The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2015, 11:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem ze to nie o Nas, ale teraz mozna zobaczyć co sie u Nas w piłce dzieję. Prezes czy też właściciel czy chuy wi kim ten Borewicz Borecki jest, wyraża duze zdziwienie ze w kwestii transferów wszystko miał byc tak jak chce trener...a nie prezes. No i my sie dziwimy ze kluby nasze zamiast isc do przodu idą do tyłu. Zwolnili trenera bo pracował wg. założeń swoich a nie prezesa ....ehh
Zreszta ten artykul obija się o Wisle w kwesti składu...Borecki twierdzi ze to nie Podbeskidzie a Wisła ma slaba kadre...
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.05.2015, 13:27
Ja wiem ze to nie o Nas, ale teraz mozna zobaczyć co sie u Nas w piłce dzieję. Prezes czy też właściciel czy chuy wi kim ten Borewicz Borecki jest, wyraża duze zdziwienie ze w kwestii transferów wszystko miał byc tak jak chce trener...a nie prezes. No i my sie dziwimy ze kluby nasze zamiast isc do przodu idą do tyłu. Zwolnili trenera bo pracował wg. założeń swoich a nie prezesa ....ehh
Hmmm, u nas za czasów Engela to się sprawdzało. Engel sprowadzał patałachów, a Mielcarski choćby Błaszczykowskiego
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.05.2015, 09:02
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...k-sobie/jkycpd

bez żalu
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 08.05.2015, 11:15
Cytat:
Jestem po części zadowolony, choć niedosyt pozostaje – mówi.
skoro po takim sezonie znajduje jakikolwiek powód do zadowolenia...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2015, 12:37
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, u nas za czasów Engela to się sprawdzało. Engel sprowadzał patałachów, a Mielcarski choćby Błaszczykowskiego
Moze moze
w kazdym badz razie Mielcarski KB nie ściągnął

wolfu napisał(a):Wyświetl post
skoro po takim sezonie znajduje jakikolwiek powód do zadowolenia...
Jest zadowolony po części z tego ze wraca do Niemiec, aczkolwiek pozostał niedosyt ze nie udało mu się w Wiśle bo zapewne ma świadomość ze do Niemiec wraca, ale raczej nie by dalej grać w piłke tylko by stać na autostradzie i czekać az jakis prezes dziwnego klubu go zauważy i wypozyczy. Tak to rozumim ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.05.2015, 14:43
Moze moze

Jest zadowolony po części z tego ze wraca do Niemiec, aczkolwiek pozostał niedosyt ze nie udało mu się w Wiśle bo zapewne ma świadomość ze do Niemiec wraca, ale raczej nie by dalej grać w piłke tylko by stać na autostradzie i czekać az jakis prezes dziwnego klubu go zauważy i wypozyczy. Tak to rozumim ;]

Kuba do Wisly przyszedl gdy dr.sportowym byl Mielcarski . gdyby nie to ze wtedy byla mega lipa i kumpelstwo Mielcarskiego z Brzeczkiem to Kuba nigdy by do Wisly nie przyszedl
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2015, 15:13
Moze moze

Jeżeli tak wypowiada się 20 letni chłopak to ręce i nogi opadają... Póki jest młody i ma szansę się czegoś nauczyć to woli wrócić i grać w rezerwach Norymbergi... I to jest powód do radości? Pewnie niezłe pieniądze zarabia tam, więc go nie korci do zmiany klubu, bo inaczej by rozwiązał kontrakt i poszedłby do jakiegoś klubu w Polsce w I lidze, bo na ekstraklasę się raczej nie nadaje. Chyba, że w rezerwach Norymbergi panuje wysoki poziom treningu i organizacji...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2015, 15:26
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Kuba do Wisly przyszedl gdy dr.sportowym byl Mielcarski . gdyby nie to ze wtedy byla mega lipa i kumpelstwo Mielcarskiego z Brzeczkiem to Kuba nigdy by do Wisly nie przyszedl
tia...
Kuba przyjechał do Wisły w momencie gdy odstrzelił go Górnik Zabrze. Mielcarski nigdy Kuby na oczy nie widział.

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.05.2015, 15:45
tia...
Kuba przyjechał do Wisły w momencie gdy odstrzelił go Górnik Zabrze. Mielcarski nigdy Kuby na oczy nie widział.
wiec kto byl wtedy dr.sportowym Wisly ? sory, nie chce mi sie grzebac po necie, moze sie myle ale wydaje mi sie ze Kube wtedy odstrzelil chyba Gornik, wczesniej chyba Lech , i Brzeczek polecil po znajomosci Kube Mielcarskiemu , wtedy byla lipa w klubie wiec Kube wzial do Wisly wlasnie Mielcarski bo nie mial nic do stracenia, Kuba nic nie kosztowal a okazal sie strzalem w 10 - chyba najwiekszym w historii Cupialowskiej Wisly ....pisze to z pamieci , nie posilkujac sie wikipediai, googlami i innymi takimi
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 08.05.2015, 16:17
https://vine.co/v/eZIZHnm1OvH

wypadałoby sprowadzić tego napastnika. Dawno nie było u nas nikogo, kto tak z zimną krwią potrafi wykończyć sytuację. Tylko czy gość z Serie A będzie zainteresowany przejściem do nas...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.05.2015, 18:53
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
wiec kto byl wtedy dr.sportowym Wisly ? sory, nie chce mi sie grzebac po necie, moze sie myle ale wydaje mi sie ze Kube wtedy odstrzelil chyba Gornik, wczesniej chyba Lech , i Brzeczek polecil po znajomosci Kube Mielcarskiemu , wtedy byla lipa w klubie wiec Kube wzial do Wisly wlasnie Mielcarski bo nie mial nic do stracenia, Kuba nic nie kosztowal a okazal sie strzalem w 10 - chyba najwiekszym w historii Cupialowskiej Wisly ....pisze to z pamieci , nie posilkujac sie wikipediai, googlami i innymi takimi
Wg Migi (Sen o potędze) z Górnika uciekł bo środowisko (internat) było dosyć ściągające w dól, a Lech nie miał pieniędzy.
Co do Stępińskiego - moim zdaniem może jest jakaś szansa żeby był z niego jakiś tam egzekutor; do gry na skrzydłach i innych nie ma predyspozycji - nie jest szybki, marna technika itd. itp.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.05.2015, 19:06
tia...
"Moja kariera nie przebiegała zbyt dobrze, więc raczej nie można było przypuszczać, że tak szybko eksploduje. Nie spodziewałem się, że tak szybko zaistnieję w pierwszej lidze. Ja dostałem szansę i po prostu ją wykorzystałem. Na pewno o tym, że wylądowałem w Wiśle zadecydowała też znajomość mojego wujka, Jerzego Brzęczka, z panem Grzegorzem Mielcarskim. Myślę, że prędzej czy później tak czy tak gdzieś bym się zakotwiczył, gdzieś bym się pokazał z jak najlepszej strony."

Najlepsza strona o Wiśle: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...82aszczykowski

Jeśl jużi coś piszę, nie piszę nie zgodnie z prawdą
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.05.2015, 08:28
siemstein napisał(a):Wyświetl post
"Moja kariera nie przebiegała zbyt dobrze, więc raczej nie można było przypuszczać, że tak szybko eksploduje. Nie spodziewałem się, że tak szybko zaistnieję w pierwszej lidze. Ja dostałem szansę i po prostu ją wykorzystałem. Na pewno o tym, że wylądowałem w Wiśle zadecydowała też znajomość mojego wujka, Jerzego Brzęczka, z panem Grzegorzem Mielcarskim. Myślę, że prędzej czy później tak czy tak gdzieś bym się zakotwiczył, gdzieś bym się pokazał z jak najlepszej strony."

Najlepsza strona o Wiśle: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...82aszczykowski

Jeśl jużi coś piszę, nie piszę nie zgodnie z prawdą
Nt. tego wydarzenie nie musze czerpać wiedzy ze zrodeł jakichkolwiek bo po prostu wtedy tam byłem.
Z Kubą jeździli jak po festynach, tematu o Górniku pogłębiał nie będe czy to było picie czy nie, znam inna wersje od kolegi który z nim wtedy tam był, no ale on tez mogł przykoloryzować.
Niemniej jednak przyczepiłem się do jednego : że to Mielcarski go ściągnał - Jak dla mnie sciagniecie piłkarza przez dyr.sportowego uważam wtedy gdy dyrektor sporotowy znajduje pilkarze, po tym go obserwuje, nastepnie testy i potem kontrakt. I wtedy wg. mnie mozna powiedziec ze dana osoba kogoś ściągnęła.
A Mielcarski Kube zobaczył pierwszy raz na pierwszy treningu....

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 28.05.2015, 12:48
Zapowiadany od dawna Jao Beirao na testach w Wiśle.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.05.2015, 13:00
Zapowiadany od dawna Jao Beirao na testach w Wiśle.
I się zaczelo...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2015, 13:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I się zaczelo...
zamiast ogóra z III ligi portugalskiej
mamy tu: Zająca, Kościelnika....

ale po co w nich inwestować...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.05.2015, 15:24
Racja, okazuje się, że tym co mamy, gdyby nie frajerstwo, można walczyć o tytuł. A czas rundy zasadniczej gdzie za "pół" ceny można ogrywać młodych, trzeba wykorzystać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 28.05.2015, 16:40
"PORTUGALSKI NAPASTNIK NA TESTACH W WIŚLE

22-letni piłkarz gra obecnie w trzecioligowym portugalskim zespole CD Cinfaes. Zawodnik jest wychowankiem Nucleo DS. Wcześniej występował w Leixoes, młodzieżowej drużynie FC Porto, Ribeirao i Boavista Porto."

http://transfery.info/75621,portugal...estach-w-wisle
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 28.05.2015, 17:23
Dzięki za info, szeryfie!
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2015, 21:22
Gdyby niejaki Zając bądz Kościelniak reprezentowali odpowiedni poziom to pewnie by cos grali patrzac na to jak mamy waska kadre.Jednak są za słabi i dlatego nie grają a takie wpychanie ich na siłe do składu ,bo są jedynie młodzi to dla mnie nonsens.Ten zawodnik co przyjechał do nas może akurat odpali ,bo na innych nas nie stać.Przypominam ,że Alvarinho z Zawiszy też został sprowadzony z 3 ligi portugalskiej a w naszej lidze całkiem niezle sobie poczyna.
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 28.05.2015, 22:02
Próbka możliwości Joăo Beirăo https://www.youtube.com/watch?v=0Zw_lWDCzmk
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2015, 22:38
Barrientos w końcu ma z kim pogadać

W naszym ataku bida aż piszczy, Stępiński odchodzi (choć i tak żaden z niego napastnik), Brożek coraz słabszy, Zając wiosną głównie się leczył... czyli zapowiada się powrót odwiecznego serialu pt:"Potrzebujemy dwóch nowych napastników" gdzie jak wiemy przyjdzie co najwyżej jeden. Może tym razem się to zmieni?

Bajrao nie wyglada na amatora, może i piłkę kopać potrafi. Niech się wykaże. Nie ma co go skreślać za wczasu
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 28.05.2015, 23:04
próbki możliwości na podstawie kompilacji z jutuba można sobie wsadzić w wiadome miejsce
https://www.youtube.com/watch?v=LYxlgzoQS0w
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2015, 23:12
próbki możliwości na podstawie kompilacji z jutuba można sobie wsadzić w wiadome miejsce
https://www.youtube.com/watch?v=LYxlgzoQS0w
Co to za gość z tego filmu? BRAĆ GO!!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 29.05.2015, 07:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Barrientos w końcu ma z kim pogadać

W naszym ataku bida aż piszczy, Stępiński odchodzi (choć i tak żaden z niego napastnik), Brożek coraz słabszy, Zając wiosną głównie się leczył... czyli zapowiada się powrót odwiecznego serialu pt:"Potrzebujemy dwóch nowych napastników" gdzie jak wiemy przyjdzie co najwyżej jeden. Może tym razem się to zmieni?

Bajrao nie wyglada na amatora, może i piłkę kopać potrafi. Niech się wykaże. Nie ma co go skreślać za wczasu
Se nie pogada
bo jeden gada po hiszpańsku a drugi po portugalsku
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 29.05.2015, 07:47
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Gdyby niejaki Zając bądz Kościelniak reprezentowali odpowiedni poziom to pewnie by cos grali patrzac na to jak mamy waska kadre.Jednak są za słabi i dlatego nie grają a takie wpychanie ich na siłe do składu ,bo są jedynie młodzi to dla mnie nonsens.Ten zawodnik co przyjechał do nas może akurat odpali ,bo na innych nas nie stać.Przypominam ,że Alvarinho z Zawiszy też został sprowadzony z 3 ligi portugalskiej a w naszej lidze całkiem niezle sobie poczyna.
jasne
przypomnij sobie kto był trenerem Wisły jeszcze do niedawna i jaki ten pan ma zdanie odnośnie dawania szansy młodym piłkarzom

oczywiście że lepiej brać ogóra z III ligi portugalskiej...
super
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.05.2015, 07:59
Może zostanę skrytykowany, ale lepiej brać kogoś w miarę sprawdzonego. Grzelczak byłby całkiem niezły. Gra w naszej lidze nie jest stary. W Lechii dużo szans nie otrzymywał. Może u nas by się sprawdził?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.05.2015, 08:24
W czym sie sprawdzil Grzelczak?
27 lat, wiec lepszy już nijak nie będzie
150 meczów w Ekstraklasie i 22 gole
na skrzydłowego za wolny a napastnik z niego żaden
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.05.2015, 08:33
zamiast Grzelczaka to Możdżenia bym wziął z Lechii
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.05.2015, 09:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zając wiosną głównie się leczył
Chyba się skaleczył. Od miesięcy jest kontuzjowany. Wystarczyło sprawdzić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów