The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2015, 20:50
arti napisał(a):Wyświetl post
Smuda trenujący młodzieżówkę Peru to byłyby przejaja Prędzej mi kaktus... niestety:(
Aż trzyletni kontrakt dla Smudy był kolejnym "świetnym" pomysłem BC więc teraz niech sprzeda maybacha czy co tam ma i spłaci Franza.
Jeszcze w Katarze ponoć go chcą. Żeby było zabawnie, to mówi się o klubie, w którym będzie grał Xavi
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 27.05.2015, 12:41
HAhaha już widze jak genialny taktyk dyzma ustawi Xavi'ego To byłby dobry cyrk.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2015, 17:11
Cytat:
Lechia Gdańsk zdecydowała, że nie przedłuży kontraktów z Piotrem Grzelczakiem, Mavroudísem Bougaḯdisem, Henrique Mirandą oraz Filipem Malbašiciem. Dodatkowo gdański klub nie będzie wykorzystywać opcji przedłużenia umowy z Mateuszem Możdżeniem.
Grzelczak byłby spoko opcją, reszta raczej lipa. Ale tego pierwszego chętnie bym widział u nas
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 27.05.2015, 17:23
Nie zrozumiem polityki kadrowej Lechii... najpierw puścili Tuszyńskiego, teraz Grzelczaka... a Colak i Frisenbichler dupska nie urywają... szczególnie, że Grzelczakowi wychodzi też nieźle na skrzydle. Jakby udało się go ściągnąc to byłoby konkret.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.05.2015, 19:50
Grzelczak konkret? :/ 27 latek, który przez całą karierę zdobył całe 20 goli. Faktycznie ciężkie czasy skoro ktokolwiek potrafi nazwać transfer Grzelczaka konkretnym :/
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 27.05.2015, 20:20
Może trochę przesadziłem, ale Tuszyński też jest już pod 30 i gra pierwszy dobry sezon.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2015, 20:49
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Może trochę przesadziłem, ale Tuszyński też jest już pod 30 i gra pierwszy dobry sezon.
On ma 25 lat...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 27.05.2015, 20:57
To ja już nie wiem ale co jak co Grzelczak jest przyzwoity i jeżeli zażądałby normalnych pieniędzy to można brać
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 27.05.2015, 21:47
Możdzeń może być na prawdę spoko środkowym pomocnikiem takim bardziej ofensywnym w przyszłości, tak jak grał w Lechu ( ta bramka z city). Nie rozumiem kompletnie czemu w Lechii gra jako PO, ani szybkości, ani za bardzo umiejętności defensywnych.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 27.05.2015, 22:20
Mysciak napisał(a):Wyświetl post
Możdzeń może być na prawdę spoko środkowym pomocnikiem takim bardziej ofensywnym w przyszłości
Niestety mówimy nie o 19-latku strzelającym cudowną bramkę Manchesterowi City, lecz o 24-letnim rezerwowym prawym obrońcy Lechii. Ma taki wiek, że, jakby to rzekł kolega Pivosh, jest już pod 30
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 28.05.2015, 08:45
Aż tak się nie pogrążajmy. Po co nam chłop pod trzydziestką, który zasłynął tylko bramką z City, a potem słuch o nim zaginął..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2015, 14:40
Dariusz Dudka będzie grać w przyszłym sezonie w innym polskim klubie lub wyjedzie na Bliski Wschód,
Negocjacje były krótkie. Wisła zaproponowała piłkarzowi obniżkę zarobków,a ten się nie zgodził. Dalszych rozmów już nie było. Po sezonie drużyna Wisły mocno się zmieni. Szanse na zatrzymanie Semira Stilicia są takie, jak szanse krakowian na mistrzostwo Polski. Coraz częściej słychać też, że klub…SZUKA NOWEGO TRENERA. Wszechobecne kłopoty finansowe sprawiają, że piłkarze nie chcą rozmawiać o teraźniejszości.
Jestem świeżo po lekturze "Snu o Potędze" i jestem zaskoczony, że w rzeczywistości było gorzej niż myslałem. Myślałem, że królowało w Wiśle dyletanctwo, ale to było wręcz PARTACTWO. Gorzej, że to jest jak przeżywanie ciągle tej samej histroii na nowow!
Kolejny nowy trener? ....A kto zapłaci obecnemu i byłym Obligacje? Żeby je wyemitować trzeba się liczyć z kosztem rzędu 10% odsetki.......a kto niby kupi te obligacje jak Wisła jest NIEWYPŁACALNA? Tu się prosi o upadłość! Czrno to widzę.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 30.05.2015 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.05.2015, 20:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Dariusz Dudka będzie grać w przyszłym sezonie w innym polskim klubie lub wyjedzie na Bliski Wschód,
Negocjacje były krótkie. Wisła zaproponowała piłkarzowi obniżkę zarobków,a ten się nie zgodził. Dalszych rozmów już nie było. Po sezonie drużyna Wisły mocno się zmieni. Szanse na zatrzymanie Semira Stilicia są takie, jak szanse krakowian na mistrzostwo Polski. Coraz częściej słychać też, że klub…SZUKA NOWEGO TRENERA. Wszechobecne kłopoty finansowe sprawiają, że piłkarze nie chcą rozmawiać o teraźniejszości.
Jestem świeżo po lekturze "Snu o Potędze" i jestem zaskoczony, że w rzeczywistości było gorzej niż myslałem. Myślałem, że królowało w Wiśle dyletanctwo, ale to było wręcz PARTACTWO. Gorzej, że to jest jak przeżywanie ciągle tej samej histroii na nowow!
Kolejny nowy trener? ....A kto zapłaci obecnemu i byłym Obligacje? Żeby je wyemitować trzeba się liczyć z kosztem rzędu 10% odsetki.......a kto niby kupi te obligacje jak Wisła jest NIEWYPŁACALNA? Tu się prosi o upadłość! Czrno to widzę.
Poza optymistycznym początkiem historii książka-horror. Krótkowzroczność, głupota czy zła wola rządzących Wisłą wylewa się z większości stron. Szok.
A obecnie bez przywrócenia płynności finansowej g.wno z tego będzie. Żaden piłkarz nie będzie na dłuższą metę grał na 100% za darmo albo za kasę wypłacaną od czasu do czasu.
Jak spłacać długi be z sponsora koszulkowego, kończąc na max 5 miejscu, mając poniżej 10tys. widzów na trybunach? Jeśli Gaszyński wyprowadzi to na prostą to czapki z głów...
O nowym trenerze szkoda nawet gadać... pewnie ktoś chory na głowę tym razem wymyślił, że np. Ojrzyński weźmie za mordę i zmotywuje kopaczy do dawania z siebie na boisku wszystkiego za darmo... Qrwa:(
No chyba, że manna z nieba jest w przygotowaniu...
Ostatnio edytowane przez arti : 31.05.2015 o godz. 06:06.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.05.2015, 23:16
Jeżeli jest tak jak pisze Miga w PS (a odnoszę wrażenie, że pijecie do dzisiejszego artykułu), to obawiam się, że na długi czas zawitamy do grona zespołów środka tabeli (chyba, ze Klub ogłosi upadłość). Jestem skonfundowany, bo od paru miesięcy słyszę naprzemiennie głosy o wychodzeniu na prostą i upadku. Z czego ostatnio coraz częściej te ostatnie.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.05.2015, 06:03
Stilic odchodzi na 99 %
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.05.2015, 07:59
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Stilic odchodzi na 99 %
Info telefoniczne
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.05.2015, 08:20
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Info telefoniczne
Od Cupiała
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 31.05.2015, 16:27
Brawo Panie Gaszynski, dzisiejszym meczem Wisła gwarantuje sobie walkę o europejskie trofeum w przyszłym sezonie! Obietnica spełniona, Nasz prezes faktycznie jest cudotworcą (w przyszłym sezonie zagramy w Pucharze Polski, Polska leży w europie tak więc spokojnie można go nazwac europejskim Pucharem)
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 31.05.2015, 18:05
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Brawo Panie Gaszynski, dzisiejszym meczem Wisła gwarantuje sobie walkę o europejskie trofeum w przyszłym sezonie! Obietnica spełniona, Nasz prezes faktycznie jest cudotworcą (w przyszłym sezonie zagramy w Pucharze Polski, Polska leży w europie tak więc spokojnie można go nazwac europejskim Pucharem)
Co ma Gaszyński do tego, że spadły szanse na grę w pucharach?
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.05.2015, 18:06
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Stilic odchodzi na 99 %
Grał dzisiaj tak, jakby starał się bardzo nie przeszkadzać swojemu nowemu pracodawcy
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 31.05.2015, 18:26
Czy ktoś się orientuje jak kształtują się nagrody pieniężne za zajęcie odpowiedniego miejsca w lidze? Tzn. ile za 1 miejsce, ile za 2, 3 itd...?
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.05.2015, 18:36
raindog napisał(a):Wyświetl post
Kazio Moskal 100% poparcia. Niech ktoś zacznie płacić piłkarzom, to będziemy mogli go ocenić. Na razie na plus. Widać jakiś pomysł na grę. ...tylko te pechowe wyniki.
Szkoda byłoby go wyrzucać nie dając mu nawet szansy przepracować z piłkarzami okresu przygotowawczego. Ostatnim razem, jeśli dobrze pamiętam to też przyszedł na "spaloną ziemię ". Mam nadzieje, że od nowego sezonu zaczniemy wreszcie wprowadzać młodych piłkarzy( wiem wiem poziom I ligi, ale może jakoś się ogarną).
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 31.05.2015, 18:39
filemon napisał(a):Wyświetl post
Co ma Gaszyński do tego, że spadły szanse na grę w pucharach?
Zatrudnienie słabego trenera (tylko błagam, niech ludzie z argumentem typu "przecież grają ładną piłkę" się nie odzywają, Kazek statystyki ma tragiczne, zaledwie 3 wygrane w tym 2 z drużynami z dolnej połówki tabeli, a jest w klubie już od połowy marca) , zaległości w wypłatach, brak sponsora (wiem, że niby dał sobie czas do końca roku, ale na 100% nic z tego nie będzie jak nie będzie pucharów), słaby marketing i powolne podążanie drogą widzewa. Kto ponosi winę za taki stan rzeczy jeśli nie prezes i zarząd? No tak, jeszcze jest właściciel, który ma kompletnie w d...pie swój klub, ale przecież na niego złego słowa nikt nie powie... Wiadomo, że Gaszyński nie ponosi za to winy bezpośrednio, ale zawsze można się pośmiać z kolejnego już "złotoustego" prezesa... Szczerze mówiąc to już bym wolał, gdyby klub ogłosił upadłość i zaczął kompletnie od 0 z nowym inwestorem z pomysłem na długofalową politykę klubu, jedyne czego się boję to właśnie pogrążania się w przeciętności i dziadostwie...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.05.2015, 18:41
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Podbijał bębenek bo co miał powiedzieć, zresztą może były wtedy jakieś szanse na poprawę finansów. Mam nadzieję, że latem Gaszyński znajdzie skądś jakąś kasę dla klubu, a i Cupiał się ocknie bo inaczej przyszły sezon będzie bardzo bardzo ciężki.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 31.05.2015, 18:43
South napisał(a):Wyświetl post
Szkoda byłoby go wyrzucać nie dając mu nawet szansy przepracować z piłkarzami okresu przygotowawczego. Ostatnim razem, jeśli dobrze pamiętam to też przyszedł na "spaloną ziemię ". Mam nadzieje, że od nowego sezonu zaczniemy wreszcie wprowadzać młodych piłkarzy( wiem wiem poziom I ligi, ale może jakoś się ogarną).
Ostatnim razem przeszedł okres przygotowawczy w zimie i było to samo. Niemniej, też jestem za tym, żeby został, mimo że, spójrzmy prawdzie w oczy, wyniki tragiczne. I proszę, nie piszcie jako argument za tym, żeby Moskal został, że Wisła jakiś pomysł na grę ma, bo nie ma, albo ten pomysł jest po prostu chujowy. W normalnych okolicznościach byłbym za tym, żeby Moskal odszedł. Ale sytuacja jest jaka jest, także lepiej żeby został
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 31.05.2015, 19:23
Najbliższa przyszłość klubu moim zdaniem:
Odchodzą Stilic, Dudka, Barrientos i Stępiński. W ich miejsce no name z Portugalii, wypożyczenie Chrapka i Majewski który będzie miał za zadanie załatać dziure po Stiliciu. Pierwszy mecz gramy u siebie z Termaliką. Ludzi na trybunach maks 9k. Wynik to będzie oczywiście nudne 0:0, 1:1 lub 2:2 po bramkach straconych w końcówce. Niemniej jednak sezon zaczynamy z -1 pkt więc wyjdziemy na prostą po czym pan Gaszyński zacznie opowiadać bajki o europejskich pucharach. Sezon zaczniemy również z Telefoniką na koszulkach bo żaden sponsor nie będzie chciał się pchać w to bagno. Na kase ze strony BC nie będzie co liczyć bo mam wrażenie że właściciel Wisły już dawno przestał się interesować Wisłą a w dodatku trzeba mu będzie jeszcze oddać te 130 baniek bo przecież przez te wszystkie lata Wisła przynosiła TYLKO straty a pięniądze z transferów Marcelo, Kuby itp czy z europejskich pucharów to jakieś tam 5 zł (o reklamie na koszulkach nawet nie wspomnę). Taki mamy klimat i nic tylko czekać na nowy sezon w którym z pewnością będziemy walczyć o mistrza bądź europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 31.05.2015, 19:32
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Najbliższa przyszłość klubu moim zdaniem:
Odchodzą Stilic, Dudka, Barrientos i Stępiński. W ich miejsce no name z Portugalii, wypożyczenie Chrapka i Majewski który będzie miał za zadanie załatać dziure po Stiliciu. Pierwszy mecz gramy u siebie z Termaliką. Ludzi na trybunach maks 9k. Wynik to będzie oczywiście nudne 0:0, 1:1 lub 2:2 po bramkach straconych w końcówce. Niemniej jednak sezon zaczynamy z -1 pkt więc wyjdziemy na prostą po czym pan Gaszyński zacznie opowiadać bajki o europejskich pucharach. Sezon zaczniemy również z Telefoniką na koszulkach bo żaden sponsor nie będzie chciał się pchać w to bagno. Na kase ze strony BC nie będzie co liczyć bo mam wrażenie że właściciel Wisły już dawno przestał się interesować Wisłą a w dodatku trzeba mu będzie jeszcze oddać te 130 baniek bo przecież przez te wszystkie lata Wisła przynosiła TYLKO straty a pięniądze z transferów Marcelo, Kuby itp czy z europejskich pucharów to jakieś tam 5 zł (o reklamie na koszulkach nawet nie wspomnę). Taki mamy klimat i nic tylko czekać na nowy sezon w którym z pewnością będziemy walczyć o mistrza bądź europejskie puchary.
Smutne, ale bardzo prawdopodobne
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 31.05.2015, 19:33
Wytłumaczy mi ktoś jedną sprawę. Dlaczego właściciel żąda od klubu spłaty zadłużenia skoro to ON SAM z własnej woli zainwestował w zespół pieniądze, Wisła BC o żadną pożyczkę nie błagała, jak się znudziło to należy sprzedać klub komuś kto chciałby uczynić z Wisły z powrotem wielką drużynę. Duże miasto jest, potencjał kibicowski jest, potrzeba tylko kogoś kto zainwestuje w ten klub poważne pieniądze. Skoro Lechii się udało znaleźć kogoś takiego, to czemu nam nie? Jedyną przeszkodą jest dług, bez którego Cupiał nie chce sprzedać Wisły, zaczynam mieć wrażenie, że z największego dobrodzieja XXI wieku, zmienił się w największą szkodę dla klubu hamując jego rozwój. Przecież jest biznesmenem i właścicielem jednej z większych firm na skalę europejską, i wątpię aby naprawdę liczył na to, że to zadłużenie zostanie spłacone, bo jasne jest że nie zostanie no chyba że za 200 lat przy takiej grze i takich dochodach. Strasznie niezrozumiałe jest zachowanie nadprezesa...
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 31.05.2015, 20:06
miałbym do was pytanie gdzie jest sponsor na koszulki tak dawno zapowiadany gdzie jest p.Cupiał który miał wizję wielkiej Wisły moim zdaniem tutaj trzeba by było zacząć od początku jeśli pan nadPrezes nie chce wykładać kasy to niech sprzeda klub dla jego dobra jeśli go nie chce sprzedawać to niech go dalej trzyma jak zabawkę ale niech zacznie kasę płacić taką jak kiedyś i niech się dalej nim cieszy bo takiej kasy jak w ten klub wpakował nigdy nie odzyska
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2015, 20:10
Pozbyć sie zbędnego balastu. Ogłosic upadlosc. Zaczac wszystko od nowa od 4 ligi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów