The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2015, 09:19
"Tak mi dopomóż Bóg" Kończy się słowami przysięga Prezydencka! PBK nie ominął chociaż mógł ten fragment. Prezydent Duda wierzy w Boga to nic wam do tego, że idzie się modlić czy uczestniczy we Mszy Świętej. Wkurza mnie już ten najazd na kościół. Media zmanipulowały was do reszty tymi przypadkami pedofilii , ciekaw jestem czy tak samo myślisz o tym, iż każdy kibic Wisły to kibol latający z maczetami bo tak go rysują o opisują większość gazet i telewizji.

A najlepsze jest w tym wszystkim to, że jak trza wziąć ślub to idzie się pokornie do księdza, bo co powie rodzina bo dziadkowie.

Nie zauważyłem, żeby mi kościół wchodził do mojego życia ani też nie zauważyłem, że po otwarciu lodówki wyskakuje czarny w sutannie:/ Cieszcie się, że jesteśmy takiego wyznania, bo u niektórych za zmianę wiary grozi kara śmierci.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 26.05.2015, 09:26
TSWthedues "A najlepsze jest w tym wszystkim to, że jak trza wziąć ślub to idzie się pokornie do księdza, bo co powie rodzina bo dziadkowie. "

to raz , a co wyprawiają zatwardziali antyklerykałowie jak są blisko śmierci , przypadek mordercy towarzysza jaruzelskiego jest tutaj znamienny , a takich przypadków jest na pęczki , jak Trwoga to do Boga

z innej beczki , jak powstawały fortuny

http://niezalezna.pl/67427-zostancie...uja-rezydencje
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.05.2015 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 26.05.2015, 12:13
i jeszcze coś dla naiwnych , wpis gertycha zniknął bardzo szybko , dlaczego ?

ciekawy wpis
"Prawdziwy wynik tych wyborów nie jest taki jak ogłosiła to PKW czy IPSOS.

Wynik jaki był to między 10% a 12% przewagi nad BULEM.

Jeżeli Ktoś z Państwa sądzi, iż PKW przedłużając ciszę wyborczą o 1,5 godziny kierowała się współczuciem dla nagle zmarłej osoby w tym lokalu to gratuluje poczucia humoru.ię współczuciem dla nagle zmarłej osoby w tym lokalu to gratuluje poczucia humoru.

W czasie tych 1,5 godziny trwały gorączkowe narady w sztabie PO jak uratować to co jak napisał R.Gertych na swoim Tweecie.

a inne tweety mówiące o przewadze tuż przed 21.

Gdyby wówczas przewaga była taka jak ostateczne wyniki, to na pewno w przemówieniu BULA pojawiło by się zdanie o tym, że to tylko wyniki sondażu i należy poczekać do wyników oficjalnych.

W I turze wynik BULA różnił się od sondażowych (exitPoll) o ca. 250 tys. głosów na jego kożyść tj. o ca. 2% oddanych głosów.
W wyborach samorządowych błąd exit poll dla PSL był jeszcze większy bo ca. 40%, więc dlaczego w II turze nie mógł się powtórzyć.

Nie mógł się powtórzyć dzięki RKW właśnie w skali ca. 2 milionów głosów i dlatego ustalono wynik wygrana dla dr Andrzeja Dudy najpierw 6% potem 4% aby ostatecznie ustalić na 3%. Przecież w 2010 roku BUL wygrał różnicą ca. 7% więc wygrana 3% może się jawić prawie jak remis ze wskazaniem.

Ponadto jest wiele innych tweetów i sond z niedzieli i piątku tylko to potwierdzających gdzie na portalach RmfFm oraz Newsweek wynik II tury to 60-40 dla AD.

Pozdrawiam SIRPKL10:550622

• więcej
  • Odpo
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.05.2015 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2015, 13:14
Mnie zawsze poraża ludzka naiwność i głupota. Żyjemy w XXI wieku, 70 lat temu skończyła się II wś. Po tej wojnie był jeszcze czas komuny czyli dożynania "watah" na naszej Ojczystej Ziemi - tj fikcyjnych procesów i skazywania na karę śmierci Żołnierzy Wyklętych.
Można założyć, że hardcorowo było do roku 1960, a więc 55 lat temu. Do tego do 89 roku żyliśmy w propagandzie komunistycznej.
I co, minęło 70 lat od rzezi II wś, 55 lat od rzezi komunistycznej, 26 lat od propagandy komunistycznej i nagle każdy leming wierzy, że żyjemy w jakichś krystalicznie czystych czasach!!!
Przecież propaganda nie istnieje, układy nie istnieją, spiski, zabijanie własnych rodaków to fikcja. Oczywiście, bo jak niby tak można robić? A tak samo ....a jak robił Stalin, Hitler i inni. Czerwoni mordowali, brunatni mordowali, tworzyli propagandę a Wy naiwniacy myślicie, że dziś wszystko się odbywa normalnie, fair?
Przypomnę, że dalej są na świecie kraje stricte komunistyczne, z obozami pracy, z propagandą tak absurdalną że aż śmieszną (chociaż czy ta nasza nie jest śmieszna?) więc na jakiej podstawie wy zakładacie, że rządy w USA czy Europie zachodniej to rządy pokoju, miłości, to rządy niewiniątek?
Odnoszę się pośrednio do twierdzeń o fałszowaniu wyborów. Jedyna obrona lemingów jest taka "taaa, w wolnej Polsce fałszowaliby wybory? Niemożliwe to jest, weź się w łeb jebnij", no a ja właśnie piszę, że ....a możliwe! Bo skoro fałszowali i ustawiali wszystko 26 lat temu to dlaczego nie dzisiaj?!!! Najlepsze w tym wszystkim jest to, że totalitarny system tworzyły takie szmaty jak Leszek M., Wojciech J. i inni, którzy dziś tworzą nowy system lub byli autorytetami w tej "wolnej" Polsce więc tym bardziej racjonalne jest twierdzenie, że skoro te same świnie i ich ideowe dzieci tworzą system to jest on przesiąknięty starymi zasadami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.05.2015, 13:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie. Jak widzisz, Bóg nad nami czuwa niezależnie od wyznawanego ustroju. Ciekawe symboliczne daty. Jak rozumiem, wg Ciebie powinniśmy być państwem ateistycznym, a prezydent nie powinien mieć prawa wyrażanie własnego światopoglądu?

Mniej więcej do 89' mieliśmy taki wspaniały świecki ustrój, gdzie wiara wykluczała uczestnictwo w życiu politycznym. Jak widzę, brakuje Ci tego...
Swoją drogą, już wiadomo, dlaczego nigdy nie zagłosowałbyś na Dudę. Po prostu bardziej nienawidzisz KK, niż kochasz Polskę i za tę nienawiść byłeś skłonny ją sprzedać komunistom. Spoko, masz prawo do takich poglądów. Ja Cię z tego forum nawet nie zamierzam wyganiać. Pluralizm poglądów = szersze pole do dyskusji. Pozdrawiam.

BTW - lubię czasem przedstawić jakiś nieinwazyjny - religijny sposób postrzegania rzeczywistości, by sprowokować najbardziej tolerancyjnych i nowoczesnych do pokazania swej prawdziwej twarzy. W ich mniemaniu, nie tylko nie można postępować inaczej niż oni, ale również i myśleć.
Widzisz i jesteś znowu w bledzie...
Bardzo dobrze pamiętam co było do 89'..
To dlatego dzisiaj jesteśmy 50 lat za cala Europa i prawdopodobnie już nigdy tego nie nadgonimy...
Co do tej religijności to oczywiście ze jestem osoba wierzaca ale nie praktykujaca...
Dla mnie Ci którzy glosza slowo Boże to zwykli złodzieje i pedofile...
Bog Bogiem a kosciol kosciolem i tego się trzymam.
Dzisiaj kosciol ma za dużo do powiedzenia w wielu kwestiach ...
Może niech zajmie się swoimi problemami czyli przekrętami,kradziezami,machlojami i dużym gronem pedofilskim...
A polityke zostawić polityka...

Dwa...
Przypadki pedofilii to nie sa pojedyncze przypadki...
To sprawy na poziomie kardynalskim...
To czy kibice Wisly lataja z maczetami to mam gleboko w dupie-sprawa każdego oddzoielnie
A i slubu kościelnego nie bralem bo ja mam mieć papier ze slub wzialem i to mi wystarcza a nie zerowanie na ludziach "co laska"...

Dlatego od kościoła się odcialem tak jak robi to coraz wiecel ludzi...
I jeszcze raz Ci przypomnę ...6 lat widziałem z bliska jak się bawi kosciol i uwierz mi ze lepiej niż zwykli ludzie...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 26.05.2015 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 26.05.2015, 14:02
raindog to co wkleiłeś o strzałkowskim tylko potwierdza moje podejrzenia co do fałszowania wyborów łącznie z osatnimi , ile takich osób kręci sie przy bulu ? ja trochę się interesuje a o gostku nie słyszałem , ilu jest anonimowych na zapleczu ?

no to jeszcze coś o wzmiankowanym jegomościu

http://niezalezna.pl/67434-kleli-i-p...-komorowskiego

a tutaj jakie g...o mamy a nie elitę naukowców , przypomniał sobie po wyborach , hańba !

http://niezalezna.pl/67435-rektor-uj...-zlamal-ustawy
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 26.05.2015 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 26.05.2015, 14:04
Taki mam pogląd i jest w tym jakas prawda...
Ja nie zabraniam Panu Andrzejowi chodzic do kościoła...
Dla mnie może chodzic nawet codziennie tylko mam pewne obawy ze w naszym kraju dojdzie do tego ze kosciol będzie się wypowiadal oraz przyjmowal swoja strone w każdej tematyce...
Nie chce żeby państwo stało się az tak bardzo uazaleznione od kościoła i księży...
I mam pelne prawo czuc zagrozenie po tym co widze...
I oby nie było ze kosciol cos szepnie to i bardzo pobozny Andrzej tak zrobi...
A pierwsza sprawa która bardzo mnie wkurza jest oczywiście in-vitro...
Ps.
A i chciałbym napisac ze polowe osob w tym temacie już dawno zignorowalem wiec az mi się lepiej pisze...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 26.05.2015 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2015, 14:48
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A i chciałbym napisac ze polowe osob w tym temacie już dawno zignorowalem wiec az mi się lepiej pisze...
Z klapkami na oczach i lepie się pisze i samopoczucie wydaje się lepsze...
Zignoruj wszystkich, a wtedy będziesz na tym forum prowadził bloga samouwielbienia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 26.05.2015, 14:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zignoruj wszystkich, a wtedy będziesz na tym forum prowadził bloga samouwielbienia.
Czyli cos w tym samym rodzaju co robiles Ty w czasach Jacka B....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2015, 15:01
Cytat:
A pierwsza sprawa która bardzo mnie wkurza jest oczywiście in-vitro...
Do in vitro każdy katolik ma zdefiniowane podejście i nie trzeba do tego żadnego szeptania kościoła. Tam gdzie występuje uśmiercanie ludzkich zarodków tam katolik mówi stop.
I nie rozumiem co takiego złego jest w tym, że Kościół sie wypowiada w jakichś kwestiach. Nasze życie jest mocno powiązane z polityką. Jeśli ktoś chce aby pedały mogły brać śluby to nie ustanowi tego inaczej niż przez politykę, jeśli ktoś chce aby aborcja była zakazana to nie ustanowi tego inaczej niż przez politykę.
I stąd Kościół stojący na straży pewnych wartości będzie jako organizacja zabierał zdanie w pewnych kwestiach, bo ma do tego prawo. A, że te kwestie łącza się z polityką to trudno, oni tylko bronią wartości chrześcijańskich, które akurat są skorelowane z polityką.
Masz z tym jakiś problem?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.05.2015, 15:04
W nienawiści do kościoła tak zostałem wychowany #pdk

A tak szczerze, poziom wrogości do kościoła jest niewspółmierny do samego problemu z nim związanego. I to mnie trochę przeraża. Osobiście do kościoła nie chodzę, nie obchodzi mnie co mówią księża, ale czuje zażenowanie gdy widzę ten cały hejt. Ledwo Duda wygrał to słychać tylko kościół to, kościół tamto, oczywiście wśród wielbicieli PO, jakaś paranoja.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.05.2015, 15:18
Jazda z k..., Polacy, jazda z k...:

http://wpolityce.pl/polityka/245982-...ania-platforme

A tu jazgot zagranicznych ścierwopismaków, płaczących nad faktem, że niebawem nie będzie już mozna tak łatwo doić Polskę> Znak, ze Polacy dobrze wybrali:

http://wpolityce.pl/polityka/245957-...a-andrzej-dude
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 26.05.2015, 15:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jazda z k..., Polacy, jazda z k...:

http://wpolityce.pl/polityka/245982-...ania-platforme

A tu jazgot zagranicznych ścierwopismaków, płaczących nad faktem, że niebawem nie będzie już mozna tak łatwo doić Polskę> Znak, ze Polacy dobrze wybrali:

http://wpolityce.pl/polityka/245957-...a-andrzej-dude
I napisze ostatnio rzecz w tym temacie bo to co macie klapy na oczach to szok...
To co pisza zagraniczne pisma to czysta prawda w 100% ale Wy tego nie skumacie nigdy...

Czesc.. czołem...
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.05.2015, 15:46
To co pisza zagraniczne pisma to czysta prawda w 100% ale Wy tego nie skumacie nigdy...
Szanowny kolego zagraniczne media piszą z perspektywy najbardziej im i ich krajom pożądanej.
Mają rację już nie będą mieli za prezydenta gościa bez charyzmy i przygotowania. Oczywiście dla nich wzorem premiera czyli osoby stojącej na czele rządu jest ktoś taki jak Tusk, który od poklepywania po plecach w wykonaniu Merkel czy Putina sikał po nogach i miał odciski na plecach. Tak uległego premiera łasego na awanse i stanowiska w Europie a w zamian nie sprzeciwiającego się polityce zachodniej i wschodniej często szkodliwą dla Polski obyśmy już nie mieli nigdy (Z Kopacz nikt się nie liczy).

A tutaj przykład, że nie wszystko jest czarno-białe:
Co naprawdę pisało się o wyborach prezydenckich w brytyjskiej prasie?

http://wpolityce.pl/swiat/245996-co-...yjskiej-prasie
Ostatnio edytowane przez shaggy : 26.05.2015 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.05.2015, 16:32
Sumliński opisuje kogoś my się nareszcie pozbyli:

Cytat:
Mówiąc o Bronisławie Komorowskim podkreślił, że był „emanacją systemu zła”. Wspomniał, że gdy „dotknął jakiegokolwiek przetargu, to wszędzie natrafiał na oficerów WSI.
Po przeanalizowaniu dziesiątek przetargów w ostatnich latach nie znalazłem ani jednego od miliarda w górę, w którym nie brałyby udziału osoby związane z WSI”
— podkreślił Wojciech Sumliński.
I wymienił przykłady, że tego skutkiem są najdroższe stadiony, najdroższe autostrady i najdroższe mosty.
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/24...hodzi-w-niebyt

Wyprowadzka Bula i jego ferajny będzie drogo kosztować polskiego podatnika:

http://wpolityce.pl/polityka/245939-...ana-prezydenta
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.05.2015, 18:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Czyli cos w tym samym rodzaju co robiles Ty w czasach Jacka B....
Taaaa....
tylko, że nie nikogo nie wpisywałem na listę ignorowanych.
Ale po co ja dyskutuję?

Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.05.2015, 18:40
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
...kogoś my się nareszcie pozbyli
To powinno być podsumowanie tych wyborów i wstęp do kolejnych. Dzięki niespotykanej od niepamiętanych czasów (nigdy?) współpracy różnych środowisk patriotyczno-niepodległościowych udało się odsunąć od władzy pupila WSI. Teraz czas na jesień a dalej, mam nadzieję, na gruntowną reformę państwa. Zgadzamy się w kwestiach podstawowych jak nowa konstytucja, sądownictwo czy rozliczanie z komuna i kilkoma zdrajcami. Zanim zaczniemy się kłócić załatwmy te podstawowe kwestie.
Jeszcze zagra, zagra hejnał na Mariackiej wieży,
Będą słyszeć Lwów i Wilno krok naszych żołnierzy.
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2015, 19:35
Cytat:
Trwa pompowanie w mediach Ryszarda Petru, twarzy nowej formacji politycznej Nowoczesna PL. Na gruzach PO, po klęsce Bronisława Komorowskiego, dawni działacze Unii Wolności, PZPR-owski ekonomista i były współpracownik komunistycznego wywiadu szykują się do wyborów. Petru mówi o zmianach i świeżości...
http://niezalezna.pl/67436-pompowani...mowi-o-zmianie
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 26.05.2015, 21:32
darksun napisał(a):Wyświetl post
To powinno być podsumowanie tych wyborów i wstęp do kolejnych. Dzięki niespotykanej od niepamiętanych czasów (nigdy?) współpracy różnych środowisk patriotyczno-niepodległościowych udało się odsunąć od władzy pupila WSI. Teraz czas na jesień a dalej, mam nadzieję, na gruntowną reformę państwa. Zgadzamy się w kwestiach podstawowych jak nowa konstytucja, sądownictwo czy rozliczanie z komuna i kilkoma zdrajcami. Zanim zaczniemy się kłócić załatwmy te podstawowe kwestie.
podpisuje się "obiema ręcami" , sedno sprawy
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2015, 06:55
Ludzie mam pytanie.
jak ktoś był na rynku w piątek na Dudzie to w tle szedł motyw muzyczny.
Wg mnie prawdopodobnie wykonawcą jest Two Steps From Hell, ale jaki jest tytuł tego kawałka?
Za cholerę nie mogę tego znaleźć.
ta muzyka leciała w wieczór wyborczy w sztabie cały czas. Można było słyszeć w telewizorni.
Pomożecie?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.05.2015, 07:20
To nie jest Two Steps From Hell, tylko utwór skomponowany przez Steve Jablonsky do Filmu TRANSFORMERS.
Utwór nazywa się AUTOBOTS Zresztą cała soundtrack jest bardzo przyjemny w odsłuchu

Kolejny utwór z listy to Decepticons spokojnie można by było użyć go do wieczoru wyborczego sztabu PBK oraz stacji TVN24
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 27.05.2015 o godz. 07:27.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 27.05.2015, 10:21
Michnik ? Co ? Ty Kur*o !

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.05.2015, 10:24
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.05.2015, 16:30
kapitalny tekst i ten termin ukuty przez Rymkiewicza "wewnętrzni moskale" polecam

http://wpolityce.pl/polityka/246129-...-wielu-tysiace
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 27.05.2015, 17:45
Ale z niecierpliwoscia czekam na tego Waszego prezydenta w akcji...
Czekam i zastanawiam się skad wezmie 300 mld na swoje wizje...

Powodzenia...
Glosowaliscie na Kukiza i Korwina a macie Dude na Jasnej Gorze( zapożyczone)
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2015, 17:52

Powodzenia...
wyżej wyszedł niż komoruski bo tego było stac tylko na to by wdrapać sie na krzesło
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.05.2015, 18:09

Powodzenia...

A jak tam dokonania Twojego prezio?

Cytat:
Komorowski spełnił wszystkie obietnice? „To fałsz”

Bronisław Komorowski w 2010 roku obiecywał zmniejszenie liczby i wysokości podatków. Tymczasem okazuje się, że za jego prezydentury doszło do zwiększenia szeregu podatków. Demagog.org.pl przypomina m.in. o zwiększeniu podatku VAT z 22% do 23% oraz z 7% do 8% oraz o zwiększeniu podatku VAT w kategorii ubranek dziecięcych z 8% na 23%.

„Nie ma potrzeby podnoszenia wieku (emerytalnego), można stworzyć możliwość wyboru, na przykład łącznie z wyższą emeryturą” – to zdanie wypowiedział Komorowski podczas debaty prezydenckiej 27 czerwca 2010 roku.
Jednakże zgodnie z Ustawą z dnia 11 maja 2012 r. o zmianie ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz niektórych innych ustaw, został podniesiony wiek emerytalny do 67 roku życia. Prezydent Komorowski podpisał ustawę wprowadzającą te zmiany.
„Demagog” przypomina też wypowiedź prezydenta dotyczącą podwyżek dla nauczycieli. Wdle zapowiedzi Komorowskiego od września 2010 r. w ciągu trzech lat miała się ona zwiększyć o 30 proc. Wzrost płacy minimalnej dla kadry nauczycielskiej od września 2010 do września 2013 roku oscylował w granicach 11 proc.

Komorowski 24 czerwca 2010 roku, po posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa Narodowego, zapowiadał także, że do 2012 roku polskie wojska opuszczą Afganistan. Jest to kolejna niezrealizowana zapowiedź Bronisława Komorowskiego.

Podczas debaty prezydenckiej w 2010 roku Komorowski mówił także: – Zmiany systemu emerytalnego mundurowych – tylko za akceptacją nowo wstępujących. Emerytury służb mundurowych. Ten system może być zmieniany ze względu na profesjonalizację sił zbrojnych, ale tylko i wyłącznie na tych zasadach, że nowo wstępujący do służby akceptują nowe reguły.
6 czerwca 2012 r. prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę z dnia 11 maja 2012 r. o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym żołnierzy zawodowych oraz ich rodzin, ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej oraz ich rodzin oraz niektórych innych ustaw –przypomina demagog.org.pl.

Przypomniano, że projekt nie spotkał się z akceptacją środowisk związkowych, a przed podpisaniem ustawy przez prezydenta związkowcy rozważali skierowanie ustawy do Trybunału Konstytucyjnego.
Prezydent konsultował się z funkcjonariuszami i po podpisaniu ustawy obiecał inicjatywę ustawodawczą, aby spełnić postulaty funkcjonariuszy, póki co nie została zgłoszona. Zarówno w ustawie jak i w informacji dotyczącej ustawy wydanej przez Kancelarię Prezydenta, nie ma informacji o potrzebie akceptacji zmian przez nowo wstępujących dlatego też obietnicę należy uznać za niespełnioną – czytamy w uzasadnieniach zespołu „Demagoga”.

W czerwcu 2010 roku Komorowski zapowiadał też powołanie Rady Zdrowia Publicznego w celu przyspieszenia procesu modernizacji służby zdrowia. Tymczasem niemal pięć lat po złożeniu tej obietnicy projekt ten wciąż jest na etapie konsultacji społecznych.
Tak można do usranej śmierci wyliczać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 27.05.2015, 18:17

Powodzenia...
Nawet takiej żenady sam nie potrafisz "wymyśleć"/wypocić. Sam dyskwalifikujesz się do jakichkolwiek odpowiedzi. Nie mówię o dyskusji, czy polemice - do tego tanga trzeba dwojga.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 27.05.2015 o godz. 18:30.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.05.2015, 18:38
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
"Tak mi dopomóż Bóg" Kończy się słowami przysięga Prezydencka! PBK nie ominął chociaż mógł ten fragment. Prezydent Duda wierzy w Boga to nic wam do tego, że idzie się modlić czy uczestniczy we Mszy Świętej. Wkurza mnie już ten najazd na kościół. Media zmanipulowały was do reszty tymi przypadkami pedofilii , ciekaw jestem czy tak samo myślisz o tym, iż każdy kibic Wisły to kibol latający z maczetami bo tak go rysują o opisują większość gazet i telewizji.

A najlepsze jest w tym wszystkim to, że jak trza wziąć ślub to idzie się pokornie do księdza, bo co powie rodzina bo dziadkowie.

Nie zauważyłem, żeby mi kościół wchodził do mojego życia ani też nie zauważyłem, że po otwarciu lodówki wyskakuje czarny w sutannie:/ Cieszcie się, że jesteśmy takiego wyznania, bo u niektórych za zmianę wiary grozi kara śmierci.
W pełni popieram przedmówcę. W dupach się już ludziom poprzewracało od tej demokracji i wolności słowa. Sam jestem daleki od wzorcowego katolika i nie po drodze mi z kościołem ale nie kpię i wyśmiewam ludzi wiary. Później na starość większość tych zbuntowanych ateistów będzie potulnie w pierwszych rzędach stać w kościele. Jak trwoga to do Boga.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.05.2015, 19:21

Powodzenia...
Bo oczywiście, Komorowski powiedział, że eksperci mu powiedzieli, że obietnice Dudy można spełnić za 300 mld

Tymczasem: nikt nie podał rzeczywistych wyliczeń, tylko z sufitu wzięte liczby. Ot, takie ekonomiczne szacunki samych wydatków bez uwzględnienia możliwości zwiększenia wpływów do budżetu z powodu pojawienia się większej ilości pieniądza na rynku, zwiększonego popytu, zdynamizowania przez to handlu i produkcji, oraz stopniowego podnoszenia poziomu płac, a w konsekwencji podniesienia poziomu składek.

http://natemat.pl/142863,obietnice-d...cyjne-dla-ucha

http://www.tvp.info/20108633/prof-gl...urdalne-liczby

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów