|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Z prawnego punktu widzenia najważniejsze jest to, że Żydzi, którzy utracili majątki w Polsce podczas II wojny światowej, otrzymali już pełne zadośćuczynienie. Odszkodowanie za skutki Holokaustu zostało wypłacone – jak najbardziej słusznie – przez państwo niemieckie. Bo to przecież Niemcy napadły na Polskę, odebrały Żydom majątki, zorganizowały i przeprowadziły Zagładę. I za te krzywdy, za zabór żydowskiego mienia, należycie zapłaciły.
Na mocy traktatu z 1952 r. między Izraelem a NRF państwo niemieckie przekazało ok. 3,5 mld marek tytułem zadośćuczynienia. Ponadto udzielało Izraelowi corocznej pomocy gospodarczej i finansowej. Łączną wartość wszystkich świadczeń z Niemiec na rzecz Izraela i jego obywateli oszacowano na prawie 60 mld marek. O tym, że była to należyta zapłata i pełne zadośćuczynienie, świadczy fakt, iż środowiska żydowskie nie zgłaszają żadnych roszczeń wobec Niemiec, a z terminologii stosowanej w USA i Izraelu zniknęło już pojęcie „niemieckich obozów koncentracyjnych”. Roszczenia są natomiast kierowane pod adresem Polski. Ale wypłata odszkodowań za krzywdy wyrządzone przez kogoś innego niż my komuś, kto już raz odszkodowanie za to dostał, byłaby nieuzasadniona. A także krzywdząca własnych obywateli, bo Polska stałaby się przez to jednym z najbiedniejszych państw Europy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To niech przyjmuje eksmitowanych ale niech nie protestuje przeciwko uczciwym eksmisjom. Wynajmiesz gościowi mieszkanie, ten z niego zrobi ruinę, nie będzie płacił i nawet nie możesz go siłą wyrzucić z tego mieszkania bo zaraz larum podnoszą czerwoni obrońcy. A kto się wstawi za tym, który żyje z wynajmowania?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie uściślając głosował za tym:
1) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego, 2) o Korpusie Weteranów Walk o Niepodległość Rzeczypospolitej Polskiej, 3) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw - trzecie czytanie
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.05.2015 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wszystkim przeciwnikom Dudy w II turze i wyszukującym mnóstwo powodów, dla których w II turze na pewno nie zagłosują na Dudę, dedykuję:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A gdzież ja napisałem, że chcę Dudy? Ja tylko jeszcze bardziej nie chcę Komorowskiego.
Pis ( i Duda) nigdy nie będzie moją partią. Są prawie tak samo lewicowi i nastawieni na obronę roboli i związkowców oraz wszelkiej maści nieudaczników jak przytaczany wyżej przez kolegę oszołoma Ikonowicz. Ja ciągle czekam na pojawienie się racjonalnej w podejściu do gospodarki ( kapitalistycznej), konserwatywnej w podejściu do wartości i wiary , prawicowej partii. UPR chwilami takowy bywa, ale niestety mimo że nie jest ich szczególnie dużo to i tak nie potrafią się ze sobą dogadać.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.05.2015 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcę czy nie, jeżeli w drugiej turze spotka się Komorowski z Dudą to postawię krzyżyk przy Dudzie i tyle, tak trudno to zrozumieć ?
Czasami trzeba wybrać mniejsze zło ... Pewnie zaraz zlecą się przeciwnicy, że zło to zło, jedna banda, zdrajcy itp., ale czasami dostajesz dwóch do wyboru i masz wybrać spośród nich i koniec. Ja jeszcze żadnych wyborów nie opuściłem i nie zamierzam.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.05.2015 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
@Bronowianin
Skoro wg Ciebie Żydzi byli tacy inteligentni itp. jak tam sam wymieniłeś to czemu nie mają swojego państwa? Piszesz, że jesteś socjalistą tak więc jak widzisz rozwój kraju? Jak czerpać motywację do pracy skoro i tak każdy ma mieć po równo niezależnie czy będzie wykonywał ciężką pracę fizyczną/intelektualną czy tylko roznosił ulotki? Pisałeś, że wolnorynkowcy nie kwapią się do pomocy innym. Otóż chodzi o to, że obecne państwą tą pomoc utrudnia m. in. poprzez różne podatki. W kapitalizmie pomoc jest mniej utrudniona przez co można pomagać więcej i lepiej. Widzę, że jesteś przeciwnikiem kary śmierci. To jak ukarać ludzi którzy dokonują gwałtu na kilkuletnich dzieciach?
Ostatnio edytowane przez Brozinho_23 : 04.05.2015 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
zgodnie z sugestią ABGwislakABG naprawiam "błąd" z rocznicy Konstytucji 3 maja
http://niezalezna.pl/66662-andrzej-d...ie-mocniej-akc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|||
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Rozwój kraju może nastąpić tylko dzięki socjalizmowi lub komunizmowi. Wówczas ludzie, mający godne warunki pracy, sami garnęliby się do wykonywania swoich zajęć. Praca byłaby przyjemnością i wyrażaniem istoty człowieczeństwa. Dodatkowo, gdyby pracowali wszyscy, wytwarzając jedynie te artykułu które są potrzebne, bez produkowania mnóstwa zbędnych rzeczy, tak jak ma to miejsce w kapitalizmie, to dzień pracy mógłby trwać ok. 2-3 godz. a być może nawet mniej. To kapitalizm prowadzi do nieróbstwa, gdyż wiele osób nie pracuje - np. przedstawiciele korporacji, telemarketingu, biznesmeni itp. Są to wszystko branże całkowicie zbędne. Praca w kapitalizmie jest udręką, przykrą koniecznością, zaś robotnik nie otrzymuje całości zysku z wyprodukowanego towaru - zatem jest wyzyskiwany. W idealnym ustroju wytwarzano by tylko tyle, ile człowiek naprawdę potrzebuje. W ustroju socjalistycznym lub komunistycznym nikomu nie trzeba by było pomagać, gdyż nie byłoby nędzy, głodu itp. Każdy miałby zapewnioną egzystencję i środki do życia. Więc jakakolwiek pomoc charytatywna nie byłaby potrzebna. W idealnym państwie socjalistycznym lub komunistycznym nie byłyby potrzebne kary i sądy, bo wszelkiego rodzaju przestępstwa i zbrodnie wynikają z biedy, niewłaściwego wychowania, nierówności społecznych, istnienia własności prywatnej, religii itp. Więc przy racjonalnej organizacji społeczeństwa zdecydowaną część występków udałoby się wyeliminować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napisałem na początku tego wątku, że w pierwszej turze wyboru dokonam pomiędzy prawicowymi kandydatami a jeżeli do drugiej tury wejdzie Duda z Komorowskim to na Dudę, tak trudno przeczytać ze zrozumieniem ? Nie byłbym tego taki pewny. W 2005 roku Lech Kaczyński też nie miał mieć szans z Donaldem Tuskiem a wygrał ... Może Andrzej Duda czyni cuda ? ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.05.2015 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
hubert.fan dobrze że to wkleiłeś , ktoś kto się nie interesuje szczegółowo widzi tylko reżimowe sondaże , na dzisja zaczął się czas "uwiarygadniania" sondażowni co by do końca się nie skompromitować , obstawiam podobny wynik teraz I tura coś koło remisu 35 % , Kukiz około 10-12 % , II tura 52-48 % dla Dudy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Co do zwrotów - to racz zważyć że Polska była ofiarą tej wojny, najbardziej jej bohaterskim krajem. Nie ma jakichkolwiek powodów żeby komukolwiek wypłacała odszkodowania. Wprost przeciwnie-Kostrzewa Zorbas wyliczył- jak pamiętam - że należy nam się ok.870 mld dolarów za straty które ponieśliśmy. I to jest polską racją stanu żeby walczyć o pieniądze dla nas. Jeśli ty się upominasz o majątki obcokrajowców kosztem Polaków to jesteś pożytecznym idi....tą bo agentem cię nie nazwę z racji głupot które piszesz- agent nie wypuszczałby się z takimi tekstami Co do patriotyzmu który jakoby reprezentujesz to koledzy ci już tu odpowiedzieli więc się nie wypowiem mimo że ciśnie się parę słów na usta
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 04.05.2015 o godz. 15:41.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem o dudzie porządny człowiek głosujący za rozkradaniem majątku Polski przez rodzinkę z judei. Może być? Takie indywidua jak ty będą głosować na tą szmatę sprzedającą Polskę. Jak już uda wam się wepchnąć żyda do drugiej tury, wówczas zastanowię się, czy lepsza dżuma czy cholera. I zapewne oddam głos nieważny, kto zdrowo myślący skazywałby kraj na takich gospodarzy. Z mojej strony koniec, głaskajcie się dalej po jajach bo i tak nic nie zmienicie.
Ostatnio edytowane przez mtk : 04.05.2015 o godz. 17:06.
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mtk- oddając głos nieważny poprzesz obecny układ i następne lata rozkradania i sprzedawania Polski przez PO i PSL z notariuszem Komorowskim na czele który będzie zatwierdzał wszystkie ustawy i "pomysły" rządzących bez sprzeciwu.
To lepiej zostań w domu, przynajmniej nie stracisz swojego czasu.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.05.2015 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
po pierwsze żródło , po drugie kracik jest czy tam był warty komucha majchra, tak że nie dramatyzuj |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro warci siebie, to siedze cicho, nie udzielam nikomu poparcia, nie pomagam w dowaleniu jego kontrkandydatowi.
http://bukojer.salon24.pl/256040,pos...majchrowskiego Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ABGwislakABG "Skoro warci siebie, to siedze cicho, nie udzielam nikomu poparcia, nie pomagam w dowaleniu jego kontrkandydatowi."
masz rację , ale jak już napisałem nie rób z tego zagadnienia , generalnie mała nieistotna sprawa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poparcie komucha to mało istotna sprawa? No dobrze, napiszcie coś jeszcze jaki ten PiS prawicowy
A dwa- łącząc to razem z wyskoczeniem jak Filip z konopii odnośnie dlaczego kibicuje cracovii, a nie Wiśle można stwierdzić, iż Andrzej ma niewyparzony język. A tu już sprawa poważniejsza. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ABGwislakABG "Poparcie komucha to mało istotna sprawa"
uważam popieranie komuchów za wysoce poważną sprawę , jednak nie zrobił tego kategorycznie , tak czy tak nie usprawiedliwia go to do końca "wyskoczeniem jak Filip z konopii odnośnie dlaczego kibicuje cracovii, a nie Wiśle" może nie pamiętasz ale potępiłem to stanowczo , na dokładkę usunąłem go z avatara , co nie zmienia faktu że zagłosuje na niego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam doskonale. Mnie nie chodzi czy będziesz go miał w avatarze czy nie. Tam sobie możesz publikować co Ci się żywnie podoba, o ile nie koliduje to z regulaminem forum.
I oczywiście nie odniosłeś się do 2 części "Filipa z konopii" odnośnie niewyparzonego języka, tylko przenosisz dyskusję na manowce, rozmywasz? Nie idź tą drogą Kerimie! (wiesz ocb )![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Marian Kowalski był dziś gościem Jaroslawa Gugały w Gościu Wydarzeń.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=IYbu...ature=youtu.be |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ABGwislakABG ""Filipa z konopii" odnośnie niewyparzonego języka"
co mam powiedzieć , praktycznie temat został zakończony a Duda nie pytany pociągnął temat w żałosny sposób,podłożył się koncertowo , nie wiem ? chciał błysnąć antykomunizmem , dla mnie wpadka
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 04.05.2015 o godz. 19:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znów nie odnosisz się do clue sprawy Kerim. To nie jest jednorazowy wyskok. Albo jego sztab to "ogarnie" albo w przyszłości będą dalej tego typu problemy czy zostanie prezydentem czy też nie. Sama jego kandydatura z ramienia 2 siły w polskim parlamencie z automatu daje mu już pewien awans i uwagę na dłuższy czas. Kampania nie jest zakończona, ona wkracza przecież w decydującą fazę. Przed 2 turą myślisz, że będzie pico bello kampania prokandydacka, czy anty w stronę oponenta?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
przecież napisałem że nie pytany sam się pogrążył , z drugiej strony nie przesadzaj nie jest to reguła , da sobie radę
http://wpolityce.pl/polityka/243229-...-przyjemnoscia ciekawe , ciekawe |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|