The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2015, 07:49
Przez cały mecz było widać, że nie mamy go wygrać.
Dokładnie, że kopacze nie chcą go wygrać.
Stępiński się wyłamał i strzelił bramkę, to zrobiliśmy sobie kontrę i remis.
Tak jak miało być.

I choćbyśmy tu napisali 500 stron, to tego nie zmienimy.
Kopacze wczoraj oszukali wszystkich, którzy jeszcze mają cierpliwość chodzić na stadion.
Zamiast lizana dupy z C na zakończenie meczu, powinno polecieć - wypierdalać!

p.s. Dudka powinien zostać zawieszony przez klub do końca sezonu.
I tak nic nie stracimy, bo o nic nie gramy - kopacze o nic nie grają.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 21.05.2015, 07:50
Wszystko co piszecie to prawda...
Od siebie dodam, że puchary swoją drogą, należą się czy nie, mniejsza o to.
Ale najbardziej wk........ jest nie tracenie szans na premiowane miejsce, ale analfabetyzm taktyczno-ambicjonalny naszych pożal się Boże kopaczy.
Zero ambicji, szacunku dla kibiców i klubu, czy jest 0:1, 1:1, czy 2:2 - dla nich wszystko jedno.
Wczoraj akcję na 2:1 zmontowali młodzi, mam wrażenie spoza "układu' - Jovic i Stępiński. Reszta się podrapała po głowie i zrobili po swojemu.
Każdy k.... na telefonie z menadżerem i zabukowane hotele na Jamajce.
A kibice to taki folklor...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Wrona : 21.05.2015 o godz. 07:50.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2015, 07:50
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Ps. Nigdy więcej Que Sera przed ostatnim gwizdkiem. Na derbach się udało. Dziś, o ironio, nie.

to jest najbardziej wkur.wiająca przyśpiewka na Wiśle - nigdy jej nie śpiewam, a zwłaszcza takim meczach jak wczoraj, stykowych, gdzie prowadzimy minimalnie i jest końcówka meczu.

1. Dudka - wypi.erdalaj - za całokształt. Nie widziałem tej syt. z machaniem - jak faktycznie miała miejsce to tym bardziej. Na prawdę bez żalu go pożegnam, bo na jego miejsce może grać Uryga. Mniej skasuje, poziom mniej więcej ten sam.
2. trzech podań nie umiemy wymienić - był taki okres w meczu chyba ok. 60-75 min, że wyglądało to jak gra na podwórku. Parodia.

Powiem tak - przed meczem, po raz pierwszy chyba w tym sezonie sobie pomyślałem, że jakbyśmy wygrali to faktycznie mamy realną szansę na puchary. Dobrze, że gong przyszedł tak szybko. Na prawdę nie mamy czego tam szukać.

3. Sędzia Stefański powinien zostać odsunięty od prowadzenia meczów na najwyższym poziomie rozgrywkowym. Wczoraj przeszedł (który to już raz) samego siebie. Nie oskarżam go o jakieś przekręty, on jest po prostu tępy, ma braki w wiedzy i wyszkoleniu i zwyczajnie nie radzi sobie z presją meczów na poziomie Ekstraklasowym. Wczoraj gwizdał (albo nie gwizdał) w takich sytuacjach, że to na prawdę wołało o pomstę do nieba. W ogóle nie czuł gry, podejmował dziwne, niezrozumiałe decyzje - dramat jest z tym sędzią.
Ps. żeby nie było - w żadnym wypadku nie twierdzę, że przegraliśmy przez głąba z gwizdkiem, bo tak nie było.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2015, 08:09
to co nasi piłkarze robią to jest kryminał. Sadlok stanął jak wryty i patrzył się czy piłka dojdzie do Murawskiego... Błędem Moskala było to, że nie wpuścił od początku Guzmicsa, bo nie ma co się oszukiwać, obrona Głowacki-Guzmics jest solidniejsza niż Głowacki-Sadlok. Sadlok mógłby grać na lewej od początku. Ale już nie patrząc na straconą bramkę, kim oni kur.wa są, Barceloną, bo Barrientos strzelił z pięty, że robią miliard podań w polu karnym? Sam Stilić miał z 3 sytuacje, gdzie mógł uderzyć zza pola karnego, ale musiał podawać. No ręce opadają. Que sera sera, Wisełka znów chu.ja ma. Tak powinniśmy śpiewać.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 21.05.2015 o godz. 08:27.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.05.2015, 08:10
Ja jeszcze poczekam na mecz z Jagiellonia, moze po tych bluzgach, które pod swoim adresem przeczytaja, będą chcieli jeszcze sie pokazać. Jak tam nie wygramy, to małolatów do składu i niech posmakują trochę ekstraklasy i tak już nie będzie o co grać.

Nie przypominam sobie meczu Dudki o stawkę w lidze czy w pucharach, zeby czegoś nie zajebał... PAO, z Niemcami w Dortmundzie, z Blackburn i wczoraj.... zawsze, kiedy ważą się losy klubu czy drużyny w ważnym meczu, gość wyskakuje niczym Mariusz Jop. Chociaż temu drugiemu przynajmniej nigdy nie można było ambicji odmówić...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.05.2015, 08:12
Największym plusem meczu został Dariusz Dudka z Pogoni Szczecin. Uzasadnienie to jemu Pogoń zawdzięcza zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2015, 08:20
Ta gra śmierdziała od samego początku tak jak napisał Coglin. Widać było, ze tym meczem chcą zakończyć dywagacje o pucharach. Gdy nie poinformowany Stępiński strzelił na 2:1, kolega siedzący obok powiedział: "będzie 2:2, ciekawe jak to zrobią bo czasu jest niewiele".
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.05.2015, 08:28
Krav napisał(a):Wyświetl post
to jest najbardziej wkur.wiająca przyśpiewka na Wiśle - nigdy jej nie śpiewam, a zwłaszcza takim meczach jak wczoraj, stykowych, gdzie prowadzimy minimalnie i jest końcówka meczu.
Też mnie zawsze zastanawiał jaki dureń zaczyna zawodzić o trzech punktach przed końcowym gwizdkiem? Nauczeni bardzo smutnym doświadczeniem powinniśmy wtedy drzeć się "gramy do końca" i nic innego.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 21.05.2015, 08:30
Zachowanie Dudki i Jankowskiego przy bramce na 1:1 - LOL

Bramka na 2-2 - kryminał. Cały mecz kopiemy od grajka do grajka bez sensu, a jak w 94 minucie trzeba zrobić to samo, to nagle bodajże Burliga pcha się do przodu, wrzuca .... wie do kogo,strata, w środku boiska w 3 nie potrafimy sfaulować i przerwać akcji, dzida w przód i nie wiemy co się dzieje. Albo bardzo dobrze wiemy.

Grają kiedy chcą i jak chcą. Wczoraj ewidentnie nie chcieli. Niech spierdalają.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2015, 08:33
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Tak jak miało być.

I choćbyśmy tu napisali 500 stron, to tego nie zmienimy.
Kopacze wczoraj oszukali wszystkich, którzy jeszcze mają cierpliwość chodzić na stadion.
Zamiast lizana dupy z C na zakończenie meczu, powinno polecieć - wypierdalać!

p.s. Dudka powinien zostać zawieszony przez klub do końca sezonu.
I tak nic nie stracimy, bo o nic nie gramy - kopacze o nic nie grają.
Po meczu: "dzięki za walkę!"

Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2015, 08:33
Heroiczna walka o dluższe wakacje zakonczona happy endem !
Tak jak ktos pisze u góry, Jovica nie wtajemniczyli a Stepinskiemu wisi bo i tak wraca do Norymbergii
Ale wciaż jeszcze można ustalić, ze przygotowania do przyszlego sezonu zaczynają sie tego samego dnia, bez wzgledu na ewentualne puchary...
nadzieja w przytomności umysłu Moskala/Gaszyńskiego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.05.2015, 08:45
szkoda.
szkoda.
szkoda.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.05.2015, 08:52
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Tak jak miało być.
Mimo, że wczoraj nie dałem rady być na meczu oglądałem powtórkę i jasno stwierdzam, że jak kupowałem karnety na Wisłę czy był bojkot czy nie, niezależnie czy prezesem był Czerwiński czy Bednarz... karnetu na przyszły sezon nie kupię, gdyż nie będę wspierał minimalizmu ludzi ograniczonych, bo inaczej tego się nazwać nie da! Cierpliwość się skończyła!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.05.2015, 09:13
Dawno nie byłem tak wkur...ony jak wczoraj, mało tego to jeszcze 7egia dołożyła do pieca.

Myślę sobie koło 90 minuty, że mimo grającego piachu jakoś wygramy ten mecz, ale nie...

Dudka - gościa nigdy nie lubiłem, ale jakoś znosić musiałem, mam nadzieję, że od następnego sezonu już go u nas nie będzie.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.05.2015, 09:35
Gdyby ktoś się zastanawiał, gdzie i w jakich okolicznościach "giną" kibice, to wczorajszy mecz był odpowiedzią.

Piłkarze osiągnęli sukces. Nie chcieli wygrać, no i to się im udało.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 21.05.2015, 09:38
nie wiem czy to wina Moskala czy samych piłkarzy, ale wytłumaczcie jak to jest mieć wolnego w 93m, zamiast rozgrywać i iść do chorągiewki grać na czas to Dudka wypier*ala piłkę gdzie bądź i piłka jest dla Pogoni? jak można 20 sek przed końcem meczu wygrywając go 2-1 grać u siebie mieć ustawioną linie defensywną na 40m! KURRRRWA LUDZIEE!

frajerstwo nic więcej, oni zrobili to specjalnie, widać było ich zachowanie pod koniec meczu
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 21.05.2015, 09:48
Całe szczęście, że pucharów nie będzie. Z czym do czego? Teraz kadra jest okrojona a w czerwcu może jeszcze połowa drużyny odejść. Nowych nie ma za co kupić, starym nie ma z czego zapłacić. Tak to wygląda. Chvjowo.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.05.2015, 09:57
Grajcie tak dalej jak dziś, przejebcie reszte meczy jak ostatnie piz.dy w 94 minucie to będziecie mieć 20 koła ludzi na meczu. Do tego na bank wszyscy przyjdą na następne.

Frajerzy. Krew człowiek zalewa, że tacy ludzie grają w Wiśle ,ale co poradzisz. Dudka niech wypierdala jak najdalej a najlepiej do kraju kwitnącej bulwy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.05.2015, 10:38
Krótko i na temat - obudziłem się z takim kacem (niealkoholowym bo wracałem autem do Wrocławia) jaki ostatnio miałem po meczu z parchami i bramce Jopa...

Na boisku - nie istniał Dudka (a raczej istniał w innym tego słowa znaczeniu - regularne przetrzymywanie piłki przy kontrach i liczne straty), tragiczny był Burliga (może jeszcze parę wywiadów o nowym klubie), Stilić mimo bramki niczym śpiący królewicz, wszystkie akcje na lewą stronę - gdzie Barrientos osaczony przez 2 czy 3 przeciwników nie miał nawet do kogo podawać a na prawej Boguski na początku meczu bezproduktywnie ganiał a potem schodził do środka, gdzie ginął. Jankowski poza akcją bramkową nic ciekawego nie pokazał, Brożek pół meczu stoi na pozycji spalonej. Wejście Garguły do tak jakbyśmy grali o jednego mniej - wyróżniał się kolorem obuwia), Sadlok przy ostatniej akcji atakuje w środku pola na połowie przeciwnika i nie potrafi przerwać skutecznie akcji (nawet inkasując kartkę żółtą czy czerwoną -a lewa strona pusta). Buchalik nieźle ale przy 2 bramce wyszedł i padł na dupę, skutecznie pomagając w zdobyciu bramki Murawskiemu.
Pretensji na pewno nie mam do Jovicia, Stępińskiego (po jego wejście gra się ożywiła) i do Głowy (chociaż też kilka razy nie popisał się), Uryga nie zdołał ni zrobić.
Co do Kazia to biorąc pod uwagę kto siedział na ławce to wielkich możliwości w ofensywie nie miał - nie wiem czy Jankowski i Boguski zeszli dlatego, że oszczędza ich na Jagę, bo do najgorszych na boisku nie należeli. Być może wprowadzenie zamiast Garguły - Guzmicsa - w miejsce Dudki) i przesunięcie Sadloka na lewo a Burligi lub Jovicia na prawą pomoc byłoby korzystniejsze, ale niestety Moskal na ławce nie miał kim wczoraj postraszyć, chociaż udało mu się - patrz Stępiński...
Miało być krótko wyszło długo ale kac po wczorajszym nie mija i długo nie minie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 21.05.2015, 10:54
Dlaczego te remisy tak nas denerwują? bo:
1. Prezes narobił nam ochoty, mówiąc, że celem jest awans do Ligi Europy - mówił to otwarcie
2. Piłkarze i sztab narobili nam ochoty, mówiąc, ze biją się o wysokie cele.

a teraz gdy nagle dostajemy 2-2 w 94 minucie, to rzeczywiście w.... jest duży, bo to nie pierwszy raz, to zaledwie 30 sekund przed końcem meczu... i który to już raz? 4 w tym sezonie! (Legia, Jaga, Lechia i teraz Pogoń)

jak zabraknie nam tych punktów to dopiero będzie ból dupy... bo gdyby... gdyby... ale gdybać to sobie można...

P.S. Kibice Wisły żyją 20 lat krócej przez te nerwy

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 21.05.2015, 10:59
Myślałem, że jak wejdę rano i napiszę o planowanym remisie, to zostanę zmieszany z błotem, ale widzę, że sporo osób ma takie same odczucia. Coraz ciężej uwierzyć, że tracimy bramkę na 2-2 w ostatniej minucie chyba po raz 3 na wiosnę...

Dotychczas miałerm wrażenie, że wyjdziemy na prostą, ale teraz naprawdę się boję, co będzie z Wisłą.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.05.2015, 14:08
Z perspektywy górnego E wyglądało, że Dudka trochę szukał żółtej kartki. Zarobił ją w końcu za faul w moim odczuciu zbędny, tak jakby nie miał ochoty jechać do Białego. Obawiam się, że ten gość jest w zespole rozsadnikiem rdzy - minimalizmu i kunktatorstwa.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2015, 14:17
masz racje
ale i tak w dalszym ciągu jest o lata świetlne przed Alanem Urygą.
i to jest obraz tego jak głeboko tkwimy w gównie.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 21.05.2015, 14:27
A czemu nie gra STjepanović?
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 21.05.2015, 14:30
no właśnie jest lata świetlne, zamiast patałacha Dudki nie postawiłbym na Stjepanovicia z Jagą, lecz na Guzmica w środku pola i zostawił go tam do końca sezonu
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2015, 14:34
jak na mnie to Ostoja jest w przefatalnej formie po kontuzji.
Inaczej tego nie widze.

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.05.2015, 14:56
Nie mogłem obejrzeć meczu i nawet nie mam zamiaru oglądać powtórki bramek. Pech pechem, ale jak kolejny mecz frajersko się remisuje przed samym końcem meczu, to coś musi być nie tak. Jak widzę 2:2 to mi nie dobrze. Brak koncentracji, piłkarze jak już ktoś wspomniał nieodpowiedzialnie i niekonsekwentnie rozgrywają piłkę. A najgorsze jest to, że nie wyciąga się wniosków z wcześniejszych błędów! Skończą tą ligę na 5 miejscu i wielkie G będziemy mieć. Chociaż może to i lepiej, bo z czym my się pchamy. W lecie pewnie odejdzie Semir, może sprzedadzą Donalda, weźmie się za darmo jakiś szrot, któremu kończył się kontrakt i JAZDA!
What's new?

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2015, 15:34
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
1. Ile dostaniemy, a ile wydamy na organizację meczów?
Za udział w I rundzie kwalifikacji LE Uefa płaci 200 tys. Euro. Czarter na koniec "Europy" to nieco ponad 100 tys. Euro. Plus hotel, ubezpieczenia, dodatkowe premie dla piłkarzy. Na swoje powinniśmy wyjść. A możemy trafić Finlandię lub coś w tym rodzaju, gdzie czarter to kilkadziesiąt tysięcy Euro.

Dodatkowo jest różnica pomiędzy wpłatami z Canal+ za czwarte miejsce a piąte. Nie mówiąc już o trzecim, gdzie w zeszłym roku był ekstra milion premii (o ile dobrze pamiętam).

Ale trzeba postępować racjonalnie. Nie warto się bić o te puchary.
Jak wiadomo są dwa wyjścia z naszej sytuacji.
Racjonalne to jest pojawienie się arabskiego czy rosyjskiego inwestora.
I cudowne czyli w oparciu o sukces sportowy i prawidłowe zarządzanie klubem.

Ja widzę zupełnie inne zagrożenie (pomijając lenistwo piłkarzy), mając na względzie siłę naszego pionu sportowego.
Mianowice takie, że w dniu pierwszego meczu LE tj 2 lipca możemy mieć duże problemy ze sformowanie jednej jedenastki zawodników.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 21.05.2015, 16:07
Ludzie naszą jedyną szansą na wygrzebanie się z dołka jest cudowny awans przynajmniej do IV rundy LE najlepiej do fazy grupowej. Więc nie wiem czy nie walczenie o puchary ma sens.

Chociaż szanse na to są mniejsze niż zerowe
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 21.05.2015, 16:09
Pora przestać myśleć o tym co było wczoraj, bo za dwa dni kolejny arcyważny mecz. Nie ma co roztząsać
PS. ile płacą za IV rundę el. LE ?
dzięki
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 21.05.2015 o godz. 16:10.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów