The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2015, 18:02
Rudy się zreflektował, nie po to Boguś zaprasza go do Loży VIP aby Boniek "szkalował" jego Legiunię. Powoli żygać się chce tym warszawskim kółkiem wzajemnej adoracji...
Tak jak pisze AntyMod ja także jestem pewien że po Jagielloni to i Lecha przekręcą... Koralik i drugi transik mają jeszcze sporo kasy do oddania ITI a brak mistrzostwa mógłby zachwiać planami...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2015, 19:20
No to co tydzień róbmy nagonkę na sędziów, to ich wszystkich pozawieszają dla "zdrowia psychicznego"... Jasne, kur... Ciągle wolałabym wierzyć, że te błędy sędziowskie wynikają z ich indolencji, braku umiejętności czy kur... nawet ślepoty, ale ileż można gwizdać pro legia.

To jest kabaret, faworyzowanie warszawki w mediach mogę jakoś przełknąć, ale nigdy się nie zgodzę na pomoc sędziowską na boisku.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2015, 21:13
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
jest Goliat - i wyrywny do tego - jest moc ...... apropo, wiadomo co Ona ma tam wydziarane nad cycuszkami i
OT/
Per aspera ad astra.
Przez ciernie do gwiazd.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.05.2015, 22:22
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
OT/
Per aspera ad astra.
Przez ciernie do gwiazd.
Per aspera ad astra znaczy: Lubię w dupę bez wazeliny.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.05.2015, 22:53
http://gfycat.com/BrokenSkeletalAvians

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.05.2015, 09:45
Boniek tez odplywa:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-ze-byl/xxk85h
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 23.05.2015, 14:56
Tak sobie odwiedziłem wiki sprawdzić ile wzrostu ma Kosecki (168 cm / 59 kg)
Natknąłem się na zabójczy opis Kosy
"Karierę zaczynał we francuskim FC Nantes, by następnie przenieść się do Montpellier HSC. Przed powrotem do Polski grał jeszcze w Chicago Fire, w 2001 roku trafił do Kosy Konstancin"
Brzmi super, tylko on jest '90 rocznik, czyli karierę zaczynał jak miał 6-7 latek. I GRAŁ w takich klubach...
Musiał straszny regres złapać jak teraz w 7egii ławę grzeje...
A wiki to chyba sam sobie pisał
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.05.2015, 15:07
Janusz napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie odwiedziłem wiki sprawdzić ile wzrostu ma Kosecki (168 cm / 59 kg)
Natknąłem się na zabójczy opis Kosy
"Karierę zaczynał we francuskim FC Nantes, by następnie przenieść się do Montpellier HSC. Przed powrotem do Polski grał jeszcze w Chicago Fire, w 2001 roku trafił do Kosy Konstancin"
Brzmi super, tylko on jest '90 rocznik, czyli karierę zaczynał jak miał 6-7 latek. I GRAŁ w takich klubach...
Musiał straszny regres złapać jak teraz w 7egii ławę grzeje...
A wiki to chyba sam sobie pisał
Pomyśl o tym, że jest synem działacza PO a wszystkie zagadki się wyjaśnią.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 23.05.2015, 16:10
Chłopaki nie ma się co jarać Kosecką. Gdyby którykolwiek z Białostoczan wyszedł do niego po prostu by go zmasakrował, przecież Kosecka nie miała przy sobie torebki więc czym miałaby zaatakować, pilnika do paznokci pod ręką nie było a i zamachnąć się samą torebką z powodu jej braku nie było jak.
Swoją drogą Kosecka i tak wglądała jakby ją ktoś potarmosił. Rozciągnięta koszulka do niemożliwych rozmiarów, spodnie klin w kolanach też wyglądają na niemiłosiernie potargane...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 23.05.2015, 16:27
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Rozciągnięta koszulka do niemożliwych rozmiarów,
Cycki chciał pokazać
Odpowiedz cytując
Lukasz15wisla
Member

Od: 05.2007

Stary 23.05.2015, 18:11
Sa i Masłowski nie grają z nami za tydzień. (kartki)
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 23.05.2015, 18:25
Pogoń Szczecin - Legia Warszawa, 65 minuta gry wynik 0-0, sędzia Jarosław Przybył coraz bardziej nerwowo spogląda na zegarek...

Lukasz15wisla napisał(a):Wyświetl post
Zróbmy dzisiaj wynik w Białymstoku (3 pkt) a ta informacja może mieć dla nas znaczenie za tydzień... jeśli dzisiaj będzie wtopa absencjami bardziej będą się martwić legionisci... Chociaż pewnei i tak Sa wylądowałby na ławce a zagrał 106 letni Sagan.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.05.2015, 18:26
Lukasz15wisla napisał(a):Wyświetl post

Duda tez powinien z Nami nie grac za EWIDENTNA CZERWONA KArtke ktora powinien dostac w srode
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 23.05.2015, 19:05
No to nasz Kazimierz zaszokował składem. Jeśli to wypali bedzie noszony na rękach jeśli polegnie będą drwiny...

Jesli już jesteśmy przy składach. Leśnodorski na twetterze:"10 Polaków w naszej 11-tce..." a wyszli z Kuciakiem i Sa.
Jak widać w legii nadal nie umieją liczyć, nawet ich sytuacja z Bereszyńskim prostej matematyki nie nauczyła...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 23.05.2015, 19:11
jutro mozna smialo stawiac pieniadze na Lechie
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 24.05.2015, 09:50
Drużyna Skorży też odpuszcza walkę?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 24.05.2015, 10:25
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Drużyna Skorży też odpuszcza walkę?
nie odpuszcza, mysle ze po zwyciestwie 7 nad Pogonia i zajecia fotela lidera odpowiedni ludzie zrobia wszystko zeby Lechia dzis wygrala
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 24.05.2015, 11:58
Człowiek trochę ochłonął po wczorajszych, kolejnych już popisach naszych pampersiaków w końcówce meczu.
Wielu krytykuje Moskala za zestawienie składu, brak wcześniejszych zmian. Tymczasem sądzę, że odsmudowienie drużyny czyli rotacja składem i posadzenie na ławce "nietykalnych" to dobry manewr. Późne zmiany Mozkala wiązały się być może z tym, ze wcześniej zespół z Brożkiem czy nawet Stiliciem także kompromitował się w końcówkach, więć skoro nowy skład radził sobie nieżle przez 86 minut Moskal mógł się łudzić, że dociągnie do końca bez strat.

Boli mnie co innego u Moskala i naszych działaczy. Jeśli w Białymstoku po raz n-ty tracimy gola po błędzie sędziego w tym sezonie to mówmy o tym głośno. Nie bierzmy tego na klatę ze słowami jak dzisiaj w Cafe Futbol "że jestem zły ale co mogę zrobić". Bezczelny Berg cały czas wywiera presję na sędziów i notorycznie stosuje retorykę pokrzywdzonego. Probierz cały mecz wywiera presję na sędziego. My grzecznie ale stanowczo mówmy o tym, że jesteśmy oszukiwani i kantowani...

Sprawa kolejna wśród wielu istnieje teoria, że pampersiaki celowo odpuszczają końcówki byle tylko mieć dłuższe wakacje i nei grać w pucharach. Moskal, Głowacki i Brożek to Wiślacy z krwi i kości i sądzę, że prędzej woleliby odejść z klubu/zakończyć karierę niż tolerować w zespole takie zapędy, jeśli pojawiłyby się w głowach piłkarzyków...
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 24.05.2015, 17:59
A ja z innej beczki.
Mecze Wisły są najbardziej widowiskowe gdzie padają średnio 3 bramki na mecz i na szczęście chociaż bilans bramek jest na plus.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 24.05.2015, 18:41
Ile przegrałeś? Tak z ciekawości pytam tylko.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.05.2015, 19:20
oglądając mecz lecha z Lechią z przykrością stwierdzam, że jak widać tylko piłkarze lecha chcą tego mistrzostwa, mega zaangażowanie, jeździli wślizgami aż miło.

Co do meczu, jestem przekonany gdyby nam sędziował Marciniak w meczu z Lechią to wygralibyśmy tam, dziś pokazał mili,nazario i temu makuszewskiemu, że grają w piłkę a nie w bierki, nie gwizdał każdych kontaktów z zawodnikiem choć makuszewski krzyczał dość głośno. Ten sędzia powinien sędziować każdy mecz w ekstraklasie, popełnia czasami błędy tak jak dziś z niepodyktowanym karnym dla lecha ale i tak koleś czuje grę i dobrze prowadzi mecz.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 25.05.2015, 17:16
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Ile przegrałeś? Tak z ciekawości pytam tylko.
Sędzia i tak sporo zrobił żeby Lech nie wygrał. Brak karnego dla Lecha, wolne (chyba 2) z niczego dla Lechii z okolic pola karnego, no ale się nie udało wydrukować.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 25.05.2015, 21:51
spokojnie - jeszcze 3 kolejki ....a po tej kpinie z Jaga to wszystko jest mozliwe
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2015, 18:50
spokojnie - jeszcze 3 kolejki ....a po tej kpinie z Jaga to wszystko jest mozliwe
Z drugiej strony myślę, że w najbliższej kolejce śledzie Czesuafa nie będą robiły problemów...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.05.2015, 19:15
GKS leci już chyba bezsprzecznie, kto drugi? Dla mnie PBB albo Łęczna, Zawisza i Korona coś jednak grają.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 30.05.2015, 19:18
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
GKS leci już chyba bezsprzecznie, kto drugi? Dla mnie PBB albo Łęczna, Zawisza i Korona coś jednak grają.

hhhmmmm , jestes jak Nostradamus, jak Ty to odkryles ? ....szacun ....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.05.2015, 21:06
Czy ja wiem, że tak bezsprzecznie GKS leci? Pamiętajmy, że to jest polska ekstraklasa i tu cuda lubią się dziać. Do tego mamy taki system, że tutaj na prawdę wiele się może wydarzyć, ponieważ mecze są między samymi zainteresowanymi więc to wygląda trochę inaczej niż w przypadku gdzie GKS miałby przyjechać na Legię, Lecha czy Wisłę i byłby skazany na porażkę. Tutaj nikt z góry tabeli nie pomoże PBB, Łęcznej itd i nie ogra GKSu. A GKS jak się spotka z drużynami z dołu to ma szansę namieszać.
Oczywiście 4 pkt straty na 2 kolejki do końca to jest sytuacja tragiczna, oczywiście forma GKSu jest tak samo tragiczna jak ich strata do bezpiecznej strefy ale to są 2 mecze i do tego taki terminarz:
Odrzucam Piasta, Ruch i Sracovię, myślę, że dwaj pierwsi już jednak się nie dadzą przegonić Zawiszakom. Mamy więc Koronę, PBB, Łęczną, Zawiszę i GKS.

GKS mecze:
DOM z Koroną
WYJAZD z Łęczną
Załóżmy hipotetycznie, że te 2 mecze wygrywają, żeby móc myśleć o utrzymaniu nie maja innej możliwości, ponieważ jeśli choć jeden zremisują to mając 24 pkt są i tak niżej od rywali z powodu mniejszej ilości pkt po podziale punktów w 30 kolejce.

Korona:
WYJAZD z GKSem
DOM z PBB
Jeśli GKS wygra 2 mecze to ma 26 pkt, Korona pierwszy mecz przegrywa bo gra z Bełchatowianami i zostaje jej pojedynek z PBB, które też ma obecnie 24 pkt. Czyli kolejny pojedynek w tej dolnej strefie... dolnej strefy o 6 punktów. Przy powyższych założeniach w tej sytuacji aby wyprzedzić GKS MUSZĄ wygrać z PBB, inaczej przy porażce lecą za nich, przy remisie też są 1 pkt za nimi.

Łęczna:
WYJAZD PBB
DOM GKS
Przy założeniu, że ostatnią kolejkę przegrali to w przedostatniej mają PBB, i znowu mecz o życie, o 6 pkt. Muszą wygrać, inaczej lądują za GKSem.

Podbeskidzie
DOM Łęczna
WYJAZD Korona
Ci mają 2 mecze o grę po 6 punktów

Zawisza:
DOM Piast
WYJAZD Ruch
Ich już nawet nie uwzględniam. Jak przegrają to lepiej dla GKSu bo wtedy im zostaje dogonić tylko tych, na których wynik mogą mieć jeszcze wpływ (Korona, Łęczną) lub tych, którzy też mają ciepło bo ścierają się bezpośrednio z rywalami o utrzymanie (PBB), jak wygrają to tym gorzej dla trójki, która jest nad strefą spadkową.

Oczywiście wszystko to takie .......enie o Chopinie i wróżenie na siłę. Ale jakby nie patrzeć, jak GKS zepnie dupę i wygra swoje 2 mecze to wtedy już na prawdę jest blisko utrzymania.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 02.06.2015, 23:07
Bełchatów właśnie spadł z ligi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2015, 05:15
Zawisza moim zdaniem będzie drugi do spadku.
Łęczna i Korona wygrają u siebie i do widzenia - dwa pewniaki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2015, 08:34
Tez tak myślę. Szkoda bo w sumie ciekawy zespól Rumak zbudował ale zawalili z Leczna u siebie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów