The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 09:33
Jak dla mnie tak: Braun zaprezentował się tak jak chciał, ale 3 krotnie wspominanie o 1050 rocznicy jest słabe. Skoro gość ma 7min na powiedzenie wszystkie, a 3 razy powtarza jedną rzecz to czyżby nie miał nic ważniejszego do powiedzenia? Do tego z jego słów można odnieśc wrażenie że przyszłośc Polski powinniśmy oddać w ręce Boga i patrzeć co z tego wyjdzie.
Kowalski - na plus, do tego wypowiedz o obozach naprawdę świetna.
Korwin - średnio, ale nie palnął żadnych głupot. No i musze poczytać o tych JOWach, bo mnie zaskoczyl ten zakład z Kukizem.
Kukiz - spodziewałem się dużo więcej, wypadł słabo. Nie najsłabiej, ale słabo. No i ktoś mi powie jakie on ma poglądy oprócz JOWów?
Tanajno - szkoda gadać, gość się "totalnie ....a skompromitował".
Duda - wyuczone śpiewki, cięzko było nie odnieść wrażenie że mówi to sztucznie. Szkoda, że nie był bardizej sobą bo mógł dużo więcej z teog wyciągnać. Też średnio wypadł.
Palikot - wiadomo, że on celuje w lewą strnę więc to samo - kilkukrotnie wspomnienie o konserwatystach, że on jest jedyny który pociągnie kraj do przodu itp itd. Pewnie zapunktował u tych 2-3% co go popierają, ale reszta dużo nie zapamięta z jego wywodów.
Wilk - mądrze się wypowiadał, ale niczym szczególnym nie błysnął. Ot taki kolejny kandytat z mądrymi poglądami, mądrze mówi, ale brakowało tego błysku. Ogólnie wystep mimo wszystko na +.
Jarubas - cięzko mi powiedzieć, bo praktycznie na nic nie zwróciłem uwagi.
Ogórek - chciała być pewna siebie, powiedzmy że w miarę wyszlo. Ogólnie mówiła ładnie, mądrze, dobrze wygląda. Myśle że mimo wszystko zyskała trochę na tej debacie.

Chyba wszyscy. ogólnie uważam, że mimo iż nie była to prawdziwa debata to był to bardzo dobry pomysł. Każdy kandydat miał w końcu szanse się zaprezentować w telewizji publicznej, a o to nam chodziło przecież. w dodatku z powaznymi kandydatami nie wypadali blado, niektórzy wręcz bardzo dobrze. Zobaczymy jaki to da efekt w niedziele.

Ja mam nadal mieszane uczucia. Raczej pójdzie glos na Korwina (jestem liberałem, co prawda nie aż takim ale wiadomo że nie uda się wszystkiego wprowadzić, a jak zacznie chociaż to będzie dobrze), chociaż coraz bardziej przekonuje mnie Kowalski. Kukiz też jest inteligentny, ale musiałbym znać więcej jego poglądów. Braun jest zafascynowany religą, jak dla mnie za bardzo.
Ostatnio edytowane przez LanceTS : 06.05.2015 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 06.05.2015, 09:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Z jakiej kartki? Cały czas patrzył w kamerę więc nie pitol jak stokrotka. A że tekst miał przygotowany i przemyślany to moim zdaniem bardzo dobrze, bo dwie minuty to za mało czasu żeby bez planu powiedzieć o wszystkim. Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę to że niby "jak Palikot"? Dostałeś zlecenie żeby się kompromitować? . Bardzo dobrze ze się nie bronił bo taki właśnie był cel ataków, zmarnować czas na pyskówki. Taa najbardziej socjalistyczny , ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.

A ja gardzę kimś kto potrafi wypisywać takie banialuki. Jeszcze raz sobie napisz, że dobrze robisz, a potem jeszcze raz

Wplatanie w ten stek bzdur Boguskiego dowodzi jaki poziom prezentujesz. Boguskim też gardzisz ? A tfu...

ps. A Duda co powiedział o Wiśle, że za dziecka kibicowało się w domu Cracovi bo Wisła to był milicyjny klub. Co Ci się nie zgadza? To że trybuny były tym bardziej patriotyczne im barziej milicyjne były władze niczego nie zmienia. Takie były czasy. Moja mama która piłką się nie interesowała pamiętam jak mówiła swego czasu to samo co Duda.
każdy widzi co chce widzieć , nikt nie widział że Duda czyta z kartki kolega Incognito widział , cóż ? Duda wypadł podobnie jak pozostali czyli bezbarwnie , w takiej formule nikt nie mógł dobrze wypaść , położył na łopatki konkurentów mową ciała i gestykulacją , a wydaje mi się że w takim programie to jest najważniejsze , 90 % ludzi nie rozumie przekazu słownego z telewizorni , dociera do nich tylko przekaz niewerbalny i obrazkowy , w tym przypadku Duda wypadł bardzo dobrze

użytkownika fialo pomiń , rzadko zagląda ale przekaz ma zawsze taki sam , można się przyzwyczaić , jak będzie "bywał " częściej i będzie miał coś ciekawego do przekazania oprócz standardowego wyp....aj to sie można zastanowić nad jakąś formą "dyskusji"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2015, 10:13
Taa najbardziej socjalistyczny , ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.
Dokladnie, najbardziej socjalistyczny, duzo bardziej socjalistyczny niż Ogórek. 500 zł na dziecko (czyt. zabieranie bogatym w podatkach, a dawanie zasiłków patologii, żeby się rozmnażała - bo przecież łatwa kasa a 500 zł/mies. to będzie idealnie na wódę) to pomysł rodem z tamtej epoki. No chyba, że Andrzejek sfinansuje to wszystko z partyjnej kasy, a nie z podatków ciężko pracujących ludzi. Państwo tu pomoże, państwo tam pomoże - zastanawiam się tylko czemu w tym pisie nie jesteście za aborcją i pedałami, bylibyście idealną lewicą.

Do reszty się nie będę odnosił, masz silnie wypracowaną latami opinię na tym forum, szkoda czasu na te brednie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.05.2015, 10:54
Gdzieś można obejrzeć tą "debatę" wczorajszą? Jak włączyłem to była sama końcówka.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.05.2015, 11:37
Może mi ktoś odpowiedzieć po co Korwin wczoraj zaatakował i skrytykował Kukiza odnośnie tych JOWów ?

Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo on nie dotrzymuje słowa
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.05.2015 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.05.2015, 11:45
Ktoś podczas tej debaty dobrze powiedział (chyba Wilk?), że ludzie nie żyją z ulg tylko z dochodów - chyba coś w ten deseń. I o to właśnie chodzi. Niech sobie te wszystkie socjalistyczne świnie w dupę wsadzą te swoje ulgi, te swoje 500 zł, bo nawet gdyby to powprowadzali to dalej będziemy na ich smyczach i będą nas mieli przy nodze (bo jak nie to nie dostaniesz ulgi albo 500 zł) niech się od.......ą od ludzi, dadzą im godnie żyć i zarabiać, niech przestaną ich okradać i żadne ulgi i socjal nie będą potrzebne.
Żeby dać socjal to najpierw trzeba ukraść w podatkach, żeby od przykładowego Nowaka do Kowalskiego przetransferować 500 zł to dodatkowo na tej kasie jeszcze kilku pasożytów będzie się dorabiało, a to jakiś minister, a to ktoś w gminie, a to inny urzędas, który sprawdzi czy 500 zł się należy.
Won od Polaków, sami sobie poradzimy.
A te 500 zł na dziecko to kolejny cud, podobny do tych 3 mln mieszkań. Zauważyłem, że co wybory to każdy ma takie swoje mocne .......nięcie, taki wabik dla mas. Tu 3 mln mieszkań a tu 500 zł. Przecież większość ludzi biednych jak to słyszy t wariują ze szczęścia. Skoro kasa jest na wyciągnięcie ręki to: "może zagłosujemy na tego Dudę?"
Tylko są 2 problemy.
1. Tej kasy nie ma i nie będzie. Nie wiem skąd w sytuacji Polski wziąć taką mamonę jak tu trzeba myśleć jak budżet bez deficytu ułożyć i jak spłacić dług Państwowy.
2. Tak jak pisze fialo, te 500 zł to by był świetny ukłon w stronę patologii. Tez już widzę co się dzieje w takich rodzinach. Zaczęliby się mnożyć jak króliki bo przecież skoro można żyć z socjala to lepiej sobie machnąć czwóreczkę dzieci, dostać 2 tys zł na nie, mieszkać w jakiejś ciasnocie za kilkaset zł a resztę kasy wydać na żarcie i swoje używki.

Dobrobyt się nie bierze z tego waszego jebanego socjala tylko z pracy. Nie ma cudów, że nagle będzie fajnie bo od tego weźmiemy kasę, damy temu i będzie super. Każdy musi na pieniądze zarobić, coś wytworzyć a nie dostawać z nieba. Kiedy wy to, pasożyty zrozumiecie?

Cytat:
Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo nie dotrzymuje słowa
Chyba właśnie po to żeby robić cyrk i mącić ludziom w głowach. Najpierw jakieś pieprzenie o współpracy, miłe słówka itp żeby w najważniejszym momencie, w takiej "debacie", którą oglądała największa publika w porównaniu do innych programów informacyjnych z udziałem Kukizów, Mikke itp wbić w sztandarowy pomysł Kukiza gwóźdź.
Mikke od początku wiedział, że Kukiz = JOWy więc nie rozumiem po .... to pajacowanie. Mógł mu to na osobności powiedzieć a nie w takiej sytuacji.
Niestety ci wszyscy antysystemowcy się niewiele różnią od PiSu, każdy tylko patrzy czy jego koryto się napełni i ma w dupie Polskę. Najpoważniej z nich to Braun wygląda - może to efekt tego, że jest świeży w polityce więc jeszcze jego oblicze nie ujawniło się w 100% - ale chociaż wygląda na to, że on by chciał szukać porozumienia, a reszta (RN, KORWIN itd mają wywalone na to.
Tutaj Braun się wypowiada na temat rozmów z resztą antysystemowców:
https://www.youtube.com/watch?v=INaIBdh2FBk
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.05.2015 o godz. 11:51.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.05.2015, 12:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, najbardziej socjalistyczny, duzo bardziej socjalistyczny niż Ogórek. 500 zł na dziecko (czyt. zabieranie bogatym w podatkach, a dawanie zasiłków patologii, żeby się rozmnażała - bo przecież łatwa kasa a 500 zł/mies. to będzie idealnie na wódę) to pomysł rodem z tamtej epoki. No chyba, że Andrzejek sfinansuje to wszystko z partyjnej kasy, a nie z podatków ciężko pracujących ludzi. Państwo tu pomoże, państwo tam pomoże - zastanawiam się tylko czemu w tym pisie nie jesteście za aborcją i pedałami, bylibyście idealną lewicą.

(...)
Na jakiej podstawie nazywasz tych ludzi patologią? Dlaczego z góry zakładasz, że przeznaczą to 'idealnie na wódę'? Czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz miliony ludzi, którzy cierpią nędzę przez bogaczy, którzy żyją ponad stan. W Polsce nie ma problemu braku pieniędzy, lecz owe pieniądze są niesprawiedliwie rozdzielone. Gdyby przywalić podatki bogatym nierobom, księżom itd. to starczyłoby dla każdego. Przy okazji zliwidowane zostałyby nierówności społeczne. Już tutaj powiedziałem kiedyś - niech sobie ktoś zarabia nawet i 50 tys. zł miesięcznie, ale pod warunkiem że odda w podatkach na pomoc socjalną przynajmniej 48 tys. zł z tych swoich rzekomo 'zarobionych' pieniędzy.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.05.2015, 12:30
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś odpowiedzieć po co Korwin wczoraj zaatakował i skrytykował Kukiza odnośnie tych JOWów ?

Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo on nie dotrzymuje słowa
Janusz Korwin-Mikke odpowiedział aż zbyt spokojnie i profesjonalnie jak na niego

Cytat:
Przeczytałem dziś pełen emocji wpis p.Pawła Kukiza. W związku z tym oświadczam:
1) Pawła Kukiza bardzo cenię i szanuję, a w sprawach oceny sytuacji w Polsce i planu naprawy naszego państwa zgadzam się z nim w 90%. Dlatego zawarłem z nim pod koniec marca porozumienie o wzajemnym przekazaniu głosów w wyborach prezydenckich, które powinno było być dotrzymane. kontynuowana podczas
2) Pan Paweł zerwał to porozumienie na początku kwietnia wysyłając wiadomość SMS do mojego syna. Moim zdaniem zrobił to z błahej przyczyny, ale treść tej wiadomości nie pozostawiała pola do interpretacji. Porozumienie o wycofywaniu się zerwane – część o wspólnym starcie na jesieni pozostaje w mocy.
3) Nadzieja na realne zmiany w Polsce po wyborach prezydenckich i wyborach do Sejmu nie pozwala nam na emocjonalne reakcje. Nie obrażałem się na drobne docinki p.Pawła – ani na to, że chcial wciągać w porozumienie siły centrowe i lewicowe. Nadal uważam, że najlepsze dla Polski i Polaków to nasz wspólny start do sejmu. Dla dobra Polski powinniśmy pójść razem.
4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
5) Uwzględniając powyższe, postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę - i zaoferowałem (jednostronnie!), że wycofam się z wyborów jeśli JOWy zadziałają w Anglii tak, jak pan Paweł sądzi. Może i powinienem Go o tym uprzedzić przed programem - ale twierdził, że jest u kresu sił i bałem się, że może to spowodować, że źle wypadnie w debacie TVP. Nie musiałem tego uzgadniać – bo to moja jednostronna deklaracja, bardzo korzystna dla Pana Pawła.
6) Jest oczywiste, że powinniśmy razem obalić ten system. Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego. Dlatego jego reakcje przyjmuję ze zrozumieniem. To jest bardzo ciężka kampania.
7) Poczekajmy na wyniki wyborów w Anglii. Być może Paweł Kukiz ma rację. Jeśli jednak nie ma, to efekt sukcesu (wynik ponad 10%) p. Pawła mógłby być następujący: Sejm i Senat, gdzie PO i PiS mają większość konstytucyjną, zbiera się i w dwa miesiące uchwalają ordynację większościową - powołując się na wolę narodu (wyborcy panów Dudy, Komorowskiego i Kukiza stanowić mogą i 3/4 elektoratu!!). Po czym PO i PiS rządzą tak, jak w Zjednoczonym Królestwie konserwatyści z labourzystami.
8) Amicus Plato - sed magis amica veritas. Prawda i dobro Polski są dla mnie ważniejsze, niż to, że Pan Paweł się na mnie obrazi. Oczywiście podtrzymuję złożoną w debacie ofertę: jeśli Torysi lub labourzyści dostaną mniej, niż 200 mandatów lub UKIP dostanie więcej niż 20 mandatów (w wyborach proporcjonalnych dostałby ok 90!!) - wycofuję się z wyborów prosząc moich wyborców o poparcie Pawła Kukiza.
9) Jeśli jednak mam rację, jeśli te dwie wielkie partie uzyskają w UK miażdżącą przewagę, proszę Pawła Kukiza jego słowami: „Panie Pawle! ťPolska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarbŤ - by ryzykować, że wpadnie nieodwracalnie w ręce PO i PiSu. Elektorat Pana, mój, pp.Brauna, Kowalskiego i Wilka jest już porównywalny z elektoratem PO lub PiSu. Bez wprowadzenia JOWów potrafimy obalić ten system legalnie i konstytucyjnie. Przy ordynacji jednomandatowej może to być niemożliwe.
10) Poczekajmy więc jeszcze niecałe dwa dni - i wszystko się okaże. Rozumiem, że jest Pan skrajnie wyczerpany nerwowo - ale przyszły Prezydent nie powinien tak reagować tylko dlatego, że jest po bezsennej nocy.
Serdecznie pozdrawiam – życzę zdrowia i wspólnego sukcesu w jesiennych wyborach”.

Kukizowi powinno się zrobić głupio po przeczytaniu tego.

Z jakiej kartki? Cały czas patrzył w kamerę więc nie pitol jak stokrotka. A że tekst miał przygotowany i przemyślany to moim zdaniem bardzo dobrze, bo dwie minuty to za mało czasu żeby bez planu powiedzieć o wszystkim. Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę to że niby "jak Palikot"? Dostałeś zlecenie żeby się kompromitować? . Bardzo dobrze ze się nie bronił bo taki właśnie był cel ataków, zmarnować czas na pyskówki. Taa najbardziej socjalistyczny , ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.
Wyrecytowane z pamięci, nie wiem skąd mi ta kartka przyszła do głowy. Z kartki się uczył, rzecz jasna.
Wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę - tak jak Palikot. Przemawiali bardzo podobnie, podobne gesty, podobny produkt marketingowy. Nie zrozumiałeś? Nie wyszło naturalnie.

Możesz gówno socjalistyczne owijać w papierek proobywatelskości ale ono dalej pozostanie gównem.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 06.05.2015 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 12:45
Jaroo1"A te 500 zł na dziecko to kolejny cud, podobny do tych 3 mln mieszkań. Zauważyłem, że co wybory to każdy ma takie swoje mocne .......nięcie, taki wabik dla mas. Tu 3 mln mieszkań a tu 500 zł. Przecież większość ludzi biednych jak to słyszy t wariują ze szczęścia. Skoro kasa jest na wyciągnięcie ręki to: "może zagłosujemy na tego Dudę?"

czy słyszeli o. takich krajach jak Szwecja czy inne kraje skandynawskie , Anglia czy nawet Niemcy , nie przeszkadza im dbanie o rodzinę mimo bogactwa tych krajów, socjal na wysokim poziomie , dodatkowe kwoty na dzieci , godna emerytura , a tutaj co drugi korwinowiec czy tzw "antysystemowiec" bije na alarm bo ktoś chce ulżyć okradanym przez lata ludziom podwyższając kwotę wolną od podatku do cywilizowanych kwot czy zachecając do rodzenia dzieci oferując 100 euro miesięcznie , co jeszcze " mądrego" wymyślicie ? przecież ta tzw kwota wolna od podatku czy 100 euro na dziecko wróci na rynek nakręcając gospodarkę , myślę że to dopiero początek ulżenia ludziom okradanym od 25 lat , gospodarka na tym nie ucierpi , więcej powiem , będzie się szybciej rozwijać

i cytat kolegi Jaroo1 na koniec" Won od Polaków, sami sobie poradzimy."
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2015, 12:55
Gdzie Rzym, gdzie ...?

Porównanie sytuacji Polski do krajów skandynawskich, czy Anglii i Niemiec

Dam lepsze.

Masz masakryczny dług (publiczny), 150 zł (mld) zostało utopione w studni (zusie), z emerytury ledwo co przędziesz i ciułasz od emerytury do emerytury.

Pytanie- czy mając długi i ledwo ciągnąc od 1 do 1 zaciskasz pasa, czy kupujesz smartfony, tablety, organizujesz balangi?

Tutaj nie chodzi o walnięcie kwoty wolnej od podatku na jakimś świetnym pułapie i cieszcie się ludzie. TO TRZEBA WYPRACOWAĆ! To samo odnośnie wysokości podatków. I przede wszystkim należy rozwalić biurokrację lub sprytnie ją obejść lukami prawnymi. Tym ludziom nie ulży 500zł jako becikowe vol 2.0 (swoją drogą- naprawdę wszyscy muszą odgrzewać stare kotlety?). Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC.

WĘDKA, nie ryba!
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:01
Jedynymi osobami, które mają jakieś ale w kwestii podniesienia kwoty wolnej od podatku byli posłowie PiSu w 2014 roku. Także znowu manipulujesz cycu. Porównujesz wolnościowy ruch - podniesienie kwoty wolnej od podatku - do socjalistycznego pomysłu - 500 zł na dziecko. I jak z takimi jak ty dyskutować?
I nie podawaj przykładów bogatych Państw bo to nie nasza półka. Tam jest inne życie, inny poziom, tam pieniądze wytworzone z jednej godziny pracy są bodajże 3 razy większe niż u nas. Tamte kraje mają pod sobą takich jak my stawiając u nas markety i inne bajery, czyli nie dość, że oni sami w sobie są bogaci to jeszcze wysysają pieniądze z Polaków i innych słabych Państw. Te kraje są w stanie przyjąć milion Polaków na swój rynek pracy i pewnie kilka razy więcej ciapatych. Wyobrażasz sobie, że Polska przyjmuje chociażby 1 mln ludzi do pracy z zachodu?

Podsumowując, wyjmij głowę z tych twoich socjalistycznych PiSowskich chmur i zacznij trzeźwo myśleć.

Cytat:
Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC
Przecież chodzi o to, że co miesiąc mieliby dostawać 5 stówek

PS Takie kraje jak Hiszpania czy Grecja myślałby właśnie tak samo jak kerimy i PiS. Tez im się wydawało, że mogą wszystko, że UE cacy, że Euro fajna sprawa, że dogonią czołówkę. Efekt jest taki, że oni dziś toną w długach i borykają się z problemami, że dalej nikt tam nie wyjeżdża pracować, tylko ludzie ciągną do Niemiec, Anglii, Francji, Skandynawii.
Także trochę pomyślunku bo ta UE i branie wzorców z najpotężniejszych Państw może nie wyjść na dobre.
Jak trenujesz boks to zaczynasz od podstaw a nie się rzucasz na głęboką wodę i robisz to co mistrz. Albo jak na siłowni trenujesz i ważysz 70 kg to nie wpierdalasz tyle i nie robisz takiego treningu jak zawodowy kulturysta. Także idź sobie socjal wprowadzać gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.05.2015 o godz. 13:07.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 13:03
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Rzym, gdzie ...?

Porównanie sytuacji Polski do krajów skandynawskich, czy Anglii i Niemiec

Dam lepsze.

Masz masakryczny dług (publiczny), 150 zł (mld) zostało utopione w studni (zusie), z emerytury ledwo co przędziesz i ciułasz od emerytury do emerytury.

Pytanie- czy mając długi i ledwo ciągnąc od 1 do 1 zaciskasz pasa, czy kupujesz smartfony, tablety, organizujesz balangi?

Tutaj nie chodzi o walnięcie kwoty wolnej od podatku na jakimś świetnym pułapie i cieszcie się ludzie. TO TRZEBA WYPRACOWAĆ! To samo odnośnie wysokości podatków. I przede wszystkim należy rozwalić biurokrację lub sprytnie ją obejść lukami prawnymi. Tym ludziom nie ulży 500zł jako becikowe vol 2.0 (swoją drogą- naprawdę wszyscy muszą odgrzewać stare kotlety?). Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC.

WĘDKA, nie ryba!
czy ja mówię że zrobimy to jutro ? ale może ktoś zacznie coś w tym kierunku robić , jak piszesz biurokracja, opodatkowanie korporacji , banków , sklepów wielkopowierzchniowych , odbudowa przemysłu , 25 lat ludzie są okradani a Ty piszesz że to jest nierealne 100 euro na dziecko żebyś miał kiedyś nawet gów...ą emeryturę,nie przesadzaj z tym help ,wiem że trzeba czasu ale ludzie muszą wiedzieć że ktoś to zrobi i jest to realne

Jaroo1 "manipulujesz cycu"

pokazujesz od pewnego czasu "poziom" , kończę "dyskusje " z Tobą , bez odbioru
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:09
Okradają Polskę różnego rodzaju wynalazki i jest źle więc spróbujemy ukrócić kradzież i tę kasę oddamy na co innego. Na pewno będzie lepiej i dług publiczny do tego zmaleje

Cytat:
pokazujesz od pewnego czasu "poziom" , kończę "dyskusje " z Tobą , bez odbioru
Ty mi się tu cycu nie obrażaj tylko bądź mężczyzną i się przyznaj do frajerstwa. Wszyscy tu mówili o 500 zł na dziecko a ty wyskoczyłeś z kwotą wolną od podatku. Napisałem więc, że manipulujesz. Pokaż mi choć jeden post tutaj, osoby popierającej antysystemowców a narzekającej na to, że chcą oni podnieść kwotę wolną od podatku.
Najlepsze jest to, że to właśnie PiS, w 2014 roku był przeciwny temu pomysłowi. Rozumiem, że wyciągnąłem niezbyt przyjemne fakty na wierzch więc musiało się skończyć odwracaniem kota ogonem i napisaniem "bez odbioru".
I wy myslicie, że jesteście lepsi, że z wami iw wasza partyjką Polską byłaby lepsza ;/ Lemingi.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.05.2015 o godz. 13:19.
drozd:
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2015, 13:17
Inaczej- skoro sam nie masz $ dajesz wnuczkowi 500zł, by rozdysponował Twoje pieniądze wedle uznania, czy pracujesz na własny status materialny i dając mu dobry przykład jak wydawać pieniądze samemu wówczas przekazujesz tę kwotę?

To jest jak z rozpieszczonym dzieckiem. Daj na to, daj na to, daj na to. A potem dziw się, że nie radzi sobie we współczesnym świecie, bo mama/tata/dziadek/babcia/wujek/ciocia/ przyjazne państwo dawało forsę, którą zmarnował jak syn w znanej przypowieści biblijnej.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 13:21
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Inaczej- skoro sam nie masz $ dajesz wnuczkowi 500zł, by rozdysponował Twoje pieniądze wedle uznania, czy pracujesz na własny status materialny i dając mu dobry przykład jak wydawać pieniądze samemu wówczas przekazujesz tę kwotę?

To jest jak z rozpieszczonym dzieckiem. Daj na to, daj na to, daj na to. A potem dziw się, że nie radzi sobie we współczesnym świecie, bo mama/tata/dziadek/babcia/wujek/ciocia/ przyjazne państwo dawało forsę, którą zmarnował jak syn w znanej przypowieści biblijnej.
dobra pochwalcie się antysystemowcy co robicie ? usta pełne frazesów , ciekawy jestem co z tego wynika ? nie chodzi mi o szczegóły , tylko krótkie info ?własna firma ? korporacja ? urząd ? bardzo ciekawe , bardzo .....
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:27
Usta pełne frazesów to masz ty. Te twoje 500 zł na dziecko jest tak mądre i realistyczne, że ho ho.
I ciekawe co ma czyjaś praca do jego poglądów. Rozumiem, że wolnorynkowiec musi mieć własną firmę, a socjalista taki jak ty? Pewnie musi brać zasiłek żeby dobrze swoją osobą swe mądrości firmować? Więc pochwal się, bierzesz zasiłek? Bardzo ciekawe, bardzo...
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 13:29
he, he pierwszy antysystemowiec wymięka , urzędnik ?

o mnie bez mojej zgody już pisał jeden spod wołomina , jak chcesz to sprawdz co robię od 20 lat
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:42
Cytat:
he, he pierwszy antysystemowiec wymięka , urzędnik ?

o mnie bez mojej zgody już pisał jeden spod wołomina , jak chcesz to sprawdz co robię od 20 lat
No proszę, dyskusja kontynuowana. A miało być "bez odbioru". W takim razie z łaski swojej wytłumacz gdzie widziałeś aby ktoś tu się sprzeciwiał podniesieniu kwoty wolnej od podatku.
Widzę, że stosujesz taką taktykę "jak dostaję trudne pytanie/temat to nie odpisuję, albo napiszę nie na temat lub się obrażę, a jak pytanie/temat podpasuje to dalej będę wciskał swoje banialuki"
drozd:
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2015, 13:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że stosujesz taką taktykę "jak dostaję trudne pytanie/temat to nie odpisuję, albo napiszę nie na temat lub się obrażę, a jak pytanie/temat podpasuje to dalej będę wciskał swoje banialuki"
Typowy PiS.

Tak swoją drogą to nie wiedziałem, że możemy się równać z Niemcami i krajami skandynawskimi
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.05.2015, 13:49
Jak widać zwolennicy Andzreja Judy nieco przymiękli. Bożyszcze socjalistów narodu chyba nie przekona.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:49
Cytat:
Tak swoją drogą to nie wiedziałem, że możemy się równać z Niemcami i krajami skandynawskimi
Widocznie jeszcze mało wiesz Poproś to Cię kerim, drozd i Smuga trochę życia nauczą.
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 13:50
Jaroo1 już się określił

kolega Jagul się pochwali ?

łowca żydów mtk ma czym się pochwalić ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:55
Tak jak pisałem. Temat nie podpasował to się obraził. Minęło kilka minut to zarzucił na tapetę kolejną swoją wizję pt "gdzie pracujesz". Napisałem żeby odpowiedział na wcześniejsze pytanie więc z uśmiechem wywnioskował, że ja już sie określiłem, że jestem urzędnikiem. Oczywiście Jagul i mtk się niepotrzebnie wychylili i też zostali wciągnięci w wir pisowskiego manipulanta.
Podobno PO płaci ludziom, żeby w internecie robili dobry pijar. Pewnie płaci też żeby robili zły pijar PiSowi. Był taki Andrzejek Obrońca Krzyża. Niby z PiSu, robił zły pijar PiSowi. Później się okazało, że był wynajęty. Ciekawe czy na tym forum też są trolle, które się podszywają pod PiS i robią im czarny pijar.
Jak myślicie, kto by mógł teoretycznie być taki powskich, systemowym psem, który ma za zadanie ośmieszać PiS swoimi wypowiedziami na tym forum?
drozd:
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:55
Jeśli Cię to obchodzi to kończę studia i pracuje w zawodzie z tym związanym. Zastanawiam się jednak nad wyjazdem do jednego z krajów skandynawskich ale skoro jest tak kolorowo jak mówisz, a dodatkowo A. Duda jeszcze wszystko poprawi na lepsze, to chyba nie warto
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 13:59
Jagul, a nie lepiej przeczekać te 3 tygodnie jak Duda zostanie prezydentem, później sobie machnąć ze 2-5 dzieci, dostać od każdego po 500 zł i sobie żyć jak pączek w maśle? Studia kończycie ludzie a zero pomyślunku. Trzeba się w życiu ustawić i robić tak żeby było lżej a nie za granicę uciekać do tych biednych krajów. Bo co? Bo przez pół roku mają dłuższy dzień?! Ale przez drugie pół mają ciemniej!
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 14:00
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cię to obchodzi to kończę studia i pracuje w zawodzie z tym związanym. Zastanawiam się jednak nad wyjazdem do jednego z krajów skandynawskich ale skoro jest tak kolorowo jak mówisz, a dodatkowo A. Duda jeszcze wszystko poprawi na lepsze, to chyba nie warto
moje gratulacje , wydaje mi się że na jaki czas musisz wyjechać , przynajmniej do czasu odsunięcia urbanoplatfusiarni , potem się zobaczy ? może Duda , może z kimś ? może ktoś inny coś w tym kraju zmieni

Jaroo1 nikomu nic się nie dostało , po prostu jestem ciekawy ? jak się ma klepanie poglądów w klawiaturę do rzeczywistości
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 06.05.2015, 14:03
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jagul, a nie lepiej przeczekać te 3 tygodnie jak Duda zostanie prezydentem, później sobie machnąć ze 2-5 dzieci, dostać od każdego po 500 zł i sobie żyć jak pączek w maśle? Studia kończycie ludzie a zero pomyślunku. Trzeba się w życiu ustawić i robić tak żeby było lżej a nie za granicę uciekać do tych biednych krajów. Bo co? Bo przez pół roku mają dłuższy dzień?! Ale przez drugie pół mają ciemniej!
5 dzieci = 2500 zł miesięcznie - po prostu życie jak z bajki . A po odliczeniu kosztów na ich utrzymanie to może nawet i na wakacje zostanie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 14:19
Cytat:
5 dzieci = 2500 zł miesięcznie - po prostu życie jak z bajki . A po odliczeniu kosztów na ich utrzymanie to może nawet i na wakacje zostanie
Jak 5 dzieciaków będzie oszczędzało na życiu żeby tata miał lepiej to nic się nie stanie. Będa dorośli to sami sobie porobią dzieciaków i wtedy życia użyją

Cytat:
Jaroo1 nikomu nic się nie dostało , po prostu jestem ciekawy ?
I tu cię rozumiem. Też jestem ciekawy gdzie widziałeś te narzekania antysystemowców na podniesienie kwoty wolnej od podatku.

Kukiz na szczęście odsłania karty jeszcze przed wyborami:
http://telewizjarepublika.pl/kukiz-p...ole,19787.html

Dzisiaj jeszcze czytałem, że nie jest przeciwnikiem związków partnerskich, jest tylko przeciwnikiem małżeństw homoseksualnych.
Czyli tym razem taki Palikot w wersji light. Nie ta radykalny, on by Polskę razem z PO i spółką powolutku, po cichutku w pole wyprowadził. Szykują Kukiza na jesień. Wiadomo, że w tych wyborach nie zawalczy ale od początku jest kreowany i sam sie kreuje na przywódcę nowego nurtu. Jest to tym bardziej przykre, że jego główny postulat to JOWy, do tego pięknie sie wypowiada o układach, bagnie w jakim jest Polska (tu zgoda z nim) ale cały czas się przebijają jakies lewe wątki przez niego.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.05.2015 o godz. 14:25.
drozd:
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.05.2015, 14:29
Polityka to twarda gra. "Trza być twardym a nie miętkim"

"Janusz Korwin-Mikke
2 godz. ˇ

Przeczytałem dziś pełen emocji wpis p.Pawła Kukiza. W związku z tym oświadczam:
1) Pawła Kukiza bardzo cenię i szanuję, a w sprawach oceny sytuacji w Polsce i planu naprawy naszego państwa zgadzam się z nim w 90%. Dlatego zawarłem z nim pod koniec marca porozumienie o wzajemnym przekazaniu głosów w wyborach prezydenckich, które powinno było być dotrzymane. kontynuowana podczas
2) Pan Paweł zerwał to porozumienie na początku kwietnia wysyłając wiadomość SMS do mojego syna. Moim zdaniem zrobił to z błahej przyczyny, ale treść tej wiadomości nie pozostawiała pola do interpretacji. Porozumienie o wycofywaniu się zerwane – część o wspólnym starcie na jesieni pozostaje w mocy.
3) Nadzieja na realne zmiany w Polsce po wyborach prezydenckich i wyborach do Sejmu nie pozwala nam na emocjonalne reakcje. Nie obrażałem się na drobne docinki p.Pawła – ani na to, że chcial wciągać w porozumienie siły centrowe i lewicowe. Nadal uważam, że najlepsze dla Polski i Polaków to nasz wspólny start do sejmu. Dla dobra Polski powinniśmy pójść razem.
4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
5) Uwzględniając powyższe, postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę - i zaoferowałem (jednostronnie!), że wycofam się z wyborów jeśli JOWy zadziałają w Anglii tak, jak pan Paweł sądzi. Może i powinienem Go o tym uprzedzić przed programem - ale twierdził, że jest u kresu sił i bałem się, że może to spowodować, że źle wypadnie w debacie TVP. Nie musiałem tego uzgadniać – bo to moja jednostronna deklaracja, bardzo korzystna dla Pana Pawła.
6) Jest oczywiste, że powinniśmy razem obalić ten system. Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego. Dlatego jego reakcje przyjmuję ze zrozumieniem. To jest bardzo ciężka kampania.
7) Poczekajmy na wyniki wyborów w Anglii. Być może Paweł Kukiz ma rację. Jeśli jednak nie ma, to efekt sukcesu (wynik ponad 10%) p. Pawła mógłby być następujący: Sejm i Senat, gdzie PO i PiS mają większość konstytucyjną, zbiera się i w dwa miesiące uchwalają ordynację większościową - powołując się na wolę narodu (wyborcy panów Dudy, Komorowskiego i Kukiza stanowić mogą i 3/4 elektoratu!!). Po czym PO i PiS rządzą tak, jak w Zjednoczonym Królestwie konserwatyści z labourzystami.
8) Amicus Plato - sed magis amica veritas. Prawda i dobro Polski są dla mnie ważniejsze, niż to, że Pan Paweł się na mnie obrazi. Oczywiście podtrzymuję złożoną w debacie ofertę: jeśli Torysi lub labourzyści dostaną mniej, niż 200 mandatów lub UKIP dostanie więcej niż 20 mandatów (w wyborach proporcjonalnych dostałby ok 90!!) - wycofuję się z wyborów prosząc moich wyborców o poparcie Pawła Kukiza.
9) Jeśli jednak mam rację, jeśli te dwie wielkie partie uzyskają w UK miażdżącą przewagę, proszę Pawła Kukiza jego słowami: „Panie Pawle! ťPolska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarbŤ - by ryzykować, że wpadnie nieodwracalnie w ręce PO i PiSu. Elektorat Pana, mój, pp.Brauna, Kowalskiego i Wilka jest już porównywalny z elektoratem PO lub PiSu. Bez wprowadzenia JOWów potrafimy obalić ten system legalnie i konstytucyjnie. Przy ordynacji jednomandatowej może to być niemożliwe.
10) Poczekajmy więc jeszcze niecałe dwa dni - i wszystko się okaże. Rozumiem, że jest Pan skrajnie wyczerpany nerwowo - ale przyszły Prezydent nie powinien tak reagować tylko dlatego, że jest po bezsennej nocy.
Serdecznie pozdrawiam – życzę zdrowia i wspólnego sukcesu w jesiennych wyborach”.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.05.2015, 14:35
Kukiz z Korwinem razem się powinni trzymać do końca, bez względu na wszystko. Żaden z nich w pojedynkę nie jest w stanie nic ugrać, za to we dwóch mają siłę. Szkoda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów