The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2015, 16:54
rast napisał(a):Wyświetl post
Debata w wsi24 zagrożona. Czyżby Duda Andrzej chciał strzelić sobie w kolano i skapitulować w ostatnim tygodniu kampanii
Jak się wycofa to przegraną ma jak w banku.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2015, 17:00
Bedzie debata!!Duda to nie szogun i nawet w wsi24 bedzie debatowac a nie ucieka jak komor przed Kukizem.
Odpowiedz cytując
rast
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 18.05.2015, 17:15
Będzie, będzie i to także w otwartym tvn zaraz po buehehe 'faktach".

Kurski coś tam zaczął działać, więc może się dziać
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.05.2015, 17:18
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
Bedzie debata!!Duda to nie szogun i nawet w wsi24 bedzie debatowac a nie ucieka jak komor przed Kukizem.
Zluzuj człowieku,zluzuj...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 18.05.2015, 17:31
rast napisał(a):Wyświetl post
Debata w wsi24 zagrożona. Czyżby Duda Andrzej chciał strzelić sobie w kolano i skapitulować w ostatnim tygodniu kampanii
zadaj sobie pytanie ? co Duda może ugrać w wsi24 na wrogim terenie , to tylko jego dobra wola że tam pójdzie, nie ma żadnego obowiązku, bulu odrzucił debatę w tv trwam , w republice , i co ? strzelił sobie w kolano ? jak pokryje sie termin debaty z kukizowcami to wybierze taka debatę która przyniesie mu głosy , poza tym bulu odrzucił debatę z kukizowcami ,i nie widzę płaczu i opowieści o strzale w kolano
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.05.2015, 17:40
"Zmiany w systemie emerytalnym, które w ciągu ostatnich kilku lat zafundowała nam ekipa rządowa w powiązaniu z masową emigracją zarobkową Polaków (to nie dramat tylko szansa) spowodują, że po 37 latach nieprzerwanej pracy statystyczny Kowalski otrzyma jako "emeryturę" 1/5 ostatniej pensji. I to jeszcze pod warunkiem, że do tego czasu ZUS nie zbankrutuje, ludzie przestaną emigrować w dotychczasowym tempie, a Polskę ominą poważne kryzysy gospodarcze.

Ekipa Platformy Obywatelskiej uchwaliła nowelizację ustawy o emeryturach i rentach, która wprowadziła w życie tzw. kapitałową formułę obliczania świadczeń emerytalnych z ZUS (zamiast solidarnościowej). W praktyce oznaczało to, że wysokość wypłacanej emerytury ma zależeć od ilości zgromadzonego - za pośrednictwem składek emerytalnych - kapitału. Wszystko byłoby okej, gdyby nie przyjęty przez Platformę algorytm wyliczania wysokości przyszłej emerytury. Władze uznały bowiem, że przeciętny polski emeryt przeżyje na emeryturze... 18 lat. Wartość ta została oczywiście wzięta z kosmosu, bowiem 18 lat na emeryturze po przekroczeniu 67. roku życia ma szanse dożyć jedynie garstka Polaków (w rzeczywistości długość życia po przekroczeniu wieku emerytalnego wynosi ok. 8 lat). "
źródło http://niewygodne.info.pl/
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.05.2015, 17:42
siemstein napisał(a):Wyświetl post
A wy wszystko co napiszą łykacie jak pelikan. To też jest manipulacja opinią publiczną.
Jak mam podane nagranie, które mogę osobiście odsłuchać to w to wierze. Dziś ten temat całkowicie przemilczany w mediach, a jeśli by na tym nagraniu był ktoś z PiS-u to Komorowski już by wzywał do rezygnacji Dudy
http://gmyz.dorzeczy.pl/id,6303/Nagr...nkowskiej.html
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.05.2015, 17:48
W takim razie Duda ma .....owy sztab. Powinni to wykorzystać
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2015, 18:16
A wy wszystko co napiszą łykacie jak pelikan. To też jest manipulacja opinią publiczną.
Nie tylko napiszą, przed chwilą w TV Republika odtworzono taśmy z nagraniem, to co było cytowane tym razem poszło fonią. Wojtunik szef CBA i wicepremira Bińkowska. Ogladaj inne niz reżimowe media, to będziesz więcej wiedział i nie pisał bzdur.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 18.05.2015, 18:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko napiszą, przed chwilą w TV Republika odtworzono taśmy z nagraniem, to co było cytowane tym razem poszło fonią. Wojtunik szef CBA i wicepremira Bińkowska. Ogladaj inne niz reżimowe media, to będziesz więcej wiedział i nie pisał bzdur.
A Ty czytaj ze zrozumieniem wpisy na forum
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.05.2015, 18:37
A Ty czytaj ze zrozumieniem wpisy na forum
Przeczytałęm ze zrozmieniem Twój wpis:

Cytat:
odnoszący się do tego wpisu dotyczącego spalenia budki przez służby specjalne:

Cytat:
Uważasz że akurat to jest pierdoła? Używanie służb do wywoływania skandali dyplomatycznych i manipulowania opinią publiczną?
Co tu jest niejasnego ? poddałęś w wątpliwość fakt rozmowy, Wojtunik - Bieńkowska, którą miałęm możliwość wysłuchać przed chwilą w TV Republika. Wiec tekst o łykaniu jak pelikan akurat ma się nijak. Jeśli ktoś łyka to na pewno nie ten co wierzy w tekst z taśmy, tylko ten co w niego nie wierzy.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 18.05.2015, 18:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałęm ze zrozmieniem Twój wpis:

odnoszący się do tego wpisu dotyczącego spalenia budki przez służby specjalne:

Co tu jest niejasnego ? poddałęś w wątpliwość fakt rozmowy, Wojtunik - Bieńkowska, którą miałęm możliwość wysłuchać przed chwilą w TV Republika. Wiec tekst o łykaniu jak pelikan akurat ma się nijak. Jeśli ktoś łyka to na pewno nie ten co wierzy w tekst z taśmy, tylko ten co w niego nie wierzy.
Przeczytaj co napisałem później. Duda ma ch.ujowy sztab skoro tego nie wykorzystują. No chyba, że czekają na debatę
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.05.2015, 19:17
Mazurek jak zwykle celnie
http://wpolityce.pl/polityka/244927-...-tylko-stracic
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 18.05.2015, 20:39
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Mazurek jak zwykle celnie
http://wpolityce.pl/polityka/244927-...-tylko-stracic

pisałem o tym wcześniej niż Mazurek , uważam to za duży błąd , nic nie zyska, może stracić
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.05.2015, 00:21
Lis zaprasza do programu 3 gości: Cimoszewicza (nie muszę ukrywać że zagłosuję na Komorowskiego), Janusza Lewandowskiego (PO) i Tomasza Karolaka (komitet poparcia PO).
W sumie żadne zaskoczenie.

...

Cimoszewicz m.in. o tym, że Duda chce się przypodobać kibolom. Standard w tym programie.

...

Lewandowski udowadnia, że Duda oferuję krok wstecz (oczywiście chodzi o in vitro i uwaga - książki patriotyczne!)

...

Dyskusja z Karolakiem na temat tweetu córki Dudy. Pojazd po całości.

...

Tweet był z fejkowego konta.

Przekonali mnie w 100%, głosuję na Dudę. I Wam też to polecam. Nie mamy już innego wyboru.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.05.2015, 09:16
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Lis zaprasza do programu 3 gości: Cimoszewicza (nie muszę ukrywać że zagłosuję na Komorowskiego), Janusza Lewandowskiego (PO) i Tomasza Karolaka (komitet poparcia PO).
W sumie żadne zaskoczenie.

...

Cimoszewicz m.in. o tym, że Duda chce się przypodobać kibolom. Standard w tym programie.

...

Lewandowski udowadnia, że Duda oferuję krok wstecz (oczywiście chodzi o in vitro i uwaga - książki patriotyczne!)

...

Dyskusja z Karolakiem na temat tweetu córki Dudy. Pojazd po całości.

Przekonali mnie w 100%, głosuję na Dudę. I Wam też to polecam. Nie mamy już innego wyboru.

wydaje mi się że liz w panice "przedobrzył" , rozumiem w jego wydaniu cimoszewicza , lewandowskiego czy tego przygłupa karolaka , ale jazda po córce Dudy to przegięcie które obróci się w druga stronę , takich "przekonanych" po tej akcji z Kinga Dudą będzie więcej , oj dużo więcej,
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.05.2015, 09:25
On też dobrze wie, że 90% ludzi obejrzy tylko program i nie zada sobie trudu by sprawdzić czy te rewelacje były prawdziwe.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.05.2015, 09:37
będzie prawdopodobnie żądanie sprostowania w trybie wyborczym przez tv komorowski ,w czasie najlepszej oglądalności

a co na to Kukiz

http://wpolityce.pl/polityka/244969-...y-za-srebrniki

pamietam jak Gwiazdzisty toczył "boje" z fanami korwina , stałem z boku , przyglądałem się , nie angażowałem się bo miałem nadzieję że korwinowcy mogą mieć trochę racji , Gwiazdzisty szacunek, miałeś stuprocentową rację, korwin to kretyn na usługach reżimu od lat

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...-pyszczka.html
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.05.2015 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.05.2015, 11:04
Nowy spot Dudy na koniec kampanii:

Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2015, 11:14
Za mało bulu i nadziei.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.05.2015, 13:28
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post

pamietam jak Gwiazdzisty toczył "boje" z fanami korwina , stałem z boku , przyglądałem się , nie angażowałem się bo miałem nadzieję że korwinowcy mogą mieć trochę racji , Gwiazdzisty szacunek, miałeś stuprocentową rację, korwin to kretyn na usługach reżimu od lat

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...-pyszczka.html
Nie przesadzałbym z tym agentem, on po prostu ma swój świat. Pięć lat temu namawiał swoich wyborców do głosowanie w drugiej turze na JarKacza, czyim agentem był wtedy? Teraz też pośrednio namawia do głosowania na Dudę:
Cytat:
Bo PO i PiS to dwa gangi niewiele się od siebie różniące. Jedni rwą kasę w wielkich aferach - drudzy przysysają się do jakichś posad państwowych, do SKOK-ów czy czego tam jeszcze. (...) Obecnie afery w PO są tak wielkie, bo prezydent jest z tej samej opcji. Gdyby prezydent był z PiS-u, musieliby kraść mniej i dyskretniej.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.05.2015, 14:45
wczoraj wsi24 podało że bulu ma 47 % i przybyło mu nie wiedzieć czemu 7% ?

a dzisjaj zaufanie "aż" 41 % , czy oni nie mogą się skonsultować ?

http://wpolityce.pl/polityka/245030-...ce-badanie-tns
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.05.2015, 15:02
Olać te sondaże- znam takich którzy nie mówią Rzeczpospolita Polska tylko Rzeczpospolita Sondażowa.
Mamy 3 dni żeby ugryźć ten system, a na jesieni go obalić. Będzie mega trudno- w starciu w tvn gdzie będzie 3 (Olejnik,Pochanke,Komorowski) na 1 (Dudę) - licze na krakusa Rymanowskiego że pokaże cohones i przynajmniej nie pójdzie na "współpracę" z WSIokami. Mam też nadzieje że bezczelne i chamskie zachowania sztabu i samego Komorowskiego nie spowodują reelekcji bo wtedy będzie to znaczyło że Polski (Polaków) już nie ma.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.05.2015, 15:35
A tymczasem ruszył proces kumpli Komorowskiego z "Pro Civili". Na ławie oskarżonych m.in. "Bentley":

http://wgospodarce.pl/informacje/198...-urok-bentleya
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2015, 16:12
Co do Lisa:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...4b39e2c5b37f49

To straszenie PiSem i Kaczyńskim, jak mnie to rozwala. Banda s....ysynów od przekrętów, wyzywania, prowokacji (Andrzejek obrońca krzyża, podpalanie budki pod ambasadą ruskich itp), Lis śmieć, który zaprasza do programu samych zwolenników Komorowskiego w TVP2 (!!! to jest ta ich jebana misja?) i ta banda cweli śmie straszyć ludzi PiSowcami.

A co do Korwina to mam wrażenie, że on po prostu takim wodzirejem polskiej sceny politycznej. Taki chłopek roztropek od opowiadania bajek (połowę postulatów i połowę opowieści ma słuszne ale drugiej połowy aż żal komentować) i raczej agentem niczyim nie jest, on po prostu w całej swojej mądrości jest tak głupi, tak naiwny i ma tak długi język, że można nim dowolnie sterować i manipulować.
Jego po prostu wystarczy spytać na jakikolwiek temat i odpowiada, nie myśli, że skoro jest kampania to ch im w d, nie będę Dudy oczerniał bardziej niż Bronka. Lepiej tego drugiego jechać żeby nie wygrał.
I później takie historie wychodzą, że jakiś dziennikarzyna specjalnie go zapyta o zdanie na dany temat i mamy aferę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.05.2015, 16:32
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Olać te sondaże- znam takich którzy nie mówią Rzeczpospolita Polska tylko Rzeczpospolita Sondażowa.
Mamy 3 dni żeby ugryźć ten system, a na jesieni go obalić. Będzie mega trudno- w starciu w tvn gdzie będzie 3 (Olejnik,Pochanke,Komorowski) na 1 (Dudę) - licze na krakusa Rymanowskiego że pokaże cohones i przynajmniej nie pójdzie na "współpracę" z WSIokami. Mam też nadzieje że bezczelne i chamskie zachowania sztabu i samego Komorowskiego nie spowodują reelekcji bo wtedy będzie to znaczyło że Polski (Polaków) już nie ma.
uwierz mi , żadne debaty nie mają znaczenia ,ludzi g...o obchodzi co maja do powiedzenia , chcą zmian , tyle i aż tyle ,"sądażownie" nie pokazuja wyników bo wynik jest masakryczny, maja zakaz, nie liczę wsi24 i lizweeka , oni jeszcze "walczą", jest już jak to mówią młodzi zaorane, trzeba to tylko dobrze zagospodarować i wygrać na jesieni , pózniej uporządkować sprawy i rozliczyć konkretnie urbanoplatfusiarnię , i nie politycznie , tylko karnie

pisałem już o tym dzisjaj , wklejam dla przypomnienia , bo bloger z salon 24 pisze to samo , oceniam że dlatego "sądazownie"milczą bo jest coś w granicach 60-40 Duda

http://mediologia.salon24.pl/648761,...dla-prezydenta
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.05.2015 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2015, 16:49
No nie wiem czy wszystko takie wygrane jest. Proces odbywa się tak: dajemy kłamliwy sondaż > ludzie wierzą w sondaże więc glosują tak jak im sondaże każą > jak brakuje głosów to dofałszowujemy wybory pod swoje potrzeby.
Stąd własnie te sondaże po śmiesznej debacie. Debata z dupy i nagle w sondażach się pozmieniało, ciekawe.
Te wszystkie sondaże i to co się dzieje wokół to jest jedno wielkie oszustwo i manipulacja. Tu się pod odpowiednie wyniki, które wcześniej akceptuje "góra" dogrywa cały obraz, całą rzeczywistość.
I właśnie w ten sposób mamy takie cuda na kiju, że nagle PO leci w dół a już na horyzoncie mamy partię Kukiza, czyli partię (ruch), który nie istnieje!!! Który jeszcze się nie zawiązał, jeszcze nawet jednego postulatu nie ma (no nie wliczając JOWów) a już w sondażach im dają 10-20% (czyli ludzie chcą głosować na jedną wielką niewiadomą?), mamy jakąś partię Balcerowicza, której jeszcze dalej do powstania niż partii Kukiza, partię, o której chyba nie wie nikt oprócz kilku wtajemniczonych osób, a która ma 5-11% w sondażach!!!
Tak się robi ludzi w chuja. Układa sie wcześniej wszystko a później tylko sondaż, manipulacje telewizyjne, mała reklama lub antyreklama w mediach i zmieniamy PO na Kukiza, na Balcerowicza i wmawiamy ludziom przed wyborami żeby się pogodzili z myślą, że Komorowski może wygrać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.05.2015, 17:13
Jaroo1 20% Kukiza to szansa na góra 10% w Sejmie chyba że będą uciekać z urbanoplatfusiarni to wtedy więcej, partia balcerowicza z takim wynikiem nie istnieje i nie zaistnieje, przypomnij sobie startiwe cyfry takich tworów jak PJN czy SP , "zaczynali" sondażowo z kilkunastoprocentowym poparciem ,Kukiz ma szanse bo startowo ma dużo i do tego jeszcze do zagospodarowania wielu niezadowolonych,
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.05.2015, 17:21
"I choćby przyszło stu Karolaków I każdy zjadłby trzy miski flaków I choćby nie wiem jak się wytężał Nie popchną Bronka - taki to ciężar I choć popychać będzie Majchrowski Ciągnąć Saleta i Korzeniowski Nie dadzą rady podsadzić Bronka Puści on tylko głośnego bąka"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2015, 18:16
bardziej niż lisów,smolarów i karolaków obawiam sie głosowania korespondencyjnego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów