktów przez frajerskie końcówki i gdyby nie one to bilibyśmy się nawet o Mistrza, ale właśnie..nasza gra była na takim poziomie że mieliśmy czego żałować w końcówce! Nasza gra (nie licząc owych końcówek) była naprawdę przyzwoita. Widać było styl. Dobry styl. A z czasem przyjdą wyniki.
Ostatnio edytowane przez Mixu : 05.06.2015 o godz. 20:06.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy bylo więc wrzucam:
To, że go cenię, nie znaczy, że ma patent na grę w każdym meczu. No sorry - mówi Kazimierz Moskal, trener Wisły Kraków http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...odpowiada.html O Semirze: Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Przyszły sezon będzie ok, większa frekwencja przy tańszych biletach, za grę odpowiadają w 60% zawodnicy, 40% to tak naprawdę treneiro.. Wisła wygrywa w Poznaniu, Górnik w Warszawie, hm? W pucharach niech sobie robią co chcą..![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie no bez przesady wygraliśmy chyba z dwa mecze przez przypadek, Smuda też dałby radę osiągnąć taki "sukces"
Jeśli Moskal ma zostać to Brożek i przyjaciele muszą polecieć karnie do rezerw, bo on ewidentnie posłuchu u piłkarzy nie ma. Wyniki Moskala anno domini 2015 to spadek z ligi/ jego okolice. Gdyby nie zaliczka Smudy to byśmy inaczej dziś mówili. W przyszłym roku takiej zaliczki nie będzie, będzie strach o utrzymanie. Ale i tak nie widzę nikogo zamiast Moskala, możemy zatrudnić innego równie słabego trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Osobiście jestem z tych co są "za Smudą" i oczywiście chciałoby się przypomnieć, że Smuda został zwolniony, ponieważ istniało ryzyko nie zagrania w pucharach.
Moskal pucharów nie zdobył,a taki miał postawiony cel. Uważam, że winny obecnej sytuacji nie jest najbardziej ani Smuda, ani Moskal, ani piłkarze. Dla mnie głównym winowajcą jest prezes, który: a) obiecał sponsora b) obiecał wzmocnienia c) obiecał przedłużenie kontraktu (Stilic) d) powiedział, że piłkarze muszą zdobyć miejsce gwarantujące udział w pucharach. Jak wiemy: a) nie wykonał swojej roboty b) wzmocnienia po zgrupowaniu, w dodatku 2ch piłkarzy z kontuzjami c) nie wykonał swojej roboty d) dobił swoim przymusem i tak już wątłe morale + zwolnił trenera, który przez 2 sezony potrafił poukładać klocki w kupę i sprawić, że nasi zaczęli przypominać piłkarzy. Wiemy dobrze, że Smuda potrafi wyrobić piłkarzom charakter, ale też ich zajeżdża pod koniec swojej przygody. Tym samym każdy niemal trener, który dostaje od niego zespół dostaje piłkarzy z charakterem, wolą walki i jak doda im trochę świeżości i swojego podejścia, to zespoły te osiągają bardzo dobre wyniki, a często sięgają po MPolski. Tutaj tego zabrakło. Wydaje mi się, że raczej z tego iż zostały rozbudzone nadzieję przez prezesa, a brak ich realizacji dobiło morale. Dlatego pomimo iż mam żal do prezesa o to co Wiśle zrobił, to jak już jest Moskal, to niech ma szansę poprowadzić zespół w nowym sezonie. Niech przygotuje sobie zawodników którzy zostaną i niech się sprawdzi. Bez poważnych wzmocnień i tak czeka nas w przyszłym roku walka co najwyżej o czołową 8. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
b) i je przeprowadził w takiej możliwości jaką obecnie miał, też żałuję, że nie Messi :-( c) powiedział, że chce, że się postara, a nie obiecał Co do pucharów - miał otwarcie mówić, że ich nie chce? Świetnie by się to na frekwencję przełożyło. Warto do win Gaszyńskiego dodać, że to przez niego Garguła nie umie podać Brożkowi, Stilic 2x trafić do pustej a sędziowie sędziować. Nie jest bezbłędny (vide akademia), ale już nie przesadzajmy.
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.06.2015 o godz. 00:09.
|
||
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jak dla mnie ten brak transparentności w strukturze i polityce klubu jest już zbyt męczący. Nie wiem, czy Gaszyński to marionetka, słup, pijarowy pan w garniturze czy prezes pełną gębą który ma władzę cokolwiek wywalczyć. Nie wie też wielu, być może większość. Czasem można znaleźć wypowiedź kogoś "kumatego" co jest "blisko Wisły" i pisze, że ktośtam cośtam z kimśtam gdzieśtam. No taka polityka informacyjna klubu to dla mnie porażka. Nie wiadomo zatem czy decyzja na temat Kazimierza Moskala będzie w jakimkolwiek stopniu uzależniona od prezesa. Być może to Cupiał dostał znowu jakiegoś szału a Gaszyński będzie robił tylko dobrą minę i szukał profesjonalnej korpo-mowy? Naprawdę... szkoda na ten cyrk zdrowia. Pana Kazimierza zwyczajnie i po ludzku żal. Choć też nie jestem jego fanem jako trenera. Nie można odmówić, że zawsze jest na zawołanie, nie zdziwiłbym się gdyby zawsze pracował dla Wisły za relatywnie śmieszne stawki, no bo Wiślak przecież i tak dalej, a regularnie dostaje kopa w tyłek. W jakich warunkach pracuje to wszyscy wiemy i zostało to już tutaj x razy napisane (wypłaty dla piłkarzy, przyjście w środku sezonu). ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|