|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Chyba niepoważni jesteście, jak przypisujecie po raz n-ty stracone punkty w ostatnich minutach, do niekompetencji trenera. Proponuję sondaż tns obop, cbos czy jak im tam na ten temat. Im wychodzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przestanmy pisać o spalonym przy bramce czy nawet rece...
Jaga była masakrycznie salba,powinnismy do tej pory im nastukać 5 bramek no ale my na 2 polowe wychodzi na lajcie żeby dowieźć wynik... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jasne, przy drugim golu spalony, ręka i spisek masoński.
Nie ma niczego. Nie ma drużyny, nie ma trenera, nie ma pieniędzy. I nie chodzi o wynik, "puchary", czy cokolwiek formalnie związanego z funkcjonowaniem Wisły w ekstraklasie. To nie jest pierwsza "pechowa porażka", to już bodaj 6. raz, kiedy widzimy coś takiego. Moskal tak jak poprzednio gdy piastował swoje stanowisko, "dobry trener, tylko wyników nie ma". Niestety, z wielkim żalem dochodzę do wniosku, że nie widzę sensu dalszej pracy Kazia przy Reymonta. Trenerem nie jest wybitnym i niestety nie ma nad niczym kontroli. Z całym, wielkim szacunkiem, ale Moskal i jego wyniki na chwile obecną robią z niego co najwyżej, za przeproszeniem, wuefistę do pracy od podstaw. Co do piłkarzy, to już w ogóle brak słów - z pominięciem kilku z zagranicy, którzy nie wiedzą o co chodzi, kilku nowych (Sadlok, Jankowski) i - naprawdę, chcę w to wierzyć, Arka Głowackiego, człowieka wychowanego w innych czasach dla którego obecny stan rzeczy jest paplaniem się w gównie - to jest gnój i ściernisko. Zespół naładowany reprezentantami kraju i doświadczonymi ligowcami któryś raz z rzędu dostaje w dupsko w wygranym meczu w ostatnich minutach. Oni nie chcą grać, nie chcą wygrywać - gdyby im płacono, walczyliby teraz o mistrzostwo kraju i to najlepiej świadczy o klasie tych ludzi, i to, że wypłaty na czas to rzecz święta nie ma tutaj żadnego znaczenia. Rzygać się chce, tym bardziej, że biorą w tym udział ludzie "formalnie" zasłużeni. Szkoda czasu na tych ludzi - lepiej wpłacić na akademię, chodzić na inne dyscypliny niż wydawać pieniądze na to coś. Bardzo smuci, że fatalnie to wszystko rokuje, jak tak dalej pójdzie to za 2 lata w ekstraklasie może być jedna krakowska drużyna. Kiedyś już był Hutnik.
Ostatnio edytowane przez d : 23.05.2015 o godz. 23:41.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego nasz trener ma problem z zamianami. Dlaczego w środę do końca trzymał na boisku pana Dariusza, a dziś w okolicy 65 nie ściągnął inną gwiazdę pana Stępińskiego. Dlaczego nie zrobił nic na wprowadzenie przez Probierza 3 zmian. Dlaczego wprowadził Stilića w 90 min. Nawet jeśli coś zgrzyta między nim a starszyzną i nie chciał ich wpuszczać to można było za Stępińskiego wpuścić Barientosa czy Jovanovica.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
zastanawiam sie czy gdyby nie bylo awansu do gornej 8 to czy tez tak by zawodnicy grali i spuscili by Wisle z ligi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brak juz słow.Nawet nie ma komentowac
Niedobrze sie robi,jakis koszmar koncowek "WY ty siostro macie niezły Burdel" .......z pewnego filmu cytat. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Doprowadziliśmy do patologii.... My jako Kibice.... Zamiast wystrzelać po ryju, jak to było w latach 90-00, to my wspieramy ich racami na treningu przed meczem derbowym... przegranym...
Dawniej się bali,- teraz mają wyjebane... Mecz za meczem odpuszczony w końcówce... Co to urwa ma być?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.05.2015 o godz. 00:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Źle nastawieni wyszli na 2 połowę, za bardzo asekurancko. Gra na 0-1 źle się kończy, i nie warto grać o utrzymanie takiego wyniku.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Dlaczego? Nazywajmy rzeczy po imieniu. Wisła została skrzywdzona i tyle. Bramka nie powinna być uznana.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jaki spisek? Miał przed sobą jednego zawodnika drużyny przeciwnej, a powinien był mieć dwóch, po drugie przed przewrotką (nota bene bardzo trudną technicznie bo piłę sięgnął prawie z murawy) opanował piłkę przy przyjęciu prawą ręką. Fakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wisła jest obecnie w takim stanie, że zaniedbuje ją właściciel (brak realnej kasy na funkcjonowaniu klubu), zaniedbują ją piłkarze (straty punktów w 90 minutach), zaniedbują ją kibice (8 tysięcy na meczu w milionowym mieście), zaniedbuje ją miasto (choćby rozebranie części zadaszenia na stadionie, którego pewnie przed 2050 rokiem nie da się ponownie założyć). Obecna sytuacja to nie jest kwestia jednej bramki w Białymstoku. Obecna sytuacja to szereg patologii, które trawią nasz klub równocześnie. Pytanie jest takie: jak z tego wybrnąć?
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Założę się, że nie byłoby na forum ani jednej osoby, która krytykowałaby grę zespołu... Poza znanymi problemami, jakie trawią klub i samych zawodników dochodzi problem mentalny - pechowe mecze w Warszawie i poprzedni w Białymstoku stworzyły dodatkową presję, której niestety zawodnicy ulegają. Dzisiaj chcieli coś zmienić, grać spokojniej, nie zrobić głupich błędów by nie powtórzyć scenariusza choćby z poprzedniego meczu z Pogonią. Nie udało się - ja jednak widziałem dobry mecz w naszym wykonaniu, który przegraliśmy po prostu pechowo (i tak, warto wspomnieć, że bramka Jagi została zdobyta ze spalonego, bo to kolejny mecz w którym tracimy w ostatnich minutach zwycięstwo a w którym palce macza sędzia). |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
cel na sezon to zdaje się pierwsza ósemka więc piłkarzyki wykonali swoje zadanie, szczerze to się spodziewałem wtopy w meczu z Górnikem aż sam głupi zacząłem wierzyć że oni jednak mają ambicję. Wakacje już pewnie dawno wykupione więc myśląc przyszłościowo trzeba w meczach o gruszkę zapracować jak na najwyższy kolejny kontrakt gdziekolwiek przyjdzie im grać. Po tym co odjebał Garguła na sam na sam z Brożkiem wiedziałem że coś w tym meczu złego się stanie, ale 2 gole mnie zupełnie rozjebały...
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 24.05.2015 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja dałbym spokój w tej krytyce i Brożkowi i Głowie. Przez lata udowodnili, że należy im się szacunek. Głowa od 2 sezonów dwoi się i troi. To, że ma tyle lat ile ma i zdrowia nie da się oszukać, to już nie jego wina. Doceńmy chociaż to, bo sporo w ostatnich latach im zawdzięczamy.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tu jest racja, wystarczy kilku niezadowolonych dorobkiewiczów w drużynie i sam głowa z Brożkiem nie będą stanowić jakości w drużynie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę, że w drużynie jest kilku innych, którzy na krytykę nie zasługują (a jeśli już miałaby się krytyka pojawić, to odnośnie umiejętności a nie zarzucanego im "zachowania").
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W drugich połowach brakuje ewidentnie siły (jesteśmy o tempo wolniejsi) to i w końcówkach nie ma krycia no ale od 36-letniego Głowy nie można wymagać by zasuwał jak dekadę temu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.05.2015 o godz. 09:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Buchalik to ręcznik !!
Dzięki Misiek za obronienie dwóch celnych strzałów Jagiellonii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wczoraj jak na dłoni było widać braki kadrowe. Brak solidnego napastnika i "prawdziwych" skrzydłowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Chciałbym zwrócić uwagę, że w spotkaniu z Jagą podobnie zresztą jak we wcześniejszych spotkaniach za czasów K. Moskala na boisku 6 zawodników o inklinacjach defensywnych/obrońców, w związku z czym rodzi się zasadnicze pytanie czy Ci zawodnicy są tacy słabi żeby notorycznie dopuszczać przeciwnika pod bramkę co kończy się remisami/porażkami w co drugim spotkaniu czy drużyna jako całość robi wszystkich łącznie z trenerem w buca wmawiając że im zależy czego na boisku nie widać. Wczoraj widziałem surowego technicznie, wolnego, bez dryblingu Stępińskiego ale tyle ile on włożył w walkę to przez całą rundę tak zdeterminowanego Bożka nie oglądałem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No, prawdziwy napadzior, waleczny, nie ma co! I ile zdobył goli! A Paweł strzelił jedynie 15 bramek i zaliczył sporo asyst. Cieniak, nie stara się, nie jest zdeterminowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Hańba i wstyd. Mieć wygrane spotkanie z drużyną, która grała niepojęte gówno.. ciul z tym spalonym, frajerski mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Podziękuj Smudzie,że mu dawał szansę powinniśmy grać Brożek-Stępiński
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spokojnie. Czarni przekręcili Jagę w Warszawie, wczoraj przekręcili nas w Białym, więc jak nic wychodzi, że za tydzień dostaniemy karnego z d... na Łazienkowskiej. Że to Legia ? i co, kasa musi się w kantorku u buka zgadzać. W Warszawie wygramy a potem oddamy to Śląskowi. 2:2 w ostatniej minucie.
Ja też się sam sobie dziwię, że jeszcze się tym ekscytuje. Gdyby nie deszcz to lepiej iść na rower niż oglądąć te ustawki co kolejkę. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
"Te ostatnie minuty" jak spiewal Mietek Fogg. W ramach niedzielnej nudy postanowiłem zrobić wykres jak Wisła strzela i traci bramki w tym sezonie z podzialem na 5-minutowe odcinki czasu. Wynik jest taki jak sie każdy chyba podziewa. Szczególnie po ostatnich dwóch meczach.
Stan na 23 maja 2015. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja za podobne wpisy po serii Smudy dostałem rocznego bana. Bo się moderacji w małych główkach nie mieściło. Mimo że na kilka kolejek do końca Smuda stwierdził że potrzebuje 3 punkty i dokładnie tyle ugraliśmy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwsza bramka to był czysty fuks. Piłka przeszła na milimetry między obrońcami i dotknęła wewnętrzną stronę słupka, nie do wyjęcia. Drugiej nie widziałem ale przynajmniej widać było że w bramce ktoś stoi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|