|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To co zrobiła dzisiaj Lewicka w "mineła 20" była tak obrzydliwe, że nie wytrzymałem do końca. TVP przebilo TVN.
Pierwszy raz w życiu widziałem tak paskudną agitację za jakimś kandydatem. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
, chyba że ja oglądałem o 19,57 "wywiad" zmolestowanej tadli z Andrzejem Dudą , a Ty pózniejszy program lewickiej ( nawiasem mówiąc s..a jakich mało) , zmolestowana tadla przegięłą na maxa
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 04.05.2015 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem ostatnie 5 min wywiadu z Dudą i wydawała mi się całkiem spoko- przynajmniej w porównaniu do Lewickiej.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To zobacz jej "wywiad" z Kowalskim (Ruch Narodowy).
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
ABGwislakABG "To zobacz jej "wywiad" z Kowalskim (Ruch Narodowy)." jak już pisałem widziałem , nokaut , dzisjaj w polsacie dupek gugała najpierw próbował Kowalskiego nękać , by po paru minutach słuchać z rozdziawioną gębą , coś nieśmiało wtrącając, Kowalski wymiata
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 04.05.2015 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda. Słyszałem Brauna w radio TOK.fm. Braun od razu zastosował strategię krótkiej smyczy, a gdy coś było nie tak, szarpnął. W ten oto sposób rozmowa była stosunkowo spokojna a pani Lewicka i pan Wróbel- podający się za "prawicowca" za dużo mu nie popyskowali.
Oglądnąłem przed chwilą Kowalskiego. Nadspodziewany z niego mówca .Sprawia wrażenie inteligentnego faceta. Większe tuzy polityczne były u Gaguła wytarł studio- tutaj zwycięstwo na punkty ze wskazaniem na Kowalskiego. Nie dał się sprowokować, merytorycznie i cierpliwie odpowiadał, parę razy dowcipnie spuentował
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.05.2015 o godz. 21:11.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Duda zachował, być może stoicki spokój, ale nie umiał przeciwstawić jej logicznych i oczywistych argumentów. Wyglądało to jakby zastraszony uczniak bronił się przed przepytywaniem ze strony nauczyciela i choć był spokojny (w stylu: i co mi zrobisz, moi rodzice przyjdą i cię ustawią) to ten spokój nie przekładał się na argumentację.
Przeciętny widz mógł to odebrać tak, że dziennikarka ma rację, a Duda nie zna odpowiedzi. No, żal. Jak on ma zamiar debatować z Komorem, to ten sanatoryjny bawidamek rozłoży Dudę w trzy minuty skoro Duda nie potrafił przeciwstawić się pani Beatce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Skoro piszesz o wielu Polakach kolaborantach to mógłbyś wspomnieć o Żydach którzy po przyjściu sowietów kapowali komuchom którzy Polacy ich uratowali. Co było dla nich wyrokiem śmierci. To samo Żydzi którzy pędzili do gett Żydów itd. Więc sam fakt, że Polacy ryzykowali dla nich życie swoje i swoich rodzin nakazuje pominąć margines który tego nie robił. A nie jak to przedstawiłeś, że część pomagała, a część nie. To bzdura. O trójkach zsyłkowych, w których Żyd był obowiązkowo chyba słyszałeś. Więc nie dziw się późniejszej do nich niechęci zwłaszcza na wschodnich terenach Polski. A co do ich cudownych zdolności i pracowitości. Popytaj jak zachowywali się żydzi w stosunku o polskiej konkurencji choćby w handlu to zrozumiesz skąd zazdrość. Dlatego nie rób z nich niewinnych owieczek bo tacy nie byli, ale jeżeli byli obywatelami Polski to zasługują na takie same prawa jak inni obywatele. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
FraMat "ale nie umiał przeciwstawić jej logicznych i oczywistych argumentów"
albo nie oglądałeś albo nie wiesz co to logiczne i oczywiste argumenty, paniusia nie miała nic do powiedzenia oprócz nabzdyczonej miny i lekceważącego tonu, pokaz buty i arogancji ,nie było ani jednego merytorycznego pytania tylko powtarzanie bzdurnych kawałków czytanych z kartki w stylu "zaraz Pan wyjdzie?"," co z referendum dotyczącym podatków" ," a skąd pieniądze"do tego ciągłe przerywanie wypowiedzi, k...a program trwa kilkanascie minut a ten babsztyl powtarza w kółko jeden tekst "skąd pieniądze" faktycznie merytoryka na wysokim poziomie ,i do tego ta poza i obrażona gęba , zobacz jej wywiad z bulem i porównaj , jakby mogła z uwielbienia by się uniosła , i taka miła i serdeczna słuchająca , nieprzerywająca , no żesz do rany przyłóż
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 04.05.2015 o godz. 21:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry, kerim, ale jesteś zaślepiony.
Też w II turze będę najprawdopodobniej głosował na Dudę a nie na Komora. Mnie wystarczyło, że Duda, po tym jak powiedział, że należy podnieść wysokość kwoty wolnej od podatku, na co kobitka stwierdziła, że według wyliczeń ekspertów spowoduje to brak wpływów do skarbu państwa na sumę około ( z tego, co pamiętam) 15 miliardów złotych i skąd on ma zamiar te 15 mld wziąć, nie potrafił odpowiedzieć, że tych pieniędzy brać nie trzeba, bo to nie są pieniądze z budżetu do wydania, ale pieniądze, które do budżetu nie trafią w tym momencie, ale wrócą w postaci podatków pośrednich od dokonywanych zakupów i od zwiększonej produkcji. Plątał się tylko biedaczysko... Podobnie kiedy Tadla zapytała go czy jako prezydent pogodziłby się z wynikami takiego referendum, w którym Polacy powiedzieliby, że nie chcą płacić podatków, zamiast jako doktor prawa powiedzieć jej, że prawo nie dopuszcza przeprowadzania referendum w kwestiach podatkowych, bidok męczył się okrutnie powołując na "mądrość Polaków". No, kicha i twoje zaklinanie rzeczywistości niczego nie zmieni: Duda wypadł blado. Samemu mi też szkoda. Jesteś trochę jak Duda: niby masz rację, ale nie potrafisz tego udowodnić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
https://youtu.be/0XeOgpPbIKM?t=9m50s
Ależ mówi o obrocie gospodarczym. Cały 1 akapit ""i w PiS-du i wylądował". Drugi akapit - To jest polityka i trafianie do ciemnych mas. Myślisz, że ktoś później analizowałby prawo, czy leci na "M jak miłość"? Ano leci na "M jak miłość". Poza tym "liczę na mądrość Polaków". Nie na inteligencję, tylko mądrość. To samo w sobie zawiera tę podstawową wiedzę, że zniesienie całkowite podatków jest tak absurdalne jak pytanie Beatki. Ok, mógł jednym krótkim zdaniem przywołać do pionu Kreciankę, jego błąd. Co nie znaczy, że przez brak jednego zdania jego całe wystąpienie jest chvjowe. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
FraMat
pierwszy zarzut chybiony , krecianka zmolestowana zadaje pytanie klucz , wytrych "skąd pieniądze" czytając z kartki i wielce obrażona że Duda nie ma szczegółowych wyliczeń , a ona ma że to będzie 15 mld ? wyliczone przez kogo ? pseudoeksperta petru czy szczurka ? w kilkunastominutowej rozmowie nie jestes w stanie przekazać wyliczeń bo to nie jest program ekonomiczny , Duda odpowiedział po prostu że z tego kraju wyjeżdżają nieopodatkowane miliardy korporacji , banków czy sklepów wielkopowierzchniowych , i zmieniając polityke gospodarczą można te pieniądze zatrzymać w kraju , Wegry są najlepszym przykładem , co by nie mówić jest to temat na długą debatę a nie na pytanko zmolestowanej beatki drugi zarzut o referendum , pytanie było tak z dupy wzięte że szkoda było na to odpowiadać , odpowiedział że wierzy w mądrość Polaków , za zniesieniem podatków w tej formie jak zapytała krecianka mogła opowiedzieć się ona i kret plus kilku reżimowych propagandystów , napisałem głównie o "stylu" prowadzenia "rozmowy" przez zmolestowaną ,nie chce mi się powtarzać, pamiętam gembarowskiego z krzaklewskim , podobne lekceważenie i buta napisałem wyżej o rozmowie gembarowskiego z krzaklewskim , teraz znalazłem felieton Piotra Zaremby który o tym mówi http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/24...-smutnym-koncu na koniec, głosowanie w II turze na Dudę ( jeżeli nie da się w I turze) to głos rozsądku , myślę że będzie dużo takich jak Ty
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 05.05.2015 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Przypominam o dzisiejszej debacie w TV wszystkich kandydatów na Prezydenta oprócz Komorowskiego
w TVP 1 o godz. 20:25. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
bulu już podebatował
https://www.youtube.com/watch?v=vzbqFGUDiY8 https://www.youtube.com/watch?v=mWvU7C8gYRY |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę, wujek dobra rada w takiej rozmowy zmiażdżyłby Dudę po trzech minutach. Chyba że wczoraj Duda był w kiepskiej formie. Oczywiście, styl prowadzenia rozmowy przez panią Beatkę to jedno i też mnie to raziło, ale od czego jest się politykiem, człowiekiem wykształconym, doktorem prawa, żeby nie umieć takiej dziennikarki zapędzić do rogu, żeby się publicznie w telewizji popłakała. A możliwości były. Gdyby Duda miał refleks zmiażdżyłby Tadlę, a tak wyszedł blado. Podejrzewam, że prezes dałby sobie lepiej radę. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
FraMat "Gdyby Duda miał refleks zmiażdżyłby Tadlę, a tak wyszedł blado."
gdyby to zrobił reżimowy mainstream grilował by go dzisjaj od rana do ciszy wyborczej , a dzięki temu że zachował klasę wszyscy mówią o chamstwie zmolestowanej tadli http://wpolityce.pl/polityka/243288-...-sobie-wiktora http://wpolityce.pl/media/243259-jak...andrzejem-duda i prekursor gembarowski w akcji http://wpolityce.pl/media/243261-gem...z-poszla-dalej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko "W polityce". Podkreślam: też uważam, że Tadla prowadziła rozmowę po chamsku. Jednak Duda nie miał na to żadnej odpowiedzi. Poza spokojem. Wyglądał jak uczniak zjechany przez nauczycielkę, któremu pani udowodniła, że "uczył się, ale się nie nauczył. Siadaj. Pała". Naprawdę spodziewałem się po nim czegoś więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Macie może linka do tej rozmowy Tadli z Dudą? szukam i nie mogę znaleźć... gdzieś w sieci jest tylko 1:30 sek. materiału, ale to chyba za mało aby ocenić rozmowę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
eee nie było tak źle
Tadla w swoim żywiole, ale chyba Duda powinien się spodziewać, że po tym co zrobił dzień wcześniej rzecznik PISu to łatwo nie będzie.W różnych mediach już zadawano pytania skąd weźmie Duda pieniądze na swoje obietnice i uważam, że sztab wyborczy Dudy powinien lepiej przygotować go do odpowiedzi na te jego obietnice. Problem jest w tym, że ani TVP no i z pewnością TVN czy Polsat nie przeprowadzi ostrej rozmowy z Bronisławem Komorowskim bo przecie to prezydent i trzeba mieć szacunek do urzędu Prezydenta. Do tej pory nie wiem co właściwie chce ten Prezydent zrobić w drugiej kadencji? Ma ktoś odpowiedź?, ok- będzie podpisywał ustawy, które PO przegłosuje, ale czy do tego to w ogóle potrzebny jest urząd Prezydenta? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzięki tym wywiadom widać różnicę między Dudą a Braunem, Kowalskim czy Mikke. Duda i PiS to tak jak pisałem takie miękkie faje, oszuści, którzy chcą się dorwać do koryta (a najlepiej być wieczną opozycją), oszuści, którzy mamią ludzi obietnicami i jak przychodzi co do czego to po pytaniu skąd wezmą kase na ten swój socjal nie potrafią się wysłowić. Do tego daja się ustawiać mainstremowym dziennikarzom jak dzieci.
Kowalski, Braun czy Mikke to przy nich inna półka. Nie wiem czy ich obietnice by sie spełniły ale wiem, że oni chociaż wierzą w swoje słowa dlatego łatwo im dyskutować z oponentem bo nie udają polityków tylko są normalnymi ludźmi. Duda to typowy polityk czyli czlowiek z całym sztabem, który na niego chucha i dmucha, który mu mówi jak ma się zachowywać itp To jest sztuczne, Duda to produkt. Kowalski, Braun i Mikke to po prostu ludzie, a nie pajacyki wystawione do politykowania. I dzięki temu ci trzej nie dają sobie w kaszę dmuchac dziennikarzom. Ida do studia żeby powiedzieć to co myślą, zaprezentować swoje poglądy i swoją osobę. Są pewni siebie, jak trzeba to gnoją dziennikarzy. A ci PiSowcy to oczywiście grzeczniutcy, ciapowaci, idzie na rozmowę po to żeby sie promować, tu coś nie powie, tam coś nie dopowie bo przecież nie można zbyt radykalnie wypaśc w rozmowie bo zostanie to źle odebrane itd itp I później całe rządy PiSu czy poszczególnych polityków są własnie takie same. W co nawet uwierzyli udzielający się tu na forum. Ile to już razy pało magiczne "gdyby tak nie postąpił to by go mainstrem zjadł", "była taka nagonka, że trzeba było robić tak jak chciała większośc rządu i media" Dlatego jebać takie ciapy, które są sztuczne, które dają się ustawiać resortowym dzieciom, które się boją z dumą rozmawiać i z dumą rządzić, które będą w polityce podejmowąły decyzje takie jak chcą ich rywale i media w obawie, że zostaną obsmarowani przed kamerami jak postąpią po swojemu. A przykład Orbana i Węgier pokazuje, że jak się ma charakter, jaja i swoją wizję Kraju to wbrew wszystkim śmieciom, nie tylko tym medialnym ale i tym biurokratom i faszystom unijnym działa się po swojemu i się wbija chuja we wrogów Ojczyzny. No ale co zrobiłby PiS gdyby rządził? .......iłby, że tego nie możemy bo Unia to, Unia tamto, albo by płakał, że Żydom się należy więc trzeba ich spłacać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Kowalski, Mikke i Braun to pajace z urzędu, nikt normalny ich nie popiera, ani nie traktuje poważnie, a Ty mówisz że nie są to pajacyki![]() Orban ma jaja? Zastanów się człowieku co mówisz. Orban to polityk, który kompromituje Węgry, jest sługusem Putina i działa na szkodę całej UE - kieruje się tylko i wyłącznie prymitywnym partykularyzmem, egoizmem narodowym. Dodatkowo przypominam Ci, że wąchał się z nazistami z Jobbiku. Gdyby był taki porządny jak mówisz, to dysponując takimi możliwościami jakie ma, już dawno pogoniłby nazioli z kraju. Niczego takiego nie zrobił i neonazistowscy menele dalej panoszą się na Węgrzech. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto głosuje na Korwina to pokazały wczorajsze Media jak był na Śląsku, gdzie stał elektorat ze średnią wieku 18 lat +/- :/ Poza tym jak sobie przypominam to po wejściu do PE Korwin obiecywał, że rozsadzi Unię od wewnątrz! Krzyczał, rzucał się na wszystkich to mu wyciszyli mikrofon albo przyciszyli swoje słuchawki i tak ten Krul zgasł i teraz tylko poduszka i chrapanie. Jemu zależy przede wszystkim na wejściu do naszego sejmu bo może narobić burdelu jeszcze większego niż Partia Palikota.
Marian Kowalski to tak pieprzy jak potłuczony, jak był w Polsacie to mówił coś o przekręcie na Helikoptery wielozadaniowe, że wybraliśmy źle bo nie Polskie, chłop nie mógł zrozumieć, że żadne ze śmigłowców nie są produkowane w Polsce a jedynie montowane Kowalski może i chce dobrze, ale to chyba za wysokie progi jak dla niego. Braun to jedyny człowiek, który zrobił na mnie wrażenie, bo w dyskusji jest chyba bezkonkurencyjny. Niestety jego silny antysemityzm i szukanie wszędzie żydowskich spisków a to może w przyszłości spowodować jakąś chorobę psychiczną. Duda to faktycznie ciepłe kluchy, nie wiem tylko czy on taki jest a może spece od PRu nałożyli mu taką maskę pod wybory. Jaroo1 - PiS rządził w tym kraju i nie pamiętam, żeby było gorzej niż teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja już pisałem to ale jedyny sensowny ratunek widze wtedy gdyby glosy JKM,Kowalskiego czy Brauna poszly na Kukiza...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Braun to jest Braun, nawet film potrafi rozpracować
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Andrzej Juda szekle do Izraela wywiezie.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Plan Kukiza : JOW-y a potem się zobaczy. Gdzie tu sens?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zapomniałeś jeszcze o jednym "jak wygramy to wszystkich przepędzimy razem
![]() |
|