The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrband
Member

Od: 11.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2015, 20:16
na miejscu p. Cupiała oddał bym ten klub za bezcen następnemu milionerowi który będzie miał sztab bardziej kumatych współpracowników i lepszą wizję
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.05.2015, 20:21
Panowie, już bez takich katastrofizmów. Słaba kondycja Telefoniki, to i słaba kondycja Wisły. Postawcie się w pozycji Cupiała. On nie sprzeda Wisły komuś, kto nie zagwarantuje mistrzostw Polski. Inną sprawą są długi, które Wisła ma nie względem Cupiała jak niektórzy twierdzą, ale względem Telefoniki. Telefonika nie równa się Cupiał. A jeśli już mówimy o jedynej firmie, która istotnie nas sponsoruje: http://biznes.pl/gielda/komunikaty-e...aty-detal.html

Tak źle nie jest, skoro TF składa zamówienie na 4 mld złotych. Poczekajmy 2,3 lata, wszystko wróci do normy. Oby tylko Gaszyński ogarnął ten burdel i wprowadził politykę sportową jak na zachodnioeuropejski klub przystało
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.05.2015, 20:48
Telefonika w zlej sytuacji nie jest tylko kase przepieprzaja. Wcześniejsze ciulowe zazadzanie klubem od 1997 r jest tego rezultatem. Juz wtedy byla zle prowadzona polityka finansowa,ciupial szastal kasa a teraz chce zwrotu.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.05.2015, 20:55
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Telefonika w zlej sytuacji nie jest tylko kase przepieprzaja. Wcześniejsze ciulowe zazadzanie klubem od 1997 r jest tego rezultatem. Juz wtedy byla zle prowadzona polityka finansowa,ciupial szastal kasa a teraz chce zwrotu.
Nie dokonczyles zdania...

A teraz chce zwrotu.... swojej kasy....
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 31.05.2015, 22:05
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Nie dokonczyles zdania...

A teraz chce zwrotu.... swojej kasy....

No i co z tego? Ktoś go zmuszał do inwestowania? Powinien się liczyć z tym, że klub piłkarski to w większości przypadków droga zabawka a nie źródło zarobków. Skoro wkładał jak mówisz swoje pieniądze, to powinien mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie, że je stracił. W końcu on tak czy siak miał ostatnie słowo odnośnie tego co działo się w klubie... Dla mnie to trochę chore myślenie, to tak jakbym kupił sobie samochód, jeździł nim 10 lat, wydawał na nowe części, tuningował itp. po czym kiedy by mi się znudził, oczekiwałbym, że ktoś da mi za niego tyle ile dałem 10 lat temu żebym nie był stratny, no i pokrył też koszty wszystkich inwestycji w samochód...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 01.06.2015, 05:42
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Info telefoniczne
Od jednego z zawodników
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.06.2015, 08:15
Stelio napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego? Ktoś go zmuszał do inwestowania? Powinien się liczyć z tym, że klub piłkarski to w większości przypadków droga zabawka a nie źródło zarobków. Skoro wkładał jak mówisz swoje pieniądze, to powinien mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie, że je stracił. W końcu on tak czy siak miał ostatnie słowo odnośnie tego co działo się w klubie... Dla mnie to trochę chore myślenie, to tak jakbym kupił sobie samochód, jeździł nim 10 lat, wydawał na nowe części, tuningował itp. po czym kiedy by mi się znudził, oczekiwałbym, że ktoś da mi za niego tyle ile dałem 10 lat temu żebym nie był stratny, no i pokrył też koszty wszystkich inwestycji w samochód...
To musisz mu to napisac a nie mnie...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.06.2015, 08:29
Te rozkminy w temacie meczowym czy sie piłkarzom chce czy nie, czy odpuścili puchary bo im nie płacą najlepiej świadczą o tym, ze my na żadne mistrzostwo czy puchary nie jesteśmy gotowi.
W dobrze zorganizowanym klubie, a tylko taki może o czymś myśleć w pucharach nie ma na takie dywagacje bo po prostu nie ma powodów.
Najpierw trzeba organizacyjnie wszystko poukładać, a później można stawiać pilkarzom cele, a nie znowu od dupy strony.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2015, 08:59
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Te rozkminy w temacie meczowym czy sie piłkarzom chce czy nie, czy odpuścili puchary bo im nie płacą najlepiej świadczą o tym, ze my na żadne mistrzostwo czy puchary nie jesteśmy gotowi.
W dobrze zorganizowanym klubie, a tylko taki może o czymś myśleć w pucharach nie ma na takie dywagacje bo po prostu nie ma powodów.
Najpierw trzeba organizacyjnie wszystko poukładać, a później można stawiać pilkarzom cele, a nie znowu od dupy strony.
Mleko się już rozlało. Trudno teraz, nawet jeśli chęci są, będzie wszystko poukładać. Pytanie czy wpływy z biletów, praw telewizyjnych i pozostałe są wyższe niż koszty funkcjonowania bez spłacania długów. Jeśli nie...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.06.2015, 09:31
Kurz napisał(a):Wyświetl post
(...)Pytanie czy wpływy z biletów, praw telewizyjnych i pozostałe są wyższe niż koszty funkcjonowania bez spłacania długów. (...)
Pytanie w sumie redukuje się do tego czy nauczyliśmy się czegoś na własnych błędach, czy też nie i nadal gramy 'va banque' stawiając wszystko co mamy na sukces sportowy. BDW Podmienić Stilica na Meliksona, LE na LM, Gaszyskiego za Basałaja i wracają stare demony. Braknie znów 3 min czy tez 3 punktów.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.06.2015 o godz. 09:35.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2015, 11:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Pytanie w sumie redukuje się do tego czy nauczyliśmy się czegoś na własnych błędach, czy też nie i nadal gramy 'va banque' stawiając wszystko co mamy na sukces sportowy. BDW Podmienić Stilica na Meliksona, LE na LM, Gaszyskiego za Basałaja i wracają stare demony. Braknie znów 3 min czy tez 3 punktów.
a potem braknie 3 lub 30 milionów i wyladujemy
w A klasie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.06.2015, 11:49
Od kilku sezonow stoimy nad przepaścią i najgorsze jest to ze nic się nie zmienia na lepsze polecimy w końcu i tak to się skończy ... Straszne jest to ze nikt z nas nie ma pojęcia jakie zamiary względem Wisły ma Cupial .
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.06.2015, 12:02
Oczywiście, po raz kolejny znajdują się na forum nowe osoby, które nie rozumieją różnicy pomiędzy inwestowaniem poprzez darowizny na rzecz klubu, a pożyczaniem klubowi pieniędzy , które klub ma obowiązek, po rozsądnym obracaniu nimi, zwrócić z odsetkami.
Cupiał, z wielu względów wybrał pożyczkę zamiast darowizny.

Oczywiście, nie zapominam przy tym, że jedyną rzeczą, jak w tym nie gra, jest to, że pożyczonymi pieniędzmi klub powinien był, przy odpowiednich zabezpieczeniach dla pożyczkodawcy, obracać samodzielnie. Skoro Cupiał nieustannie wtrącał się w sposób obracania pożyczoną przez Telefonikę gotówką, to powinien również ponieść konsekwencje, także finansowe, tego, że tymi pieniędzmi źle obracano.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ketjow123
Member

Od: 09.2014

Stary 01.06.2015, 12:59
Po pierwsze :

A czy Wisła nie obracała tymi pięniędzmi samodzielnie ? Przecież nie ingerowała w to jakaś osoba trzecie ?
Tylko właściciel którego raczej nie mozna określić osobą trzecią

Po drugie:

W ilu złych decyzjachi podejmowanych przez zarząd ingerował osobiście Pan Bogusław/Telefonica ?
Albo podaj jakąś konkretną sytuacje kiedy to Pan Bogusław/Telefonica wtrącił się w sposób obracania pożyczoną gotówką ? Tylko konkretne sytuacjie a nie jakies ogólniki.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 01.06.2015, 13:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, po raz kolejny znajdują się na forum nowe osoby, które nie rozumieją różnicy pomiędzy inwestowaniem poprzez darowizny na rzecz klubu, a pożyczaniem klubowi pieniędzy , które klub ma obowiązek, po rozsądnym obracaniu nimi, zwrócić z odsetkami.
Cupiał, z wielu względów wybrał pożyczkę zamiast darowizny.

Oczywiście, nie zapominam przy tym, że jedyną rzeczą, jak w tym nie gra, jest to, że pożyczonymi pieniędzmi klub powinien był, przy odpowiednich zabezpieczeniach dla pożyczkodawcy, obracać samodzielnie. Skoro Cupiał nieustannie wtrącał się w sposób obracania pożyczoną przez Telefonikę gotówką, to powinien również ponieść konsekwencje, także finansowe, tego, że tymi pieniędzmi źle obracano.
Gdyby darowizna była inwestycją, to nie nazywałaby się darowizną
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.06.2015, 13:39
Ketjow123 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze :

A czy Wisła nie obracała tymi pięniędzmi samodzielnie ? Przecież nie ingerowała w to jakaś osoba trzecie ?
Tylko właściciel którego raczej nie mozna określić osobą trzecią

Po drugie:

W ilu złych decyzjachi podejmowanych przez zarząd ingerował osobiście Pan Bogusław/Telefonica ?
Albo podaj jakąś konkretną sytuacje kiedy to Pan Bogusław/Telefonica wtrącił się w sposób obracania pożyczoną gotówką ? Tylko konkretne sytuacjie a nie jakies ogólniki.
Wojtusiu...
Wisła nie obracała tymi pieniędzmi samodzielnie. Ingerował w to Cupiał, który w świetle prawa był osobą trzecią, bo nie był ani właścicielem, ani prezesem, ani nawet księgowym w tej firmie.
A złe decyzje?
A kto nakazywał zwolnienia coraz to nowych trenerów i płacił w tym samym czasie co najmniej dwóm albo czasami i trzem trenerom jednocześnie?
Kto wyrzucał niektórych piłkarzy za to tylko, że ośmielili się powiedzieć coś nie tak o zarządzaniu klubem?
Sprzątaczka w klubie? Kto zmuszał do odejścia takich piłkarzy jak Szymkowiak za to, że ten skrytykował politykę transferową?
Cytat:
Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.
Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: „dobra, dobra” i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.
Jesteś przekonany, że trenerów zwalniał, a zawodników sprzerdawał Basałaj, Mielcarski, Bednarz czy kto tam jeszcze?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ketjow123
Member

Stary 01.06.2015, 14:03
Tak jak sie spodziewałem żadnych konkretów tylko same ogólniki.
Cupial to, Cupiał tamto, Cupiał zły.

Zero konkretów, same domysły i przypuszczenia ... przepraszam oczywiste oczywistości ( masło maślane )
W taki sposób można napisać o każdej osobie jakieś niestworzone rzeczy i tłumaczyć się że to jest coś oczywistego.

PS. nie mówie że tak nie było ale jakieś dowody ? A nie cytat nie wnoszący nic do sprawy.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.06.2015, 14:08
Framat przyprowadz mu Szymkowiaka to będzie miał dowody .... Ludzie skąd wy się bierzecie :/
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.06.2015, 16:59
przeciez wiadome ze chłop powie ze Szymek kłamie
albo że go wtedy tam nie było
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.06.2015, 18:14
Savik napisał(a):Wyświetl post
Grał dzisiaj tak, jakby starał się bardzo nie przeszkadzać swojemu nowemu pracodawcy
Znaczy komu? Legii?! Do której nigdy nie trafi po tym, jak został zawieszony za śpiewanie obrażających ją piosenek na fecie mistrzowskiej Amiki Poznań?
Wiadomo, że innego pracodawcę znajdzie, może nawet w naszej lidze, ale na pewno nie będzie to klub spod znaku nauki jazdy.

Weź się zorientuj w temacie zanim jakąś kompletną bzdurę napiszesz...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2015 o godz. 18:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.06.2015, 19:05
Ale to przecież przez to, że Cupiał ma złych doradców w klubie :/ Cupiał jest nieświadomy co się dzieje!

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.06.2015, 08:48
Nawet diabła bym wpuścił, by nie dopuścić do upadku klubu

Czyli MM vs DP.

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.06.2015, 12:08
tekst robi duże wrażenie. szczególnie to co jest mówione między wierszami albo to co jest przemilczane.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.06.2015, 12:54
Na cztery tygodnie przed ewentualnym rozpoczęciem nowych rozgrywek drużyna jest w rozsypce. Z klubem żegna się na pewno Dariusz Dudka (nie zgodził się na niższe zarobki). Znak zapytania w kwestii pozostania Semira Stilicia powoli zanika - Bośniak w przyszłym sezonie w Wiśle najprawdopodobniej nie zagra. Do tego agenci szukają klubów dla Łukasza Burligi, a zarobić można też na Wildzie-Donaldzie Guerrierze.

Pod Wawelem nikt nie liczy, że coś zmieni i drużyna nie będzie "składakiem" (określenie Franciszka Smudy). W tym sezonie widać było, że można nim jeździć szybko (Wisła zagrała kilka świetnych meczów), ale długo już raczej nie (w grupie mistrzowskiej nie wygrała od czterech spotkań). Wciąż ma szansę, by ostatnim tchnieniem dojechać szczęśliwie do mety (europejskich pucharów), ale tuż za nią może się rozpaść. Czasu na składanie nowej nie będzie.
Za metą widać na razie mgłę. Scenariusz optymistyczny jest taki sam od trzech lat: do klubu w końcu przychodzi sponsor, Bogusław Cupiał znowu wspomaga klub, drużyna się rozwija, a kibice wracają na stadion. A wariant pesymistyczny? Brak sponsora, wciąż ledwie widoczne przelewy z Myślenic, transfery "za pięć złotych" i pustki na trybunach. Na dziś bliżej jest realizacji tej drugiej opcji.
W sumie 15 graczy ma obowiązujące umowy - nie wiadomo, co będzie z Łukaszem Gargułą, Ostoją Stjepanoviciem i Jeanem Barrientosem.
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,18...mowic_nie.html
Masakra....
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.06.2015, 13:09
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Na cztery tygodnie przed ewentualnym rozpoczęciem nowych rozgrywek drużyna jest w rozsypce. Z klubem żegna się na pewno Dariusz Dudka (nie zgodził się na niższe zarobki). Znak zapytania w kwestii pozostania Semira Stilicia powoli zanika - Bośniak w przyszłym sezonie w Wiśle najprawdopodobniej nie zagra. Do tego agenci szukają klubów dla Łukasza Burligi, a zarobić można też na Wildzie-Donaldzie Guerrierze.
Nie powiedziałbym, że drużyna jest w rozsypce. Klub robi jedyną rzecz, jaką może w tej sytuacji, czyli tnie koszty. Jeśli nie można znaleźć sponsora i poprawić frekwencji, trzeba działać w ten sposób. Zarówno w przypadku Dudki i Semira założono pewien pułap wydatków i jeśli nie uda się dogadać, trzeba z ciężkim sercem szukać zastępców. W tej sytuacji nic na siłę i nic ponad stan.
Odpowiedz cytując
Ketjow123
Member

Stary 02.06.2015, 13:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przeciez wiadome ze chłop powie ze Szymek kłamie
albo że go wtedy tam nie było

Nie no tobie wierze. Przecież byłes tam u Szymka w pokoju wtedy
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.06.2015, 14:11
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedziałbym, że drużyna jest w rozsypce. Klub robi jedyną rzecz, jaką może w tej sytuacji, czyli tnie koszty. Jeśli nie można znaleźć sponsora i poprawić frekwencji, trzeba działać w ten sposób. Zarówno w przypadku Dudki i Semira założono pewien pułap wydatków i jeśli nie uda się dogadać, trzeba z ciężkim sercem szukać zastępców. W tej sytuacji nic na siłę i nic ponad stan.
Oczywiście, że ja to rozumiem. Trudno, zebym czepiał sie Gaszyńskiego, że podpisuje umowy na więcj niż ma. Ale ogólnie to oznacza stoczenie się czeluści walki o utrzymanie. Nie bardzo rozumiem jak Wisła ma się sprzedać sponsorom walcząc o ogórki. Rozumiem rozstać się z Dudką, Gargułą, Stjepanovicem itd, ale Semir Stilić ciągnie grę tej druzyny! Zatrzymanie tego zawodnika to podstawa jak sie chce o coś walczyć. A chyba tylko grą o coś można przyciągnąc ludzi i sponsorów?
Nieważne. Oczekuję najgorszych rzeczy po najbliższych latach. obysmy tylko jak Widzew nie skończyli.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.06.2015, 15:10
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że ja to rozumiem. Trudno, zebym czepiał sie Gaszyńskiego, że podpisuje umowy na więcj niż ma. Ale ogólnie to oznacza stoczenie się czeluści walki o utrzymanie. Nie bardzo rozumiem jak Wisła ma się sprzedać sponsorom walcząc o ogórki. Rozumiem rozstać się z Dudką, Gargułą, Stjepanovicem itd, ale Semir Stilić ciągnie grę tej druzyny! Zatrzymanie tego zawodnika to podstawa jak sie chce o coś walczyć. A chyba tylko grą o coś można przyciągnąc ludzi i sponsorów?
Nieważne. Oczekuję najgorszych rzeczy po najbliższych latach. obysmy tylko jak Widzew nie skończyli.
Ze sponsorem jest głębszy problem (mija już chyba 5 lat). Nie udało się go znaleźć nawet w sytuacji, gdy Wisła zdobyła MP i grała w LE, trudno spodziewać się, że nastąpi to teraz, w niepewnych czasach, gdy wiele firm raczej wycofuje się ze sportu niż weń ładuje.

Oczywiście nie ma całkowitego zastoju. Może zatem Kraków/Wisła jest mniej atrakcyjnym kąskiem dla reklamodawców niż Lech/Poznań, Legia/Warszawa czy Lechia/Gdańsk? Istnieje także możliwość, że nikt sensowny z pieniędzmi nie chce ładować kasy w klub Cupiała. Prawdopodobne wydaje się to, że Kraków jest po prostu biznesową pustynią (w porównaniu do Poznania, Warszawy, Gdańska), gdzie głównie zarabia się na turystyce...

Nie sądzę, żeby nasz byt w ekstraklasie był zagrożony. Musimy jednak poważniejsze aspiracje odłożyć do kieszeni. Najpierw przetrwanie, a dopiero potem powolne budowanie pozycji oparte na realnych wpływach a nie myśleniu życzeniowym.

Bardzo szkoda mi ewentualnego rozstania z Semirem, ale wyżej dupy nie podskoczymy. Więc, jeśli się dogadamy, to zróbmy to na racjonalnych warunkach.

Potencjalnie scenariusz Widzewa jest możliwy. Dlatego jeszcze z większą determinacją trzeba ciąć koszty. O ile dobrze pamiętam mieliśmy w tamtym roku wpływy na poziomie 16 mln (być może bez uwzględnienia transferu Chrapka i pieniędzy od Cupiała), co łącznie było na pewno niewystarczającą sumą, aby pokryć wszystkie koszty operacyjne, nie wspominając już o spłacie zadłużenia. Nie wiem, jakie oszczędności poczyniono w tym czasie, ale wpływy będą raczej sporo niższe (słaba frekwencja i brak gotówkowego transferu).

Mimo wszystko klub wysyła jakieś sygnały, że nie złożono broni. Przedłużamy umowy. Sprowadzamy nowych piłkarzy w naszym zasięgu finansowym. Komuś ciągle tam zależy i to chyba najważniejsze.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.06.2015, 18:24
Ze sponsorem problem jest taki, że na pewno by się znalazł gdyby oczekiwania były mniejsze niż 1mln euro za sezon.
I nie wiem co tak tęsknić za Stiliciem, który nie pokazał nic ciekawego w fazie mistrzowskiej. Potrafi grać gdy inni grają, ale sam nie kreuje gry. A Dudka ma swoje lata i nie ma za kim tesknić, bo można znaleźć porównywalnych graczy w Polsce, a już na pewno bardziej przyszłościowych.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2015, 05:20
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ze sponsorem problem jest taki, że na pewno by się znalazł gdyby oczekiwania były mniejsze niż 1mln euro za sezon.
I nie wiem co tak tęsknić za Stiliciem, który nie pokazał nic ciekawego w fazie mistrzowskiej. Potrafi grać gdy inni grają, ale sam nie kreuje gry. A Dudka ma swoje lata i nie ma za kim tesknić, bo można znaleźć porównywalnych graczy w Polsce, a już na pewno bardziej przyszłościowych.
Myślę, że ze zględów organizacyjno-finansowych olał sprawę, Kto teraz nawet olewając wiosnę zrobi nam tyle goli i kilkanaście asyst?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów