|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czy za późno? Ze sportowego punktu widzenia może tak, ale wydaje mi się, że boks obecnie potrzebuje takiej walki zdecydowanie wcześniej niż ze 3-4 lata temu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Piszę tylko i wyłącznie patrząc na aspekt sportowy, to już po prostu nie będzie pojedynek jakim mógłby być kiedyś.
Ps. Czy w ogóle dzisiejszy Pacquiao może zagrozić Mayweather'owi?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.02.2015 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie jest szersze, a mianowicie czy ktoś może zagrozić Mayweatherowi? Moim zdaniem nie
![]() W maju będziemy mieli do czynienia ze starciem tytanów w wieku przedemerytalnym, gdyż jeden i drugi mają po 37-38 lat. Nie ukrywam, że najlepiej tą walkę określił sam Mayweather: http://sport.interia.pl/boks/news-ma...zy,nId,1675646 Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.02.2015 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mayweather nieco przypakuje, Gołowkin nieco schudnie i masz walkę, po której Floyd zostałby z ringu zniesiony
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma szans aby do takiej doszło. Piękniś i tak skończy za moment karierę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście, pisałem to z przymrużeniem oka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ta walka jest o 5-6 lat przeterminowana niestety, pomimo że starszy jest Floyd, to ząb czasu mocniej nadgryzł Manny'ego i Amerykanin go wypunktuje zamykając usta wszelkim (haha nie, to nie jest możliwe) krytykom.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeden z portali poświęconych pięściarstwu przypomniał mi o wczorajszej rocznicy (już dwudziestej) ringowej wojny Benn vs McClellan - tragicznej w skutkach niestety... Jest na yt cała walka a także kilka dokumentów poświęconych walce i wydarzeniom z nią związanych. Szczerze polecam.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Polsat Sport - Mariusz Wach.
Ale widać że jeszcze daleka droga ... chyba że on zawsze się będzie tak ruszał ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 14.03.2015 o godz. 23:49.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciosy bardziej pchane niż wyprowadzane.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Glazkov wygral ale trzeba przyznac, ze sie Cunningham postawil calkiem calkiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Słabiutki Wach, zero dynamiki, przereklamowana siła ciosu, technika jak u juniora a nawet gorsza.
Walka Głazkow - Cunningham ciekawa, bliska remisu. Głazkow teraz obowiązkowym dla Kliczki ale widzę tu ciężki nokaut na Wiaczesławie. Dobra walka Pascal - Kowaliow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szpilka i Sułęcki wygrali swoje walki poprzez nokauty w drugiej rundzie to się na boksowali.Sułęcki mi się bardziej podobał
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tutaj cała walka Szpilki z Cobbem dla tych, co nie widzieli. No Polak zmasakrował rywala, wydaje mi się, że to nie był dla Szpili równorzędny konkurent: https://www.youtube.com/watch?v=VEbx20et4G0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wystarczy posłuchać co mówi Andrzej Kostyra, żeby wiedzieć, że ten cały Cob nawet w szczycie formy nigdy bokserem nie był.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ta walka to była taka rozgrzewka dla Szpilki na powitanie w stanach...
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie dałem rady wstać ale chyba oglądnę sobie powtórkę:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
imo nie warto. pacman coś probowal, atakowal pare razy mocniej trafil floyda, a floyd jedynie kontrowal prostym i spierdalał po ringu. jedna najbardziej przereklamowanych walk w historii...
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Floyd Mayweather Jr - Manny Pacquiao 148/435 (34%) Ciosy ogółem 81/429 (19%) 67/267 (25%) Ciosy proste przednią ręką (jabs) 18/193 (9%) 81/168 (48%) Pozostałe mocne ciosy (power punches) 63/236 (27%) Piękne kontry Floyda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Znajdę gdzieś w sieci całą walkę?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się złożyło, że oglądałem tą walkę w niemiecko-rosyjskim towarzystwie i czułem się, że tylko ja kibicuję Mayweatherowi.
Walka delikatnie mówiąc była rozczarowująca jak na ten cały hype, ale pokazała jednak jaka różnica dzieliła tego geniusza boksu względem goniącego go peletonu, a także dlaczego miał on na rozkładówce kilkunastu mistrzów różnych kategorii wagowych. Pacquiao pokazał, że ząb czasu okrutnie wykastrował go z jego atutów, czyli szybkości i kombinacji, a zryw w 4 rundzie i ten celny lewy cios to było za mało, aby zaistnieć w tej walce. Rewanżu nie będzie i dobrze, bo po co? PS. Dzisiaj Golowkin szykuje kolejną masakrę. |
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Floyd niekwestionowany mistrz i tyle w temacie - mówi, że ostatnia walka we wrześniu, ale nie sądzę, żeby skończył karierę z rekordem 49-0 jak Rocky Marciano. Na pewno będzie chciał pobić jego rekord i zakończyć z 50-tką zwycięstw na koncie. Podkręca tylko temat pewnie bo mu się kontrakt kończy z Showtime i będzie chciał jak najwięcej wycisnąć za "powrót z emerytury" na ring.
Chyba coś pomyliłeś bo GGG za tydzień [16] walczy ;-) Powód: ...
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 08.05.2015 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ludzie juz się nie nabiorą na gadki o super walce z udziałem Mayweathera. Walki z jego udziałem to borefesty. W usa 90 dolców za walkę z Pacem trzeba było zapłacić - niezły przekręt..
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.05.2015 o godz. 21:02.
![]()
.
. |
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
|
^ Z tego co piszą* to wynik PPV zbliżony do to tej walki z ODH więc jak na taką kwotę to poszło sporo. Oczywiście przyznaję Ci rację, że walka poziomem - zwłaszcza ze strony Pacmana rozczarowała i ludzie są na pewno rozgoryczeni tym co zobaczyli za te 90 dolców. Ale myślę, że Money chce jak najwięcej ugrać za tą 50 walkę i do tego zmierza. Pożyjemy zobaczymy
![]() *
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Podobno Szpilka tydzień temu walczył ale gość tak upadł na dno że już nawet onet tego nie wspomina - kolejny kelner.
A w najbliższy piątek: Mariusz Wach (30-1, 16 KO) - Konstantin Airicha (21-10-2, 17 KO) Transmisję z gali Wach-Airich, na której będą walczyć również m.in. Robert Parzęczewski, Michał Gerlecki i Michał Żeromiński, przeprowadzi Polsat Sport. Początek w piątek o 20.00. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy ja wiem, czy Szpilka upadł? Wg mnie planowo w tym roku z nowym trenerem porozbija sobie ze 3-4 kelnerów i na początku przyszłego roku dostanie coś większego. Co z tego wyjdzie - zobaczymy.
Odnośnie walki Wacha - jak zobaczyłem ważenie, to dałem sobie spokój z tą walką. Wach otłuszczony, a jego przeciwnik może mu wejść pod pachę. Zapowiada się ekscytująco ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No właśnie to ciągłe obijanie kelnerów mnie rozwala. Jego rówieśnik w USA co ma za sobą 10 walk by go rozrzucił po ringu jak gnój po polu
![]() Pojawił się taki Jennings i pokazał mu miejsce w szeregu. Ale zobaczymy. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lennox Lewis powidział: "Szpilka to zakopany w piasku diament" i ja mu wierzę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
12 września prawdopodobnie Mariusz Wach będzie walczył w Londynie z Anthonym Joshua
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|