|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=FzNPYqBwLBg
Braun był dziś w Polsat News. Obstawiony sztabowcem ogórek i kobietą z PO. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Duda spięty jak barania torba.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jakbyś miał odgrywać jakąś rolę i opowiadać banialuki napisane przez sztabowców, to też byś był spięty. Trzeba być sobą i wierzyć w swoje poglądy i ideały żeby móc podejmować dyskusję na luzie.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No to niedobrze dla Polski, bo wg mnie najlepiej wypadła Ogórek i ...Wilk.
Kukiz swoją przedostatnią wypowiedzią trochę uratował twarz, bo wcześniej był chyba bardziej stremowany od Dudy. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Kukiz typowy amator, Krul dalej swoje(był sobą), Duda nic od siebie tylko przygotowane frazesy od PR-owców, Ogórek jeden wielki śmiech na sali! Braun - odleciał (tylko gdzie?) najlepszy był jak dla mnie anonimowy Wilk i o dziwo PALIKOT!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja, Palikot numero uno, konserwa, konserwa, konserwa, hahaha Palicwel się skończył i jedyne co mu zostało to .......enie tych swoich kocopołów. Do tego jeszcze najechał, w którymś momencie na JOWy, które to przecież PO w składzie z nim popierało hehe.
Wydawca katolickiego pisma wszędzie widzi "konserwę", którą się brzydzi, orzesz w mordę! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Palikot wypadł najlepiej jako jedyny który chciał debatować! wszyscy inni chcieli przedstawiać tylko swój program a zapomnieli, że przyszli na DEBATĘ. Merytorycznie Palikot nic nowego nie powiedział, ale za to sprawnie odpowiadał i kontratakował rywali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Poziom debaty zdecydowanie poniżej oczekiwań. Marian Kowalski zwycięzcą. Braunowi zabrakło czasu. Sam niepotrzebnie robił powtórzenia odnośnie chrztu Polski czy zaproszeń do Rady Prezydenckiej (choć drugie dość sprytne posunięcie). Mimo posiłkowania sie notatkami wg mnie wypadł dobrze, patrząc na poziom bardzo dobrze. Ogórek pomijając socjal damska wersja Korwina. Korwin pół debaty przygaszony, drugie pół już tego, którego znamy. Czytał z kartki, co mnie dość mocno zaskoczyło. Palikot wypadł nieźle, albowiem najczęściej startował jako ostatni i miał największe pole manewru. Dokładając do tego doświadczenie przed kamerami nie mógł nie wypalić. Tanajno bardzo dobrze obkuty, tylko czy powtórzy to za jakiś czas? Wilk jak dla mnie na miejscu nr 3. Cieć z zsl czasami jakby nie był koalicjantem, tylko opozycjonistą. Czyżby arbuzy nasiąkały nowymi trendami? W sumie, nihil novi.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Niski pozíom. Formuła debaty beznadziejna..
Mimo wszystko najlepiej wypad Duda. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Marian Kowalski - mój prezydent
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Największym przegranym gajowy, Kukiz chciał na fantazji ale to nie takie proste. Duda spięty i nic dziwnego on miał najwięcej do stracenia. Braun mi się podobał, a godłem poważnie zaplusował. Mikke blado
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Braun bawił dziś do łez, najlepszy kabareciarz w tym kraju od lat
Jego pomysł na Polskę, to modlić się i ozdobić godło krzyżem No i jego cudowne motto: 'kościół, szkoła, strzelnica' Tylko pytanie do kogo pan Braun chce strzelać? Wydaje się, ze do Żydów lub masonów oraz komunistów A tak na poważnie, to trzeba uważać na tego fundamentalistę - wiadomo że ma poparcie pewnie niższe niż 1% i wydaje się że na razie nikt normalny na niego nie odda głosu, jednakże fanatyzm, w szczególności religijny, należy tłumić w zarodku. Zwłaszcza, ze w Polsce na katofaszyzm jest podatny grunt, bo pomimo szczęśliwego wymierania irracjonalnej wiary w nimfy, boga, centaury itp. wciąż jest jeszcze niestety wielu nieoświeconych, a do pełnego triumfu racjonalizmu i ateizmu jeszcze nam trochę brakuje.Skompromitowali się głoszonymi przez siebie poglądami również, już tradycyjnie, panowie Janusz Korwin-Mikke i Jacek Wilk. Pierwszy pokazał sprzeciwem wobec podatku dochodowego, że jest kompletnym dyletantem i reprezentantem interesów plutokracji. Po dzisiejszej debacie najbardziej przekonał mnie do siebie Janusz Palikot, świetne wystąpienia - wydaje się być jedyną solidną alternatywą dla cofającej Polskę w rozwoju konserwy i ciemnogrodu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Wiadomo było, że jest to debata tylko z nazwy, wiadomo było od początku jak to będzie wyglądać. Wchodzenie w dyskusję z kontrakandydatem skończyłoby się tragedią gdzie przez cały program czyli jakieś 9 minut, które każdy miał na wypowiedź oglądalibyśmy boksowanie się 1 na 1 czy 5 na 5, 5 na 1 kandydatów. Ta formuła właśnie działała najbardziej na niekorzyść Brauna. Ten gościu musi mieć dużo czasu na wypowiedź. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej wypadł Kowalski i Duda.Korwin kompletnie sie pogubił.Jarubas jakby z księżyca spadł, bo zapomniał, że od 8 lat rządzi jego ekipa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Każdy z kim rozmawiam mówi, że najlepiej wypadli Kowalski i Wilk. Spokojnie, naturalnie, stanowczo. Duda recytował z kartki teksty napisane przez prezesa, widać było że jest wyszkolony jeśli chodzi o gesty i mimikę (jak Palikot). Nawet nie bronił się przed atakami. Dodatkowo zaprezentował najbardziej socjalistyczny program.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak Boga kocham posty Bronowianina odbieram w dalszym ciągu jako ironię bo inaczej nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić
Powód: ironia
Ostatnio edytowane przez sergio : 05.05.2015 o godz. 22:14.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Najlepiej wypadł Kowalski. Duda i Braun na plus. Korwin i Kukiz - spodziewałem się trochę więcej po nich, szczególnie po Kukizie który oprócz JOWów nie za bardzo umiał coś powiedzieć, widać było, że czuje się trochę obco w tym studiu. Do tego to czytanie z kartki trochę nie na miejscu w przypadku panów Kukiz i Korwin jak przecież znali pytania na jakie będą odpowiadać to powinni się przygotować śpiewająco
Wilk znowu recytował tak jakoś bez przekonania. Innych kandydatów nie oceniam bo to nie moja opcja polityczna ![]() edit/ ABGwislakABG a widzisz tego nie zauważyłem Natomiast u tych Panów było to widać, przynajmniej ja mam takie odczucie. Braun patrzył w kamerę, może dlatego widz tego tak tego nie odczuł i w oku kamery wypadł lepiej. ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.05.2015 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Mimo, że lubię Brauna to sądzę, że swoim występem sprawił dzisiaj, że liczba jego wyborców nie wzrośnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Hubercie jako wyborca Brauna, a także człowieka uwielbiającego prawdę- Braun również czytał z kartki
![]() Ja w samym fakcie posiłkowania się notatkami nie widzę nic złego. Zwłaszcza w takim sprincie. Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powiem jedno tylko. Po wypowiedzi Dudy na temat Wisly i wyjasnieniu czemu jest zydem nie rozwazalem absolutnie głosowania na niego w drugiej turze (nie sadzę, żeby się do niej dostał tak btw) , teraz tylko utwierdziłem sie, po debacie, że bardzo dobrze robie. Duda wypadł zdecydowanie najgorzej ze wszystkich. Stremowany, spięty, gubił się jak Boguski w polu karnym. Próbował się ratować jakimiś dziwacznymi gestami rodem z podręcznika swoich PR-owców, no ale jednym słowem komedia i kompromitacja. Jak Polacy maja mózg to nie wpuszczą tej marionetki do drugiej tury.
I ten jego, a tfu, socjalistyczny program, którym szczerze gardzę. Stocznie naprawi państwo, służbę zdrowia naprawi państwo i dalsze pakowanie w nią kasy bez sensu, na każde dziecko 500 zł socjalu co miesiąc, gardzę, gardzę i jeszcze raz gardzę. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W takim razie przyznaj się uczciwie, że gardzisz też Polakami - bo to wynika z Twoich słów. Ktoś kto chce zwiększać pomoc socjalną jest prawdziwym patriotą. Ale widać że Ty stoisz raczej w jednym szeregu z antypolskimi politykami w rodzaju Korwin-Mikkego i Wilka, którzy chcieliby zabrać Polakom wszystko.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kowalski na plus, dobra zagrywka Korwin-Mikkego o JOWach (wycofa się z wyborów i "odda" swoje głosy na rzecz Kukiza jeśli UKIP w UK dostanie powyżej 21 mandatów), a UKIP wg sondaży może liczyć na max 5 mandatów, no i to rozbrajające "precz z biurokracją" po czym Kukiz zabił mu brawo
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Prawdziwy patriota będzie rozsądnym człowiekiem, kochającym swój kraj oraz wszystkie inne na świecie. Będzie wiedział że z każdym należy współpracować i żyć pokojowo. Bo skoro kocha swój kraj, to wie że w innych krajach są ludzie dokładnie tacy sami jak on - również kochający swoje państwa. A tylko przypadek, przygodne zdarzenie, sprawiło że urodził się w tym, a nie innym kraju, że mieszka akurat tutaj, a nie po drugiej stronie rzeki czy pagórka. Będzie wiedział że na maleńkiej planecie, jednej z miliardów podobnych we Wszechświecie, nie ma sensu kłócić się i mącić sobie spokoju głupim partykularyzmem, wojować z kimś tylko dlatego że przyszło mu, nie z jego woli, urodzić się w innym obszarze planety. Więc będzie sprawiedliwy także w stosunkach międzynarodowych, i jeżeli uczciwość tego nakaże to da pieniądze komu trzeba, bez zacietrzewienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Formuła debaty nie mogła pokazać całego jego potencjału bo jak w kilka minut miał powiedzieć to nad czym dyskutuje godzinami. Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to moim zdaniem za bardzo skupił się na kwestii religii a za mało czasu poświęcił swojemu programowi czy wątkowi gospodarczemu albo ekonomicznemu o których mówili inni kandydaci, ale ogólnie pozostawił po sobie pozytywne i dobre wrażenie.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.05.2015 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Niechże ktoś zostawi po tym użytkowniku puste krzesło, bo nie dość, że rozmywa, to irytuje. Tak, wiem, że istnieje opcja "ignoruj", lecz ten kamyczek często pociąga lawinę (do której, wyjątkowo, dokładam się i ja). Jeśli chodzi o Dudę, to zgadzam się z poprzednim, dość mocnym postem. Dla mnie najważniejszymi skutkami tej kampanii będą: zaistnienie ludzi takich jak Kowalski, Braun, nawet Kukiz (chociaż dzisiaj słabo i te jego ciągoty socjalne), może Wilk i Tanajno; umocnienie pozycji kilku ciekawych partii, kolejne kamienie wrzucone do ogródka wolnych i niezależnych mediów. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
ABGwislakABG "W sumie, nihil novi"
to by wystarczyło za podsumowanie "debaty" , nie ma co się rozpisywać |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
. Bardzo dobrze ze się nie bronił bo taki właśnie był cel ataków, zmarnować czas na pyskówki. Taa najbardziej socjalistyczny , ja bym go nazwał najbardziej obywatelski i prospołeczny.
![]() Wplatanie w ten stek bzdur Boguskiego dowodzi jaki poziom prezentujesz. Boguskim też gardzisz ? A tfu... ps. A Duda co powiedział o Wiśle, że za dziecka kibicowało się w domu Cracovi bo Wisła to był milicyjny klub. Co Ci się nie zgadza? To że trybuny były tym bardziej patriotyczne im barziej milicyjne były władze niczego nie zmienia. Takie były czasy. Moja mama która piłką się nie interesowała pamiętam jak mówiła swego czasu to samo co Duda.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.05.2015 o godz. 09:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|