The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MWK
Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2015, 23:26
Chyba niepoważni jesteście, jak przypisujecie po raz n-ty stracone punkty w ostatnich minutach, do niekompetencji trenera. Proponuję sondaż tns obop, cbos czy jak im tam na ten temat. Im wychodzi
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.05.2015, 23:30
Przestanmy pisać o spalonym przy bramce czy nawet rece...
Jaga była masakrycznie salba,powinnismy do tej pory im nastukać 5 bramek no ale my na 2 polowe wychodzi na lajcie żeby dowieźć wynik...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.05.2015, 23:32
Jasne, przy drugim golu spalony, ręka i spisek masoński.

Nie ma niczego. Nie ma drużyny, nie ma trenera, nie ma pieniędzy. I nie chodzi o wynik, "puchary", czy cokolwiek formalnie związanego z funkcjonowaniem Wisły w ekstraklasie.

To nie jest pierwsza "pechowa porażka", to już bodaj 6. raz, kiedy widzimy coś takiego. Moskal tak jak poprzednio gdy piastował swoje stanowisko, "dobry trener, tylko wyników nie ma". Niestety, z wielkim żalem dochodzę do wniosku, że nie widzę sensu dalszej pracy Kazia przy Reymonta. Trenerem nie jest wybitnym i niestety nie ma nad niczym kontroli. Z całym, wielkim szacunkiem, ale Moskal i jego wyniki na chwile obecną robią z niego co najwyżej, za przeproszeniem, wuefistę do pracy od podstaw.

Co do piłkarzy, to już w ogóle brak słów - z pominięciem kilku z zagranicy, którzy nie wiedzą o co chodzi, kilku nowych (Sadlok, Jankowski) i - naprawdę, chcę w to wierzyć, Arka Głowackiego, człowieka wychowanego w innych czasach dla którego obecny stan rzeczy jest paplaniem się w gównie - to jest gnój i ściernisko. Zespół naładowany reprezentantami kraju i doświadczonymi ligowcami któryś raz z rzędu dostaje w dupsko w wygranym meczu w ostatnich minutach. Oni nie chcą grać, nie chcą wygrywać - gdyby im płacono, walczyliby teraz o mistrzostwo kraju i to najlepiej świadczy o klasie tych ludzi, i to, że wypłaty na czas to rzecz święta nie ma tutaj żadnego znaczenia. Rzygać się chce, tym bardziej, że biorą w tym udział ludzie "formalnie" zasłużeni.

Szkoda czasu na tych ludzi - lepiej wpłacić na akademię, chodzić na inne dyscypliny niż wydawać pieniądze na to coś. Bardzo smuci, że fatalnie to wszystko rokuje, jak tak dalej pójdzie to za 2 lata w ekstraklasie może być jedna krakowska drużyna. Kiedyś już był Hutnik.
Ostatnio edytowane przez d : 23.05.2015 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.05.2015, 23:53
Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego nasz trener ma problem z zamianami. Dlaczego w środę do końca trzymał na boisku pana Dariusza, a dziś w okolicy 65 nie ściągnął inną gwiazdę pana Stępińskiego. Dlaczego nie zrobił nic na wprowadzenie przez Probierza 3 zmian. Dlaczego wprowadził Stilića w 90 min. Nawet jeśli coś zgrzyta między nim a starszyzną i nie chciał ich wpuszczać to można było za Stępińskiego wpuścić Barientosa czy Jovanovica.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.05.2015, 23:55
zastanawiam sie czy gdyby nie bylo awansu do gornej 8 to czy tez tak by zawodnicy grali i spuscili by Wisle z ligi czy bukmacherka i brak charkteru przelozylaby sie na spuszczenie nas z ligi ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2015, 00:03
Brak juz słow.Nawet nie ma komentowac

Niedobrze sie robi,jakis koszmar koncowek

"WY ty siostro macie niezły Burdel" .......z pewnego filmu cytat.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2015, 00:16
Doprowadziliśmy do patologii.... My jako Kibice.... Zamiast wystrzelać po ryju, jak to było w latach 90-00, to my wspieramy ich racami na treningu przed meczem derbowym... przegranym...
Dawniej się bali,- teraz mają wyjebane... Mecz za meczem odpuszczony w końcówce... Co to urwa ma być?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.05.2015 o godz. 00:20.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.05.2015, 00:22
Źle nastawieni wyszli na 2 połowę, za bardzo asekurancko. Gra na 0-1 źle się kończy, i nie warto grać o utrzymanie takiego wyniku.
Odpowiedz cytując
piro
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 24.05.2015, 03:19
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Przestanmy pisać o spalonym przy bramce czy nawet rece...
Jaga była masakrycznie salba,powinnismy do tej pory im nastukać 5 bramek no ale my na 2 polowe wychodzi na lajcie żeby dowieźć wynik...
Dlaczego? Nazywajmy rzeczy po imieniu. Wisła została skrzywdzona i tyle. Bramka nie powinna być uznana.
Odpowiedz cytując
piro
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 24.05.2015, 03:29
d napisał(a):Wyświetl post
Jasne, przy drugim golu spalony, ręka i spisek masoński.
Jaki spisek? Miał przed sobą jednego zawodnika drużyny przeciwnej, a powinien był mieć dwóch, po drugie przed przewrotką (nota bene bardzo trudną technicznie bo piłę sięgnął prawie z murawy) opanował piłkę przy przyjęciu prawą ręką. Fakty.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.05.2015, 07:25
piro napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego? Nazywajmy rzeczy po imieniu. Wisła została skrzywdzona i tyle. Bramka nie powinna być uznana.
Jak dla mnie moglo być tych spalonych nawet 5...
Za taka gre i za to co robili cala druga polowe zwycięstwo i nie przyslugiwalo...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.05.2015, 07:27
Wisła jest obecnie w takim stanie, że zaniedbuje ją właściciel (brak realnej kasy na funkcjonowaniu klubu), zaniedbują ją piłkarze (straty punktów w 90 minutach), zaniedbują ją kibice (8 tysięcy na meczu w milionowym mieście), zaniedbuje ją miasto (choćby rozebranie części zadaszenia na stadionie, którego pewnie przed 2050 rokiem nie da się ponownie założyć). Obecna sytuacja to nie jest kwestia jednej bramki w Białymstoku. Obecna sytuacja to szereg patologii, które trawią nasz klub równocześnie. Pytanie jest takie: jak z tego wybrnąć?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2015, 07:40
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie moglo być tych spalonych nawet 5...
Za taka gre i za to co robili cala druga polowe zwycięstwo i nie przyslugiwalo...
Za jaką grę? Za spokojne kontrolowanie przebiegu wydarzeń, za stwarzanie sobie kolejnych bardzo dobrych okazji? Co byś pisał, gdyby Stępiński strzelił gola z prawidłowej pozycji, gdyby Garguła wykończył lepszym strzałem swoją sytuację z drugiej połowy albo gdyby tuż przed bramką dla Jagi nasza kontra skończyła się dobrym podaniem do Pawła i golem?
Założę się, że nie byłoby na forum ani jednej osoby, która krytykowałaby grę zespołu...

Poza znanymi problemami, jakie trawią klub i samych zawodników dochodzi problem mentalny - pechowe mecze w Warszawie i poprzedni w Białymstoku stworzyły dodatkową presję, której niestety zawodnicy ulegają. Dzisiaj chcieli coś zmienić, grać spokojniej, nie zrobić głupich błędów by nie powtórzyć scenariusza choćby z poprzedniego meczu z Pogonią. Nie udało się - ja jednak widziałem dobry mecz w naszym wykonaniu, który przegraliśmy po prostu pechowo (i tak, warto wspomnieć, że bramka Jagi została zdobyta ze spalonego, bo to kolejny mecz w którym tracimy w ostatnich minutach zwycięstwo a w którym palce macza sędzia).
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.05.2015, 08:27
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
zastanawiam sie czy gdyby nie bylo awansu do gornej 8 to czy tez tak by zawodnicy grali i spuscili by Wisle z ligi czy bukmacherka i brak charkteru przelozylaby sie na spuszczenie nas z ligi ?
zobaczycie jak zagrają patałachy na wygasających kontraktach w Warszawie, remis to tam będzie w najgorszym dla nas wypadku!
cel na sezon to zdaje się pierwsza ósemka więc piłkarzyki wykonali swoje zadanie, szczerze to się spodziewałem wtopy w meczu z Górnikem aż sam głupi zacząłem wierzyć że oni jednak mają ambicję.
Wakacje już pewnie dawno wykupione więc myśląc przyszłościowo trzeba w meczach o gruszkę zapracować jak na najwyższy kolejny kontrakt gdziekolwiek przyjdzie im grać.
Po tym co odjebał Garguła na sam na sam z Brożkiem wiedziałem że coś w tym meczu złego się stanie, ale 2 gole mnie zupełnie rozjebały...
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 24.05.2015 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.05.2015, 08:34
Ja dałbym spokój w tej krytyce i Brożkowi i Głowie. Przez lata udowodnili, że należy im się szacunek. Głowa od 2 sezonów dwoi się i troi. To, że ma tyle lat ile ma i zdrowia nie da się oszukać, to już nie jego wina. Doceńmy chociaż to, bo sporo w ostatnich latach im zawdzięczamy.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.05.2015, 08:42
tu jest racja, wystarczy kilku niezadowolonych dorobkiewiczów w drużynie i sam głowa z Brożkiem nie będą stanowić jakości w drużynie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2015, 08:54
Myślę, że w drużynie jest kilku innych, którzy na krytykę nie zasługują (a jeśli już miałaby się krytyka pojawić, to odnośnie umiejętności a nie zarzucanego im "zachowania").
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2015, 09:29
W drugich połowach brakuje ewidentnie siły (jesteśmy o tempo wolniejsi) to i w końcówkach nie ma krycia no ale od 36-letniego Głowy nie można wymagać by zasuwał jak dekadę temu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.05.2015 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.05.2015, 09:34
Buchalik to ręcznik !!

Dzięki Misiek za obronienie dwóch celnych strzałów Jagiellonii
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2015, 09:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Za jaką grę? Za spokojne kontrolowanie przebiegu wydarzeń, za stwarzanie sobie kolejnych bardzo dobrych okazji? Co byś pisał, gdyby Stępiński strzelił gola z prawidłowej pozycji, gdyby Garguła wykończył lepszym strzałem swoją sytuację z drugiej połowy albo gdyby tuż przed bramką dla Jagi nasza kontra skończyła się dobrym podaniem do Pawła i golem?
Założę się, że nie byłoby na forum ani jednej osoby, która krytykowałaby grę zespołu...
Pisałby, że to jeden z lepiej rozegranych meczów Wisły w sezonie. Zagrany mądrze taktycznie.

Wczoraj jak na dłoni było widać braki kadrowe. Brak solidnego napastnika i "prawdziwych" skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2015, 09:57
Chciałbym zwrócić uwagę, że w spotkaniu z Jagą podobnie zresztą jak we wcześniejszych spotkaniach za czasów K. Moskala na boisku 6 zawodników o inklinacjach defensywnych/obrońców, w związku z czym rodzi się zasadnicze pytanie czy Ci zawodnicy są tacy słabi żeby notorycznie dopuszczać przeciwnika pod bramkę co kończy się remisami/porażkami w co drugim spotkaniu czy drużyna jako całość robi wszystkich łącznie z trenerem w buca wmawiając że im zależy czego na boisku nie widać. Wczoraj widziałem surowego technicznie, wolnego, bez dryblingu Stępińskiego ale tyle ile on włożył w walkę to przez całą rundę tak zdeterminowanego Bożka nie oglądałem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2015, 10:15
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj widziałem surowego technicznie, wolnego, bez dryblingu Stępińskiego ale tyle ile on włożył w walkę to przez całą rundę tak zdeterminowanego Bożka nie oglądałem.
No, prawdziwy napadzior, waleczny, nie ma co! I ile zdobył goli! A Paweł strzelił jedynie 15 bramek i zaliczył sporo asyst. Cieniak, nie stara się, nie jest zdeterminowany.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 24.05.2015, 10:41
Hańba i wstyd. Mieć wygrane spotkanie z drużyną, która grała niepojęte gówno.. ciul z tym spalonym, frajerski mecz.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2015, 11:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No, prawdziwy napadzior, waleczny, nie ma co! I ile zdobył goli! A Paweł strzelił jedynie 15 bramek i zaliczył sporo asyst. Cieniak, nie stara się, nie jest zdeterminowany.
Podziękuj Smudzie,że mu dawał szansę powinniśmy grać Brożek-Stępiński
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2015, 11:07
Spokojnie. Czarni przekręcili Jagę w Warszawie, wczoraj przekręcili nas w Białym, więc jak nic wychodzi, że za tydzień dostaniemy karnego z d... na Łazienkowskiej. Że to Legia ? i co, kasa musi się w kantorku u buka zgadzać. W Warszawie wygramy a potem oddamy to Śląskowi. 2:2 w ostatniej minucie.
Ja też się sam sobie dziwię, że jeszcze się tym ekscytuje. Gdyby nie deszcz to lepiej iść na rower niż oglądąć te ustawki co kolejkę.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2015, 11:13
"Te ostatnie minuty" jak spiewal Mietek Fogg. W ramach niedzielnej nudy postanowiłem zrobić wykres jak Wisła strzela i traci bramki w tym sezonie z podzialem na 5-minutowe odcinki czasu. Wynik jest taki jak sie każdy chyba podziewa. Szczególnie po ostatnich dwóch meczach.
Stan na 23 maja 2015.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.05.2015, 11:14
Ja za podobne wpisy po serii Smudy dostałem rocznego bana. Bo się moderacji w małych główkach nie mieściło. Mimo że na kilka kolejek do końca Smuda stwierdził że potrzebuje 3 punkty i dokładnie tyle ugraliśmy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2015, 11:15
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Podziękuj Smudzie,że mu dawał szansę powinniśmy grać Brożek-Stępiński
Przestań, Stępiński to drewniak jakiego dawno w klubie nie mieliśmy...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.05.2015, 11:17
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Buchalik to ręcznik !!

Pierwsza bramka to był czysty fuks. Piłka przeszła na milimetry między obrońcami i dotknęła wewnętrzną stronę słupka, nie do wyjęcia. Drugiej nie widziałem ale przynajmniej widać było że w bramce ktoś stoi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2015, 11:22
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Buchalik to ręcznik !!

Tak, Buchalik to ręcznik. Miśkiewicz też mistrzem nie jest, ale zagrał dopiero jeden mecz, trudno go winić za bramki...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów